...
 SALDUS STALAS - Page 5 - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » VIRTUVĖS PASLAPTYS » SALDUS STALAS (receptai)
SALDUS STALAS
ausroteaData: Antradienis, 2010-03-30, 7:13 AM | Žinutė # 1
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
SALDŽIŲ PATIEKALŲ RECEPTAI.

BE KOMENTARŲ.

niam
 
Ala78Data: Pirmadienis, 2011-04-04, 8:02 PM | Žinutė # 61
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Bandelės

160ml pieno
2,5 v.s. cukraus
0,5 a.s. druskos
1 kiausinis
2,5 stiklinio miltu
2 v.s. aliejaus
7g. sausu mieliu arba 15g. svieziu


http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/
 
Ala78Data: Ketvirtadienis, 2011-04-07, 9:50 AM | Žinutė # 62
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Trupininis mėlynių pyragas

200 g. cukraus
420 g. miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
220 g šalto sviesto arba margarino
1 kiaušinis
1 citrinos nutarkuota žievelė ir sultys
apie 1 l šviežių mėlynių (aš dėjau juodus ir raudonus serbentus)
100 g. cukraus
4 a. š. krakmolo

Sumaišyti 200g. cukraus, miltus, kepimo miltelius, druską ir citrinos žievelę (aš nedėjau,nes vaikai nemėgsta). Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską maišyti šakute ar mikseriu, kol gausis trupiniai.

Pusę tešlos sukrėsti į riebalais pateptą kepimo formą ir suspausti.

Sumaišyti 100g. puodelio cukraus, krakmolą ir citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Uogas lygiu sluoksniu supilti ant tešlos. Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus.

Kepti iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Prieš pjaustant pyragą būtina visiškai ataušinti. Skanaus!


http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/
 
Ala78Data: Antradienis, 2011-04-12, 12:11 PM | Žinutė # 63
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Bezdžionių pyragas su cinamonu ir riešutais

Tešlai:

240 ml šilto pieno
80 ml vandens
30 gr sviesto/margarino kepiniams
2 v.š..cukraus
2 a.š. druskos
550-600 gr miltų (reikia žiūrėti pagal tešlą,dėjau tiek,kad tešla būtų labai minkšta)
1 pakelis sausų mielių (aš dėjau puse pakelio “Fermipan”)

Taip pat:
100 gr sviesto/margarino(reikes ištirpinti)
cukraus
cinamono
riešutų (nedėjau,nes vaikams nelabai patinka)

Glajus:
apie 200 gr cukraus pudros
2 v.š. pieno

Iš teslai duotų produktų užminkyti labai minkštą tešlą,palikti valandai šiltai. Kai pakils,dalinam tešlą į 2 dalis,po to kiekvieną dalį dar į 2 dalis ir t.t kol gausite 64 gabaliukus. Sviestą ištirpinam,dedam cukrų,cinamoną ir riešutus,viską sumaišom. Kiekvieną tešlos gabaliuką padarom apvalios formos,šakutės pagalba mirkom į ištirpintą sviestą,apvoliojam cukraus/cinamono/riešutų mišinyje ir dedam į sviestu išteptą formą vienas šalia kito ratu. Sudeje visus tešlos rutuliukus,paliekam dar maždaug 30-40 min šiltai pakilt. Kepti apie 40-45 min. 180l temp. Iškeptą palikti atvėst formoj 10 min. Paruošti glajų ir užpilti ant viršaus. Skanaus.


http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/
 
Ala78Data: Ketvirtadienis, 2011-04-14, 12:04 PM | Žinutė # 64
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Saulegraza

1 srtikline=230ml
1 stikline vandens
3 stiklines miltu
1 a.s. druskos
3 saukstus cukraus
30ml aliejaus
2 a.s. mieliu
1/2 stiklines aguonu
1/2 stiklines razinu
1/2 stiklines riesutu

Idaras: aguonas reikia pavirti karstame vandenyje 15min. Prakosti ir sumaisyti su riesutais ir razinomis.

kai tesla pakils daliname ja i 2 dalis,nes iseina 2 vyniotiniai. Iskociojam,dedam idara ir suvyniojam i vyniotini. Dedam atsargiai skardos,imam zirkles ir graziai kerpam. Duoti 20min pakilti ir aptepti plakiniu (kiausinis+pienas). Kepam 30min. 180l.


http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/

Message edited by Ala78 - Ketvirtadienis, 2011-04-14, 12:06 PM
 
asjuData: Sekmadienis, 2011-04-17, 11:19 AM | Žinutė # 65
forumo tauškutė
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 3994
Apdovanojimai: 20
Reputacija: 9
Statusas: Atsijungęs
Sniego pyragas

Pagrindui reikės:
340 gr. sausainių
175 gr. sviesto

Sausainius susmulkinti iki trupinių blenderio pagalba ir išminkyti su minkštu sviestu.
Masę iškloti formoje, aš naudojau 28 cm.

Įdarui :
Grietinėlės 30% 400 ml.
100 ml. citrinos sultčių ir žievelė
Kondensuoto pieno 380 gr.

Grietinėlę išplakti iki standumo, rankom sukant įmaišyti sutirštintą pieną, citrinos sultys ir žievelę.
Supilti ant sausainių masės.

Į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę dedame pyragą ir kepame tik 8 min. To pilnai pakanka.
Atvėsiname pyragą kambario temperatūroje ir dedame dvylikai valandų į šaldytuvą.
Taip dvylikai ,per tiek laiko pyragas subręsta.
Išėmus puošiame pagal fantazija, arba skubame valgyti nepuoštą :)




Message edited by asju - Sekmadienis, 2011-04-17, 11:19 AM
 
asjuData: Sekmadienis, 2011-04-17, 11:20 AM | Žinutė # 66
forumo tauškutė
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 3994
Apdovanojimai: 20
Reputacija: 9
Statusas: Atsijungęs
Ricotos surio tortas
Biskvitui:
5-6 kiaušiniai
1 st. cukraus
150 g miltų
100 g krakmolo
4 šaukšteliai kepimo miltelių (galima ir be jų)

Eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Kepsime tris biskvito lakštus.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo. Įberti persijotus miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Labai atsargiai išmaišyti. Galima kepti tris atskirai, galima visą normą iš karto.

Kremui:
2 dideli indeliai grietinėlės
2 indeliai ricotos sūrio (po 250 gr.)
cukraus ir citrinos rūgšties pagal skonį
300-400 gr šaldytų vyšnių
sriubinis šaukštas želatinos
pokelis vyšnių skonio želė

Eiga:
Pasiruošti vyšnių skonio želė (tą darau iš anksto). Pilu mažiau vandens nei nurodyta ant pokelių, kad gerai sustingų. Sustingusią, supjaustau gabaliukais.
Iki standumo suplakti grietinėlę. Išplakus sudėti ricotos sūrį, dar paplakti, sudėti cukrų ir citrinos rūgštelę. Išbrinkyti, ištirpdyti ir truputį atvėsinti želatiną, supilti į kremą ir vėl viską išmaišyti. Kremą padalinti į dvi dalis.
Vieną dalį sumaišyti su želė gabaliukais.

Surinkimas:
Imti vieną biskvitą, sulaistyti sirupu, dėti tą pusę kremo, kuri be nieko, ant viršaus priberti vyšnių. Kloti biskvitą, sulaistyti, supilti likusį kremą su želė gabaliukais ir ant viršaus kloti likusį trečią biskvitą.


 
asjuData: Sekmadienis, 2011-04-17, 11:21 AM | Žinutė # 67
forumo tauškutė
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 3994
Apdovanojimai: 20
Reputacija: 9
Statusas: Atsijungęs
Turtingas kavos tortas
Biskvitas
5 kiausiniai,
stikline cukraus,
150 miltu (nuimti viena valgoma sauksta),
valgomas saukstas kakavos,
100 krakmolo
pora sauksteliu kepimo milteliu
kiausinius iki purumo issukti su cukrumi, paskui sudeti visus likusius produktus, ismaisyti, kepti 180 laipsniu orkaitej
Kremui:
450gr grietinėlės
4 šaukštai cukraus
200 g juodo šokolado
tirpios kavos truputį ( aš pagal skonį dėjau)
vanilinio cukraus
graikiškų riešutų (aš visada deduosi kepintus smulkintus migdolus)
Kremui išplakti grietinėlę,šokoladą ištirpinti, ataušinti ir supilt į grietinėlę.Supilti kavą, sudėt riešutus.
Antram kremui naudojau Cipciuko gardųjį karamelinė kremą su kava:
1 indelis Rududu (398 g)
200 g sviesto
nepilna stiklinė kambario temperatūros kavos (nesupyliau daugiau nei pusę stiklinės)
sviestą išplakti iki purumo, palaipsniui po šaukštą įplakti Rududu, galiausiai po šaukštą įsipilti kavos...
torto surinkimas: biskvitą sulaistome kava, užtepame karamelinį kremą, biskvitas, sulaistome kava, šokoladinis riešutinis kremas, biskvitas, sulaistome kava... sulaistymui puikiai tiktų alkoholis, tačiau valgė ir vaikai, tai nepyliau, bet tikrai būtų nepamaišęs šlakelis kavos ar karamelinio likerio, o gal ir amareto... mano skonio receptoriams šis tortas tobulas, padarytas jis penktadienį, tai šiandien buvo nuostabaus skonio


 
Ala78Data: Antradienis, 2011-04-19, 5:20 PM | Žinutė # 68
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Vyniotinis

1,5 a.s. sausu mieliu (10g svieziu)
450g. miltu
0,5 a.s. druskos
2 v.s. cukraus
2 v.s. aliejaus arba sviesto
250ml. pieno

Idarui:
100g aguonu
150g. cukraus
100ml. pieno
galima dar riesutus,razinas deti

kol tesla kils,darom idara. I puoda dedam aguonas,cukru ir piena,ir verdam kol sutirstes.

tesla padalijam i 4 dalis. Kiekviena iskociojam,dedam idara ir susukam kaip vyniotini. Imam forma,dedam 2 vyniotinius,o ant virsaus dar 2. Galima deti ir vienas sialia kito. Apie val. palaukiam kol pakils tesla ir kepam. Skanaus.

Galima kepti ir duonkepeje,minkom ir kildinam tesla. Tada tuos vyniotinius dedam i apacia 2 ir ant virsaus irgi 2,uzdengti ranksluosciu ir biski pakildinom,tada dedam kibireli i duonkepe ir kepam (ijungiam kepimo funkcija)


http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/
 
raskaData: Trečiadienis, 2011-04-27, 12:40 PM | Žinutė # 69
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Riesutu sviesto sausainukai

kaip pasigaminti riesutu sviesta jau rasiau o dabar isikepiau ir sausainuku

8 saukstai miltu(sudejau 7)
2 saukstai cukraus
2 saukstai riesutu sviesto
1 kiausinis
50 g sviesto
(recepte nebuvo kepimo milteliu bet as idejau ketvirti a/s )
uzminkiti tesla is visu produktu ir padarius graikinio riesuto dydzio burbuliukus juos suspausti,galima sakute pagrazinti.Kepti 180 -15 min
paprasta ir neiprasta.
Sitas receptukas tiks toms kurios nemegstat labai saldziai.Man norejosi rar sokolado tai ir apliejau juo
Namai kvepeko kepintais riesutais :)



Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Trečiadienis, 2011-04-27, 3:22 PM | Žinutė # 70
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
sveikos mergaiciukes.As sendiena ismeginaiu ir pasidaraiu riesutu sviesta

naudojau zemes riesutus
pakepinau iki norino rudumo,nuo to priklausys jusu sviesto spalva
po to suverciau i blenderi ir tryniau,is pradziu buna kaip miltai po 5 min -miltai po 10 miltai o veliau jau pradeda atsirasti riebaliuko ir trinasi "slapiau" jokiu budu nepilkit aliejaus nes ir taip riebalo sociai.Ir jai darysit tai labai atsargiai su blendereis nes riesutai malami labai uzkaista ir seip sunkokai veda.Todel tryniau gal koki gera puse val su pertraukom kurias dariau net po 10 min.Gaila buvo blenderi "suvaryti" nes pas mane tai toks brangokas gedaaa ryt kepsiu sausainukus o dar laukiu is piuseseres receptuko nekepto skanesto su riesutu sviestu,tas tai ledas ten.O ryt pasirodysuiu su savo sausainukais
va sitaip atrodo mano riesutus sviestas,gal nelabai vaizdus ,bet skanus...


Rasos saldainių karalystė

 
Ala78Data: Trečiadienis, 2011-04-27, 5:29 PM | Žinutė # 71
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Velykų avinėlis

Tešlai:
Miltų (N 405) 500 gr.
Sausų mielių 1 pakelis
Cukraus 100 gr.
Vanilinio cukraus 1 maišelis
Apelsino žievelėŽiupsnelis druskos
Kiaušinis
Margarino "VILNIUS" kambario temperatūros 100 gr.
Šilto pieno 200 ml.

Papuošimui:

Trynys 1 vnt.
Baltymas 1 vnt.
Pieno 1 šaukštelis
Lazdyno riešutas 1 vnt.
Cukraus pudra
Mieles sumaišyti su cukrumi ir 2-3 šaukštais pieno (iš bendro kiekio).Leisti sureaguoti kokias 10 minučių, kol užsidės putų kepurėlė. Iš likusių produktų užminkyti tešlą ir įmaišyti mieles. Gerai išminkyti tešlą ( aš tai darau kombaino pagalba) ir statyti šiltai, kad tešla padvigubėtu. Man užtenka 1 val.
Perminkyti tešlą, ir ant silikoninio kilimėlio iškočioti 1 cm. blyną. Uždėti TRAFARETĄ. Apipjaustyti.
Avytės formą ištepti išplaktu kiaušinio baltymu. Iš likusios tešlos formuoti tarp delnų mažus rutulėlius ir juos lipdyti prie avytės. Vietoj akytės įklijuoti lazdyno riešutą.
Kaušinio trynį išplakti su pienu ir patepti šepetėliu avytę. Dėti į 180 laipsnių orkaitė 30 min.


http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/
 
raskaData: Penktadienis, 2011-04-29, 1:58 PM | Žinutė # 72
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Snikerso pusbrolis :)

Reikia:
indelio žemės riešutų sviesto [350g stiklainiukas]
200ml cukraus sirupo
mėgstantiems labai saldžiai – keletos šaukštų cukraus
dribsnių [naudojau rimi ryžių/kviečių dribsnius 375 g] – pusės pakelio, gal kiek daugiau
šokolado glajui – 2 plytelių po 100g

Procesas:
Dribsnius sutrinam. Į puodą prie kurio maistas nemėgsta pridegti supilam sirupą, dedam žemės riešutų sviestą, cukrų. Pakaitinam ant nestiprios ugnies, vis pamaišom. Kai viskas ištirpsta iki vientisos masės, suberiam smulkintus dribsnius. Išmaišom. Viską pilam į formą [irgi geriau į tokią nelimpančią - lengviau bus viską išimti vėliau]. Geriau jei forma nelabai aukšta. Maniškė tokia nebuvo, bet dėl to nukentėjo tik saldainių išvaizda.
Šokoladą ištirpdom ir užpilam ant paruoštos masės. Išlyginam paviršių. Padedam šaltai keletui valandų [laikiau per naktį]. Tada supjaustom norimo dydžio gabaliukais ir skanaujam.




Rasos saldainių karalystė

 
dikaData: Penktadienis, 2011-04-29, 3:15 PM | Žinutė # 73
forumo tauškutė
Grupė: Draugas
Žinutės: 4307
Apdovanojimai: 20
Reputacija: 19
Statusas: Atsijungęs
Simtalapis

1 kg. miltu
50g. mieliu
250 mlg. pieno
5 kiausinius
2 stikline aguonu
1 kg. sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82%
600g . cukraus
razinu ( pora saujeliu)

Mieles uzpilti sauksteliu cukraus ir saukstu drugno pieno ( tegu pakyla).Kiausinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakiluses mieles .Uzminkome tesla .Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais.Tesla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro pusleles , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ).Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir ladedami , kad pakiltu , virsu patepti lydytu sviestu.Imamas vienas gabalelis truputi pakociojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikrascio lapo Visas tam skirtas sviestas islydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atsalimo).Istampytas lakstas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo kiekio taip pat turi uztekti visiems lapams).Imamas kitas pakiles blynelis ant kitur pakociojamas , suvyniojamas ant kocelo ir pernesamas ant jau istampyto laksto , ant jo jis baigemas plonai tampyti .Vel pilamas sviestas ir t.t.Taip istampomi visi gabaleliai teslos .Virsus apipilamas sviestu , cukrumi , apibarstomas razinomis .Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos( mesmale . blenderiu ).Nuo krasto , standziai suvyniojamas volelis ( nebijokite sviesto neisbega ne laso , nes kol jus tampote sekanti laksta jis apstinksta , ant pries tai aptepto laksto).Perkeletia i norima skarda , geriau jei butu su skyle ( graziau ) Pakildinama kol ikais orkaite .Kepa apie 1 pusantros valandos , 180-200C. jau ikaitintoje orkaiteje. Kad neapdegtu , kai tik vos parus , uzdenkite folija .
SKANAUS


FaCeBooK

Message edited by dika - Penktadienis, 2011-04-29, 3:19 PM
 
ASTULEData: Trečiadienis, 2011-05-04, 12:59 PM | Žinutė # 74
forumo tauškutė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 3714
Apdovanojimai: 19
Reputacija: 4
Statusas: Atsijungęs
MORKŲ PYRAGAS

6 PORCIJOMS REIKĖS:

1 st. cukrus

2 šaukštai grietinės

2 vnt. kiaušinių

2 st. miltų

100 gr. riešutų

2 šaukšteliai sodos

100 gr. sviesto (dėjau pusę pakelio)

2 st. tarkuotų morkų

Paruošimas

1. Sutarkuoti morkas ir išspausti sultis.
2. išlydyti sviestą ir gerai išmaišyti su cukrumi. Sudėti išplaktus kiaušinius, tarkuotas morkas. Į grietinę dėti 2 nubrauktus arbatinius šaukštelius sodos ir įpilti 2 šaukštelius acto, gerai išmaišyti (indą imti didesnį, nes tūris labai padidės) ir pilti į kiaušinių-morkų masę. Viską labai gerai išplakti. Sudėti miltus, smulkintus riešutus ir gerai išmaišyti.
3. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu arba aliejumi, supilti tešlą ir kepti labai karštoje orkaitėje apie 40 minučių. Patikrinti ar iškepęs geriausiai su pagaliuku (jei įsmeigus ir ištraukus pagaliukas sausas vadinasi iškepęs).

Skanaus!



 
AtileData: Ketvirtadienis, 2011-05-12, 12:15 PM | Žinutė # 75
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
Alos pyragas su varske

200 g. cukraus
420 g. miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
220 g šalto sviesto arba margarino
1 kiaušinis
3 pokeliai varškės

Sumaišyti 200g. cukraus, miltus, kepimo miltelius, druską. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską maišyti šakute ar mikseriu, kol gausis trupiniai.
Pusę tešlos sukrėsti į riebalais pateptą kepimo formą ir suspausti.
Varškę sumaišyti su cukrumi (0,5 stiklinės),įdėjau šaukštą grietinės. Varškės masę dedam ant tešlos. Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus.
Kepiau apie 45-50min.
Skanaus.


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » VIRTUVĖS PASLAPTYS » SALDUS STALAS (receptai)
Search:


Copyright MyCorp © 2024