...
 SALDUS STALAS - Page 2 - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » VIRTUVĖS PASLAPTYS » SALDUS STALAS (receptai)
SALDUS STALAS
ausroteaData: Antradienis, 2010-03-30, 7:13 AM | Žinutė # 1
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
SALDŽIŲ PATIEKALŲ RECEPTAI.

BE KOMENTARŲ.

niam
 
Zaliaake25Data: Antradienis, 2010-05-04, 9:54 AM | Žinutė # 16
forumo pleputė
Grupė: .
Žinutės: 6478
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 16
Statusas: Atsijungęs
Dvigubi sumuštiniai iš sausainių su varške

Jums prireiks :
100 g sausainių, 50-70 g varškės, 1 arbat. šaukštelis marmelado.

Veiksmai :
Ant vieno sausainio uždedama saldžios varškės ir iš viršaus prispaudžiama kitu, kuris dar papuošiamas gabalėliu marmelado ir varške.


Užtenka minutės, kad žmogaus nekęstum.

Užtenka valandos, kad žmogų pamėgtum.

Užtenka dienos, kad žmogų įsimylėtum.

Prireikia viso gyvenimo, kad žmogų pamirštum.
 
Zaliaake25Data: Antradienis, 2010-05-04, 9:55 AM | Žinutė # 17
forumo pleputė
Grupė: .
Žinutės: 6478
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 16
Statusas: Atsijungęs
Pyragas su varške ir sausainiais

Ingredientai:

400 gramų sausainių
500 gramų varškės
5 šaukštai cukraus
truputį vanilinio
keli pieno
1 bananas
razinų
džiovintų spanguolių

Glajui:

0,5 stiklinės
1 pieno
1 šaukštas kakavos
2 šaukštai sviesto

Gaminimas:

Varškę sutrinti su vaniliniu cukrumi, įpilti truputėlį sudėti pjaustytus bananus, razinas, spanguoles. Sausainius ant lėkštės. Ant sausainių sutrintą varškę, tuomet vėl sausainius ir vėl varškę ir t. t. Ant viršaus sudėti sausainius.

Paruošti glaistą: išlydyti sviestą puode, įpilti pieną, įdėti cukrų ir kakavą, išmaišyti ir pavirti.

Glaistą supilti sausainių, palaukti kelias valandas kol suminkštės sausainiai (geriausiai per naktį) ir skanaus. Pyrago viršų puošti kaip sugalvojat - su saldainiukais, vaisiais ir t. t.


Užtenka minutės, kad žmogaus nekęstum.

Užtenka valandos, kad žmogų pamėgtum.

Užtenka dienos, kad žmogų įsimylėtum.

Prireikia viso gyvenimo, kad žmogų pamirštum.
 
lagūnaData: Sekmadienis, 2010-05-09, 8:04 PM | Žinutė # 18
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 475
Apdovanojimai: 10
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Keksiukai su šokoladu

140gr.minkšto sviesto
120gr.cukraus
3 kiaušiniai
0,5š.vanilės
200 gr.persijotų miltų
0,25 a.š. druskos
2 a.š. kepimo miltelių
12 a.š. nutelos kremo

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi iki purios šviesios masės.Mušti po 1 kiaušinį,ir vis gerai išplakti.Suberti miltus-sumaišytus su vanile,kepimo milteliais ir druska.Mažiausiu mikserio greičiu maišyti,kol masė taps vientisa.Išdėlioti paruoštą masę į formeles.Ant viršaus dėti po šaukštelį nutelos ir pamaišyti dantų krapštuku,kad atsirastų tešlos virš nutelos.Kepti apie 20 minučių.Pabarstyti pudra.Skanaus okis


 
raskaData: Antradienis, 2010-06-01, 7:33 PM | Žinutė # 19
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
DRAUGYSTES PYRAGAS

2 kg svorio pyragui reikės:
800 g milt
250 g cukraus (iš jų 50 g įdarui)
4 kiaušiniai (2 tešlai, 1,5 – varškei, likusioji dalis – pyragui aptepti)
300–320 g sviesto arba margarino
150 g džemo/vaisių košės/uogienės
500 g varškės
1/3 pak. vanilinio cukraus
1/3 a. š. (4 g) sodos
druskos ant peilio galo
Eiliškumas
Sviestą arba margariną išsukti su cukrumi, palaipsniui sudėti kiaušinius ir 0,5 st. šalto vandens. Viską išmaišyti, sudėti sodą, po to miltus ir vėl atsargiai išmaišyti. Paruoštą tešlą padalinti pusiau. Vieną pusę iškočioti į maždaug 0,5 cm storio lakštą ir kepti karštoje orkaitėje 7–8 min., kol pusiau iškeps (paspaudus pirštais ant lakšto turi likti įdubimai). Kai lakštas atauš, neišimant jo iš skardos, aptepti bet kokiu džemu, o ant viršaus varškės sluoksniu, sumaišytu su cukrumi ir kiaušiniais. Likusią tešlą iškočioti ir uždengti su ja pyragą, aptepti kiaušiniu, šakute nupiešti lengvą piešinį-groteles ir vėl dėti į orkaitę, tik šį kartą nekarštą 120º C, 25–30 min. Galima iš antros tešlos dalies padaryti siauras juosteles ir grotelėmis uždėti jas ant įdaro viršaus.

Papildomi patarimai
Man skaniausias su mėlynių uogiene


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Sekmadienis, 2010-06-13, 11:06 AM | Žinutė # 20
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
JOGURTINĖS SPURGYTĖS

Produktai: 3 kiaušiniai, jogurtas ( aš dedu kur būna maišeliuose, tinka bet koks skonis), cukrus, vanilinis cukrus,kepimo milteliai, miltai, aliejus.
Darymas: išplaki gerai kiaušinius, įpili jogurto( priklauso nuo to kiek darysit, aš pilu 2 stiklines), tada įdedu kepimo miltelių (kartais juos nugesinu), išplaku su mikseriu viską, įdedu cukraus pgal skonį, jei norit galima ir vanilinio cukraus, vėl išplakam viską, tada dedam miltus : įpilam stiklinę miltų ir maišom atsargiai, miltų reikia tiek, kad gautsį tešla, šiek tiek tirštesnė nei blynų. na kaip čia pasakyti, tiršta tiršta, su rankom jos minkyti nereikės. tada užkaitinam aliejų : pasiimam šaukštą, ir su jo kraštu pakabinam spurgų masę, TIK Ne PILNĄ ŠAUKŠTĄ, ir dedam į indą su aliejumi, ir kepam kaip bet kurias spurgas, išmus apibarstome cukruas pudra, aš dažniausiai pirmą iškepusią spurgą perlaužiu ir paižiūriu ar iškepęs vidus, jei taip tai tokio dydžio kepu ir kitas,, jei ne tada mažesnes.
SKANAUS


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Trečiadienis, 2010-06-23, 1:10 PM | Žinutė # 21
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
KEKSIUKAI
receptas:
6 - kiausiniai
1 pok.vanil. cukraus
500 ml - cukraus (tiek nededu,dedu ~350 ml)
Siuos produktus gerai isplakti.
Toliau produktus deti tokia seka:
175 ml - aliejaus
60 ml - apelsinu sulciu (spaudziu naturalias arba visai nededu)
500 ml - miltu (galima siek tiek ir maziau)
1 saukst. - kepimo milteliu
Kepti ~150 laipsniu karscio orkaiteje (jei mazus kepsi).

Skanaus! PATI AS JU NEKIAPIAU BET VALGIAU,LABAI SKANUS geda3


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Antradienis, 2010-08-31, 9:29 PM | Žinutė # 22
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
MIELINES BANDELES

250 ml pieno
190 gr.margarino arba sviesto
2 saukstai cukraus(galima ir daugiau)
ziupsnelis druskos
2 kiausiniai
10 gr. sausu mieliu
550gr miltu

teslos
paruosimas

1. Piena ,margarina,cukru ir druska pakaitinti puode kol margarinas istirps(as margarina lydziau mikro.krosn)
2. i atvesusi piena sumusti kiausinius
3.Miltus sumaisyti su mielemis(as kepiau ir su slapiomis,tada jas reikia istirpinti piene)
ir supilti i piena,viska suminkyti ir palikti kad iskiltu.

Idarui galite naudoti kas jums patinka.As kepiau su desrelemis ,varske ir obuoliais

skanaus


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Penktadienis, 2010-09-24, 9:14 AM | Žinutė # 23
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Obuoliu pyragas

Teslai reikes
sviesto ar margarino 250 g.
grietines 200 g.
stiklines cukraus
3 kiausiniu
0.5a/s sodos
500 g. miltu

Sviesta sutarkuoti burokine tarka kartu su miltais
Atskirai isplakti kiausinius ir cukru,sudeti grietine ir soda .Visa ta mase supilti i miltu ir margarino ruosini(miltai su margarinu turi buti lengvai ismaisyti bet nesuminkyti).Is visu siu produktu suminkyti tesla ir ideti i saldytuva 1 val.

Idarui reikes
0.500 g luptu ir pjaustytu obuoliu
0.050 g nuplautu razinu
0.050 g graikisku riesutu (pasmulkintu)
Taip pat reikes ziupsnelio cinamono,
2 saukstu krakmolo,
Ir 3 saukstu cukraus(jei obuoliai rugstus galima ir daugiau)

Tesla padalinti i dvi dalis ,viena is ju turi buti didesne.
Is didesnes dalies issikociojame laksta ir juo isklojame tortine(nebutinai)forma kuri turi buti patepta riebalais ir pabarstyta miltais.
Formos krastai taip tat turi buti iskloti (is bendro laksto)
Idarui skirtus produktus sumaisome ir supilame i forma,siek tiek paspauskite kad uzsipildytu idaras tolygiai.Tuomet is likusios teslos iskociojame tesla ir uzdedane ant virsaus.Kocelo pagalba nupjauname nereikalinga tesla.Patepame kiausinio plakiniu ,galima papuosti uzdedant ivaires feslos figureles ar kaip jau jus sumastote.Kepame 180 temp.40-45 min.

Patarimas nepjaukite karsto pyrago,ir nepamirskit i idara ideti krakmolo. JEI NESUPRASIT KO ,KLAUSKIT


Rasos saldainių karalystė

 
AtileData: Sekmadienis, 2010-09-26, 5:30 PM | Žinutė # 24
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
Freejos įkeltas receptukas

PLIKYTI

Kepiau labai skanus.
170gramu miltu
75gramai sviesto
3 kiausiniai
130gramu rudojo cukraus
350ml.,pieno.
Į puodą supilame piena sudedame sviesta ir nuolat maišydami užverdame.Nukeliame nuo virykles supilame miltus ir gerai ismaisome,kad neliktų gumuliukų.
suberiame cukrų gerai išmaišome..Tešlą truputi atvėsiname sumušam,kiaušinius,viska gerai isukame.
Dedame i konditerini maišeli ir spaudziama i skarda.
kepame 200 laipsniu temperaturoje 20-30 minuciu.


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
raskaData: Sekmadienis, 2010-09-26, 5:52 PM | Žinutė # 25
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Plikyti pyrageliai

Teslai reikes

1/4 l vandens
1/2 arbat.sauks druskos
100 gr. svieto
150gr miltu
30 gr krakmolo
4-5 kiausiniai

Idarui reikes

8 arbat/saukst zalatinos
2 valg saukst vysniu likerio(nebutinai)
vanilino
100 gr cukraus
500 gr varskes
200gr grietines(arba plaktos grietineles)

Idarui zelatina 20 min brinkiname nedideliame kiekyje salto virinto vandens.Cukru ir zalatina dekite i nedideli inda ir istate i karsto vandens vonele,maisyti kol istirps zalatina.
Varske pertrinti per sieteli ir i ja plona srovele supilti zalatina.
Grietinele isplakti iki standumo ir imaisyti i varske.

Tesla ruoskite taip kaip auksciau paminetame recepte


Rasos saldainių karalystė

 
klevData: Pirmadienis, 2010-09-27, 11:59 AM | Žinutė # 26
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 156
Apdovanojimai: 2
Reputacija: 1
Statusas: Atsijungęs
Dieviškas mėlynių pyragas su maskarpone

0,5 kg. trapios tešlos;
50 ml. grietinėlės (riebumą rinkitės pagal savo skonį ir įpratimą);
250 gr. maskarponės sūrio;
200 gr. lietuviško varškės sūrio, geriau riebesnio (taip pat galite pakeisti švelniąja varške);
4 valg. šaukštai cukraus;
0,5 citrinos sulčių;
vanilinio cukraus arba vanilės lazdelės (jei naudosite vanilės lazdelę, perpjaukite ją išilgai ir išgramdykite sėklas, kurios ir naudojamos skaninimui);
2 kupinų stiklinių mėlynių (galite pakeisti arba maišyti su avietėmis, juodaisiais serbentais);
100 ml. želė (kokių nors uogų skonio) - nebūtina.
Procesas:
•Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių.
•Išklokite apvalios kepimo formos (pateptą sviestu) dugną ir kraštus (apie 3-4 cm aukščio) plonu sluoksniu tešlos, užklokite ant tešlos folijos arba kepimo popieriaus ir įberkite 0,5 kg. bet kokių namie turimų kruopų (žirnių, ryžių, grikių, pupelių, lešių) - tai reikalinga tam, kad tešla iškeptų trapesnė ir neiškiltų. Kepkite 20-25 min. kol vos pagels - paruduos tešlos krašteliai. Atvėsinkite.
•Jei ant pyrago viršaus naudosite želė, tuomet ištirpinkite 100 ml. karšto vandens želė miltelių kiekį, proporcingą nurodytajam ant želės pakelio (kažkaip sumaliau mintį, žodžiu, jei pakelis skirtas 200 ml. vandens, tuomet į 100 ml. vandens suberkite pusę pakelio turinio), išmaišykite kol ištirps ir įdėkite į šaldytuvą.
•Maskarponę, varškės sūrį, cukrų, vanilę, grietinėlę, citrinos sultis išplakite blenderiu iki purios masės.
•Sukrėskite kremą ant atvėsinto tešlos papločio, išlyginkite, suberkite uogas. Galite patiekti iš karto. Jeigu turite keletą valandų laiko, tuomet uogas galite apšlakstyti pradėjusia stingti želė ir įdėti porai valandų į šaldytuvą - taip uogos sulips ir nebyrės pyragą pjaustant

 
virginijakData: Ketvirtadienis, 2010-09-30, 11:10 AM | Žinutė # 27
forumo pleputė
Grupė: Fotošopo mylėtoja
Žinutės: 6137
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 2
Statusas: Atsijungęs
Varškės pyragas

400g varškės
3 kiaušiniai
1st grietinės (nors aš dažnai pilu rūgpienį vietoj grietinės)
1 st cukraus
1 šaukštelis sodos
miltų, kad tešl;a nebūtų kieta (apie 3 st)
truputuką razinų, vanilininio cukraus

Varškę ištrinti, užpilti grietine, kurioje buvo " užgesinta" soda, sudėti cukrų, vanilininį ir razinas, kiaušinių trynius ir miltus, išmaišyti, supilti išplaktus kiaušinių baltymus. Kepti kol gražiai apskrus.


]
Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš materinstvo.ru, fotowedding.ru, lenagold.ru, photoshablon.ru, allday.ru, www.google.lt Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams


Message edited by virginijak - Ketvirtadienis, 2010-09-30, 11:11 AM
 
raskaData: Sekmadienis, 2010-10-03, 9:29 PM | Žinutė # 28
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Tortas Napoleonas
(smetoniškai)

Taigi, mano močiutės tikrasis smetoniškas "Napoleonas"... :)

Blynams:
400 g kvietinių miltų,
350 g sviesto,
2 tryniai,
1 visas kiaušinis,
3 šaukštai grietinės,
žiupsnelis druskos;

Kremui:
350 g sviesto (tikro),
350 g cukraus pudros,
3 kiaušinių tryniai ir 8 baltymai,
1 arb. šaukštelis citrinos rūgšties,
1 didelė citrina su odele,
apie 0,5 stiklinės spanguolių tyrės (ypatingoms progoms).

Blynų (lakštų) gaminimas:
Visi produktai turi būti iš šaldytuvo. Sviestas tarkuojamas į miltus, užminkoma kapota tešla, iš kurios padarom 8 -9 rutuliukus, kuriuos po vieną suvyniojus į pergamentą (galima ir celofano maišeliuose), padedame į šaldytuvą 12-24 valandoms. Po to, iškočiojus į 3-4 mm storio blynus, kepame kiekvieną atskirai ant miltais pabarstyto pergamentinio popieriaus.

Kremas:

Kremui skirtą sviestą, 4 šaukštus cukraus pudros, 3 trynius ir sutarkuotą citriną (Jeigu citrinos žievelė labai stora, sutarkavus geltonąjį, viršutinį jos sluoksnį, baltąjį - apatinį, nupjauti ir išmesti, nes jis suteikia kartumo) išsukti iki baltumo. Likusią cukraus pudrą (apie 10 šaukštų) sudėti į baltymus ir plakti karštai (dubuo dubenyje su karštu vandeniu). Kai baltymai sustandės, sudėti citrinos rūgštį, viską gerai sujungti. Ypatingoms progoms, vienam, dviems kremo sluoksniams galima atskirti truputį kremo ir į jį, plakant supilti spanguolių tyrę. Kad ir vienas toks sluoksnelis suteikia tortui pikantiško spanguolių kartėliuko, o perpjovus turi gražią rausvą gyslelę.
Pertepti lakštus.
Pastaba: kadangi kremui skirti kiaušinių baltymai ir tryniai termiškai neapdorojami, rekomenduojama prieš naudojimą kiaušinius gerai nuplauti ir pamirkyti sodos tirpale.
Pertepti kremu, suklijuoti lakštai pora valandų palaikomi vėsiai, kad susislėgtų ir persisunktų. Tada kremu aptepami nulyginti šonai ir viršus. Šonai apklijuojami trupiniais. Tortas papuošiamas.

Sėkmės gaminant ir skanaus smaližiaujant!

Radau internete ir labai suzavejo ,reikes kada pabandyti


Rasos saldainių karalystė

 
AtileData: Penktadienis, 2010-10-22, 3:20 PM | Žinutė # 29
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
Vafliai

4 kiaušiniai
2 stiklinės cukraus
200 gr grietinės
400 gr miltų
1 pakelis sviesto
jei patinka žiupsnelis aguonų

Sviestą ištirpinti, viską sumaišyti ir kepti vaflinėje.


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
snieguoliukeData: Antradienis, 2010-11-02, 6:31 PM | Žinutė # 30
forumo senbuvė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 7301
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
Jogurtinis varškės tortukas

reikės:
200g avižinių sausainių
120g sviesto
truputi aguonų
beveik stiklinės pieno
20g želatinos (mažo pakelio)
250g jogurto
400g varškės
vanilinio cukraus, papraso cukraus
vienos citrinos sulčių
plakamos grietinėlės (nebūtina)
konservuotų persikų arba mandarinų papuošimui

Darymas
sausainius reikia susmulkinti, aš juos sutrupinu su kočėlu, ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. sausainių masę sudėti į indą skirtą daryti tortams ir suformuojam padą.
pieną sumaišai su aguonomis ir užvirini bei reikia tada atvėsinti. želatina 10 min išbrinkiname šaltame vandenyje
Jogurtą, varškę, cukrų bei vanilinį cukrų išsukti elektriniu maišikliu. į masę supilti pieną su aguonomis gerai išmaišyti,
išspausti citrinos sultis jas pakaitinti į jas supilus išbrinkintą želatiną, maišyti kol želatina ištirps ( neleisti užvirti)
želatiną įmaišyti į varškės masę, padėti šaltai kad pradėtų stingti, imaišyti išplaktą grietinėlę, tada ją krėsti ant sausainių pado ir laukti kol sustings.
puošti galima bet kuo ir mandarinais ir persikais ir kuo tik norite. Skanaus


Moku pykti ir atleisti... įžeisti ir įsižeisti..... Turiu savo principus, savo kompleksus..... turiu savo charakterį, pomėgius ir polinkius...
 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » VIRTUVĖS PASLAPTYS » SALDUS STALAS (receptai)
Search:


Copyright MyCorp © 2024