SALDUS STALAS
| |
ausrotea | Data: Antradienis, 2010-03-30, 7:13 AM | Žinutė # 1 |
![ausrotea](/avatar/03/5352-256089.jpg) forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
| SALDŽIŲ PATIEKALŲ RECEPTAI. BE KOMENTARŲ.
|
|
| |
Ala78 | Data: Trečiadienis, 2012-01-11, 2:50 PM | Žinutė # 106 |
![Ala78](/avatar/00/00/006327.jpg) forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
| TORTAS "MALKOS PO SNIEGU''
Reikia:
0,5-0,7 kilogramo vyšnių be kauliukų. (aš dėjau į kiekviena malką skirtingas uogas. Turėjau:braškių,melynių,vyšnių)
Malkoms 250 g. sviesto 200 g. grietinės 3 stiklinės miltų 1 a. šaukštelio sodos užgesintos acte
Kremui: 600 g. grietinės 1 stiklinė cukaus citrinos rūgšties grietinėlės standiklio arba 10 g. želatinos
Sviestą sutarkujame per burokine tarka, sudedame likusius produktus (grietinę dėjau 15% riebumo) skirtus malkoms ir suminkome vienalytę tešlą. Tešlą suminkome į pailgą formą ir ją supjaustome į 15 vienodų gabalėlių. Tešlos gabalėlius padedame į šaldytuvą 3 val. Po to išėmę iškočiojame plonai kiekvieną gabalėlį į pailgą formą. Ilgis priklauso nuo to kokią kepimo formą turite. Dudedame juostele atšilusias vyšnias ir kruopščiai suvyniojame į tubelę. Turime vieną pagaliuką, taip padaropme su likusiais 14 gabalėlių. Pagaliukus sudedame į skardą išklota kepimo popieriumi arba ištepta riebalais skardą ir kepame 200 ° C temp. apie 12 min. kol pagaliukai gražiai pagels. Jei išimant iš skardos pagaliukai sulūš – nieko baisaus, tuos sulūžusius galima sudėti į viduriuką ir nieko nesimatys.
Ruošiame kremą: Grietinę (originaliam recepte grietinę ima kuo riebesnę,aš radau kitą receptą,išbandžiau ir man patiko,neriebus kremas gaunasi) ėmiau 18 % riebumo grietinę, išplakti su cukrumi (dėjau 1,5 stiklinės) ir citrinos sultimis (įtarkavau dar šiek tiek citrinos žievelės), baigiant plakti sudėti arba grietinėlės standiklį arba ištirpinta ir pravėsusią želatiną. Aš dėjau želatiną,kadangi ėmiau liesesnę grietinę,tai dėjau apie 15 gramų.
Imame lėkštę,dedame 5 pagaliukus vienas 6alia kito ir apliejame kremu. Tada dedame 4 pagaliukus,vėl kremas,3 pagaliukai ir vėl kremas ir t.t. Dedame į šalta vietą,po porų val. galima valgyti.[size=15][b]
http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/
|
|
| | |
raska | Data: Ketvirtadienis, 2012-02-02, 1:13 PM | Žinutė # 108 |
![raska](/avatar/52/7012-878191.jpg) forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| FLORENTINAI PAGAL BEATĄ
Reikės:
1 indelis sutirštinto kondensuoto pieno
250 g kukurūzų dribsnių (a la cornflakes)
Aguonų
Sezamo sėklų po saują
Kaip paruošti: 1.Orkaitę įjungiam iki 190 C, pasiruošiam skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiam kepimo popieriumi. 2.Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje. 3.Ant dribsnių užpilam kondensuotą pieną, sumaišom. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs kondensuotame piene. Užbarstom aguonų ir sezamo sėklų, pamaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys. 4.Dėkite po šaukštą lizdelius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.
Vėsdami florentinai sutvirtės. Pigu, greita ir paprasta.
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
Atile | Data: Penktadienis, 2012-02-24, 3:07 PM | Žinutė # 109 |
![Atile](/avatar/42/631532.gif) forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
| AVIŽINIAI SAUSAINIAI PAGAL SNIEGUOLIUKĘ
125 g minkšto kambario temperatūros sviesto 100 g cukraus pudros 150 g avižinių dribsnių 75 g miltų ½ a. š. sodos 40 g pakepintų aguonų žiupsnelis druskos Sviestą išplakti su cukraus pudra iki purios šviesios masės. Avižinius dribsnius sumaišyti su miltais, soda, aguonomis ir druska. Šį mišinį suberti į sviesto masę ir suminkyti tešlą. Iš tešlos suformuoti rutuliukus (imti ne daugiau kaip po arbatinį šaukštelį tešlos) ir išdėlioti į kepimo popieriumi išklotas skardas paliekant tarpelius, nes kepdami sausainiai plėsis į šalis.Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 10 – 15 minučių, kol sausainiai apskrus. Tik iškepę sausainiai bus minkšti ir trapūs, todėl juos būtina ataušinti skardose. Skanaus! bet as naudojau kepimo miltelius, ir dar razin7 d4jau, ir daraiu didesnius, o be to tinka ir cukrus, vietoj pudros[size=15][b]
Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
|
|
| |
Atile | Data: Antradienis, 2012-02-28, 1:36 PM | Žinutė # 110 |
![Atile](/avatar/42/631532.gif) forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
| LEILOS VARŠKĖS SPURGOS
2pak varškės po 180gr 9% 3-4 kiaušinius,priklauso nuo dydžio,6 šaukštus cukraus,žiupsnelį druskos,3 šaukštus grietinės,šlakelį degtinės,kepimo miltelių nubrauktą a. šaukštelį ir miltų apie stiklinę,kol apsimaišys ir tešla nebus nei kieta,nei per minkšta.
Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
|
|
| |
raska | Data: Trečiadienis, 2012-02-29, 3:15 PM | Žinutė # 111 |
![raska](/avatar/52/7012-878191.jpg) forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| MEDAUS TORTAS
teslai reikes: 3 kiausiniai 3a/s gesintos sodos 1 stikline cukraus 3 saukstai dirbtino medaus miltu,saukstas sviesto
Kiausinius .cukru,medu,ir gesinta soda istrinti ir deti dubeni ant verdancio vandens (ant garu ) puodo,nuolat maisyti.Mases turi padaugeti.Pasidaro kaip putos,sudeti sviesta ir kai jis istirps sudeti miltus ir uzminkyti tesla .iskociojus tesla formuoti tortui lakstus. Pertepimui 1 ltr kefyro 3 saukstai zalatinos,cukraus (uogienes jei norit) Zalatina isbrinkinti saltame virintame vandenyje po to istirpinti,vandens voneleje ,supilti i nugardinta kefyra ir pertepti torto lakstus. Torciuka apiberti tais paciais tarkuotais torto lakstais.
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
Atile | Data: Penktadienis, 2012-03-02, 11:48 AM | Žinutė # 112 |
![Atile](/avatar/42/631532.gif) forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
| AVIEČIŲ TIRAMISU PAGAL KRLĄ
apacioje biskvito pirsteliai, tada maskarpones mase, trintos avietes su cukrum, "custard" (kaip lietuviskai nezinau) ir patarkuotas sokoladas[color=red][b]
Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
|
|
| |
Atile | Data: Ketvirtadienis, 2012-03-15, 2:13 PM | Žinutė # 113 |
![Atile](/avatar/42/631532.gif) forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
| SAUSAINIŲ,ŠOKOLADO IR JOGURTO (VARŠKĖS) TORTAS
Receptukas :) reikia, sausainių, sviesto, šokolado, jogurto, cukraus želatinos Pirmam sluoksniui, susmulkinti sausainius ( smulkinau su blenderiu ) ištirpinti sviestą, sumaišyti su sausainiais, jei sausainių bus daugiau reikės daugiau sviesto, aš dar įpyliau saldintos arbatos, kad būtų šlapesnis pagrindas, ir dėti į pagrindą ir trumpam į šaldytuvą. Ištirpinti šokoladą su trupučiu pieno, ir pilti ant sausainių sluoksnio ir vėl į šaldytuvą Trečias sluoksnis: jogurtą išplakti su truputėliu cukraus, supilti išbrinkintą ir ištirpintą želatiną išmaišyti ir pilti ant šokolado, ir į šaldytuvą kol sustings, galima naudoti ir grietinę, bet man labaiu patinka su jogurtu, nes gaivesnis gaunasi. SKANAUS :) Receptas "iš galvos":))))
Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
|
|
| |
vyginavito | Data: Trečiadienis, 2012-03-21, 3:16 PM | Žinutė # 114 |
![vyginavito](/avatar/17/7405-816970.jpg) naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 59
Apdovanojimai: 2
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
| FERRERO ROSCHE SALDAINIAI
Receptas: – 100 g riešutinių vaflių; – 150 g lazdyno riešutų; – 200 g riešutinio kremo („Nutella“ ar panašaus); – 150 g juodojo šokolado; – 1 v. š. bekvapio aliejaus („Natura“) Gaminimas: Riešutus apie 10 minučių paskrudinti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, nuvalyti luobeles (virtuviniu rankšluosčiu ar riešutams pravėsus, tiesiog pirštais). Pasilikti sveikų riešutų įdėti į saldainių vidų, o likusius stambiai sukapoti. Vaflius susmulkinti tiesiog šakute, suberti riešutus, dėti riešutinį kremą ir masę gerai išmaišyti. Suformuoti rutuliukus į vidurį įdedant po riešutą. Lengviausia formuoti vos vos drėgnomis rankomis. Turėtų išeiti 30–40 rutuliukų, priklausomai nuo jų dydžio. Paruoštus rutuliukus apie valandą pašaldyti šaldytuve, kad sustingtų. Šokoladą ant silpnos ugnies ar vandens garų vonelės maišyti su aliejumi, kol gausis vientisa lygi masė. Saldainius po vieną merkti į šokoladą, dėti ant kepimo popieriaus ir leisti šokoladui sustingti (šokoladas greičiau sustings šaldytuve).
|
|
| | |
Krla | Data: Trečiadienis, 2012-04-11, 6:12 PM | Žinutė # 116 |
![Krla](/avatar/02/623108.jpg) forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
| TRAPŪS SVIESTINIAI SAUSAINĖLIAI Ikelsiu sausainiuku recepta,pagal kuri kepiau velykoms receptas is ASDOS zurnaliuko,balandzio men.
Teslai: 125g minksto sviesto (salted) 50g smulkaus cukraus (caster) keleta lasu vaniles eksrakto (as dejau puse pak biraus van cukraus) 150g miltu (man tiek neuzteko ) 1 a.s krakmolo (as neturejau tai nedejau)
Glajui: 500g cukraus pudros (man rodos as maziau dejau,ziurejau pagal tirstuma) papuosimui pabarstymu
Minksta sviesta issukti su cukrumi ir vanile.Sudeti krakmola ir miltus,uzminkyti tesla. Padeti i saldytuva 20min.
(jei vietoj krakmolo desit kakavos bus kakaviniai sausainiai)
Iskocioti 4mm storio laksta tarp 2sviestinio popieriaus lakstu nes lips prie kocelo. Isspausti su formelem. Deti i skarda patiesta sviestiniu popieriumi. Kepti apie 10 min kol graziai pagels 180c temp.
Kai atves tepti glajumi ir puosti.
Glajus:pilti i dubeneli cukaus pudros ir po truputi vandens,kol taps norimo tirstumo(pas mane buvo tirstesnis uz kondensuota piena).jei vandens padauginot,dekit dar cukraus pudros.jei i pudra desit kakavos (pries dedant vandeni)-glajus bus rudas. tepti sausainius ir puosti.
is nurodyto kiekio man gavosi 24vnt.
Message edited by krla - Trečiadienis, 2012-04-11, 6:19 PM |
|
| |
Atile | Data: Pirmadienis, 2012-05-07, 9:26 AM | Žinutė # 117 |
![Atile](/avatar/42/631532.gif) forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
| KRL'OS SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS PYRAGAS
nusipirkau kociotos sluoksniuotos teslos 2 lakstus perpjoviau per puse,gavosi man 4 lakstai,iskepiau.kai praveso supliuskiniau,kad nebutu issipute.ant pirmo lapo dejau plaktos grietineles su citrina,ant antro lapo dejau serbentu-obuoliu dzemo(pridave rugstinguma),ant trecio sluoksnio dejau custard(lietuviskai vanilinis pudingas berods) ir ketvirtas lapas ant virsaus.aptepiau likusia grietinele,pasijojau kakavos ir uzdejau avieciu,valgem po 1val vyras gyre,kad pats skaniausias is visu darytu kai einu i virtuve,vis turiu gabaliuka atsijauti,slapias toks,saldziarugstis
Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
|
|
| |
Atile | Data: Pirmadienis, 2012-05-21, 12:41 PM | Žinutė # 118 |
![Atile](/avatar/42/631532.gif) forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
| ''NAMINIAI ''BOUNTY''
Ingredientai:
200 g kokosų drožlių 100 ml grietinėlės 150 ml cukraus pudros 70 g nesūdyto sviesto 1 ml romo ekstrakto (nebūtinai) 200 g pieniško šokolado Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite kokoso drožles ir cukraus pudrą.
Sudėkite grietinėlę bei sviestą į puodą ir šildykite ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps.
Į pašildytą grietinėlę bei sviestą įlašinkite romo ekstrakto, gautą mišinį supilkite ant kokoso drožlių bei cukraus pudros ir gerai išmaišykite.
Iš gautos masės rankomis formuokite mažus kamuoliukus ir dėkite juos ant sviestiniu popieriumi padengto padėklo arba lėkštės.
Uždenkite kamuoliukus maistine plėvele it padėkite bent 1 val. į šaldytuvą, kad sustingtų. Išlydykite pienišką šokoladą.
Kiekvieną kokoso kamuoluką pamerkite į šiltą (bet ne karštą) ištirpintą šokoladą, kad jis gražiai pasidengtų šokoladu.
Nulašinkite šokolado perteklių ir padėkite ant to paties sviestiniu popieriumi padengto padėklo.
Tuomet padėkite į šaldytuvą apie 30-60 minučių, kad sustingtų šokoladas ir patiekite.
Skanaus!
Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
|
|
| |
Atile | Data: Ketvirtadienis, 2012-06-07, 9:58 AM | Žinutė # 119 |
![Atile](/avatar/42/631532.gif) forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
|
varijantų gali būti įvairiausių
http://zaidziamevirtuve.blogspot.com/2012....iu.html
Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
|
|
| |
rasa85 | Data: Antradienis, 2012-07-17, 12:09 PM | Žinutė # 120 |
![rasa85](/avatar/37/807360.gif) forumo tauškutė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 3663
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 1
Statusas: Atsijungęs
| ŠOKOLADINIS VARŠKĖS PYRAGAS
400g.miltu, 370g. cukraus 500g.9proc. riebumo varskes. 250g cukraus pudros 250g margarino 100g. sviesto 50ml. vandens 30g kakavos 8 kiausiniai saukstelis kepimo milteliu,pakelis vanilinio cukraus,2 lasai vaniles esencijos
Varske perrtrinti su minkstu sviestu ir cukraus pudra,imusti 4 kiausinius,ilasinti vaniles esencijos, ir masyti kol mase bus vientisa,bet dar bus matyti varskes kruopos. I puoda deti margarina,supilti supilti vandeni ir sildyti nedideleje kaitroje,kol margarinas istirps. Paprasta ir vanilini cukru sumaisyti su kakava,suberti i slysta margarina ir maisytikol istirps cukrus ir neliks gumuleliu.palikti atvesti.Tada imasyti 4 kiausiniu trynius. Iki standziu putu isplakti likusiu kiausiniu baltymus. I autasinta kakavos mase nuolant maisant supilti miltus.Pabaigoje sudeti plaktus baltymus ir tesla gerai ismaisyti. Kepimo skarda istepti sviestu,supilti i ja sokoladine mase.Varskes sluoksnis turi buti kepimo formos centre,o is krastu sokoladine tesla.Kepti 180C karscio orkaiteje apie 1val.
Message edited by rasa85 - Antradienis, 2012-07-17, 12:11 PM |
|
| |
|