...
 SALDUS STALAS - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 8
  • 9
  • »
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » VIRTUVĖS PASLAPTYS » SALDUS STALAS (receptai)
SALDUS STALAS
ausroteaData: Antradienis, 2010-03-30, 7:13 AM | Žinutė # 1
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
SALDŽIŲ PATIEKALŲ RECEPTAI.

BE KOMENTARŲ.

niam
 
AtileData: Antradienis, 2010-03-30, 12:29 PM | Žinutė # 2
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24571
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
Zaliaakes25 receptukas

OBUOLIŲ PYRAGAS

Reikės:
2,5kg obuolių rūgštesnių
250gr cukraus
500gr miltų
10 gr kepimo miltelių
5 kiaušinių
10gr vanilinio cukraus
150ml aliejaus.

Gaminimas

Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis, tik nesmulkiai, po to juos užberti cukrumi ir padėti į šalį.
Paimti kiaušinius ir juos išplakti su vaniliniu cukrumi ir aliejumi irgi padėti į šalį.
Po to paimti miltus ir sumaišyti su kepimo milteliais, tik reikia gerai išmaišyti, kad gerai pasiskyrstytų kepimo milteliai.

Paimti kiaušinių, aliejaus ir vanilinio cukraus mišinį ir supilti ant obuolių, gerai išmaišyti, po to į visą šią masę supilti miltus ir gerai išmaisyti ( masė turi būti lipni, teisingiau obuoliai apsivėlę ta mase, neturi ten būti per daug tešlos). Po to sudėti viską į kepimo formą ir kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių ir dar 150 karščio orkaitėje apie 10 minučių, reikia tikrinti, kad neliptų vidus su mediniu pagaliuku. ( Tik prieš kepant gerai įkaitinkite orkaitę, nes kitaip pyragas neiškils).

Skanaus niam


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
raskaData: Antradienis, 2010-03-30, 1:00 PM | Žinutė # 3
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Mielines spurgos

Reikia:

Miltų 0,5 kg.
Mielių 0,03 kg.
Cukraus 0,05 kg
Pieno 0,125 kg.
Svieto 0,1 kg.
Kiaušinių 2 vnt.
Trynių 1 vnt.

Įdarui:
uogienės ar džemo
Pabrstymui:
cukr. pudros
Kepimui:
riebalų apie 0,7 kg.

Paruošimas:

Paruošti mielinę tešlą. Sviestą, cukrų sudėti į pieną, pašildyti, sudėti miltus, šiek tiek pakildintas mieles, galop kiaušinius. Gerai išminkyti. Palikti pakilti. Iškočioti apie 0,5 cm. Išspaudyti blyneliais, ant pusės jų uždėti skoningos uogienės ar džemo, kraštus aptepti baltymais, užvožinti pliku blyneliu. Truputi pakildinti. Virti riebaluose. Apipudrinti.

Patarimas:
Kad labai neužputotų riebalai į juos galima įmesti į keturias dalis suplaustytą bulvę. Ji surenka "nešvarumus".


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Antradienis, 2010-03-30, 1:01 PM | Žinutė # 4
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Vafliai

Reikia:

Margarino 0,25 kg.
Cukraus 0,25 kg. (1 st.)
Miltų 0,25 kg.(1,5 st.)
Kiaušinių 5 vnt.

Margariną ištirpini, sudėti cukrų, įmušti kiaušinius, išmaišyti, suberti miltus, išmaišyti ir kepti vaflinėse.


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Antradienis, 2010-03-30, 2:40 PM | Žinutė # 5
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Labai skanu ir saldu

Keptas bananas su ledais

mums reikes:

1 porc.
1 bananas
1.5 a/s medaus
1 saukstelio sviesto
3-4 graikinio riesuto puseles
1 griezinelis apelsino
1 griezinelis citrinos

Banana perpjaunam horizontaliai per puse. Keptuveje istirpiname sviesta,medu,dedame banana ,visus likusius ingridijantus ir lengvai pakepame.Jei nemegstate saldziai uzspauskite citrinos sulciu.Viska apverciame dar truputi pakepame.Bananas neturi ististi.
Iskepusi idedame i lekste ,salia dedame ledu,paslakstome tirpintu ar tarkuotu sokoladu(jei saldziai nemegstate sokolado nedekite) Papuoskite metos sakele.
Skanaus


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Antradienis, 2010-03-30, 3:10 PM | Žinutė # 6
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Mandarinu skilteles sokolade

Mums reikės:

0,5 kg mandarinų
150 ml cukraus
150 ml vandens
plytelės juodo arba pieniško šokolado

Gaminame mandarinų skilteles šokolade
Mandarinus nulupame ir išskaidome skiltelėmis. Į platesnį puodą supilame vandenį, suberiame cukrų ir ant silpnos ugnies kaitiname kol užverda. Sudedame mandarinų skilteles (vienu sluoksniu) ir ant labai silpnos ugnies kaitiname 15 min. Mandarinų skilteles atsargiai išimame iš sirupo, sudedame ant grotelių, kad sirupas nuvarvėtų. Orkaitę įkaitiname iki 140 laipsnių, dedame groteles su mandarinų skiltelėmis ir kepame 25 min. Mandarinų skilteles atvėsiname. Kiekvieną mandarino skiltelę iki pusės pamerkiame į ištirpintą šokoladą, sudedame ant vaškuoto popieriaus lakšto ir leidžiame šokoladui sustingti. Skanaus.


Rasos saldainių karalystė

 
lagūnaData: Antradienis, 2010-03-30, 7:18 PM | Žinutė # 7
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 475
Apdovanojimai: 10
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Keksas

6 kiaušiniai
120gr.sviesto
120gr.miltų
120gr.cukraus
40ml.grietinėlės
citrinų ekstrakto
1a.š.kepimo miltelių

Dubenyje gerai išsukame sviestą.Bemaišant įsukame po 1 trynį,šaukštą miltų,cukrų.Masei sutirštėjus įpilame grietinėlę,kepimo miltelius.Prieš kepant įmaišome gerai išplaktus kiaušinio baltymus ir citrinų ekstrakto.Kepame 180 laipsnių temperatūroje,kol įbestas medinis pagaliukas neaplips tešla.


 
Zaliaake25Data: Trečiadienis, 2010-03-31, 1:50 PM | Žinutė # 8
forumo pleputė
Grupė: .
Žinutės: 6478
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 16
Statusas: Atsijungęs
ARBATINIS PYRAGAS

1 stiklinė labai stiprios mėgstamos arbatos
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis sodos
žiupsnelis druskos
4 šaukštai uogienės
1,5 stiklinės miltų
sviesto formai patepti
džiūvėsėlių formai pabarstyti

Sodą sudedame į uogiene, išmaišome ir 5 min. paliekame. Paskui į uogienę supilame arbatą,aliejų, cukrų, druską, miltus. Viską labai gerai išmaišome. Formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Supilame tešlą ir kepame orkaitėje 200C temperatūroje


Užtenka minutės, kad žmogaus nekęstum.

Užtenka valandos, kad žmogų pamėgtum.

Užtenka dienos, kad žmogų įsimylėtum.

Prireikia viso gyvenimo, kad žmogų pamirštum.
 
Zaliaake25Data: Trečiadienis, 2010-03-31, 1:52 PM | Žinutė # 9
forumo pleputė
Grupė: .
Žinutės: 6478
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 16
Statusas: Atsijungęs
Šimtalapis

1 kg miltų,
50g mielių,
250g pieno,
5 kiaušiniai,
1,5 stiklinės aguonų,
stiklinė razinų,
cukrus, 400g sviesto.

Mieles pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. Į šiltą pieną su išplaktais kiaušiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielės ir smarkiai minkoma ne mažiau pusvalandį. Tešla padalijama į 6 dalis, nekeičiant paskutinės minkymo krypties. Iš kiekvieno gabalo padaromas paplotėlis, aptepamas ištirpintu sviestu ir uždengiamas pergamentiniu popieriumi, kad nedžiūtų. Šiltai kildoma valandą. Vienas paplotėlis pakočiojamas, nekeičiant krypties ir rankomis atsargiai tampomas, kol pasidarys popieriaus plonumo. Ištampytas lakštas tiesiamas ant lentos, labai plonai (geriausia delnu) aptepamas ištirpintu sviestu, apibarstomas trupučiu cukraus. Tuomet imamas kitas paplotėlis, truputį pakočiojamas, ištampomas , aptepamas ir dedamas ant pirmojo. Taip paruošiami visi 6 paplotėliai.Uždėjus paskutinį, aptepus sviestu ir apibarčius cukrumi, visi kartu gražiai apipjaustomi apvaliai. Tuomet ant vieno krašto suberiamos nuplikytos ir sumaltos aguonos (viena linija). Aguonos užplikomos verdančiu vandeniu, pusvalandį palaikomos, paskui per marlę nusunkiamos, sumalamos mėsmale arba sutrinamos. Likęs tešlos plotas apibarstomas razinomis ir, pradedant nuo krašto, kur sudėtos aguonos, tešlos lakštai vyniojami voleliu. Iš jo daromas žiedas arba pasaga, 1-1,5 val. laikoma šiltai, paskui kepama vidutinio karštumo orkaitėje apie val. Ataušinama formoje. Išimtas iš formos apsijojamas miltiniu cukrumi.


Užtenka minutės, kad žmogaus nekęstum.

Užtenka valandos, kad žmogų pamėgtum.

Užtenka dienos, kad žmogų įsimylėtum.

Prireikia viso gyvenimo, kad žmogų pamirštum.
 
raskaData: Trečiadienis, 2010-03-31, 1:58 PM | Žinutė # 10
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
TINGINYS

Mums reikės:

•Mažo pokelio (100 gr.) sviesto (būtent sviesto, o ne tepaus riebalų mišinio, ar kaip jie ten dabar vadinasi);
•2-3 valgomųjų šaukštų kakavos (nuo jos kiekio priklausys tinginio kartumas, jei norite saldesnio dėkite 2);
•1 valgomojo šaukšto cukraus;
•1 indelio (berods jame būna 180 gr.) kondensuoto pieno;
•2 pokelių sausainių.
Išimame sausainius iš pokelių, pokelių stengiamės nesuplėšyti, atidaryti tik vieną jų galą, jų dar prireiks. Į didelį indą sutrupiname sausainius, kuo smulkiau tuo geriau. Sviestą dedame į puodą ir ištirpiname ant didelės ugnies (sutaupome laiko).

Sviestui ištirpus, sumažiname ugnį iki minimalios, suberiame kakavą, sumaišytą su cukrumi.

Maišome, kol kakavoje neliks didelių gumulų. Supilame 4/5 indo kondensuoto pieno. Šį veiksmą aš darau iš akies, dažniau gal netgi jo pamažinu šiek tiek, nes persistengus ir įpylus perdaug tinginys gaunasi minkštas, o jis turi būt kuo kietesnis. Maišome kol viskas įgauna šviesiai rudą spalvą ir vientisą masę, be gumuliukų. Galime paragauti, bet šioje stadijoje patarčiau pridėdinėt nebent kakavos, nes gali atrodyti nelabai saldu ir lengva persistengti pridėjus kondensuoto pieno. Betkuriuo atveju jei kažką pridedame - maišome kol spalva ir masė vėl pasidaro vientisa.

Pilame gautą masę ant sutrupintų sausainių.

Nepergyvenkite, dėl to, kad sausainių atrodo gerokai daugiau, negu šokoladinės masės. Viską gerai gerai išmaišome ir dedame į tuščius sausainių pokelius.

Rekomenduoju kas 2-3 šaukštus statyt pokelį ant stalo ir su bulvėm trint buožele ar kažkuo panašaus ją suspaust, kad pasidarytų kieta ir vientisa (aš naudoju tiesiog ploną pailgą sulčių stiklinę). Viską padaliname į du pokelius (tiek gi jų ir buvo, ane? :). Ir rezultatas.

Pokelius dedame į šaldytuvą bent 1 valandai (jei svečiai labai nekantrauja ir suspaudėte tikrai gerai galima ir dar trumpiau) ir SKANAUS.


Rasos saldainių karalystė

 
greituteData: Trečiadienis, 2010-03-31, 10:40 PM | Žinutė # 11
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Damu kaprizas

Reikalingi produktai:
1,5 stiklinės miltų 1,5 stiklinės cukraus 1,5 stiklinės grietinės 3 kiaušiniai 3 a.š. krakmolo 3 a.š. sodos gesintos actu 0,5 stiklinės aguonų 0,5 stiklinės riešutų 0,5 stiklinės razinų 200 gr sviesto 1 indelis kondensuoto pieno

Pradedama nuo trejų biskvitų kepimo. Tam reikia 0,5 stiklinės miltų, 0,5 stiklinės cukraus, 1 a.š. sodos, gesintos actu, 1 kiaušinio ir 0,5 stiklinės aguonų. Viską gerai išmaišome ir įdedame 0,5 stiklinės grietinės. Kepimo formą gerai ištepame margarinu ir įpilame tešlą. Įkaitintoje iš anksto orkaitėje iki 170-180 temp, kepame 15-20 min. Tokiu pat būdu gaminame antrą biskvitą, tik vietoj aguonų dedame riešutus. O trečias biskvitas - riešutus ir aguonas pakeičiame razinomis. Kai iškeps visi trys biskvitai, ruošiame kremą. Sumaišyti kondensuotą pieną su sviestu iki vientisos masės. Ištepti šiuo kremu tortą ir papuošti. Skanaus.Man jis skaniausias tortas,pabandykit,nesigailesit... Skanaus:-)

 
lagūnaData: Trečiadienis, 2010-04-07, 8:33 PM | Žinutė # 12
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 475
Apdovanojimai: 10
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Bananiniai keksiukai

sviestas 90gr.
bananai 2vnt.
kiaušiniai 1vnt.
pienas 100ml.
medus 1 šaukštas
miltų 180gr.
kepimo miltelių 0,5šaukštelio
razinos 90gr

Dubenyje ištriname bananus,sudedame sutarkuotą sviestą ir vėl sukame.Palaipsniui sudedame kiaušinį,pieną,medų,miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir maišome,kol gaunasi vienalytė masė.Suberiame nuplikytas verdančiu vandeniu razinas.Kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėjė maždaug 15 min.,kol gražiai pagelsta. drug2


 
raskaData: Antradienis, 2010-04-27, 2:49 PM | Žinutė # 13
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Alos vafliukai

3 kiausiniai
vanilinis cukrus
100gr. cukraus
aliejaus
2 saukstai grietines
2-3 saukstai miltu
dar galima kakavos iedet.

ir dar vienas vafliu receptukas

200gr.sviesto
2stikl.cukraus(galima deti ir maziau kas saldziai nemegsta)
2stikl.miltu
2stikl.pieno
2kiausiniai
Vanilinio cukraus truputis


Rasos saldainių karalystė

 
Zaliaake25Data: Antradienis, 2010-05-04, 7:40 AM | Žinutė # 14
forumo pleputė
Grupė: .
Žinutės: 6478
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 16
Statusas: Atsijungęs
Abrikosų plokštainis

2 skardinės(900g)konservuotų abrikosų
300g minkšto sviesto arba margarino
150g miltinio cukraus
4 kiaušiniai
3 šaukštai citrinų sulčių
300g aukščiausios rūšies miltų
miltinio cukraus

Nupilti abrikosų sunką ir vaisius gerai nuvarvinti.Sviestą arba margariną sudėti į dubenį,suberti cukrų,įmušti kiaušinius,supilti citrinų sultis ir miltus.Išmaišyti plaktuvu,paskui padidinti jo apsukas ir maišyti dar 3-4 min. iki vientisos masės.Skardą ištepti riebalais,pabarstyti miltais ir sukrėsti tešlą.Ją išlyginti mentele ir dailiai sudėti abrikosus perpjauta pusele žemyn.Pašauti į karštą orkaitę.Iškepusį dar karštą plokštainį pabarstyti miltiniu cukrumi.Tik tada,kai kepinys visai atauš,galima supjaustyti gabaliukais.


Užtenka minutės, kad žmogaus nekęstum.

Užtenka valandos, kad žmogų pamėgtum.

Užtenka dienos, kad žmogų įsimylėtum.

Prireikia viso gyvenimo, kad žmogų pamirštum.
 
Zaliaake25Data: Antradienis, 2010-05-04, 9:54 AM | Žinutė # 15
forumo pleputė
Grupė: .
Žinutės: 6478
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 16
Statusas: Atsijungęs
GRŪDĖTOS VARŠKĖS TORTAS
2 pakeliai elementarių sausainių - „Gaidelio“ tipo,
2 pakeliai įprastos arba 2 butelėliai neriebios „Rama“ grietinėlės.
0,5 kg sveriamos, be priedų, nesūdytos grūdėtos varškės,
Cukraus,Citrinos,Želatinos,
Šaldytų uogų, arba uogų iš kompoto, arba šviežių uogų-vaisių.

Sausainius sugrūsti į miltus. Į grūdėtą varškę berti pagal skonį cukraus, įspausti šiek tiek citrinos sulčių, patarkuoti žievelės. Grietinėlę išplakti iki standumo, mesti į varškės masę, atsargiai išmaišyti. Pilti į visą šitą reikalą porą gerų šaukštų ištirpintos želatinos, išmaišyti. Keletą šaukštų šitos masės sumaišyti su sausainių trupiniais – juos „surišti“. Ta sausainių mase iškloti tortinės dugną, ant masės dėti uogų sluoksnį, ant jo pilti varškės masę. Atsargiai, kad varškė nuo uogų nenusidažytų, statyto tortinę į šaldytuvą ir palikti, kol sustings.


Užtenka minutės, kad žmogaus nekęstum.

Užtenka valandos, kad žmogų pamėgtum.

Užtenka dienos, kad žmogų įsimylėtum.

Prireikia viso gyvenimo, kad žmogų pamirštum.
 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » VIRTUVĖS PASLAPTYS » SALDUS STALAS (receptai)
  • Page 1 of 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 8
  • 9
  • »
Search:


Copyright MyCorp © 2019