...
 SALDUS STALAS - Page 3 - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » VIRTUVĖS PASLAPTYS » SALDUS STALAS (receptai)
SALDUS STALAS
ausroteaData: Antradienis, 2010-03-30, 7:13 AM | Žinutė # 1
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
SALDŽIŲ PATIEKALŲ RECEPTAI.

BE KOMENTARŲ.

niam
 
dEdRAData: Ketvirtadienis, 2010-11-04, 1:35 AM | Žinutė # 31
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 334
Apdovanojimai: 4
Reputacija: 1
Statusas: Atsijungęs
Plikyti pyragėliai "EKLERAI"

Vienai porcijai, man išeina apie 30-40 pyragėlių, žiūrint kokio dydžio norėsit

TEŠLAI:

200 ml. pieno
100 gr. sviesto
druskytės tik keli grūdeliai, ( NEŽINAU KAM JI DEDAMA, BET KAI TIK TŲ KELIŲ GRŪDELIŲ NEĮDEDU, MAN NESIGAUNA)
200 gr. miltų
5-6 kiaušiniai

KREMUI-ĮDARUI:

2 indeliai grietinės po 450 gr.
200 gr. cukraus ( arba pagal skonį)
40 gr.želatinos

Pyragėlių gamyba:
Rašau kaip aš darau
Pieną su sviestu ir druskyte užvirinu ir tada sumažinu ugnį iki labai labai silpnos, maišant pilu miltus, reik gerai išmaišyti, kad neliktų miltų guziukų ir ant tos silpnos ugnelės tą tešlytę vis maišyti kokias kelias minutes. Tai yra plikyta tešla ir ji gaminama vandens vonelėse, bet aš nesitiurlinu
Tada tą masę reik atvėsint vis ją pamaišant, aš laukiu kol ji pati atvės, bet vis pamaišau ir mušam po vieną kiaušinį ir gerai išmaišom, pradžioj maišosi sunkiai, bet reik stengtis kol pavirsta į vientisą masę ir tai 6 kartus, na kol visus kiaušinius sumušit.
Viskas, tešla gatava, kaitinam orkaitę iki 180-200 laipsniukų į skardelę tiesiu kepimo folgą ir dedu su desesrtiniu šaukštu tą gatavą masę, kepu apie 30-40 min. Labai arti vienas kito nedėti, nes jie kažkiek pučiasi, žodžiu turi pakilti ir gautis beveik tuščiaviduriai.

Kremas-įdaras:
Sudedu grietinę cikrų ir išplaku o tada supilu išbrinkintą želatiną, palaukiu kol ta masė sustengsta ar gerai apstengsta imu švirkštą ir radus pyragėlyje skylutę per ją prileidžiu to įdaro, jei skylutė nerandam padarom pačios
Dedam į šaldytuvą o paskui šiek tiek aptepu NUTELLA, PAŠILDAU INDELĮ VANDENĮ

REZULTATAS ŠTAI TOKS

 
dEdRAData: Ketvirtadienis, 2010-11-04, 2:00 AM | Žinutė # 32
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 334
Apdovanojimai: 4
Reputacija: 1
Statusas: Atsijungęs
Pyragas su varške "LENGVIAU NEBŪNA" juokas
Aš šį pyragą kepu kai labai tingiu o reikia kažko naminio gedaaa

TEŠLAI:
Pokelis, tai yra 200gr - sviesto,
stiklinė irgi apie 200 gr. - cukraus,
Ir miltai, visada dedu iš akies, gal apie 2 stiklines.

Žodžiu sviestą su cukrumi išlydyti ir tada suberti miltus, maišyti-minkyti rankom, reik kad tešla byrėtų lengvai tarp pirštų, bet nebūtų per biri ir nebūtų per riebi.
Pasiimam puse tos tešlikės arba pritrupinam į skardelę kurioj kepsim ar išklojam ja visą dugną, aš kloju, kad neliktų plyšių, tada ant viršaus reik supilti varškę, o varškytės reik tiek kiek mėgstat ar kiek turit. Į ją aš dedu kiaušinių irgi priklauso kiek tos varškės, 0,5 kg varškės bus 3 kiaušai, ir cukriuko vėlgi priklauso ar saldžiai mėgstat. Taigi, tą jau paruoštą varškę supilat ant to pado ir tada likusią tešlą užtrupinate ant viršaus.
Viskas, kadangi jis nesigauna storas labai tai kepa neilgai, dar storis ir nuo varškės kiekio priklauso. 180 gal kokia 40min. kepu. Bet reik žiūrėt, kad auksinis gražus gautūsi.

SKANAUS mirkt

 
raskaData: Pirmadienis, 2010-11-15, 8:29 PM | Žinutė # 33
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Kisielinis pyragas

1 stiklinės miltų,
1 stiklinės aliejaus,
250 gramų kisieliaus,
5 kiaušinių,
pusės stiklinės cukraus,
kepimo miltelių.
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Įpilame stiklinę aliejaus. Suberiame kepimo miltelius ir kisielių. Išplakame. Beriame miltus. Išmaišome ir dedame kepti. Tikriname ar iškepė mediniu pagaliuku. skanaus

as ji kepiau 180 laipsniu temperaturoje 30-40min
Labai parastai paruosiamas ir nebrangus.Skoni ivertinsit pacios kai issikepsit.Labai lengvutis ir purutis.Kas nemegsta saldziai galima deti maziau cukraus,nes kisieliaus miltelei saldus verdu


Rasos saldainių karalystė

 
snieguoliukeData: Trečiadienis, 2010-11-17, 1:44 PM | Žinutė # 34
forumo senbuvė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 7301
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
Varškės tortas su uogomis

torto papločiai (norfoje kvadratiniai arba tinka apvalūs)
3pakeliai varškės(9 proc)
2 indeliai grietinės
1pakelis (20g) želatinos
cukraus pagal skonį
1 citrina
papuošimai

Darymas varškę išsuki su grietine mikseriu , susdedi cukrų ( pagal skonį) išplaki gerai. išbrinkini želatiną šaltame vandenyje, tada išspaudi pusės citrinos cultis į jas sudedi išbrinkintą želatiną r pakaitini maišydama kol ištirps, supili į varškės masę, vel išplaki ir įdedi į šaldytuvą . palauki kos stingti pradės.
išlupi torto papločius, jei tie apvalūs jų drėkinti nereikia, jei sausaininiai kvadratiniai pašlakstai pasaldinta arbata kad šiek tiek sudrėgtų dedi padą ir tortinę uždedi varškės masę. tada vėl padas vėl masė ant masės uždedu šviežių uogų (mėlynių arba braškių), galima uogas įmaišyti į varškės masę, nes dedant ant masės dažniausiai uogos nubėga. ir sluoksniuoji patį viršų aptepi varškės mase ir į šaldytuva kol sustings ir tada jau kaip nori taip ir puoši mirkt

norint daryti spalvotus sluoksnius varškės masę galima padalinti į tris arba 4 dalis vieną palikti baltą, į kitą iškart įdėti mėlynių i išmaišyti arba braškių ir su tokiomis masėmis sluoksniuoti .
skanaus


Moku pykti ir atleisti... įžeisti ir įsižeisti..... Turiu savo principus, savo kompleksus..... turiu savo charakterį, pomėgius ir polinkius...
 
dEdRAData: Šeštadienis, 2010-11-20, 7:54 PM | Žinutė # 35
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 334
Apdovanojimai: 4
Reputacija: 1
Statusas: Atsijungęs
Labai sudomino šis receptukas, bet nežinau ar ryšiuos išbandyt gedaaa
Jei visgi išbandysiu verdu pranešiu, kas ir kaip...
Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas
http://juratet.blogas.lt/kaledinis-dziovintu-vaisiu-pyragas-689.html
 
raskaData: Pirmadienis, 2010-11-22, 7:27 PM | Žinutė # 36
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Marmurinis keksas
200 g sviesto
6 kiaušiniai
280 g miltų
220 g cukraus pudros
60 g maltų migdolų
10 g kepimo miltelių
30 g kakavos miltelių

Dubenyje ant vandens garų vonelės šaukštu suminkštinti sviestą iki tyrelės. Nukelti nuo garų ir mikseriu išplakti iki purumo. Po vieną kruopščiai įmaišyti kiaušinius. Suberti persijotus miltus ir gerai išmaišyti. Suberti persijotą cukraus pudrą, kepimo miltelius ir maltus migdolus. Išmaišyti.

Tešlą padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišyti kakavos miltelius.

Keturkampę kekso formą patepti riebalais. Sluoksniais sudėti tešlas (pusę tamsios, pusę šviesios ir t. t.). Šiek tiek pamaišyti šakute.

Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 min. Iškepusį keksą ataušinti ant grotelių.

P. S. labai skanus keksas :) Tik kepė jis man gerokai ilgiau, gal apie valandą...


Rasos saldainių karalystė

 
AtileData: Pirmadienis, 2010-11-29, 10:15 AM | Žinutė # 37
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24571
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs

Grietiniečių receptas rastas internete ir išbandytas. Skonis pasaka.

~ 300 g miltų

75 g cukraus

100 g sviesto

1 kiaušinis

100 g grietinės

žiupsnelis druskos

žiupsnelis kepimo miltelių, galima pakeisti ketvirtadaliu a.š. sodos.

Įdaras

~ 200 g varškės

2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)

25 g miltų (v.š.)

1 mažas kiaušinis

vanilinis cukrus

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir po šaukštą - grietinę. Miltus sumaišyti su soda arba kep. milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti0,5 cm storio lakštu ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. Jokiu būdu kraštų neužspausti, nes kepant plyš! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 200 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels).

Įdarui - viską sumaišyti.


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
raskaData: Antradienis, 2010-11-30, 7:38 PM | Žinutė # 38
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Trupininis pyragas (recepta pasiskolinau is Sonatinos blogo)
1 puodelis (200 g) cukraus
3 puodeliai (420 g) miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
220 g šalto sviesto
1 kiaušinis
1 citrinos nutarkuota žievelė ir sultys
4 puodeliai (1 l) šviežių mėlynių
½ puodelio (100 g) cukraus
4 a. š. krakmolo

Sumaišyti 1 puodelį cukraus, 3 puodelius miltų, kepimo miltelius, druską ir citrinos žievelę. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską maišyti šakute ar mikseriu, kol gausis trupiniai.

Pusę tešlos sukrėsti į riebalais pateptą 20 x 20 cm dydžio kepimo formą ir suspausti.

Sumaišyti 1/2 puodelio cukraus, krakmolą ir citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Uogas lygiu sluoksniu supilti ant tešlos. Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus.

Kepti iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes ar kol paviršius gražiai apkeps. Prieš pjaustant pyragą būtina visiškai ataušinti. Skanaus!

P. S. puodelis - 250 ml. Labai paprastas, bet labai skanus pyragas! Tešlą ypač pagardina citrinos

(as idarui dejau vysniu uogiene pries tai nuvarvinau skyscius,ir daugiau nieko nedejau) gedaaa


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Trečiadienis, 2010-12-08, 9:36 PM | Žinutė # 39
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Riesuteliai

3st miltu
2 kiausiniai
1/2st cukraus
250gr.margarino
1a/s sodos

miltus sukapotisu margarinu,deti kiausinius plauktus su sukrumi ir gesinta soda.Atsaldyti.Daryti nedidelius gumulelius ir kepti tam skirtoje keptuveje.Atsalusius pertepti megiamu kremu.


Rasos saldainių karalystė

 
Zaliaake25Data: Sekmadienis, 2010-12-12, 2:07 PM | Žinutė # 40
forumo pleputė
Grupė: .
Žinutės: 6478
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 16
Statusas: Atsijungęs
Meduoliniai sausainukai štai tokie

Tešlai reikės:

500 gramų miltų
100 gramų margarino
200 gramų medaus
200 gramų cukraus (dėjau tik 100 gramų, užteko)
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliu

Gaminimas:
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo, supilti išlydytą medų ir margariną, suberti miltus išmaišytus su kepimo milteliais. sumaišyti viską. Tešlą 15 minučių įdėti į šaldytuvą, kad atvėstų. Kočioti apie 0,5 cm storio, kepti 160*C apie 10 - 15 minučių. SKANAUS.


Užtenka minutės, kad žmogaus nekęstum.

Užtenka valandos, kad žmogų pamėgtum.

Užtenka dienos, kad žmogų įsimylėtum.

Prireikia viso gyvenimo, kad žmogų pamirštum.
 
raskaData: Trečiadienis, 2011-01-12, 7:15 PM | Žinutė # 41
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Riestainiai

Reikia:

•250 g. sviesto ar margarino
•3/4 – 1 stiklinės cukraus
•1 a. šaukštelio vanilinio cukraus
•2 kiaušinių
•3 stiklinių miltų
•1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
•cukraus apvoliojimui

Jei sviestas ar margarinas sušalę sutarkuoti burokine tarka (jei minkštas – suminkyti mediniu šaukštu), įberti cukrų, vanilinį cukrų bei viską sumaišyti. Imušti kiaušinius, išsukti iki vientisos masės, įberti persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išminkyti. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau, priklauso nuo masės drėgnumo (sviesto ar margarino, kiaušinių dydžių). Galima trumpam tešlą padėt į šaldytuvą.
Atgnybkite tešlos gabalėlį, rankomis sukočioti į mažojo piršto storumo pailgą volelį, bei suraitykite riestainėlius, kaip nuotraukoje, vieną pusę apvolioti cukruje ir neapvoliota puse dėtit į skardą išklota kepimo popieriumi. Kepti 10-12 min. 180-200 °C įkaitintoje orkaitėje.


Rasos saldainių karalystė

 
Zaliaake25Data: Trečiadienis, 2011-01-12, 7:56 PM | Žinutė # 42
forumo pleputė
Grupė: .
Žinutės: 6478
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 16
Statusas: Atsijungęs
Lietuviski riestainiai

Gaminimo instrukcija:
420 g.miltu;
100 g.margarino;(as naudojau sviesta)
175 g.cukraus;
1 a.s.kepimo milteliu;
vanilino;
40 ml.vandens;
2 kiausiniai.
40 g.kondensuoto pieno (as nedejau)

Kepti 180 laipsniu orkaiteje apie 15-20 minuciu
Jei sviestas ar margarinas sušalę sutarkuoti burokine tarka (jei minkštas – suminkyti mediniu šaukštu), įberti cukrų, vanilinį cukrų bei viską sumaišyti. Imušti kiaušinius, išsukti iki vientisos masės, įberti persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išminkyti. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau, priklauso nuo masės drėgnumo (sviesto ar margarino, kiaušinių dydžių). Galima trumpam tešlą padėt į šaldytuvą.
Atgnybkite tešlos gabalėlį, rankomis sukočioti į mažojo piršto storumo pailgą volelį, bei suraitykite riestainėlius, kaip nuotraukoje, vieną pusę apvolioti cukruje ir neapvoliota puse dėtit į skardą išklota kepimo popieriumi. (pasiskolinau is Raskos gaminimo eiga) buckiukas


Užtenka minutės, kad žmogaus nekęstum.

Užtenka valandos, kad žmogų pamėgtum.

Užtenka dienos, kad žmogų įsimylėtum.

Prireikia viso gyvenimo, kad žmogų pamirštum.
 
arijaData: Antradienis, 2011-01-18, 7:16 AM | Žinutė # 43
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 85
Apdovanojimai: 2
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
Saldžios voveruškos

Reik:
2 kiaušinių
1.5 v.š. cukraus
čiut druskos (mažiau nei pusė a.š.)
220 ml pieno
350 ml miltų
vanilės esencijos lašų (jei turit)

Kiaušinius išplakam su cukrum ir druska, suberiam miltus, įpilam pieno, vanilės keletą lašų ir viską gerai išmaišom. Leidžiam tešlai pabrinkti ~20 min. Įkaitinam aliejų, taip pat aliejui laikom formelę, kad įkaistų. Po to imam formelę ir pilam į ją tešlą, likutį išpilam ir merkiam į aliejų. Kepa labai greit (aš tik pradeda skrust, palieku kept, o pati iškart kita dedu). Iškepusias dėti ant popierinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų aliejus, po to apibarstyti cukraus pudra.

 
raskaData: Ketvirtadienis, 2011-02-10, 10:51 AM | Žinutė # 44
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Alos78 receptukas

Kankorežiai.
Produktai:
1 indėlis Rududu
Riešutai ,pasirenkame pagal skonį migdolai,graikiniai arba lazdynų

Tešlai:
4 valg.šaukšt. cukraus
2 kiaušiniai
3 stk. miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
150 gr.sviesto

Paruošiame tešlą:

Ištirpiname sviestą, supilame cukrų, sudedame kepimo miltelius. Kai pravesta sudedame kiaušinius, gerai išmaišome, dedame miltus. Užminkome tešlą.
Dedame tešlą į kamerą atšaldyti.
Vėliau sutarkuojame su burokinę tarką,sudedame į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepame orkaitėje 15-20 mi. (200 laipsniu).
Riešutus susmulkiname.
Viską sudedame į indą ir sumaišome su virtu kondensuotu pienu.
Imame norimos formos taurelę,viduje ją sušlapiname su vandeniu,dedame masę į taurę,paspaudžiame ir apverčiame.
Paskutinį kartą kai dariau,tai vietoj Rududu įdėjau paprasto kondensuoto pieno,tik jį reikia pavirti apie 1,5val.



Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Ketvirtadienis, 2011-02-10, 10:53 AM | Žinutė # 45
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Tortas "Malkos po sniegu" Reikia:

0,5-0,7 kilogramo vyšnių be kauliukų. (aš dėjau į kiekviena malką skirtingas uogas. Turėjau:braškių,melynių,vyšnių)

Malkoms
250 g. sviesto
200 g. grietinės
3 stiklinės miltų
1 a. šaukštelio sodos užgesintos acte

Kremui:
600 g. grietinės
1 stiklinė cukaus
citrinos rūgšties
grietinėlės standiklio arba 10 g. želatinos

Sviestą sutarkujame per burokine tarka, sudedame likusius produktus (grietinę dėjau 15% riebumo) skirtus malkoms ir suminkome vienalytę tešlą. Tešlą suminkome į pailgą formą ir ją supjaustome į 15 vienodų gabalėlių. Tešlos gabalėlius padedame į šaldytuvą 3 val. Po to išėmę iškočiojame plonai kiekvieną gabalėlį į pailgą formą. Ilgis priklauso nuo to kokią kepimo formą turite. Dudedame juostele atšilusias vyšnias ir kruopščiai suvyniojame į tubelę. Turime vieną pagaliuką, taip padaropme su likusiais 14 gabalėlių. Pagaliukus sudedame į skardą išklota kepimo popieriumi arba ištepta riebalais skardą ir kepame 200 ° C temp. apie 12 min. kol pagaliukai gražiai pagels. Jei išimant iš skardos pagaliukai sulūš – nieko baisaus, tuos sulūžusius galima sudėti į viduriuką ir nieko nesimatys.

Ruošiame kremą:
Grietinę (originaliam recepte grietinę ima kuo riebesnę,aš radau kitą receptą,išbandžiau ir man patiko,neriebus kremas gaunasi) ėmiau 18 % riebumo grietinę, išplakti su cukrumi (dėjau 1,5 stiklinės) ir citrinos sultimis (įtarkavau dar šiek tiek citrinos žievelės), baigiant plakti sudėti arba grietinėlės standiklį arba ištirpinta ir pravėsusią želatiną. Aš dėjau želatiną,kadangi ėmiau liesesnę grietinę,tai dėjau apie 15 gramų.

Imame lėkštę,dedame 5 pagaliukus vienas 6alia kito ir apliejame kremu. Tada dedame 4 pagaliukus,vėl kremas,3 pagaliukai ir vėl kremas ir t.t. Dedame į šalta vietą,po porų val. galima valgyti.

Kad buru aiskiau idedu jums gamybos eiga,foto ne mano.

http://1.bp.blogspot.com/_Dtvauq....zas.jpg


Rasos saldainių karalystė

 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » VIRTUVĖS PASLAPTYS » SALDUS STALAS (receptai)
Search:


Copyright MyCorp © 2019