SALDUS STALAS
| |
ausrotea | Data: Antradienis, 2010-03-30, 7:13 AM | Žinutė # 1 |
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
| SALDŽIŲ PATIEKALŲ RECEPTAI. BE KOMENTARŲ.
|
|
| |
dika | Data: Šeštadienis, 2012-08-11, 5:14 PM | Žinutė # 121 |
forumo tauškutė
Grupė: Draugas
Žinutės: 4307
Apdovanojimai: 20
Reputacija: 19
Statusas: Atsijungęs
| TORTAS ''JUODASIS MIŠKAS'' Tesla: (vienam biskvitui) 3 kiausiniai, 150 gr. cukraus, 100 gr. margarino, 150 gr. miltu (g.b. ir maziau, viskas priklauso nuo kiausiniu dydzio, tesla t.b. kaip tirsti grietine), 3 arb. sauks. kakavos, 1 arb. saukst. sodos, Tortui reikia 2-ju biskvitu Kremas: 450 ml. grietinėlės (36% riebumo), 2 -3 valg. šaukštai cukraus (pagal skonį) Idaras: 200 gr. vyšnių, g.b. is kompoto, uzsaldytu ir pan. Lakštų sulaistymui: Vyšnių degtinė, likeris, sirupas ir pan.( naudojau vysniu trauktine ) Tarpinis sluoksnis: 200 gr. juodo sokolado, 3 valg. sauks. pieno Paruosimas: 1. Kiausinius suplakti su cukrum. Istirpinti magrarina, leisti jam siek tiek atvesti ir maisant pilti i kiausiniu mase, ideti kakavos, miltu ir gesinta soda. Kepti 180 laipsniu orkaiteje apie 20-30 min. Patikrinti su pagaliuku. Taip kepti du biskvitus 2.Isplakti su cukrum grietinele 3. Istirpinti sokolada su pienu ir leisti siek tiek atvesti 4. Kiekviena biskvita su siulu padalinti i du biskvitus. Bus keturi sluoksniai. Kiekviena sulaistyti sirupu ar degtine. 5. I pirma biskvita deti puse kiekio vysniu, tolygiai paskirstyti puse plaktos grietineles, toliau deti antra biskvita, ant jo pilti sokoladine mase, deti trecia biskvita, ant jo likusias vysnias ir grietinele, dedam paskutini biskvita. Kad tortas butu lygus, siek tiek paspausti rankomis.
Skanaus [color=red]
FaCeBooK
Message edited by dika - Šeštadienis, 2012-08-11, 5:17 PM |
|
| |
AUSSRRINE | Data: Penktadienis, 2013-05-10, 12:39 PM | Žinutė # 122 |
forumo gerbėja
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 2379
Apdovanojimai: 11
Reputacija: 20
Statusas: Atsijungęs
| KEKSAS SU RAZINOM
1.5 stiklines miltu. 3 kiausiniai 6 kupini saukstai cukraus stikline riebios grietines saukstelis sodos ziupsnelis druskos stikline razinu sviesto skardai patepti. Isplakti kiausinius su cukrumi ir sumaisyti su grietine.Sumaisyti miltus,druska ir soda ir sudeti y plakiny ismaisyti ir ydeti razinas.Kepimo inda istempti sviestu ir supilti tesla kepimui.Teslos turi but puse indo,nes ji iskyla.Kepti 170l.apie 50min. [size=15][b]
www.fotki.com/aussrrina
|
|
| |
Krla | Data: Trečiadienis, 2013-12-04, 6:31 PM | Žinutė # 123 |
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
|
|
|
| |
Krla | Data: Pirmadienis, 2013-12-09, 4:08 PM | Žinutė # 124 |
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
| ŠAKOČIO ''PUSBROLIS''
Šiam kepiniui visi produktai turi būti kambario temperatūros.
350 g sviesto 350 g cukraus 7 kiaušiniai (atskirti baltymai ir tryniai) 200 g miltų 150 g krakmolo 2 – 3 v.š. grietinės 30 % 1 a.š. vanilinio cukraus
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Dėti po vieną kiaušinio trynį ir plakti, paeiliui sudedant visus trynius. Miltus išsijoti kartu su krakmolu ir suberti į tešlą. Išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų ir sudėti į tešlą, išmaišyti, sudėti grietinę. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Jei per tiršta, įdėti dar truputį grietinės. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Pilti kelis šaukštus tešlos, ją paskleisti plonu sluoksniu ir kišti į orkaitę, įkaitintą iki 220*C temperatūros (jei yra orkaitėje - kepimo funkcija 'š viršaus') ir kepti kol sluoksnis truputį paruduos. Kai apkeps pirmas sluoksnis, pilti vėl kelis šaukštus tešlos (galima ir nelyginti, jis pats išsilies kai pašils) ir vėl kepti. Taip sluoksniuoti, kol nebeliks tešlos.
http://viskopotrupineli.blogspot.co.uk/2012/03/sakocio-pusbrolis.html
|
|
| |
Krla | Data: Pirmadienis, 2013-12-09, 4:50 PM | Žinutė # 125 |
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
| ŽAGARĖLIAI
3 kiaušiniai (3 vnt - pakartoju, nes vis kas nors neranda kiaušinių kiekio ;)) 16 v.š. cukraus (galima mažiau, pagal skonį) 1,5 st. grietinės 1 st. kefyro 1 a.š. su kaupu sodos 1 pakelis vanilinio cukraus žiupsnelis druskos miltų tiek, kad būtų minkoma, minkšta kočiojama tešla, bet ne kieta
aliejaus virimui
cukraus pudros pabarstymui
Kiaušinius ištrinti su cukrumi iki purios masės, supilti grietinę, tada - kefyrą išplaktą su soda, suberti vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišyti. Berti išsijotus miltus ir minkyti tešlą. Tešla turi būti kočiojama, bet reikia stengtis miltų nepadauginti.
Suminkytą tešlą aš daliju į kokias 3 dalis, 2 dalis suvynioju į plėvelę ir padedu į šaldytuvą. Kepu tik iš 1 dalies, kai suvalgome, tada kepu kitą partiją sekančią ar dar kitą dieną. Tešla, pastovėjusi šaldytuve 2-3 paras būna tikrai geresnė, iškepę 'auselės' tada būna korėtos, tuščiavidurės su traškesne plutele.
Kočioti labai patogu ant aliejuoto paviršiaus, tada nelimpa prie rankų, ir verdant aliejuje nė kiek neputoja ir nedega. Iškočioti lakštą maždaug 0,5 cm storio, supjaustyti juostelėmis, jų viduryje padaryti pjūviuką ir 'auselę' pernerti per įpjovą. Arba formuoti pagal savo fantaziją.
http://viskopotrupineli.blogspot.co.uk/2011/10/zagareliai.html
|
|
| | |
Krla | Data: Trečiadienis, 2014-02-12, 11:30 AM | Žinutė # 127 |
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
| KEPTAS TINGINYS
Reikės: 250 g maskarponės; 250 g varškės; 400 g saldinto kondensuoto pieno; 360 g paprastų sausainių. * Maskarponę sumaišome su varške ir kondensuotu pienu. Sausainius palaužome ir įmaišome į šlapią mišinį. Viską suverčiame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, šaukštu masę išlyginame ir šiek tiek prislegiame prie dugno. * Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 50 minučių. Jei per greitai paruduoja, apdengiame folija ir kepame toliau. Skanaus!
http://www.moteris.lt/virtuve....6AuHLjV
|
|
| |
nerida | Data: Sekmadienis, 2014-03-30, 11:25 AM | Žinutė # 128 |
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9167
Apdovanojimai: 41
Reputacija: 18
Statusas: Atsijungęs
| Anakardžių ir šaldytų aviečių tortas
čia receptukas
Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie. B. Ferrero
|
|
| |
nerida | Data: Sekmadienis, 2014-03-30, 11:31 AM | Žinutė # 129 |
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9167
Apdovanojimai: 41
Reputacija: 18
Statusas: Atsijungęs
| Bananiniai „Rafaello“ ingredientai: 2 vnt. Bananai 200 g Graikiniai riešutai 200 g Migdolai 50 g Kokoso drožlės
Jūsų vaikams patinka „Rafaello“? Šiandien pasigaminsime jį patys. Šis lengvas desertas ne tik labai skanus, tačiau ir itin naudingas, juk jo sudėtyje - tik natūralūs komponentai. Todėl tokį skanumyną galima duoti net ir mažiems vaikams. Pradžiuginkite savo artimiausius neįtikėtinai skaniu desertu!
Gaminimas
Susmulkinkite riešutus smulkintuvu, juo sutrinkite ir bananus, kad gautumėte tyrę.
Gerai viską išmaišykite. Masė turi būti vidutiniškai minkšta, kad būtų patogu lipdyti rutuliukus ir jie nepriliptų prie rankų. Jei masė bus per minkšta, įdėkite daugiau riešutų arba kokoso drožlių.
Nulipdykite graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Apvoliokite kokoso drožlėse. Padėkite į šaldytuvą valandai-pusantros. Turėtų gautis trisdešimt vienetų.
http://www.1000receptu.lt/receptai/bananiniai-rafaello.d?id=62051185
Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie. B. Ferrero
|
|
| |
nerida | Data: Sekmadienis, 2014-03-30, 11:35 AM | Žinutė # 130 |
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9167
Apdovanojimai: 41
Reputacija: 18
Statusas: Atsijungęs
| Desertas iš lavašo, varškės sūrio ir uogų
Ingredientai: Desertui:
1 vnt. Lavašas 3 vnt. Kiaušinių baltymai 2 šaukštas Cukrus 1 šaukštas Vanilinis cukrus 500 g Varškė 3 šaukštas Cukraus pudra 1 vnt. Obuoliai Papuošimui:
10 g Cukraus pudra 30 g Granatų sėklos 15 vnt. Miško uogos „Virtuvės mitų griovėjų“ receptas.
Gaminimas
Šiam patiekalui reikės lavašo, švelnios varškės, miško uogų ir obuolių.
Galima naudoti vieną didelę apvalią kepimo formelę arba porą mažesnių 7-10 cm. Iš pradžių supjaustome lavašą į apskritimus, kad jie apklotų kepimo formelę ir liktų 2-4 cm perteklius.
Į dubenį plakimui įmušame tris kiaušinio baltymus, įdedame du šaukštus cukraus, vieną šaukštą vanilinio cukraus ir išplakame iki purumo.
Į atskirą dubenį su varške įdedame tris šaukštus cukraus miltelių, su mikseriu gerai išmaišome ir į išmaišytą varškę įdedame suplaktus baltymus. Viską dar kartą gerai išmaišome.
Nulupame obuolį, išimame sėklas ir supjaustome mažais gabaliukais. Vietoje obuolio galima naudoti kriaušę.
Supjaustytą obuolį sudedame į kepimo formeles su lavašu, o ant viršaus užkrečiame varškės ir baltymų mišinį.
Dedame kepti į iki 185 C įkaitintą orkaitę ir kepame 20-25 minutes. Iškepusį desertą apibarstome cukraus milteliais, papuošiame granatų sėklomis, miško uogomis ir mėtos lapeliais.
http://www.1000receptu.lt/recepta....3628824
Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie. B. Ferrero
|
|
| |
|