Eilėraštukai apie gyvūnus, augalus
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:44 PM | Žinutė # 61 |
forumo senbuvė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 7103
Apdovanojimai: 21
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
| Troleibusas Suradau Mamytės dažą - Juodą, juodą Ir nemažą! Brūkšt! Užrėžtas Vienas ūsas! Tuoj aš būsiu... Troleibusas! Antrą ūsą Brūkšt ant lūpos. Dažą tą mama Kad čiupo... Noriu būti Troleibusas! Ką darai?! Nuluš man ūsas... Ai, mama Nuplovė ūsą: Sugadino Troleibusą!
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:44 PM | Žinutė # 62 |
forumo senbuvė
| Mano lėlytė Aplankytum, pamatytum, Kokia lėlę aš turiu. Pabučiuoju, pačiučiuoju, Kai neklauso, tai baru. Ji mažytė, bet neverkia, Ji gerutė ir linksma. Paguldyta užsimerkia Ir užmiega supama. Aš dainuoju jai lopšinę, Apie meilę ir gimtinę. O lėlytė - atsidūsta, Klauso, klauso ir užsnūsta
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:46 PM | Žinutė # 63 |
forumo senbuvė
| KIŠKIO BATUKAI Turi kiškis Batukus, Tuoj jis pyškins Per laukus. Jo batukai Keturi - Striuku striuku Pagiry. Šunys loja Prie namų, Kiškiui piškiui Neramu. Strykt kiškiukas Į miškus Ir ... nuspyrė Batukus. (A. Matutis)
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:46 PM | Žinutė # 64 |
forumo senbuvė
| LAŠELIAI Lašeliai lašeliai Barbena į langą, Barbena į stogą, Lyja lietus... Lašeliai lašeliai Krenta į delną. Kaip juos atskirti, Ar jie turi vardus? Kapt kapt kapt, Lyja lietus. Kapt kapt kapt, Kiauras dangus. Lašeliai lašeliai... O aš kiaurą dieną Sėdžiu namie Ir žiūriu į juos. Visi jie vienodi, Visi jie skirtingi. Lašeliai lašeliai, Kuo jūs vardu? Kapt kapt kapt, Lyja lietus. Kapt kapt kapt, Kiauras dangus.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:46 PM | Žinutė # 65 |
forumo senbuvė
| KIRMĖLIUKAS INFANTINO Kirmėliukas Infantino Šliaužė sau ramiai gatve. Kirmėliukas Infantino Kur jis vyko - nežinia. Šimtas rankų, šimtas kojų Ir spalvotų marškinių. Kirmėliukas Infantino Iš miestelio gulbinų. Kirmėliukas Infantino Susitiko draugę Ziną. Kirmėlaitė karalaitė Su raudonu gvazdiku. Kirmėliukas Infantino Jai priskynė daug gėlių: Rožių, tulpių, ramunėlių, Ir kitų keistų žolių. Šimtas rankų, šimtas kojų Ir spalvotų marškinių. Kirmėliukas Infantino Iš miestelio gulbinų.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:47 PM | Žinutė # 66 |
forumo senbuvė
| Kai meškinas skuodė Kai meškinas skuodė, Sutiko Nykštuką. Numynė nykštukui Mažytį pirštuką. Tai verkia nykštukas, Tai ašaros rieda. Išgirdo pelėda, Atskrido pelėda. Šalia atsitūpus Paglostė Nykštuką, Žaliom samanėlėm Aprišo pirštuką. /Z. Gaižauskaitė/
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:47 PM | Žinutė # 67 |
forumo senbuvė
| Katinas Mūsų katinas – gudruolis. Vaikšto tyliai, laksto šuoliais. Dieną linkęs jis miegoti, Naktį eis pelių medžioti. Kur tos pelės pasislėpę? Gal rūsy, o gal palėpėj?
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:47 PM | Žinutė # 68 |
forumo senbuvė
| Drambliai Drambliui padaviau saldainį, Dviem drambliukam po riestainį, Dviem kiškeliam po kiaušinį, Džiaugsmas šildė man krūtinę. * * * Gandras Gandras rimtas vaikštinėja, Gandras baloj varlinėja. Gandro visos varlės bijo, Gandras kapą jų prarijo. * * * Jautis Jautis, jautis vasarojuj! Jautis vaikšto ir mauroja. Jaučio dideli ragai, Jautis pyksta – bus blogai. * * * Lapė Lapė bėga per kiemelį, Lapė nešasi maišelį. Labas rytas tau, gaideli, Lįsk laputei į maišelį. * * * Ožys Ožį vysim iš darželio, Ožiui duosim morką žalią. Opa opa opa pa pa – Ožiui morka, tau pupa.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:48 PM | Žinutė # 69 |
forumo senbuvė
| BRIEDŽIUKAS Ilgakojis aš! Briedžiukas. Kiškiai juokias: Ke-bel-džiukas!... Kebeldžiuoju tarp kalnų: Ilgas kojas mankštinu... Nesijuoksite ilgai: Man jau kalasi ragai! Nebadysiu jais kaimynų - Bėgsiu su vaikais lenktynių!
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:48 PM | Žinutė # 70 |
forumo senbuvė
| KIŠKIUKAS Kad mamytė nenuliūstų, Valgau aš pietums kopūstų. Po kopūstų gausiu košės Iš baltos berželio tošies... Ar po košės duos man ką? Štai! Matai: Saldi morka! /Anzelmas Matutis/
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:48 PM | Žinutė # 71 |
forumo senbuvė
| SRAIGĖ Sraige, sraige, Sraige, sraige, - Tau vikriau judėti reikia. - Manot, lengva takučiu Vilkti namą ant pečių?
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:48 PM | Žinutė # 72 |
forumo senbuvė
| BORUŽĖ Samanotas miškas ūžia: - Kam gi tau sparnai, boruže? - Be sparnų su ryto vėju Aš keliauti nesuspėju. Du sparneliai, du taškuoti, Noriu skrist, o ne ropoti. /Violeta Palčinskaitė/
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:48 PM | Žinutė # 73 |
forumo senbuvė
| VĖŽLIUKAS Eis vėžliukas pro vartus, Tik staiga - smarkus lietus. Jis nustebo: "Kas ten, mama, Beldžiasi į mano namą?"
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:49 PM | Žinutė # 74 |
forumo senbuvė
| KREGŽDĖ Tas lietus dal lis ilgai. Džiaugiasi krėgždės vaikai: Šiandien liks namie mamytė, Negalės lauke skraidyti!
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:49 PM | Žinutė # 75 |
forumo senbuvė
| OŽIUKAS Išdygo ožiukui ragiukai, Trumpi lyg pieštuko galiukai. - Ožiuk, tu elgies negražiai, Ant sienų ragiukais rašai! /Grigorė Vijerus/
|
|
| |
|