Eilėraštukai apie gyvūnus, augalus
| |
linuciuxxxx | Data: Trečiadienis, 2010-08-25, 10:25 PM | Žinutė # 106 |
forumo tauškutė
Grupė: Fotošopo mylėtoja
Žinutės: 3444
Apdovanojimai: 19
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
| MŪSŲ KŪNAS 1) Reikalingos kam akytės? Kad matytų jos mamytę. Kam vaikeliui ši nosytė? Kad pauostytų gėlytę. 2) Reikalingos kam rankytės? Čiupti viską, kas matyti. Reikalingos kam kojytės? Greit lakstyti po žolytę. Kam vaikeliui nugarytė? 3) Kam burnytė reikalinga? Valgyt viską, kas patinka. O dantukai – sukramtyti, Ausys – pasakų klausyti. 4) Atsigulti į lovytę. Reikalingas kam pilvukas? Kad pavalgytų mažiukas. Štai maža mergytė guli Ir į mamą meiliai žiūri.
|
|
| |
linuciuxxxx | Data: Trečiadienis, 2010-08-25, 10:27 PM | Žinutė # 107 |
forumo tauškutė
| LAIKRODĖLIS 1) Tik tak laikrodėlis Man prie pagalvėlės Tiksi laikrodėlis Skamba varpeliu. 2) Tik tak per dienelę, Tik tak per naktelę, Bėga rodyklėlės Laiko takeliu. 3) Tik tak laikrodėlis Bėga rodyklėlės Mažos rodyklėlės Skuba rateliu.
|
|
| |
linuciuxxxx | Data: Trečiadienis, 2010-08-25, 10:45 PM | Žinutė # 108 |
forumo tauškutė
| LEDINUKAS 1)Ledo rūmuose nuo seno Senis šaltis sau gyveno Ir turėjo jis anūką Šaltanosį ledinuką. 2)Geras buvo tas anūkas Šaltanosis ledinukas Nesurūgęs, nesustiręs Bet kur eina, ten ir girias: 3)Moku kalti ledo tiltus, Moku malti sniego miltus, Kiškį piškį užpustyti, Ežį kežį užmigdyti. 4)Visą žemę, jei norėčiau, Aš sušaldyti galėčiau.
|
|
| |
linuciuxxxx | Data: Trečiadienis, 2010-08-25, 10:47 PM | Žinutė # 109 |
forumo tauškutė
| LAIVELIS Turiu laivelį mažą, Plonų plonų lentučių, Man jį padarė tėtis, Kad jūrininku būčiau. Einu krantu smelėtu – žuvelės tyliai plaukia. Ei, traukitės į šalį Ir duokit laivui kelią Buvau Jonukas mažas – dabar jau didis Jonas Ir man širdelėj gera, kad aš jau kapitonas.
|
|
| |
linuciuxxxx | Data: Trečiadienis, 2010-08-25, 10:47 PM | Žinutė # 110 |
forumo tauškutė
| MANO BATAI BUVO DU Mano batai buvo du, Vienas dingo - nerandu Aš su vienu batuku, Niekur eiti negaliu. Dvi rankytės ieško batų Dvi akytės juos pamato Aš apsiausiu batukus Ir keliausiu pas vaikus
|
|
| |
linuciuxxxx | Data: Trečiadienis, 2010-08-25, 10:48 PM | Žinutė # 111 |
forumo tauškutė
| TUPI ŽVIRBLIS KAMINE Tupi žvirblis kamine Su lapine kepure Tu žvirbleli pulsi, Visas susikulsi. Barė ponas katinėlį Kam sudaužė ąsotėlį Katinėli nu nu nu, Tave mušti ketinu! Lapė snapė kepė žuvį Vilkas varvino liežuvį Ei, lapute, būk kaimynė Duok vilkeliui pusę blyno
|
|
| |
linuciuxxxx | Data: Trečiadienis, 2010-08-25, 10:48 PM | Žinutė # 112 |
forumo tauškutė
| DVI VARLYTĖS LANKOJE Dvi varlytės lankoje Po lapu tupėjo Į mėnulį vakare Jos liūdnai žiūrėjo Atskubėjęs takeliu Žiogas tuoj sustojo Ir žaliuoju smuikeliu ėmė ir užgrojo Vos išgirdusios tiktai Žaliosios varlytės Suko polką sau linksmai Kol išaušo rytas
|
|
| |
linuciuxxxx | Data: Ketvirtadienis, 2010-08-26, 2:11 AM | Žinutė # 113 |
forumo tauškutė
| KARTĄ SENAME MIŠKE Kartą sename miške Stovėjo pasakų trobelė. Kartą tam pačiam miške Gyveno pasakų senelė. Ir sekė pasakas ji savo anūkėliams, Gražias, nepaprastas. Ir džiaugės, juokės, lakstė Visi ten kaip pašėlę - Gera buvo gyvent sename miške. Kurgi tie vaikystės sapnai, Kurie aplanko kiekvieną? Kam gi tu juos sapnavai, Jei jie neišsipildė šiandieną? Močiute mano mylima, Kodėl nepažinau tavęs, Nors tu buvai man tik viena? Vaikystės pasakas, deja, Man sekė tik mano mama, Močiute, kur buvai tada?
|
|
| |
linuciuxxxx | Data: Ketvirtadienis, 2010-08-26, 2:12 AM | Žinutė # 114 |
forumo tauškutė
| KATINAS Galima numirt iš juoko - Tupi katinas ant stogo Ir nežino, neišmano, Kaip nulipti nuo to namo. Lipk! Ne! Lipk! Ne! Saugo katinas anteną, Saugo naktį, saugo dieną. Tik nežino, nuo ko saugo - Nuo savęs ar kokio kauko. Lipk! Ne! Lipk! Ne! Škac! Miauuu!
|
|
| |
linuciuxxxx | Data: Ketvirtadienis, 2010-08-26, 2:14 AM | Žinutė # 115 |
forumo tauškutė
| MAŽĄ MAŽĄ MAŽUČIUKĄ... Mažą mažą mažučiuką Mane rado po lapu. Mano draugą Mykoliuką Gandras atnešė snapu. Ir aš tuo tvirtai tikiu, O tu, jei nori, netikėk! Skrido žąsinas Moliūgas Į dausas ir dar toliau. Brido ragana per sniegą, Paskui ją ir aš bridau. Ir man buvo nebaisu, O tu, jei nori, netikėk! Pusnynuos nykštukai miega, Aukso žuvys po ledu, Mane Sargis uostinėjo Savo drėgnu snukučiu. Ir man buvo taip smagu, O tu, jei nori, netikėk!
|
|
| |
Atile | Data: Trečiadienis, 2010-10-13, 2:10 PM | Žinutė # 116 |
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
| Užgavėnių blynai Jeigu dar kas nors nežino- eisiu šiandien kepti blynų! Vežkit čia mašiną miltų! Ir aliejaus- kad nesviltų. Dešimt kibirų uogienės! Ir nelauksim vakarienės- valgysime, kol karšti, nes blogai pilvai tušti! Šiandien turim būti sotūs, kad sėkmė visiems šypsotųs!
Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
|
|
| |
Atile | Data: Trečiadienis, 2010-10-13, 2:13 PM | Žinutė # 117 |
forumo siela
| Boružėlė po lapu, jai tenai labai smagu. žalią spalvą jinai mėgsta ir tenai gerai jai slėptis ji yra visa taškuota lygtai būtų nuspalvota, jos taškiukai juk juodi ir dažniausiai septyni.
|
|
| |
Atile | Data: Trečiadienis, 2010-10-13, 2:13 PM | Žinutė # 118 |
forumo siela
| Boružė Saulei patekant mažytė, Septyntaškė boružytė, Nuo pat ankstojo rytelio, Sėdo verpti prie ratelio, Visą dieną ji ten ruošės, Vakare pavalgė košės, Kitą dieną vėl ji verpė, Kol sulūžo josios verpstė. Boružėlė Vėjas siaučia, pučia, Medžiai braižo dangų. Tyliai boružėlė Tupia man ant rankų. Pailsėk, strazdane, Ant delnelio vaiko - Spindulys vėlyvas Dieną dar sulaiko. Ar toli klajojai? Dievo vabalėli? Gal sparnai pavargo? Rusvas trupinėli? Pasakyk, boruže, Kur tave nunešti? Noriu tau padėti Kelią susirasti. Smilga – mano kelias, Jūra – ašarėlė. Ten, už seno klevo, Mano kamarėlė.
|
|
| |
Atile | Data: Trečiadienis, 2010-10-13, 2:14 PM | Žinutė # 119 |
forumo siela
| DVIRATUKAS Aš turėjau dviratuką - Vienas ratas nesisuko: Per kiemelį važiavau, Penkis kiškius sugavau. Vienas kiškis ant kaktelės, Kitas kiškis ant noselės... Man kiškelis: "Sveikas drūts!" Aš ant kiškio tuoj būc... būc... Na palaukit, kitą dieną Nesugausiu jau nė vieno - Dviratuką sutaisys, Visi kiškiai išlakstys. /Vytė Nemunėlis/ TRAUKINIO DAINA Aš kas dieną bėgu Greitas tartum vėjas,- Geležiniais bėgiais Mano dainos liejas. Man lygaus ant kelio Nesiras nė vieno, Jūs mane pažinsit Iš dainelės plieno. Skamba mano plienas, Juodas mano rūbas,- Geležiniais bėgiais Mano dienos skuba. /Valerija Valsiūnienė/ LAIVELIS Pažiūrėk, mamyte, Pažiūrėk, tėveli,- Tuoj pasidarysiu Dailų sau laivelį. Plauks išplauks laivelis Į didžiulę jūrą, Kur putotos bangos Ritasi ir gūra. Skries bangom laivelis, Lėks, bures iškėlęs, Plevėsuos ant stiebo Margos vėliavėlės! /Jonas Šiožinys/ Turiu laivelį mažą Plonų plonų lentučių Man jį padarė tėtis Kad jūrininku būčiau Einu krantu smėlėtu- Žuvelės tyliai plaukia. Ei, traukitės i šalį Ir duokit laivui kelią. Buvau Jonukas mažas- Dabar jau didis Jonas Ir man širdelėj gera, Kad aš jau kapitonas.
|
|
| |
Atile | Data: Trečiadienis, 2010-10-13, 2:29 PM | Žinutė # 120 |
forumo siela
| "Pavasario naujienos" Jau pavasaris atėjo- Oras paukščiais suskambėjo. Šyla oras, skleidžias gėlės.. Jau nedaug lig vasarėlės.. Kovas grįžo į namus, Aukštai medžiuos kraus lizdus.. Kol balandis suks ratus- Vaikai margins margučius. Gegužę raiba gegutė Ragins kiškį tept ratus Ir važiuot per margą lauką, Kur namuos mamytė laukia.. Apkabinę mamą stipriai, Teiksim gražią gėlę.. Ir, dainuodami dainelę, Lauksim vasarėlės.
|
|
| |
|