Eilėraštukai apie gyvūnus, augalus
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:27 PM | Žinutė # 31 |
forumo senbuvė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 7103
Apdovanojimai: 21
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
| Muilo burbulai Iš puoduko Burbuliukai Veržias, kyla Lyg padūkę. O pakilę Tyliai skleidžias Ir į žemę Nusileidžia. Vienas ėmė- Ir sutrūko- Linksmas buvo Burbuliukas
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:28 PM | Žinutė # 32 |
forumo senbuvė
| Grybų košė Sušuoliavo Tarp eglaičių Kiškiai rauti Voveraičių. Prakaitavo Plušo, rovė Ir ant seno Kelmo krovė. Aš prie kiškio Prislinkau Ir į ausį Jam sakau: -Pailsėkit Tarp eglaičių. Kam jums Šitiek voveraičių? Kiškiai juokias Atsilošę: -Iš tų grybų Virsim košę! Oi, tai juoko Bus smagaus Tiems, kas košės paragaus!
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:29 PM | Žinutė # 33 |
forumo senbuvė
| Linksmasis traukinukas Gandro sparnas sukas, Klevo lapas čeža. Linksmas traukinukas Rudenėlį veža. Rieda per kalnelį, Dunda per giraitę. Ant kelmų kelmučiai Šoka net sukaitę. Dairosi kiškelis Pro vagono stiklą. Lydi rudenėlis Kiškį į mokyklą. (Z. Gaižauskaitė)
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:30 PM | Žinutė # 34 |
forumo senbuvė
| Šimtas upeliukų Tartum stiklas žydras trūko Šaltas ledas ant laukų. Gurgia šimtas upeliukų Tarp šermukšnių, tarp vagų. Pabučiuoja saulė sniegą- Ir upelis mažas bėga. Oi, upeli, eikš arčiau! Taip seniai tave mačiau. Vėjas vartuos įsisuko Ak, pagaut jo negaliu! Teška šimtas upeliukų Ir putoja tarp žolių. (J. Degutytė)
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:32 PM | Žinutė # 35 |
forumo senbuvė
| Katytė Raina katytė, Juoda nosytė, Ilgi ūseliai, Riesti nageliai. Ausytės stačios, Akytės plačios, Kojytės baltos Ir visad šaltos.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:32 PM | Žinutė # 36 |
forumo senbuvė
| Dvi rankelės Aš turiu dvi rankeles, Kad leliją pasodinčiau, Kad paglostyčiau šunelį Ir paukščiuką pamaitinčiau. Aš turiu dvi rankeles, Kad linksmai katučių pločiau. Aš turiu dvi rankeles, Kad darbelio nebijočiau. (J. Degutytė)
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:32 PM | Žinutė # 37 |
forumo senbuvė
| Bitute -Oi, bitute, oi raina, Ar medučio negana? Beskraidydama ilgai Tu tikriausiai pavargai. Man atsakė darbininkė: -Greit pavargsta tie, kas tingi. Pailsėsiu avily, Kai ateis žiema gili. (Z. Gaižauskaitė)
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:33 PM | Žinutė # 38 |
forumo senbuvė
| ZUIKIO LAIMĖ yahoo Vieną dieną žvarbią, šaltą, Lapė siuvo kiškiui paltą, Ir matavo nuo galvos Lig mažytės uodegos. O meškutė lepečkojė Batus siuvo kiškio kojom. Naujais batais zuikis džiaugės: Kokios geros mano draugės!
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:33 PM | Žinutė # 39 |
forumo senbuvė
| BRAŠKĖS Ten daržely prieš saulutę Šildos raudona uogutė, Po dienelės pažiūrėkit, - Jų jau dešimtys prisėta! Mama triūsia visą dieną, - Rauna piktžolę ne vieną. Lysvę barsto pjuvenėlėm, Bus uogelių šeimynėlei. Raudonų saldžių be galo Kūgio formos ar ovalo. "Tai uogelių skanumėlis,"- Sako paragavęs tėtis. ( Dalia Miliukaitė Buragienė)
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:34 PM | Žinutė # 40 |
forumo senbuvė
| Saulė (J. Degutytė) Eina saulutė eglių bokšteliais, Eina saulutė pievų takeliais. Neša avietei sunką raudoną, Kviečio grūdeliui- midų geltoną. Šildo zuikutį, šildo žibutę Ir voveraitę ruduodegaitę. Duoda paukšteliui lengvą sparnelį, O man dainelę, o man dainelę.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:34 PM | Žinutė # 41 |
forumo senbuvė
| Saulytės karieta Tra ta ta, Tra ta ta!- Kas ten Žvilga?- Karieta! Karieta Kaip auksas švyti, Nes važiuoja ten- Saulytė! Per didžiulį žydrą dangų Ir tiesiog Į mūsų langą! Atsargiai! Labai karšta Ta saulytės karieta!
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:36 PM | Žinutė # 42 |
forumo senbuvė
| Piešinys (J. Degutytė) Piešiu namą ir paukštelį Ir be galo ilgą kelią. Piešiu saulę užu marių, Piešiu vėją žaliaskarį. Piešiu žydinčią aguoną Ir kvapnutę šiltą duoną, Baltą debesį ir dangų, Obuolį raudoną rankoj. Piešiu žvaigždę ir berželį Ir be galo ilgą kelią.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:36 PM | Žinutė # 43 |
forumo senbuvė
| Braškių kalnas Žaliaskarėj pamiškėj, Sidabrinėj pavartėj, Ant raudono braškių kalno, Ant mažos mergytės delno Kaip oranžinis drugys Juokias saulės spindulys. Jo lengvi sparnai plevena Ir pirštelį jai kutena. Spindulėli, nepabėk, Drugeliu čia pasėdėk.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:37 PM | Žinutė # 44 |
forumo senbuvė
| JUOKIASI DUONELĖ Ant mano delno guli duonelė, Ant mano delno juoda riekelė. Tai verks duonelė, jei aš tingėsiu, Jei aš tingėsiu-jos nemylėsiu. Tinginio valgoma, verkia duonelė. Ant mano delno ji verkt negali. Aš viską dirbsiu, ką tik mokėsiu, Per visą savo dienelę šviesią. Tegul tik juokias mano duonelė, Tegul tik juokias juoda riekelė.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:38 PM | Žinutė # 45 |
forumo senbuvė
| Varlytės gripas Po šalnų pradėjo lyti. Kurkė pievoje varlytė. Kurkė, maudėsi klane. Ir neaišku, nežinia, Nuo vandens ar nuo kurkimo Ėmė, vargšė, ir užkimo. Negirdėjo tokio gando, Visos varlės nusigando. Susirinko pabaly Balto dobilo pily, Ir pasikvietė sumanią Pievų daktarę kamanę. Pievų daktarė kamanė Daug žinojo, daug išmanė. — Gulk, varlyte, po lapu. Susirgai žaliu gripu. Dieną kitą pagulėsi… Na, ir kurkti vėl galėsi! (M. Vainilaitis)
|
|
| |
|