Eilėraštukai apie gyvūnus, augalus
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-03-14, 9:36 PM | Žinutė # 91 |
forumo senbuvė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 7103
Apdovanojimai: 21
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
| VAIKYSTĖ Kur tu nubėgai kalendoriaus lapais, Kur nuplaukei laiveliais popieriniais Seniai seniai?.. O, rodosi, kad ką tik Tau į kasytes kaspinėlius pynė. Tada norėjai lig dangaus išaugti, Pabėgt greičiau iš vaikiškų suknyčių... Kur tu? Ar nupučia tau skausmą, Kai užsigauni, kaip kadais, netyčia? Kur tu? Sūpuoklės tebelaukia. Pražydo pienės... Pintum vainikėlį, Uždėtum ant galvelės baltaplaukės, Išbėgus į saulėt rytmetėlį. O vakarais į pasaką ateitum Pas nykštukus, Sigutę našlaitėlę. Bet tu tik nuotraukoj senoj šypsaisi, Apglėbus savo mėlynakę lėlę... /Danutė Daukšienė/ /
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-03-14, 9:36 PM | Žinutė # 92 |
forumo senbuvė
| VITAMINŲ DAINELĖ Ne visi vaikučiai žino, kur gyvena vitaminai. Kur gyvena vitaminai, ne visi vaikučiai žino. Pried.: Vitaminas A, Vitaminas B, Vitaminas C, Vitaminas D, Vitaminas E, Vitaminas U. Valgykim visi kartu. Jie gyvena ir bulvytėj, Ir morkytėj, ir uogytėj, Agurkėly ir kopūste, Pasistatę žalią būstą. Paprašysiu aš mamytės, Kad išvirtų man košytės, Vitamininės košytės Iš bulvyčių ir morkytės. (J.Monsevičienė)
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-03-14, 9:36 PM | Žinutė # 93 |
forumo senbuvė
| LĖLYTĖS SAPNAS Mik, mažoji lėle, Mik, saldžių sapnų! Pūko pagalvėlę Tau išpurenu. Mik, mažoji lėle, Su gėle plaukuos! Ramūs balandėliai Tau sapne burkuos... Po žvaigždes skraidysi Tu šviesiam sapne, Bet visur matysi Mamą ir mane. /K.Kubilinskas/
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-03-14, 9:37 PM | Žinutė # 94 |
forumo senbuvė
| LĖLĖS Kai užmiega kaladėlės, Kai akis užmerkia gėlės, Laumės klaidžioja per tylą, Tyliai tyliai mėnuo kyla, Pro žvaigždžių sidabro dainą Patylom kažkas ateina... Tai iš sapno, pasakėlės Pas vaikus keliauja lėlės! Bet slapčia išeina tyliai, Jei vaikučiai jų nemyli. /Ramutė Skučaitė/
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-03-14, 9:37 PM | Žinutė # 95 |
forumo senbuvė
| LĖLYTĖS LIGA Nusviedė lėlytė skarą Ir nuspyrė batukus: - Ai, man kambary negera! Leiskit gatvėn - pas vaikus! - Laiptais tipu tipu! Lipa, Strykčioja kieme basa. Prisišoko - gavo gripą! Štai ir pasaka visa. /Anzelmas Matutis/
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-03-14, 9:37 PM | Žinutė # 96 |
forumo senbuvė
| NUSKRIAUSTA LĖLYTĖ Oi, kaip skriaudžia savo lėlę Mano draugė Gražina: Jos plaukučiai susivėlę, O nosytė murzina. Jos kaselės nesupintos, Rašaluota jos kakta. Ji kamputyje už spintos Su meškučiais užgrūsta. Aš supinsiu savo lėlei Geltonąsias kaseles Ir, įrišus kaspinėlį, Jai dainuosiu daineles. Į kiemelį išsivesiu, Ten pažaisti ji galės... O Gražinos nemylėsiu, Jei nemyli ji lėlės. /Kostas Kubilinskas/
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-03-14, 9:37 PM | Žinutė # 97 |
forumo senbuvė
| LĖLĖ Aplankytum, Pamatytum, Kokią lėlę aš turiu. Pabučiuoju, Pačiūčiuoju, Kai neklauso, tai baru. Ji mažutė, bet neverkia, Ji gerutė ir linksma. Paguldyta užsimerkia Ir užmiega supama. /Kostas Kubilinskas/
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-03-14, 9:38 PM | Žinutė # 98 |
forumo senbuvė
| KUR GYVENA LĖLĖS Margaspalvės pagalvėlės, - Tai pintinėj miega lėlės. Ten, už prieškambario ilgo, Jų visi namai sutilpo. Kai grindis mamytė plovė, Rado meškiną - palovėj. Beždžioniukas susirangęs Ėmė šaukti nuo palangės, Kad visų linksmiausia būti Šičia, - veidrodžio kamputy. /Violeta Palčinskaitė/
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-03-14, 9:38 PM | Žinutė # 99 |
forumo senbuvė
| LOPŠINĖ LĖLEI Mik, lėlyte, mik dukryte. Mėnesėlis jau matyti. Pailsai, prisibėgiojai, Popietėlio nemiegojai. Ir drambliukas jau užmigo, Berymodamas prie knygų, Ir meškiukas atsilošęs, Prisivalgęs manų košės. Kertėje kiškutis guli Ir kiškienė, jo motulė, Paveikslėlyje - plaštakė... Mik, dukryte mėlynake... /Janina Degutytė/
|
|
| |
Zaliaake25 | Data: Pirmadienis, 2010-05-03, 12:22 PM | Žinutė # 100 |
forumo pleputė
Grupė: .
Žinutės: 6478
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 16
| PASAKA APIE PILVĄ, KOJAS IR GALVĄ Kai ateina žiema Mano pilvas Pradeda burgzti Kaip pjūklas Apšerkšnija kojos Ant galvos – Šlapdriba. Kai praeina žiema Mano pilvas ruošiasi Vasaros derliaus Priėmimui O kojos pasileidžia Šokti per pirmą Žalią žolę Galvoj – Pavasarėlis su vabalais. Kai ateina ruduo Mano pilvas Nutyla amžiams Kojos išsimėto Po parkus, ledaines Ir kinoteatrus O galva sėdi Krapšto galvą ir galvoja: Ruduo…
Užtenka minutės, kad žmogaus nekęstum.
Užtenka valandos, kad žmogų pamėgtum.
Užtenka dienos, kad žmogų įsimylėtum.
Prireikia viso gyvenimo, kad žmogų pamirštum.
|
|
| |
linuciuxxxx | Data: Trečiadienis, 2010-08-25, 10:21 PM | Žinutė # 101 |
forumo tauškutė
Grupė: Fotošopo mylėtoja
Žinutės: 3444
Apdovanojimai: 19
Reputacija: 5
| PASISVEIKINIMAS SU SAULE Labas rytas saule, Labas tau. Labas rytas saule Tau sakau. Patekėk virš jūrų Ir kalnų. Patekėk virš pievų Ir miškų. Labas saule, tau auksine, Labas tau, dangaus mėlyne, Žmonės kelias iš lovelių Spindi šypsenos veideliuos.
|
|
| |
linuciuxxxx | Data: Trečiadienis, 2010-08-25, 10:22 PM | Žinutė # 102 |
forumo tauškutė
| KELKITĖS Kelkitės miegaliai, Kelkitės snaudaliai, Gieda jau paukščiukai, Kyla jau saulutė. Skamba žadintuvas, Birbia kaip lėktuvas, Akeles atmerki, Jau nauja diena
|
|
| |
linuciuxxxx | Data: Trečiadienis, 2010-08-25, 10:22 PM | Žinutė # 103 |
forumo tauškutė
| RYTO DAINA Vaikas jau pabudo, Keliasi nosytė, žiovauja burnytė, Rausta jau žandai.. Girdi jau ausytės, Dainą šią mamytės, Akys prasimerkia, Jau mane matai. . Rąžosi rankytės Spardosi kojytės Dar nenori keltis Pilvas, nugara. Bet išaušo rytas, Reik daug padaryti Reik daug pamatyti Jau miegot gana
|
|
| |
linuciuxxxx | Data: Trečiadienis, 2010-08-25, 10:23 PM | Žinutė # 104 |
forumo tauškutė
| RANKYČIŲ MANKŠTA Mažas vaikas aš esu, Bet užaugsiu pamažu. Apkabint visus galiu Ir save labai myliu. Aš esu maža maža, Bet užaugsiu kaip mama. Aš kol kas esu pipiras, Greit užaugsiu – būsiu vyras.
|
|
| |
linuciuxxxx | Data: Trečiadienis, 2010-08-25, 10:24 PM | Žinutė # 105 |
forumo tauškutė
| MANKŠTA Labas rytas, tau galvyte, Ausis, nosis ir burnyte, Labas rytas jums pečiai, Būkit tiesūs kaip kariai. Rankos būkit visad stiprios, Pirštai, būkit visad miklūs. Į svečius keliaukit Kojų pirštus pagaukit. Tu, liemuo lankstykis, Kojos, patrepsėkit Ir linksmai pas mamą Judvi paskubėki.
|
|
| |
|