Eilėraštukai apie gyvūnus, augalus
| |
Sandrulia7 | Data: Trečiadienis, 2010-02-17, 12:14 PM | Žinutė # 16 |
forumo senbuvė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 7103
Apdovanojimai: 21
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
| Kazys Boruta Garnys Garny, garny, ga ga ga! Tavo pati ragana, Išvažiavo žagarų, Parvažiavo be nagų. Man bandelės nekepė, Kad ir kepė – nedavė, Po varteliais pakišo, Žila kiaulė iškniso. Garny, garny, ga ga ga! Tavo pati ragana, Po varteliais pakišta, Šiaudų kūliu užkišta. Tie varteliai virst virst, Tavo pati virkt virkt! Tie varteliai sudegė, Tavo pati nulėkė. Garny garny, ga ga ga! Bus tau ir varlės gana.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Trečiadienis, 2010-02-17, 12:14 PM | Žinutė # 17 |
forumo senbuvė
| Rimantas Klusas Lakas Kai mama nagus lakuoja, Aš po kambarį trankaus. Tai už fotelių kukuoju, Tai kakta į spintą kaukšt. Nes mamytė dėl tų pirštų Visada mane pamiršta. Šiandien man prastokai sekas - Mama trankos - baigės lakas.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Trečiadienis, 2010-02-17, 12:16 PM | Žinutė # 18 |
forumo senbuvė
| Salomėja Neris Senelės pasaka Apšerkšniję mūsų žiemos, Balta, balta - kur dairais. - Ilgas pasakas mažiemus Seka pirkioj vakarais. Apie klaidžią sniego pūgą, Saulės nukirptas kasas. - Apie žąsiną moliūgą, Kur išskrido į dausas. - Apie vilką, baltą mešką, Burtus, išdaigas velnių, - Apie vandenis, kur teška Iš sidabro šulinių. Apie trečią brolį Joną - Koks jis raitelis puikus. Apie Eglę - žalčio žmoną, Medžiais paverstus vaikus. Kaip našlaitė nusiminus Grįžo tuščiomis atgal... Brenda pušys per pusnynus Ir išbrist niekaip negal. - Pusnynuos nykštukai miega. - Aukso žuvys po ledu. - Bėga ragana per sniegą, Nepalikdama pėdų. Našlaitėlė gero būdo. - O jos pamotė pikta … Bet… senelė užusnūdo, - Ir jos pasaka baigta.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Trečiadienis, 2010-02-17, 1:57 PM | Žinutė # 19 |
forumo senbuvė
| J. Degutytė Vakaras prie lango Pučia vėjas atšiaurus. Speigo žingsniai žvanga. Žydi sniego lelija Ant ledinio lango! Po egle sidabrine Baltas briedis miega. Šoka žvaigždės rateliu Aplink jį ant sniego. O kertelėj lango trykšta Mėlyni šaltiniai Ir snieginiai paukščiai čiulba Ant karklų snieginių. Tviska mažas mėnesėlis Vidury to lango... O už lango vėjas ūkia, Speigo žingsniai žvanga.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Trečiadienis, 2010-02-17, 1:57 PM | Žinutė # 20 |
forumo senbuvė
| Justinas Marcinkevičius Kam pasiskųsti? Po pusnynais, po giliais Vasarėlė miega. O žiema visais keliais Vis dar veža sniegą. Negana užpustė šilą, Bet ir išdykauja: Ji ir man už kaklo pila Šalto sniego saują. Už apykaklės žiema Ėmė šaltį pūsti. Bėgsiu lėksiu verkadama Mamai pasiskųsti. Juokias iš manęs sesutė: - Grįžk atgal į kiemą – Pasiskųsk verčiau saulutei, Kad nubaustų žiemą. Aš sustojau, pagalvojau, Pagalvojau, pasvarsčiau: Saulę debesys užklojo. Pas mamytę bus arčiau.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Ketvirtadienis, 2010-02-18, 6:58 AM | Žinutė # 21 |
forumo senbuvė
| Vytautas Skripka Kelias Kur mėlynos žvaigždės, Kur lygumos žalios, Prasideda didelis Dulkantis kelias. Ir bėga laimingas Į bėgantį dangų Kaip baltas balandis Nuo motinos rankų...
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:22 PM | Žinutė # 22 |
forumo senbuvė
| Lietučio pasaka Kas ten trepsi, kas ten šoka, Kas ten vaikščioja po stogą? Ci ku ca ku, tu ku tu ku, Daug žydrų lietaus nykštukų. Ilgos plonos jų kojytės, Žydro stiklo kepurytės. Ci ku ca ku, tu ku tu ku, Žydro stiklo jų batukai. O kiekvienas rankoj neša Po apvalų žydrą lašą. Ci ku ca ku, tu ku tu ku, Daug lietučio sviedinukų. Kuo greičiau į lysvę žalią Pas plaštakę, pas gėlelę. Ci ku ca ku; tu ku tu ku, Skuba daug lietaus nykštukų. (V. Palčinskaitė)
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:23 PM | Žinutė # 23 |
forumo senbuvė
| Upeliukas ir varliukas Verčias kūliais Upeliukas. Garsiai spygauja Varliukas: -Bešokuodamas krantu, Pasiimk mane kartu. Letenėlės man suskirdo! Upeliukas neišgirdo.... Šauk nešaukęs jį balsu- Upeliukas be ausų. ( Zita Gaižauskaitė)
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:24 PM | Žinutė # 24 |
forumo senbuvė
| DUONYTĖ Duonytė Iš rankų pabėgo Į purų Ir šaltą sniegą. Aš duonos riekutę Pakėliau. Nors sniegas delnuką Sugėlė. -Negalima Mėtyt duonytės,- Sako Mano mamytė.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:25 PM | Žinutė # 25 |
forumo senbuvė
| Lietutis Pas mus dabar lyja.... Aš lietaus gražiai prašau Netriuksmauti kai rašau Nebildėk į langines Jeigu liūdna be manęs As patarčiau tau brolyti Netriukšmaut, o kantriai lyti. ....
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:25 PM | Žinutė # 26 |
forumo senbuvė
| Kaštonai (Valdemaras Kukutis) Nuo seno Kaštono Nukrito Gražiai Į pievą Geltoną Mažiukai Ežiai Jie rieda, Atstatę Mažus Spygliukus, Ir kviečia Prie seno Kaštono Vaikus.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:26 PM | Žinutė # 27 |
forumo senbuvė
| Obelys Obelaitės Tokios gražios Rudenio Rytais tyliais. Kai pabunda, Pasirąžo, Krinta žemėn Obuoliai Rasa, II Naktį lijo, Lijo, lijo Į taures Baltų lelijų, O iš jų Dosni naktis Visą žemę Apšlakstys.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:26 PM | Žinutė # 28 |
forumo senbuvė
| Bulviakasio voras Spalvotas Bulviakasio voras Ropoja Į kalną vaga. Ir mirga Voratinkliais oras Ir mirga Vagos pabaiga. Voratinkliai Mirga ir mirksi - Su saulės šviesa Sumišai - Taip mirksi, Kad net neatskirsi, Kur žmonės, Kur bulvių maišai.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:27 PM | Žinutė # 29 |
forumo senbuvė
| Rudnosiukas Ten miške ,kur eglės ošia, Po pušim sena sena Buvo meškinas rudnosis, Rudnosienė- jo žmona. Ir turėjo jie meškiuką,- Rudnosiuką kaip ir jie,- Buvo jis dar be kelnyčių Ir begiojo tik namie. Vakare,kai tėtis grįžta, Kai visa šeima namuos, Sėdi jis šiltam namely, Klauso pasakų mamos. Nors už durų švilpia vėjas, staugia vilkas už langų,- Rudnosiukui su tėveliais Šilta ,gera ir smagu. (Vytė Nemunėlis)
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Šeštadienis, 2010-02-20, 3:27 PM | Žinutė # 30 |
forumo senbuvė
| Du kačiukai Du kačiukai žaidė, Sviedinuką svaidė. Susisuko jiems galvytė, Ir palindo po lovyte. O iš ten pelytė Bandė juos išvyti. Bėkite iš čia, kačiukai, Jūs plėšikai mažučiukai. Savo urvą aš ginu Nuo pikčiurnų katinų.
|
|
| |
|