...
 SALDUS STALAS - Page 9 - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 9 of 9
  • «
  • 1
  • 2
  • 7
  • 8
  • 9
Forum moderator: Krla  
SALDUS STALAS
ausroteaData: Antradienis, 2010-03-30, 7:13 AM | Žinutė # 1
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
SALDŽIŲ PATIEKALŲ RECEPTAI.

BE KOMENTARŲ.

niam
 
dikaData: Šeštadienis, 2012-08-11, 5:14 PM | Žinutė # 121
forumo tauškutė
Grupė: Draugas
Žinutės: 4307
Apdovanojimai: 20
Reputacija: 19
Statusas: Atsijungęs
TORTAS ''JUODASIS MIŠKAS''
Tesla: (vienam biskvitui)
3 kiausiniai, 150 gr. cukraus, 100 gr. margarino, 150 gr. miltu (g.b. ir maziau, viskas priklauso nuo kiausiniu dydzio, tesla t.b. kaip tirsti grietine), 3 arb. sauks. kakavos, 1 arb. saukst. sodos, Tortui reikia 2-ju biskvitu
Kremas:
450 ml. grietinėlės (36% riebumo), 2 -3 valg. šaukštai cukraus (pagal skonį)
Idaras:
200 gr. vyšnių, g.b. is kompoto, uzsaldytu ir pan.
Lakštų sulaistymui:
Vyšnių degtinė, likeris, sirupas ir pan.( naudojau vysniu trauktine )
Tarpinis sluoksnis:
200 gr. juodo sokolado, 3 valg. sauks. pieno
Paruosimas:
1. Kiausinius suplakti su cukrum. Istirpinti magrarina, leisti jam siek tiek atvesti ir maisant pilti i kiausiniu mase, ideti kakavos, miltu ir gesinta soda. Kepti 180 laipsniu orkaiteje apie 20-30 min. Patikrinti su pagaliuku. Taip kepti du biskvitus
2.Isplakti su cukrum grietinele
3. Istirpinti sokolada su pienu ir leisti siek tiek atvesti
4. Kiekviena biskvita su siulu padalinti i du biskvitus. Bus keturi sluoksniai. Kiekviena sulaistyti sirupu ar degtine.
5. I pirma biskvita deti puse kiekio vysniu, tolygiai paskirstyti puse plaktos grietineles, toliau deti antra biskvita, ant jo pilti sokoladine mase, deti trecia biskvita, ant jo likusias vysnias ir grietinele, dedam paskutini biskvita. Kad tortas butu lygus, siek tiek paspausti rankomis.

Skanaus saule
[color=red]


FaCeBooK

Message edited by dika - Šeštadienis, 2012-08-11, 5:17 PM
 
AUSSRRINEData: Penktadienis, 2013-05-10, 12:39 PM | Žinutė # 122
forumo gerbėja
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 2379
Apdovanojimai: 11
Reputacija: 20
Statusas: Atsijungęs
KEKSAS SU RAZINOM

1.5 stiklines miltu.
3 kiausiniai
6 kupini saukstai cukraus
stikline riebios grietines
saukstelis sodos
ziupsnelis druskos
stikline razinu
sviesto skardai patepti.
Isplakti kiausinius su cukrumi ir sumaisyti su grietine.Sumaisyti miltus,druska ir soda ir sudeti y plakiny ismaisyti ir ydeti razinas.Kepimo inda istempti sviestu ir supilti tesla kepimui.Teslos turi but puse indo,nes ji iskyla.Kepti 170l.apie 50min.
[size=15][b]


www.fotki.com/aussrrina
 
KrlaData: Trečiadienis, 2013-12-04, 6:31 PM | Žinutė # 123
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs


 
KrlaData: Pirmadienis, 2013-12-09, 4:08 PM | Žinutė # 124
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
ŠAKOČIO ''PUSBROLIS''


Šiam kepiniui visi produktai turi būti kambario temperatūros.

350 g sviesto
350 g cukraus
7 kiaušiniai (atskirti baltymai ir tryniai)
200 g miltų
150 g krakmolo
2 – 3 v.š. grietinės 30 %
1 a.š. vanilinio cukraus

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Dėti po vieną kiaušinio trynį ir plakti, paeiliui sudedant visus trynius. Miltus išsijoti kartu su krakmolu ir suberti į tešlą. Išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų ir sudėti į tešlą, išmaišyti, sudėti grietinę.
Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Jei per tiršta, įdėti dar truputį grietinės. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Pilti kelis šaukštus tešlos, ją paskleisti plonu sluoksniu ir kišti į orkaitę, įkaitintą iki 220*C temperatūros (jei yra orkaitėje - kepimo funkcija 'š viršaus') ir kepti kol sluoksnis truputį paruduos.
Kai apkeps pirmas sluoksnis, pilti vėl kelis šaukštus tešlos (galima ir nelyginti, jis pats išsilies kai pašils) ir vėl kepti. Taip sluoksniuoti, kol nebeliks tešlos.

http://viskopotrupineli.blogspot.co.uk/2012/03/sakocio-pusbrolis.html


 
KrlaData: Pirmadienis, 2013-12-09, 4:50 PM | Žinutė # 125
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
ŽAGARĖLIAI


3 kiaušiniai (3 vnt - pakartoju, nes vis kas nors neranda kiaušinių kiekio ;))
16 v.š. cukraus (galima mažiau, pagal skonį)
1,5 st. grietinės
1 st. kefyro
1 a.š. su kaupu sodos
1 pakelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
miltų tiek, kad būtų minkoma, minkšta kočiojama tešla, bet ne kieta

aliejaus virimui

cukraus pudros pabarstymui

Kiaušinius ištrinti su cukrumi iki purios masės, supilti grietinę, tada - kefyrą išplaktą su soda, suberti vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišyti. Berti išsijotus miltus ir minkyti tešlą. Tešla turi būti kočiojama, bet reikia stengtis miltų nepadauginti.

Suminkytą tešlą aš daliju į kokias 3 dalis, 2 dalis suvynioju į plėvelę ir padedu į šaldytuvą. Kepu tik iš 1 dalies, kai suvalgome, tada kepu kitą partiją sekančią ar dar kitą dieną. Tešla, pastovėjusi šaldytuve 2-3 paras būna tikrai geresnė, iškepę 'auselės' tada būna korėtos, tuščiavidurės su traškesne plutele.

Kočioti labai patogu ant aliejuoto paviršiaus, tada nelimpa prie rankų, ir verdant aliejuje nė kiek neputoja ir nedega.
Iškočioti lakštą maždaug 0,5 cm storio, supjaustyti juostelėmis, jų viduryje padaryti pjūviuką ir 'auselę' pernerti per įpjovą. Arba formuoti pagal savo fantaziją.

http://viskopotrupineli.blogspot.co.uk/2011/10/zagareliai.html


 
katciaData: Pirmadienis, 2013-12-09, 6:12 PM | Žinutė # 126
forumo tauškutė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 3665
Apdovanojimai: 10
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
NAMINIAI BOUNTY


100 ml grietinėlės
300 g cukraus
250 g grietinėlės skonio margarinas
250 g kokoso drožlių
150 g šokolado
2 arbat. šaukšteliai aliejaus(šokoladui)

Ištirpinti margariną. Supilti grietinėlę,cukrų ir margariną ir užkaitinti.iki užvirimo. Virti 5 minutes.



nukelti nuo viryklės ir sudėti kokoso drožles.



supilti masę į formą ir palikti šaldytuve per naktį.




sekančią dieną išversti turinį iš formos ir supjaustyti kubeliais.



aplieti šokoladu ir palikti sustingti



šaltinis


 
KrlaData: Trečiadienis, 2014-02-12, 11:30 AM | Žinutė # 127
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
KEPTAS TINGINYS


Reikės:
250 g maskarponės;
250 g varškės;
400 g saldinto kondensuoto pieno;
360 g paprastų sausainių.
* Maskarponę sumaišome su varške ir kondensuotu pienu. Sausainius palaužome ir įmaišome į šlapią mišinį. Viską suverčiame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, šaukštu masę išlyginame ir šiek tiek prislegiame prie dugno.
* Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 50 minučių. Jei per greitai paruduoja, apdengiame folija ir kepame toliau.
Skanaus!

http://www.moteris.lt/virtuve....6AuHLjV


 
neridaData: Sekmadienis, 2014-03-30, 11:25 AM | Žinutė # 128
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9167
Apdovanojimai: 41
Reputacija: 18
Statusas: Atsijungęs
Anakardžių ir šaldytų aviečių tortas



čia receptukas


Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie.
B. Ferrero

 
neridaData: Sekmadienis, 2014-03-30, 11:31 AM | Žinutė # 129
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9167
Apdovanojimai: 41
Reputacija: 18
Statusas: Atsijungęs
Bananiniai „Rafaello“

ingredientai:
2 vnt. Bananai
200 g Graikiniai riešutai
200 g Migdolai
50 g Kokoso drožlės

Jūsų vaikams patinka „Rafaello“? Šiandien pasigaminsime jį patys. Šis lengvas desertas ne tik labai skanus, tačiau ir itin naudingas, juk jo sudėtyje - tik natūralūs komponentai. Todėl tokį skanumyną galima duoti net ir mažiems vaikams. Pradžiuginkite savo artimiausius neįtikėtinai skaniu desertu!

Gaminimas

Susmulkinkite riešutus smulkintuvu, juo sutrinkite ir bananus, kad gautumėte tyrę.

Gerai viską išmaišykite. Masė turi būti vidutiniškai minkšta, kad būtų patogu lipdyti rutuliukus ir jie nepriliptų prie rankų. Jei masė bus per minkšta, įdėkite daugiau riešutų arba kokoso drožlių.

Nulipdykite graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Apvoliokite kokoso drožlėse. Padėkite į šaldytuvą valandai-pusantros. Turėtų gautis trisdešimt vienetų.

http://www.1000receptu.lt/receptai/bananiniai-rafaello.d?id=62051185


Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie.
B. Ferrero

 
neridaData: Sekmadienis, 2014-03-30, 11:35 AM | Žinutė # 130
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9167
Apdovanojimai: 41
Reputacija: 18
Statusas: Atsijungęs
Desertas iš lavašo, varškės sūrio ir uogų


Ingredientai:
Desertui:

1 vnt. Lavašas
3 vnt. Kiaušinių baltymai
2 šaukštas Cukrus
1 šaukštas Vanilinis cukrus
500 g Varškė
3 šaukštas Cukraus pudra
1 vnt. Obuoliai
Papuošimui:

10 g Cukraus pudra
30 g Granatų sėklos
15 vnt. Miško uogos
„Virtuvės mitų griovėjų“ receptas.

Gaminimas

Šiam patiekalui reikės lavašo, švelnios varškės, miško uogų ir obuolių.

Galima naudoti vieną didelę apvalią kepimo formelę arba porą mažesnių 7-10 cm. Iš pradžių supjaustome lavašą į apskritimus, kad jie apklotų kepimo formelę ir liktų 2-4 cm perteklius.

Į dubenį plakimui įmušame tris kiaušinio baltymus, įdedame du šaukštus cukraus, vieną šaukštą vanilinio cukraus ir išplakame iki purumo.

Į atskirą dubenį su varške įdedame tris šaukštus cukraus miltelių, su mikseriu gerai išmaišome ir į išmaišytą varškę įdedame suplaktus baltymus. Viską dar kartą gerai išmaišome.

Nulupame obuolį, išimame sėklas ir supjaustome mažais gabaliukais. Vietoje obuolio galima naudoti kriaušę.

Supjaustytą obuolį sudedame į kepimo formeles su lavašu, o ant viršaus užkrečiame varškės ir baltymų mišinį.

Dedame kepti į iki 185 C įkaitintą orkaitę ir kepame 20-25 minutes. Iškepusį desertą apibarstome cukraus milteliais, papuošiame granatų sėklomis, miško uogomis ir mėtos lapeliais.

http://www.1000receptu.lt/recepta....3628824


Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie.
B. Ferrero

 
  • Page 9 of 9
  • «
  • 1
  • 2
  • 7
  • 8
  • 9
Search:


Copyright MyCorp © 2024