...
 KŪČIŲ IR KALĖDŲ PATIEKALAI - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: Krla  
KŪČIŲ IR KALĖDŲ PATIEKALAI
raskaData: Pirmadienis, 2010-10-25, 8:29 PM | Žinutė # 1
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Kai virtuvėje pasklinda cinamono ir gvazdikėlių kvapas, kai visi namai prisipildo šviežiai iškeptų pyragų, sausainių, meduolių aromato, supranti — Kalėdos jau čia pat! Kas gali būti geriau už šią šviesią žiemos šventę!

Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Pirmadienis, 2010-10-25, 8:31 PM | Žinutė # 2
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
SAUSAINIAI ''KALĖDINIŲ ŽVAIGŽDUČIŲ ŠVIESA''

TEŠLAI:
200 g sviesto,
125 g cukraus,
1 kiaušinio trynys,
1 sutarkuota citrinos žievelė,
1 šaukštas citrinos sulčių,
300 g miltų,
0,5 stiklinės aviečių ar kitokios uogienės,
truputis cukraus pudros.

Sviestą išsukite su cukrumi ir tryniu. Įpilkite citrinų sultis, suberkite sutarkuotą citrinos žievelę, miltus. Išminkykite tešlą ir 30 min. ją laikykite šaltai. Iš paruoštos tešlos iškočiokite 2 mm storio lakštą ir formele išspauskite žvaigždučių formos sausainius. Kas antro sausainėlio viduryje dar išspauskite apvalią skylutę. Sausainius apie 15 min. kepkite 150ºC temperatūros orkaitėje. Atvėsusius sausainius dėkite vieną ant kito taip, kad viršutinis būtų sausainis su skylute. Į šią skylutę įdėkite po ½ šaukštelio uogienės, truputį pasukiokite sausainius ir 2 paras palaikykite kambario temperatūroje, kad uogienė juos sulipdytų. Paruoštus sausainius apibarstykite cukraus pudra.


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Pirmadienis, 2010-10-25, 8:32 PM | Žinutė # 3
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
SAUSAINIAI ''ŽIEMOS MĖNULIUKAI“

Tešlai:
400 g žemės riešutų be odelės,
250 g cukraus pudros,
2 kiaušinių baltymai,
1 sutarkuota citrinos žievelė,
1 šaukštas citrinos sulčių,
1 pakelis vanilinio cukraus.

Glajui: 150 g cukraus pudros,
4 šaukštai citrinų sulčių.

Papuošimui: konditerinių karoliukų (sidabro arba aukso spalvos).

Žemės riešutus sumalkite mėsmale ir į juos suberkite cukraus pudrą, sutarkuotą citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis ir išplaktus baltymus. Išminkykite tešlą. Kočiojimui skirtą lentą gausiai pabarstykite cukraus pudra ir iškočiokite 8 mm storio lakštą. Išspauskite mėnuliukų formos sausainius ir kepkite juos 120-130ºC temperatūros orkaitėje apie 30 min. Iš cukraus pudros ir citrinų sulčių paruoškite glajų ir juo aptepkite atvėsusius sausainius. Papuoškite konditeriniais karoliukais.


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Pirmadienis, 2010-10-25, 8:32 PM | Žinutė # 4
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
KALĖDŲ EGLUTĖS

Tešlai:
200 g sviesto,
3 tryniai,
1 stiklinė cukraus,
3 šaukštai kokoso drožlių,
1 sutarkuota citrinos žievelė,
350 g miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1 pakelis vanilinio cukraus.

Papuošimui: 3 baltymai,
2 stiklinės cukraus pudros,
6 šaukštai mėtų sirupo,
konditerinių karoliukų.

Išminkykite trapią tešlą su kokosais ir 30 min. ją laikykite šaltai. Iškočiokite 4 mm storio lakštą ir pagal iš anksto paruoštą eglutės formos trafaretą išpjaukite sausainius. Juos kepkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje 150ºC temperatūros orkaitėje apie 15 min. Paruoškite glajų ir juo aptepkite atvėsusius sausainius. Papuoškite konditeriniais karoliukais.


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Pirmadienis, 2010-10-25, 8:33 PM | Žinutė # 5
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
FIGŪRINIAI MEDUOLINIAI SAUSAINĖLIAI

Tešlai:
3 kiaušiniai,
0,5 stiklinės cukraus,
100 g sviesto,
200 g medaus,
600 g miltų,
1 pakelis kepimo miltelių,
1 šaukštas cinamono,
po 1/2 šaukštelio įvairių maltų prieskonių: imbiero, muskatų, gvazdikėlių, kardamono arba 2 šaukšteliai paruošto mišinio meduoliams.

Papuošimui:
100 g šokolado,
2 šaukštai pieno,
2 kiaušinių baltymai,
3 stiklinės cukraus pudros.

Medų, cukrų ir sviestą šildykite puodelyje, kol susidarys vientisa masė. Ją atvėsinę įmaišykite kiaušinius ir su kepimo milteliais bei prieskoniais sumaišytus miltus. Išminkykite tešlą ir iškočiokite 7 mm storio lakštą. Pagal iš anksto paruoštus įvairių formų (avinėliai, angeliukai, eglutės, žvaigždutės ir t.t.) trafaretus išpjaukite sausainius. Jei meduoliukus norėsite kabinti ant eglutės, prieš kepdami jų viršuje išspauskite nedideles skylutes. Sausainius kepkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje 170ºC temperatūros orkaitėje. Tokius meduoliukus kartoninėje dėžutėje galima laikyti apie 1 mėn. tada jie tampa dar skanesni. Prieš pat šventes meduoliukus reikia papuošti piene ištirpintu šokoladu ir baltymų glajumi. Glajų galima nudažyti natūraliomis priemonėmis: mėtų sirupu, burokėlių, aronijų, šaltalankių sultimis ir pan.


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Pirmadienis, 2010-10-25, 8:35 PM | Žinutė # 6
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
MEDUOLINIS PYRAGAS

Tešlai:
8 šaukštai medaus,
1 stiklinė cukraus,
100 g sviesto,
6 kiaušiniai,
2 pakeliai kepimo miltelių,
10 stiklinių miltų,
1 šaukštas cinamono,
¼ šaukštelio muskatų.

Pertepimui: 0,5 l grietinės, 0,5 l spanguolių uogienės.

Papuošimui: miltinio cukraus, spanguolių.

Puode kaitinkite medų, cukrų ir sviestą, kol susidarys vientisa masė. Atvėsinkite. Tada supilkite išplaktus kiaušinius, kepimo miltelius ir kaitinkite apie 10 min. Masės padaugėja apie 2 kartus. Į šiek tiek atvėsusią masę įmaišykite miltus. Išminkykite tešlą ir iškočiokite 4 mm storio lakštus. Kepkite 170ºC temperatūros orkaitėje. Atvėsinkite. Vieną lakštą sumalkite, kitus – pertepkite grietine ir spanguolių uogiene. Viršų apibarstykite sumalto lakšto trupiniais, uždėkite iš anksto paruoštą popierinį trafaretą (pvz. snaigę) ir apibarstykite pyragą cukraus pudra. Papuoškite spanguolėmis.


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Pirmadienis, 2010-10-25, 8:35 PM | Žinutė # 7
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
MINKŠTAS MEDUOLIS

6 šaukštai medaus,po 1 šaukštelį įvairių prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, imbiero, muskatų, 3 šaukštai sviesto,
4 kiaušinių tryniai, 4 šaukštai grietinės, 2 pakeliai kepimo miltelių, 3 stiklinės miltų.

Papuošimui: 200 g juodojo šokolado, 100 g baltojo šokolado, konditerinių saldainiukų.

Pakaitinkite medų su prieskoniais. Tada įmaišykite sviestą. Kai masė šiek tiek atvės, įmaišykite trynius, grietinę ir kepimo miltelius. Suberkite miltus ir išmaišykite grietinė tirštumo tešlą. Ją sukrėskite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite 180-200ºC temperatūros orkaitėje apie 1 val. Atvėsusį meduolį aptepkite ištirpintu juoduoju šokoladu. Kai jis sustings, apipilkite ištirpintu baltuoju šokoladu ir pabarstykite konditeriniais saldainiukais.


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Pirmadienis, 2010-10-25, 8:36 PM | Žinutė # 8
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
NAUJAMETINIS RIEŠUTINIS TORTAS

Tešlai:
8 kiaušiniai,
5 šaukštai šilto vandens,
200 g cukraus,
1 sutarkuota citrinos žievelė,
1 šaukštas cinamono,
75 g manų kruopų,
350 g maltų graikinių riešutų.

Riešutiniams papločiams sulaistyti:
4 šaukštai romo,konjako arba brendžio,
0,5 stiklinės vandens,
2 šaukštai cukraus.

Kremui:
500 g grietinėlės,
150 g cukraus,
1 šaukštas želatinos,
250 g džiovintų papajų,
150 g džiovintų ananasų.

Papuošimui:
100 g grietinėlės,
4 šaukštai cukraus,
1 pakelis grietinėlės standiklio,
50 g graikinių riešutų,
50 g lazdynų riešutų,
150 g džiovintų papajų,
100 g džiovintų ananasų.

Kiaušinius mikseriu plakite su šiltu vandeniu, kol susidarys putos. Tada po truputį plakdami berkite cukrų, citrinos žievelę bei su prieskoniais ir manų kruopomis sumaišytus maltus riešutus. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 200ºC temperatūros orkaitėje 30-40 min. kepkite riešutinį biskvitą. Atvėsusį biskvitą supjaustykite į 4 lakštus ir juos sulaistykite pasaldintu romo, konjako arba brendžio ir vandens mišiniu. Kremui grietinėlę su cukrumi išplakite iki standžių putų. Plakdami supilkite ištirpintą želatiną. Įmaišykite džiovintus vaisius. Pertepkite riešutinius lakštus. Tortą 1 val. laikykite šaltai. Tada aptepkite jį pasaldinta ir su standikliu išplakta grietinėle, papuoškite riešutais ir džiovintais vaisiais.


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Pirmadienis, 2010-10-25, 8:44 PM | Žinutė # 9
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
MEDUOLIUKAI

Tešlai reikės:
120 g sviesto
0,5 stiklinės cukraus (labiau tinka rudas)
0,5 stiklinės medaus (aš vietoje medaus dėjau datulių sirupą - jo galite nusipirkti sveikų produktų parduotuvėse)
2-2,5 stiklinių miltų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštų meduolių prieskonių (galima tiesiog sumaišyti cinamoną, imbierą, gvazdikėlius, kardamoną, anyžių)

Sviestą išsukame su cukrumi, sumaišome su medumi, sudedame visus birius produktus ir suminkome į vientisą masę (0,25-0,5 stiklinės miltų galite pasilikti kočiojimui). Ją apie 0,5 val. pašaldome, vėliau iškočiojame "blyną" ir išspaudome formele meduoliukus. Kepame 180 laipsnių temperatūroje kol lengvai paruduoja. Jei norite, kad būtų "ant pagaliuko", reikia jį įstatyti prieš kepant. O jei ketinate kabinti ant eglutės, nepamirškite padaryti skylutės.

Dekoravimui galima naudoti su cukrumi plaktą baltymą (dalį galima parausvinti spanguolių sultimis ar pageltoninti citrinos žievele), tirpintą juodą šokoladą, riešutus, aguonas, spanguoles.


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Pirmadienis, 2010-10-25, 8:46 PM | Žinutė # 10
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
KALĖDŲ KALAKUTAS

Žiniasklaida rašo, kad daugiau nei 95 proc. amerikiečių per Kalėdas valgo keptą kalakutą. Panašiai vis dažniau elgiasi ir lietuviai, todėl nemažai dalis šeimininkių jau ima sukti galvą apie tai, kur reikės įsigyti tinkamą kalakutą. Tikiuosi, kad keletas patarimų padės išsirinkti labiausiai tinkamą.

Pirmiausia reikės apsispręsti, ar rinktis šviežią, ar šaldytą paukštį. Įdomu, bet užsienio kulinarinių tinklaraščių autoriai teigia, kad tai nėra taip jau labai svarbu. Tik reikia numatyti pakankamai laiko paukščiui atitirpinti, kad tai vyktų lėtai ir natūraliai, geriausia paliekant šaldytuve per naktį ar ilgėliau.

Kitas klausimas - kokio dydžio kalakutą pirkti. BBC Food šefai siūlo tokią lentelę, kuri padės pasiskaičiuoti reikiamą svorį pagal valgytojų skaičių:
1-2 žmonės - siūloma kepti vien tik kalakuto krūtinėlę
3-4 žmonės - 2.25kg
5-6 žmonės - 3kg
7-8 žmonės - 4kg
9-10 žmonės - 5kg
11-12 žmonės - 6kg

Nuo to, kokio svorio paukštį pasirinksite, žinoma, priklausys kepimo laikas (apie 170 laipsnių temperatūroje).
2-3 kg. - 2-3 val.
4-5 kg. - 3-4 val.
Daugiau nei 5 kg. - 5 val. ir daugiau.


Rasos saldainių karalystė

 
KrlaData: Sekmadienis, 2013-12-08, 2:18 AM | Žinutė # 11
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
VIŠTIENOS SALOTOS SU VYNUOGĖM IR RIEŠUTAIS


Sudėtinės dalys:

• Višta, krūtinėlės, virtos, 2 vienetai
• Vynuogės, raudonosios, 1 stiklinė
• Anakardžių riešutai, sūdyti, 1 stiklinė
• Obuoliai, 1 vienetas
• Svogūnai, raudonieji, smulkinti, 0.25 stiklinės
• Svogūnų laiškai, smulkinti, 0.25 stiklinės
• Majonezas, 0.6 stiklinės
• Sultys, laimo, 2 šaukštai
• Krapai, smulkinti, 1 šaukštelis
• Druska, pagal skonį
• Juodieji pipirai, malti, pagal skonį
Vištienos krūtinėles ir obuolį (be sėklų) supjaustykite kubeliais.
Kiekvieną vynuogę perpjaukite per pusę.
Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus.
Paskaninkite druska ir pipirais.
Patiekite šaltas.
Sočios ir labai skanios salotos!


 
KrlaData: Sekmadienis, 2013-12-08, 2:22 AM | Žinutė # 12
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
SKANIAUSIOS SALOTOS


Ingredientai:
100 g kumpio
1 agurkas
2 kiaušiniai
40 g konservuotų kukurūzų
50 g konservuotų ananasų
2 šaukštai majonezo
Santa Maria druskos (pagal skonį)
Gaminimas:
Viską susmulkinkite kubeliais ir sumaišykite su majonezu.


 
KrlaData: Sekmadienis, 2013-12-08, 2:38 AM | Žinutė # 13
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
ŠVENTINĖ SILKĖ


2 silkių filė
1 virta morka
1-2 marinuoti agurkai
100 gr. konservuotų ananasų (arba pagal skonį)
pusė svogūno
majonezo

Visus produktus supjaustome kubeliais arba juostelėmis - kaip kam patinka. Sumaišome su majonezu. Patiekiame su karštomis bulvėmis. Skanaus :)


 
KrlaData: Sekmadienis, 2013-12-08, 2:50 AM | Žinutė # 14
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
LAŠIŠOS TORTAS


Sluoksniais:
1.Virtos kubeliais bulvės (ryžiai).
2.Bet kokia rūkyta žuvis (lašiša).
3.Svogūnai ar porai.
4.Krabų lazdelės pjaustytos.
5.Virti kiaušiniai.
Morka tarkuota ir jei kas mėgsta kukurūzai.
Kiekvieną sluoksnį plonai tepti majonezu,prieskoniais.


 
KrlaData: Sekmadienis, 2013-12-08, 3:00 AM | Žinutė # 15
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
SILKĖ SU SVOGŪNŲ DŽEMU IR DŽ.SLYVOMIS


3-4 silkių filė
~1 kg svogūnų
2 šaukštai cukraus
150 g džiovintų slyvų
1 kupinas šaukštas pomidorų pastos
2 lauro lapai
aliejaus svogūnų kepimui

Svogūnus supjaustyti plonais šiaudeliais, pabarstyti cukrumi ir kepti aliejuje, kol svogūnų tūris nesumažės 2-3 katus, t.y. labai ilgai. Tai svarbu. Reikalui esant įpilti šiek tiek vandens. Džiovintas slyvas supjaustyti, suberti į pakepintus svogūnus ir troškinti toliau. Pomidorų pastą atskiesti stiklinėje vandens ir supilti į svogūnus. Įdėti lauro lapelius ir troškinti, kol neišgaruos skystis. Ataušinti ir sudėti ant silkės. Palikti mažiausiai valandai šaldytuve.

http://zaidziamevirtuve.blogspot.co.uk/2010....ir.html


 
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:


Copyright MyCorp © 2024