...
 KŪČIŲ IR KALĖDŲ PATIEKALAI - Page 3 - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 3 of 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Forum moderator: Krla  
KŪČIŲ IR KALĖDŲ PATIEKALAI
KrlaData: Antradienis, 2013-12-17, 0:45 AM | Žinutė # 31
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
LĘŠIŲ SALOTOS



Virti lęšiai - 200 gramų
Virti kiaušiniai - 2 vienetai
Kumpis rukytas arba zuvis rukyta - 100 gramų
(mano seimai labai patiko karsto rukymo samas)
Svogūnas - 1 vienetas
Aliejus - svogunu kepinimui
Druska - pagal skoni
Pipirai - pagal skoni
Majonezas - pagal poreiki

Gaminimas:
Issiverdame lesius.
Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Galima deti ir nekepintis svogunus, tada misraine bus astresne ir suvalgyti reiks greiciau, nes svogunas duoda rugima.
Kumpį arba zuvi (man asmeniskai skanaiu su zuvim) ir nuluptus kiaušinius supjaustau kubeliais.
Tada sumaisome visus ingridientus bendrame inde, pagardiname druska, pipirais. Man dar labai patinka ideti gelsves arba krapu

https://www.facebook.com/photo.p....count=1


 
KrlaData: Antradienis, 2013-12-17, 0:46 AM | Žinutė # 32
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
ESTIŠKA SILKĖ



keptas svogunas, silke, virtas kiausinis. viska sumaisyt su majonezu stengiuosi det viska lygiom dalim

https://www.facebook.com/photo.p....count=1


 
KrlaData: Antradienis, 2013-12-17, 0:48 AM | Žinutė # 33
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
GAIVI SILKUTĖ


Silkė kokią mėgstat, o garnyras iš: raudonas svogūnas, šviežias agurkas, obuolys, majonezas. Reikėtų lėkštėje pirma išdėlioti silkutę ir ant viršaus apkloti garnyru, bet taip padariau kad viskas geriau matytųsi skanaus

https://www.facebook.com/photo.p....count=1


 
KrlaData: Antradienis, 2013-12-17, 0:50 AM | Žinutė # 34
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
SILKĖS MIŠRAINĖ


Silkė
svogūnas
marinuoti kukurūzai
marinuoti arba šviežūs ir pavirti pievagrybiai
majonezas

https://www.facebook.com/photo.p....count=1


 
katciaData: Penktadienis, 2013-12-20, 1:23 PM | Žinutė # 35
forumo tauškutė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 3665
Apdovanojimai: 10
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs


šaltinis

namelio brėžinukas


 
katciaData: Penktadienis, 2013-12-20, 1:28 PM | Žinutė # 36
forumo tauškutė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 3665
Apdovanojimai: 10
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
GRUZDINTI PIEVAGRYBIAI



12 pievagrybių (nedidelių);
1 stiklinės džiūvėsėlių;
2 kiaušinių (bet galite ir be jų jei rimtai (pasninkaujate);
Aliejaus virimui;
Šiek tiek druskos ir džiovintų petražolių.

Įkaitinti aliejų. Dubenėlyje išplakite kiaušinius su šakute. Į negilų dubenį supilkite džiūvėsius. Kiekvieną pievagrybį merkti į išplaktą kiaušinį (jeigu nenaudosite kiaušinių, tiesiog nenusausinkite nuplovę) tada kruopščiai apvolioti džiūvėsėliuose ir virti karštame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.

Išimti grybus ant grotelių ar į kiaurasamtį ir leisti nuvarvėti, apibarstyti druska ir petražolėmis. Labai skanūs karšti.

šaltinis


 
katciaData: Penktadienis, 2013-12-20, 1:31 PM | Žinutė # 37
forumo tauškutė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 3665
Apdovanojimai: 10
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
ŽUVIES MALTINIS SU DARŽOVĖMIS



Ingredientai:

Jūros lydeka, 200 gramų
Menkė, 300 gramų
Ešerys, 200 gramų
Saliero stiebas, 0,5 gabalo
Saldžioji paprika, 0,5 vieneto
Morka, 1 vienetas
Žirneliai, šaldyti, 100 gramų
Petražolės, 1 pundelis
Lauro lapeliai, 2 žiupsneliai
Pipirai, 2 žiupsneliai
Druska, 1 valgomasis šaukštas
Svogūnas, 1 vienetas
Batonas, 1 riekė
Krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
Aliejus, 50 gramų
Kiaušiniai, 1 vienetas

Gaminimo instrukcija:

Žuvį išdarinėti ir iš jos išimti kaulus. Ją sumalti su batonu kelis kartus.

Aliejuje pakepinti svogūną kartu su smulkinta paprika ir gabaliuku saliero. Suversti į žuvies masę.

Suberti krakmolą, įplakti kiaušinį, suberti druską, penkių rūšių pipirų mišinį ir prieskonius. Išmaišyti.

Sudėti kubeliais pjaustytas virtas morkas, žalias petražoles, atšildytus žalius žirnelius. Lengvais išmaišyti.

Kepti formoje arba, suteikus tam tikrą formą, folijoje apie 30 min.

šaltinis


 
katciaData: Penktadienis, 2013-12-20, 1:34 PM | Žinutė # 38
forumo tauškutė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 3665
Apdovanojimai: 10
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
KUKURŪZŲ DUONELĖ



Jums reikės:

2 skardinių (po 425 ml) konservuotų kukurūzų,
2,5 stiklinių miltų,
Svogūno,
2 skiltelių česnako,
Druskos pagal skonį;
1 arbatinio šaukštelio raudonėlių,
1 arbatinio šaukštelio bazilikų;
Žiupsnelio petražolių.

Gaminam:

Pirmiausiai noriu pasakyti, jog tikslaus miltų kiekio nėra – jis priklauso nuo kukurūzų konsistencijos juos sutrynus, Jūsų norimo duonelės minkštumo ir pan.

Nusunkiame kukurūzų konservavimo skystį ir beriame juos į sausą keptuvę. Kaitiname kol išgaruos skysčio likučiai, kad kukurūzai liktų kiek galima sausesni. Tada supilam į indą, kiek ataušinam. Nulupam svogūną, česnako skilteles ir sutriname kartu su kukurūzais. Beriame druską, raudonėlius ir bazilikus, na, o petražoles pasiliekame gamybos proceso užbaigimui.

Na, ir prasideda miltų bėrimas – pilame vieną stiklinę, antrą, ir vis žiūrime, kokia yra tešla. Aš stengiausi, kad būtų įmanoma rankomis formuoti rutuliukus, tačiau daug mieliau ir žaismingiau man pasirodė, kai jie liko „susivėlę“, kaip matote nuotraukoje. Jei norite tvirtų, miltingų – gali prireikti ir trijų stiklinių miltų.

Formuojame rutuliukus ir šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Užtenka 20 – 25 min. ir duonelės jau gali puošti Jūsų Kūčių stalą. Tik prieš tai nepamirštame pabarstyti petražolėmis.

šaltinis


 
katciaData: Penktadienis, 2013-12-20, 1:38 PM | Žinutė # 39
forumo tauškutė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 3665
Apdovanojimai: 10
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
SILKĖ SU CINAMONU IR RAZINOMIS



500 gramų sūdytos silkės filė
2 nedidelių svogūnų
3 gvazdikėlių
3 juodųjų pipirų žirnelių
3 kvepiančiųjų pipirų žirnelių
2 lauro lapų
saujos razinų
1 stiklinės pusiau saldaus raudonojo vyno (tiks ir baltas)
1 cinamono lazdelės
120 mililitrų vandens
1/2 arbatinio šaukštelio cukraus

Gaminimas:

Silkės filė supjausčiau nedideliais gabalėliais.
Puode užvirinau vandenį su cukrumi ir visais išvardintais prieskoniais.
Puodą uždengiau ir marinatui užvirus, pavirinau 5 minutes.
Marinatą nukošiau, supyliau vyną ir dar kartą užvirinau.
Nukėliau nuo viryklės ir subėriau razinas.
Palikau atvėsti.
Nuluptus svogūnus supjausčiau žiedeliais ir nuplikiau verdančiu vandeniu.
Stiklainyje (arba kitame turimame inde) susluoksniavau silkę ir svogūnus.
Užpyliau ataušintu marinatu.
Uždengiau ir viską dėjau į šaldytuvą, kad pasimarinuotų mažiausiai per naktį.

šaltinis


 
katciaData: Penktadienis, 2013-12-20, 7:19 PM | Žinutė # 40
forumo tauškutė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 3665
Apdovanojimai: 10
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
KALĖDINIS PUNŠAS



Paruošimo laikas: Apie 20 min..
Porcijų skaičius: 7

Ingredientai:

Cukrus, 250 gramų
Pienas, 500 gramų
Cinamono lazdelė, 2 vienetai
Kiaušinių tryniai, 6 vienetai
Romas, 250 gramų

Gaminimo eiga:

Pusė turimo pieno sumaišykite su pusė kiekio cukraus ir užvirkite kartu su cinamono lazdelėmis.

Likusią cukraus dalį supilkite į indą kartu su kiaušinių tryniais. Indą dėkite į karštą vandenį. Viską gerai išplakite iki putų.

Supilkite karštą pieną į trynių masę ir plakite tol, kol masė pradės tirštėti. Perkoškite į kitą indą ir palikite kelioms minutėms, kad atvėstų. Lėtai maišydami supilkite romą. Patiekite su cinamono lazdelėmis ir pabarstykite cinamonu.

šaltinis


 
  • Page 3 of 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Search:


Copyright MyCorp © 2024