Eilėraštukai apie vaikus
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-02-14, 11:57 AM | Žinutė # 31 |
forumo senbuvė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 7103
Apdovanojimai: 21
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
| ATEIK... MANO MAZASIS ANGELIUK... KUR TU? KUR TU MANO DALELE..? KADA GI PASIRODYSI MAZIUK? KADA NUDZIUGINSI SIRDELE..? TU PASKUBEK...ATEIK PAS MUS... JUK TIEK ILGAI TAVES JAU LAUKIAM... ATNESKI DZIAUGSMA I NAMUS... JUK SITAIP GARSIAI TAVE SAUKIAM... ATEIK....
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-02-14, 11:57 AM | Žinutė # 32 |
forumo senbuvė
| Tiems, kas mano, kad tėvai jiems skolingi Mažas berniukas priėjo prie motinos, kai jinai ruošė vakarienę ir padavė popieriaus lapą. Motina nusišluostė rankas su prijuoste ir pradėjo skaityti: Už žolės nupjovimą: 20 lt Už šios savaitės savo kambario sutvarkymą: 4 Lt Apsipirkimas parduotuvėje už tave: 2 Lt Broliuko - kūdikio prižiūrėjimas, kai eidavai į parduotuvę: 1 Lt Šiūkšlių išnešimas: 4 Lt Už gerus pažymius: 20 Lt Už kiemo valymą ir grėbstymą: 8 Lt Iš viso skolinga: 59 Lt Motina pažvelgė į jį, ir berniukas pamatė jos akyse prabėgant prisiminimus. Ji paėmė tušinuką ir parašė: Už devynis mėnesius, kai aš tave nešiojau savyje: nemokamai. Už visas naktis praleistas prie tavęs gydant ir meldžiantis už tave: nemokamai. Už visus pastangų metus ir pralietas ašaras: nemokamai. Už visas naktis, praleistas baimėje dėl tavo ateities: nemokamai. Už žaislus, maistą, drabužius, ar netgi tavo nosies nuvalymą: nemokamai. Sūnau, kai visą tai sudedi, mano meilės kaina tau: nemokama. Kada berniukas perskaitė, ką jo motina parašė, su didelėm ašarom akyse tiesiai pažvelgė į ją ir pasakė: "Mama, aš tave labai myliu". Tada jis paėmė tušinuką ir didelėm raidėm parašė: "Apmokėta su kaupu". Autorius: Bruno Ferrero
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-02-14, 11:57 AM | Žinutė # 33 |
forumo senbuvė
| Užteks, nakties migla apgauki žemę ir nuramink tokias mažas akis. Žmogutis miega - jo trapi dalelė šiandien nori pailsėt... Kartoki pasakėlę mano, prailgink laiką, kol ne vėlu. Ateiki, mama, mano mama! aš noriu myliu pasakyt... Kai vėl pravirksiu, kai negalėsiu papasakoti žodžiais Tau. Šypsosiuos, mama, kartosiu žodį, ir jei kas man nutiks. Žinau, kad myli mane, mama, taip noriu Tau taip pasakyt! Myliu - kaip stipriai širdelė plaka ačiū už meilę ir bemieges naktis... ax.gif ačiū Tau, mama..
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-02-14, 11:57 AM | Žinutė # 34 |
forumo senbuvė
| Sūnui Mažos tavo pėdutės- man už viską gražesnės Tavo šypsena, juokas – už dainas man mieliau Ir pirmieji žingsneliai, pirmas žodis ištartas ----- Tai stebuklas! Stebuklas, sūnau…. Tu mažytis stebuklas – už visatą didesnis, Tu brangesnis už viską – už gyvybę svarbiau, Aš pasakas visas pasaulio tau paseksiu, Už dieną tą, kai verkdamas tu paskelbei Pasauliui-----
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-02-14, 11:58 AM | Žinutė # 35 |
forumo senbuvė
| Kai saulės zuikutis pažvelgia pro langą Bučiuoju dukrytei aš švelniai į žandą Sakau jai:jau rytas, na kelkis mažyte O ji man atsako - atstoki mamyte Dar noriu miegelio, skaniai sapnavau Kaip tūkstantį kartų tave bučiavau Kaip piešėm mes namą ir katę ir pelę Kaip tu man skaitei tą spalvotą knygelę Kaip dūkom lauke ir snaiges mes skaičiavom Ir kai su rogutėm nuo kalno važiavom Kaip kilimą siurbėm ir virėm sriubytę Kaip šėrėm kačiuką ir laistėm gėlytę Kaip šokom, dainavom ir vėl paskui šokom Ir gražią dainelę dainuoti išmokom Matai kaip per sapną aš jau pavargau Aš noriu miegelio - atstoki, prašau
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-02-14, 11:58 AM | Žinutė # 36 |
forumo senbuvė
| Baltam lape - tuščias apskritimas, mažylis motiną piešti mėgino... Gal jam neišėjo, gal jam nepavyko, Ir nupiešė skaisčią saulę lape. Paskui dar saulei nupiešė rankas ir kojas, Šypseną veide; Ir vaikščiojo po keistą piešinio pasaulį Mamytė - saulė, Šypsodama iš lapo savo vaikui.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-02-14, 11:59 AM | Žinutė # 37 |
forumo senbuvė
| Nežudyk, mamyte! Niekad nežudyk! Dar tavo lopšinės Noriu paklausyt. Noriu pamatyti tas geras akis... Negi nepražydęs pumpuras nuvys? Plaka mūsų širdys, juk kartu, kartu. Negi negirdėsiu aš tavų dainų? Negi nematysiu saulėtos aušros? Negi tavo rankos niekad nemyluos? Negi mano lūpos - Mama - neištars? Nežudyk, Mamyte, Taip maldauju aš!..
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-02-14, 11:59 AM | Žinutė # 38 |
forumo senbuvė
| Kur mano pradžia? Už tūkstančio mylių, Už tūkstančio metų, Motinos įsčiose. Po širdimi. Kur mano tąsa? Ant motinos rankų, Motinos akyse, Motinos mintyse. Tenai mano tąsa. O kai motinos nebebus? Prie motinos kapo, Motinos akyse, Motinos mintyse. Po Diemedžiu. O kur mano pabaiga? Po tūkstančio mylių, Po tūkstančio metų, Motinos įsčiose, Motinos akyse, Motinos mintyse. Pabaigos nėra. Tėra tik tąsa. /A. Baltakis/
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-02-14, 11:59 AM | Žinutė # 39 |
forumo senbuvė
| Besilaukiančioms. Dabar, kai surikiuota viskas į vietas, Ir nebeliko priežasties žiūrėt į juodą naktį Mane sušildo viduje kažkas, Kažkas brangaus, ko taip bijau netekti. Lašelis kraujo, judesio truputis Širdim suplakusia taip laukiamas vaikutis. Dabar kai nebegalima žiūrėt atgal Palietus naują savo kūno išlinkimą Kai nebeliko; nežinau, ar, gal Iš miego kitos mintys keltis ima. Kad tik stebuklas manyje suradęs vietą Kasdieną augtų ir be abejo - stiprėtų.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-02-14, 11:59 AM | Žinutė # 40 |
forumo senbuvė
| Trapi,lyg krištolo lašelis, Lengva, lyg pūkas erdvėje, Mažutis spurdantis spurgelis Karštam likimo lopšyje Sūpuoja begalinę viltį, Kad žemė ši - dosni, gera, Kad ne sušalti, o sušilti Ji Dievo buvo sutverta. Mažutis spurdantis spurgelis Lopšy visus namus talpins, Kur visos keturios kertelės Į vieną kupstą susipins. O laikas bėgs. Tik naktys ilgos Užtruks lopšinės kelyje, Dienas sukibusias ant smilgos Liūliuos birželis savyje. Sapnus globos mažutės elfės, Sesutės pasakėlę seks, O meilėj puoselėtos terpės Pasaulyje visoms užteks. Trapi, lengva, švelni, mažutė- Brangiausia Dievo dovana Atėjusi į laiko būtį, Kai vasara tokia lengva.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-02-14, 12:00 PM | Žinutė # 41 |
forumo senbuvė
| VAIKELIS TAVO KODĖL NELEIDAI PAMATYT SAULYTĖS? IR ATSITŪPT PRIE SKRUZDĖLYTĖS, KODĖL NESKINSIU AŠ ŽIEDŲ, NEPINSIU VAINIKĖLIO? NEKRYKŠTAUSIU VAIKŲ BŪRY IR NEDAINUOSIU LĖLEI? KODĖL NELEIDAI MAN PRAVIRKTI? KODĖL DAINELĘ, JUOKĄ NUŽUDEI? KAM PAŠAUKEI TU JUDOĄ MIRTĮ? KODĖL PATI NEPRAVIRKAI? KODĖL? JUK AŠ VAIKELIS TAVO... AŠ BŪČIAU GLOSTĘS TAVO PLAUKUS TAU AŠARYTĘ BŪČIAU BRAUKĘS. O GEROS GEROS TAVO RANKOS - PRIE JŲ AŠ BŪČIAU PRISIGLAUDĘS. DŽAUGSME IR LIŪDESY - ABU. ARGI VIENAI TAU NEBAISU? KODĖL? JUK AŠ VAIKELIS TAVO... AŠ ATEINU, MAMYT, O TU NELAUKI, VERKI, PYKSTI IR KANKINIES, TAI KAM REIKĖJO, MAMA, MANE ŠAUKTI?! JEIGU JAU TROKŠTI MAN MIRTIES. KODĖL, MAMYT, MANĘS NENORI? KODĖL, AŠ TAU NAŠTA SUNKI? KODĖL ŠIOJ AŠARŲ PAKALNĖJ TU MANO ŠAUKSMO NEGIRDI?
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-02-14, 12:02 PM | Žinutė # 42 |
forumo senbuvė
| MANO KŪDIKIUI Aš laukiau tavęs daugel metų, Ir štai tu čia. Mano širdies dalelė, Tokia maža smiltelė Prie didelio akmens. Pasodinau tave žalią medį Mamos širdy… Mus apvijai šakelėm Tokioj mažoj širdelėj, Trys sielos ten gyvens.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-02-14, 12:02 PM | Žinutė # 43 |
forumo senbuvė
| Mano mažas žmogau, Mano saulės zuikeli, Be tavęs negaliu Ir mama nebegali. Kaspinėliai baltučiai, Šortukai gėlėti, Mano mažas žmogau, Kaip tavęs nemylėti Tavo aukso plaukai Saulės spindulius žeria, Mano mažas žmogau, Mano lauko gėlele, Šypsenėlė šilkinė, Skruostukai įkaitę, Kaip tavęs nemylėti, Mano aukso mergaite. Mano mažas žmogau, Mano sielos dalele, Be tavęs negaliu Ir mama nebegali.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-02-14, 12:03 PM | Žinutė # 44 |
forumo senbuvė
| Ateinanciam vaikeliui Įaugai į mane, Į mano kūną, Dar nepažįstantį tavęs, Į mano sielą - Būseną bekūnę Ir į mintis Kasdienes ir šventas. Įaugai šaknimis, Kaip medis jaunas, Išleisdamas kaskart Naujus ūglius Ir nuolat manyje Dvi jėgos kaunas, Kovodamos už Nuosavus namus. Ir vis dažniau Užvaldo tavo jėgos Ir mintyse kaskart Daugiau tavęs. Ir netgi potvyniams Širdies atlėgus Jau nebelaukiu Kas iš jų išves. Suaugom šaknimis, Širdim suaugom, O mintys įsileidžia Tik tave, Neatpažįsta jokio Kito draugo ir šakos, Išsiraizgę erdvėje. Įaugai į mane- Net mano kūnas, Dar nepažįstantis tavęs Jau linksta, šliejasi, Lyg pataikūnas Ir tiesia į tave Savas šakas. Įaugai į mane... ..."
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Sekmadienis, 2010-02-14, 12:03 PM | Žinutė # 45 |
forumo senbuvė
| I. Suaugusieji klausosi žodžių, užuot juos girdėję. Suaugusieji skaito žodžius, užuot juos jautę. Suaugusieji taria žodžius, užuot juos ragavę. Suaugusieji rašo žodžius, užuot juos uostę. Suaugusieji kalbėdamiesi visai nepastebi žodžių, todėl šie skamba iš vienatvės ir liūdesio. Suaugusieji vartoja žodžius, užuot juos mylėję. Taip žodžiai genda ir sensta. Vaikai visai kitokie. Vaikai su žodžiais žaidžia. Žaidimas pataiso sugadintus žodžius. Žaidžiant nuo senų žodžių nušveičiamos rūdys ir grįžta jų jaunatvės spindesys. Žaidimas kuria naujus, negirdėtus, neapsakomai gražius žodžius. Vaikai klausosi žodžių. Žodžiai- tai žmonių balsų muzika. Vaikai jaučia žodžius: ar minkšti? kieti? apvalūs? smailūs? Vaikai ragauja žodžius: ar saldūs? sūrūs? rūgštus? kartūs? Vaikai uosto žodžius. Žodžiai- tai gėlių žiedadulkės. Vaikai myli žodžius. Todėl ir žodžiai myli vaikus.
|
|
| |
|