...
 Veido priežiūra, priemonės - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Veido priežiūra, priemonės (informacija)
Veido priežiūra, priemonės
ausroteaData: Pirmadienis, 2010-03-29, 8:21 AM | Žinutė # 1
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
flo

 
ausroteaData: Trečiadienis, 2010-03-31, 8:53 PM | Žinutė # 2
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
Odos valymas ryte

Odą reiktų nuplauti iš pradžių šiltu, vėliau šaltu vandeniu. Geriausia veidą prausti negazuotu mineraliniu vandeniu ar arbatžolių arbata, nes chloruotas vandentiekio vanduo sausina odą.
Nuprausus patepti toniku ar valomuoju pieneliu ir tik po to kremu. Jokiu būdu netepkite kremo ant odos prieš tai jos nenuvalę!

Odos valymas vakare

Prie einant miegoti būtina nuvalyti makiažą. Net jei nenaudojate kosmetikos, per dieną ant veido nusėda tūkstančiai įvairių dulkelių ir nešvarumų, kuriuos reikia pašalinti.


 
ausroteaData: Trečiadienis, 2010-03-31, 8:53 PM | Žinutė # 3
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
Valymo priemonės:

Norint gerai nuvalyti veidą vien vandens nepakanka.

Veidą galima valyti specialiais tonikais, pieneliais. Jie tinka visų tipų odai, rytiniam ir vakariniam valymui.

Prausimosi gelius geriausia vartoti turintiems riebią ar mišrią odą. Valant veidą negalima odos smarkiai trinti ar tempti.


 
jussstyteeeData: Penktadienis, 2010-04-09, 11:54 PM | Žinutė # 4
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Paviršinis ir giluminis odos valymas

Skiriami du odos valymo tipai: paviršinis ir giluminis. Kasdien (iš ryto ir vakare) nuo odos paviršiaus būtina nuvalyti dulkes, prakaitą, riebalų perteklių. Tam naudojami specialūs preparatai: valomieji pieneliai, geliai, prausimosi putos, hidrofiliniai aliejai. Paviršinio valymo procedūrą rekomenduojama pabaigti toniku, kuris odą atgaivina, nuramina, padeda jai atnaujinti pH. Nuo to, ar odos paviršius kasdien valomas taisyklingai bei kruopščiai, priklauso kitų kosmetinių procedūrų efektyvumas. Giluminis odos valymas vadinamas pilingu (angliškai peel reiškia lupti). Jo metu pašalinamos negyvos, suragėjusios ir atsilupusios epidermio (paviršinio odos sluoksnio) ląstelės. Todėl oda natūraliai atsinaujina - tampa gaivesnė, skaistesnė, lygesnė, nustoja pleiskanoti ir t.t.

 
jussstyteeeData: Penktadienis, 2010-04-09, 11:54 PM | Žinutė # 5
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Trumpai apie kai kuriuos paviršiniam odos valymui skirtus preparatus:

Kosmetinis pienelis

Kaip minėta, oda išlieka skaisti, gaivi ir sveika tik tada, kai yra kasdien sistemingai bei taisyklingai valoma. Į ką svarbiausia atsižvelgti renkantis valomąją kosmetinę priemonę? Vienas iš pagrindinių kriterijų - odos tipas (riebi, sausa, normali, mišri) bei būklė (jautri, pleiskanojanti, suerzinta ir pan.).

Sausai odai moterims patartina naudoti valomuosius pienelius, kurių sudėtyje yra veiksmingų aliejų (migdolų, vynuogių kauliukų, alyvuogių ir kt.). Oda ne tik švelniai nuvaloma, bet ir minkštinama, drėkinama, aktyviai maitinama. Į pienelių sudėtį įeinantys aliejai, vitaminai, drėkinamosios medžiagos suteikia odai lygumo, elastingumo. Riebiai odai tinka pieneliai, turintys dezinfekuojamųjų sudedamųjų dalių, kurios efektyviai apsaugo veido odą nuo uždegimo. Jautriai odai rekomenduotini pieneliai su odos susierzinimą raminančių vaistažolių (ramunėlių, liepžiedžių, triskiaučio lakišiaus ir kt.) ekstraktais.

Jeigu nuvalius veido odą kosmetiniu pieneliu išlieka nemalonus pojūtis, kad ji riebi, galima nuprausti veidą vandeniu, o paskui atgaivinti toniku.

Valomasis gelis, prausimosi putos

Tiek valomasis pienelis, tiek gelis, tiek prausimosi putos - lygiavertės kosmetinės odos valymo priemonės. Jei moteris mėgsta praustis vandeniu, jai labiau patiks valomasis gelis ar prausimosi putos. Nedidelį kiekį gelio arba putų reikia užtepti ant šlapios odos ir, laikantis masažuojamųjų linijų, pirštais lengvai išmuiluoti. Paskui odą dera nuplauti vandeniu.

Ir valomasis gelis, ir prausimosi putos giliai bei švariai valo odos paviršių nuo riebalų pertekliaus. Todėl itin tinka riebiai veido odai.

Hidrofilinis aliejus

Tai labai ekonomiška kosmetinė priemonė, skirta veido odai valyti. Vienam kartui užtenka keleto lašų hidrofilinio aliejaus. Užlašinus ant pirštų, aliejus tepamas ant sudrėkintos veido odos švelniais judesiais (pagal masažuojamąsias veido linijas). Aliejumi įtrinta oda nuplaunama vandeniu. Hidrofilinis aliejus puikiai pašalina makiažą, nepažeidžia apsauginio rūgštinio odos sluoksnio.

Tonikas

Tonikas taip pat pasirenkamas pagal odos tipą. Ši priemonė puikiai pašalina nuo odos kosmetinio pienelio ar vandens likučius. Kadangi mūsų vanduo nėra kokybiškas, jame ištirpusios kalkės užkemša poras, erzina ir džiovina odą. Tonikas - būtina veido valymo priemonė, ji puikiai tonizuoja ir dezinfekuoja odą, sutraukia išsiplėtusias poras ir, - tai priklauso nuo rūšies, - drėkina, gaivina, ramina ir kt.Laikantis tam tikro kosmetinės priežiūros nuoseklumo, paviršinis veido valymas paprastai baigiamas toniku.

 
jussstyteeeData: Penktadienis, 2010-04-09, 11:55 PM | Žinutė # 6
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Giluminis odos valymas ir jo rūšys

Yra keletas giluminio odos valymo rūšių:

Mechaninis pilingas

Odą valyti padeda grūdėto pilingo sudėtyje esančios įvairios kietosios dalelės (riešuto kevalo, susmulkintų kaulavaisių, jūros smėlio, sintetinių polimerų ir kt.). Taip pašalinamas suragėjęs paviršinis odos sluoksnis, oda nušlifuojama.

Kaulavaisių dalelės yra grubesnės, o sintetinių polimerų - švelnesnės. Mechaninio pilingo priemonių pasirinkimas - labai įvairus. Todėl norint išsirinkti tinkamiausią, patartina pasikonsultuoti su kosmetologu. Jis, įvertinęs odos tipą ir būklę, kvalifikuotai patars, kokią pilingo priemonę reikėtų pasirinkti. Mechaninio pilingo priemonių (vadinamojo „skrabo") negalima naudoti, jei oda yra probleminė, jautri, spuoguota. Mat grubios šveičiamosios grūdėtos dalelės infekciją gali išnešioti po visą veido odą ir nusėti ją pūlinukais.

Gomažas

(Prancūziškai gommage reiškia nutrinti trintuku). Palyginti su grūdėtuoju pilingu, gomažas yra švelnesnis, be įvairių augalinių ekstraktų. Viena iš jo sudedamųjų dalių - baltasis molis. Užteptas ant veido ir kaklo odos, gomažas kelias minutes paliekamas padžiūti. Džiūdamas jis puikiai sugeria riebalų perteklių bei visus odos nešvarumus. Gomažą reikia nutrinti pirštais, lengvais trinamaisiais judesiais. Trinant tuo pačiu nuimamas ir suragėjęs epidermio sluoksnis. Taip oda paskatinama greičiau atsinaujinti.

Cheminis ir enziminis pilingas

Šių dviejų pilingo rūšių veikimo principas labai panašus. Cheminio pilingo sudėtyje yra salicilo, AHA (alfa hidroksilinių) rūgščių. Jos padeda suardyti ragines ląsteles - jas tirpdo. Į enziminio pilingo sudėtį įeinantys augalų enzimai, fermentai (kaip ir AHA rūgštys) taip pat tirpdo raginį odos sluoksnį, padeda pasišalinti negyvoms ląstelėms.

Giluminio valymo nauda

Giluminis valymas skatina odos regeneraciją, neleidžia užsikimšti jos riebalinių liaukų latakams ir susidaryti inkštirams. Oda tampa lygesnė ir plonesnė. Pagerėjus jos kraujotakai, geriau pasisavinamos kitos kosmetinės priemonės.

Sausą ir normalią odą reikėtų valyti kartą per savaitę, riebią - du kartus per savaitę.

Pravartu žinoti:

Odą geriau, giliau ir švariau nuvalysite, jei kosmetinio pienelio pilsite ne ant vatos lapelio, o ant pirštų. Jais "išmuilavus" odą, pienelis geriau ištirpdys porose esančius nešvarumus.

Jei abejojate, nuo kurios vietos (kaktos ar dekoltė srities) derėtų pradėti valyti odą, elkitės kaip jums patogiau. Mat šiuo klausimu nėra vieningos kosmetologų nuomonės. Vieni teigia, kad reikėtų pradėti nuo kaktos, kiti - nuo dekoltė srities (nes ji švaresnė).

Akių vokų ir paakių oda išliks tampri ir jaunatviška, jei ją valysite specialiais pieneliais ir tonikais (veido odai skirtos valymo priemonės paakių sričiai yra per stiprios, nes paakių odoje, skirtingai nei veido, nėra riebalinių liaukų).

Po intensyvių darbų ar smagaus vakarėlio stinga jėgų nusivalyti makiažą? Geriausia išeitis - drėkintos servetėlės makiažui nuimti. Jos idealiai odos nenuvalys, tačiau suteiks jai tam tikrą greitąją pagalbą. Akių makiažui nuimti yra skirtos specialios servetėlės. Todėl niekada nevalykite akių nepritaikytomis servetėlėmis.

Nenuskriauskite lūpų - jas galite valyti kosmetiniu pieneliu. Lūpų pilingui galima naudoti gomažą.

Atsiminkite: gaivios ir jaunatviškos odos paslaptis - tinkamas valymas.

 
jussstyteeeData: Antradienis, 2010-04-20, 10:45 PM | Žinutė # 7
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
8 paprasti veido valymo patarimai iš namuose randamų natūralių produktų:

Patarimas 1
Paimkite 1 šaukštą nevirinto pieno, užlašinkite mažą lašelį ant medvilninio medžiagos gabalėlio ir švelniai trinkite veidą. Naudokite ovalinius judesius veidui ir tiesius judesius kaklo zonoje. Palikite taip 15 minučių. Nuplaukite su šaltu vandeniu.
Patarimas 2
Paimkite storą grižinėlį agurko. Nenulupkite šio grižinėlio, bet apskritais judesiais trinkite veidą ir kaklo zoną. Nuplaukite po 15 minučių.
Patarimas 3
Perpjaukite pomidorą, švelniai ištrinkite veidą ir kaklą. Nusiprauskite po 15 min.
Patarimas 4
Paimkite pusę išspaustos citrinos žievelės ir tvirtai trinkite veido odą bei kaklo sritį. Šią procedūra atlikite ne dažniau kaip kartą per 3-4 dienas.

Kai nusiplaunate pieno ar sulčių nušveistą veidą, paimkite šaukštelį avižų sėlenų arba kviečių lukštų ir įpylę kelis šlakelius vandens pasidarykite skystą košelę su kuria vėl įtrinkite veidą. Tai padės atsikratyti žuvusių ląstelių ir suteiks veidui šviesesnę spalvą. Nenaudokite muilo, tiesiog šaltą vandenį , kuris turi traukiamąjį poveikį ir sutraukia poras.

Patarimas 5
Naudokite avinžirnių miltelius arba ryžių miltus sumaišytus su varške.

Riebaluota oda: Po maudymosi ar dušo prieš naudodamos bet kokį makiažą prieš tai sudrėkinkite veidą praskiestomis citrinos sultimis, kurios bus pirminis makiažo sluoksnis.

Patarimas 6
Užtepkite skiestų pasukų ant veido ir palikite 15 minučių, nuvalykite su drėgna medvilnine skepetaite, tada galite naudoti paprastą makiažą.

Patarimas 7
Ištrinkite veidą su paprastu vandens ledo gabaliuku.

Patarimas 8
Supjaustykite obuolį į plonas riekeles. Uždėkite jas ant veido ir ramiai pagulėkite 15 min. Tai padės nuriebinti odą ir sutrauks veido poras.

 
jussstyteeeData: Antradienis, 2010-04-20, 10:49 PM | Žinutė # 8
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Norite, kad jūsų oda būtų skaisti ir švytėtų? Tuomet kartą per savaitę atlikite giluminio odos valymo procedūrą namuose. Atsigaus ne tik jūsų oda, bet ir siela. O kai oda bus gražesnė, tai ir nuotaika pagerės. drug

Garų vonelė veido odai

Užvirinkite puodą vandens su žolelėmis (jei jūsų oda riebi, rekomenduojama naudoti čiobrelį arba pipirmėtę; jei jūsų oda jautri arba sausa naudokite ramunėles; jei jūsų oda normali – rozmariną arba levandą). Puodą su užvirusiu vandeniu pasistatykite patogioje padėtyje, kad galėtumėtė laikyti virš jo galvą. Uždenkite galvą rankšluosčiu ir garinkite odą maždaug 10 – 15 minučių. Garai atveria jūsų odos poras ir įsiskverbę jas išvalo.

Veido odos šveitimas

Po tokios garų vonelės, kai oda suminkštėja, reikia ją švelniai nušveisti. Įsigykite švelnų veido odos šveitiklį ir po garų procedūros švelniais sukamaisiais judesiais šveiskite odą. Valykite ją ne ilgiau kaip 2 minutes, kad nesuerzintumėte. Šveitikliu pašalinsite veido odos riebalų perteklių, negyvas odos ląsteles ir visus kitus nešvarumus, dėl kurių susidaro spuogai ir inkštirai, o oda atrodo pavargusi, papilkėjusi ir dėmėta.

 
jussstyteeeData: Antradienis, 2010-04-20, 10:53 PM | Žinutė # 9
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Valomosios veido kaukės riebiai odai

Valomasis migdolu pienelis:
115 g maltų migdolų sumaišykite su 125 ml riebaus pieno ir įmaišykite 1 šaukštą migdolų aliejaus. Gautu mišiniu lengvais sukamaisiais judesiais įtrinkite odą. Pmasažuokite odą maždaug 2 – 3 minutes ir nuplaukite šiltu vandeniu.

Juodos duonos valomasis mišinys:
Juodos duonos minkštimas pamirkomas vandenyje ir sutrinamas. Gautu mišiniu įtrinkite veidą masažuojamaisiais judesiais. Po 3 – 5 minučių veidas nuplaunamas vandeniu ir nusausinamas. Šią procedūrą atlikite kasdien visą savaitę, kad gerai išsivalytų oda.

Medetkų valomoji kaukė:
1 valgomąjį šaukštą medetkų tinktūros išmaišykite 400 gramų vandens ir suvilgiusios jame vatos padelius uždėkite ant veido (išskyrus akis). Po 15 minučių nuimkite vatą ir lengvai apšalkstykite veidą vėsiu vandeniu ir švelniai nusausinkite rankšluosčiu.

Žirnelių valomoji kaukė:
Sutrinkite 2 valgomuosius šaukštus džiovintų žaliųjų žirnelių, įberkite 2 šaukštus miltų ir 2 šaukštus pasukų. Viską gerai išmaišykite ir gauta masę tepkite ant švarios veido odos. Po 15-20 minučių nuvalykite vatos gabalėliu, pamirkytu bet kokios žolelių arbatos nuovire. Tada nuprauskite veidą šiltu, po to ir šaltu vandeniu. Kartokite procedūrą tris kartus per savaitę.

 
jussstyteeeData: Antradienis, 2010-04-20, 10:58 PM | Žinutė # 10
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Taisyklingas veido prausimas bei odos valymas
1.Prieš prausdamos, liesdamos arba prieš darydamos makiažą būtinai nusiplaukite rankas, nes ant rankų esančias bakterijas galite pernešti ant veido odos.
2.Prieš prausdamos ir valydamos veidą, suriškite plaukus, kad būtų patogiau.
3.Prieš prausdamos veidą, pirma nuvalykite makiažą specialiai tam skirtu valikliu.
4.Sudrėkinkite veidą drungnu vandeniu, kad paruoštumėte jį valymui ir atvertumėte poras.
5.Paimkite vatos tamponėlį ir užpilkite truputį veido odos valiklio. Tuomet švelniai sukamaisias judesiais 1 minutę valykite visą veidą bei kaklą.
6.Nuvaliusi veidą valikliu, iškart nenuplaukite jo, palaukite 1 – 2 minutes ir tik tuomet švelniai liesdamos veidą nuplaukite valiklį drungnu vandeniu.
7.Išvalius veidą, reikėtų sudrėkinti veidą šaltu vandeniu, kad užsivertų poros ir pagerėtų kraujo apytaka.
8.Švelniai tapšnodamos rankšluosčiu, nusausinkite veidą.
9.Kiekvieną kartą nupraususi veidą nepamirškite ištepti jo drėkinamuoju kremu.

Keletas naudingų patarimų:

• Jeigu norite, kad jūsų veido oda būtų švari, privalote veidą prausti dukart per dieną.

• Neprauskite veido muilu, nes jis sausina odą.

• Neprauskite veido karšu arba šaltu vandeniu, geriausia jį prausti drungnu, nes kitu atveju sudirginsite odą.

• Venkite naudoti valiklius, kurių sudėtyje yra alkoholio.

• Visuomet nuvalykite makiažą prieš prausdamos veidą.

• Nuvaliusios makiažą, švariai nuprauskite veidą, kad ant jo neliktų makiažo valiklio, nes tai gali suerzinti odą.

• Visuomet rinkitės tokias veido valymo priemones, kurios būtų skirtos būtent jūsų tipo odai.

• Nupraususios veidą, visuomet patepkite jį drėkinamuoju kremu.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 7:23 PM | Žinutė # 11
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Odos tipai:

Oda yra nuolat atsinaujinantis organas. Išorinis odos sluoksnis - epidermis - plonas kaip pieštuku nubrėžta linija. Jis susidaro iš apsauginio nuolat atsinaujinančių ląstelių sluoksnio. Giliau randasi dermis ir hipodermis, sluoksniai, kurie gamina riebalus ir kolageną. Šios medžiagos suteikia odai elastingumo, tvirtumo ir spindesį. Gerai prižiūrėti odą yra labai svarbu, taigi prieš leidžiant pinigus odos priežiūros priemonėms, įsitikinkite, kokio tipo yra jūsų oda ir kokios rūšies priemonių jai reikės.

Sužinokite savo odos tipą.
Dažniausiai yra keturi odos tipai; riebi, sausa, jautri ir mišri oda.
Sausa oda. Oda sausa, jeigu turi polinkį į dehidrataciją, riebalų trūkumą. Dar ekstremalesniais atvejais sausai odai trūksta elastingumo, ji jautriai reaguoja į saulę, vėją, žemą temperatūrą. Veidą prausti reikėtų tik vieną kartą per dieną riebiu kreminiu prausikliu ir šiltu vandeniu. Nešluostykite veido odos, bet lengvai plekšnojant padėkite jai nudžiūti savaime. Naudokite tokį makiažo pagrindą, kuris sumažintų dehidratacijos sukeltus nemalonius tempimo ir lupimosi pojūčius. Venkite makiažo priemonių, kurių sudėtyje yra alkoholio - jis džiovina odą.

Riebi oda. Jeigu oda riebi, ji blizga net ir tuoj po valymo, poros dažniausiai truputį išsiplėtę. Riebi oda labiau, negu kiti odos tipai, linkusi į spuogus ir inkštirus. Ši oda daugiau negu sausa oda traukia nešvarumus, todėl veidą reikėtų prausti du kartus per dieną šiltu vandeniu ir švelnia prausimosi priemone be putų. Naudokite bealkoholinį drėkinantį makiažo pagrindą. Dienos bėgyje blizgesį padės sukontroliuoti riebalus sugeriančios servetėlės.

Normali oda. Kai kas normalią odą priskiria prie mišrios odos, bet tai nėra vienas ir tas pats. Normali oda - tai riebesnė oda T zonoje ir sausa, patempta oda skruostų srityse, taip ji keičiasi pagal metų laikus (sausesnė žiemą ir riebesnė vasarą). Normali oda gali būti daugiau linkusi į riebią arba daugiau į sausą odą. Veidą reikėtų prausti prausikliais, skirtais normaliam odos tipui. Naudokite bealkoholį, drėkinantį makiažo pagrindą.

Jautri oda. Jautri oda tuo pačiu gali būti arba sausa, arba riebi, arba normali. Jeigu jūsų oda yra linkusi reaguoti į kosmetinius produktus ir yra jautri saulei, vėjui ir šalčiui - tai yra jautrios odos požymiai. Jautrumas pasireiškia išbėrimais, raudonomis dėmėmis, uždegimais, spuogais ir išsiplėtusiais kapiliarais. Ieškokite bekvapių, švelnių ir hipoalerginių valiklių, krempudrų, makiažo priemonių ir drėkinančių kremų, juos naudokite kiekvieną dieną. Pagrindinis principas - rinktis produktus su raminančiu poveikiu. Keletas pagrindinių komponentų, kurie turėtų būti produkto sudėtyje: ramunėlės, levandos, kamparas, kalminas, rozmarinas, čiobrelis, alijošius ir t.t.

Mišri oda. Tai du skirtingi odos tipai ant jūsų veido: viena veido odos sritis yra riebi ir spuoguota, kita - sausa ir negaminanti riebalų. Dažniausiai pasitaiko tokie pavyzdžiai: sausa oda su papulėmis ir pūlinėliniais spuogais ant skruostų arba normali oda su inflamuotomis papulėmis ir pūlinėliniais spuogais smakro ir burnos srityse. Kiekvieną odos sritį reikia atitinkamai prižiūrėti. Jeigu spuogai kelia rūpesčių, reikėtų pasikonsultuoti su dermatologu ar kosmetologu. Būkite atsargūs ir apdairūs su spuogais.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 7:24 PM | Žinutė # 12
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Ko dar nežinojote apie savo odą…

Ar žinojote, kad...
Nuo nemalonių prisilietimų galima susirgti

Ne dėl nužiūrėjimo ar prakeiksmo. Viskas paprastai ir moksliškai paaiškinama.
Psichologų nuomone, žmonių prisilietimai vienas prie kito turi 3 reikšmes: energetinę, simbolinę ir seksualinę.

Odos jautrumas prisilietimams vadinamas taktilumu (lot. tactus – prisilietimas). Be to taktiliai mes reaguojame į nuotaikas ir tikruosius viens kito ketinimus daug aštriau, nei per žodžius ar žvilgsnius. Ir priklausomai nuo to, ką siunčia mums besiliečiantis žmogus, gali keistis ir mūsų savijauta.

Galite kiek norite šypsotis, kai prie jūsų liečiasi nemalonus žmogus, bet organizme tuo metu kyla „pasipiktinimo banga“. Nervų galūnės praneša smegenims, kad reikia skubiai gintis. Vyksta galinga streso harmonų – adrenalino ir noradrenalino ataka: jus purto, pašoka spaudimas ir cukraus kiekis kraujyje.

Žmonės, kuriems dėl darbo ar kitų aplinkybių dažnai tenka spausti rankas tiems, kuriems norėtųsi „užvažiuoti per fizionomiją“, labiau linkę į nervų priepolius, infarktus ir insultus. Psichologai net pakrikštijo šią negalią, nuo kurios kenčia dažniausiai verslo žmonės ir vadybininkai,–„nemalonių rankų paspaudimų sindromu“.

O nuo malonių prisilietinų nurimsta skausmas ir... pagerėja virškinimas

Ant moters odos yra 15 proc. daugiau nervų galūnių. Todėl jos taktiliai labai jautrios: mėgsta, kai jas glosto, ir pačios mielai liečiasi. Tokį įprotį provokuoja hormonas – oksitocinas, dalyvaujantis smegenų veiklos stimuliavime. Moterys geriau supranta, kai liečiasi prie pašnekovo.

Vyrai, tiesiogine prasme, labiau storaodžiai – jų oda 1,5 karto storesnė nei moterų. Todėl jie pripažįsta „kietesnius“ prisilietimus – rankos paspaudimą, apsikabinimą.

Moksliškai įrodyta, kad liečiantis mylimam žmogui, organizme gaminasi daugiau endorfinų – hormoninių medžiagų, atsakančių už mūsų gerą nuotaiką. Malonaus jums žmogaus prisilietimas sumažina streso hormono – kortizono, gamybą kraujyje, sužadina klajoklį nervą (tai stabilizuoja širdies ritmą, kvėpavimą ir kraujo spaudimą). Net išsiskiria daugiau hormono insulino, todėl pagerėja maisto įsisavinimas. Tad karšti aistringi apsikabinimai prieš pietus bus kaip tik.

FAKTAI apie odą

* Mūsų oda – pilnavertis organas, kuris papildo ir dubliuoja įvairių vidaus sistemų funkcijas. Ji aktyviai dalyvauja kvėpavimo , medžiagų apykaitos, šalinimo procesuose.

* 2 kv.m – toks bendras žmogaus odos plotas

* Nuo 7 iki 11 kg – jos masė

* 1 litras – tiek vidutiniškai žmogus išskiria prakaito per parą. Fiziškai aktyvus žmogus – nuo 2 iki 7 litrų!

* Odos danga 72 proc. susideda iš vandens.

* Įvairūs odos plotai pastoviai atsinaujina. Per 15-20 dienų mes visiškai „numetame“odą“, keisdami ją į naują.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 7:25 PM | Žinutė # 13
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Seborėjinis dermatitas

Seborėjinis dermatitas – odos pažeidimas, kurį sukelia padidėjęs riebalų išsiskyrimas ir dėl to atsiradusios gausios pleiskanos. Šiai ligai taip pat būdingas odos paraudimas, šašai.

Ligos priežastys
Seborėjinio dermatito priežastys nėra visai aiškios. Manoma, kad ligos sukėlėjas yra grybelis – Pityrosporum ovale, tačiau yra nuomonių, kad grybelio infekcija yra tik antrinė infekcija. Pažeidimų atsiradimui įtakos turi metų laikas (seborėjinis dermatitas sustiprėja rudenį, žiemą, o susilpnėja vasarą), klimatas, nervų sistemos ligos (Parkinsono liga, siringomielija, epilepsija), paveldimumas, imuninė būklė, netinkamas gyvenimo būdas, mityba, amžius (dažnai ši patologija atsiranda kūdikystėje, paauglystėje).

Simptomai
* Niežėjimas
* Odos paraudimas
* Odos pleiskanojimas
* Odos įtrūkimai
* Šašai
* Pleiskanos plaukuotose odos dalyse

Ligos eiga
Dažniausiai pažeidžiama plaukuotos dalies galvos oda, tačiau gali būti pažeistas ir veidas (kakta, antakiai, vokai, nosies lūpų raukšlė), sritis už ausų, išorinės ausies landos, krūtinės oda, pažastys bei oda tarp menčių. Dėl padidėjusio riebalų išsiskyrimo gausėja pleiskanų. Pažeidimo židiniuose jų gali būti ir nedaug, tačiau gali atsirasti ir išplitusių gelsvų arba gelsvai pilkų pleiskanų. Oda parausta, įtrūksta raukšlės, o atsiradus intensyviam niežėjimui nukasytose vietose atsiranda ir kraujingų šašų. Gali išsivystyti antrinė infekcija, sukelianti pūlingus židinius.

Seborėjinis dermatitas yra lėtinė liga, kuriai būdingi paūmėjimai ir remisijos. Pagerėjimų atsiranda savaime arba gydant ligą. Seborėjinis dermatitas gali prasidėti bet kuriame amžiuje. Vaikystėje jis ne toks ryškus, tačiau paauglystėje paūmėja.

Komplikacijos
Odos pažeidimai gali komplikuotis antrine infekcija – bakterine arba kandidamikozine. Dėl to gali padidėti ir leukocitų skaičius kraujyje.

Gydymas
Gydant seborėjinį dermatitą labiausiai padeda ketokonazolio preparatai.
Skiriamas 26 proc. kremas arba šampūnas. Ketokonazolio kremas yra naudingas gydant veido ir kūno odos seborėjinio dermatito židinius. Šis kremas tepamas vieną arba du kartus per dieną. Gydymo trukmė 3-4 savaitės. Jeigu procesas kartojasi, gydymą reikia kartoti.
Ketokonazolio šampūnas yra gera priemonė, esant galvos srities seborėjiniam dermatitui. Šampūnas turi fungicidinį, t.y. naikinantį grybelį, poveikį ir gydo uždegimą, stabdo riebalų išsiskyrimą ir apsaugo nuo pleiskanų pasikartojimo. Gydant ketokonazolio šampūnu skiriamos dvi gydymo fazės:
1) gydomoji fazė, kai galva plaunama 2 kartus per savaitę visą mėnesį;
2) profilaktinė fazė, kai galva plaunama kartą per savaitę (2-4 savaites).
Seborėjiniam dermatitui gydyti naudojamos ir seniau žinomos gydymo priemonės – siera, degutinės medžiagos, kortikosteroidų tepalai ir kremai, seleno sulfidas, cinko piritionas ir kt. Jos turi fungistatinį, t.y. slopinantį grybelio dauginimąsi, poveikį ir gydo uždegimą (pvz.: Selsun šampūnas, turintis seleno sulfido, arba Foetex kremas, į kurio sudėtį įeina muilas valymui, drėkinantys agentai, siera ir salicilo rūgštis, Betacorton tirpalo losjonas, sudėtyje turintis gliukokortikoidų ir salicilo rūgšties).
Prisidėjus antrinei infekcijai skiriama antibiotikų tepalų.
Esant labai išplitusiam seborėjiniam dermatitui gali būti skiriama geriamų gliukokortikoidų.
Svarbus ir etiologinių faktorių paaiškinimas, jų kontroliavimas (pvz.: vengti emocinių svyravimų, stresų, prakaitavimo, sureguliuoti mitybą, svorį).

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 7:25 PM | Žinutė # 14
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Odos šlifavimas mikrokristalais (mikrodermabrazija)

Tai odos šveitimas (gludinimas) nauju neskausmingu būdu, panaudojant aliuminio oksido mikrokristalus su vakuuminiu siurbimu. Pirma, tai jauninamoji bei gražinamoji procedūra: jau po kelių seansų riebios nešvarios odos poros išsivalo, nyksta smulkios raukšlytės, ir oda tampa lygi ir glotni. Antra, odos šveitimas DINA DERM-99 aparatu labai parankus nesitaikstantiems su odos defektais (hipertrofiniais, ponudegiminiais, potrauminiais randais, senatvės ir kitokiomis pigmentinėmis dėmėmis ir pan.). Jį verta atsiminti ir tiems, kurie norėtų išlyginti po jaunatvės spuogų likusius randelius.

Specialiu antgaliu paduodami aliuminio oksido mikrokristalai tarsi bombarduoja odos paviršių, atplėšdami mikroskopines epidermio bei odos atplaišėles, kurios drauge su panaudotais mikrokristalais vakuumine pompa siurbiamos į specialų konteinerį. Nuo įprastinio šveitimo ar cheminio odos šveitimo rūgštimis mikrodermabrazija skiriasi tuo, kad šiuo atveju kryptingas monokristalų srautas odos paviršiuje sukelia vien mikrotraumas, tarp kurių išlieka nepakitę odos ploteliai, todėl nesusidaro ištisinė žaizda, ir oda tose vietose greitai gyja bei atsinaujina. Teigiami pokyčiai pastebimi jau po pirmųjų kelių procedūrų. Po jų skiriami drėkinamieji, minkštinamieji, ląstelių regeneraciją skatinantys bei kiti gydytojo dermatologo parinkti preparatai.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 7:26 PM | Žinutė # 15
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Kaip sensta mūsų veidas? (Pergudraukime gamtą)

Sulaukę trisdešimties metų mes turime tokį veidą, kokio esame nusipelnę. Bet patrauklų veidą išsaugoti galima: tereikia nustatyti kodėl ir kaip sensta mūsų veidas ir pradėti kovą su laiku.

Kiekvienas senstame savaip. Vienų, vos sulaukusių trisdešimties, veidas būna išmargintas raukšlelėmis, o nuo akių „išsibėgioja” išdavikiški spindulėliai. O kitų penkiasdešimtmečių oda tebėra tarsi ištempta, lygi. Tačiau „pergamentinis” veidas dažnai džiugina akį ryškiais, aiškiais bruožais, o lygios odos savininkai neretai „pasipuošę” dvigubu pagurkliu ir maišeliais po akimis… Vytimo scenarijus nulemtas genetiškai, kaip akių spalva ir kojų ilgis. Bet tai nereiškia, kad reikia sėdėti sudėjus rankas. Jei gerai pažinsime priešą, tai galime apgauti ir gamtą.

TIPAS NR.1. Gyvenimo nuvargintas veidas

Įvertinimas – „pavargęs veidas” nereikalauja daug komentarų: oda paburkusi, glebi, senstant įgauna žemės atspalvį. Pagrindinė problemos priežastis – sutrikusi mikrocirkuliacija. Ką daryti? Bandyti visus limfodrenažo tipus.

Priemonė Nr. 1 – klasikinis, rankomis atliekamas, masažas. Daugelio ekspertų nuomone – kol kas nėra sugalvota nieko geresnio. Patyrusios masažuotojo rankos pagerins kraujo ir limfos judėjimą audiniuose, be to taip švelniai, kad jūs beveik nieko nepajusite.

Kitas būdas – metodikos, naudojant aparatūrą. Elektrinis limfodrenažas (mikro srovės, mioliftingas) primena miostimuliaciją (gr. mios – raumuo): ant odos pritvirtinami davikliai, kurie lengvai „pakrato” veidą. Srovės veikia audinio ląsteles, skatina skysčių pašalinimą ir sustiprina kraujotaką. Švelnus ir tonizuojantis poveikis mimikos raumenims gerina kolageno ir elastino, atsakingų už odos tamprumą, sintezę.

Ultragarsinės procedūros puikiai suaktyvina ląstelių apykaitą, sustiprina regeneraciją ir pagreitina kenksmingų apykaitos produktų pašalinimą. Kadangi ultragarsas dar sugeba ir „atverti” ląsteles, taip padėdamas naudingoms medžiagoms į jas patekti, jį geriausia derinti su ultrafonoforeze arba su specialiomis kaukėmis.

Vakuuminis limfodrenažas veikia panašiai kaip ir masažas su taurėmis: spaudimas į odos paviršių staigiai pasikeičia, pažadina ir priverčia dirbti vis gilesnius sluoksnius. Tačiau su veidu reikia elgtis labai atsargiai: vakuuminiai čiuptukai ištempia odą, įtraukdami ją į vidų. Ant nebejaunos ir ne tokios elastingos, turinčios trapias kraujagysles odos gali likti pastebimi pėdsakai.

Fizioterapinės procedūros draudžiamos dažniau nei rankomis atliekami masažai. Jų negalima atlikti nėščioms moterims, žmonėms, kurie turi metalinių implantų (pavyzdžiui, kardiostimuliatorių), jautrios nervų sistemos pacientams.

 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Veido priežiūra, priemonės (informacija)
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:


Copyright MyCorp © 2024