...
 Veido priežiūra, priemonės - Page 2 - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Veido priežiūra, priemonės (informacija)
Veido priežiūra, priemonės
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 7:26 PM | Žinutė # 16
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Raukšlės

Senėjimas tai progresuojantys organizmo pakitimai, būdingi visoms gyvoms būtybėms. Jie vis stiprėja ir yra neišvengiami, visa apimantys, individualūs (to paties organizmo organai sensta įvairiai ir skirtingai, laiko bandymas išlaikomas nevienodai). Senstant odai, lėtėja regeneracija (odos ląstelių atsinaujinimas), grubėja raginis sluoksnis. Oda sausėja, nes lėtėja riebalinių liaukų veikla. Dehidratuojasi, netenka drėgmės, sunyksta kolagenas, mažėja elastingumas, krenta odos tonusas, išplonėja epidermis, atsiranda pigmentacijos nelygumai.

Raukšlių atsiradimą lemia:
1. Genetika - chronologinis senėjimas dėl amžiaus
2. Aplinka - saulė, vėjas, šaltis, teršalai, laisvieji radikalai, soliariumai.
3. Gyvenimo būdas- dietos, tabakas, alkoholis, stresai, netaisyklinga mityba ir t. t.
Mechaniniai veiksniai- tai natūralūs pasikartojantys veido raumenų judesiai, dėl kurių susidaro pirmosios raukšlės.
Soliariumo žala. Paskutiniu metu pastebėtas besaikis naudojimasis soliariumais. Deja pasekmės liūdnokos – jau 18 metų merginoms pastebimos ankstyvosios raukšlės. Patarimas: saikingai lankytis soliariumuose ir nepamiršti teptis drėkinamaisiais ir apsauginiais kremais.
Senstant odai, lėtėja regeneracija (odos ląstelių atsinaujinimas), grubėja raginis sluoksnis. Oda sausėja, nes lėtėja riebalinių liaukų veikla. Dehidratuojasi, netenka drėgmės, sunyksta kolagenas, mažėja elastingumas, krenta odos tonusas, išplonėja epidermis, atsiranda pigmentacijos nelygumai.
Raukšlių atsiradimo požymiai:
Vidutiniškai senėjimo požymiai atsiranda apie 25-uosius gyvenimo metus.
• Oda suplonėja: natūraliai atsiradusios raukšlės yra plonos, nepastovios
• Oda sausa: šiurkštesnė (dėl drėgmės ir riebalų stokos sumažėja drėgmės ir lipidų plėvelė).
• Grublėta, matinė, išblyškusi, pleiskanota.
• Pasirodo minimalios raukšlės: nosies ir lūpų raukšlės; raukšlės apie akis (žąsų kojelės); antakių suraukimo raukšlės; kaktos raukšlės (pykčio ar rūpesčio raukšlės).
Sumažėjus odos elastingumui , raukšlės išryškėja ant skruostų, vokų, kaktos ir kaklo.
Sumažėjus odos tonusui, būna odos audinių suglebimas. Oda praranda elastingumą ir stangrumą. Veido ovalas tampa nebe toks ryškus. Oda suglemba, atsiranda apdribęs pagurklis. Odos spalva atrodo nevienoda. Ji pagelsta, atsiranda pigmentinių nelygumų, raudonų dėmių.

Pagalba senstančiai odai
Pagalba, kurios reikia odai, kad ji sveikai ir gaiviai atrodytų, turi būti teikiama tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Kuo aiškiau tai suvoksime, ir kuo aktyviau rūpinsimės vidine ir išorine odos apsauga, tuo sveikesnė ir gražesnė bus mūsų oda.
Net ir brangiausios kosmetinės priemonės nepadės, jei nesirūpinsime oda iš vidaus. Tai reiškia, jog jei ląstelės negaus tinkamų elementų: vitaminų, mineralų, mikroelementų, enzimų, hormonų ir kitų medžiagų, kurios būtinos ląstelėms regeneruotis, medžiagų apykaitai palaikyti, gintis nuo kenksmingų medžiagų ir laisvųjų radikalų.
Rekomenduojami papildai: EVELLE, Q-10 maisto papildas, biologinis maisto kompleksas IMEDEEN (maitina odą iš vidaus, neleidžia atsirast raukšlėms, ją stangrina, saugo nuo UV spindulių), maisto papildai su antioksidantais: vitaminai A, E, C, selenas, cinkas. Tinka įvairios žolelių arbatos ypač žalioji arbata, rozmarinas, šalpusnis.
Renkantis kosmetiką joje turi būti daug bioaktyviųjų medžiagų.
Žymesnės biomedžiagos kosmetikoje: hormonai, placenta, fitohormonai, bičių pienelis, retinolis ir kt. Svarbu, kad būtų antioksidantų: beta karotino, vitaminai C, E, seleno, Q-10.
Geriausi antioksidantai: žalioji arbata, rozmarinas, šalpusnis, hamamelis, kaštonas, ginkmedis, raudonos vynuogės. Be šių medžiagų turi būti kolageno, elastino, citokenų, kelūraninės rūgšties ir t.t.
Kosmetikos kabinetuose atliekamos procedūros yra daug veiksmingesnės. Jas atliekant, atsižvelgus į odos problemas, veikliosios medžiagos patenka į dermą, greičiau pasiekiamas norimas rezultatas.
Ne vienai moteriai galiausiai iškyla klausimas, kada pradėti naudoti kremus nuo raukšlių. Nėra konkretaus atsakymo į šį klausimą, nes kiekvieno žmogaus oda sensta nevienodai. Teoriškai kremą nuo raukšlių reikia pradėti naudoti sulaukus 25-rių. Tačiau, moterims, kurių gyvenimo būdas netaisyklingas, (pvz. nesaikingas alkoholio vartojimas, rūkymas, dažnas lankymasis soliariumuose, poilsio stoka, dažnos stresinės situacijos) kremą nuo raukšlių reikia tepti vos pastebėjus pirmąsias raukšleles, o jos gali atsirasti jau 18-kos metų. Žmones turinčius sausą odą, raukšlės aplanko taip pat anksčiau. Tad reikia stebėti, kada jos pasirodo, o pastebėjus taikyti tinkamą odos priežiūrą.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 7:27 PM | Žinutė # 17
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Spuogai

Kodėl atsiranda spuogai?
Vienas iš svarbiausių dalykų ką turite žinoti apie spuogus – kad tai ne jūsų kaltė.
Priešingai, nei daugelis mano, spuogai atsiranda ne dėl to, kad jūs kažką negerai darote – kaip jūs maitinatės ar kaip dažnai prausiatės – o dėl daugybės nuo jūsų nepriklausančių faktorių, kurie vyksta giliai odoje.

Sveikas plauko maišelis
Užuomazga atsiranda dar prieš kokias 2-3 savaites spuogui pasirodant odos paviršiuje. Veiksmas prasideda giliai porose, riebaliniuose plaukų folikuluose. Giliai kiekviename plauko maišelyje (folikule) yra riebalinės liaukos, kurios gamina riebalą, tokį aliejų kuris palaiko odos drėgmę ir elastingumą. Kadangi oda turi savybę atsinaujinti pati, senosios ląstelės miršta, susimaišo su jūsų odos natūraliais aliejais ir yra pašalinamos per poras lauk. Normaliomis sąlygomis, šios ląstelės yra šalinamos palaipsniui, padarydamos vietą naujai odai. Tačiau ląstelių atsinaujinimas kiekvieno žmogaus skirtingas. Kai kuriems žmonėms jis būna tvarkingas - kitiems ne. Netvarkingo atsinaujinimo metu, mirusios ląstelės tampa lipnios, o sulipusios sudaro kamštį. Šis kamštis, mediciniškai vadinamas kamedonas, uždaro riebalus ir bakterijas folikulo viduje.

Užsikimšęs plauko maišelis
Tasai kamštis uždaro riebalus ir bakterijas folikulo viduje, vėliau jis pradeda kilti, nes oda juk tęsia riebalų gamybą. Tada jūsų organizmas kovoja su bakterijomis pasitelkdamas į pagalbą baltuosius kraujo kūnelius, kad sumažėtų uždegimas, ir įnirtingai stengiasi išstumti visą nepageidaujamą turinį lauk. Šis procesas trunka 2-3 savaites, kol galiausiai susiformuoja spuogas.

Paraudimas uždegimo vietoje
Oda parausta, atsiranda iškilimas, kartais paspaudus jaučiamas skausmas. Kai jūsų organizmas aptinka nepageidaujamų bakterijų, siunčia visą armiją baltųjų kraujo kūnelių kad šie susidorotų su neprašytu svečiu. Šis procesas vadinamas uždegimine reakcija.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 7:27 PM | Žinutė # 18
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Kokios gali būti priežastys?

Negalima išskirti tik vienos priežasties, dėl kurios atsiranda spuogai – jų atsiradimas priklauso nuo daugybės faktorių, kurie nepriklauso nuo jūsų. Su amžiumi jūsų odos ląstelių atsinaujinimo tvarka gali kisti. Riebalų gaminimosi tempas labai priklauso nuo jūsų hormonų pusiausvyros, kuri dažnai svyruoja – ypač moterims.
Tyrimai taip pat parodė, kad spuoguotumą stipriai įtakoja genai, tad jūsų šeimos istorija yra svarbus įrankis, kuris gali padėti atskleisti jūsų odos problemų priežastis.
Vienas iš geriausių būdų kovoti su spuogais – jų atsiradimo priežasties žinojimas. Kai priežastis žinoma, tuomet yra lengviau pritaikyti gydymą. Čia išvardintos keturios svarbiausios priežastys, kurios gali būti jūsų problemos kaltininkės.
Spuogų atsiradimo priežastis Nr. 1: Hormonai
Daugumai žmonių spuogai atsiranda paauglystėje, brendimo metu. Kai organizmas pradeda gaminti hormonus, vadinamus androgenais. Šie hormonai skatina riebalinių liaukų plėtimąsi, tai yra natūrali organizmo vystimosi dalis. Tačiau kenčiančiųjų nuo spuogų žmonių riebalinės liaukos yra per daug stimuliuojamos androgenų. Kaip bebūtų gaila, kartais šis procesas tęsiasi net pasibaigus brendimo periodui. Androgenai taip pat atsakingi už spuogų paūmėjimą, kuris yra susijęs su menstruacijų ciklu, o kartais ir su nėštumu.
Spuogų atsiradimo priežastis Nr.2: Per greitas riebalų išsiskyrimas
Kai riebalinės liaukos yra stimuliuojamos androgenų, tuomet gaminasi riebalai. Kylant iš folikulo į odos paviršių, riebalai susimaišo su bakterijomis ir negyvomis odos ląstelėmis, kurios periodiškai nusilupa nuo folikulo sienelės. Toks procesas yra normalus, tačiau kai riebalai folikule išsiskiria per greitai, labai didelė tikimybė, jog susidarys kamštis, o tada atsiras spuogas.
Spuogų atsiradimo priežastis Nr. 3: Per greitas ląstelių atsinaujinimas
Paprastai mirusios ląstelės folikule nusilupa palaipsniui ir yra išstumiamos į odos paviršių. Tačiau žmonių, kurių riebalinių liaukų veikla labai aktyvi – ir beveik kiekvienam lytinio brendimo metu –šios ląstelės lupasi daug greičiau. Susimaišiusios su riebalų pertekliumi negyvosios odos ląstelės suformuoja kamštį, ir taip sutrukdo odai pabaigti natūralų atsinaujinimo procesą.
Spuogų atsiradimo priežastis Nr. 4: Bakterijos
Bakterija Propionibacterium acnes yra normalus odos gyventojas. Ši bakterija yra odos riebalų palaikymo sistemos dalis. Jei plauko maišelis užsikemša, Propionibacterium acnes bakterijos sparčiai dauginasi sukeldamos uždegimą plauko maišelyje ir odos paviršiuje. Kai jūsų organizmas aptinka nepageidaujamų bakterijų, siunčia visą armiją baltųjų kraujo kūnelių kad šie susidorotų su neprašytu svečiu. Šis procesas vadinamas uždegimine reakcija.
Kaip kovoti su spuogais?
Jeigu priežastis bakterijos – padės antibakterinės kosmetinės priemonės. Tačiau jei tai pirmosios 3 paminėtos priežastys – reikalinga gydytojo dermatologo konsultacija ir jo skirtas gydymas. Konsultacijos metu gydytojas įvertins odos būklę. Gali skirti medikamentinį gydymą derinamą su gydomąja kosmetika. Nes šiuo atveju vien kosmetinės priemonės nepadės.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 11:40 PM | Žinutė # 19
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Kaukės sausai ir senstančiai odai

> grietinė. Ištriname du šaukštus grietinės su vieno kiaušinio tryniu ir pridedame arbatinį šaukštelį morkų sulčių – maitina, minkština sausą odą. Kaukė laikoma 20 min.;

> trynio. Pusę šaukštelio aliejaus (gerai alyvuogių) ištriname su vienu tryniu;

> avižinių dribsnių. Dribsnius sumaišome su vienu tryniu, patepame veidą ir kaklą (juk jo nedera pamiršti, jo oda kur kas jautresnė nei viso kūno oda), laikome 15 – 20 min.

SVARBU: sausai odai netinka braškių, citrinos ir pomidorų kaukės!

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 11:40 PM | Žinutė # 20
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Kaukės riebiai odai

> baltymo. Baltymą reikia gerai išplakti ir pridėti tarkuotos citrinos žievelės. Kaukė kaip ir kitos laikoma 20 min, nes tada būna veiksmingiausia, per daug taip pat nėra gerai;

> agurkų. Sutarkuotą agurką sumaišome su išplaktu baltymu. Laikome 20 min.;

> miltų. Išplakame vieną kiaušinio baltymą, įdedame miltų ir gautą kaukę tepame veidą. ŠI KAUKĖ TINKA IR išsiplėtusioms poroms sutraukti.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 11:41 PM | Žinutė # 21
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Ką daryti su išsiplėtusiomis veido odos poromis

Yra moterų, kurias vargina išsiplėtusios veido odos poros. Didelių odos porų, deja, neįmanoma visiškai sutraukti, tačiau galima sumažinti.

Svarbiausia kelis kartus per dieną valyti veidą. Išsiplėtusias poras reikia tepti sutraukiančiu losjonu iš žolių ekstraktų. Tokiai odai labiausiai tinka pusiau riebūs drėkinantys kremai. Jeigu odą ima nemaloniai traukti, geriau losjono kurį laiką nevartoti, o palepinti kauke.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 11:42 PM | Žinutė # 22
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Pavasarinė saulė vis dažniau gaivins šilumos išsiilgusią odą. Mano oda jautri, kaip ją pažiūrėti pereinamuoju metų laiku. Regina

Jautri oda gali būti bet kurio tipo oda. Ši oda greitai reaguoja į išorinius dirgiklius bei organizmo būklę. Jautri oda greitai rausta, atsiranda raudonų, pleiskanojančių dėmelių, odą nemaloniai tempia, peršti, ant skruostų ir nosies išryškėja kraujagyslės.

Šio tipo odos priežiūrai naudojami pieneliai, losjonai, kremai jautriai odai, kurių sudėtyje nėra spalvinančių medžiagų ir konservantų. Jeigu panaudojus kosmetinę priemonę oda parausta, jos atsisakykite, nors ji būtų ir labai brangi.

Norint išvengti alerginių reakcijų, priemones, kurių dar nenaudojote, pirmiausia išmėginkite. Odą už ausies patepkite nedideliu kiekiu kosmetinės priemonės ir palaukite 24 valandas. Jeigu oda neparaudo, nėra nemalonių pojūčių, reiškia, priemonė jums tinka. Šis testas ypač rekomenduojamas, kai oda jautri šalčiui, šilumai, vėjui ir stresams, kai ji alergiška.

Kosmetikos firmos gamina specialių priemonių jautrios odos priežiūrai.
Raminamai veikia priemonės, kurių sudėtyje yra ramunėlių, liepų, levandos ekstraktų, pantenolio. Veidą, kurio oda jautri, reikėtų plauti tik virintu vandeniu, atsisakyti putojančiųjų priemonių, naudoti bealkoholinį toniką bei priemones makiažui valyti. Būtinos kokybiškos priemonės, apsaugančios nuo žalojančių saulės spindulių.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 11:42 PM | Žinutė # 23
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Veido odos valymas

Tinkamas odos valymas, taisyklingas makiažo nuėmimas – tai vieni iš esminių kosmetinės priežiūros dalykų. Prastai nuvalytos dulkės bei prakaito likučiai užkemša odos poras – ji nebegali normaliai kvėpuoti. Dėl sutrikdyto kvėpavimo proceso ir raginio paviršinio odos sluoksnio sustorėjimo oda įgauna nesveiką pilkšvą atspalvį, tampa glebi, greičiau sensta, raukšlėjasi ir t.t.

Ar dažnai derėtų valyti veido odą? Kuo paviršinis valymas skiriasi nuo giluminio? Kokius įgūdžius būtina išsiugdyti norint kokybiškai išvalyti odą? Šiuos ir kitus su veido odos valymu susijusius klausimus aptaria Kauno estetikos centro „Grožio imperija“ kosmetologė Kristina Virkietytė.

Paviršinis ir giluminis odos valymas

Skiriami du odos valymo tipai: paviršinis ir giluminis. Kasdien (iš ryto ir vakare) nuo odos paviršiaus būtina nuvalyti dulkes, prakaitą, riebalų perteklių. Tam naudojami specialūs preparatai: valomieji pieneliai, geliai, prausimosi putos, hidrofiliniai aliejai. Paviršinio valymo procedūrą rekomenduojama pabaigti toniku, kuris odą atgaivina, nuramina, padeda jai atnaujinti pH. Nuo to, ar odos paviršius kasdien valomas taisyklingai bei kruopščiai, priklauso kitų kosmetinių procedūrų efektyvumas. Giluminis odos valymas vadinamas pilingu (angliškai peel reiškia lupti). Jo metu pašalinamos negyvos, suragėjusios ir atsilupusios epidermio (paviršinio odos sluoksnio) ląstelės. Todėl oda natūraliai atsinaujina – tampa gaivesnė, skaistesnė, lygesnė, nustoja pleiskanoti ir t.t.

Trumpai apie kai kuriuos paviršiniam odos valymui skirtus preparatus

Kosmetinis pienelis
Kaip minėta, oda išlieka skaisti, gaivi ir sveika tik tada, kai yra kasdien sistemingai bei taisyklingai valoma. Į ką svarbiausia atsižvelgti renkantis valomąją kosmetinę priemonę? Vienas iš pagrindinių kriterijų – odos tipas (riebi, sausa, normali, mišri) bei būklė (jautri, pleiskanojanti, suerzinta ir pan.).

Sausai odai moterims patartina naudoti valomuosius pienelius, kurių sudėtyje yra veiksmingų aliejų (migdolų, vynuogių kauliukų, alyvuogių ir kt.). Oda ne tik švelniai nuvaloma, bet ir minkštinama, drėkinama, aktyviai maitinama. Į pienelių sudėtį įeinantys aliejai, vitaminai, drėkinamosios medžiagos suteikia odai lygumo, elastingumo. Riebiai odai tinka pieneliai, turintys dezinfekuojamųjų sudedamųjų dalių, kurios efektyviai apsaugo veido odą nuo uždegimo. Jautriai odai rekomenduotini pieneliai su odos susierzinimą raminančių vaistažolių (ramunėlių, liepžiedžių, triskiaučio lakišiaus ir kt.) ekstraktais.

Jeigu nuvalius veido odą kosmetiniu pieneliu išlieka nemalonus pojūtis, kad ji riebi, galima nuprausti veidą vandeniu, o paskui atgaivinti toniku.

Valomasis gelis, prausimosi putos
Tiek valomasis pienelis, tiek gelis, tiek prausimosi putos – lygiavertės kosmetinės odos valymo priemonės. Jei moteris mėgsta praustis vandeniu, jai labiau patiks valomasis gelis ar prausimosi putos. Nedidelį kiekį gelio arba putų reikia užtepti ant šlapios odos ir, laikantis masažuojamųjų linijų, pirštais lengvai išmuiluoti. Paskui odą dera nuplauti vandeniu.

Ir valomasis gelis, ir prausimosi putos giliai bei švariai valo odos paviršių nuo riebalų pertekliaus. Todėl itin tinka riebiai veido odai.

Hidrofilinis aliejus
Tai labai ekonomiška kosmetinė priemonė, skirta veido odai valyti. Vienam kartui užtenka keleto lašų hidrofilinio aliejaus. Užlašinus ant pirštų, aliejus tepamas ant sudrėkintos veido odos švelniais judesiais (pagal masažuojamąsias veido linijas). Aliejumi įtrinta oda nuplaunama vandeniu. Hidrofilinis aliejus puikiai pašalina makiažą, nepažeidžia apsauginio rūgštinio odos sluoksnio.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 11:43 PM | Žinutė # 24
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Grožio pusvalandis: maitinamoji veido kaukė

Penktadienio oras mūsų tikrai nelepina... Pila kaip iš kibiro, net nesinori niekur nosies kišti iš namų. Ta proga siūlome prieš savaitgalį atgaivinti ir pamaitinti veido odą namine kauke. Oda taps minkšta ir švelni, todėl jei vakare sugalvosite kur išlėkti, makiažas atrodys puikiai.

Reikės: 1 kiaušinio trynio, 1 arbatinio šaukštelio alijošiaus, 1 arbatinio šaukštelio augalinio aliejaus.

Kaip naudoti: į išplaktą trynį supilkite alijošiaus sultis ir aliejų. Užtepkite ant veido odos ir po 20 minučių nuplaukite šiltu vandeniu. Kartokite 2 kartus per savaitę.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 11:44 PM | Žinutė # 25
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Maistas odai

Mūsų mitybos įpročiai yra ryškiai matomi mūsų išvaizdoje. Apie netinkamą mitybą byloja per maža ar per didelė kūno masė, spuoguota ar papilkėjusi veido oda, nutriušę plaukai ar nulūžinėję nagai. Šiame straipsnyje pateiksime sąrašėlį produktų, itin naudingų jūsų odai. Jei kuo dažniau valgysite šiuos produktus, jūsų oda atsidėkos jums savo spindesiu ir skaistumu.
Vanduo

Vanduo itin reikšmingas toms, kurių oda sausa. Tačiau kitos taip pat turėtų kasdien išgerti apie 2 litrus vandens, kadangi jis būtinas visiems organizme vykstantiems procesams, o taip pat ir grožiui.
Šokoladas

Juodas šokoladas manoma stabdo odos senėjimo procesus, skaistina odą, lėtina raukšlių atsiradimą bei, kas be ko, suteikia optimizmo ir pagerina nuotaiką.
Lašiša

Lašiša turi daug kalcio, seleno, geležies, fosforino ir vitaminų A, B, ir D. Jei valgysite lašišos, jūsų oda taps elastingesnė ir lėčiau rasis raukšlės. Be to, ji naudinga plaukų grožiui.
Granatai

Granatai padeda odai gaminti daugiau kolageno, todėl žaizdos greičiau gyja.
Žalioji arbata

Žalioji arbata ypač naudinga šviečiant saulei, kadangi saugo odą nuo žalingo saulės spindulių poveikio. Visų kitų daugybės naudingųjų šios arbatos savybių minėti tikriausiai nebūtina.
Alyvuogių aliejus

Nepakeičiamas ne tik plaukų priežiūroje, bet ir siekiant pagražinti odą. Atraskite, kur galite kasdien panaudoti šaukštelį alyvuogių aliejaus (pvz. Į salotas) ir pastebėsite, jog jūsų oda taps pastebimai skaistesnė ir gražesnė.

 
jussstyteeeData: Trečiadienis, 2010-04-28, 0:29 AM | Žinutė # 26
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
VEIDO ODOS PRIEŽIŪRA

VALYMAS- veido valymas, inkštirų pašalinimas.Veido valyti negalima, jeigu yra pūlinukų. Valome veidą valikliu ir pašaliname juodus inkštirus.

ŠVEITIMAS ( PILINGAS ) - paviršinio suragėjusio epidermio sluoksnio ( negyvų ląstelių) pašalinimas. Atliekamas po valymo. Yra dvi šveitimo rūšys : dermobrazija ( chirurginis ) ir kosmetinis šveitimas ( naudojant kremus ir kaukes ). Į šveitimo priemonių sudėtį įeina boro rūgšties grūdeliai, silicio grūdeliai, keratiną tirpdančios biologinės medžiagos. Negalima atlikti jei pasireiškia uždegimas, alergija.

KAUKĖ - kosmetinė procedūra, kurią galima atlikti ir vieną, ir po valymo ar masažo.Uždėjus kaukę veidas hermetiškai uždengiamas, biologiškai aktyvios medžiagos ir šiluma priverčia viršutinį odos sluoksnį išburkti, poros atsiveria
( pasišalina kamedonai ), išsiplečia kapiliarai ( pagerėja odos maitinimas), suaktyvinamos odos funkcijos.

KAUKĖS DEDAMOS:

Higieninės priežiūros tikslais.

Gydymo procedūrų metu.

Senėjimo profilaktikos tikslais.

Kaukė uždedama ant nuvalyto veido ir laikoma 10-20 min.Tuo metu reikia visiškai atsipalaiduoti, po to nuplauti kaukę šiltu vandeniu.
Prižiūrint riebią odą svarbiausia yra skatinti jos kraujotaką ir reguliuoti riebalų gamybą.

 
jussstyteeeData: Trečiadienis, 2010-04-28, 0:31 AM | Žinutė # 27
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
VEIDO KAUKĖ
Spuogus gali gydyti ir trinti arbūzo minkštimu! Lygiomis dalimis sumaišyk trinto arbūzo minkštimą bei tarkuoto šviežio agurko minkštimą. Šią kaukę tepk ant spuoguotos odos. Po 10 – 15 min. nuplauk drungnu vandeniu.

LŪPŲ KAUKĖ

Sausoms lūpoms tinka medaus kaukė. Lūpas nutepk medumi ir po kelių minučių...apsilaižyk. Dar tinka varškės kaukė. Šaukštelį varškės išsuk iki vienalytės masės ir sumaišyk su trupučiu šviežios grietinėlės. Po 2 - 3 min. nuvalyk kosmetiniu pieneliu.

 
jussstyteeeData: Trečiadienis, 2010-04-28, 0:33 AM | Žinutė # 28
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
SAUSOS IR JAUTRIOS ODOS PRIEŽIŪRA:

Naudoti apsaugančias nuo saulės priemones.

Vakarais valyti oda neturinčiomis alkoholio priemonėmis ir patepti kremu.

Rytą nuplauti veidą šiltu vandeniu arba nuvalyti alkoholio neturinčia priemone, po to patepti lengvu dieniniu kremu su SPF.

Naudoti drėgmę sulaikančius kremus.

Žiemą tepti storesnį sluoksnį kremo.

Nenaudoti spirituotų losjonų , muilo, koncentruotų aromatinių priemonių.

Nenaudoti sausinančių kaukių.

Intensyviam valymui ir šveitimui naudoti kosmetikos priemones, turinčias nedidelį šveičiamąjį efektą.

Subalansuoti maitinimąsi, miegą, sportą.

 
jussstyteeeData: Trečiadienis, 2010-04-28, 0:34 AM | Žinutė # 29
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
ODOS PRIEŽIŪRA BĖGANT METAMS:
Iki 25-erių

Saugoti nuo UV spindulių.

Valyti odą 2 kartus per dieną.

Drėkinti odą lengvais neriebiais kremais.

Maitinti odą aplink akis.

25-45 metai

Drėkinti odą riebiais kremais su BAV.

Kremai su AHA.

Šveitimas ir šveičiamoji kaukė 2 kartus per savaitę.

Apsaugantys nuo saulės kremai.

Fizioterapija, masažas.

virš 45-erių

Kremai su augaliniais aliejais , BAV, AHA.

Odos aplink akis priežiūra.

Maitinamosios kaukės su aliejais , šveičiamosios kaukės.

Masažas ( kosmetologinis ).

 
jussstyteeeData: Trečiadienis, 2010-04-28, 0:34 AM | Žinutė # 30
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
ODOS APLINK AKIS PRIEŽIŪRA:

Būtina žinoti,kad oda aplink akis ypač jautri, vokų oda pati ploniausia ir kraujagyslės yra arti paviršiaus. Čia labai mažai elastino ir plonas kolageno sluoksnis.Vokai dirba labai įtemptai, nes mirkčioja 10-12 kartų per minutę.
Makijažą nuvalyti reikia švelniai, kad nesuerzintumėte ir nesudirgintumėt akių elastino.Valikliu suvilgytais vatos tamponais 2-3 kartus perbraukite nuo antakių blakstienų link.Paakiuose - nuo išorinio akies kampo tarpuakio link. Venkite muilo ir dezinfekuojančių priemonių, kurios sausina odą akių srityje.Nepamirškite valiklio likučius nuplauti vandeniu arba nealkoholiniu toniku.

 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Veido priežiūra, priemonės (informacija)
Search:


Copyright MyCorp © 2024