SVEČIUOSE PAS ŠEIMININKUTES -5 TEMA
| |
raska | Data: Ketvirtadienis, 2012-05-03, 3:46 PM | Žinutė # 1 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
|
Šeimininkutės, Artėja gražiausios metų šventės - šv.Kūčios,šv.Kalėdos ir Naujieji metai. Kiekvienais metais norisi pagaminti kažką naujo ir skanaus.Tad kviečiu visas norinčias prisijungti ir ruoštis didžiosioms šventėms kartu - nuo kuklios Kūčių silkės iki gardžių Kalėdinių pyragų
|
|
| |
Krla | Data: Ketvirtadienis, 2012-05-31, 1:03 PM | Žinutė # 136 |
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
| Quote (eglute) merginos dabar man jus pasakykit, ar gali buti, kad nuo miltu man obuoliu pyragas nebeiseina toks koretas ir purus? gal nepersijoji miltu?arba zemesnes klases miltus naudoji?
|
|
| |
eglute | Data: Ketvirtadienis, 2012-05-31, 1:11 PM | Žinutė # 137 |
forumo tauškutė
Grupė: Draugas
Žinutės: 3092
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 4
| Quote (krla) gal nepersijoji miltu?arba zemesnes klases miltus naudoji? tai gal del miltu, nes kaip tik nebebuvo tokiu, kuriuos pirkdavau anksciau, tai sakau paimsiu kitus, gal jie neskirti kepiniams
|
|
| |
Atile | Data: Ketvirtadienis, 2012-05-31, 1:15 PM | Žinutė # 138 |
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
| miltai žymėjimo skaičiukus turi D550 ir panašiai, nelabai žinau ką reiškia, bet kažką reiškia
Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
|
|
| |
raska | Data: Ketvirtadienis, 2012-05-31, 1:23 PM | Žinutė # 139 |
forumo siela
| Quote (Atile) miltai žymėjimo skaičiukus turi D550 ir panašiai, nelabai žinau ką reiškia, bet kažką reiškia cia zymima glitumas miltu,pav yra tokiu miltu kur visiskai plakamiems pyragams netinka,pav kepti tik strudeli.As visad perku jau isbandytus miltus.
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
raska | Data: Ketvirtadienis, 2012-05-31, 1:27 PM | Žinutė # 140 |
forumo siela
| cia placiau pasiskaitykit apie miltus
http://www.7ravioli.com/apie-miltus-ju-stiprybe-ir-pelenus/html
|
|
| |
eglute | Data: Ketvirtadienis, 2012-05-31, 1:45 PM | Žinutė # 141 |
forumo tauškutė
Grupė: Draugas
Žinutės: 3092
Apdovanojimai: 7
| raska, brangioji, ne veltui ir tema yra sveciuose pas Raska, ir ko tik tu nezinai ir neismanai
|
|
| |
liudmilka | Data: Ketvirtadienis, 2012-05-31, 4:52 PM | Žinutė # 142 |
forumo tauškutė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 3501
Apdovanojimai: 9
| Quote (raska) Kitoniški kotletukai: pabandysiu ir as turbut situos kotletukus
|
|
| |
snieguoliuke | Data: Ketvirtadienis, 2012-05-31, 5:05 PM | Žinutė # 143 |
forumo senbuvė
Žinutės: 7301
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 14
| aš irgi galvoju pabandysiu Atile, o draugė kepė keptuvėje ar orkaitėje?
Moku pykti ir atleisti... įžeisti ir įsižeisti..... Turiu savo principus, savo kompleksus..... turiu savo charakterį, pomėgius ir polinkius...
|
|
| | |
snieguoliuke | Data: Ketvirtadienis, 2012-05-31, 5:07 PM | Žinutė # 145 |
forumo senbuvė
| o šiandien pas mus rugštynių sriuba ir kugelis
Moku pykti ir atleisti... įžeisti ir įsižeisti..... Turiu savo principus, savo kompleksus..... turiu savo charakterį, pomėgius ir polinkius...
|
|
| |
Krla | Data: Ketvirtadienis, 2012-05-31, 6:14 PM | Žinutė # 146 |
forumo senbuvė
| atile,zinok medutis kokio skanumo nu nors viena karta gerai pavyko
|
|
| |
snieguoliuke | Data: Ketvirtadienis, 2012-05-31, 8:32 PM | Žinutė # 147 |
forumo senbuvė
| Quote (krla) atile,zinok medutis kokio skanumo pelyte juokas1 juokas1 juokas1 valentinas2 nu nors viena karta gerai pavyko begu aš irgi norėčiau išsikepti, krla, mestelk receptuką
|
|
| |
Krla | Data: Ketvirtadienis, 2012-05-31, 9:26 PM | Žinutė # 148 |
forumo senbuvė
| Quote (snieguoliuke) aš irgi norėčiau išsikepti, krla, mestelk receptuką butinai bet biski veliau
|
|
| |
Krla | Data: Ketvirtadienis, 2012-05-31, 9:46 PM | Žinutė # 149 |
forumo senbuvė
| Quote (snieguoliuke) aš irgi norėčiau išsikepti, krla, mestelk receptuką MEDUTIS Tešlai: 1 stiklinė medaus 1 stiklinė rudojo cukraus, 3 kiaušiniai, 1 pakelis sviesto, 5 stiklinės miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių arba sodos.
Kremui: grietines (as sudejau 1litra) grietineles (as sudejau 1 litra) cukraus pudros (ziurejau pagal skoni) citrinos sulciu (pagal skoni) kvapu esencijos( as dejau migdolu).
Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydamos, kaitiname ant garų. Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome. Tada ją padalijame į 6 dalis, iškočiojame ir iškepame apvalius lakštus (prieš kepimą subadyti). iskeptus lakstus pagal lekste apipjauti,pries tepant truputi sudrekinti(as drekinau vandeniu su sirupu). KREMAS: atskirai isplakti grietine su cukraus pudra ir citrinos rugstim,plakti atsargiai tol,kol kremas laikysis ant pirsto ir nekris(apie 5min) .tada isplakti grietinele su cukraus pudra ir citr rugstim,neperplakti!!!tada atsargiai abu kremus saukstu (ne mikseriu!) sumaisyti,ilasinti kvapu ir pradeti tepti torta.kremas puikiai laikosi,nenubega sudejus lakstams,sudregsta tortas ir geri sluoksniai kremo! valgyti kita diena
man miltu reikejo daugiau nei 5 stiklines,apie 7 i tesla ir 1st pabarstymams. lakstu gavosi 7.kremo labai daug,storai tepiau,didelis tortas gavosi
Message edited by krla - Ketvirtadienis, 2012-05-31, 9:47 PM |
|
| |
raska | Data: Ketvirtadienis, 2012-05-31, 11:49 PM | Žinutė # 150 |
forumo siela
| Quote (snieguoliuke) žinokit nepatikėsit nupirko man brangenybė šiandien spurgų elektrinę kepyklą kaip aš jos norėjau, bet kaina pamačiau sakau na ne 60 Lt tikrai nemokėsiu, bet sakė mokėjo 25 berods, sako akcija buvo pas mus yra,bet nesusigundziau dar,nors ir nebrangios
|
|
| |
|