...
 DUONA - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » VIRTUVĖS PASLAPTYS » DUONA (receptai)
DUONA
raskaData: Šeštadienis, 2011-01-22, 1:15 PM | Žinutė # 1
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Kepam duonelę pačios


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Šeštadienis, 2011-01-22, 8:08 PM | Žinutė # 2
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Duonele su razinomis ir riesutais

405ml vandens
2 a/s druskos
1 v/s cukraus
560 kvietiniu miltu(550 C arba 812 B)
130 ruginiu miltu
2 a/s sausu mieliu
150 g. graikiniu arba lazdyno riesutu (as dejau riesutu razinu misini)

kepti programa prancuziskas batonas iseina 1 kg


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Šeštadienis, 2011-01-22, 8:12 PM | Žinutė # 3
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Balta sumustiniu duona
210 ml silto vandens
115 ml pieno
2 v/s sviesto
2a/s druskos
2a/s cukraus
600 gr miltu
1,5 a/s mieliu (kepiau 1 programa) 1 kg


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Antradienis, 2011-01-25, 12:51 PM | Žinutė # 4
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Juodos duonos receptukas (galima deti ir rukytu lasinuku)
200ml. tamsaus alaus
75ml.vandens
75ml.arbatos(stiprios)
3,5 valg. šaukšto rupiu miltu
230ml. kvietiniu miltu(Dejau keliais saukstais daugiau,stebejau maisymo procesa tai labai skusta atrode tesla)
1 šaukštelis cukraus
1,5 šaukštelio druskos
1 šaukštelis tirpios kavos
1 šaukštelis kakavos
2 valg. S. pieno milteliu(dėjau Ugniaus misinuko :oops: )
1,5 valg. šaukšto sausu bulvių košės milteliu
1 valg. šaukštas marg.
1,5 šaukštelio sausu mielių
1 šaukštas kmynu
1 valg šaukštas džiovintų svogūnų laiškųNedejau)

Kepiau tokia kaip pagal recepta o vakar bekepdama idejau rukytu lasinuku,skonis super o apie kvapa patyliu.Kaip kaime pas mociute.


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Pirmadienis, 2011-01-31, 11:46 AM | Žinutė # 5
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Balta duona su vaisiais
1 kg duoneles reikia:
120ml pieno
3 lengvai suplaktu kiaušinių
210 g supjaustyto sviesto
1 arb.s. druskos
90 g cukraus
530 g miltu
3.5 arb.s. mielių
50 g smulkintu riešutų (dejau saulegrazas)
150 g razinu (ar kitokiu džiovintų vaisiu) as dejau dz slyvas)
Kepti pasirinkus saldžiai duonai skirta programa

manoji nesigavo balta gal nuo slyvu,bet skonio tai pasakisko



Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Antradienis, 2011-02-01, 5:43 PM | Žinutė # 6
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Batonas

380g kv.miltai
250g pieno
30g sviesto
2a/s cukraus
1a/s druskos
1/5 a/s mieliu

kepiau ant pagrindines programos



Rasos saldainių karalystė

 
Ala78Data: Pirmadienis, 2011-03-14, 10:07 AM | Žinutė # 7
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Serbiška duonelė

250 ml. pieno
šaukštelis cukraus
puse šaukštelio druskos
10 gr. sausų mielių
3-3.5 st. miltų
100 gr. margarino mirkymui

Į šiltą pieną įmaišyti mieles, druską cukrų ir kelis šaukštelius miltų, gerai išmaišyti ir pastatyti šiltai, kad suputotų.
Sudedame likusius miltus ir užminkome tešlą. Tešlą padaliname į tris dalis. Imame vieną dalį ir dar daliname i tris dalis, suformuojame apvalias ilgas juosteles. Ištirpiname margariną, jame gerai išmirkome tešlos juosteles ir iš jų supiname kasą, gerai užspaudžiant kraštus, dedame į kepimo formą ir pastatome dar siltai apie 20 minučių.Viršų aptepame margarinu, kiaušinio tryniu ir galima pabarstyti aguonomis, riešutais ar sezamu.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių.
Labai rekomenduoju išbandyti.
Duonelės nė nereikia pjaustyti, kiekvienas gabalėlis puikiai atsiskiria.

recepto saltinis cia


http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/

Message edited by Ala78 - Pirmadienis, 2011-03-14, 10:09 AM
 
Ala78Data: Pirmadienis, 2011-03-14, 10:19 AM | Žinutė # 8
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Naminiai kepti duoniukai

Ingredientai:
Saulėgrąžos 1 stikl.
Moliūgų sėklos 1 stikl.
Sezamo sėklos 1 stikl.
Smulkinti migdoliniai riešutai 1 stikl.
Aliejus 1 stikl.
Druska 1 arbat. šaukštel.
Vanduo 3 stikl.
Miltai 2½ stikl.

Paruošimas:

Viską sumaišome, tešla gaunasi nei tiršta, nei skysta. Dedame į skardą ir tolygiai paskirstome. Su peiliu padaliname į duoniukus, kokio norime dydžio (po to lengviau perlaužti) ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20 min.


http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/
 
Ala78Data: Trečiadienis, 2011-03-16, 3:45 PM | Žinutė # 9
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Sūrio duona

2 v.š. kmynų
180 ml verdančio vandens
450-470 g kvietinių miltų(priklauso nuo kiaušinių dydžio)
2 kiaušinius
1,5 a.š. druskos
2,5 v.š. cukraus
2 v.š. aliejaus
100 g tarkuoto arba smulkiai supjaustyto sūrio(Liliput, kam patinka su mėlynų pelėsių)
1.5 a.š. sausų mielių

Kmynus užplikyt vandeniu, duot atvėst ir sudėt visus likusius produktus pagal eiliškumą. Nustatyt pagrindinę programą, vidutinio dydžio ir kol keps, lieka tik laukt ir ryt seiles...
Skonis ir kvapas neapsakomas, apskrudusi ir traški plutelė....Skanaus gaminu


http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/
 
Ala78Data: Trečiadienis, 2011-03-16, 5:20 PM | Žinutė # 10
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Kvietinis raugas (jei norime iškept batoną ar pyragą)

200 g kvietinių miltų
90-100 ml vandens
1a.š.aliejaus
1a.š. medaus

Medų ištirpinam vandenyje, sumaišom su sijotais miltais, įpilam augalinio aliejaus ir minkom tešlą. Iš tešlos formuojam kamuoliuką, viršuje darom kryžiaus formos pjūvį, ir paliekam kambario temperatūroje dubenėlyje ar stiklainyje uždengus maistine plėvele.
Paliekam tešlą trim dienom, kurių metu ji turėtų pradėti rūgti. Antros dienos pabaigoje jau bus matomi pokyčiai, pjūvis šiek tiek susilies, o tešla pradės burbuliuot.
Po trijų parų tešla suskystės, ant paviršiaus susidarys burbuliukai ir tešla bus „tinklinės“ struktūros.
Prieš naudojimą šio raugo, geriausia jį dar pora kartu pamaitint. Tam reikės į raugą įdėt 100-120g miltų, 50-60 ml vandens ir viską gerai išmaišyt iki vientisos masės. Po šito reikia palikt 12-20val. šiltoj vietoj.
Šis raugas labai gerai laikosi šaldytuve. Tik reikia neužmiršt du kartus per savaitę pamaitint.

Kvietinis raugas švelnesnis už ruginį ir su juo gerai kept kvietinę duoną/batoną. 500 g miltų prireiks 150-200g kvietinio raugo ir tuo tarpu reikės sumažint 70-100g miltų ir 70-150ml skysčių kiekį nurodytą recepte (tiksliau matysis kai maišysit tešlą).


http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/
 
Ala78Data: Antradienis, 2011-03-22, 6:03 PM | Žinutė # 11
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Saldus batonas

50g. sviesto
1 a.s druskos
2 v.s. cukraus
2 v.s medaus
260ml. pieno
400-450g. miltu
2 a.s mieliu
1 a.s vanilinio cukraus
1 a.s cinamono
1 a.s maltu riesutu (as nedejau,nes vaikai nemegsta)
razinu (irgi nedejau,nes neturejau)



http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/
 
Ala78Data: Ketvirtadienis, 2011-03-24, 10:14 AM | Žinutė # 12
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Avižinė duonelė

250ml vandens
280ml kefyro
3v.š. medaus
1.5 a.š. druskos
150g avižinių miltu(bet galima ir su kavamalė sumalt dribsnius:))
550g kvietinių miltu
1.5 a.š. sausų mielių

Prieš kepant aptept kiaušinio trynių ir apibarstyt avižiniais dribsniais. (aš to nedariau)


http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/
 
Ala78Data: Ketvirtadienis, 2011-03-24, 10:18 AM | Žinutė # 13
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Paprastas batonas


1kg.

350 vandens
1 šaukštelis druskos
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai aliejaus
700 miltų
2 šaukšteliai be kaupo sausų mielių
ir tada dėjau saulėgrąžų ir sezamo.


http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/
 
Ala78Data: Šeštadienis, 2011-03-26, 4:04 PM | Žinutė # 14
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Plikyta duonyte

Plikinys :

1 indelis kvietiniu miltu
2 saukstai kmynu
1 saukstas linu semenu(jeigu norite)
300 ml verdancio vandens

Miltus , kmynus , semenis supilame i gilu dubeni ir uzplikome verdanciu vandeniu.Labai gerai ismaisome , kad neliktu gumuliuku - sunku , bet reikia .Laukiam apie puse valandos , kol atsala plikinys,Jis gali buti siltas , bet nekarstas .

Maisymas ir kepimas :

1 indelis ruginiu miltu ( galima ruginius per puse maisyti su nesijotais)
3 - 4 indeliai kvietiniu miltu
250ml silto vandens
1 saukstas druskos
2 saukstai cukraus
2 saukstai sausu mieliu
2 saukstai saulegrazu

Atvesusi plikini dedame i kepimo aparata , ipilame vandeni , ruginius miltus .B esimaisant pilame saulegrazas , 250 kvietiniu miltu , druska , cukru , sausas mieles. Poto pilame dar du indelius kvietiniu miltu (2 x250) .Kai gerai issimaiso - ziurim kokia tesla- jei skystoka , limpanti dar ipilame miltu is paskutinio 6 indelio ( gaunasi viso 6 indeliai miltu : plikinyje 1 + ruginiai miltai 1 + 3-4 kvietiniu miltu). Kai baigiasi maisymas , paslapiname ranka ir apglostome teslos virsu , kad graziai kiltu. Kai tesla iskyla iki kepimo formos virsaus dedame ant skardos,dar duodame apie 40min. pakilti ir kepame.

Kai duona iskepa , isimame is formos , dedame ant kokiu nors groteliu , apipurskaime vandeniu ir uzdengiame ranksluosteliu. Skanaus



http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/

Message edited by Ala78 - Šeštadienis, 2011-03-26, 4:46 PM
 
Ala78Data: Antradienis, 2011-04-05, 8:45 AM | Žinutė # 15
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Kiausšininė duona

¾ puodelio (180 ml) šilto pieno ar vandens
3 v. š. cukraus
3 v. š. aliejaus
2 kiaušiniai
1,5 a. š. druskos
3,5 puodelio (500 g) miltų
2 ¼a. š. (7 g) sausų mielių

Labai skani.


http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/
 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » VIRTUVĖS PASLAPTYS » DUONA (receptai)
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:


Copyright MyCorp © 2024