...
 DUONA - Page 2 - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » VIRTUVĖS PASLAPTYS » DUONA (receptai)
DUONA
Ala78Data: Pirmadienis, 2011-04-11, 7:06 AM | Žinutė # 16
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Sąstingio laikų batonas

- 1,75 a.š. sausų mielių;
- 500 g miltų;
- 1,5 v.š. cukraus;
- 1,2 a.š. druskos;
- 40 g sviesto;
- 260 ml vandens.

- trynys,
- aliejus


http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/
 
raskaData: Pirmadienis, 2011-04-11, 7:22 AM | Žinutė # 17
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Quote (saulute)
Ala78, sveikute, ar tu pati kepei šitą duonytę duonkepėje

taip chi


Rasos saldainių karalystė

 
virginijakData: Antradienis, 2011-04-26, 8:20 AM | Žinutė # 18
forumo pleputė
Grupė: Fotošopo mylėtoja
Žinutės: 6137
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 2
Statusas: Atsijungęs
Duona:
Sausi produktai:
400 g rupūs kvietiniai miltai
400 g a/r kvietiniai miltai
200 g ruginiai miltai
100 g avižinių dripsnių
100 g kvietinių sėlenų
170 g cukraus
2 a.š. druskos
Sėklos:
100 g saulėgražų
100 g linų sėmenys
100 g moliūgų sėklų
kmynų saujalė

1 l vandens ir 3 š raugo

Raugą iš šaldytuvo išimti prieš 1 val. Sausus produktus supilti į dubenį. Sėklas nuplikyti. Raugą išmaišyti su kambario temperatūros vandeniu. Viską supilti į sausus produktus ir minkyti 20 min. Atskirti 3 šaukštus raugo (kitam kepimui), jį į šaldytuvą įdėt po 2 val.
Kepimo indą ištepti sviestu (arba iškloti sviestiniu popieriumi. Sudėti masę, ją paspausti šlapiomis rankomis, uždengus rankšluočiu palaikyti 6-8 val. Dėti į šaltą orkaitę, kepti 1 val 180-190 laipsnių orkaitėje. Baigus kepti palaikyti 10 min orkaitėje ir tik tada išimti.
Kepti, kas 5-10 dienų.
Skanaus.


]
Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš materinstvo.ru, fotowedding.ru, lenagold.ru, photoshablon.ru, allday.ru, www.google.lt Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
 
raskaData: Ketvirtadienis, 2011-04-28, 8:08 AM | Žinutė # 19
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
simonos

Naminė ruginė duona su raugu duonkepei
Maišiniui reikės:
200 g šilto vandens;
200 g paruošto ruginio raugo;
200 g viso grūdo ruginių miltų.

Į duonkepės kibiriuką įpilti vandenį, įdėti į ruginį raugą ir suberti viso grūdo ruginius miltus.

Įjungti programą „tešlos maišymas“ (skirtingų gamintojų duonkepėse programa žymima kitu numeriuku). Geriausia, tai padaryti vakare. Išmaišytą tešlą palikti rūgti duonkepėje iki ryto (apie 12 val.).

Jeigu Jūsų duonkepė neturi programos vien tik tešlos maišymui ,be kepimo, tuomet sumaišykite maišinio produktus iki vientisos masės šaukštu. Kibiriuką išimkite iš duonkepės ir iki ryto palikite rūgti šiltoje vietoje.

Patarimas:
Ryte iš paraugintos tešlos paimti 70 g masės, tai bus raugas kitam kartui. Nepamirškite maišinio masę pamaitinti 70 g viso grūdo ruginių miltų ir 70 g šilto vandens. Ryte pamaitinus, vakare galėsite su juo užrauginti duonos maišinio tešlą.

Duonos tešlai reikės:
120 g kvietinių miltų;
100 g vandens;
100 g viso grūdo ruginių miltų;
35 g cukraus;
35 g medaus;
10 g kmynų;
15 g druskos.

Į duonkepės kibiriuką su parauginta tešla (530 g) supilkite vandenį, cukrų, medų, kmynus, druską, miltus.

Duonkepės nustatymai:

duonos svoris 1000 g;
plutelės apskrudinimas
kepimo programą pasirinkti pagal duonkepės modelį. Programa gali vadintis „Borodino duona“, „Duonos su raugu kepimas“ ir pan. Šiuo atveju tinka programos, kur bendras duonos kepimo laikas daugiau kaip 3.2 valandos. Programą reikia parinkti tokią, kad prieš kepimą būtų ne mažiau kaip 50 min poilsis ir kepimas nuo 55 min iki 1val 20 min (ilgesnis kepimo laikas – apskrudusi plutelė).

Pastaba:
Po pirmo tešlos maišymo, su šlapia ranką arba šaukštu palyginkite duonos paviršių ir nugraibykite sausus miltus nuo sienelių. Jeigu to ne padarysite, kepaliuko paviršius nelygus. Toliau duonkepė viską padarys pati.
Komentarai


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Ketvirtadienis, 2011-04-28, 8:12 AM | Žinutė # 20
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Alos

Bandysiu toki rauga daryti

100 g vandens ir 100 g rupių ruginių miltų
ir taip kasdien 4 dienas

radau faina nuorada,parodyta kaip viskas daroma. sirdis http://www.malsena.lt/lt/receptai/juoda-duona/lietuviska-namine-duona


Rasos saldainių karalystė

 
GintarėData: Trečiadienis, 2011-05-25, 4:33 PM | Žinutė # 21
forumo tauškutė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 3217
Apdovanojimai: 8
Reputacija: 7
Statusas: Atsijungęs
Ragaišis "žirmūnai"

Miltai (kietiniai šveistiniai) 350g
miltai kietiniai pirmos rūšies 250g
pienas 600g
mielės 35g
sviestas 20g
kmynai 10g
druska 5g
kiaušinių baltymai10g

Mielės sutrinamos ir sumaišomos su šaukštu šilto pieno ir miltų arbatiniu šaukšteliu.. Padedame 15-20 min šiltai. 1/3 pirmos rūšies miltų užplikoma pienu ir maišoma kol atvės. Į gautą tešlą dedamos mielės ir likę miltai, nuplikyti ir išdžiovinti kmynai. Užmaišoma tešla. Baigiant maišyti pilamas ištirpintas sviestas ir paliekama 1-2 val rūgti šiltoje patalpoje. Paruošta tešla dalinama po 450g ir formuojami apvalūs ragaišiai , kurie paliekami 5-7 min, kad pakiltų
Kai pakyla pairšių patepame kiaušinio baltymu ir kepama 20-30 min 220- 230 laipsnių temp


Mano darbeliai


Laimė- kaip fotografijos negatyvas-akimirkos reikalas
 
GintarėData: Trečiadienis, 2011-05-25, 4:56 PM | Žinutė # 22
forumo tauškutė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 3217
Apdovanojimai: 8
Reputacija: 7
Statusas: Atsijungęs
Duona "Linelis"

kvietiniai miltai aukščiausia rūšis 500g
sėlenos 80g
druska 10g
cukrus 20g
mielės 30g
linų sėmenys 20g
vanduo(28-31laipsniu C) 220-400g
kiaušinis(aptepimui) 20g

Trumpa paruo6imo technologija

Iš viso kiekio vandens, mielių , cukraus, druskos, sėlenų ir sėmenų užmaišome tešlą..

Kepame 240- 220 laipsnių apie 30 min

Sėmenis užmerkti šiltu vandeniu !


Mano darbeliai


Laimė- kaip fotografijos negatyvas-akimirkos reikalas
 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » VIRTUVĖS PASLAPTYS » DUONA (receptai)
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:


Copyright MyCorp © 2024