...
 Austrija - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forumas » LAISVALAIKIS - kelionės, muzika, linksmybės, žaidimai » KELIONĖS » Austrija
Austrija
ArūnaData: Pirmadienis, 2011-09-05, 12:17 PM | Žinutė # 1
forumo draugė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 1320
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 4
Statusas: Atsijungęs
O čia mūsų šių metų kelionės paskutinės dienos Austrijoje

Kadangi kelias veda per Zalcburgą- negalim jo neaplankyti. Patinka jis mums. Turintis savo veidą ir dvasią miestas, kiekvieną kartą žavintis savo spalvingais Mirabelės sodais, gracingomis iškabomis, jaukiais restoranėliais tykiuose kiemeliuose ir paperkantis savotiškai žavingu žmonių šurmuliu. Gera parymoti ant tvirtovės sienų, besižvalgant į stūksančius apačioje katedros bokštus (taupant laiką, kilome funikulieriumi - bilieto kaina 7 Eu), paklaidžioti tvirtovės kiemais, o nusileidus, ištikimai savo tradicijoms suvalgyti turguje dešrelių porciją, palandžioti kiemais, paspoksoti į gyvas skulptūras, atsisėdus ant suoliuko paspoksoti į tokius pat atsipalaidavusius turistus .





















PAPUOŠALAI, INTERJERO ELEMENTAI
 
ArūnaData: Pirmadienis, 2011-09-05, 12:17 PM | Žinutė # 2
forumo draugė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 1320
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 4
Statusas: Atsijungęs
Šį kartą vėlgi ilgai neužtrunkame, nes mūsų laukia draugai Bad Hall miestelyje. Garbingo amžiaus žmonės – jau įžengę į devintą dešimtį - širdingai priima mūsų komandą. Be galo smagu su jais susitikti, nes prieš 18 metų pažintis lietuvių koncerte virto gražia draugyste. Stalas nuklotas vaišėmis – kitaip pas juos ir nebūna. Visa mūsų komanda visas tris dienas maitinama skaniausiais valgymais.
Vakaras šiltas, tad įsitaisome gėlėmis apsodintoje terasoje, kur po sočios vakarienės mūsų draugai surengia koncertą. Nežiūrint garbaus amžiaus jie dar puikiai dainuoja , tik šį kartą nesineša pučiamųjų instrumentų, kuriais iki šiol groja, bet turi puikų muzikinį foną. Žaviuosi šiais žmonėmis –jie sugeba džiuginti kitus, ruošti koncertus ir spektaklius, kepti pyragus bažnyčios susirinkimams arba tiesiog draugams, keliauti, džiaugtis vienas kitu, aplinkiniais ir gyvenimu. Vakaras prabėga be galo jaukiai.



Ryte laukai gausūs pusryčiai – čia kitaip nebūna – iš ūkininkų pirktos mėsytės, sūriai, šviežiai keptos bandelės, tik ką atneštos iš kepyklos ir dar daugybė skanumynų.



Nors orus žada nekokius, važiuojame apžiūrėti miestelius ir serijos – pasaka.



PAPUOŠALAI, INTERJERO ELEMENTAI
 
ArūnaData: Pirmadienis, 2011-09-05, 12:18 PM | Žinutė # 3
forumo draugė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 1320
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 4
Statusas: Atsijungęs
Gmuden - įsikūręs prie nuostabaus grožio Traunsee ežero, kur geru oru galima plaukti laivu iki sekančių pakrantėję įsikūrusių miestelių. Miestelis senoviniu pavadinimu pasidabinęs spalvingomis gėlių kaskadomis nusodinta krantine, spalvotais namais, išdidžiomis baltomis gulbėmis – ežero šeimininkėmis ir raudonais tramvajais.





Žalsvi rotušės varpais, vinguriuoja kas valandą malonią melodiją ir verčia pakelti praeivio akis į fajansinį rotušės laikrodį . Keramikos tradicijos čia labai senos – baltai žalios keramikos rasti galima net Bavarijoje.



Nuo kranto kalnų fone, matosi Seeschlos – pilis saloje (buvusi tvirtovė). Netoliese didelis parkingas, į pilį veda medinis tiltas. Balta nedidelė pilaitė apjuosta aukštų sienų, akmenimis grįstu kiemu mielai sutinka atvykėlius. Geru oru viena malonumas išgerti kavos puodelį, tiesiog ant ežero sukaltoje terasoje besižvalgant į ežerą supančius kalnus.








PAPUOŠALAI, INTERJERO ELEMENTAI
 
ArūnaData: Pirmadienis, 2011-09-05, 12:18 PM | Žinutė # 4
forumo draugė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 1320
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 4
Statusas: Atsijungęs
Įsilyja, tad skubame tolyn. Bad Ischll –žavingas nedidelis kurortinis miestelis ir Salzkammergut krašto kultūros centras. Viena mylimiausių Austrijos imperatorių, politikų ir meno veikėjų poilsio vietų.Kiekvienais metais klausytojai čia kviečiami į operetės festivalį.





Mus pasitinka Traun ir Išl upės merkiamos lietaus pasislėpusios po akmeniniais tilteliais, padūmavę kalnai, romantiškos gatvelės ir spalvoti skėčiai. Beveik kiekvienas pastatas čia primins apie kurį nors įžymų žmogų. Aplinkui pilna suvenyrinių parduotuvėlių bei jaukių antikvariantų, kurių neįmanoma aplenkti. Smagu pasikuisti ir rasti nematytų dalykėlių. Mažos kavinukės kviečia užeiti, sušilti ir apdžiūti besimėgaujant puodeliu kavos bei gardžiu gabalėliu pyrago. Prabangiais ir įmantriais desertais vilioja konditerija Cauner (Zauner), veikianti nuo 1832 m.





PAPUOŠALAI, INTERJERO ELEMENTAI
 
ArūnaData: Pirmadienis, 2011-09-05, 12:19 PM | Žinutė # 5
forumo draugė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 1320
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 4
Statusas: Atsijungęs
Nors ir lyja sukame vairą link Wolfgansee ežero ( ilgis 10 km ) apsupto nepakartojamo grožio miesteliais. Iš miestelio į miestelį galima plaukti laivais besigėrint kalnų panorama. Iki šiol ežeru plaukioja ratinis garlaivis"Kaiser Franz Jozef I". Jam jau gerų 150 metų, bet jis vis pukši žalsvuose ežero vandenyse
Stojame St. Wolfgang. Miestelis - garsus ne tik savo grožiu, bet ir gotikine bažnyčia su ne mažiau garsiu XV amžiaus altoriumi. Namų fasadu puošnumu St. Wolfgangui turbūt nėra lygių Austrijoje.











Lenktose gatvelėse gausu suvenyrų, rūbų, delikatesų krautuvėlių. Vietiniai benediktinų vienuoliai pasiekė tikro meistriškumo gamindami muilo figūrėles. Muilinių figūrėlių, gražučių maišelių, plunksninių kompozicijų kepurėms, meškučių, naujametinių keramikinių namelių ir kitokių suvenyrų tikras gausybės ragas.







Lyja stipriai. Gaila, gerai nesimato neaukštų, bet žavingų formų kalnų aplink ežerą, nėra kaip pasėdėti pakrantėje ant suoliuko stebint ežero paukščius.





Šlampame vis stipriau, tad laikas grįžti į savo draugų jaukius namus. Vingiuojame kaimo keliukais negalėdami atsistebėti išdirbtais laukais ir mažais laukeliais tarp namų, kur kaitaliojasi nedideli ploteliai įvairių kultūrų. Kiekvienas žemės plotelis išdirbtas, ganyklose pilna baltaveidžių, tarsi tik ką iš prausyklos išėjusių karvių. Net graudu, kai prisimeni mūsų šabakštynais apaugančias gimtos šalies žemes ir ištuštėjusias ganyklas...



PAPUOŠALAI, INTERJERO ELEMENTAI
 
ArūnaData: Pirmadienis, 2011-09-05, 12:19 PM | Žinutė # 6
forumo draugė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 1320
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 4
Statusas: Atsijungęs
Kaip ir visą kelionę, po lietingos dienos, seka saulėta ir šilta. Prieš ilgą kelionę namo niekur nesiruošiame toli važiuoti. Pašokame tik iki už kelių kilometrų stūksančio Kremsmiunsterio vienuolyno. Prieš neatmenamus 18 metų viešėdama Austrijoje lankiausi vienuolyne, kur atmintin įstrigo žmogaus dydžio gaublys įspūdingoje bibliotekoje. Maniškis „Štrilicas“ nepasivargino paieškoti ir paaiškėjo, kad šis vienuolynas visiškai šalia.
Virš Krems upės aukštai ant kalvos iš tolo šviečia baltos vienuolyno sienos. Benediktinų vienuolynas buvo įkurtas 777 metais, tačiau dabartinį vaizdą įgavo 16-17 a.a. Susidedantis iš daugelio korpusų tarp savęs įvairiai susijungiančių ir sudarančių uždarus kiemelius. Vienuolyne įsikūrusi gimnazija, observatorija, sodai ir žuvų veisyklos. Nors upė teka ganėtinai žemai, vienuolynas turi savo vandens sistemą, susidarančią tarsi iš grandinės nedidelių telkinukų.





Turtingas įvairias meno dirbiniais, ginklų kolekcija, vertingais viduramžių rankraščiais. Vidaus lankymas su ekskursija, deja, tik vokiečių kalba. Apžiūrėjus pompastiškai puošnią, tapytomis lubomis Kaizerio salę, kurioje kartas nuo karto vyksta koncertai, lankomi kambariai su meno, ginklų kolekcijomis.



Taip netikėtai patenkama į pačią didžiausią pasaulio vienuolyno bibliotekų. Taip taip, žmogaus dydžio gaublys ten tebestovi ir netgi žodį Wilnia pasistiebus galima pamatyti labai aiškiai. Bibliotekoje laikomi labai vertingi ir seni – iki 1500 metų sukataloguoti pagal temas rašyti rankraščiai ir spausdintos knygos. Viduramžiais čia buvo mokslo ir aukštų technologijų centras. Įdomiausias slaptasis išėjimas iš bibliotekos, kur nežinant, kurį foliantą reikia paspausti, gali įstrigti čia amžiams.



Išėjus į lauką, aplankomi baseinai, kuriuose veisiama žuvis. Baroko stiliaus baseinai papuošti mitų herojų skulptūromis. Čia lankytojai paliekami vieni ir gali mėgautis didžiulių eršketų ir kitokių „brangių“ žuvų vaizdais iki soties.







Aplankome barokinę bažnyčią, kur vienas iš retų ir neįprastų akcentų- gobelenais apvyniotos kolonos.





PAPUOŠALAI, INTERJERO ELEMENTAI
 
ArūnaData: Pirmadienis, 2011-09-05, 12:20 PM | Žinutė # 7
forumo draugė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 1320
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 4
Statusas: Atsijungęs
Grįžtame į Bad Hall miestelį. Kai kas nutaria pasimėgauti vandens procedūromis. Čia lankytojus kviečia puikiai įrengtas vandens procedūrų parkas. O likusieji nutaria pasivaikščioti po miestelį ir tuo pačiu aplankyti parduotuves- juk išpardavimų metas.

Bad Hall- tipinis austriškas jaukus kurortinis miestelis. Įsikūręs ant kalvų, apsaugotas aplink sūksančių kalnų nuo vėjo su atsiveriančiom žavingomis panoramomis aplinkui.





Kurortas siūlo biogeninius jodo šaltinius, kurie taip pat prisotinti bromo bei kitų reikalingų žmogaus organizmui stimuliatorių.
Šalia įsikūręs nemažas parkas, kur galima iš specialių medžių šakelių sukonstruotoje rotondoje pakvėpuoti mineraliniais garais, pasigrožėti dailais gėlynais, atsiveriančiomis nuo kalvų panoramomis, o išeiginėmis dienomis paklausyti muzikos, atliekamos nedidelėje parko estradoje.





Užsukame į miestelio centre esančią bažnyčią. Nepaprasto grožio vitražuose žaidžia saulės spinduliai.



Netoliese kukli liuteronų bažnyčia. Mažytės jaukios parduotuvėlės, kavinukės. Čia viskas šalia, viskas pasiekiam neskubant, pėstute. Tiesa, didžioji civilizacijos ranka negali palikti ramybėje tokių miestelių. Jo apačioje jau pastatyti du didieji prekybos centrai, tačiau gerai bent tai, kad jie nedrumsčia miestelio ramybės , neskubraus gyvenimo ir jaukumo.
Šį vakarą grįžtam anksti ir ilgai vakarojame- norisi pasidalinti įspūdžiais, pabendrauti, juk neaišku kada vėl susitiksime akis į akį. Vėl gausus vaišių stalas, kalbos, juokas, nuotraukos.



PAPUOŠALAI, INTERJERO ELEMENTAI
 
militilitData: Trečiadienis, 2017-06-28, 6:46 AM | Žinutė # 8
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 3
Apdovanojimai: 0
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
Super kelionė į Austriją atrodo. Labai gražios nuotraukos. O kas svarbiausia aprašote viską, o ne tik nuotraukas sukėlėt, man patiko. :) Norėčiau nukeliauti į Austriją
 
Forumas » LAISVALAIKIS - kelionės, muzika, linksmybės, žaidimai » KELIONĖS » Austrija
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024