Eilėraštukai apie vaikus
| |
Sandrulia7 | Data: Antradienis, 2010-02-23, 7:42 PM | Žinutė # 106 |
forumo senbuvė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 7103
Apdovanojimai: 21
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
| Vaiko prašymas Aš tarsi mažas rugio daigas lėtai lėtai kaupiu savas jėgas. Argi jūs matėte augantį rugį? Lyg žirgą, šokantį per kliūtis? Kad stiebas būtų tvirtas, pirmiausia reikia įsiskverbt šaknim, Siurbt saulę, orą, vandenį ir druską. Lėtokai auga augalai – tokia jau augalijos tvarka. Tame pasauly tvyro tyluma, susikaupimas ir ramybė. Jei greitinsite, stiebelis gali linkti, o vėjui pučiant net nulūžti gali. Neskubinkite augti. Leiskit džiaugtis. Lakstyti, suptis, žaisti, juoktis, šokti ir dainuot. Pasaulis toks skubus, šuoliuojantis lyg žirgas. Bijau jame pražūti. Žinau, jūs laukiat mano žiedo grūdo. Tad vardan jų neskubinkite augti.
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Antradienis, 2010-02-23, 7:43 PM | Žinutė # 107 |
forumo senbuvė
| Vaikystei – Mažuti, mano vabalėli, Kruti per dieną ir kruti. Pati naujausia mašinėlė, Ir ta be ratų patvory. Pirštelis verkia? Bitę gaudei? Sūneli mano, ar matai – Jos tupi sparnelius suglaudę, Na, kam gi jas ranka lietei? – Arklys su priekaba jau laukia Senelis sakė šieną veš, Bet duslintuvas – šieno kartis – Vos laikosi – dar jį pames. Čia pat karvutė išsipūtus Su pieno pilnu bakeliu, Sena močiutė atsitūpus Vos besilaiko už spenių. Jau traktorius keliu atrūksta, Tas – pieniškas. Pienelį veš, Nes vasarą jis greit surūgsta Supilstytas į koštuves. Darže dar nebuvau šį rytą, O ten tiek uogų prie tvoros. Ir žirniai spardo vienas kitą Pakelėse lyg vystykluos. – Mažuti mano vabalėli, Gal pailsėtumei bent kiek? – Mamyte, ant žiedelio tavo Lemputė blyksi. Pažiūrėk... (Eglė)
|
|
| |
Sandrulia7 | Data: Antradienis, 2010-02-23, 7:43 PM | Žinutė # 108 |
forumo senbuvė
| Dukrytei ...paliečiau tave, nepajutai? drėgna ranka perbraukiau per rausvus žandus, nušluoščiau, prakaito lašelį riedanti per nosį... ...čepsi lūpytėm gardžiai- medaus statinėj tūnai? O gal saldainių fabrike esi ir godžiai valgai šokoladą...? ...rankutėm moji, gal musės puola ankstų rytą kaime, O gal mane į tolį tu palydi? ...kojytės spardos, gal bėgi žalia pieva, o gal manęs atbėgi pasitikt, iš tolimos kelionės grįžus...? ...paliečiau tave, dukrute mano, taip saldžiai miegi, nejauti...
|
|
| |
Zaliaake25 | Data: Pirmadienis, 2010-05-10, 7:06 AM | Žinutė # 109 |
forumo pleputė
Grupė: .
Žinutės: 6478
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 16
| Justinas Marcinkevičius Aš buvau pipiras Aš buvau pipiras, o dabar jau vyras. Lovoj ankšta. Kai guliu, Išsitiesti negaliu. Aš buvau pipiras, o dabar jau vyras. Tėtės batais apsiaunu – Per ankšti. Nepaeinu.
Užtenka minutės, kad žmogaus nekęstum.
Užtenka valandos, kad žmogų pamėgtum.
Užtenka dienos, kad žmogų įsimylėtum.
Prireikia viso gyvenimo, kad žmogų pamirštum.
|
|
| |
Zaliaake25 | Data: Pirmadienis, 2010-05-10, 7:07 AM | Žinutė # 110 |
forumo pleputė
Grupė: .
Žinutės: 6478
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 16
| Giunteris Zalmanas, iš knygos „Žaidimų skrynelė“, 1988 Akytės tau – kad verktumei Akytės tau – kad verktumei, O kumščiai – kad kumščiuotum, Tau keliai – kad ropotumei, Pirštukai – kad skaičiuotum. Nosytė – kad tekėtų, Liežuvis – rodyt draugui, Ausytės – negirdėti, Kakta – ragučiams augti. Žandukai – kad išteptum Uogienėm ir garstyčiom, Galva – kad susiprastum, Kas neteisinga šičia.
Užtenka minutės, kad žmogaus nekęstum.
Užtenka valandos, kad žmogų pamėgtum.
Užtenka dienos, kad žmogų įsimylėtum.
Prireikia viso gyvenimo, kad žmogų pamirštum.
|
|
| |
Atile | Data: Antradienis, 2010-11-16, 9:37 AM | Žinutė # 111 |
forumo siela
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
| Nors saulutė šviečia Mes į ją nežiūrim Nes namuose savo Mažą saulę turim Ji- graži mergytė raudonais žandukais Mėlyna syknyte ir baltais batukais Šypsos kaip saulutė čiauška kaip upelis Ir visi aplinkui Šypsos šiam vaikeliui Mažutėle mūsų auki, būk sveikutė o senelis tavo palinkėjo būti: Žengti tvirtą žingsnį Kelt aukštai galvelę Prezidente tapti Lietuvos šalelės.
Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
|
|
| |
Atile | Data: Šeštadienis, 2011-05-21, 2:07 PM | Žinutė # 112 |
forumo siela
| Kaip gera, kad nepaklydo gandras, nešdamas Tave... Juk dabar kiekvieną dieną, širdis skęsta vien džiaugsme!
|
|
| |
Atile | Data: Ketvirtadienis, 2012-02-02, 3:20 PM | Žinutė # 113 |
forumo siela
| Baimė. Robertas Gustatis
Štai mama labanakt linki, Ir užgęsta žiburys… Žengia ji tylučiais žingsniais, Tyliai užveria duris… Tuoj iš kampo – ten, kur stovi Kibiras ir šepetys- Išlenda nykštukas storas, Blizgina tamsoj akis…
Tarp užuolaidų, už lango, Skrenda ragana juoda, Plaikstos vėjy paslaptingai Didelė tamsi skara… O ant stogo – aš prisiekiu: Kelia puotą slibinai! Na ir kur tas rytas dingo!? Kada baigsis tie kerai!?
|
|
| |
Atile | Data: Trečiadienis, 2012-02-08, 12:52 PM | Žinutė # 114 |
forumo siela
| SAULUTĖS VEIDRODIS
Žvelgia sesė veidrodėlin, Sau kasas bepindama. O pro atvirą langelį Saulė šypsosi linksma.
- Ei, saulute skaisčiaveide, Taip meiliai į mus žiūri! Kai šukuoji aukso plaukus, Veidrodėlį ar turi?
Ir atsako jai saulutė: - Veidrodėlį aš turiu, Kai į jūsų tėviškėlę Savo spindulius beriu.
Aš regiu ten savo veidą Nemunėlio gelmėse, Žolynų rasos lašeliuos Ir vaikučių akyse.
|
|
| |
snorkute | Data: Pirmadienis, 2013-05-20, 12:32 PM | Žinutė # 115 |
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 2
Apdovanojimai: 0
Reputacija: 0
| Gražus sveikinimas :)
Tu palauk,jis greitai ateis Dar minutė.Sekundė trumpa.Dar atosusis ilgas, sunkus Nesvarbu : ar sūnus ar dukra Jis jau skuba pasaulin.Jauti? Jis jau greitai , jau greitai pravirks.Jauti? Pakentek... O chalatai balti Jį pirmieji šioj žemej sutiks. Bet minutė pavirto diena Ir tas skausmas begalo aštrus Nežinos tik sūnus niekada Koks tas kelias pasaulin sunkus Dar įkvėpk... nuščiuvo visi Ir kūną nuliejo liepsna. Paklausyk ar girdi Savo sūnų geroji mama. Tu girdi,tu šypsaisi,verki Laimingiausia paliks ši diena Ir į sūnų taip godžiai žiuri Panašus , panašus i tave Toks mažutis žmogus Su rankutėm, kojytėm - matai? Išbučiuosi visus pirštukus Gal po tūkstantį kartų tikrai. Laimingiausia paliks ši diena Jis užaugs - gražus ir stiprus Nežinos tik sūnus niekada, Koks tas kelias pasaulin sunkus.
|
|
| |
|