Balsavimas "Kalėdinis-Naujametinis skanėstas"
| |
raska | Data: Sekmadienis, 2011-01-02, 0:54 AM | Žinutė # 1 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| Balsuokite už 3 jūsų manymų geriausiai nusisekusius kalėdinius-naujametinius skanėstus. Balsuoti gali tik aktyvūs forumo nariai surinkę ne mažiau 50 žinučių, kitaip balsai bus neužskaityti. Balsuoti už savo skanėstą draudžiama.
|
|
| |
raska | Data: Sekmadienis, 2011-01-02, 0:55 AM | Žinutė # 2 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| 1. Tešlai reikės: 500 gramų miltų 100 gramų margarino 200 gramų medaus 200 gramų cukraus (dėjau tik 100 gramų, užteko) 2 kiaušiniai 1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliu Gaminimas: Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo, supilti išlydytą medų ir margariną, suberti miltus išmaišytus su kepimo milteliais. sumaišyti viską. Tešlą 15 minučių įdėti į šaldytuvą, kad atvėstų. Kočioti apie 0,5 cm storio, kepti 160*C apie 10 - 15 minučių. SKANAUS.
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
raska | Data: Sekmadienis, 2011-01-02, 0:55 AM | Žinutė # 3 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| 2. Skruzdėlynas Receptas:kiaušiniai ir miltai,žiupsniukas druskytės. miltų reikia dėti tiek kol išsiminkys tokia tešla kai nelips prie rankų.Pasibarstyti miltų ir kočioti kuo ploniau tuo geriau.Aš susipjaustau su ratuku tokius rombiukus ir prieš metant į aliejų dar kiekvieną gabalėlį perkočioju.visokių dydžių prisiverdu aliejuje po to klijuoju medumi išvirtu su cukrum.Dirbtinis medus ir cukrus dedu iš akies.Slovikėlis medaus 0,5ltr. apie 600gr cukraus ir stiklinė virinto vandens.Viską verdu kol medus įlašintas į šaltą vandenį sudaro lašelius(sustingsta)
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
raska | Data: Sekmadienis, 2011-01-02, 0:56 AM | Žinutė # 4 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| 3. meduolinis namelis teslai reikes: 3 kiausiniai 3a/s gesintos sodos 1 stikline cukraus 3 saukstai dirbtino medaus miltu,saukstas sviesto Kiausinius .cukru,medu,ir gesinta soda istrinti ir deti dubeni ant verdancio vandens (ant garu ) puodo,nuolat maisyti.Mases turi padaugeti.Pasidaro kaip putos,sudeti sviesta ir kai jis istirps sudeti miltus ir uzminkyti tesla .iskociojus tesla formuoti namo sienas Glajui 2kiausiniu baltimus isplakti su 300 g cukraus pudros ir 2 a/s citrinos sulciu
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
raska | Data: Sekmadienis, 2011-01-02, 0:57 AM | Žinutė # 5 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| 4. Meduoliniai sausainukai Tešlai: 500 gramų miltų 100 gramų margarino 200 gramų medaus 200 gramų cukraus (dėjau tik 100 gramų, užteko) 2 kiaušiniai 1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliu Gaminimas: Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo, supilti išlydytą medų ir margariną, suberti miltus išmaišytus su kepimo milteliais. sumaišyti viską. Tešlą 15 minučių įdėti į šaldytuvą, kad atvėstų. Kočioti apie 0,5 cm storio, kepti 160*C apie 10 - 15 minučių. SKANAUS.
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
raska | Data: Sekmadienis, 2011-01-02, 0:58 AM | Žinutė # 6 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| 5. Medaus tortas teslai reikes: 3 kiausiniai 3a/s gesintos sodos 1 stikline cukraus 3 saukstai dirbtino medaus miltu,saukstas sviesto Kiausinius .cukru,medu,ir gesinta soda istrinti ir deti dubeni ant verdancio vandens (ant garu ) puodo,nuolat maisyti.Mases turi padaugeti.Pasidaro kaip putos,sudeti sviesta ir kai jis istirps sudeti miltus ir uzminkyti tesla .iskociojus tesla formuoti tortui lakstus. Pertepimui 1 ltr kefyro 3 saukstai zalatinos,cukraus (uogienes jei norit) Zalatina isbrinkinti saltame virintame vandenyje po to istirpinti,vandens voneleje ,supilti i nugardinta kefyra ir pertepti torto lakstus. Torciuka apiberti tais paciais tarkuotais torto lakstais.
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
raska | Data: Penktadienis, 2011-01-07, 0:42 AM | Žinutė # 7 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| 6. Sudėtinės dalys: Margarinas, 100 gramų Medus, 200 gramų Cukrus, 200 gramų Kiaušiniai, 2 vienetai Kvietiniai miltai, 600 gramų Kepimo milteliai, 1 šaukštelis Prieskoniai, meduoliams, 1 šaukštelis Gaminimas: Glajui: 1 kiaušinio baltymas 2 šaukštai vandens citrinos rūgšties (ant šaukštelio galo) 400g cukraus pudros Į indą sudedamas margarinas, cukrus ir medus, tuomet šildomas ir tirpinamas karšto vandens vonelėje, kol dalis cukraus ištirps. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusė miltų suberiama į ištirpusio margarino su medumi ir cukrumi masę.Dedami kiaušiniai ir suberiama likusi miltų dalis. Tešla kočiojama 2-3 mm storio, išpjaunamos įv. formos nameliui konstruoti bei kitoms dekoracijoms ir kepama 180 laipsnių orkaitėje apie 10-15 min. Glajaus gaminimas: Kiaušinio baltymą, vandelį ir citrinos rūgštį išsukti, subetri cukraus pudrą - masė turi būti panaši kaip tiršta grietinė. It tada klijuoti nameli ir puosti!
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
raska | Data: Penktadienis, 2011-01-07, 0:50 AM | Žinutė # 8 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| 7. pirktinė bemielė tešla, viduje plakta grietinėlė.
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
raska | Data: Pirmadienis, 2011-01-10, 7:51 PM | Žinutė # 9 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| 8. Receptas Teslai : 200 sviesto 1 stikline (220g)grietines 1stikline (220g)cukraus 6 stiklines (220g) miltu , gali dar pora saujaliu prireikti 1 arbatinis saukstelis nugesintos sodos . 3 tryniai . Kremui : 5 tryniai 1 stikline(220g)cukraus 4 dideli su kaupu saukstai miltu ( as dadejau 1 -krakmolo) 1 didelis saukstas sviesto ( as imeciau puse pakelio 90g) 2 l. pieno 2 pokuciai vaniles. Tesla -kapojama , visus produktus skirtus teslai sudedame i dubeni ir kapojeme , kol nelieka sausu miltu . Galimo kocioti is karto , galima ir po kiek laiko . Blynelius kocioti kuo ploniau .Subadome sakute , kad nekiltu pusles , kepam kol pagels 200C. Kremui 3/4 pieno uzverdame su truputi druskos ir sviestu . Kol jie kaista - istriname trynius cukrumi , idedame miltus ir vanile ipilame likusi piena , viska gerai ismaisome ir plona srovele pilame i verdanti piena ( smerkiai maisome!!!) turi gautis labai tirstas kisielius , Atausiname . Lakstelius pertepame kremu , truputi pasiliekame sonams aptepti . Torto slegti nereikia . Parai i saldytuva .
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
raska | Data: Pirmadienis, 2011-01-10, 7:53 PM | Žinutė # 10 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| 9. Varškės pyragas su obuoliais tešlai: 450g. miltų 2 kiaušiniai 300g cukraus 200g margarino 2 a.š. kepimo miltelių Obuolių įdarui: 300g. tarkuotų obuolių 3 a.š. cukraus 1 a.š. cinamono Varškės įdarui: 500g varškės 1 kiaušinis 2 a.š. vanilinio cukraus Gaminimas: 2 kiaušinius išplakame su cukrumi iki standžios masės, su mikseriu plakame apie 8minutes. Sumaišome miltus su kepimo milteliais, sudedame juos į išplaktus kiaušinius su cukrumi ir į masę per burokinę tarką sutarkuojame margariną. Minkome tešlą rankomis tol,kol ji pasidarys minkšta, bet nelips prie rankų. Tešlą padalinam į dvi dalis.Vieną dalį dedam į šaldytuvą. Kitos tešlos dalimi išklojame kepimo formą ir subadome tešlą šakute. Tada šaunam į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepam 15min. Tuo metu padarom įdarus. Obuolius sumaišome su cinamonu ir cukrumi, o varškę ištrinam su kiaušiniu ir vaniliniu cukrumi. Išimam iš orkaitės neiškepusį bet apkepusį padą, ant jo dedam vcarškės sluoksnį, poto obuolių sluoksnį. Ištraukiam iš šaldytuvo likusią tešlos dalį, gražiai iškočiojam ir uždengiam pyragą. Šaunam į orkaitę ir kepam 1 val. 180 laipsnių temperatūroje :) Pyragą apipilam mėgstamu glaistu. Skanaus.
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
raska | Data: Pirmadienis, 2011-01-10, 8:02 PM | Žinutė # 11 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| 10. Teslai- 100 g.sviesto 150 g.miltu 4 kiausiniai ziupsnelis druskos Idarui- 300 g.tamsios kuvertiuros(kond.sokol.) 600 g.plaktos grietineles Eiga: 250 ml.vandens,druskos ir sviesta uzvirti,supilt iskart visus miltus ir mediniu saukstu maisyt,kol gausis vientisa mase ir puodo dugnas pabals.Nuimti nuo ugnies ir palaipsniui imaisyti kiausinius. Ant kepimo popieriaus svirkstu isspausti graikinio riesuto dydzio teslos gumuliukus. Deti i ikaitinta 200 laipsniu orkaite ir kepti 20-25 min.Atvesinti. Kuvertiura vandens vonelej istirpinti ir kiek atvesinti.Grietinele standziai isplakti.Palaipsniui imaisyti puse kuvertiuros mases toliau plakant. Idara su astriu svirksto antgaliu iterpti i sausainuku vidu,sudeti juos bokstu ir aplieti likusiu sokoladu.Pries tiekiant-atsaldyti.Skanaus!
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
raska | Data: Ketvirtadienis, 2011-01-13, 8:15 AM | Žinutė # 12 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| 11. Bananiniai keksiukai pagal Beata Nicolson 2 kiausiniai, 120gr cukraus ( apie 6 saukstai) 150ml jogurto arba liesos grietines, 80gr sviesto, 200gr miltu, 1,5 saukstelio kepimo milteliu 3 bananai 100g pieninio sokolado Kiausinius sumaisome su cukrumi ir jogurtu arba grietine,lengvai sakute paplakame,tik kad susimaisytu. Sviesta istirpiname ir pilame i kiausiniu mase,ismaisome. Miltus su kepimo milteliais issijojame ir beriame i kiausiniu sviesto mase,ismaisome. Susipjaustome bananus ir dedame i visa mase,ismaisome (jei dedate sokolado,ispaudziate kubeli i kiekviena keksiuka). Susipilame i keksiukam skirtas formeles ir kepame 30 min 190 laipsniu ikaitintoje orkaiteje. Skanaus!
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
raska | Data: Ketvirtadienis, 2011-01-13, 9:09 PM | Žinutė # 13 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| 12. Skruzdelynas Tešlai: 3 kiaušinių Šaukšto grietinės Šaukštelis cukraus Miltų Aliejaus kepimui Glaistas: 3 šaukštai grietinės 2 šaukštai sviesto 0,5 stiklinė cukraus 0,5 stiklinė medaus Kakavos Darymas: Išplakame kiaušinius, įdedame cukraus ir grietinės ir kartu viską išplakti tada dėti miltų tiek kad tešla pasidarytų kieta. Tešlą reikia iškočioti labai plonai, supjaustyti kvadračiukais ir išvirti ant aliejaus. Tada išverdame glajų, visus produktus sudedame ir užverdame, kol viskas pasidarys viena masė. Tada imame iškeptą lakštą padažome į glajų ir statome skruzdelyną. Skanaus!!!
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
raska | Data: Ketvirtadienis, 2011-01-13, 9:12 PM | Žinutė # 14 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| 13. Grietininis tortas Reikia: Torto papločių. 600g riebios grietinės (galima ir jogurtą). Citrinos. Cukraus Torto formos Darymas: Torto padą dedame į torto formavimo indą . Kitame inde išplakame grietinę įdedame cukraus ir citrinos sulčių. Jei darote su jogurtu, nepamirškite želatinos, nes kitaip jogurtas nesustings. Paruoštą masę dedame ant pado ir taip sluoksniuojame iki viršaus. Puošiame pagal nuotaiką ir fantaziją. Dedame nakčiai į šaldytuvą kad sustingtų. Skanaus!!!
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
raska | Data: Ketvirtadienis, 2011-01-13, 9:14 PM | Žinutė # 15 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| 14. Kalėdinis tortas su abrikosais Reikia: Iškeptų arba pirktinių tortų padų. 400g grietinės. Citrinos sulčių (1 citrinos). Cukraus. 1 didelio indelio koncervuotų abrikosų. Aguonų Darymas: Iškeptus torto papločius reikia atvėsinti, jei pirktiniai tai reikia tik atskirti. Grietinę išplakame su cukrumi ir cirtinos sultimis, galima dėti ir išbrinkintą želatiną dėl standumo, bet tai nebūtina. Dedame vieną padą ant tortinės, jį apšlakstome sirupu nuo konservuotų abrikosų, dedame supjaustytus abrikosus ir grietinės masę. Ir taip sluoksniuojame likusius torto papločius. Viršutinį paplotį taip pat aptepame grietinės mišiniu ir papuošiame . Dedame į šaldytuvą keletai valandų, arba nakčiai. Skanaus!!!!
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
|