...
 Kepu kepu tortukus-balsavimas - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: Vijolė  
Forumas » KONKURSAI - įvairūs forumo konkursai » RENKAME KONKURSŲ NUGALĖTOJUS » Kepu kepu tortukus-balsavimas (balsavimas vyksta iki 2012 09 09)
Kepu kepu tortukus-balsavimas
raskaData: Šeštadienis, 2012-05-12, 11:34 AM | Žinutė # 1
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
gaminu

Balsuojame už tris tortukų nuotraukas įrašydami jo numerį.
 
raskaData: Šeštadienis, 2012-05-12, 11:34 AM | Žinutė # 2
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
1.

NEKEPTAS SNIKERSO TORTAS!

Be galo skanus varškės tortas.

Jums reikės:

- 360 g kakavinių sausainių;

- 200 g sviesto;

- 500 g varškės;

- 3 „Snickers“ šokoladų;

- 25 g želatinos;

- 160 g cukraus;

- 60 ml vandens;

- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;

- 250 g 35 procentų riebumo grietinėlės;

- 1 šaukšto grietinės;

1saukstelis aguonu.

Sausainius sumalame arba sutrupiname labai smulkiai ir sumaišome su išlydytu sviestu. Masę dedame ant torto formos, kuri išklota kepimo popieriumi. Statome masę į šaldytuvą 1 valandai.

Želatiną užpilame drungnu vandeniu, pamaišome ir paliekame pastovėti, kad išbrinktų.

Grietinėlę ir grietinę ISPLAKTI IKI STANDZIU PUTU,ydeti varškę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, tuomet įmaišome išbrinkintą želatiną bei pasmulkintus šokoladukus. Viską gerai išsukti ir užpilti ant sausainių pagrindo. Puošiame kaip kuri mokam,as buvau papuosussu vaisiais. Statome tortą į šaldytuvą 5 valandoms, kad sustingtų.

Skanaus!
 
raskaData: Šeštadienis, 2012-05-12, 11:34 AM | Žinutė # 3
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
2.


MEDUTIS
Tešlai:
1 stiklinė medaus
1 stiklinė rudojo cukraus,
3 kiaušiniai,
1 pakelis sviesto,
5 stiklinės miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių arba sodos.

Kremui:
grietines (as sudejau 1litra)
grietineles (as sudejau 1 litra)
cukraus pudros (ziurejau pagal skoni)
citrinos sulciu (pagal skoni)
kvapu esencijos( as dejau migdolu).

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydamos, kaitiname ant garų. Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome. Tada ją padalijame į 6 dalis, iškočiojame ir iškepame apvalius lakštus (prieš kepimą subadyti). iskeptus lakstus pagal lekste apipjauti,pries tepant truputi sudrekinti(as drekinau vandeniu su sirupu).
KREMAS: atskirai isplakti grietine su cukraus pudra ir citrinos rugstim,plakti atsargiai tol,kol kremas laikysis ant pirsto ir nekris(apie 5min) .tada isplakti grietinele su cukraus pudra ir citr rugstim,neperplakti!!!tada atsargiai abu kremus saukstu (ne mikseriu!) sumaisyti,ilasinti kvapu ir pradeti tepti torta.kremas puikiai laikosi,nenubega sudejus lakstams,sudregsta tortas ir geri sluoksniai kremo!
valgyti kita diena

man miltu reikejo daugiau nei 5 stiklines,apie 7 i tesla ir 1st pabarstymams.
lakstu gavosi 7.kremo labai daug,storai tepiau,didelis tortas gavosi
 
raskaData: Šeštadienis, 2012-05-12, 11:35 AM | Žinutė # 4
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
3.


PLIKYTAS TORTAS
Tešlai : kaip eklerams (plikytiems) 1 stiklinei vandens 150 g margarino ar sviesto,su trup.druskos užvirus dėti 2 stikl. miltų maišant,pravėsusį mušti kiaušinius po 1.Viso 6.
ISKEPTI ''GROTELES'' 180 orkaitėje apie 20 min
PERTEPIMAS -VARSKES KREMAS(varske,cukraus pudra,grietinele)
 
raskaData: Šeštadienis, 2012-05-12, 11:35 AM | Žinutė # 5
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
4.

Sokoladinias varskes tortas

Torto lakstam.
250 ml. miltų
200 ml. cukraus
80 ml. kakavos miltelių
1 a. šaukštelis sodos
1/2 šaukštelio druskos

200 ml. šilto vandens
80 ml. aliejaus
1. a. šaukštelis acto.
Torto pertepimui naudojau 0.5kg pertrintos varskes su isplakta grietinele.Paskaninau pagal skony cukrumi ir citrinos rugstimi.Papuosta sokoladinia cukraus pudra ir avietemis.
Sausus produktus sumaišyti viename dubenyje, vandenį, aliejų ir actą kitame. Viską maišant sujungti. Dėti į kepimo formąir kepti 180 C. 24 min.



 
raskaData: Šeštadienis, 2012-05-12, 11:35 AM | Žinutė # 6
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
5.



NEKEPTAS SNIKERSO TORTAS

Jums reikės:

- 360 g kakavinių sausainių;

- 200 g sviesto;

- 500 g varškės;

- 3 „Snickers“ šokoladų;

- 25 g želatinos;

- 160 g cukraus;

- 60 ml vandens;

- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;

- 250 g 35 procentų riebumo grietinėlės;

- 1 šaukšto grietinės;

Sausainius sutrupiname labai smulkiai ir sumaišome su išlydytu sviestu. Masę dedame ant torto formos, kuri išklota kepimo popieriumi. Aš kadangi neturiu tortinės tai dėjau į skardelę. Statome masę į šaldytuvą 1 valandai.

Želatiną užpilame drungnu vandeniu, pamaišome ir paliekame pastovėti, kad išbrinktų.

Grietinėlę ir grietinę ISPLAKTI IKI STANDZIU PUTU, įdeti varškę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, tuomet įmaišome išbrinkintą želatiną bei pasmulkintus šokoladukus. Viską gerai išsukti ir užpilti ant sausainių pagrindo. Puošiame, statome tortą į šaldytuvą 5 valandoms, kad sustingtų.
 
raskaData: Ketvirtadienis, 2012-06-28, 7:00 PM | Žinutė # 7
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
6.

BISKVITO TORTAS
300g minksto sviesto
300g cukraus
6 kiausiniai
300g kelianciu miltu
4 arb.s vaniles ekstrakto
2 saukstai pieno
produktu sumaisyti ir plakti mikseriu 2-4min kol mase tampa puri.kepti 180c apie 40min.
kremui: 500g grietineles
cukraus pudros pagal skoni
citrinos rugsciu pagal skoni
rugscios uogienes
biskvita padalinti i 3-4 lakstus.sudrekinti.viena biskvito puse gausiai patepti plaktos grietineles kremu,kito laksto apacia patepti uogiene ir uzdeti ant grietineles sluoksnio(kaip sumustinis).



Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Ketvirtadienis, 2012-06-28, 7:01 PM | Žinutė # 8
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
7.

Braškių mozaika

Biskvitui reikės : 150g kambario t-ros sviesto , 160g cukraus (pagal skonį) , 300g miltų , 4 kiaušiniai , Pora žiupsnelių druskos , 1 a.š. vanilės ekstrakto arba 1 pak. vanilinio cukraus ,1/3 citrinos ar apelsino cedra , Nepilnas pakelis kėlimo miltelių , Jei tešla bus tirštoka, ją galima praskiesti pienu (pilti galima nuo 1 iki 4 šaukštų). Sviestą išsukti iki purios masės, dalimis suberti cukrų ir išsukti iki baltumo.Kiaušinius išplakti iki putų atskirame dubenyje. Išplaktą kiaušinių masę dalimis įmaišyti į sviesto – cukraus mišinį. Suberti visus prieskonius ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišyti. Jei per tiršta, įpilti kelis šaukštus pieno. Kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, 180°C orkaitėje 30 – 40 min.

Iškeptą biskvitą padaliname į tris arba dvi dalis. Ruošiame jogurtinį kremą, jam reikės 1,5 l jogurto, didelio pakelio želatinos, cukraus. Išbrinkiname želatiną paskui ją išlydome ir supilame kartu su cukrumi į jogurtą , gerai išplakame, ir dedame į šaldytuvą, kai pradės stingti galime dėti pripjaustytų braškių. Ir sluoksniuojame kremą su biskvitais. Viršuje išdėliojame braškes, užpilame šiek tiek braškių skonio žėlė ir dedame į šaldytuvą, puošti galima kaip tik širdis ir fantazija leidžia. Skanaus!!!





Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Penktadienis, 2012-08-31, 10:06 PM | Žinutė # 9
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
8. Varškės ir riešutų duetas

Pagrindui reikės 400g sausainių, juos susmulkiname su blenderiu ir sumaišome su vienu pakeliu ištirpinto sviesto, gerai išmaišome, dedame į norimą formą ir gerai suspaudžiame. Varškės reikės apie 1 kg, įmušame 3 kiaušinius, taip pat pusę pakelio ištirpinto sviesto, o cukraus dedame pagal kiekvienos skonį, varškę su cukrumi kiaušiniais ir sviestu gerai išplakame, pilame masę ant pagrindo, ir užpilame viršų riešutais(riešutų sluoksnis gali būti bet kokio storio), aš prieš dedama riešutus juos šiek tiek susmulkinu, kepti 40min. Skanaus!!!





Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Penktadienis, 2012-08-31, 10:07 PM | Žinutė # 10
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
9.

Uogų šėlsmas

Pagrindui 400g sausainių, juos sutriname ir sumaišome su pakeliu ištirpinto sviesto, dedame į kepimo formą ir gerai suspaudžiame. Antram sluoksniui imame 1-1,5l jogurto, galima įdėti kelis šaukštus grietinės, išplakame jį su cukrumi ir ištirpinta želatina ( reikės beveik pilno didelio pakelio), galima dėti ir mažiau, bet aš visada apsidraudžiu, jei kartais nesustingtų, todėl dedu daugiau , gerai išplakam jogurtą su želatina ir dedame į šaldytuvą ir stebime kada pradės stingti, kai pradeda pilame ant pagrindo ir puošiame uogomis, dedame tortą į šaldytuvą ir laukiame ryto. Skanaus!!!





Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Penktadienis, 2012-08-31, 10:27 PM | Žinutė # 11
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
10.Mergvakario tortas

Receptas:
Torto pagrindui ir šonams: 225 g sausainių (pvz., “Selgos”); 100 g sviesto.
250g mascarpones surio.1 indelis (400 g) saldaus kondensuoto pieno;
1 v. š. medaus (nebūtina);
250 ml riebios (plakamosios, 32-36% riebumo) grietinėlės. 3 v.š. želatinos

Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti, kol bus atliekama visa kita.
Sausainius sutrupinti ir smulkiai sumalti,Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais. I tortine berti sausainių,ir sviesto biraliukus ir gerai paspaudžiant suformuoti torto pagrindą ir šonus. Pastatyti į šaldytuvą.

Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kad ištirptų ir palikti vėsti, kol atliekami tolimesni veiksmai.

Maskarponę ir kondensuotą pieną gerai sumaišyti (pageidautina, kad abu būtų kambario temperatūros - lengviau išsimaišys, bet jei geram sumaišymui naudojamas kokteilinis mikseris, tai jokio skirtumo). Įmaišyti medų (jei ne skystas, tai šiek tiek pakaitinti, kad suskystėtų) bei gerai atšaldytą ir iki standumo išplaktą grietinėlę. Supilti pravėsusią ištirpintą želatiną ir viską iki vientisumo išmaišyti (labai padeda kokteilinis mikseris). Supilti ant sausainių pagrindo. Puoskite pagal savo fantaziaj..tada statyti į šaldytuvą sustingimui (bent 3 val.)....( Mano gavos rausvas nes as pyliau maistiniu dazu)





Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Penktadienis, 2012-08-31, 10:44 PM | Žinutė # 12
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
11.
rikotos surio nekeptas torciukas

250 g. trapių sausainių
100 g. riešutų
100 g. sviesto
Sūrio masei
500 g. rikotos
300 ml. plakamosios grietinėlės (36 proc.)
1 indelio saldinto sutirštinto pieno
4 v. šaukšto želatinos
50 ml. vandens jai ištirpinti
1 didelio šaukšto medaus
i vidu deta sv melyniu ir avieciu
Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje (aš naudojau graikiškus) ir sumalkite – ne per daug.

Sausainius sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Sumaišykite su riešutais ir užpilkite tirpintu sviestu, viską gerai išmaišykite.

Masę sudėkite į tortinės formą ir gerai apspauskite tortinės dugną bei kraštus.

kol bus daromas įdaras tortinę dėkite į šaldytuvą.

Grietinėlę gerai išplakite.

Kitame dubenyje išsukite rikota, sutirštintą pieną bei medų. Įmaišykite išplaktą grietinėlę ir ištirpintą pravėsusią želatiną.

Masę nedelsiant supilkite į paruoštą tortinę, pabarstykite cinamonu ir 3 val. dėkite į šaldytuvą.

Jei kremas bus šaltesnis už želatinos tirpalą viskas gali nepageidaujamai greitai imti stingti ir sušokti gabalais, tačiau jei taip nutiks – ne bėda. Indą sus sušokusia mase įstatykite į šilto vandens vonelę ir nepaliaujamai maišykite iki vientisos masės.





Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Penktadienis, 2012-08-31, 10:54 PM | Žinutė # 13
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
12.
Nekeptas maskarpones tortas
Pagrindui
400 g sausainių
150 g sviesto

Įdarui
6 a. š. želatinos
15 v. š. šalto vandens
1 kg maskarponės
1 kg varskes(trintos)
450 g riebios grietinėlės
250 g cukraus
1 citrinos sulčių
1 tarkuotos citrinos žievelės

Sausainius susmulkinti blenderiu ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Suberti i torto formą ir gerai suspausti. Atšaldyti.

Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje ir ištirpinti ant vandens garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje. Ataušinti iki kambario temperatūros. Maskarponę, grietinėlę, cukrų,varske, citrinos žievelę bei sultis ir želatiną išplakti iki vientisos masės.

Sukrėsti masę ant paruošto pagrindo, išlyginti paviršių ir šaldyti, kol sustings.





Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Penktadienis, 2012-08-31, 10:58 PM | Žinutė # 14
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
13.
nekeptas tortas su rikotos suriu
250 g. trapių sausainių
100 g. riešutų
100 g. sviesto
Sūrio masei
500 g. rikotos
300 ml. plakamosios grietinėlės (36 proc.)
1 indelio saldinto sutirštinto pieno
4 v. šaukšto želatinos
50 ml. vandens jai ištirpinti
1 didelio šaukšto medaus
i vidu deta melyniu ir gervuogiu

Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje (aš naudojau graikiškus) ir sumalkite – ne per daug.

Sausainius sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Sumaišykite su riešutais ir užpilkite tirpintu sviestu, viską gerai išmaišykite.

Masę sudėkite į tortinės formą ir gerai apspauskite tortinės dugną bei kraštus.

kol bus daromas įdaras tortinę dėkite į šaldytuvą.

Grietinėlę gerai išplakite.

Kitame dubenyje išsukite rikota, sutirštintą pieną bei medų. Įmaišykite išplaktą grietinėlę ir ištirpintą pravėsusią želatiną.

Masę nedelsiant supilkite į paruoštą tortinę, pabarstykite cinamonu ir 3 val. dėkite į šaldytuvą.

Jei kremas bus šaltesnis už želatinos tirpalą viskas gali nepageidaujamai greitai imti stingti ir sušokti gabalais, tačiau jei taip nutiks – ne bėda. Indą sus sušokusia mase įstatykite į šilto vandens vonelę ir nepaliaujamai maišykite iki vientisos masės.




14.

Maskarpones surio tortas

Reikes:
Biskvitui:
3 kiaušinių
1,5 valg. š. miltų
1 valg. š. krakmolo
2 valg. š. cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Kremui:
250 g Maskarponės sūrio
250 ml grietinėlės 35 proc.
200 ml natūralaus jogurto
1 valg. š. vanilinio cukraus
150 g cukraus pudros
20 g želatinos
1 citrinos
Gaminimas: Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Baltymai su cukrumi ir žiupsneliu druskos išplakami iki standžių putų. Po vieną sudedami tryniai ir išmaišoma iki vientisos masės. Miltai sumaišomi su krakmolu, kepimo milteliais ir suberiami į kiaušinių masę. Viskas atsargiai išmaišoma. Paruošta biskvito tešla supilama į sviestu pateptą 22 cm skersmens kepimo formą.Forma dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180-190 laipsnių temperatūroje apie 12-15 min., kol torto biskvitas gražiai pagelsta. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Iškepęs torto biskvitas atvėsinamas.

Torto kremui: išspaudžiamos citrinos sultys. Želatina išbrinkinama nedideliame vandens kiekyje (apie 60 ml) ir pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų. Į indą supilamas jogurtas, citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, cukraus pudra, sudedamas maskarponės sūris ir išplakama. Pamažu supilama atvėsusi želatina ir gerai išplakama. Kitame inde iki standumo išplakama grietinėlė. Išplakta grietinėlė sumaišoma su maskarponės sūrio - jogurto mase.
Torto biskvitas įdedamas į kepimo formą (kurioje kepė) ir ant jo užpilamas paruoštas maskarponės sūrio kremas. Tortas su Maskarponės sūriu dedamas į šaldytuvą 3 - 4 val., kad kremas sustingtų.( As dadejau zeles gabaliuku)





Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Sekmadienis, 2012-09-02, 1:46 PM | Žinutė # 15
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20744
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
15.

Tortas keptuveje...

Teslai:1 kiausinis,200g.varskes,1 st.cukraus,vaniles,mazdaug 300g.miltu,1 a.s.gesintos sodos...
.Kremui:500 ml.pieno,1 kiausinis,1 st.cukraus,3 v.s. miltu,vaniles,150g.sviesto,150g.riesutu...
Kremo sudedamasias dalis isplakt(isskyrus sviesta ir riesutus) ir kaitinti ant letos ugnies ,kol sutirstes,atsaldyti...is sudedamuju daliu uzminkyti tesla palaipsniui imaisant miltus,kol tesla bus vidutinio minkstumo,kiek tasi.Sukocioti i ritini,supjaustyti i 6-8 dalis,iskocioti keptuves dydzio,subadyti sakute ir kepti apie 2 min.is abieju pusiu sausoj keptuvej,kol aprus.Nupjaustyti nelygias dalis ir atsaldyti blynus...Krema isplakti su sviestu,sutepti blynus,vis pabarstyti riesutais,virsu aptepti kremu ir apibarstyti smulkintais blynu likuciais,sokoladu,riesutais...Palaikyti saltai bent jau 6 val.Skanaus!





Rasos saldainių karalystė

 
Forumas » KONKURSAI - įvairūs forumo konkursai » RENKAME KONKURSŲ NUGALĖTOJUS » Kepu kepu tortukus-balsavimas (balsavimas vyksta iki 2012 09 09)
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:


Copyright MyCorp © 2019