...
 Konkursiuko "Pigu -gardu" foto - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Forum moderator: Vijolė  
Konkursiuko "Pigu -gardu" foto
raskaData: Sekmadienis, 2011-03-06, 1:25 PM | Žinutė # 1
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Tik foto

priziukas

 
raskaData: Sekmadienis, 2011-03-06, 1:27 PM | Žinutė # 2
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
1. Alos 78

Makaronų apkepas

250 g makaronų
2 v. š. sviesto
2 v. š. miltų
250 ml pieno
250 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 skardinė konservuoto tuno
100 g šaldytų žirnelių
druskos
pipirų

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje ir nuvarvinti.
Puode ištirpinti sviestą ir jame pakepinti miltus. Maišant supilti pieną ir kaitinti, kol padažas ims tirštėti. Pagardinti druska, pipirais ir muskatu. Įmaišyti pusę tarkuoto sūrio. Tuomet suberti žirnelius, įmaišyti tuną.
Makaronus sumaišyti su paruoštu padažu. Makaronus sudėti į apkepo indą ir užberti likus sūrį. Apkepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje, kol sūris gražiai apskrus (apie 10 - 20 min.). Tikrai nevirsys 13Lt. Skanaus


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Sekmadienis, 2011-03-06, 1:29 PM | Žinutė # 3
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
2. Snieguoliukes

Paprasti kepsniukai


Reikės :
kiurų vafliukų ( aš dariau iš 100g kaina 1,5Lt)
400g faršo ( tinka bet koks )
džiūvesėlių , kiaušinio, aliejaus ir prieskonių
Pomidorų padžo

Padarote paprastą faršą su prieskoniais, juo reikia prikimšti tuščiavidurius vafliukus, juos apvolioti kiaušinio plakinyje ir džiuvesėliuose ir virti tarp aliejaus.
Valgome su kečupu
Kaina manau apie 9Lt ( 3 asmenų šeimai, per kartą nesuvalgėm chi )
Skanaus meilee


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Sekmadienis, 2011-03-06, 1:30 PM | Žinutė # 4
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
3. Snieguoliukes

"Žemaitukai" lelius

Produktai:1kg bulvių( virtų su lupenomis)
2 kiaušinių
dešrelių
truputį krakmolo, druskos, aliejaus kepti
Džiūvesėlių
Paruošimas
atvėsintas bulves nulupti ir sumalti mesmale, įmušti kiaušinius ir įdėti krakmolo, viską išmaišyti.
Dešreles perpjauti per pusę.
daryti kaip žemaičių blynus, apvolioti tarp džiūvesėlių ir kepti aliejuje
patiekalo kaina 3asmenims apie 6Lt gedaaa


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Sekmadienis, 2011-03-06, 1:31 PM | Žinutė # 5
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
4. Dikos

tarkuotos bulves vistu odelese

bulves 1.5 kg.= 1.5lt (tiksliai nesveriau) sutarkuot burokine tarka,ideti prieskoniu
odeles 1.6 kg.= 2.5lt, (truputi nulupinejau riebaliukus kad nebutu per riebu ) truputeli pasudyti
suvinioti kaip balandelius ,sudeti i bleta apslakstyta aliejumi
kepri 200 orkaiteje ~45-55min.,kol graziai apskrus
isejo 22 gabaliukai =4 lt.
skanaus verdu


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Sekmadienis, 2011-03-06, 1:33 PM | Žinutė # 6
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
5. Jarminos

b]Bulvių ir mėsos suktinukai[/b]

2 asmenims reikia:

5 vidutinio dydžio(arba 10 mažų) bulvių,(1,5 lt)
mėsos juostelių,(2,5 lt)
5 skiltelių česnako,(1 lt)
pipirų.
Aš perku sūdytas kiaulienos juosteles, tad jas mirkau vandeny pora valandų, kad nebūtų tokios sūrios. Tada apibarstau pipirais ir smulkintais česnakais. Bulves nuskutu, nuplaunu. Mažų bulvių nepjaustau, o kitas daliju perpus. Imu mėsos juostelę, ja apvynioju bulvę, pritvirtinu dantų krapštuku ir dedu į foliją. Kepti 200 laipsnių karščio temperatūroje, maždaug valandą laiko.
Skanaus.

Viskas kainavo 5 litus.


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Sekmadienis, 2011-03-06, 1:34 PM | Žinutė # 7
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
6. Jarminos

b]Bulvių ir faršo apkepas.[/b]

Reikia:
0,5 kg faršo(aš naudojau kiaulienos ir jautienos)(3,5lt),
1kg bulvių(2lt),
1 svogūno,
1 stiklinė vandens,
4 šaukštai grietinės
aliejaus,
150g fermentinio sūrio,
prieskonių(aš naudojau pipirus, druską, prieskonius mėsai)(2,5lt).

Nuskustas bulves supjaustyti griežinėliais. Kepimo skardą ištepti aliejumi, dalį bulvių išdėlioti skardoje, ant jų dėti farša, tada supjaustytą svogūną ir likusias bulves. Tada supilti vandenyje išmaišytus prieskonius ir aliejų. Ant viršaus užberti tarkuoto fermentinio sūrio. Kepti 200 laipsnių temperatūtoje, apie 50min.

Viskas kainavo 8 litus.


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Sekmadienis, 2011-03-06, 1:37 PM | Žinutė # 8
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
7. Virginijak


8 vidutinės bulvės
didelė morka
svogūnas
truputėlis kopusto
4 šaukštai maltos mėsos
2 šaukšteliai sviesto
druskos ir prieskonių
4 folijos gabaliukai

Nuskusti bulves ir morka, supjaustyti jas grežinėliais, pasūdyti, išdalinti ant 4 folijos lapų , kopūstą ir svogūną susmulkinti ir dėti ant bulvių, tada kiekvieną folijos lakštą dėti po šaukštą maltos mėsos ir po puse šaukštelio sviesto, pabarstyti priskoniais. Tada folijos kraštus pakelkite ir užlelkite į viršų, suspauskite, kad neliktų tarpų. sudėlit į karčiui atspatų indą su vandeniu ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę, kepkite apie valandą.
Pastaba: galima dėti ir kitas daržoves.


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Ketvirtadienis, 2011-03-31, 8:41 AM | Žinutė # 9
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
8. Atiles

0,5 kg faršo
puse pakelio makaronų,
1 nedidelis svogūnas,
gabaliukas paprikos,
nedidelė morka,
druska, pipirai, kečupas, aliejus.

Makaronus išverdame, faršą su visomis daržovėmis pakepiname. Sudedame makaronus, išmaišiome ir dar pakepiname. Garnyras įvairus.

4 asmenims po 2-3 lt. Pigu, greita ir skanu.



Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Ketvirtadienis, 2011-03-31, 8:45 AM | Žinutė # 10
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
9. Virginijak

Kepinukai:

4 gabaliukai išmuštos mėsos gabaliukų (kaip karbonadams)
1 pokelis virtų ryžių (80g)
Virta morka
Didelis svogūnas (pakeptas aliejuje)
truputėlis grybų (virtų, keptų ar ba marinuotų)
4 šaukštai tomato arba majonezo,arba po 2 šaukštus jų.
Mėsą pasūdyt, pabarstyt prieskoniais ir sudėti į karščiui atsparų indą. ant jų sudėti virtus ryžius, virtą, sutarkuotą morką, žirnelius, grybus ir keptą svogūną. 200 laipsnių orkaitėje kepti apie 35 min , tada ištraukti ir aptepti tomatu, arba majonezu, arba jų mišiniu. Dar pakepti apie 10 min.
Skanaus


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Ketvirtadienis, 2011-03-31, 8:47 AM | Žinutė # 11
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
10.Jarmina

"Ubagų košė"

Reikia:
2 saujų perlinių kruopų,
1 saujos pupelių,
1 saujos skaldytų žirnių,
2-3 juostelės rūkytos šoninės,
1 morkos,
1 bulvės,
prieskonių.

Kruopas, žirnius ir pupeles užmerkti kelioms valandoms. Morką su bulve nuskusti ir sutarkuoti burokine tarka. Šoninę supjaustyti kubeliais.
Į puodą sudėti pupeles su žirniais, užpilti vandens ir virti apie pusvalandį, tada supilti kruopas ir dar pavirti 15 min. Tada sudėti tarkuotą bulvę ir morką. Dar pavirus, pažiūrėti,ar viskas išvirę ir tada sudėti šoninės gabalėlius, pagardinti prieskoniais. Gal ir neišvaizdu, bet labai skanu. Viskas kainavo apie 2-3 litus.


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Ketvirtadienis, 2011-03-31, 8:48 AM | Žinutė # 12
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
11. Ala78

Vistu sirdeliu troskinys

500g. sirdeliu
1 didele morka
1 svogunas
2 saujos zaliu zirneliu
5-6 bulves

pakepinti sirdeles,sutarkuota morka,svogunus. Viska dedam i puoda,idedam bulvyciu,ipilam vandenuko,prieskoniu ir tusinam. Kai jau troskinys bus gatavas ipiliau biski grietineles,idejau krapu. Skanaus.


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Ketvirtadienis, 2011-03-31, 8:50 AM | Žinutė # 13
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
12. Atiles

Išvirti 2 vištos (arba gaidžio lelius ) šlaunis, numti nuo kaulo ir patroškinti su įvairiomis daržovėmis (aš dėjau sparagų, žirnelių, morkų, svogūniuką ir klafijorą). Galima įdėti šaukštą grietinės ir kečupo. Garnyrui tinka ryžiai, bulvės arba duona chi
3 asmenims apie 10 lt



Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Ketvirtadienis, 2011-03-31, 8:51 AM | Žinutė # 14
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
13. Virginijak

Bulvinė pica (arba patiekalas " išluok likučius iš šaldytuvo") chi :

Padui:apie 8 virtos bulvės (didesnės), 1 kiaušinis, šlakelis pieno ar rūgpienio, miltų tiek kad tešla nebūtų kieta, druskos.
įdarui: 1 cukinija (mažytė), 1 paprika, 2 didoki svogūnai, 2 sardelės, trys šaukštai tomato.
Bulves sumalti ir iš visų padui skirtų komponentų išmaišyt tešlą, iškloti ja ant aliejumi ištepto atsparaus karščiui indo dugno ir sienelių.
svogūną supjaustyti ir pakepti, kartu su susmulkinta dešrele, dėti ant pado, cukinijas ir papriką susmulkinti ir pakepti aliejuje, pabaigoje įdėti truputį tomato, sudėti ant viršaus. Viską pašauti pusvalandžiui į orkaitę.
Įdarui galima naudoti viską ką mėgstate, nebūtinai šiuos produktus kuriuos surašiau, šis patiekalas labai gerai kai reikia sunaudoti įvairius likučius iš šaldytuvo...


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Ketvirtadienis, 2011-03-31, 8:52 AM | Žinutė # 15
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
14. Virginijak

Bulvinis vyniotinis

tešlai: 8 virtos bulvės (sumaltos|), 2 kiaušiniai, šaukštas grietinės, miltų kad tešla nebūtų labai kieta, druskos.
įdarui:2 sardelės, 2 svogūnai, 1 virta morka
džiuvesėlių, aliejaus
sardeles sumalti, pakepinti su susmulkintais svogūnais, morką sutarkuoti burokine trintuve
iš tešlai skirtų produktų sumaišyti tešlą ir ant folijos lapo, ant kurios pabarstyta džiuvesėlių aliejuotom rankom suformuoti keturkampį lakštą, tada ant jo viršaus tolygiai paskirstant sudėti tarkuotas morkas, ir sardelių- svogūnų padažą. Atsargiai, pasinaudojant aliminio folija susukti į ritinėlį, perkelti į aliejumi pateptą kepimo indą ir pašauti geram pusvalandžiui į 200 laipsnių orkaitę.
Skanaus...


Rasos saldainių karalystė

 
Search:


Copyright MyCorp © 2024