|
FOTOGRAFIJOS KURSAI
|
|
| Vijolė | Data: Pirmadienis, 2010-12-27, 8:28 PM | Žinutė # 1 |
 forumo numylėtinė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 18205
Apdovanojimai: 63
Reputacija: 11
Statusas: Atsijungęs
| Na kadangi yra norinčiu išmokti fotografuoti nutariau surengti kursus. Tai gi norėčiau sužinoti kokiais fotoaparatais fotografuojate ( fotoaparato tikslus pavadinimas) Atostogos baigėsi, pradedam dirbti 
|
| |
| |
| kuge | Data: Antradienis, 2011-01-18, 7:08 PM | Žinutė # 331 |
 forumo tauškutė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 4940
Apdovanojimai: 28
Reputacija: 30
| Quote (vijole1972) dar norėjau paklausti kokių rankiniu nustatymu tu fotografavai? Nusistačiau ant raidės m ir sukiojau ten priekyje tokį žiedelį kai pasirodė kad pakankamai ryšku ir spaudžiau konpkę Ot tai krūta fotografė, kaip čia krūtai paaiškinau 
|
| |
| |
| FREEJA | Data: Antradienis, 2011-01-18, 7:08 PM | Žinutė # 332 |
 forumo tauškutė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 3760
Apdovanojimai: 20
Reputacija: 7
| as vistiek neusprantu,kur tas fokusas yra?

|
| |
| |
| pumpurelis | Data: Antradienis, 2011-01-18, 9:00 PM | Žinutė # 333 |
 forumo veteranė
Žinutės: 13349
Apdovanojimai: 59
Reputacija: 13
| Quote (FREEJA) as vistiek neusprantu,kur tas fokusas yra? masinu turguj ieskok
|
| |
| |
| pumpurelis | Data: Antradienis, 2011-01-18, 9:33 PM | Žinutė # 334 |
 forumo veteranė
| visos be blico su zaisliukais lyg ir patiko man tos fotkes ,o su riesutais visaip bandziau ir nelabai gavosi gal blogai kad dedu ant spniteles tokios poaukstes ,gal gaunasi is aukstai labai net nezinau ir sesely toki meta lyg, Vijole istikro as ir nelabai maciau kur buvo paaiskinta issamiai ka sugeba macro funkcija del to ir nelabai suvokiu esmes pazejau ta video tai pagal video visiskai kitaip supratau ,kad norint kazka smulkaus nufotkint jis tarsi koks priartintojas ir sugebantis nesuliejant vaizda nufotkint ,o paskui issiaiskinom kad lyg reikia is keliu poziciju fotkint,gal nepastebejau as tos informacijos apie macro bet man jos truko kaip teorines dalies 
|
| |
| |
| pumpurelis | Data: Antradienis, 2011-01-18, 9:43 PM | Žinutė # 335 |
 forumo veteranė
| Quote (vijole1972) nu tau kaip žirafai kol daeina ir rytojus ateina Na teisybe pasakius ne tokia jau as zirafa jauciuosi o tik visur bandau pajuokauti bet ziuriu kad dauguma mano juoko nelabai supranta ,raska galvoja kad moteris budama dvieju vaiku mama nelabai ka sugeba virtuvej,tu vel teorijas vedi ,o cia tik pajuokaut norejau ,bet kartais taip gauni i sirdi atgal pajuokavus kad pagalvoji geriau ir nebejuokat
|
| |
| |
| Anica | Data: Antradienis, 2011-01-18, 10:38 PM | Žinutė # 336 |
 naujokė
Žinutės: 51
Apdovanojimai: 1
Reputacija: 4
| pumpurelis, einam miegot, ryt paplepėsim ir apie foto ir apie juokelius ;) Neimk į širdį
|
| |
| |
| Vijolė | Data: Antradienis, 2011-01-18, 10:48 PM | Žinutė # 337 |
 forumo numylėtinė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 18205
Apdovanojimai: 63
Reputacija: 11
| Quote (pumpurelis) Vijole istikro as ir nelabai maciau kur buvo paaiskinta issamiai ka sugeba macro funkcija del to ir nelabai suvokiu esmes pazejau ta video tai pagal video visiskai kitaip supratau ,kad norint kazka smulkaus nufotkint jis tarsi koks priartintojas ir sugebantis nesuliejant vaizda nufotkint ,o paskui issiaiskinom kad lyg reikia is keliu poziciju fotkint,gal nepastebejau as tos informacijos apie macro bet man jos truko kaip teorines dalies pumpurelis, macro yra fotografavimas labai arti esančio objekto, o sugebėjimas sulieti tai yra jau ryškumo nustatymas tam tikrose vietose. Fotografuojant objektą iš tos pačios vietos (identiškai) galima suliejimus padaryti skirtinguose vietose ir tai būtų ryškus tik priekis, vidurys ar galas. Pagrindinė macro komanda ryškumą padaro centre (nes programoje nustatytas ryškumo centras centre) bet mano video pamokėlėje parodyta (tik nežinau kaip kituose jusu fotikuose, nes nematant fotiką man sunku tiksliai nustatyti kaip ten nustatoma) kaip aš valdau tuos ryškumo atstumus. pumpurėli tavo fotike Canon yra toks stebuklingas mygtukas ant objektyvo AF/MF AF- automatinis vaizdo ryškumo nustatymas, MF- rankinis vaizdo ryškumo nustatymas. Tai reiškia kad jei bus nustatyta ant AF tai tau fokusuos pats objektyvas, o jei sugalvotum nusistatyti MF tai jau tau pačiai reikia pasukinėti priekinį ratuką ir jau nusistatyti ryškumą kur tau norisi, šiuo atveju gali pasirinkti priekį, vidurį ar galą. Na o kas liečia tuos pajuokavimus, tai ir aš moku pajuokauti, bet tu jų nesupranti, na tikiuosi mes abi vieną kitą supratom ir ateityje bus tik protingi pokalbiai be juokų 
facebook
|
| |
| | |
| virginijak | Data: Trečiadienis, 2011-01-19, 9:50 AM | Žinutė # 339 |
 forumo pleputė
Grupė: Fotošopo mylėtoja
Žinutės: 6137
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 2
| Quote (Anica) bet tada moksleiviams reikėtų duot ir konkrečius nurodymus ką reikia daryt, bo jaučiu kad kitaip jiems neišeis ;) pritariu... Quote (Anica) Beja, bandžiau tikrinti teoriją dėl muilinės pas mane galima fokusuot tik nuotraukos viduryje , net instrukciją susiradau... O va kur krikštasūniui dovanojom fotiką (už 200 lt) tai tas fokusavimas skirtingose ekrano vietose yra... Taigi muilinė muilinei nelygu...
] Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš materinstvo.ru, fotowedding.ru, lenagold.ru, photoshablon.ru, allday.ru, www.google.lt Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
|
| |
| |
| FREEJA | Data: Trečiadienis, 2011-01-19, 9:57 AM | Žinutė # 340 |
 forumo tauškutė
Žinutės: 3760
Apdovanojimai: 20
Reputacija: 7
| Quote (virginijak) bet tada moksleiviams reikėtų duot ir konkrečius nurodymus ką reikia daryt, bo jaučiu kad kitaip jiems neišeis ;) taip aš irgi pritariu.

|
| |
| |
| pumpurelis | Data: Trečiadienis, 2011-01-19, 10:30 AM | Žinutė # 341 |
 forumo veteranė
| tai ten tie ant ekraniuko tokie pliusiukai fokusavima nustato ,as asmeniskai kaip vijole ir sakei esu ijungus automatini fikusavima nes manual tai man zalias miskas butu bet tada kaip ten kaip nors reikia orentuotis pagal tuos pliusiukus ant ekranelio pas mane jie gal sesi jei neklstu reiktu patikrint nesu tikra , laukiu komentaro is vijoles ir anicos ar kitu kurie supranta ta reikala komentaro apie fotkes
|
| |
| |
| Anica | Data: Trečiadienis, 2011-01-19, 11:33 AM | Žinutė # 342 |
 naujokė
| Quote (virginijak) galima fokusuot tik nuotraukos viduryje Tai galima fotoaparatą apgauti: Nusitaikai, taip, kad norima fokuso vieta būtų per vidurį. Tada spaudi fotkinti knopkę iki pusės. Žiūri ar teisingai sufokusavo ir jei ok tada judini fotoaparatą neatleisdama knopkės ir nusitaikai tokį kadrą kokio norėjai, o tada jau spaudi ją iki galo ;) Beja jau rašiau apie tai, gal nesuprantamai paaiškinu? Va šitaip sumedžiojau dvejetą vakar su mamos absoliučiai automatine funkcija jos Nikone
|
| |
| |
| Anica | Data: Trečiadienis, 2011-01-19, 11:37 AM | Žinutė # 343 |
 naujokė
| Quote (pumpurelis) laukiu komentaro Teisingai - pliusiukai rodo į kurią vietą fokusuoja Jei pas tave juos visus šešis parodo, vadinas Auto funkcija rado net šešis taškus/objektus į kuriuos nusitaikė fotografuoti. Manau, kad Makro funkcijoj jų turėtų būt mažiau, bet čia tik spėju, nes nesu 'žaidusi' su veidrodiniu aparačiuku O norėčiau Paskaityk postą aukščiau. Manau tavo fotiko auto-fokusavimo programai tas bairis irgi tinka ;)
Message edited by Anica - Trečiadienis, 2011-01-19, 11:37 AM |
| |
| |
| Anica | Data: Trečiadienis, 2011-01-19, 11:47 AM | Žinutė # 344 |
 naujokė
| pumpurelis, dėl tavo fotkių. Riešutėliai tai super Pažiūrėk kaip gražiai sufokusuota į pirmus du, o likusieji lyg ištirpsta. Tokios foto man labai patinka - MENAS O vat žaisliukus trauk kur nors toliau nuo sienos. Geriausiai ant stalo krašto ir fotkink taip, kad už jų bent pora metrų nieko nebūtų. Tada pamatysi, kaip gražiai susilies fonas ;) Jei šnekėt apie būtent Makro funkciją tai dabar mes treniruojamės, kad foto būtų sufokusuotas viename taške, o aplinkui viskas sulieta. Tai tavo žaisliukų atveju tau sufokusavo juos visus... O man norėtųsi kad būtų ar tai viena kaladėlė ryški, o kitos ne... arba meškio galva ryški, o kita išplaukę... Žinai. Komentuojant foto labai svarbu žinoti, ką tu pati norėjai padaryt. Todėl pasakok kuo išsamiau apie jas ;) Vat parašei, kad žaisliukai tau patinka, o riešutėliai ne. Kodėl?
|
| |
| |
| raska | Data: Trečiadienis, 2011-01-19, 12:42 PM | Žinutė # 345 |
 forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
| jusu teismui 
Rasos saldainių karalystė