...
 Natūralūs nagai - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Natūralūs nagai (informacija)
Natūralūs nagai
ausroteaData: Pirmadienis, 2010-03-08, 4:31 PM | Žinutė # 1
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs

Apie nagus, jų priežiūrą, manikiūro subtilybes. Be komentarų.

Pokalbiai apie nagus ČIA.
 
greituteData: Penktadienis, 2010-03-19, 12:39 PM | Žinutė # 2
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Elementari nagų priežiūra
Elementari nagų priežiūra susideda iš šių veiksmų: nagų ir panagių išvalymas, pakirpimas, dildinimas ir poliravimas. Šią procedūrą galima atlikti tiesiog pačiam namuose. Nėra taisyklės kaip dažnai daryti manikiūrą, tačiau nepatartina darytis daugiau kaip kartą per savaitę.
Išvalymas
Nagams ir panagėms valyti naudokite nagų šepetėlį su natūraliais ar plastmasiniais šereliais. Procedūrai reikės vandens ir šiek tiek muilo. Šepetėlio šereliai turi būti pakankamo tvirtumo, kad išvalytų panages, tačiau ne per standus ir ne per šiurkštus odai aplink nagus.
Pamerkite nagus į dubenį su šiltu vandeniu, kad atmirktų panagės ir lengviau išsivalytų nešvarumai. Tuomet nagų šepetėliu švelniai pašalinkite nešvarumus.
Pakirpimas
Pakirpti nagai turi atrodyti tvarkingi, ilgis pasirenkamas toks koks jums atrodo patogiausias. Ilgiems nagams reikia naudoti aštrias žirkles (žnyplutes) ir kirpti tiesia linija.
Dildinimas
Dildinimas yra svarbi nagų priežiūros dalis. Jo dėka nagui suteikiama norima forma ir sušvelninama pakirpto nago briauna. Dildinkite tolygiai viena kryptimi.
Poliravimas
Poliravimo metu pagerėja kraujo apytaka po nagu. Nago paviršių reikia poliruoti kad suteiktume jam lygumą, spindesį ir sveiką išvaizdą. Nago paviršių poliruokite švelniai viena kryptimi.

Odelių priežiūra
Kita svarbi nagų priežiūros dalis yra tinkam nagų odelių priežiūra. Odeles galima suminkštinti ir prisotinti drėgme naudojant rankų kremus, losijonus ar aliejukus minkštinančius odeles. Odelių atstūmimui naudokite apelsinmedžio ar beržinę mentelę. Šią procedūrą atlikite švelniai, neatstumkite odelės per stipriai, nes pažeisite nagą pusmėnulio srityje. Pusmėnulio srityje nago plokštelė nevisiškai suragėjusi. Tad dėl grubesnio judesio nagas ataugs banguotas.

Nagų lakas
Nagų lakas yra nebūtinas, tačiau reikia žinoti, jog jis vaidina svarbų vaidmenį nagų priežiūroje. Puošdamas nagus jūsų mėgstamais atspalviais, nagų lakas gali pasitarnauti kaip apsauga nuo vandens ir kitų faktorių, kurie kenkia jūsų nagams.
Nagų lakas, nesvarbu ar permatomas ar akį rėžiančių spalvų, suteikia tvarkingos ir save prisižiūrinčios moters įspūdį.
Šiandieną yra gausybė lakų rūšių:.
• Greitai džiūstantys
• Stiprinantys nagus
• Skatinantys nago augimą
• Viskas viename (lako pagrindas, lako apsauga ir spalva)
• Apsaugantis nuo sluoksniavimosi ar skilinėjimo
• Priauginamiems nagams
Norint išgauti geriausią rezultatą, reikia naudoti geresnės kokybės nagų lakus. Juose būna geresni šepetėliai, kurie tolygiau paskirsto laką nago paviršiuje. O ir lakas ilgiau išlieka nenusilupęs. Tuomet tenka rečiau naudoti lako nuėmėją, kuris labai sausina nagus.

 
greituteData: Penktadienis, 2010-03-19, 12:49 PM | Žinutė # 3
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Geras būdas prižiūrėti ir palepinti savo nagus – pasidaryti manikiūrą. Žemiau išvardinti patarimai padės pasidaryti manikiūrą namuose

Geras būdas prižiūrėti ir palepinti savo nagus – pasidaryti manikiūrą. Žemiau išvardinti patarimai padės pasidaryti manikiūrą namuose.

Prieš pradedant manikiūrą, panaikink bet kokius nagų lako pėdsakus.

Nagams suteiksi norimą formą, naudodama nagų dildę. Nagus visada poliruok tiktai viena kryptimi. Norėdama patrumpinti nagus, pirmiausiai naudok aštresnę nagų dildės pusę, o po to - smulkios tekstūros pusę.

Dirbk su savo nagais rūpestingai ir neatmestinai.

Norėdama įsitikinti, ar tavo nagai gerai nudildinti, paprasčiausiai perbrauk jais per senas pėdkelnes – nagai neturėtų niekur užkliūti.

Naudok nagų odelių šalinimo priemones ir švelniai pašalink odeles aplink nagus, tačiau niekada jų nekirpk.

Losjoną rankoms įmasažuok į rankos odą kitos rankos nykščiu, pradėk nuo delno. Taip pagerinsi kraujo apytaką savo rankose. Tą patį procesą pakartok kitai rankai.

Prieš lakuojant nagus, kremo likučius nuvalyk mediniu pagaliuku, apsuktu vatele.

Pirmiausiai naudok nagų lako pagrindą.

Lakavimą pradėk nuo nago centro, po to lakuok nago šonus. Nagą turėtum nulakuoti trimis brūkštelėjimais. Prieš lakuojant antrą sluoksnį, leisk nagams visiškai išdžiūti.

Po nulakavimo nagų laku, nagą padenk viršutiniu apsauginiu nagų lako sluoksniu.

Nagų lakus laikyk šaldytuve. Buteliuko kamštelį patepk vazelinu, tuomet jis neuždžius ir lengviau atsisuks.

 
greituteData: Penktadienis, 2010-03-19, 12:50 PM | Žinutė # 4
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Ar visada atkreipiate dėmesį į savo nagų būklę, atlikdama šimtus įvairiausių kasdieninių moteriškų darbų - rinkdama telefono numerį, sudarinėdama pirkinių sąrašą, valydama langus, lygindama ir t.t.?

Mūsų rankos yra neatskiriama mūsų kasdienio gyvenimo dalis. Dažnai net nepastebėdamos, mes nuolat rizikuojame sveika savo rankų išvaizda. Bent keletą minučių per dieną ar bent keletą kartų per savaitę įvertink savo nagų spalvą, tekstūrą, išvaizdą, baltų dėmių ar rumbelių atsiradimą.

Norėdama kuo geriau prižiūrėti nagus, gali pasinaudoti šiais patarimais:

Puikūs sveiki nagai
Kai labai skubi, naudok greitai džiūstantį nagų laką.
Gerk daug vandens. Visas žmogaus kūnas reikalauja daug skysčių, tuo pačiu ir nagai.
Pasikonsultuok su savo gydytoju, ar tau netrūksta vitaminų.
Kasdien pataisyk savo manikiūrą, kad išvengtum atplaišų ar įtrūkimų.
Valgyk tik sveiką maistą.

Nagų lakavimo patarimai:
Nagus pabaik lakuoti viršutiniu nagų lako sluoksniu, suteik jiems žvilgesio ir blizgesio.
Pradėk nuo nagų lako pagrindo, norėdama sustiprinti ir apsaugoti nagus.
Nagų lakus laikyk šaldytuve - išlaikysi vienalytę konsistenciją.
Tačiau nelaikyk nagų lako minusinėje temperatūroje - nagų lako buteliukas gali suskilti.

Kaip išvengti nagų lūžinėjimo ir skilinėjimo:
Venk naudoti nagus vietoje įrankių. Tai reiškia - jokio braukymo, krapštymo, spaudimo, sukimo, gręžimo ir t.t. su nagais. Tu juk žinai, kas tu esi! Tu esi moteris!
Kuomet imiesi namų ruošos, naudok gumines pirštines, ypač tada, kai naudoji chemikalus ar kitas dezinfekavimo priemones.

Šiek tiek apie nagus
Oda po nagais yra vadinama odos matrica arba tarpląsteline medžiaga. Didžiausia nago dalis yra rausvos spalvos dėl plonyčių kraujagyslių tinklo, esančio dermos matricoje. Baltos pusmėnulio formos plotas nagų gale vadinamas lunula arba piršto nago mėnuliuku.
Rankų pirštų nagai auga tris ar keturis kartus greičiau, negu kojų nagai. Kaip ir plaukai, nagai daug greičiau auga vasarą nei žiemą. Jeigu nagas yra sužalotas, jis atauga, jeigu tik smarkiai nepažeista matrica. Baltos dėmės ant nago paviršiaus kartais atsiranda dėl laikinų pasikeitimų augimo procese.

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 9:22 PM | Žinutė # 5
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
* Maitinkitės visaverčiais produktais, venkite saldumynų, kavos, vartokite vitaminus, gerkite šviežiai spaustas sultis.

* Nuskutusios bulves, nuvaliosios morkas, burokėlius, uogas, rankas patrinkite agurko žievele. Jei į rankas įsigėrė kvapai, arba skutamų morkų spalva, nusiprauskite rankas citrinų sultimis.

* Kai dirbate “nešvarų” darbą, užsimaukite nematomas apsaugines “pirštines”, t.y. rankas tirštai įmuiluokite ir kelias minutes padžiovinkite. Baigus darbą, “pirštinės” lengvai nusiplaus.

* Jei rankų oda šiurkšti, suskilinėjusi, suvilgykite jas pienu. Be to kiekvieną kartą nusipraususi rankas įpraskite jas pasitepti kremu.

* Jei pavargote nuo darbų, pamirkykite alkūnes šaltame vandenyje, ir Jums palengvės.

* Nuvaliusios arba supjausčiusios svogūną ar česnaką, rankas patrinkite drėgna druska, paskui nuplaukite vandeniu su muilu. Be to galite rankas patrinti kavos nuosėdomis. Kvapas išnyks.

* Vėjo nugairintas rankas galite išgydyti taip: sutrinkite dvi išvirtas bulves, įpilkite porą lašų aliejaus. Šia mase kasdien tepkite rankas, ir laikykite apie dešimt minučių.

* Pleiskanojančias, suskirdusias alkūnes, rankas, išgydysite sūriu vandeniu.

* Jei rankos prakaituoja Jums taip pat padės druskos vonelės (litrui šalto vandens, šaukštelis valgomosios druskos).

* Jei nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, daugiau vartokite pieno produktų, valgykite kruopų, ir kitų maisto produktų, turinčių kalcio, geležies, vitaminų, arba vartokite papildų.

* Du kartus per savaitę palaikykite įmerkusios pirštų galiukus pašildytame ricinos aliejuje. Nagai sutvirtės ir nelūžinės.

* Jei nuolat lakuojate nagus, bent kelias dienas leiskite jiems pailsėti nuo lako. Arba tepkite tik nagų stiprintoją.

* Laikykitės higienos. Ypatingai jei įtrūkusi oda prie nagų. Čia infekcijos labai greitai plinta. Būkite gražios ir laimingos. Grožio klubas

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 9:22 PM | Žinutė # 6
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs

Nagų priežiūra – ką ir kaip daryti

Kaip turėtų atrodyti nagai, kuriais tinkamai rūpinamasi? Kaip pačiai tinkamai juos prižiūrėti? Šiuolaikinės metodikos ir liaudiški receptai – visa tai tau ir tavo nagams!
Gražios moters įvaizdis sukuriamas iš detalių. Tačiau kaip dažnai pristinga laiko pačioms paprasčiausioms grožio procedūroms! O juk gražūs plaukai, nepriekaištingas manikiūras ir pedikiūras, lygi oda – tai svarbiausi gražios moters atributai. Skirti jiems keletą valandų per savaitę – ne taip jau daug, o rezultatas tikrai nenuvils. Šį kartą pakalbėkime plačiau apie nagus.

Vitaminai
Juk būna taip: vienos gali didžiuotis ilgais ir tvirtais nagais jų nestiprindamos jokiomis papildomomis priemonėmis, o kitoms ši puošmena nuolat lūžta, sluoksniuojasi. Ką daryti ir kur ieškoti tokios nelygybės priežasčių?

Atsakymas akivaizdus: šunybes krečia kalcio ir vitamino A trūkumas organizme. Nagams, lygiai taip pat, kaip ir dantims bei plaukams, reikia stipraus vitaminų „palaikymo“. Todėl padovanok savo nagučiams tinkamiausius vitaminų ir mikroelementų kompleksus. Gali vartoti įprastus kasdienius vitaminus, o kalcio ir vitamino A atsargas papildyti pakoregavusi savo valgiaraštį, o gali įsigyti specialiai nagams, odai ir plaukams skirtų maisto papildų. Svarbiausia – apsišarvuok kantrybe. Pavartojusi vitaminų savaitę pagerėjimą vargu ar pajusi. Kalcis ir daugelis vitaminų organizme kaupiasi pamažu, todėl nagai pastebimai sutvirtės tik po ilgesnio laiko.

Vonelė nagams
Keletą kartų per savaitę (o dar geriau – kasdien) gali pasidaryti vonelę rankoms su jūros druska, alyvuogių aliejumi ar citrinos sultimis. Procedūros trukmė – 10-15 minučių.

Puiki nagų tvirtinimo ir balinimo priemonė – citrina. Perpjauk ją per pusę, į minkštimą suleisk nagus (vienos rankos – į vieną puselę, kitos – į kitą), palaikyk 3-5 minutes.

Pašildytas alyvuogių aliejus stimuliuoja nagų augimą. Vos vos pakaitink šaukštą alyvuogių aliejaus ir įtrink juo nagus bei odelę aplink juos, pamasažuok.

Po kiekvienos nagų stiprinimo procedūros rankas ir nagus patepk riebiu maitinamuoju rankų kremu. Jei tavo nagai itin sausi ir nuolat sluoksniuojasi, o rankų oda trūkinėja, kosmetologai rekomenduoja patepti rankas storu kremo sluoksniu, užsimauti pirštines ir palaikyti per naktį.

Manikiūras
Netinkamai atliktas manikiūras užuot puoselėjęs nagus tik dar labiau sustiprins jau esamas problemas ir, žinoma, padovanos naujų bėdų. Todėl prieš jo imdamasi įsidėmėk:

• Manikiūrą atlikti būtina ne rečiau kaip 1 kartą per 2 savaites;

• Nagui forma suteikiama prieš vonelę, kai jis dar visiškai sausas;

• Metalinė dildė labai kenkia nagams, nuo jos jie ima sluoksniuotis. Šiek tiek geresnis variantas – popierinė, o idealu – stiklinė.

• Nagai dildinami viena kryptimi – nuo nago kampo link jo centro, o ne judesiu pirmyn-atgal.

• Nagas bus mažiau žalojamas, jei kutikulą ne kirpsi specialiomis žirklutėmis, o tik nustumsi medine lazdele, prieš tai odeles suminkštinusi specialia priemone.

• Prieš lakuodama nagus būtinai patepk juos apsauginiu lako pagrindo sluoksniu – taip lako pigmentas nepažeis nago plokštelės.

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 9:23 PM | Žinutė # 7
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Mityba - kad nagai būtų gražūs, stiprūs ir sveiki

Kad nagai būtų gražūs, prižiūrime juos darydami manikiūrą ar juos lakuodami. Tačiau to neužtenka. Kad nagai būtų sveiki, jais reikia rūpintis iš vidaus. Subalansuota mityba yra labai svarbi jūsų nagams. Labai svarbu į kasdienį mitybos racioną įtraukti svarbiausias maisto medžiagas, kurios užtikrintų jūsų nagų sveiką ir gerą išvaizdą. Štai keletas naudingų patarimų.

• Jei jūsų nagai sausi ir skilinėja, valgykite maistą, kuriame būtų gausu:
Vitamino A (jo gausu žuvų taukuose, svieste, kiaušinio trynyje, menkės kepenėlėse, jautienos kepenyse, piene, grietinėlėje, grietinėje, fermentiniame sūryje).
Kalcio (pienas ir jo produktai, mineralinis vanduo, riešutai, saulėgrąžos, brokoliai, grūdai, jautiena, sardinės. Daugiausia kalcio turi fermentinis sūris).

• Jei nagai šerpetojasi, valgykite produktus praturtintus:
Baltymais (mėsa, pienas, kiaušiniai, žuvis).
Vitaminu C (jo gausu citrusiniuose vaisiuose (citrinose, apelsinuose, greipfrutuose), pomidoruose, bulvėse, ypač jo daug svogūnų galvose. Taip pat vitamino C yra papajose, brokoliuose, Briuselio kopūstuose, juoduosiuose serbentuose, braškėse, žiediniuose kopūstuose, špinatuose ir kiviuose).
Folio rūgštimi ( folio rūgšties daugiausia yra žalialapėse daržovėse: petražolėse, špinatuose, salotų lapuose ir.kt. Taip pat jos yra kepenyse, inkstuose, kiaušiniuose, piene, alaus mielėse).

• Jei ant nagų yra baltų dėmelių (žydintys nagai), valgykite maistą, kuriame yra baltymų (mėsa, pienas, kiaušiniai, žuvis).

• Dėl vitamino B12 trūkumo nagai sausėja, galiukai triušta, taip pat gali patamsėti nago spalva. Vitaminą B12 rasite pieno, mėsos ir paukštienos produktuose.

• Valgydami maistą, kuriame yra cinko, užkirsite kelią baltų dėmių atsiradimui ant nagų. Cinko gausu virtoje mėsoje, ypač jautienoje, fermentiniame sūryje, riešutuose, egzotiniuose vaisiuose, grybuose, kiaušiniuose, žuvyse, kviečių gemaluose ir austrėse. Daugiausiai cinko yra jūros gėrybėse.

• Įsitikinkite, kad pusė per dieną suvartojamo maisto sudaro švieži vaisiai ir šviežios, neapdorotos daržovės. Tai prisotins jūsų nagus vitaminais, mineralais ir fermentais.

• Valgykite maistą, kurio sudėtyje būtų sieros ir silicio. Šių medžiagų yra brokoliuose, žuvyje ir svogūnuose.

• Į mitybos racioną įtraukite produktus turinčius biotino. Maži biotino kiekiai yra visuose augaliniuose ir gyvuliniuose produktuose. Daugiausia – mielėse, inkstuose, taip pat kiaušinio trynyje, kukurūzuose, avižinėse kruopose, žirniuose, jautienoje, piene. Biotinas reguliuoja baltymų ir riebalų apytaką.

• Gerkite daug vandens ir stenkitės kuo dažniau gerti šviežiai spaustų sulčių. Ypač reikėtų gerti kuo daugiau šviežiai spaustų morkų sulčių, nes jose gausu kalcio, fosforo, kurie yra labai naudingi stiprinti nagams.

 
greituteData: Antradienis, 2010-03-30, 10:52 PM | Žinutė # 8
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Kalbant apie rankų priežiūrą, neįmanoma išvengti klausimų, susijusių su nagų priežiūra - juk rankos negali gerai atrodyti be gražių ir išpuoselėtų nagų. Nagų struktūra yra įgimta, tačiau gali keistis pagal išorinius poveikius (atliekamas darbas, drėkinimas, maitinimas). Sveikas nagas turi būti tvirtas ir elastingas. Labai dažnai nagų problemos liudija apie žmogaus sveikatos būklę. Viena iš dažniausių išorinio nago vaizdo pasikeitimo priežasčių - neteisinga mityba. Jei norite, kad jūsų nagai būtų sveiki, pasistenkite, kad jūsų maiste netrūktų būtinų mineralų ir vitaminų:

vitaminas A padeda nagams stiprėti ir augti. Jo yra kepenėlėse, aliejuje, daržovėse, morkose, pomidoruose;

vitaminas B padeda įsisavinti baltymus, tuo pačiu spartina nagų augimą. Jo yra daigintuose kviečiuose, kiaušinio trynyje, kopūstuose;

jodas padeda nagui augti. Jo yra špinatuose, jūros kopūstuose;

kalcis būtinas nago tvirtumui. Daugiausia jo yra pieno produktuose;

geležis labai svarbi nago struktūrai ir formai;

siera būtina nago susidarymui, stabdo uždegiminius procesus. Yra kopūstuose, svogūnuose, agurkuose.

Vidutiniškai per mėnesį nagas paauga 3 mm, o visiškai atsinaujina per 3-5 mėnesius. Paprastai jaunystėje nagai auga greičiau. Šiltas oras, jūros vanduo, aktyvi rankų veikla (spausdinimas kompiuteriu, grojimas pianinu) stimuliuoja nagų augimą.
Pageltę nagai dažnai išduoda, kad žmogus rūko arba vartoja tam tikrus vaistus. Kartais nagai geltonuoja nuo nagų lakuose esančių medžiagų.

 
greituteData: Penktadienis, 2010-04-16, 9:32 PM | Žinutė # 9
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Natūralius nagučius galima sutvirtinti unikaliu (specialiai natūraliems nagučiams sukurtu) manikiūriniu geliu Young nails.
 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-17, 7:10 PM | Žinutė # 10
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Minkštinančios naminės kaukės rankoms ir nagams

Plaštakų oda labai plona ir jautri, tad labai gretai reaguoja į temperatūrų pokyčius. Nuo šalčio rankos pamėlsta arba pabąla, po to patekus į šiltą patalpą parausta, o nuo žvarbaus vėjo rankų oda išsausėja ir tampa šiurkšti it švitrinis popierius. Pirštinės ne šiaip sau buvo sugalvotos, tad mūvėkite jas nors į lauką lendate tik trumpam.

Nepagailėkite savo laiko ir viso šaltojo sezono metu bent kartą per savaitę rankas palepinkite namine kauke.

Jei norite suminkštinti rankų odą, išmėginkite tokį žolelių nuovirą:

Žiupsnelį ramunėlių, šalavijų ir liepžiedžių užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite bent 5 minutes, kad pritrauktų. Nuovirą supilkite į dubenėlį ir 10–15 minučių palaikykite jame panardintas rankas. Po to nusausinkite rankšluosčiu ir patepkite riebiu rankų kremu.

Rankų oda suminkštės, jei:

Šaukštelį medaus sumaišysite su šaukšteliu alyvuogių aliejaus ir gauta mase ištepsite rankas. Palaikykite 10–15 minučių ir nuplaukite šiltu vandeniu.

Jeigu jūsų rankos dažniausiai būna paraudusios, išmėginkite saliero nuovirą:

Vidutinio dydžio salierą 30 minučių virkite 1 litre vandens. Po to vandenį nupilkite ir šiek tiek atvėsus, panardinkite jame rankas. Palaikykite 10 – 15 minučių.

 
jussstyteeeData: Trečiadienis, 2010-04-21, 11:49 PM | Žinutė # 11
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Naminės priemonės nagams stiprinti
Rankų ir kojų nagų priežiūrai reikia skirti bent 1 vakarą per savaitę. O jeigu nagai nėra sveiki ir stiprūs, rūpintis jais reikia dar dažniau. Vakaras – puikus metas kojų ir rankų nagų dailinimui. Siūlau Jums keletą naminių receptų, kaip išlaikyti nagus tvirtus ir stiprius.

Nagai ima skilinėti ne be priežasties. Dažniausiai taip nutinka dėl vitaminų ir mineralinių medžiagų trūkumo organizme. Todėl valgykite kuo daugiau vaisių ir daržovių.
Taip pat siūlome namuose nagus pamirkyti pašildyto alyvuogių aliejaus vonelėje.
Naudinga nagus kas vakarą patrinti citrinos sultimis. Jie ne tik sutvirtės, bet ir labiau blizgės.
Jei norite, kad jūsų nagai būtų sveiki ir gražūs, prieš eidamos miegoti, nagus ir sausą odelę aplink juos patepkite migdolų aliejumi.
P. S. Nagus nusilakuokite 2 valandas prieš eidamos miegoti, kad lakas spėtų gerai nudžiūti

 
jussstyteeeData: Trečiadienis, 2010-04-21, 11:51 PM | Žinutė # 12
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Nagus stiprinanti kaukė
Pasibaigus vasarai mūsų organizmas gauna vis mažiau vitaminų. Dėl jų trūkumo papilkėja oda, susilpnėja plaukai ir nagai. Plaukams ir odai atgaivinti tikriausiai žinote begalę kaukių, o ką daryti su nagais? Siūlome vieną veiksmingą nagus stiprinančią naminę kaukę. Išmėginkite, pasidalinkite įspūdžiais komentaruose ir pasiūlykite savo naminių kaukių nagams receptus.

2 šaukštus obuolių acto sumaišykite su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Įmerkite į mišinį nagučius ir palaikykite 10 minučių.

Daug laiko neužimanti, bet veiksminga procedūra. Verta išmėginti!

 
jussstyteeeData: Trečiadienis, 2010-04-21, 11:57 PM | Žinutė # 13
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Prancūziško manikiūro pamokos

1. Užtepkite pagrindą ant nagų. "Orly" rekomenduoja "Bonder" nagų lako pagrindą su kaučiuku, kad lakas geriau prikibtų prie nagų.

2. Nago galiuką arba laisvąjį nago kraštą lakuokite taip, kad baltu nagų laku būtų suformuotas pusmėnulis. "Pointe Blanche" turi tikslų tam pritaikytą teptuką, kad būtų lengviau lakuoti. Leiskite nudžiūti.

3. Visą nagą padenkite permatomu nagų laku.

4. Pabaigai, užtepkite viršutinį sluoksnį, kad užtvirtintumėte nago spalvą. "Magnifique" specialus prancūziško manikiūro viršutinis sluoksnis turi ypatingų optinių blizgodarių, kurie ilgiau išlaiko prancūzišką manikiūrą ir suteikia jam spindesio.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-05-08, 1:45 PM | Žinutė # 14
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Trapūs nagai

Trapūs ir skilinėjantys nagai – tai gana dažnai, ypač pavasarį, pasitaikanti problema. Juos galima sustiprinti specialiomis priemonėmis. Paruoškite du nedidelius dubenėlius: vieną su pakaitintu (bet ne karštu) aliejumi, o kitnagai, nagu prieziura, ranku prieziura, patarimai, prieziuraą su vėsiu natūraliu jogurtu. Iš pradžių pirštus pamerkite į aliejų, o po kelių minučių – į jogurtą. Procedūrą kartokite tris kartus per savaitę.

Citrinų kaukė stiprina nagus

Jei norite sustiprinti lūžinėjančius nagus, į dubenėlį išspauskite vienos citrinos sultis ir įlašinkite kelis lašus alyvų aliejaus. Tada viską kruopščiai išmaišykite. Gautoje mikstūroje laikykite pirštus apie minutę. Paskui juos įtrinkite likusia citrinos žievele, rankas nuplaukite drungnu vandeniu ir nusausinkite rankšluočiu. Procedūrą kartokite bent du kartus per savaitę.

Kad nagai greičiau augtų

Jeigu jūsų nagai labai lėtai auga, jiems padarykite, geriausia ryte, stiprinantį masažą. Nupoliruokite nagų paviršių specialiu masažuokliu. Pagerės pirštų nagų kraujotaka, paskatinsite jų augimą.

Bulvių kremas rankoms

Nulupkite dvi bulves, išvirkite ir sutrinkite šakute. Įdėkite šaukštą glicerino, šaukštą bulvių nuoviro ir šaukštą švelnaus aliejaus, geriausia alyvuogių. Viską kruopščiai išmaišykite, kol gausis vientisa švelni masė. Gautu kremu ištepkite rankas ir užsimaukite medvilnines pirštinaites. Ši procedūra išlygina ir švelnina rankų odą.

Avokadas rankas daro aksomines

Sutrinkite avokado minkštimą ir sumaišykite su vienu kiaušinio tryniu ir šaukšteliu citrinos sulčių. Taip paruošta kauke ištepkite rankas ir apvyniokite permatoma maistine plėvele. Po trisdešimties minučių rankas nuplaukite drungnu virintu vandeniu. Ant nusausintų rankų užtepkite drėkinančio kremo (geriausia su vitaminu E).

Medetkų kremas suskirdusiai rankų odai

Tris saujas medetkos žiedų sudėkite į stiklainį ir sumaigykite. Sandariai užsuktą stiklainį pastatykite saulėtoje vietoje. Po savaitės stiklainio apačioje turi atsirasti aliejaus nuosėdų, Į dubenėlį sudėkite visą drėkinančio kremo pakuotę, įlašinkite du šaukštus susidariusio medetkų aliejaus ir išmaišykite. Gautu mišiniu tepkite rankas po kiekvieno plovimo. Jis labai gerai išlygina suskirdusią rankų odą ir ją maitina.

 
EnrikAData: Trečiadienis, 2013-04-03, 9:16 AM | Žinutė # 15
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 11
Apdovanojimai: 0
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
Laba diena!!!!
Rekomenduoju manikiūristę! Gerai ir nebrangiai daro manikūrus ir pedikiūrus. svilpiu liuks
Man rodos ir depiliacijas daro :) 865904221
 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Natūralūs nagai (informacija)
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:


Copyright MyCorp © 2024