...
 Mes užsienyje - Page 67 - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Forum moderator: Krla  
Mes užsienyje
SharpejaData: Ketvirtadienis, 2012-03-22, 10:17 PM | Žinutė # 991
forumo draugė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 1911
Apdovanojimai: 10
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Mergaitės, o sakykite jei aš atvažiuosiu į UK ar aš galiu iškarto atsistoti į darbo biržą? Nors man atvykus darbas būtų ir full time, bet nežinau ar pavyktų suderinti su vaiko mokyklą, tai sakau gal bent pradžioj pastovėčiau darbo biržoj - o poto jeu galėčiau eiti dirbti gedaaa Gal kas žino kiek darbo biržoj moka pinigėlių ir aplamai ar galima atsistoti tik atvažiavus.

rasa85Data: Ketvirtadienis, 2012-03-22, 10:56 PM | Žinutė # 992
forumo tauškutė
Žinutės: 3663
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 1
as nezianau kaip anglijoj bet cia airijoj reik but isdirbus kazkiek laiko ten ziuri kiek dar mokesciu mokejus esi

JarminaData: Penktadienis, 2012-03-23, 0:01 AM | Žinutė # 993
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1657
Apdovanojimai: 4
Quote (Sharpeja)
Mergaitės, o sakykite jei aš atvažiuosiu į UK ar aš galiu iškarto atsistoti į darbo biržą? Nors man atvykus darbas būtų ir full time, bet nežinau ar pavyktų suderinti su vaiko mokyklą, tai sakau gal bent pradžioj pastovėčiau darbo biržoj - o poto jeu galėčiau eiti dirbti gedaaa Gal kas žino kiek darbo biržoj moka pinigėlių ir aplamai ar galima atsistoti tik atvažiavus.

Po trijų mėnesių nuo atvykimo dienos gali prašyt bedarbio pašalpos, o ir ją gaut ne taip jau lengva.

Neverk, kad kas nors baigėsi. Nusišypsok, kad tai apskritai buvo.
(G.G.Marquez)

SharpejaData: Penktadienis, 2012-03-23, 0:04 AM | Žinutė # 994
forumo draugė
Quote (Jarmina)
Po trijų mėnesių nuo atvykimo dienos gali prašyt bedarbio pašalpos, o ir ją gaut ne taip jau lengva.

Na tai tada teks derintis grafikus. Sunku bus, čia LT tai bent tėvai pašonėj, visada pagalbos ranką ištiesia gedaaa

irmaData: Penktadienis, 2012-03-23, 0:07 AM | Žinutė # 995
forumo gerbėja
Žinutės: 2787
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 2
Quote (Sharpeja)
Mergaitės, o sakykite jei aš atvažiuosiu į UK ar aš galiu iškarto atsistoti į darbo biržą? Nors man atvykus darbas būtų ir full time, bet nežinau ar pavyktų suderinti su vaiko mokyklą, tai sakau gal bent pradžioj pastovėčiau darbo biržoj - o poto jeu galėčiau eiti dirbti Gal kas žino kiek darbo biržoj moka pinigėlių ir aplamai ar galima

patikek neverta stot i birza . daug zmoniu zinau kurie gauna i savaite 1 svara ,zinau kas gauna 6 kapeikas pasalpos i savaite ,argi nepasityciojimas.tai gali ir seip puse etato susirast kazka gal po pora val koki drabuka pradziai ,bet i birza eit nepatariu gedaaa

JarminaData: Penktadienis, 2012-03-23, 0:19 AM | Žinutė # 996
forumo draugė
Quote (irma)

patikek neverta stot i birza . daug zmoniu zinau kurie gauna i savaite 1 svara ,zinau kas gauna 6 kapeikas pasalpos i savaite ,argi nepasityciojimas.tai gali ir seip puse etato susirast kazka gal po pora val koki drabuka pradziai ,bet i birza eit nepatariu gedaaa

Būtent, o ir kitoms pašalpoms ši turi įtakos, o nedirbus nieko ir negausi, nes reikia kažką būt įmokėjus, kad gautum atgal. Geriau atvykus taip popierius tvarkykitės, kaip NIN, child benefitus, child,working taxus.

(G.G.Marquez)

SharpejaData: Šeštadienis, 2012-03-24, 3:12 PM | Žinutė # 997
forumo draugė
Dar klausimėlis, na tarkim jei aš kartu su savimi pasiemu mamą, jinai turi invalidumą gedaaa Jei įkalbėčiau ją ten pasilikti kartu su mumis, gal kas žino kokia tvarka ir kaip iš LT invalidumo pasidaryti UK invalidumą? Ar ilgas procesas? gedaaa Ir aplamai ar įmanomas? Nes gali būti, kad pirmus 3 mėnesius mama su mumis pagyvens UK (labai to tikiuosi ir labai to norėčiau), bandysiu įkalbėti likti, bet tada norėčiau ir pasidomėti kokios galimybės invalidumą gauti UK, nes jinai tik 40 proc. darbinga Lietuvoje. gedaaa

SharpejaData: Šeštadienis, 2012-03-24, 3:15 PM | Žinutė # 998
forumo draugė
Quote (irma)
patikek neverta stot i birza . daug zmoniu zinau kurie gauna i savaite 1 svara ,zinau kas gauna 6 kapeikas pasalpos i savaite ,argi nepasityciojimas.tai gali ir seip puse etato susirast kazka gal po pora val koki drabuka pradziai ,bet i birza eit nepatariu

Na aišku, nereikia man tikėtis,kad čia puls man visos įstaigos mokėti pašalpas ir visokius taxus juokas1 Tik šiaip ta pradžia tokia bauginanti, nežadu aš į darbo biržą stoti, bus man darbas, tik žinai labai jau norėtusi kurį laiką pastebėti kaip mano mažyliui seksis adaptuotis mokykloj, kitoj aplinkoj, tai būtų šaunu jei galima būtų darbo biržoj pastovėti kurį laiką gedaaa

raskaData: Šeštadienis, 2012-03-24, 6:01 PM | Žinutė # 999
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Quote (Sharpeja)
Dar klausimėlis, na tarkim jei aš kartu su savimi pasiemu mamą, jinai turi invalidumą Jei įkalbėčiau ją ten pasilikti kartu su mumis, gal kas žino kokia tvarka ir kaip iš LT invalidumo pasidaryti UK invalidumą? Ar ilgas procesas? Ir aplamai ar įmanomas? Nes gali būti, kad pirmus 3 mėnesius mama su mumis pagyvens UK (labai to tikiuosi ir labai to norėčiau), bandysiu įkalbėti likti, bet tada norėčiau ir pasidomėti kokios galimybės invalidumą gauti UK, nes jinai tik 40 proc. darbinga Lietuvoje.

mano tetis turi invaliduma,2 grupe berots,tai nuo atvaziavimo dar nieko jam nesutvarke,argumentuoja tuom jog rankas turi,kojas turi tai nesi invalidas,cia pas juos invalidas tas kuris nebegali saves apsitarnauti,jei kas labiau domintu galiu paklausti tecio gedaaa

Rasos saldainių karalystė

SharpejaData: Šeštadienis, 2012-03-24, 9:22 PM | Žinutė # 1000
forumo draugė
Quote (raska)
mano tetis turi invaliduma,2 grupe berots,tai nuo atvaziavimo dar nieko jam nesutvarke,argumentuoja tuom jog rankas turi,kojas turi tai nesi invalidas,cia pas juos invalidas tas kuris nebegali saves apsitarnauti,jei kas labiau domintu galiu paklausti tecio

Tikrai būtų įdomu sužinoti kodėl LT invalidumas ten negalioja gedaaa jei turėsi laiko ir progos pasidomėk, būčiau labai dėkinga.
Na mano mama iš dalies galėtų dirbti, bet tik iš dalies, ji turi slaugytojos kvalifikaciją ir pedagogės diplomą, bet su anglų kalba nieko gero visiškai ir jau ne tas amžius,kad ji išmoktų, na reikėtų išmoktų tik ar nepakenkčiau jai dar labiau išsivešdama, visgi nauja aplinka viskas nauja... na bus matyti, bet pravers bet kokia informacija gedaaa ačiū buckis1

irmaData: Šeštadienis, 2012-03-24, 9:37 PM | Žinutė # 1001
forumo gerbėja
Quote (Sharpeja)
Tikrai būtų įdomu sužinoti kodėl LT invalidumas ten negalioja

as manau todel kad cia kita politika ir kitoki istatymai... tad ir kitaip jie skirsto invalidumus ir darbingumo lygi.. gedaaa

JarminaData: Šeštadienis, 2012-03-24, 9:41 PM | Žinutė # 1002
forumo draugė
Anglijoj ir invalidai dirba, kad ir nevaikšto, tai ne lt, nes čia visokių yra, jie į invalidus žiūri kaip į žmones, o ne kaip į naštą.

(G.G.Marquez)

irmaData: Šeštadienis, 2012-03-24, 10:14 PM | Žinutė # 1003
forumo gerbėja
Quote (Jarmina)
Anglijoj ir invalidai dirba, kad ir nevaikšto, tai ne lt, nes čia visokių yra, jie į invalidus žiūri kaip į žmones, o ne kaip į naštą.

labai teisingai pasakyta ,pritariu 100% ,cia ne LT o tai jau skirtumas kardinalus begu

JarminaData: Šeštadienis, 2012-03-24, 10:27 PM | Žinutė # 1004
forumo draugė
Quote (Sharpeja)
Tikrai būtų įdomu sužinoti kodėl LT invalidumas ten negalioja gedaaa jei turėsi laiko ir progos pasidomėk, būčiau labai dėkinga.
Na mano mama iš dalies galėtų dirbti, bet tik iš dalies, ji turi slaugytojos kvalifikaciją ir pedagogės diplomą, bet su anglų kalba nieko gero visiškai ir jau ne tas amžius,kad ji išmoktų, na reikėtų išmoktų tik ar nepakenkčiau jai dar labiau išsivešdama, visgi nauja aplinka viskas nauja... na bus matyti, bet pravers bet kokia informacija gedaaa ačiū buckis1

Norėdama čia gauti invalidumą reikės pereiti komisijas, gydytojus ir manau, kad taptų dirbančia, tik aišku ne kokiam fabrike, o lengvesniam darbe. SAkykim parduotuvėj dirba net dauno sindromu sergantys žmonės, kai pirmą kartą pamačiau, buvau apšalus.

(G.G.Marquez)

rasa85Data: Sekmadienis, 2012-03-25, 0:40 AM | Žinutė # 1005
forumo tauškutė
Žinutės: 3663
Apdovanojimai: 12
pas mus airijoj sitaip nu mazdaug paasikinsiu...jei gauni invalidumo pensija lt,tai tau priklauso ir EU sajungos kitoj slayje jeigu tu lieki ci agyventi,bet....tu turi buti nors vien sumokejas PRSI tai tokie kaip draudimo mokesciai dirbantieji moka....lietuvos mokesciai iskaitomi irgi bet cia reik nors viena but sumokejus,seip reikia buti isgyvenus 2metus bet tai ner labai svarbu galima argumentuoti tuo kad tavo mama gyvena su tavim ir tai pakanka ....jei ner suteikiama pasalpa galima apskusti....dar viens galima gauti ir invalidumo pencija ir ligos pasalpa..n abet cia airijoj gedaaa

Search:

Copyright MyCorp © 2026