KARŠTI PATIEKALAI
| |
ausrotea | Data: Antradienis, 2010-03-30, 7:12 AM | Žinutė # 1 |
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
| KARŠTŲ PATIEKALŲ RECEPTAI. BE KOMENTARŲ.
|
|
| |
virginijak | Data: Pirmadienis, 2011-03-21, 2:15 PM | Žinutė # 16 |
forumo pleputė
Grupė: Fotošopo mylėtoja
Žinutės: 6137
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 2
Statusas: Atsijungęs
| Lietiniai su daržovių įdaru Lietiniams: 2 kiaušiniai, stiklinė pieno, stiklinė vandens, miltų Įdarui:Virta morka, didelis svogūnas, truputis kopūsto, marinuotų žirnelių, sviesto (pakepti svogūnams) pusė stiklinės pieno, druskos pagal skonį. Aliejaus blynams kepti Eiga: Iš produktų paruošti tešlą lietiniams ir iškepti Kopūstą supjaustyti ir išvirti pieno ir vandens mišinyje( kad nebūtų kartūs), virtą morką sutarkuoti, svogūną supjaustyt ir pakepint ant sviesto. Svogūnus morkas, kopūstus ir žirnelius sumaišyt, įdėti druskos. Skanaus
] Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš materinstvo.ru, fotowedding.ru, lenagold.ru, photoshablon.ru, allday.ru, www.google.lt Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
|
|
| |
virginijak | Data: Pirmadienis, 2011-03-21, 2:16 PM | Žinutė # 17 |
forumo pleputė
Grupė: Fotošopo mylėtoja
Žinutės: 6137
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 2
Statusas: Atsijungęs
| Lietiniai su varškės ir konservuotų vaisių įdaru. Lietiniams: 2 kiaušiniai, stiklinė pieno, stiklinė vandens, miltų, saujalė aguonų . Aliejaus kepti. Įdarui: varškės, cukraus, kokių nors konservuotų vaisių Eiga: Iš produktų paruošti tešlą lietiniams ir iškepti. Įdarui, paimti varškę, ją pasaldinti įdėti suskulkintus konservuotus vaisius, truputėlį įpilti sirupo, nuo konservuotų vaisių. Įdaro šaukštą dėti į blyno vidurį, blyną padaryti panašų į krepšiuką. skanaus
] Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš materinstvo.ru, fotowedding.ru, lenagold.ru, photoshablon.ru, allday.ru, www.google.lt Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
|
|
| |
virginijak | Data: Pirmadienis, 2011-03-21, 2:16 PM | Žinutė # 18 |
forumo pleputė
Grupė: Fotošopo mylėtoja
Žinutės: 6137
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 2
Statusas: Atsijungęs
| Blynų tortas Lietiniams: 2 kiaušiniai, stiklinė pieno, stiklinė vandens, miltų Įdarui:Virta morka, didelis svogūnas, truputis kopūsto, marinuotų žirnelių, sviesto (pakepti svogūnams) pusė stiklinės pieno, druskos pagal skonį. 2 įdarui: apie 400 g maltos mėsos Tarkuoto lydyto sūrio apie 200 g, aliejaus lietinių kepimui, sviesto aptept viršutiniam blynui Eiga: Iš produktų paruošti tešlą lietiniams ir iškepti (Tortui reikės 11 lietinių). Kopūstą supjaustyti ir išvirti pieno ir vandens mišinyje( kad nebūtų kartūs), virtą morką sutarkuoti, svogūną supjaustyt ir pakepint ant sviesto. Svogūnus morkas, kopūstus ir žirnelius sumaišyt, įdėti druskos. Maltą mėsą apkept keptuvėje, ir truputėlį patroškint, pasūdyt, įdėti prieskonių. Į karščiui atsparų indą dėti 2 blynus (vieną ant kito) dėti daržovių įdaro, truputėlį pabarstyti tarkuotu lydytu sūriu, tada vėl 2 blynus, mėsos įdarą (pusę įdaro), sūrio, tada vėl 2 blynus, daržovių įdaro, sūrio, 2 blynus, mėsos įdarą, sūrio, blyną, viršų apteti lydytu sviestu ir pašauti pusvalandžiui į vid karštumo orkaitę, Iškepus “tortui” ant viršaus sudėtu likusį daržovių padažą ir lydytą sūrį ir dar 5 minutėm pašauti į orkaitę. Skanaus.
] Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš materinstvo.ru, fotowedding.ru, lenagold.ru, photoshablon.ru, allday.ru, www.google.lt Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
|
|
| |
virginijak | Data: Trečiadienis, 2011-03-23, 10:13 AM | Žinutė # 19 |
forumo pleputė
Grupė: Fotošopo mylėtoja
Žinutės: 6137
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 2
Statusas: Atsijungęs
| Žuvies blynai 700g šaldytos žuvų filės 4 šaukštai miltų 2 kiaušiniai žuvų prieskoniai (naudojau "Saldvos"), druska, truputis imbiero. Aliejaus keptimui Žuvį atšildyti ir sumalti, pasūdyti, įdėti prieskonių , jei dėsite imbierą jį reikia sutarkuoti smulkiai, įmušti kiaušinius , įdėti miltus, gerai išmaišyti. Jei tešla per tiršta įpilti truputėlį vandens. Kepti kaip blynus. Skanaus.
] Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš materinstvo.ru, fotowedding.ru, lenagold.ru, photoshablon.ru, allday.ru, www.google.lt Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
|
|
| |
virginijak | Data: Trečiadienis, 2011-03-30, 1:35 PM | Žinutė # 20 |
forumo pleputė
Grupė: Fotošopo mylėtoja
Žinutės: 6137
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 2
Statusas: Atsijungęs
| Bulvinis vyniotinis tešlai: 8 virtos bulvės (sumaltos|), 2 kiaušiniai, šaukštas grietinės, miltų kad tešla nebūtų labai kieta, druskos. įdarui:2 sardelės, 2 svogūnai, 1 virta morka džiuvesėlių, aliejaus sardeles sumalti, pakepinti su susmulkintais svogūnais, morką sutarkuoti burokine trintuve iš tešlai skirtų produktų sumaišyti tešlą ir ant folijos lapo, ant kurios pabarstyta džiuvesėlių aliejuotom rankom suformuoti keturkampį lakštą, tada ant jo viršaus tolygiai paskirstant sudėti tarkuotas morkas, ir sardelių- svogūnų padažą. Atsargiai, pasinaudojant aliminio folija susukti į ritinėlį, perkelti į aliejumi pateptą kepimo indą ir pašauti geram pusvalandžiui į 200 laipsnių orkaitę. Skanaus...
] Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš materinstvo.ru, fotowedding.ru, lenagold.ru, photoshablon.ru, allday.ru, www.google.lt Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
|
|
| |
Zaliaake25 | Data: Trečiadienis, 2011-04-06, 11:06 AM | Žinutė # 21 |
forumo pleputė
Grupė: .
Žinutės: 6478
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 16
Statusas: Atsijungęs
| Bulviu ir mesos desreles Bulves sutrinkite, mėsą ir svogūną sumalkite, lašinukus smulkiai supjaustykite. Bulves sumaišykite su mėsa, lašinukais, avižiniais dribsniais, kiaušiniu, prieskoniais ir gerai išminkykite. Iš tešlos padarykite pailgas dešreles, pavoliokite miltuose ir vartydami gražiai apkepinkite. Patiekite su troškintais raugintais kopūstais arba raugintais agurkais. Skanaus! Rekomenduojami produktai 500 g virtų bulvių 300 g kiaulienos 100 g lašinukų 1 kiaušinio 2 šaukštų avižinių dribsnių 1 svogūno 1 šaukšto mairūno Pipirų Druskos Riebalų Miltų
Užtenka minutės, kad žmogaus nekęstum.
Užtenka valandos, kad žmogų pamėgtum.
Užtenka dienos, kad žmogų įsimylėtum.
Prireikia viso gyvenimo, kad žmogų pamirštum.
|
|
| |
Ala78 | Data: Šeštadienis, 2011-04-09, 9:24 PM | Žinutė # 22 |
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
| Plikyti lietiniai Labai skanus gavosi blynai,suvalge labai greitai. 2 stiklinės kefyro 2 stiklinės miltų 2 kiaušiniai 1 / 2 šaukštelio sodos 2-3 šaukštai aliejus Druskos, cukraus pagal skonį Kefyrą,kiaušinius,druską ir cukrų gerai išmaišome.Supilame persijotus miltus ir su šluotelė išplakame. Imame virinto karšto vandens stiklinę,dedame sodą,labai greitai išmaišome ir supilame į tešlą.Dar kartą viską sumaišome ir paliekam 15 min. Vėliau įpilame aliejų. Blynus reikia kepti labai gerai įkaitintoje keptuvėje,bus daugiau skylučių
http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/
|
|
| |
Zaliaake25 | Data: Sekmadienis, 2011-04-10, 3:25 PM | Žinutė # 23 |
forumo pleputė
Grupė: .
Žinutės: 6478
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 16
Statusas: Atsijungęs
| Sūrio ir mėsos vyniotinis Ingredientai: Įdaras: Malta kiauliena ir jautiena - 500 g Svogūnas - 1 vnt. Česnakas - 1 skilt. Morkos – 2 vnt. Kiaušiniai - 1 vnt. Maltos mėsos prieskoniai - žiups. Pipirai ir druska - žiups. Pagrindinė dalis: Fermentinis sūris - 350 g Kiaušiniai - 5 vnt. Majonezas - 250 g Gaminimas: Sūrį sutarkuoti smulkia tarka, sumaišyti jį su kiaušiniais ir majonezu. Masę gerai išmaišykite, bet neplakti. Į plokščią keturkampę kepimo skardą tiesti kepimo popierių, suvilgyti jį aliejumi, pilti sūrio masę ir tolygiai paskirstyti. Kepti 180 0C orkaitėje apie 20 minučių. Ištraukiam ir paliekam atvėsti. Nulupti ir smulkiai sukapoti česnaką ir svogūną. Nuskutam morką ir smulkiai sutarkuojam. Viską suversti į mėsos faršą, berti maltos mėsos prieskonių, pipirų ir druskos, įmušti kiaušinį. Faršą gerai išmaišykite. Galima svogūną, česnaką ir morką pakepinti aliejuje. Tada nebus palaidas įdaras. Kai sūrio pagrindas atvės, ant jo tolygiai po visą plotą užtepam mėsos įdarą ir susukam. Vyniotinį dėti ant skardos, patiestos kepimo popieriumi, ir kepti 200 laipsnių karščio orkaitėje 40 minučių. Skanaus :)
Užtenka minutės, kad žmogaus nekęstum.
Užtenka valandos, kad žmogų pamėgtum.
Užtenka dienos, kad žmogų įsimylėtum.
Prireikia viso gyvenimo, kad žmogų pamirštum.
|
|
| |
Rasuze | Data: Antradienis, 2011-06-14, 8:57 AM | Žinutė # 24 |
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 4
Apdovanojimai: 0
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
| Kepimo forma iskloti nemieline tesla, i ja sudeti kepintas morkas, zalios lasisos gabaliukus, kepinta pora, zalia cukinija griezineliais, kreveciu virtu. Ipilti vandens, grietines ir druskos misinio ir uzdengti taip pat lakstu nemielines teskos (naudoju melyna saldytos teslos pakuote). Kelti orkaiteje 200 laipsniu kol apskrus pavirsius.
|
|
| |
raska | Data: Penktadienis, 2011-09-23, 10:38 AM | Žinutė # 25 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| Sharpejos mamos varskes pakepas
pagal mamos receptą plius biškiuką patobulinusi Jei ką domina tai: 500g varškės (pirkau maišelyje 9% riebumo) 4 kiaušiniai 4 valgomi šaukštai miltų (be kupino kaupo) 2 šaukštai manų kruopų 150 ml grietinėlės cukraus pagal skonį, aš dėjau 4 kupinus šaukštus 10g vanilinio cukraus dar įpyliau puse arbatinio šaukštelio vanilės esencijos dėl kvapo (nu kvapas buvo tobulas) ir vienos citrinos tarkuota žievelė Pradžioj, kokiom penkiolikai minučių užpilam manų kruopas su grietinėle, kad išbrinktų, nieko šildyti nereikia. Tada pertrinam varškę per sietelį, į ją įmušam 4 kiaušinių trynius, o baltymus atskirai įdedam į dubenėlį, jų prireiks Tada gerai išmaišom, bemaišant sudedam miltus, cukrų, vanilę,tarkuotą citrinos žievelę ir galiausiai manų krupas su grietinėle. Tada iki standžių putų išplakam baltymus ir sudedam į tešlą ir gerai išmaišom Tešla gaunasi gana skysta, na panaši kaip mielinių blynų skardą ištepam sviestu ir pabarstom manų kruopom, orkaitę įkaitinam iki 200 laipsnių. Tada masę supilam į indą ir šaunam į orkaitę, aš apkepą pauošiau obuolių skiltelėm ir razinom. Vyrui patiko citrinos žievelės duotas skonis, todėl sekančiam kartui prašė daugiau įdėti gavosi labai purus sotus ,minkštas ir laaaabai skanus šiandien valgėm šaltą kaip pyragą
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
raska | Data: Trečiadienis, 2011-12-14, 12:52 PM | Žinutė # 26 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| lasisa astriai
lasisos file lengvai padruskinti ir deti i kepimo indeli,ipilti balto vyno slakeli ir uzdeti astraus padazo.Kepti 180 apie 15 20 min
Astrus padazas; i ikaitinta bet ne verdanti alieju sudeti kapota cesnaka ir meksikietiskus prieskonius,ir kai aliejus su prieskoniais prased virti nukelti nuo virykles,(cesnako turi buti nemazai) padazo ant lasiso dedasi tirstai kad butu koks 1-1.5 sauksto cesnako su prieskoniais,taip pat ir aliejaus ,nes kitaip prideks jusu lasisa
nesunkus bet skanus patiekaliukas
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
Atile | Data: Penktadienis, 2012-02-24, 3:08 PM | Žinutė # 27 |
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
| Snieguoliukė
Varškės apkepas su kondensuotu pienu
varškės apkepą tai užmačiau internete 4 kiaušinai 350 gr. kondensuoto pieno 1 kg. varškės 4 šaukštai manų kruopų 2 šaukštai grietinės žiupsnelis druskos Kiaušinus išplakti palengva su kond. pienu, įmaišyti manų kruopas, grietinę, gerai permaišyti, pačiam gale suberti varškę ir vos permaišyti, kad liktų šiek tiek gumulėlių. Pilti tešlą į sviestu pateptą formą ir dėti kepti į įkaitintą 180 C orkaitę 45 min.
Tik aš daraiu iš mažiau varškės begu ir kepiau šiek tiek trumpiau
Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
|
|
| |
Atile | Data: Penktadienis, 2012-02-24, 3:10 PM | Žinutė # 28 |
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
| Snieguoliukės
Bulvių apkepas su sūriu ir įdaru
išsivyriau bulves pasūditas, tada jas sugrūdau su sviestu ir pienu, dėjau sluoksnį į riebalais išteptą kepimo formą, užlipdžiau ir kraštus kad įdaras neišbėgtų, ir pasikepinau mėsytę su daržovėmis, dėjau ją į įdarą ir vėl bulvių košė, ir ant vioršaus sūris kepiau 200 apie 35 šeip įdarui radau kad labai tinka maltos vištienos kepenėlės, tai būtinai išbandysiu
Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
|
|
| |
Atile | Data: Trečiadienis, 2012-03-07, 10:07 AM | Žinutė # 29 |
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
| Alos
Tinginio balandėliai
I mesos farsa dejau prieskonius, kiausini, sutarkavau kopusta,cesnaka I kepimo inda dedam lauro lapus, ant ju supjaustyta svoguna. Darom tokius pailgus kukuliukus ir dedam ant svogunu. Darom padaza. I inda cesnaka isspausti, pomidoro padazas, grietine. Viska ismaisyti ir deti po sauksta ar daugiau ant balandeliu. kepti ikaitintoje iki 200l orkaiteje kazkur apie 40min. Skanaus.
Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
|
|
| |
Atile | Data: Šeštadienis, 2012-06-30, 5:46 PM | Žinutė # 30 |
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
| kibinai
Didelė porcija, šeimai darykite iš pusės porcijos.
35 kibinams padaryti reikės:
1 kg sprandinės riebesnės (jei nelabai riebi, tada reikia dėti šoninės arba lašinių); ~1 kg miltų; 4 svogūnai; 4 kiaušiniai (nuotraukose 5, nes buvo labai maži :) ); 450 gr. margarino; 200 gr. grietinės; mairūno, druskos, pipirų.
Pirmiausia ruošime tešlą. Kiaušinius iškuliame į dubenį, tik atskirai puodelyje pasiliekame vieną trynį. Įdedam šaukštelį druskos, beveik visą grietinę (pasiliekam vieną didelį šaukštą mėsai) ir išplakame. Tada sudedame supjaustytą kambario temperatūros margariną ir miltus. Viską gerai išminkome. Tešla turi būti minkšta, netrupanti, nelimpanti. Tešlą reikia dėti į šaldytuvą ir atšaldyti. Galima ir per naktį :) Tuo tarpu susmulkiname mėsą, svogūnus, viską gerai sumaišome, nepamirštam sudėti likusią grietinę, prieskonius, druską, pipirus. Viską gerai išmaišome. Imame gabalėlį tešlos, kočiojame blyną, dedame mėsą, užspaudžiame. Taip kol baigsis tešla arba mėsa
Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
|
|
| |
|