0,5 kg triušienos kepenėlių; keletos česnako skiltelių; 2 virtų morkų; druskos, pipirų pagal skonį; apie 100 g sviesto; šlakelio brendžio; aliejaus kepimui.
Kepenėles švariai nuplauti, pašalinti nereikalingas dalis. Pabarstyti druska, maltais pipirais. 15-20 minučių palikti kol įsigers. Suminkštėjus, sudėti kepenėles į keptuvę. Kepti vartant iš visų pusių, kol iškeps (tik neperkepti!). Pabaigoje suberti kapotus česnakus, įpilti šiek tiek brendžio ir dar šiek tiek patroškinti. Atskirai išsivirti morkas. Ataušusias kepenėles sumalti kartu su morkomis, sviestu, jei reikia, dar pagardinti druska. Gerai išmaišyti! Puikiai tinka tepti ant sumuštinių arba tiesiog daryti vieno kąsnio sumuštinukus. Nuotrauką rasite čia http://manotriusis.lt/index.php/lt/triusienosreceptai.html
Message edited by manotriusis - Pirmadienis, 2012-02-06, 4:31 PM