...
 VISKO PO TRUPUTĮ - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » VIRTUVĖS PASLAPTYS » VISKO PO TRUPUTĮ (Naudinga informacija)
VISKO PO TRUPUTĮ
raskaData: Trečiadienis, 2011-03-16, 11:08 AM | Žinutė # 1
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Duonoje yra nevirškinamų angliavandenių, kurie reikalingi mū­sų maisto komponentai: skatina žarnyno peristaltiką, veikia cho­lesterino (cholesterolio), riebiųjų rūgščių apykaitą ir kt.

• Jeigu sergate cukralige, ateroskleroze, valgykite „sėlenų” duo­ną. Ji rekomenduotina nutukusiems, taip pat vyresniems žmonėms. „Sėlenų” duona ir ragaišis — mažiausiai kaloringi.

• Jeigu neturite duoninės, tai duoną įdėkite į polietileninį mai­šelį, Kas 2—3 dienos maišelius keiskite, vartotus gerai išplaukite ir išdžiovinkite.

• Laikant duoną (ir bandeles) polietileniniuose maišeliuose, rei­kia žiūrėti, kad dedami į juos duonos gaminiai nebūtų šilti, nes jie išskiria drėgmę. Dėl to duona maišeliuose pradeda pelyti.

• Kad duona ilgiau būtų šviežia, ant vatos gumulėlio užlašin­kite 5—10 lašų jodo, įdėkite jį į penicilino ar validolio buteliuką ir užkimškite švariu vatos gumuliuku. Paruoštą „ampulę” kartu su duona užriškite polietileniniame maišelyje. Jodo garai sunai­kins maišelyje pelėsių grybelį. Duona nesužiedėja ir nepelyja visą savaitę.
• Kad gražiai atriektumėte šviežią duoną, peilį palaikykite ver­dančiame vandenyje.

• Pyragas nepridegs, jei ant skardos po forma priversite stam­bios druskos,

• Netrankykite orkaitės durelių, nes pyragas gali suzmekti.

• Kad, kepant vaisių pyragą, neištekėtų sultys, į tešlą įsmeikite kelis kiaurus makaronus, Tuomet sultys kils tais „vamzdeliais” į viršų.

• Iškepusio pyrago ilgai nelaikykite skardoje: jo apačia sudrėks ir įgaus nemalonų geležies prieskonį.

Jeigu kepinys apdegė, tai leiskite jam ataušti. Paskui atsar­giai nutrinkite degėsius smulkia trintuve ir apibarstykite miltiniu cukrumi.

• Kad pyragas nedžiūtų, laikykite jį uždengtą servetėle moli­niame inde arba polietileniniame maišelyje.

• Pyragėliai. Jeigu uogienė pyragėliams per skysta, tai įdėkite 2—3 šaukštus grūstų džiūvėsių arba kukurūzų dribsnių. Įdaras bus labai skanus.

• Pyragėliai (kiti kepiniai) su varške bus minkštesnį ir ska­nesni, jei varškę sumalsite mėsmale ir ištrinsite pro sietelį.

Kad, kepant pyragėlius, neparustų sviestas, į keptuvę įdėkite keletą gabaliukų žalių bulvių.

• Pyragėliai, bandelės (kiti mieliniai kepiniai), išimti iš kros­nies, apsitraukė kieta plutele. Kol jie dar karšti, aptepkite rieba­lais. Plutelė suminkštės, pradės blizgėti.

• Kočiodamos jau pakilusią tešlą spurgoms, nebarstykite lentos miltais, o gerai patepkite ją aliejumi.

Pyragėlius ir spurgas geriausia virti šitokiame riebalų miši­nyje: 30% kiaulių taukų, tiek pat jautienos riebalų ir 40% alie­jaus.

• Sausainiai ir džiūvėsiai. Šie skanėstai ilgai bus traškūs ir tra­pūs, jei į stiklainį ar skardinę, kuriame jie laikomi, įbersite žiups­nelį druskos.

• Tešlainiai. Kad naminiai tešlainiai būtų trapesni, tešlą min­kykite nekietą.

Keksai. Keksų formas tirpintu sviestu ar margarinu ištepkite su teptuku. Šitaip lygiau patepama.

Kad keksas būtų gražiai gelsvas, trynį su trupučiu druskos ištrinkite iš vakaro ir palikite iki ryto šaltoje vietoje.

• Jeigu keksą iš formos sunku išimti, tai apverskite jį ant ser­vetėlės ir ant formos viršaus uždėkite sudrėkintą rankšluostį. Po 10 min. keksas vienodai atšoks nuo formos sienelių.

• Glajus. Gražų baltą kaip sniegas glajų konditerijos gaminiams galima pasigaminti šitaip: cukrų sukite ne su vandeniu, o su pienu ir keletu lašų citrinos sulčių.

• Blynai. Tešlą blyneliams maišykite pasūdytame vandenyje. Tuomet ji nesušoks į gumulėlius.

• Kepami blyneliai netrūkinės ir juos lengvai nuimsite nuo kep­tuvės, jei tešlą užmaišysite prieš valandą.

• Blyneliams skirta tešla turi lengvai tekėti iš šaukšto, kitaip jų vidus neiškeps.

Kad blynai būtų skanesni, pakilę ir išakiję, niekuomet nedė­kite į tešlą viso kiaušinio. Pirmiausia baltymą išleiskite atskirai, išplakite, tik po to dėkite į tešlą ir pamažu maišykite.

• Kepant blynai limpa prie keptuvės. Priežastys gali būti kelios: keptuvė prastai išvalyta arba riebalai joje prieš kepant nebuvo įkaitinti.

• Prieš kepdami gerai įkaitinkite keptuvę, o tik po to įdėkite riebalų. Mažiau jų sunaudosite.

• Blynai, lietiniai ir kiti panašūs konditerijos gaminiai pasto­vėję sukietėja. Pašildykite juos garuose. Jie vėl bus kaip švieži.



Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Trečiadienis, 2011-03-16, 11:09 AM | Žinutė # 2
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
• Tortai. Tortas su graikiniais riešutais bus švelnesnio skonio, jei į jį įdėsite tarkuoto obuolio.

• Tortų nekepkite karštose orkaitėse: išorinė dalis perkeps, su­sidarys stora pluta, o vidus bus žalias. Kad to neatsitiktų, prieš kepdamos įkaitinkite orkaitę ir tortą kepkite vidutiniame karštyje.

• Puošdamos tortą vaisiais — šviežiais arba iš kompoto,— atsi­minkite, kad jie išleidžia sultis ir suminkštėja. Todėl torto pa­viršių iš anksto patepkite kiaušinio baltymu.

• Iškeptą tortą laikykite virtuvėje, bet neneškite į šaltį. Dėl di­delio temperatūrų skirtumo jis gali suzmegti.

• Išimtą tortą iš orkaitės su forma pastatykite ant šaltu van­deniu suvilgytos šluostės. Pastovėjusį tortą lengvai išimsite iš formos.

• Tortų ir kitų konditerijos gaminių, aplietų cukraus glajumi, nelaikykite nei šaldytuvo kameroje, nei žemos temperatūros šal­dytuve: sušalęs ir vėl atšilęs glajus suskystės.

• Tortas nesudžius, jei į dėžutę įdėsite gabalėlį obuolio.




Rasos saldainių karalystė

 
AtileData: Antradienis, 2011-04-26, 9:49 AM | Žinutė # 3
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
Ačiū Raskai

Matavimo vienetai
1/5 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1 ml
1/4 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1.25 ml
1/2 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 2.5 ml
1 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 5 ml
1 tablespoon (valgomasis šaukštas) = 15 ml
1 fluid ounce (skysčio uncija) = 30 ml
1/4 cup (puodelio/stiklinės) = 60 ml
1/3 cup (puodelio/stiklinės) = 80 ml
1/2 cup (puodelio/stiklinės) = 120 ml
2/3 cup (puodelio/stiklinės) = 160 ml
3/4 cup (puodelio/stiklinės) = 180 ml
1 cup (puodelio/stiklinės) = 240 ml
2 cup (puodelio/stiklinės) = 475 ml
1 quart (kvorta) = 1 liter (litras)
1/2 inch (colis) = 1.25 cm
1 inch (colis) = 2.5 cm
vienas amerikietiksas puodukas = 237 ml;
vienas UK puodukas = 227 ml;
australietiskas puodukas = 250 ml;
O siaip visus dydzius lengva persiskaiciuot per google.lt - tiesiog irasote paieskos eiluteje dydi ir i kokius mato vienetus norite paversti, pvz.:
1 cup to ml (puodelis i mililitrus)
100 oz to g (cia oz - uncijos i gramus)
400 F to C (Farenheitus verciam i Celciju)nu ir t.t. ir pan

Tūrio matavimas

125 ml = 4 fl oz (uncija)
150 ml = 1/4 pint (pinta)
175 ml = 6 fl oz
250 ml = 8 fl oz
300 ml = 1/2 pint
350 ml = 12 fl oz
400 ml = 14 fl oz
450 ml = 3/4 pint
500 ml = 16 fl oz
550 ml = 18 fl oz
600 ml = 1 pint
750 ml = 1 1/4 pint
900 ml = 1 1/2 pint
1 litre = 1 3/4 pint

Svorio matavimai

15 g = 1/2 oz
30 g = 1 oz
60 g = 2 oz
90 g = 3 oz
125 g = 4 oz
175 g = 6 oz
250 g = 8 oz
300 g = 10 oz
375 g = 12 oz
400 g = 13 oz
425 g = 14 oz
500 g = 1 lb (svaras)
750 g = 1 1/2 lb
1 kg = 2 lb

1 stiklinė (250 ml):

Miltų = 160g
Krakmolo = 200g
Cukraus = 200 g
Grietinės = 250g
Aliejaus = 230 g
Ištirpinto margarino = 180 g
Grietinėlės = 250g
Kondensuoto pieno = 200g
Džiūvesėlių = 125g
Manu kruopų = 200g
Razinų = 160g
Aguonų = 150g
Riešutų = 130 g

Valgomasis šaukštas:

Miltų = 25g
Krakmolo = 30g
Cukraus = 25 g
Druskos = 30 g
Citrinos rūgšties = 25g
Sodos = 28g
Grietinės = 25g
Sviesto = 50g
Aliejaus = 20g
Ištirpinto margarino = 15g
Grietinėlės = 15g
Kondensuoto pieno = 30g
Džiuvesėlių = 15g
Manu kruopų = 25g
Kakavos = 20g
Razinų = 25g
Aguonų = 15g
Cinamono = 20g
Maltos kavos = 20g
Riešutų = 30 g

Ilgio matavimas

5 mm = 1/4 inch (colio)
1 cm = 1/2 inch
2.5 cm = 1 inch
5 cm = 2 inch
7 cm = 3 inch
10 cm = 4 inch
12 cm = 5 inch
15 cm = 6 inch
18 cm = 7 inch
20 cm = 8 inch
23 cm = 9 inch
25 cm = 10 inch
28 cm = 11 inch
30 cm = 12 inch


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
KrlaData: Penktadienis, 2012-02-03, 7:42 PM | Žinutė # 4
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
kad nereiketu plauti nuo kugelio priskretusios bletutes ,itieskite i ja sviestinio popieriaus,truputi patepkite aliejumi.iskepes kugelis graziai issiims is bletutes,o bletute liks svari nereikes net plauti liuks viska kepant naudoju sviestini popieriu,tai jokiu priskretusiu bletuciu pasikeles



Message edited by krla - Penktadienis, 2012-02-03, 7:43 PM
 
KrlaData: Sekmadienis, 2012-04-22, 3:19 PM | Žinutė # 5
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
isigudrinau nebepjaustyti svogunu-nusiperku iskart pjaustytu svogunu is parduotuves,i saldikli ir viskas,kiekviena karta kai reikia svogunu,iberiu i keptuve ir viskas,patogu ir greita! valentinas2


 
neridaData: Trečiadienis, 2013-08-14, 6:21 PM | Žinutė # 6
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9167
Apdovanojimai: 41
Reputacija: 18
Statusas: Atsijungęs
Jei persūdėte sriubą…

Įmeskite sudžiuvusią duonos riekę ir šiek tiek pavirkite sriubą su ja. Jei sriuba skaidri – galite praskiesti vandeniu. Jei trinta – įmeskite žalią bulvę ir šiek tiek pavirkite.

Jei salotos „apvyto“…

Pamerkite jas į šaltą vandenį su šiek tiek citrinos sulčių. Palaikykite valandą šaldytuve.

Jei želatina nesustingo…

Įstatykite gaminį į indą su ledo kubeliais ir šaltu vandeniu.

Jei pritrūko trupinių kepsniui apvolioti…

Panaudokite trupintus kukurūzų dribsnius arba truputį sutarkuoto kietojo sūrio.

Jei prisvilo ryžiai…


Nemaišykite, o atsargiai nuimkite neprisvilusius ryžius. Sudėkite juos į kitą dubenį ir dar šiek tiek pavirkite su sultinio kubeliu, kuris nuims degėsių kvapą.

Jei spagečiai sulipo…

Sudėkite į sietelį ir perliekite karštu vandeniu.


Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie.
B. Ferrero

 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » VIRTUVĖS PASLAPTYS » VISKO PO TRUPUTĮ (Naudinga informacija)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024