...
 Vitaminai suaugusiems - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » SVEIKATA, LIGOS » Vitaminai suaugusiems (pasidalinkime patarimais)
Vitaminai suaugusiems
ausroteaData: Pirmadienis, 2010-03-08, 4:47 PM | Žinutė # 1
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs

Ar geriate jūs vitaminus? Ar duodate savo vaikui? Kokius rekomenduotumėte? O gal jūs prieš?
 
greituteData: Pirmadienis, 2010-04-12, 10:30 PM | Žinutė # 2
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Vitaminai - gyvybės šaltinis

Salotos Vitaminai - smulkiamolekuliai organiniai junginiai, reikalingi gyviems organizmams gyvybinei būklei palaikyti, bet kurių pats organizmas pasigaminti (sintetinti) negali, todėl gauna su maistu. Kai kuriuos vitaminus (B grupės ir vitaminą K) sintetina žarnyno bakterijos, tačiau organizmui jų nepakanka.

Vitamino terminą 1912 metais pirmasis panaudojo lenkų biochemikas Kazimieras Funkas (Kazimierz Funk). Žodis sudarytas iš lotyniško žodžio vita (gyvenimas) ir priesagos -amin, kadangi tuo metu visi žinomi vitaminai priklausė aminams, nors dabar tai nėra taisyklė.

Vitaminai gali būti skirstomi į dvi grupes: tirpūs vandenyje ir tirpūs riebaluose. Dėl to maisto racionas, kuriame visiškai nėra riebalų, gali nebūti visiškai sveikas.

Normaliomis sąlygomis pilnavertiškai besimaitinančio žmogaus organizmas turi gauti pakankamą kiekį vitaminų. Deja, nedaug žmonių gali pasigirti visiškai sveika ir subalansuota mityba. Tuo pat metu užteršta aplinka, intensyvus gyvenimo būdas ir žalingi įpročiai ženkliai padidina organizmo poreikius vitaminams.

Rūkantiems asmenims nuolat gresia vitaminų B6, C, E ir foliatų (folio rūgšties ir vitamino B12 ) trūkumas. Panašios avitaminozės kamuoja vartojančius alkoholį, tik šiems asmenims dar trūksta vitaminų A ir B1. Kontraceptinės tabletės gali sukelti vitaminų B6, foliatų ir vitamino A stoką.

Todėl ypač svarbu atkreipti dėmesį į mitybą ir rūpintis, kad vitaminų gautume pakankamą kiekį.

Vandenyje tirpių vitaminų B1, B2, PP (B3), B5, B6, folio rūgšties (B9), B12, H, ir C. (su nedidelėmis išimtimis) gauname valgydami duoną (jų daug grūduose), vaisius, daržoves, mėsos ir pieno produktus. Organizme susidaro tik labai nedidelės atsargos, todėl jos turi būti nuolat papildomos iš maisto produktų, turinčių šių vitaminų.

B grupės vitaminai B1, B2, PP (B3), B5, B6 dalyvauja angliavandenių, riebalų ir baltymų metabolizme, jų reikia nervų sistemos veiklai. Vitaminas C skatina geležies rezorbciją ir dalyvauja daugelyje organizme vykstančių oksidacijos-redukcijos reakcijų.

Riebaluose tirpių vitaminų A, D, E, K yra tiek gyvulinės, tiek augalinės kilmės maisto produktuose. Be to, vitaminą K sintetina žarnyno bakterijos. Riebaluose tirpių vitaminų atsargos kaupiamos kepenyse, vitamino E daugiausia sukaupia riebalinis audinys. Vitaminas A būtinas epitelinių ląstelių vystymuisi ir regos pigmento sintezei. Vitaminas D reguliuoja kalcio panaudojimą bei sudaro sąlygas tinkamai kaulų ir dantų mineralizacijai. Vitaminas E yra fiziologinis antioksidatorius, kuris apsaugo ląstelių membranas nuo pažeidimų ir padeda išsaugoti jų funkciją.

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-04-12, 10:31 PM | Žinutė # 3
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Mitai apie vitaminus

Mitas nr. 1: Gerai maitinantis, vitaminų organizmas gauna pakankamai, tad papildomai jų nereikia

Realybė: Didžioji dalis visuomenės šiandien gyvena ties vitaminų deficito (avitaminozės) riba

Taip yra nepaisant to, kad parduotuvių lentynos pilnos sąlyginai pigių maisto produktų. Šiandieninių maisto produktų kokybė, maistiniu požiūriu, žymiai prastesnė nei buvo prieš 10 ar daugiau metų. Dėl ypač didelio naudojamų trąšų kiekio, pesticidų ir nualintos dirvos maiste ženkliai sumažėjo vitaminų ir mineralų. Iš čia antras mitas.

Mitas nr. 2: Valgant pakankamai daržovių, vaisių ir kito natūralaus maisto vitaminų organizmui pakanka

Realybė: Jei maisto produktai išauginti neekologiniame ūkyje, juose labai mažai vitaminų ir neįmanoma suvalgyti tokio maisto kiekio, kad būtų patenkintas organizmo vitaminų poreikis.

Šveicarų mokslininkai teigia, kad dėl nualintos dirvos, padidėjusio trąšų naudojimo vaisiuose ir daržovėse daugėja vandens ir baltymų, o mažėja vitaminų ir mineralinių medžiagų. Be to, labai daug vitaminų prarandama maisto produktus ilgą laiką saugant, transportuojant ir apdorojant. Atlikti tyrimai rodo, kad:

*
Obuoliuose vitamino C kiekio, palyginti su tuo kiekiu, koks buvo prieš 10 metų liko tik 20 %.
*
Pankoliuose betakarotino irgi liko tik penktadalis.
*
Bananuose folinės rūgšties ir vitamino B6 sumažėjo atitinkamai 84 ir 97 %.

Šie procesai vyksta su visais augalinės ir gyvulinės kilmės produktais, nes gyvuliai šeriami tais pačiais augalais, žinoma dar pridedant antibiotikų, kartais hormoninių steroidinių preparatų.

Vitaminų kiekis skirtingose vietovėse išaugintose maistinėse kultūrose gali labai smarkiai skirtis, tačiau tendencija viena ir visai nedžiuginanti. Jei diena iš dienos nevalgome daugybės tik ekologiniuose ūkiuose užaugintų vaisių ir daržovių, vitaminus vartoti papildomai būtina.

Mitas nr. 3: Vartojant pakankamai vitaminų papildų, galima nekreipti dėmesio į tai, kad mažai suvartojama sveikų produktų, tokių kaip vaisiai ir daržovės.

Realybė: Tai yra visiška netiesa.

Vitaminai parduodami vaistinėse nėra tobuli. Tam, kad organizmas gerai funkcionuotų, jam nepakanka pametėti keletą laboratorijoje pagamintų cheminių junginių. Dažnai vaistinėse parduodami vitaminai yra dirbtinės kilmės, ne iš natūralių šaltinių, išgryninti. Organizmui įsisavinti vienos rūšies vitaminus dažniausiai reikalingi kitos rūšies vitaminai, mineralinės medžiagos, fermentai ir galbūt daugiau iki šiol nežinomų medžiagų, kurios jau yra gamtos sudėtos į natūralius maisto produktus. Todėl vartodami vien vitaminų papildus, rizikuojame organizme sukelti kitų medžiagų deficitą.

Sprendimas: vartoti kuo daugiau kokybiškų augalinės kilmės produktų, juos kiek įmanoma mažiau termiškai apdorojant. Taip pat verta tokį dienos racioną papildyti vitaminais ir kitais maisto papildais.

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-04-12, 10:31 PM | Žinutė # 4
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Žmogui būtini vitaminai

Vitamino pavadinimas-Tirpsta-Pastabos

Biotinas Vandenyje Žinomas kaip Vitaminas B7 ar Vitaminas H.
Cholinas Vandenyje Atrado Maurice Gobley 1850 metais.
Folatas Vandenyje Atrado Lucy Wills 1933 metais. Žinomas kaip Folio rūgštis, Vitaminas M arba B9
Niacinas Vandenyje Atrado Conrad Elvehjem 1937 metais. Žinomas kaip Vitaminas B3 ar Vitaminas PP.
Pantoteno rūgštis Vandenyje Atrado Roger Williams 1933 metais. Žinomas kaip Vitaminas B5.
Riboflavinas Vandenyje Atrado D. T. Smith ir E. G. Hendrick 1926 metais. Žinomas kaip Vitaminas B2 ar Vitaminas G.
Tiaminas Vandenyje Atrado Kazimierz Funk 1912 metais. Žinomas kaip Vitaminas B1.
Vitaminas A Riebaluose Atrado Elmer V. McCollum ir M. Davis tarp 1912 ir 1914 metų. Ne vienas chemikalas, bet chemikalų grupė (Retinolis).
Vitaminas B6 (Piridoksinas, Piridoksaminas, ar piridoksalis) Vandenyje Atrado Paul Gyorgy 1934 metais.
Vitaminas B12 (Kobalaminas) Vandenyje Atrado Karl Folkers ir Alexander Todd 1948 metais. Vienintelis vandenyje tirpstantis vitaminas, kuris žmogaus organizme gali būti kaupiamas ilgą laiką.
Vitaminas C (Askorbo rūgštis) Vandenyje Identifikavo James Lind 1747 metais. Atrado A. Hoist ir T. Froelich 1912 metais. Trūkumas sukelia skorbutą.
Vitaminas D (Kalciferolis) Riebaluose Atrado Edward Mellanby 1922 metais. Nedideliais kiekiais sintezuojamas kūne saulės šviesoje (deginantis).
Vitaminas E (Tokoferolis) Riebaluose Atrado Herbert Evans ir Katherine Bishop 1922 metais.
Vitaminas K (Naftochinoidai) Riebaluose Atrado Henrik Dam 1929 metais. Chemikalų grupė - Naftochinonas.

 
Ala78Data: Trečiadienis, 2010-05-05, 9:35 AM | Žinutė # 5
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Sveikos,
o kokius jus geriat vitaminus? Kokius vaikams perkat?
Ziema pirkau is GNLD vitaminus vaikams,raso,kad naturalus,tai nupirkau. star2 Va tokius gerem.
http://vitaminai.weebly.com/uploads/8/4/4/2/844214/2729355.jpg?129


http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/

Message edited by Ala78 - Trečiadienis, 2010-05-05, 9:38 AM
 
Zaliaake25Data: Antradienis, 2010-05-11, 7:14 AM | Žinutė # 6
forumo pleputė
Grupė: .
Žinutės: 6478
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 16
Statusas: Atsijungęs
Šiaip stengiamės naudoti kuo mažiau vitaminų, tik dabar pati kai laikiuosi tai iš Nordic naudoju vitaminus, vieni iš naturalesnių vitaminų. Vyras naudoja meler žuvies ir vitaminų kompleksą sportuojantiems, mažoji tik C vitaminą, o didžioji pradėjo gerti kalcio, magnio ir cinko papildą, nes labai auga ir skundžiasi, kad skauda kelius ir kojas, o taip pat geria V vitaminą.

Užtenka minutės, kad žmogaus nekęstum.

Užtenka valandos, kad žmogų pamėgtum.

Užtenka dienos, kad žmogų įsimylėtum.

Prireikia viso gyvenimo, kad žmogų pamirštum.
 
lagūnaData: Antradienis, 2010-05-11, 9:40 AM | Žinutė # 7
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 475
Apdovanojimai: 10
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Aš geriu vitaminus ,kur plaukams,nagams,nes po gimdymo niekaip nenustoja slinkti plaukai ir nakvišų aliejines kapsules ,dar magnį geriu,vyriukas geria korėjos ženšenio vitaminus,didesniajam perku multivitaminus,o mažiukui nieko neduodame.Žiemą tai geriame vitaminą c saule

 
ErlinaData: Antradienis, 2011-02-08, 2:17 PM | Žinutė # 8
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 5
Apdovanojimai: 1
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
idomus straispsnelis, gal kam pravers kava
"...optimali mityba suteikia mūsų kūnui geriausią maistingų medžiagų ir papildų kiekį, su kuriuo jaučiamės tokie sveiki, kokie tik galim būti. Bet tik nedaugelis turi kantrybės optimaliai maitintis, o net ir tie, kurie bando, skundžiasi energijos stoka, nuotaikos svyravimais, užklumpančios depresijos sindromais, susilpnėjusiu imunitetu. Optimali mityba yra būdas duoti savo organizmui tokius maisto produktus ir papildus, kad jūsų kūnas būtų maksimaliai sveikas ir darbingas. Tai nereiškia, kad privalote būti vegetarais, vartoti papildus ar vengti valgyti kažkokius maisto produktus, nors kai kuriems toks patarimas tiktų. Kiekvienas organizmas yra individualus ir jo poreikis priklauso nuo daugelio įgimtų genetinių faktorių ir aplinkos, kurioje gyvenate, įtakos. Nėra vienos dietos, kuri tinka visiems, bet yra pagrindiniai optimalios mitybos principai, kuriuos galima pritaikyti visiems.
Optimali mityba gali jums padėti:
- Pagerinti mąstymo aiškumą, savijautą (nuotaiką) ir gebėjimą koncentruotis;
- Padidinti intelekto koeficientą;
- Padidinti fizinę jėgą;
- Pagerinti miegą;
- Padidinti atsparumą infekcijoms;
- Padėti organizmui nesusirgti;
- Prailginti sveiko gyvenimo trukmę.
Pasenęs mitybos suvokimas analizuoja tai, ką jūs valgote ir lygina su kiekvieno papildo RPN (Rekomenduota Paros Norma). Šis mitybos vertinimo metodas labai primityvus, kadangi dauguma būtinų maisto medžiagų neturi žinomos RPN, nežinoma, ko ir kiek reikia gerai sveikatai, nėra paskaičiuota individualių žmonių poreikių skirtumų, nėra paskaičiuota, kaip veikia jūsų poreikius gyvenimo būdo faktoriai (aplinkos tarša, stresai, fizinis krūvis). RPN neturi nieko bendro su individualiu kiekvieno žmogaus poreikiu. RPN yra nustyti standartiniai, žmogaus kasdieniniame racione reikalingi papildų kiekiai tam, kad žmonės nesusirgtų mitybos trūkumo ligomis: beri-beri (vitamino B1 trūkumas), skorbutu (vitamino C trūkumas), rachitu (vitamino D trūkumas) ir pan. Paprastas multivitaminų papildas, kurio sudėtinės dalys sudaro 100% RPN nelabai gali padėti, nes kad ir kaip maitinatės, negi galvojate, kad gaunate pakankamai maisto medžiagų. Juk maisto produktai nebeteko savo pirmykščių savybių – nenatūraliomis sąlygomis augintuose gyvuliuose ir augaluose nebėra biologinės vertės, oras užterštas ir vis labiau teršiamas, vandens kokybė prasta, o stresas ir depresija yra nebeatskiriama kasdienybės dalis. Pateikiami vitaminų ir mineralų kiekių skirtumai dažnai vartojamuose maisto produktuose (100 gr produkto):
Vitaminas A morkose: 70 - 18500 IU;
Vitaminas B rupiuose kvietiniuose miltuose: 0,3 - 3,3 mg
Vitaminas C apelsinuose: 0 - 116 mg; (matyti, jog apelsinas gali visai neturėti vitamino C)
Geležis špinatuose: 0,1 - 158 mg;
Manganas salotų lapuose: 0,14 - 16,9 mg. ...."
 
ErlinaData: Antradienis, 2011-02-08, 2:19 PM | Žinutė # 9
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 5
Apdovanojimai: 1
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
tesinys ...

"Optimalios Paros Norma (OPN) - tai yra vidutinė optimali dienos dozė suaugusiam žmogui, kuri priklauso nuo kiekvieno žmogaus gyvenimo ir darbo sąlygų. RPN nepakanka, kad būtų labai gera sveikatos būklė. Tyrimai parodė, kad sveikiausi buvo tie žmonės, kurie vartojo papildus ir maisto produktus, turtingus vitaminais ir mineralais. Sveikiausiųjų tarpe, papildų kiekiai buvo dešimt ir daugiau kartų didesni, nei RPN. Tyrimas su vitaminu C dozėje 1000 mg per dieną, o tai 20 kartų daugiau nei RPN, sumažino infekcijų dažnį. Jeigu žmogus suserga, jo vitaminų poreikis labai padidėja ir vitaminas C infekcijos atveju yra pirmas pavyzdys. Visur sutariama mokslinių tyrimų pagrindu, kad 100 mg yra gera bazinė dozė ir 1000 – 3000 mg yra optimali dozė per dieną. Vyrauja nuomonė, kad didelės vitamino C dozės gali sukelti inkstų akmenligę, sutrukdyti vitamino B12 absorbciją. Tai yra didžiausias mitas apie šį vitaminą, nes net ir 10 000 mg per dieną nepatvirtino šių nepagrįstų įtarimų. Vienintelis didelių vitamino C dozių pašalinis poveikis yra vidurius laisvinantis efektas. Bendrai, vitamino C vartojimas iki 5000 mg per diena yra skaitomas saugus. Vitamino E poveikio tyrimas parodė, kad 2000 pacientų su širdies ligomis, vartodami E vitaminą, turėjo 75 procentais mažiau širdies ligos paūmėjimų. Optimalus vitamino E kiekis yra 30 kartų didesnis nei RPN, o jo trūkumas susijęs su dažnesniais vėžiniais susirgimais, silpnu imunitetu. Labai svarbus B vitaminų kompleksas: B1 (tiaminas) reikalingas padidintoje dozėje, jei vartojama daug rafinuotų angliavandenių; B2 (riboflavinas) ypač svarbus stpriai sportuojantiems; B3 (nikotino rūgštis) labai naudinga, nes padeda sumažinti cholesterolio kiekį ir didelėmis dozėmis turi kraujagysles plečiantį efektą. Sveikiausi žmonės vartoja 115 mg per dieną, kas yra 9 kartus daugiau nei RPN; B6 (piridoksinas) – tai vitaminas, kuris labai naudingas dozėse, dešimt kartų didesnėse nei RPN. Būtinas baltymų metabolizmui ir tinka daugelio susirgimų atveju, pradedant PMS ir baigiant riešo tunelio sindromu (būklė, kai į uždegimo procesą įtraukiami riešo nervai) ir širdies bei kraujagyslių ligomis; Folinė rūgštis, kurios trūkumas yra pagrindinė nervinio vamzdelio apsigimimų priežastis. Nėščioms moterims rekomenduojama 400 mcg per dieną, tačiau optimali dozė, ypač pagyvenusiems, turi būti diesnė. Būtina žinoti, kad folinės rūgšties papildas gali užmaskuoti vitamino B12 deficito anemiją, todėl geriau vartoti folinės rūgšties ir vitamino B12 papildą kartu.

Vitaminai ir mineralai nėra vaistai, taigi neturėtumėte tikėti, kad per naktį jūsų sveikata stebuklingai pagerės. Dauguma žmonių patiria akivaizdų pagerėjimą per tris mėnesius – tai trumpiausias laikas, per kurį jūs turėtumėte eksperimentuoti su papildų programa. Ankstyviausi pastebimi pasikeitimai yra padidėjęs energingumas, protinis pajėgumas bei emocinis stabilumas ir geresnė odos būklė. Dauguma žmonių pastebi pagerėjimą per pirmas trisdešimt dienų. Tačiau kai kurie žmonės kartais pajunta nedidelius pakitimus, pradėję vartoti papildus. Taip gali atsitikti todėl, kad jie geria per daug papildų su per mažu kiekiu maisto, galbūt per mažai vartoja skysčių arba papildo sudėtyje yra jiems netinkančių medžiagų, pavyzdžiui mielių. Kartais žmonės prieš pasijusdami geriau, kurį laiką jaučiasi prasčiau. Įsivaizduokite, jūsų organizmas, kovojantis su tarša, netinkama mityba, toksinais ir stimuliatoriais, staiga gauna kokybišką maistą ir visus reikalingus papildus. Tai gali suaktyvinti procesą, vadinamą detoksikacija, kurio metu organizmas išsivalo – dėl to jaučiamas sveikatos pablogėjimas, kuris paprastai praeina per mėnesį. "

 
ErlinaData: Antradienis, 2011-02-08, 2:19 PM | Žinutė # 10
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 5
Apdovanojimai: 1
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
Ir dar biskelis

" Štai papildų vartojimo „dešimt įsakymų“:
1. Vitaminus vartokite penkiolika minučių prieš ar po valgio, arba valgio metu.
2. Daugiausia papildų suvartokite su pirmuoju savo dienos valgymu.
3. Negerkite B grupės vitaminų vėlai vakare, jeigu jums sunku užmigti.
4. Vakare gerkite papildomus mineralus, ypač kalcį ir magnį – jie gerina miegą.
5. Jeigu vartojate dvi ar daugiau B komplekso arba vitamino C tabletes, gerkite po vieną kiekvieno valgymo metu.
6. Nevartokite atskirai vieno B grupės vitamino, jeigu negeriate bendrojo B grupės vitaminų komplekso, galbūt, multivitaminų sudėtyje.
7. Nevartokite mineralų po vieną, jeigu nevartojate bendrojo multimineralų papildo.
8. Jeigu jums anemija (geležies trūkumas), vartokite papildomai geležies su vitaminu C.
9. Visada vartokite mažiausiai dešimt kartų daugiau cinko, negu vario. Jeigu žinote, kad jums trūksta vario, vartokite varį tik su dešimt kartų didesniu cinko kiekiu, pavyzdžiui, 0,5 mg vario su 5 mg cinko.
10. Vartokite amino rūgščių papildus tuščiu skrandžiu arba su angliavandenių maistu, pavyzdžiui vaisiais.
Svarbiausia kas dieną suvartoti savo papildus. Nereguliarus maisto papildų vartojimas praktiškai naudos neduoda. Atminkite, kad vaistai šalina pasekmę, bet nešalina pablogėjimo priežasties. Tik optimizavus mitybą ir vartojant vitaminų ir mineralų papildus galima iki minimumo sumažinti neigiamai organizmą veikiančius faktorius ir maksimaliai pagerintii sveikatos būklę, padidinti energetinį potencialą, sustiprinti imunitetą, prailginti sveiko gyvenimo trukmę. ..."

 
ErlinaData: Antradienis, 2011-02-08, 2:20 PM | Žinutė # 11
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 5
Apdovanojimai: 1
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
tekstas gana ilgas, bet tikrai idomus ir vertas pasiskaitymo bye2
 
greituteData: Antradienis, 2011-02-08, 7:44 PM | Žinutė # 12
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Erlina, butinai paskaitysim,jau matau,kad idomus
 
marketingskelbimamData: Penktadienis, 2015-02-06, 1:13 PM | Žinutė # 13
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 12
Apdovanojimai: 0
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
Mūsų vieninteliai naudojami vitaminai yra žuvies taukai. Ir patys su vyru juos geriame ir vaikams duodam :)
 
ii9219787Data: Ketvirtadienis, 2021-10-07, 9:00 AM | Žinutė # 14
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 2
Apdovanojimai: 0
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
Su šeima ypač žiemą visad pavartojam vitaminą D, kai labiausiai to trūksta. Taip pat profilaktiškai vitaminą C, ypač šiais, pandemijos laikais, kai reikia stiprinti imuninę sistemą. ;) Esame bande įvairių gamintojų, turbūt mažai jie kuo ir skiriasi, bet šiuo metu perkame Walmark paprasčiausiai iš vaistinės https://www.eurovaistine.lt/walmark
 
ratsivetaData: Antradienis, 2021-11-23, 9:12 AM | Žinutė # 15
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 8
Apdovanojimai: 0
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
Vartoju tik D ir C vitaminus kiekvieną rytą, sveikata kolkas nesiskundžiu, jaučiuosi gerai :)
 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » SVEIKATA, LIGOS » Vitaminai suaugusiems (pasidalinkime patarimais)
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:


Copyright MyCorp © 2024