...
 Paplepėkime apie dovanas, puošybą ir dovanų pakavimą - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: katcia  
Forumas » SVEIKINIMŲ IR ŠVENČIŲ SKYRELIS - patarimai ir pagalba besiruošiant šventei » DOVANOS, PUOŠYBA, DOVANŲ PAKAVIMAS » Paplepėkime apie dovanas, puošybą ir dovanų pakavimą (pokalbiai)
Paplepėkime apie dovanas, puošybą ir dovanų pakavimą
AtileData: Penktadienis, 2010-04-30, 1:59 PM | Žinutė # 1
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
Paplepėkime apie stalo puošybą, serviravimą, dovanas ir kt.
 
raskaData: Pirmadienis, 2010-05-03, 7:18 AM | Žinutė # 2
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Garsus prancūzų gurmanas Anzelmas Brillat – Savarinas (Anthelme Brillat-Savarin) teigė: „Svečio pakvietimas į savo namus reiškia, kad tu esi atsakingas už jo laimę ir malonią viešnagę visą laiką, kol svečias yra tavo namuose”. Kad viskas vyktų sklandžiai, reikia ne tik gardžiais valgiais pamaloninti svečio gomurį, bet pasirūpinti, kad maistas būtų pateikiamas estetiškai ir kuo patraukliau. Net [...]

Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Pirmadienis, 2010-05-03, 7:19 AM | Žinutė # 3
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Stalo serviravimas dviems asmenims ar daugiau žmonių neturi kainuoti daugybė pinigų. Kad stalas atrodytų puošniai, nereikia sidabrinių stalo įrankių ar krištolinių taurių. Tereikia šiek tiek fantazijos ir kūrybiškumo. Keletas patarimų, kuriais galite pasinaudoti:

1) Gėlės: puošti stalą gėlėmis yra sena tradicija, prilygstanti klasikai, kurią visi įvertina net ir šiais laikais. Parinkite žemą vazą, kad Jūsų svečiai galėtų matyti vienas kitą. Nereikia puokštės gėlių, užtenka ir vienos pražydusios rožės – stalas atrodys tikrai šventiškai.

2) Žvakės: viena žvakidė stalo centre tikrai papuoš Jūsų stalą. Puikiai atrodytų plaukiojančios žvakutės stikliniame inde. Netinka kvepiančios žvakės, kadangi jos konkuruos su maisto kvapais, o tai gali nepatikti svečiams.

3) Servetėlės: medžiaginės servetėlės suteikia stalui elegancijos ir oficialumo. Tačiau jei neturite medžiaginių servetėlių, galite panaudoti popierines servetėles. Išlankstytas pasitelkiant fantaziją servetėles padėkite ant pietų lėkštės.

4) Gamtos dovanos: žalia spalva pagyvina aplinką. Galite pamerkti ką tik lapelius išskleidusias medžių šakeles. Tereikia šiek tiek fantazijos ir stalas atrodys nuostabiai.

5) Medžiaginės staltiesės: Prieš dengiant staltiesę ant stalo, ją kruopščiai išlyginkite. Kai tik svečiai išeina, įmeskite staltiesę į skalbimo mašiną ir rūpesčių kaip nebūta.
6) Dovanėlė: visų nuostabai padėkite prie kiekvieno svečio lėkštės po mažytę dovanėlę. Tai ne tik gražiai atrodo, bet ir pradžiugina svečius.


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Pirmadienis, 2010-05-03, 7:20 AM | Žinutė # 4
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
1.Staltiesė ir servetėlės turi būti sniego baltumo ar bent jau pastelinių spalvų, kad neužgožtų maisto.
2.Stiklo dirbiniai privalo būti švarūs ir nespalvoti, kad matytųsi gėrimo spalva.
3.Pietų lėkštės (elegantiškos ar skirtos kasdieniniam naudojimui) negali būti per daug išpuoštos, kadangi reikia įvertinti ne tik patiekalo skonį, bet ir grožį.
4.Kuklios gėlės papuošia stalą. Tačiau nepaverskite savo pietų stalo džiunglėmis. Pasikvietęs svečių, norėsite pasikalbėti, ir gėlės neturi virsti barjerais, skiriančiais Jus nuo svečių.
5.Žvakių šviesa pietų atmosferai suteikia jaukumo, intymumo. Žvakių dydis ir forma priklauso nuo skomio ir pasirinkimo reikalas, tačiau nepersistenkite – nepaverskite savo valgomojo kambario pilies mene.
6.Nepaisant to, iš kokio metalo pagaminti stalo įrankiai, jie turi būti sudėti griežta tvarka. Dešinėje lėkštės pusėje turi stovėti valgomasis šaukštas ir peilis, ašmenimis pasuktas į lėkštę. Kairėje lėkštės pusėje – šakutė ir servetėlė. Virš lėkštės horizontaliai – desertinė šakutė ir desertinis peiliukas, kurio ašmenys nukreipti į lėkštę. Jei reikalingas ir desertinis šaukštelis, jis gali būti atneštas kartu su desertu arba padėtas virš desertinės šakutės.
7.Taurės dedamos į dešinę nuo lėkštės mažėjančia tvarka: vandeniui, vynui ir galiausiai desertiniam vynui. Desertiniam vynui skirta taurė gali būti atnešama kartu su desertu.
8.Jei patieksite duoną lėkštėje, ji turi stovėti į kairę nuo šakutės.
9.Pietų pabaigoje lėkštės nunešamos prieinant iš kairės, o švarios lėkštės padedamos iš dešinės.
10.Nepamirškite ant stalo padėti prieskonių (druskos, pipirų).


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Pirmadienis, 2010-05-03, 7:22 AM | Žinutė # 5
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Prieš pradėdami dengti stalą, jau turėtumėte būti apgalvoję keletą esminių dalykų. Svarbiausias klausimas: ar stalas, kuris turi būti padengtas, apskritai tinka numa­tytai patalpai? Taip pat, ar visi sve­čiai turės pakankamai vietos? Pag­rindinė galiojanti taisyklė: kiekvie­nam pakviestajam reikia prie sta­lo maždaug 60-80 cm vietos, ma­tuojant nuo vieno valgomojo komplekto vidurio iki kito valgo­mojo komplekto vidurio, tam, kad jis netrukdytų kaimynams. Apvalus stalas idealiai tinka 6-8 asmenims; jie sukuria jaukumo įs­pūdį, ir kiekvienas gali šnekučiuo­tis su kiekvienu. Tarp kitko, gana svarbu žinoti, jog ilginant apvalius stalus, prarandama vietų. Stačiakampiai stalai gali būti su­statyti įvairiomis formomis, kurios priklauso nuo žmonių skaičiaus ir turimo ploto. Labiausiai papli­tusios L, T, U ir E stalų formos. Be to, negalima pamiršti: turi bū­ti pakankamai tam tikro aukštu­mo kėdžių. Stalas paprastai būna 80 cm aukštumo, atitinkama kė­dė turi būti apytikriai 47 cm aukš­tumo, jei nenorime stalo stebėti iš varlės ar paukščio perspekty­vos.
Dabar, kai visi paruošiamieji dar­bai baigti, valgiaraštis sudarytas ir gėrimai parinkti, belieka vienin­telė kliūtis – etiketą atitinkantis sta­lo dengimas. Kur ir kokią taurę rei­kia statyti, kaip padėti lėkštes, sta­lo įrankius ir staltiesėles? :

1. Dėdami valgomąjį komplektą, pradėkite arba nuo polėkščio, arba nuo staltiesėlės. Pirmuoju atveju staltiesėlė dedama ant lėkštės.
2. Stalo įrankiai dedami iš vidaus į išorę. Taigi pradedate nuo įrankių pagrindiniam patiekalui.
3. Paskui padėkite šaukštą. Sriubai, patiekiamai puodukuose, yra specialus šaukštas.
4. Jeigu paduodate duoną ir sviestą, kairėje nuo šakutės dedama maža lėkštė su mažu peiliu sviestui.
5. Įrankiai desertui dedami virš valgomojo komplekto, kaip parodyta paveiksle. Šaukštelio rankena nukreipta į dešinę, šakutės – į kairę.
6. Jeigu desertui patiekiate sūrį, maži įrankiai dedami virš valgomojo komplekto. Taurė gėrimui prie pagrindinio patiekalo statoma virš peilio smaigalio.
7. Taurė gėrimui prie užkandžio statoma dešinėje, žemiau taurės gėrimui prie pagrindinio patiekalo. Taip padengus stalą, paprastai valgoma ir sriuba. Prieš sriubą patiekiamas šaltas užkandis.
8. Taurė trečiajam gėrimui statoma virš abiejų kitų taurių. Tačiau galite ją pastatyti taip pat kairėje virš taurės gėrimui prie pagrindi­nio patiekalo.
9. Prieš sriubą patiekiamas saitas žuvies užkandis.
10. Antras patiekalas po sriubos yra žuvis.
11. Kaip užkandis patiekiamos sraigės kiautuose. Šaukštu imamas sviestas su prieskoninėmis žolelė­mis arba česnaku.


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Pirmadienis, 2010-05-03, 7:24 AM | Žinutė # 6
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Koks vaišių stalas be gėlių? Apie tai irgi reikia laiku pagalvoti, ypač jei jas užsakote pas gėlininką. Neužgožkite stalo žiedais. Ir stalo dekorą, ir gėles reikia derinti prie progos. Nedidėlei šventei bei vakarienei negausiame draugų būryje pakaks kuklios puokštelės ar nedidelės gėlių kompozicijos, didesnėms iškilmėms parinkite prašmatnesnę puokštę.

Svarbu, kad gėlių spalvos derėtų prie stalo, prie puošybos elementų ir patalpos, o gėlių kompozicija – prie stalo formos: keturkampiai stalai puošiami keturkampėmis arba pailgomis gėlių kompozicijomis, apvalūs – apvaliomis.

Gėles statykite prieš svečiams atvykstant ir stenkitės jų daugiau nejudinti, nes kompozicija (į kempinę susmaigstytos gėlės) gali sušlapinti staltiesę ir šeimininkei pridaryti papildomų rūpesčių.

Jei patys darote gėlių kompoziciją ar puokštę, jums prireiks žemų indų ar negilių dubenų; iškloję juos specialiomis samanomis (prieš tai juos suvilgę šaltame vandenyje) arba specialia mase, galite smaigstyti gėles. Susmaigstykit gėles taip, kad pagrindo nesimatytų. Nenaudokit stipriai kvepiančių ar greit vystančių gėlių. Nedarykit aukštos kompozicijos, nes priešpriešais sėdintys svečiai vieni kitų nematys.


Rasos saldainių karalystė

 
raskaData: Pirmadienis, 2010-05-03, 7:31 AM | Žinutė # 7
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
o jei ka domina daugiau prasom pasiskaityti cia http://www.etiketogidas.lt/

Rasos saldainių karalystė

 
GabiskaData: Pirmadienis, 2010-06-07, 2:05 PM | Žinutė # 8
forumo senbuvė
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 7323
Apdovanojimai: 48
Reputacija: 28
Statusas: Atsijungęs
graži gėlė Atile, kaip darei sirdele


Mano rankdarbių pasaulis
 
AtileData: Pirmadienis, 2010-06-07, 2:19 PM | Žinutė # 9
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
Gabiska, paėmiau tokią poplatę juostą dovanoms pakuoti skirtą, ji tokia medžiaginė kraščiukai kietesni (ten gal kokia vielutė yra). Ją vis sukau aplinkui ir dariau tokias klostes kaip armonikos, o su adata iš blogosios pusės betkaip prikabindavau naują klostę. Kaip lengva, bet kaip gražiai atrodo. Galvojau ant knygos uždėti, bet perdidelė ir šeip negerai žiūrisi. tai pasilikau dovanai papuošti.

Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
raskaData: Antradienis, 2010-10-26, 11:13 PM | Žinutė # 10
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
chi
Quote (Atile)
tai pasilikau dovanai papuošti.


Rasos saldainių karalystė

 
kugeData: Šeštadienis, 2011-02-05, 0:00 AM | Žinutė # 11
forumo tauškutė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 4940
Apdovanojimai: 28
Reputacija: 30
Statusas: Atsijungęs
Mielosios , su gimtadieniu

 
AtileData: Trečiadienis, 2011-02-23, 6:08 PM | Žinutė # 12
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
Virginijak, man širdutės ant medžio kaip gražu love

Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
virginijakData: Ketvirtadienis, 2011-02-24, 8:16 AM | Žinutė # 13
forumo pleputė
Grupė: Fotošopo mylėtoja
Žinutės: 6137
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 2
Statusas: Atsijungęs
Quote (Atile)
Virginijak, man širdutės ant medžio kaip gražu

Ačiukas, man ir patiko, kai prieš Velykas kiaušiniais tą šaką papuošiu vėl parodysiu gedaaa


]
Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš materinstvo.ru, fotowedding.ru, lenagold.ru, photoshablon.ru, allday.ru, www.google.lt Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
 
GabiskaData: Penktadienis, 2011-09-09, 7:43 PM | Žinutė # 14
forumo senbuvė
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 7323
Apdovanojimai: 48
Reputacija: 28
Statusas: Atsijungęs
Astulelabai įdomiai sugalvotas dovanos įpakavimas liuks


Mano rankdarbių pasaulis
 
ASTULEData: Penktadienis, 2011-09-09, 8:57 PM | Žinutė # 15
forumo tauškutė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 3714
Apdovanojimai: 19
Reputacija: 4
Statusas: Atsijungęs
Quote (Gabiska)
labai įdomiai sugalvotas dovanos įpakavimas

ačiukas mirkt


 
Forumas » SVEIKINIMŲ IR ŠVENČIŲ SKYRELIS - patarimai ir pagalba besiruošiant šventei » DOVANOS, PUOŠYBA, DOVANŲ PAKAVIMAS » Paplepėkime apie dovanas, puošybą ir dovanų pakavimą (pokalbiai)
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:


Copyright MyCorp © 2024