...
 Priauginti nagai - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Priauginti nagai (mitai ir faktai - informacija)
Priauginti nagai
greituteData: Šeštadienis, 2010-03-20, 10:10 PM | Žinutė # 1
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs

Mitai ir faktai apie priaugintus nagus, jų priežiūrą. Be komentarų.

Pokalbiai apie nagus ČIA.
 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 9:06 PM | Žinutė # 2
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Porcelianiniai - pudriniai nagai
Porecelianiniai - pudriniai nagai skirti visoms moterims, kurioms rūpi grožis, nagų priežiūra, gražios, išpuoselėtos rankos. Norėtume parodyti, kad gražias rankas ir gražius, sveikus nagus gali turėti kiekviena savimi besirūpinanti moteris. Tai paprasta procedūra, o jos efektas stulbinantis, todėl, kad šiuo metu daromi porcelianiniai - pudriniai nagai yra nepriekaištingi ir beveik niekuo nesiskiria nuo tikrų.
Formuojant porcelianinius - pudrinius nagus, nebus pažeistas, sugadintas, nago paviršius. Gelee pudra vientisai padengia visą nago plokštelę, gerina sukibimą tarp natūralaus nago ir dirbtino nago plokštelės. Todėl nagai nesisloksniuoja ir neatšokinėja nuo nago plokštelės, būna tvirti ir gerai sukibę su naturaliu nagu. Pro-Tec priemonė apsaugo nagus suteikdama ypatingą blizgesį, kuris išlieka ilgam. Tai priemonė kurios nereikia nuvalyti, nereikia poliruoti, nepalieka lipnaus sluoksnio. Porceliano gelio mase galima padengti ir natūralius nagus.
Nagų galima nelakuoti, jie atrodys naturaliai ir įspūdingai. Jei nagai yra nulakuoti ir reik nuvalyti laką, tikrai nereikia bijoti acetoninio lako nuėmėjo, tai priemonė kuri atspari acetonui.
 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 9:10 PM | Žinutė # 3
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Nagų priauginimas
Galioja viena taisyklė – vyrai pirmiausia žiūri į kojas, o po to į akis, bet nepamiršta ir rankų. Tiesą sakant, ne vienas prisipažįsta, jog išpuoselėtos rankos ir puikus manikiūras kartais jaudina labiau nei seksualūs apatiniai. Tačiau šioje pašėlusioje laiko tėkmėje nepriekaištingai atrodančios rankos - būtinybė tiek žaviai vijoklei, tiek veikliai verslo moteriai. Pamačius apsilupinėjusius, trupančius ar net apkramtytus nagus, nublanksta stilinga suknelė, tinkama šukuosena, švelni bei lygi moters oda, kitaip tariant, visiškai sudarkomas kruopščiai sukurtas vaizdas, nelieka patrauklumo ir žavesio.
Be abejo, kiekviena mūsų norėtumėme turėti gražius, sveikus, stiprius savo natūralius nagus, tačiau ne visoms tai duota iš prigimties. Nagai priklauso nuo bendros organizmo būklės, todėl dažnai sluoksniuojasi, lūžta, dėl mechaninių pažeidimų auga deformuoti, rievėti. Silpniems pažeistiems nagams stiprinti yra sukurta daugybė įvairiausių priemonių, tačiau kartais nepavyksta pasiekti norimų rezultatų, kadangi šios priemonės reikalauja daug laiko.
Todėl šį kartą norime papasakoti apie puikią išeitį – natūralių sveikų, stiprių, ilgų nagų pakaitalą – priauginamus nagus.

Nagų priauginimo technologijos
Nagų priauginimas - tai dirbtinis nagų prailginimas specialiomis nagų priauginimo medžiagomis. Šiuo metu naudojama daugybė įvairių priauginimui skirtų priemonių - akrilas, gelis, porcelianas, įvairūs audiniai, kuriais padengiamas nagas (šilkas, fiberglass ir kt.). Pagal cheminę sudėtį visos šios medžiagos priskiriamos vienai cheminei šeimai - akrilatams. Akrilai naudojami ir fiksuojamiems plaukų lakams, kitoms nagų priemonėms, nes sukuria patvarią, greitai džiūstančią, vandeniui nepralaidžią plėvelę.
Lietuvoje populiariausi yra akrilo ir gelio nagai. Pagrindines šių medžiagų savybes apjungia neseniai pasirodę porceliano nagai, todėl smulkiau aprašysime šias tris medžiagas:

Akrilas Gelis Porcelianas
Stingimas Stingsta ore per kelias minutes Džiovinamas tik specialioje UV spindulių lempoje. Gelis stingdamas išskiria šilumą, todėl nepatartinas silpniems pažeistiems nagams, nes įmanomas pažeistos nago plokštelės nudeginimas Džiovinamas tik UV lempoje
Nuėmimas Tirpsta acetono turinčiame skystyje ir tarsi minkšta košelė nugramdoma nuo nagų mediniu pagaliuku. Nuimami tik mechaniniu būdu - nudildomi Nuimami tik mechaniniu būdu - nudildomi
Skilusio nago atnaujinimas Galimas Galimas Galimas
Kvapas Senesnės kartos akrilo produktai turi specifinį kvapą, tačiau jau ir Lietuvoje populiarėja naujas – bekvapis akrilas Bekvapis Bekvapis
Pviršius Matinis, geriau slepia nago defektus, atrodo natūraliau, galima poliruoti - bus blizgus Blizgus Blizgus
Stiprumas Tvirta kieta medžiaga Elastinga, minkštesnė medžiaga Porcelianas yra gelio bei akrilo mišinys, todėl jo savybės yra tarpinės. Porcelianas yra kietesnis už gelį ir elastingesnės už akrilą.

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 9:15 PM | Žinutė # 4
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs

Nagų priauginimo eiga

Pateiksime nagų priauginimo eigą, naudojant formeles. Su formelėmis galima formuoti tiek akrilo, tiek gelio ar porceliano nagus. Nagų formelės gaminamos popierinės ir metalinės. Popierinės formelės yra vienkartinės, su jomis galima suformuoti gražesnius nagus, kadangi galima parinkti formą pagal klientės nagus. Metalinės formelės yra daugkartinės, standartinių formų ir turi būti dezinfekuojamos bei sterilizuojamos po kiekvieno panaudojimo.
Dažnai skaitoma, kad priauginimas su formelėmis yra sudėtingesnis. Tačiau čia daugiau priklauso nuo meistro pasirinkimo ir įdirbio. Taip pat ir nagų tvirtumas daugiau priklauso nuo ne nuo to, ar su tipsais, ar formelėmis atlikta, o nuo teisingo pasirinkimo atsižvelgiant į klientės natūralaus nago būklę, formą ir t.t., bei kokybiško meistro darbo.

Specialiu įrankiu atsargiai atstumdome odeles.
Sutrumpiname natūralų nagą iki reikiamo ilgio.
Švelnia dilde pašiaušiame natūralaus nago paviršių.
Nuriebaliname nago plokštelę specialiu skysčiu.
Tepame akrilo pagrindą. Laukiame kol pilnai išdžius.
Prie laisvojo nago galo tvirtiname formelę priauginamam nagui formuoti.
Akrilo rutuliuką dedame ties odelėmis ir minkštais teptuko prisilietimais tempiame link laisvojo nago krašto.
Teptuku stumdant akrilą formuojame laisvojo nago galo formą - kvadratą, ovalą, smailų ar kt.
Sustingus akrilui dilde suteikiame jam galutinę formą bei vaizdą.
Poliruojame nago paviršių blokeliu.
Švariai nuvalome dulkes. Odeles patepame aliejuku, nuriebaliname ir lakuojame.
Papuošiame nagučius pasirinktais dailės elementais.

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 9:16 PM | Žinutė # 5
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Mitai ir faktai apie priauginamus nagus

Labai dažnai tenka girdėti įvairių mitų apie nagų priauginimą. Daugelis jų gimsta dėl žinių trūkumo ar nesupratimo. Nors nagų priauginimas vis labiau populiarėja, informacijos apie šią paslaugą surasti gana sunku. Todėl pabandysime atsakyti į kelis dažniausiai kylančius klausimus.

Mitas:
Natūralus nagas nekvėpuoja po priaugintais nagais

Faktas:
Dar biologijos vadovėlyje skaitėme, kad nagas - tai suragėjusi odos dalis. Jis nekvėpuoja. Bet kuris profesionalus meistras paaiškins, kokiu būdu nago plokštelė gauna maitinamąsias medžiagas, kurios reikalingos ir visam organizmui. Patį svarbiausią vaidmenį nago maitinime atlieka kraujotaka, pernešanti būtinas medžiagas per kapiliarų sistemą, esančią po nagų, o ne ant jo.

Mitas:
Geliniai nagai atrodo natūraliau už akrilinius

Faktas:
Dažniausiai taip teigia neprofesionalūs meistrai, dirbantys tik su viena medžiaga. Viskas priklauso ne nuo medžiagos, o nuo meistro kruopštumo, išsilavinimo nagų priauginimo srityje, "rankos atidirbimo". Geras meistras ant vienos rankos priaugins gelinius, ant kitos akrilinius nagus, o plika akimi nebus įmanoma atskirti, kur kokie nagučiai yra.

Mitas:
Akriliniai nagai yra tvirtesni nei geliniai

Faktas:
Akriliniai nagai yra kietesni, o geliniai elastingesni, tačiau teisingai parinkus medžiagą bei priauginimo technologiją ir vieni, ir kiti yra stiprūs. Silpnesniems nagučiams siūloma dėti gelį, kietam, tvirtam nagui - akrilą. Tačiau tai tik bendros nuorodos. Kiekvienu atveju reikia išnagrinėti konkrečią situaciją. Juk kai slenka plaukai, ieškome šampūno nuo slinkimo, tačiau nepuolame visiems aiškinti, kad šampūnas nuo pleiskanų - niekam nereikalingas daiktas. Taip ir su nagučiais - vienai klientei tinka akrilas, kitai gelis, trečiai porcelianas, o ketvirtai - visos trys priemonės. Deja reikia paminėti, kad labai retais atvejais klientei netinka nė viena medžiaga. Tuomet belieka puoselėti savo natūralų nagutį.

Mitas:
Akrilo nagai kenkia natūraliam nagui, geliniai - nekenkia(arba atvirkščiai)

Faktas:
Dažniausiai tokie mitai gimsta dėl meistrų, dirbančių tik su viena iš medžiagų - tik su geliniais arba tik su akriliniais nagais. Tikindami, kad viena ar kita medžiaga yra toksiška, jie net neįtaria, kad tiek akrilas, tiek gelis turi tą pačią cheminę prigimtį. Į savaime stingstančio akrilo sudėtį įeina du komponentai: 1) specialus skystis (likvidas) arba monomeris, susidedantis iš etilmetakrilatų. 2) polimerinė pudra (polimeras, panašus į polimetilmetakrilatą). Pudros sudėtyje yra cheminis katalizatorius, kuris reaguodamas su monomeriu polimerizuojasi (stingsta).
Tuo tarpu bet kokio gelio pagrindas yra oligomeras, junginys, kurio molekulės susideda iš keleto monomerinių grandinių.
Neseniai atsiradę porceliano nagai taip pat yra tų pačių sudedamųjų cheminių elementų junginys. Dirbant šia technologija ant tipso tepasi gelio sluoksnis ant kurio dar barstosi akrilo milteliai. Vadinasi vaizdžiai tariant - akrilo ar gelio nagai tai "tas pats varškėtis, tik vienas keptas, o kitas virtas. Porceliano nagai tuomet varškėtis pirma išvirtas, po to apkeptas".

Mitas:
Priauginti galima tik ant labai sveikų ir stiprių natūralių nagų

Faktas:
Aš visuomet sakau taip: jeigu mūsų visų nagai būtų stiprūs ir geri, tai kam tuomet tas priauginimas? Visų pirma, jis tam ir buvo sugalvotas, kad moterys, turinčios silpnus, lūžinėjančius nagučius, niekaip negalinčios pačios jų užsiauginti, galų gale turėtų išeitį. Antra, silpną nagą padengę geliu, akrilu ar porcelianu mes jį apsaugome nuo daugybės išorinių poveikių - vandens, temperatūrų kaitos, smulkių smūgių, stuktelėjimų ir t.t.

Mitas:
Priaugintus nagus po pusės metų reikia nuimti

Faktas:
Teigdami, kad po pusės metų privaloma daryti pertrauką, dažniausiai meistrai prideda dar vieną frazę: "Kad nagas pakvėpuotų". Kadangi jau anksčiau išsiaiškinome, jog nagas nekvėpuoja ši priežastis išnyksta. Aš pati priaugintus nagus nešioju jau septinti metai ir pertraukas turėjau kokias tris, maždaug po pusantros savaitės. Jas dariau tik todėl, kad nuėmus senus, paprastai nelikdavo laiko tuojau pat uždėti naujus. Tačiau kartais, nepriklausomai nuo nešiojimo laikotarpio, klientė tiesiog pavargsta nuo priaugintų nagų. Tuomet, be abejo, medžiagą verta nuimti.

Mitas:
Priauginimas labai sugadino nagus

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 9:17 PM | Žinutė # 6
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Faktas:
Priauginimas pats savaime nagų sugadinti negali. Pateiksiu kelias pačias pagrindines priežastis, dėl kurių priauginimo periodu gali būti sugadinti natūralūs nagai:
1. Neprofesionalus meistras, kuris:
• nemokėjo parinkti jums tinkamos priemonės
• dirba su nekokybiškomis medžiagomis
• dirba su nekokybiškais ir nešvariais įrankiais
• neturi pakankamai profesionalių žinių apie nagų priauginimą (perdaug nušlifuoja natūralų nagą priauginimo arba papildymo metu, neišlaiko reikiamų dirbtinio nago proporcijų ir t.t.)
2. Klientės klaidos:
• uždelsia atlikti papildymą (jo metu ne tik medžiaga padengiamas ataugęs nago tarpelis, bet ir iš naujo perskirstomi svorio centrai, kurie yra labai svarbūs priauginamų nagų nešiojimo kokybei)
• priaugintų nagų naudojimas "vietoj atsuktuvo", t.y. klientė pamiršta, kad priauginti nagučiai yra rankos puošmena, o ne darbinis įrankis, nors ir tvirtesni už natūralius
• klientė pati namuose imasi korekcijos, trumpinimo , siaurinimo ar kitų veiksmų, kurių metu pažeidžiami dirbtinio nago svorio centrai bei proporcijos
Visos šios išvardintos priežastys veda prie vieno rezultato - priauginto nago lūžio. Kiekvieno lūžio metu pridėtinė medžiaga nuo smūgio atkelia keletą mikroplaušelių nuo natūralaus nago. Kadangi keičiant nulūžusį nagą reikia nuimti medžiagos likučius, o taip pat ir atskilusius plaukelius, natūralus nagas suplonėja. Nuo to, savaime suprantama, jis pasidaro ir jautresnis ir silpnesnis. Jei lūžis pasikartoja dar kartą, nagas plonėja dar labiau.
3. Neteisingas priaugintų nagų nuėmimas:
• priaugintas nagas yra nulupamas žnyplučių ar kokio kito aštraus daikto pagalba (tokia procedūra, nors ir kaip atrodytų, kad lengvai atsikėlė medžiaga nuo natūralaus nago, nusineša mažiausiai 2-3 viršutinius nago sluoksnius)
• nuimant gelį perdaug nudildžiuotas nagas, dažniausiai naudojant per grubią dildę arba ją perdaug spaudžiant
• nuimant akrilą per ilgai mirkoma acetone, kuris išsausina natūralų nagą
Tačiau, kad ir kaip nagai būtų sugadinti priauginimo periodu, natūralus nagas nepaliaujamai auga ir atsinaujina. Plokštelė pilnai pasikeičia maždaug per 3-4 mėnesius. Jei ir tuomet nagai yra silpni, vadinasi, tokie jie buvo ir prieš priauginimą.

Mitas:
Nuvalius nagų laką valikliu, turinčiu acetono, akrilo nagai ištirpsta

Faktas:
Vieną kartą nuvalius laką nuo akrilo nagų šie tikrai neištirps. Tačiau profesionalūs meistrai būtinai perspėja savo klientes, nešiojančias akrilo nagus, kad dažnas akrilo nagų valymas acetonu po truputį ardo akrilo masės vientisumą. Šis procesas laikui bėgant gali privesti prie nago lūžio. Taip pat ir gelio meistrai nerekomenduoja naudoti acetoninių lako valiklių, nes acetonas labai sausina pirštų odą. Nagrinėjant giliau, veiksmas vyksta toks - jūs nuvalėte priaugintą nagą acetonu. Aplink nagą esantys odos ploteliai iš karto pabąla. Tai reiškia šie odos ploteliai labai išsausėjo. Mūsų organizmas gamtos yra taip tobulai sukurtas, kad su bet kokia problema pirmiausiai mėgina susitvarkyti pats. Gavę signalą, kad yra sausų odos bei ataugusio natūralaus nago plotų, riebalinės liaukos išskiria dvigubą natūralaus riebalo normą. Šis staigus riebalo išskyrimas gali išprovokuoti dirbtinės medžiagos atšokimą, kuris gilėdamas vėl atves prie lūžio.

Mitas:
Pažiūrėjau, kaip priaugina nagus, nusipirksiu akrilo ir pati sau pasidarysiu

Faktas:
Visų pirma kalbu remdamasi savo patirtimi - daryti nagų priauginimą sau yra be galo sunku ir sudėtinga, dar sudėtingiau nei daryti kitam. Juk nemokame vienodai gražiai rašyti ir dešine, ir kaire ranka? Antra, meistras, darydamas jums nagelius nepasakoja nei ką jis daro, nei kodėl, nei kiek, nei kam. Netgi jei jūs sumaniai klausinėsite, meistras taip pat sumaniai atsakys tik pusę tiesos. Taip yra todėl, kad bet kokios profesijos paslaptys labai daug kainuoja. Meistrai lanko įvairiausius tobulinimosi kursus, perka žurnalus, važiuoja į seminarus, parodas ir t.t. Darau išvadą - be specialių apmokymų, jūs galbūt ir pasidarysite nagus pati, tačiau kokios kokybės? Kokios pasekmės laukia? Tik specialiuose apmokymuose suteikia žinių, kaip nepažeisti nago, kokias medžiagas kaip naudoti, kaip apsisaugoti nuo nagų grybelio, pelėsio susidarymo ir t.t. Ar norėtumėte rizikuoti savo pačios ar savo draugių sveikata?

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-03-27, 6:29 PM | Žinutė # 7
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Pagrindinės akrilo savybės:

* sustingsta per kelias minutes
* tirpsta acetono turinčiame skystyje
* turi specifinį kvapą arba yra bekvapis
* yra tvirtas ir kietas
* yra matinis, todėl geriau slepia nago defektus

Pagrindinės gelio savybės:

* džiovinamas tik specialia ultravioletinių spindulių lempa. Stingdamas gelis išskiria šilumą, todėl nepatartinas pažeistiems nagams
* nuimamas nudildinant
* neturi kvapo
* yra blizgus
* elastinis ir mikštesnis už akrilą

Kadangi porcelianas yra akrilo ir gelio mišinys, jo savybės yra panašios kaip ir minėtų medžiagų.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-03-27, 6:41 PM | Žinutė # 8
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Porcelianiniai nagučiai...

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-03-27, 6:48 PM | Žinutė # 9
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Akriliniai nagučiai...

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-03-27, 6:52 PM | Žinutė # 10
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Geliniai nagučiai...

 
greituteData: Antradienis, 2010-03-30, 9:32 PM | Žinutė # 11
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
ĮVADAS

Nail-art (nagų dizainas). Ką slepia šie du žodžiai? Kai kam nieko
nereiškia , kai kam labai daug. Nagrinėdama šią temą norių išsiaiškinti ,
kadėl moterims ir merginom taip svarbu , kaip atrodo jų švelnių rankų
nagučiai. Kurie paklūsta visokiausioms mūsų užgaidoms ; tai trumpai
nudildomi , tai užauginami ilgi lyg dievaičių , nulakuoti skaisčiai raudona
spalva. Rekšmingam vakarui galima prisiklijoti netikrus nagus arba
ilgesniam laikui modeliuote juos gelių nagų studijoje. Nagus galima
pagrąžinti mažyčiais lipdukais arba įmantriausiai išpaišyti:- ko tik
neprasimaname dabindamos pirštų galus. O eksperimentai su spalvingu laku
dažnai tampa jaudinančia pirma pažintis su kosmetika , ne mažiau
intriguojančia , kaip ir žaidimas su mamos lūpų dažais.
Bandysiu išsiaiškinti kada atsirado nagų puošyba ir kaip ji išsivystė
iki mūsų dienų.
Kokiomis priemonėmis yra puošiami ir prižiūriami nagai. Kada atsirado ir
kas tai yra lakas. Kokiais lakais yra dažomi nagai. Kodėl taip madinga
prisiauginti nagus , ar tai nakenkia mūsų sveikatai.
Supažindinsiu su vienu dizaineriu , kuris sukuria meno kūrinius ant
rankų pirštų.
Viliuosi , kad čia pateiktos žinios apie nagų dizainą sudomins
skaitančiuosius , kaip sudomino mane.

 
greituteData: Antradienis, 2010-03-30, 9:32 PM | Žinutė # 12
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
NAGŲ PUOŠIMO ATSIRADIMO ISTORIJA

Egiptas , Arabija ir Kinija.

Egiptiečiai yra nagų priežiūros ir dažymo pradininkai. 3500 m.pr. Kr.
faraonas Narmeris puikavosi chna dažytais nagais , delnais ir kulnais.
Egipte ir Arabijoje dažė na tik su chna , bet ir vario spalvos laku ,
pagamintu iš vienos rūšies vabalų išskiriamo sekreto. Kilmingi kinai mėgo
aukso ir sidabro spalvą , raudona ir juoda puošėsi tik valdovai.

Manikiūras – grrožio kultas.

Antikos laikais kilmingos egiptietės ir rytietės daug laiko aukojo
nagams gražinti. Archiologų radiniai rodo , jog jos turėdavo puikias
dėžudes manikiuro įrankiams. Tik 17a.rašytiniose šaltiniuose vėl užsimenama
apie nagų priežiūrą. Rytietės prie nago pagrindo įtrindavo organinės
dažomąsias madžiagas , kad augtų spalvoti nagai. Europietėms toks
intensyvus rūpinimasis nagais atrodė nereikalingas. Jos mieliau lavino rnkų
riešus , kad rankų forma būtų grakšti. Manikiūrą Europoje išpopuliarino
vyras. Prancūzų karalius Lui Pilypas 1830m.liepdavo tvarkyti jam nagus.
19a.pabaigoje eoropietės jau turėjo manikiūro įrankių rinkinius.
Įrankiai buvo iš dramblio kaulo , aukso , sidabro , dėklai išmušti oda ar
atlasu.
Damos labai vertino poliravimo pudrą ir pagalvėles , kuriomis
pasinaudojus irbe lako nagai švytėjo kaip perlai. Pudra saogojo nagus nuo
drėgmės.

 
greituteData: Antradienis, 2010-03-30, 9:33 PM | Žinutė # 13
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Ilgi nagai – prabangos simbolis?

Senovės Kinijoje kilmingi vyrai ir moterys nešiojo ypač ilgia nagus.
Tai buvo ženklas, kad jiems nereikia dirbti. Ilgų nagų mada gyvavo ir 20a.
trečiajame bei šeštajame dešimtmečiais. Kino , estrados ir šou žvaigždės
išpopuliarino ilgus nagus. Kai 1950m. atsirado dirbtiniai nagai , jie tapo
pieinami daugeliui moterų ir madingi.

19 ir 20 amžių sanduroje.

Ankščiau nagus lakuodavo ryškiai , aukso ar sidabro spalva. Kai
atsirado dirbtiniai nagai , atsivėrė naujos galimybės. Kūrybingos moterys
nagus pavertė mados akcentu. Ryškiai raudonos lako paklausa JAV smarkiai
padidėjo. Šeštajame dšimtmetyje eksperimentuota Anglijoje ir JAV moterys
tik ryškino akis ir skruostus , bet ir klijavo blizgučius ant nagų. Tai
buvo nagų puošybos pradžia. Dabar yra tikrų dailininkų (daugiausia
Kalifornijoje ) , kurois daug laiko kuria mažučius paveikslus. Kliento
pageidavimu piešia mažus portretus ant kiekvieno nago.

 
greituteData: Antradienis, 2010-03-30, 9:33 PM | Žinutė # 14
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
NAGŲ LAKO ATSIRADIMO ISTORIJA

Pradžia.

1838m.atrastas celiuliozės nitratas , po 100 metų jis taps svarbiausia
lako sudėtine dalimi.

1907m..JAV pasirodė pirmieji skysti lakai , tepemi teptukais.

1916m.užuot šveitusios nagus poliravimo pasta ir pagalvėle , moterys
jau galėjo padengti juos permatomu išskiestos dervos laku.

1917m.pasirodo pirmasis spalvotas rožinis , skaidrus lakas.

Nuo lako automobiliui iki nagų lako.

Kosmetikos pramonės chemikai stemgėsi pagaminti ilgai išsilaikanti nagų
laką ir mokėsi iš automobilių pramonės. Tai antrojo dešimtmečio vidurys.
Vėliau laką gamino iš panaudotų kino juostų , taigi iš celuloido.
1932m.amerikiečių firma Charles Revson (vėliau pavadinta Revlon) išrado
specialius pigmentus , karie ne tik puikiai padengdavo nagą , bet ir padarė
įmanomą spalvų įvairovę.
1976m.atrandamos puikios toluolo sulfonamino formaldehido dervos
savybės – puikiai laikosi ir blizga.
Šeštajame dešimtmetyje sukuriami lakai su neorganiniais pigmantais ,
kurie nenusėda ant dugno.

 
greituteData: Antradienis, 2010-03-30, 9:34 PM | Žinutė # 15
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
KOKIŲ MEDŽIAGŲ IR PRIEMONIŲ REIKIA
NAGŲ PUOŠYBAI

Jei norite papuošti nagus , turite įsigyti tam reikiamų įrankių ,
lako ir puošmenų.
Labai gerai būtų , jei įgūdžiams lavinti turėtumėte rinkinį su dirbtiniais
nagais , lipdukais, papuošalais priklijojamomis detalėmis.

Įrankiai :
➢ Smailūs teptūkai , vienas storesnis , kitas plonesnis , smilkioms
detalėms piešti.
➢ Plokščias teptukas , šiek tiek siauresnis už nagą , didesniams
ploteliams dažyti.
➢ Dantų krapštukai , kuriais ant nago dedamos puošybos detalės. Tinka
profesionalų įrankis – ylutė. Piešiant ant dirbtinio nago prieš
klijavimą , bus lengviau dirbti , jei ruošinį priklijuosite prie dantų
krapštuko.
➢ Pincetas plokščiais galais stikliukams ir smulkioms detalėms laikyti.
➢ Mažos , labai smailios žirklutes karpyti folijai lipdukams.
Profesionalių manikiūrininkų flamingo formos žirklutės tiktų dar geriau
, bet jos brangesnės. Tokias galite įsigyti tik salone.
➢ Keletą daugkartinio naudojimo šablonų , kad greitai nupėštumėte. Tokių
šablonų iš plono kartono galite pasidaryti pačios.
➢ Įgudusioms menininkėms reikėtų turėti storesnį ploną žymeklį. Jis
panašus į teptuką , o galiukas baigiasi polistirolo smaigaliu. Toks
žymaklis reikalingas piešiant taškiukus ir linijas. Šį įrankį galima
rasti tik dailės reikmenų parduotuvėse.
➢ Keletą vandieniui atsparių pieštukų tatuiruoti , jaisgalėsite piešti
ant rankų odos. Dažų perteklių sugerkite vatos gabalėliu.

 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Priauginti nagai (mitai ir faktai - informacija)
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:


Copyright MyCorp © 2024