...
 Vaikų ligos - Page 5 - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Forum moderator: katcia  
Forumas » MAMA IR VAIKAS - būsimų ir esamų mamyčių pokalbiai apie vaikučius » VAIKŲ SVEIKATA » Vaikų ligos (pokalbiai, patarimai)
Vaikų ligos
SharpejaData: Trečiadienis, 2011-09-14, 11:24 AM | Žinutė # 61
forumo draugė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 1911
Apdovanojimai: 10
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Quote (Zaliaake25)
Sharpeja, ir mes turejome sita beda ir dar kartais musu dickei pasitaiko, bet pastebejome, kad jeigu vakare prigeria daug ir nejaucia po to, o labai kietai miega, tai mums gydytojai patare nuo kokiu 6 - 7 valandu vakaro neduoti gerti, vienu zodziu iki miego 2 - 3 valandos jokio skyscio arba keli gurksniai vandens, kita dalyka pastebejome, kai labai jaudinasi irgi budavo, tai valerjono vaistineje yra gaminami lasiukai zoliniai, nepamenu pavadinimo, tai stiprina pusle

Mums tikrai ne dėl to, nes būna puse litro išgeria prieš miegą ir nė lašelio ryte į lovytę, o būna išgeria tarkim paskutinį kartą 6val vakare o prisiusioja net du kartus per naktį pelyte Va dėl jaudinimosi tai gal ir sutinku, reikės kad jokių filmų nežiūrėtų baisesnių ir žaidimų kompu nežaistų (nors ir taip labai riboju tokius dalykus)

Quote (vijole1972)
Sharpeja, o jis tau nesako kad pav bijo ko nors, nes maniškė tai bijo tamsos ir jai visur baubai vaidenasi ir kartais naktimis padaro, nes bijo prabusti ir atsikelti kai tamsu, aš jai visad sakau jei bijai tai kviesk mane bet ir tai nevisad padeda

Kalbuosi Vijole gedaaa visada sakau jei bijai aš galiu šviesytę palikti, šalia pabūti ir t.t. Visada eina miegoti su savo meškiuku,kuris jį saugo gedaaa aš visada prieš miegą pasaką paskaitau, paglostau jį, padainuoju lopšines, nuraminu,o beto naktį mūsų kambaryje yra labai šviesu,nes mėnulis labai apšviečia.

Žinau dar tokį faktą apie jo tėvą, kad jis į lovą šlapinosi miegodamas beveik iki 16 metų pelyte pelyte pelyte nu nejaugi tai persidavė vaiku verkiu verkiu verkiu


 
SharpejaData: Trečiadienis, 2011-09-14, 11:25 AM | Žinutė # 62
forumo draugė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 1911
Apdovanojimai: 10
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Quote (Arūna)
paskaityk cia http://www.idea.dp.ua/baby/night.htm

Ačiū, kaip tik ir skaitau gedaaa


 
ArūnaData: Trečiadienis, 2011-09-14, 12:37 PM | Žinutė # 63
forumo draugė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 1320
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 4
Statusas: Atsijungęs
Naktinės enurezės priežastys
Didelės įtakos pirminei naktinei enurezei atsirasti turi genetiniai veiksniai, šlapimo pūslės funkcija, miegas ir prabudimas bei antidiuretinio hormono stoka:
# Jei vienas iš tėvų sirgo naktine enureze, tai yra 45% tikimybė, kad ir vaikai sirgs, o jei abu tėvai sirgo vaikystėje enureze, tai tikimybė, kad vaikai naktį šlapinsis į lovą yra 77%.
# Vaikai gali šlapintis į lovą, jei šlapimo kiekis viršija šlapimo pūslės funkcinę talpą.
# 75% tėvų nurodo, kad vaiką sunku naktį pažadinti, kad pažadintas dažniausiai nesiorientuoja aplinkoje arba ryte neprisimena, jog buvo tualete. Nustatyta, kad vaikų, kurie šlapinasi naktį į lovą, miegas yra normalus, tačiau jų prabudimas, prisipildžius šlapimo pūslei, sutrikęs.
# Sveikiems vaikams naktį padidėja serumo antidiuretinio hormono (vazopresino) koncentracija, vaikas išskiria mažiau šlapimo ir tai jam leidžia ramiai miegoti. Sergant naktine enureze, antidiuretinio hormono (ADH) koncentracija vaikų kraujo serume būna sumažėjusi, o naktinio šlapimo kiekis padidėja nuo 2 iki 3 kartų. Todėl šlapimo pūslė prisipildo nesulaukus ryto ir vaikai pasišlapina į lovą.
# Paprastai psichologinės problemos nesukelia pirminės naktinės enurezės. Tačiau enurezė sukelia vaikui psichologinių problemų. Šie vaikai save blogiau vertina, jiems dažniau būna nerimo būsenos. Vaikai pradeda save žymiai geriau vertinti, kai praeina naktinė enurezė.
# Organinės naktinės enurezės priežastys pasitaiko 10% atvejų. Dažniausiai būna padidėjęs šlapimo pūslės dirglumas ar nestabili šlapimo pūslė, sergant latentiniu cistitu. Reta naktinio šlapimo nelaikymo priežastis yra poliurija, kuri atsiranda sergant inkstų funkcijos nepakankamumu, cukriniu arba necukriniu diabetu.


PAPUOŠALAI, INTERJERO ELEMENTAI
 
ArūnaData: Trečiadienis, 2011-09-14, 12:41 PM | Žinutė # 64
forumo draugė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 1320
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 4
Statusas: Atsijungęs
Kokios gi šios ligos priežastys? Vakarų šalyse daugelį metų buvo nagrinėjamos kelios teorijos. Anksčiau buvo galvojama, kad naktinį šlapimo nelaikymą sukelia miego sutrikimas, šlapimo pūslės disfunkcija ar psichologinės problemos.
Tobulėjant medicinos technikai, atlikti tyrimai parodė, kad tokių vaikų miegas nesutrikęs, o šlapimo pūslės funkcija normali. Daugelis tėvų bei gydytojų mano, kad tokie vaikai yra labai jautrūs, emociškai nestabilūs, sutrikęs jų psichinis vystymasis. Tačiau pasaulyje atlikti klinikiniai tyrimai nepatvirtino šių teorijų. Vaikams, sulaukusiems penkerių metų, dažnai prasideda fiziologinė baimė. Tam tikri gyvenimo aplinkos pasikeitimai (pradėjus lankyti darželį, mokyklą), stresai gali išprovokuoti naktinį šlapimo nelaikymą, bet tai daugiau ligos pasekmė, o ne priežastis.
Pastaraisiais metais atliktos didžiulės studijos parodė, kad daugumai vaikų (apie 80-90 procentų), kurie serga pirmine naktine enureze, būna sutrikęs antidiuretinio hormono (vazopresino, biologiškai aktyvios medžiagos) gamybos bioritmas dėl centrinės nervų sistemos nesubrendimo.

Kas tas hormonas vazopresinas?
Viena iš pagrindinių vazopresino funkcijų organizme - koncentruoti šlapimą. Šios biologiškai aktyvios medžiagos tokiems vaikams naktį išsiskiria nepakankamai, todėl ligonis išskiria didelį šlapimo kiekį ir pasišlapina į lovą (t.y., pasigaminusio šlapimo kiekis viršija šlapimo pūslės talpą).

Antrinė enurezė
10-15 procentų atvejų vaikai serga antrine naktine enureze, kurią išprovokuoja kitos ligos, pvz.:
šlapimo takų infekcijos, ypač lėtinės;
įgimtos ir paveldimos inkstų ligos bei anomalijos;
cukrinis ir necukrinis diabetas;
vidurių kietėjimas.
Dažnai tokie vaikai sako, kad anksčiau išmiegodavo sausi, o pastaruoju metu pradėjo šlapintis naktimis į lovą. Pastebėta, kad 10 proc. mokyklinio amžiaus vaikų, kurie kreipiasi į gydytoją dėl šlapimo nelaikymo, serga antrine naktine enureze. Tokius vaikus būtina kruopščiai ištirti bei gydyti.

Patarimai tėvams, jei vaikas serga:
* reguliuoti per dieną išgeriamų skysčių kiekį. Reikėtų duoti gerti daugiau skysčių dieną, o riboti juos po pietų, ypač po 19 val.;
* vakare mažiau duoti valgyti vaisių, pavyzdžiui, vynuogių, obuolių;
* patartina valgyti medaus;
* būtina laikytis poilsio režimo, t.y., eiti miegoti 20-21 val.;
* labai svarbi šeimos narių ir gydytojo emocinė parama (aiškinti vaikui, kad jis būtinai anksčiau ar vėliau pasveiks);
* iki 7 metų amžiaus vaikų žadinti naktį nepatariama;
* galima pasitelkti fizioterapines priemones: masažą, elektroforezę su atropinu šlapimo pūslės projekcijoje, refleksoterapiją. Tačiau šių priemonių efektyvumas vertinamas labai prieštaringai.

Gydymas vaistais
Kadangi 80 –90 proc. vaikų naktinis šlapimo nelaikymas būna dėl sumažėjusios vazipresino koncentracijos nakties metu, pastaraisiais metais sukurtas sintetinis jo analogas, vadinamas desmopresinu, kuris ir vartojamas vaikų naktinei enurezei gydyti.
Pagamintos dvi jo formos: tabletės ir lašai į nosį, kurie šiuo metu yra kompensuojami 100 proc. vaikams nuo 5 iki 10 metų amžiaus. Minimalus gydymo kursas – 3 mėnesiai. Rekomenduojama gydyti 6 mėnesius, jeigu būtina – ir ilgiau. Šiuos vaistus gali skirti tik gydytojas, nes vaisto dozę reikia parinkti kiekvienam ligoniui atskirai. Vaikas, kuris naktimis šlapinasi į lovą, turi pildyti kalendorių ir žymėti jame kiekvieną naktį, pavyzdžiui, jei atsikėlė sausas - nupiešti saulutę, jei šlapias – lietų ar debesėlį. Toks kalendorius padeda įvertinti gydymo efektyvumą.


PAPUOŠALAI, INTERJERO ELEMENTAI
 
raskaData: Trečiadienis, 2011-09-14, 12:47 PM | Žinutė # 65
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Quote (Sharpeja)
Mums reikia patarimų ir pagalbos,

as pati buvau "mizne" mama isleido i vasaros stovykla ir ten negalejau buti nes lova budavo pastoviai slapia gedaaa


Rasos saldainių karalystė

 
SharpejaData: Trečiadienis, 2011-09-14, 2:30 PM | Žinutė # 66
forumo draugė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 1911
Apdovanojimai: 10
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Quote (raska)
as pati buvau "mizne" mama isleido i vasaros stovykla ir ten negalejau buti nes lova budavo pastoviai slapia

Suaugusiam atrodo nieko baisaus, bet kaip vaikas turbūt daug diskomforto dėl to patyrei gedaaa

Arūna, daviau vyrui paskaityti ta rusišką straipsnį, tai sakė padės man liuks bandysim ten vadovautis nurodymais, gal pagaliau ateis ir į mūsų lovytę gimt5


 
raskaData: Trečiadienis, 2011-09-14, 4:53 PM | Žinutė # 67
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
Quote (Sharpeja)
Suaugusiam atrodo nieko baisaus, bet kaip vaikas turbūt daug diskomforto dėl to patyrei

ne neklausk,jau buvau kokiu 8 metu.O vasara pas mociute tiek prirydavom obuoliu ir uogu kad kasnat lova slapia budavo,tai mociute mamai pasake nupirkti ciuzini ,nes as jai visa sumyzau sypsena dabar tai juokinga ,o tuomet buvo nelabai verkiu verkiu verkiu


Rasos saldainių karalystė

 
katciaData: Trečiadienis, 2012-11-28, 11:56 AM | Žinutė # 68
forumo tauškutė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 3665
Apdovanojimai: 10
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
Mergaites gal kuri esat isbandzius lasiukus colic calm lasiukus nuo pilvo putimo?...

uzmaciau internete ir pradeu galvoti apie juos, nes nieks nebepadeda..


 
JarminaData: Trečiadienis, 2012-11-28, 12:16 PM | Žinutė # 69
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1657
Apdovanojimai: 4
Reputacija: 1
Statusas: Atsijungęs
Quote (katcia)
Mergaites gal kuri esat isbandzius lasiukus colic calm lasiukus nuo pilvo putimo?...

Pati nesu naudojus, bet sako, kad neblogi šie lašiukai.


Neverk, kad kas nors baigėsi. Nusišypsok, kad tai apskritai buvo.
(G.G.Marquez)
 
rasa85Data: Trečiadienis, 2012-11-28, 3:42 PM | Žinutė # 70
forumo tauškutė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 3663
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 1
Statusas: Atsijungęs
as pansius naudojau kazkaip panasus pavadinimas buvo zinaukad 7ml bonkute labai geri lasiukai pas mus 15e kainuoja
 
katciaData: Trečiadienis, 2012-11-28, 8:18 PM | Žinutė # 71
forumo tauškutė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 3665
Apdovanojimai: 10
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
o sitie is amerikos siusti 60 ml - 80lt lietuvoj kainuoja, bet vardan leliuko reiks bandyt.. tik va reiks laukt iki savaitgalio kol gaus pelyte

 
liudmilkaData: Penktadienis, 2013-01-18, 9:56 PM | Žinutė # 72
forumo tauškutė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 3501
Apdovanojimai: 9
Reputacija: 4
Statusas: Atsijungęs
na o mums kitokia beda atsirado - padideje adenoidai ir tonziles. jei patys nepraeis gres operacija :(
 
rasa85Data: Penktadienis, 2013-01-18, 11:54 PM | Žinutė # 73
forumo tauškutė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 3663
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 1
Statusas: Atsijungęs
Quote (liudmilka)
na o mums kitokia beda atsirado - padideje adenoidai ir tonziles. jei patys nepraeis gres operacija :(

o kas cia toks yra nelabai zinau....o gal kazkokias vaistasi pradziai gydys?
 
liudmilkaData: Šeštadienis, 2013-01-19, 5:48 AM | Žinutė # 74
forumo tauškutė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 3501
Apdovanojimai: 9
Reputacija: 4
Statusas: Atsijungęs
Quote (rasa85)
o kas cia toks yra nelabai zinau....o gal kazkokias vaistasi pradziai gydys?
adenoidai yra noseje, tonziles gerkleje. del ju padidejimo vaikas baisiai knarkia... del tu nesibaigianciu slogu viskas ir prasidejo. o slogos nesibaigia kai pradejom i darzeli vaiksciuot.\
tai dabar ir gydomes homeopatiniais vaistais, bet kolkas progresas labai mazytis...
 
JarminaData: Šeštadienis, 2013-01-19, 12:56 PM | Žinutė # 75
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1657
Apdovanojimai: 4
Reputacija: 1
Statusas: Atsijungęs
liudmilka, manau geriau operacija, nors aišku būna, kad atsinaujina, bet baigtųsi bėdos ir sirgimai.

Neverk, kad kas nors baigėsi. Nusišypsok, kad tai apskritai buvo.
(G.G.Marquez)
 
Forumas » MAMA IR VAIKAS - būsimų ir esamų mamyčių pokalbiai apie vaikučius » VAIKŲ SVEIKATA » Vaikų ligos (pokalbiai, patarimai)
Search:


Copyright MyCorp © 2024