Darželis
| |
vaivorykstexxl | Data: Pirmadienis, 2012-11-12, 3:21 PM | Žinutė # 31 |
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 173
Apdovanojimai: 3
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
| AGURKŲ DAINELĖ
Susikibę už rankučių, Lietui lyjant, lietuj pučiant, Šokam šokam sau ratu. - Ir po vieną ir po du.
Tru tu tū, tru tu tū Ir po viena ir po du.
Mūs žali žali švarkeliai, Mus į šviesą saulė kelia, Šaukia šaukia mus vardu. - Ir po viena ir po du.
Tru tu tū, tru tu tū. Ir po vieną ir po du.
Noksim mes susikabinę, Kol sukraus mus į pintinę: Tru tu tū, tru tu tū. Gal po vieną , gal po du.
Tru tu tū, tru tu tū, O turbūt visus kartu.
V. Palčinskaitė
|
|
| |
vaivorykstexxl | Data: Pirmadienis, 2012-11-12, 3:22 PM | Žinutė # 32 |
naujokė
| KAI ŽEMELĖ ATSIBUDO
Kai žemelė atsibudo, Želmenėlis strykt iš grūdo.
Ir nusijuokė žvaliai: - Kur jūs, saulės spinduliai?
- Sveikas gyvas, rugio vaike! Ko tau reikia, ko tau reikia?
- Ko man reikia po žiemos? Tik lietaus ir šilumos.
/Zita Gaižauskaitė/
|
|
| |
vaivorykstexxl | Data: Pirmadienis, 2012-11-12, 3:23 PM | Žinutė # 33 |
naujokė
| BULVĖ KALBINA BUROKĄ
Bulvė kalbina buroką: -Tau visai, brolyti, bloga - Šeimininkė bėga skuba, Ji įmes tave į sriubą.
Opa-pa, opa-pa,- Bus labai skani sriuba.
o burokas tiktai juokias: -Kas čia tokio, kas čia blogo. Nutarkuos virtuvės nosį - Va tada ir tu žinosi!
Aš jaučiu, aš jaučiu,- Blynų bus labai gardžių!
|
|
| |
vaivorykstexxl | Data: Pirmadienis, 2012-11-12, 3:25 PM | Žinutė # 34 |
naujokė
| VELYKOS Saulė šypsosi pro langą Spinduliais parėmus dangų, Klega paukščiai, gėlės kvepia Puošdamos Velykų taką.
Vėl pavasaris pas mus. Laikas puošti margučius.
Pavasaris
Paukščiai grįžo į namus, Gėlės išpuošė laukus, O kiemai pilni vaikučių Lyg velykinių margučių.
Gera, šilta ir smagu, Kai Velykos prie namų. Tau ir man bus gardžių Velykinių dovanų.
Velykų kiškutis
Su margučiais strikt pastrikt Nuo namučių, prie namų. Nei prisėsti, nei užmigt – Tiek vaikučių mylimų!
Va, kraitelėj du šimtai, Visą naktį juos dažiau Dar kepurėj, aš rimtai Penkiasdešimt –ne mažiau!
Tai juokelio, net rangaus: Pešas Giedrė su Linu, Jie margučių nebegaus, Tik geručiams dalinu.
Velykos atėjo
Klanais ir klaneliais Vanduo supliuškėjo Balandis sušuko: „Velykos atėjo!“ Ir dažo margai kiaušinius.
Klanais ir klaneliais Vanduo nupliuškėjo Prie tako žibutė Meile pražydėjo Ir džiugina jaunus, senus.
Klanais ir klaneliais Vanduo supliuškėjo Balandis sušuko: „Velykos atėjo “V. Nemunėlis
Palei kelią
Tupi kiškis palei kelią, Dailiai margina kraitelę.
Čiūžt laputė, žvilgt kreivai: - Vai, kiškuti, vai vai vai!
Tu, žvaireli, taip gražiai, Tą kraitelę nudažei?
Tai kraitelė, tai marga, Tartum genio uodega.
Margučius joje matau: - Štiš, lapute, Jie ne tau! Z. Gaižauskaitė
Velykė
Dirvonai nupliko. Ištirpo skrebučiai. Sulaukėm Velykų, Atrieda margučiai.
Tikriausiai jau matėt Ar buvot sutikę Prie durų, prie slenksčio Bobutę Velykę.
Net pievoj pempiukai Iš džiaugsmo sukliko: - Sulaukėm Velykų! Sulaukėm Velykų! z. Gaižauskaitė
Velykų kiškis
Eina kiškis takeliu Su pintiniu krepšeliu. O krepšelyje margučiai, Duos kiškelis jų vaikučiams. Kiekvienam dalins po vieną, Kad Velykų šventės dieną Būtų linksma ir smagu Su kiškučio margučiu.
VELYKOS
Žvakutė spindi, Varpeliai dindi, Klausyk- didysis jau gausti ima: Did dan, Jurguti, Maryt, Alguti,- Į Atpirkėjo prisikėlimą!
Gražu pasauly, Kai rytą saulė Virš pušynėlių ir sodų rieda. Su vyturėliais Ir pumpurėliais Tau a;e;iuja laukai užgieda.
Su vėju žaidžia- Žiedus išskleidžia Kartu- puriena ir žibuoklėlė. Din dan skubėkit- Pagarbint bėkit To, kurs šį rytą jau prisikėlė!
Velykos (M.Vainilaitis)
Suiro pusnynai, Giliai suvelti, nusvėrė žilvitį Ėriukai balti.
Žolės pumpurėlį Pietys palytėjo, Žaliais vieškelėliais Velykos atėjo.
Atėjo, sustojo Saulėtam kieme. Rid rido margučiai Smėlėta žeme.
Rid rido taškuoti, Rainelėm dėmėti, Svogūnais dažyti, Vašku pažymėti.
Rid rido raudoni, Geltoni, žali. O nuotaika mūsų Kaip niekad žvali.
Kaip niekad į kiemą Vaikų susirinko. Vaikų susirinko- Žemelė sutrinko.
Vaikai palytėjo Ir mano jausmus. Velykos atėjo. Velykos pas mus. VELYKĖ
Ten, kur pernai Pempė klykė – Šiemet vaikščioja Velykė. - Ar matei? - Tikrai mačiau! Prislinkau Prie jos arčiau. - O jinai tave Ar matė? - Palytėjo man Dar petį. Ir margutį Pažadėjo, Tik... į delnus Neįdėjo.
|
|
| |
vaivorykstexxl | Data: Pirmadienis, 2012-11-12, 3:26 PM | Žinutė # 35 |
naujokė
| Grybų košė
Sušuoliavo Tarp eglaičių Kiškiai rauti Voveraičių. Prakaitavo Plušo, rovė Ir ant seno Kelmo krovė. Aš prie kiškio Prislinkau Ir į ausį Jam sakau: -Pailsėkit Tarp eglaičių. Kam jums Šitiek voveraičių? Kiškiai juokias Atsilošę: -Iš tų grybų Virsim košę! Oi, tai juoko Bus smagaus Tiems, kas košės paragaus!
|
|
| |
vaivorykstexxl | Data: Pirmadienis, 2012-11-12, 3:29 PM | Žinutė # 36 |
naujokė
| Dega Kalėdų žvakutė, Virpa liepsnelė šilta. Linksma vaikams prie eglutės- Šventė atėjo laukta.
Beldžias Kalėdų Senelis, Žengia orus pro duris. Spindi mažylių akelės, Spurda iš laimės širdis.
Liejasi posmai, dainelės, Sukasi kaukės ratu, Tiesasi mažos rankelės Prie dovanų atneštų. (Nora Jazbutytė) _______________ Jau greitai Kalėdos Ant langų lelijos baltos Žydi, žaižaruoja. O vaikučiai šventės laukia- Piešia, deklamuoja.
Puošia eglę žalia skarę Aukso kaspinais. Greitai, greitai bus Kalėdos, Šventė tuoj ateis. ( Nora Jazbutytė) ______________________ Kalėdų žvaigždelė
Geroji žemele, Parodyk man kelią Į baltą ir tyrą Kalėdų žvaigždelę.
Kai niekas nemato, Kai niekas negirdi... Kai angelas basas Ateina į širdį.
Ateina Į širdį Tik vaikiškai tyrą. Balti žiedlapėliai Ant delno pabyra.
Balti žiedlapėliai Parodys tau kelią Į nuostabiai tyrą Kalėdų žvaigždelę. (Zita Gaižauskaitė) ___________________ Baltučiu takučiu, su maišu ant pečių, Kailinėliais baltais vaikšto Šaltis rytais, Vakarais ir dienom, šalto vėjo pėdom...
Jo ledinė lazda ir šerkšnota barzda. Akiniai dideli – Šaltis mato toli... Kaip ten žaidžia vaikai, ar geri jie draugai.
Ar jie prausias švariai, ar jie mokos gerai. Jei gerai – linksmas jis pasibels į duris. Dovanėlių atneš... Gausi tu, gausiu aš... (Jonas Lapašinskas)
|
|
| |
vaivorykstexxl | Data: Pirmadienis, 2012-11-12, 3:30 PM | Žinutė # 37 |
naujokė
| Tylią naktį, naktį šventą baltos snaigės tyliai krenta...
Tyliai krisdamos į žemę baltos snaigės, rodos, šlama.
Rodos, kužda mūs širdims: Dievo kūdikis užgims. (Mykolas Linkevičius ) _________________ Suspindo ant eglės žvakutės Suspindo ant eglės žvakutės. Eglutė žaliu rūbeliu. Lyg angelas stovi vaikutis Ir juokiasi balsu varpeliu. Ateis tuoj baltutis senelis, Išbris iš didžiulės pusnies... Sušilt prie Kalėdų ugnelės, Sušilt prie Kalėdų ugnies. Žvaigždutės spindės jam ant rankų, O veidas toks giedras, šviesus. Kalėdų Senelis aplanko Tave ir mane ,ir visus (Z.Gaižauskaitė) ___________________ Eglutė
Eglutę parsinešiau iš miško. Eglutei ašara ištryško. Suskubom nešti žaisliukus, Dabinti snaigėmis spygliukus. Miela eglute, neliūdėk, Spindėk visais žaislais spindėk. Kiškutis šoka su vilku. Eglutė tarė: -Čia jauku> Keliai balti, Laukai balti, Plačiai jau vartai atkelti. Snieguolė pranešė žvali: -Naujieji Metai netoli. (Z. Gaižauskaitė)
|
|
| |
vaivorykstexxl | Data: Pirmadienis, 2012-11-12, 3:31 PM | Žinutė # 38 |
naujokė
| Ir tavo akelės
Keliavęs žygiavęs Per kalnus, miškus Kalėdų Senelis Aplanko vaikus. Sidabro žvaigždelė Dangui sužėrės. Ir tavo akelės Į žvaigždę žiūrės. (Z.Gaižauskaitė) __________________ Sniego senis
Prie upelio stačiau senį, Sniego senį – besmegenį. Kur reikėjo smegenų, Dėjau gabalus ledų.
Ant galvos užmoviau puodą Ir įspaudžiau rankon šluotą, Nosies vieton – morką ilgą Ir buvau labai laiminga. ____________________ „Žiema“
Užpustė mano kelią Išbrist nebegaliu Žiemuže, balta žiema Praveski takeliu.
Šiaury, parodyk kelią, Darželin aš skubu. O sniego iki kelių – Vėluosime abu. _____________________ ŽIEMOS PASAKA
Įspėk, kas kvepia? Neįspėjai. Lelijos? Liepos? Vėjai? Ne. Taip kvepia princai ir kirpėjai, Taip kvepia vakaras sapne.
Žiūrėki: linija pro stiklą Praėjo posūkiu tyliu, Rami šviesa pro švelnią miglą Čiurlena pieno upeliu.
Žiūrėki: sninga, sninga, sninga. Žiūrėki: baltas sodas minga. Nugrimzdo žemė praeity. Įspėk, kas eina? Neįspėjai: Ateina princai ir kirpėjai, Balti karaliai ir kepėjai, Ir šlama medžiai apsnigti. __ Henrikas Radauskas
Už karklelio Užkliuvau, Iš rogučių Išvirtau
Martynas Vainilaitis
|
|
| |
vaivorykstexxl | Data: Pirmadienis, 2012-11-12, 3:31 PM | Žinutė # 39 |
naujokė
| Šalnos avelė
Kieme žvarbu ir šalta. Šalna-sena raganė Šiąnakt avelę baltą Po mūsų pievas ganė.
Senos šalnos avelė, Matyt,keista be galo,- Kur bėgo,ten pievelė Kaip staltiesė išbalo
Kas buvo geri ir stebuklais tikėjo, Senelis dovanėlių nepagailėjo, ir laišką paraše ant stiklo ledu, Linksmų jums Kalėdų daug laimės linkiu.
|
| |
|