...
 Kūno priežiūra - Page 2 - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Kūno priežiūra (įvairi informacija)
Kūno priežiūra
greituteData: Sekmadienis, 2010-10-17, 6:27 PM | Žinutė # 16
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Kaip veikia odos priežiūros priemonės?
Daugelis veikliųjų medžiagų, surašytų ant odos priežiūros priemonių pakuočių, dažnai negirdėtos. Štai sąrašas dažniausiai pasitaikančių pavadinimų:

• AHA-rūgštys (alfa hidroksirūgštys) yra natūralios vaisių ir pieno rūgštys, gaunamos iš vynuogių, obuolių, alyvuogių, citrinų ir pieno. Jos gerai prasiskverbia į odą ir ten pagreitina ląstelių atsinaujinimą. AHA rūgščių dėka, oda tampa gaivesnė ir lygesnė. Jos taip pat teigiamai veikia jungiamojo audinio kolageną. Dėl stipraus dirginančio poveikio AHA-rūgštys didelėmis koncentracijomis gali būti skiriamos tik patyrusių kosmetologų ir odos gydytojų.
• Antioksidantų yra drėkinančiuose, nuo saulės kremuose ir makijažo pagrinduose. Tai vitaminai – beta karotinas, vitaminai C ir E, kurie apsaugo odą nuo žalingo laisvųjų radikalų, saulės, kenksmingų medžiagų ir cigarečių dūmų poveikio.
• Beta hidroksirūgštys dažnai vartojamos kartu su AHA-rūgštimis. Žinomiausia yra salicilo rūgštis. Ji valo odą tirpdydama odos raginį sluoksnį ir taip palengvina negyvų ląstelių pasišalinimą.
• Keramidai ir lipidai dedami į kremų sudėtį ir yra svarbūs odos raginiam sluoksniui kaip riebalinės medžiagos, kurio sudaro apsauginę plėvelę (hidrolipidinį odos sluoksnį) ir suteikia odai atsparumą.
• Enzimai dedami į drėkinančius kremus ir kaukes. Tai odą pilinguojančios (valančios) medžiagos, natūralios veikliosios medžiagos, kurios minkština numirusias ląsteles ir pašalina jas nuo odos, nepakenkdamos ir nesudirgindamos gyvų ląstelių.
• Hialurono rūgštis yra veiklioji medžiaga, kuri gaminasi ir pačiame organizme. Ji veikia drėkinančiai. Kūno priežiūros priemonės su hialurono rūgštimi yra skirtos brandžiai ir sausai odai.
• Kolagenas/elastinas yra svarbūs odos struktūrą apsaugantys elementai, kurie šią daro elastingesnę. Kolageno turintys kremai ir kaukės taip pat drėkina odos paviršių.
• Liposomos ypatingos tuo, kad geba patekti į gilesnius odos sluoksnius ir ten kartu gali transportuoti veikliąsias medžiagas, pavyzdžiui, kolageną.
• Pantenolis/Provitaminas B5 yra speciali vitamino B5 forma. Jis veikia drėkinančiai. Esant odos sudirginimui ir nudegimams saulėje veikia odą raminančiai ir todėl yra daugelio odos priežiūros priemonių sudėtyje, tame tarpe dažnas komponentas losjonuose nuo saulės.
• Retinolis (Vitaminas A) yra eilės drėkinančių kremų sudėtyje. Spėjama, kad odoje redukuojasi į retinoinę rūgštį. Ši sustabdo ar panaikina senėjimo požymius, kurie atsiranda dėl šviesos poveikio.
• Deguonis, kuris gali būti taip pat odos priežiūros priemonių sudėtyje, pagyvina odos ląsteles ir pagreitina jų atsinaujinimą. Tačiau geriausiai oda aprūpinama deguonimi žvalių pasivaikščiojimų gryname ore metu.
• Šlapalas – šlapimo medžiaga. Priklauso veikliosioms medžiagoms, kurios drėkina ir veikia gydančiai.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-10-17, 6:27 PM | Žinutė # 17
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Vitaminai odai
Oda ne tik didžiausias mūsų organas. Ji parodo daug aiškiau nei bet kas kitas, ar esame sveiki ir kaip greitai senstame.
Jau seniai žinoma, kad tai, kas padeda odai iš išorės, dažnai veikia ir iš vidaus, ir atvirkščiai. Pavyzdžiui, vanduo yra ne tik geriausia prausimosi priemonė. Išgerti 2 vandens litrai per dieną apsaugos odą nuo išsausėjimo ir raukšlių daug efektyviau nei patys brangiausi drėkinantys kremai.

Taigi, vitaminai, kurie saugo odos grožį iš vidaus ir iš išorės:

Vitaminas A (retinolis) skatina viršutinio odos sluoksnio ląstelių dalijimąsi ir tokiu būdu greičiau atsinaujina pasenę odos sluoksniai. Be to, jis atitolina senėjimo procesus, raukšlių atsiradimą. Vitaminas A minkština odą ir stipriai veikia prieš odos ragėjimą.

Vitaminas E (tokoferolis) kaip ir vitaminas A yra antioksidantas: apsaugo ląsteles – tame tarpe ir odos ląsteles – nuo laisvųjų radikalų žalingo poveikio, kuris pagreitina senėjimo procesą. Jis taip pat vertinamas dėl gebėjimo sulaikyti drėgmę. Gilesniuose odos sluoksniuose jis skatina fermentų veiklą ir tuo pačiu medžiagų apykaitą. Vitaminas E saugo nuo odos pažeidimų, todėl jo dedama į daugelio priemonių nuo saulės sudėtį.

Vitaminas C (askorbo rūgštis) – trečiasis vitaminas antioksidantas. Taip pat saugo nuo laisvųjų radikalų – agresyvių molekulių grupių, kurios greitina senėjimo procesus. Skatina odos kraujotaką. Be to, jis labai svarbus kolageno sintezei. O kolagenas atsakingas už audinių standumą. Vitaminas C gerina mikroproteinų ir audinių kolageno sintezę.

Vitaminas PP (niacinas) skatina odos medžiagų apykaitą ir rūpinasi, kad odos ląstelės būtų optimaliai aprūpintos maisto medžiagomis. Be to, jis gali sulaikyti vandenį.

Vitaminas H (biotinas) dalyvauja odos, plaukų ir nagų medžiagų apykaitoje. Jis padeda gamintis keratinui – medžiagai, kuri suteikia odai, plaukams ir nagams formą ir tvirtumą.

Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) tirpsta vandenyje ir gelbsti organizmo audiniams augant. Be to, jis sulaiko odoje vandenį. Jo pirmtakas, provitaminas B5, veikia sudirgintrą odą raminančiai. Jis ramina odos paraudimus, greitina nudegimų gijimą.

Q10 yra į vitaminus panašus kofermentas. Jis teikia energiją ląstelių atsinaujinimo procesui. Gaminamas paties organizmo, tačiau sulaukus 30 metų jo gamyba be perstojo mažėja.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-10-17, 6:28 PM | Žinutė # 18
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Kodėl prakaituojame

Įtampa, nervingumas, susijaudinimas stipriai padidina prakaitavimą. Ar žinote, kad aktyviai sportuojant galima išprakaituoti daugiau nei 10 l prakaito per dieną? Paprastai vyrai prakaituoja daugiau nei moterys (jos gausiau prakaituoja menopauzės metu ar prieš mėnesines), ir tai lemia greitesnė jų medžiagų apykaita. Daugiau prakaituojame, kai nusilpsta imuninė sistema, po gydymo antibiotikais ir pan.
Kartais pernelyg stiprus prakaitavimas gali būti onkologinių plaučių, kraujo, skydliaukės ar kitų ligų simptomas.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-10-17, 6:28 PM | Žinutė # 19
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Gausiai prakaituojančių kojų priežiūra

Vyrus dažniau nei moteris vargina kojų prakaitavimas. Tokiu atveju patartina avėti natūralios odos avalynę, bet ne sintetinę.

Reikėtų taip pat mūvėti medvilnines, pusvilnones, o ne sintetinio pluošto kojines; jas būtina skalbti ir keisti kasdien.

Kojų prakaitavimą mažina ir įvairios vonelės. Pavyzdžiui, rekomenduojama kojas mirkyti vėsiame vandenyje su valgomąja ar jūros druska; naudinga įlašinti mėtų, arbatmedžio ir alavijo aliejaus.

Reikėtų kasdien naudoti vėsinamuosius pėdų purškiklius, specialius pabarstus, dezodorantus. Jie gaivina ir saugo kojas nuo prakaitavimo bei blogo kvapo. Naudokite specialius kremus, akmenis ar dezodorantus. Naudingi ir antiperspirantai, kurie stabdo kojų prakaitavimą.

Kai gausiai prakaituoja pažastys

Labai nemalonu, kai gausiai prakaituoja pažastys. Odos gydytoja Daiva Stanienė varginamiems šios problemos pataria dėvėti lengvus nevaržančius judesių rūbus iš natūralaus pluošto – lino, medvilnės.

Reikėtų dažnai skusti pažastų plaukus, kad ant jų nusėdę prakaito lašeliai neturėtų terpės bakterijoms daugintis.
Kasdienei priežiūrai galima naudoti dezodorantus, kurie prislopina ar mažina prakaito kvapą, dar geriau – antiperspirantus, kuriuose esančios metalo druskos mažina prakaitavimą. Antiperspirantų yra rutulinių ir purškiamųjų, kai kurie turi kvapiųjų medžiagų. Jų sudėtyje esančios medžiagos slopina ilgalaikį prakaitavimą, patikimai sumažina prakaito gamybą ir apsaugo nuo nemalonaus kvapo.
Pasak Kauno 2-osios klinikinės ligoninės Odos poliklinikos vedėjos Daivos Stanienės, kiekvienas žmogus turi išbandyti ir išsirinkti sau tinkamą priemonę. Pasiūla gausi – losjonai, kremai, pabarstai, aerozoliai, tepamieji pieštukiniai ir pan.

Ar visada šios priemonės padeda?

Ir kaip atrasti tai, kas yra tikrai veiksminga? Svarbu pasirinkti priemonę atsižvelgiant į odos tipą. „Jautriai odai reikėtų ieškoti švelnesnės priemonės, bekvapės, be dažų ar sintetinių priedų. O kiek kiekviena iš jų padės, – tai individualus dalykas. Kartais gana efektyvūs vyriški dezodorantai iš sporto linijos".

„Vis daugiau ir iš gydytojų, ir iš pacientų tenka išgirsti gerų atsiliepimų apie natūralų dezodoruojamąjį mineralą nuo prakaitavimo. Tolimuosiuose Rytuose žmonės nuo seno naudojo mineralus kaip dezodorantą, kad kūno kvapas būtų gaivus. Tai natūralus gamtos produktas, todėl tinka naudoti net ir tiems, kurių oda jautri. Natūralaus dezodoranto sudėtyje nėra kvepalų, emulsiklių ar alkoholio, o vieno mineralo gabalėlio užtenka metams ar ilgiau.

Mineralą reikėtų naudoti taip: sudrėkinus vandeniu, patepti juo švariai nuplautas pažastis, pėdas ar kitas prakaituojančias kūno vietas. Mineralas ant odos paviršiaus palieka nematomą ir nejuntamą apsauginį sluoksnį, kuris stabdo prakaito kvapą sukeliančių bakterijų atsiradimą.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-10-17, 6:28 PM | Žinutė # 20
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Naudinga žinoti

· Kelis kartus per dieną prauskitės po vėsiu dušu, nes šaltas vanduo skatina dar gausesnį prakaitavimą
· Daugiau gerkite mineralinio vandens, žaliosios arbatos
· Venkite stiprios kavos, gėrimų su alkoholiu ar kofeinu
· Venkite riebaus, aštraus maisto, nes prakaitas tampa nemalonaus kvapo
· Daugiau valgykite vaisių, daržovių, žuvies
· Dauguma žmonių klaidingai mano, kad dezodorantai ir antiperspirantai yra tas pats. Įvairūs dezodorantai veikia kūną išoriškai ir paties prakaitavimo nemažina, o tik maskuoja, prislopina prakaito kvapą.
· Paskutiniuoju metu yra siekiama, kad dezodorantų ir antiperspirantų sudėtyje būtų kuo mažiau parabenų (konservantų) – jie laikomi vienu iš krūties vėžį skatinančių veiksnių. Šia kryptimi yra atliekami tarptautiniai moksliniai tyrimai.

Grožis ir kvapas – neatsiejami dalykai. Nei dezodorantas, nei antiperspirantas nepadės išvengti nemalonaus prakaito kvapo, jeigu nesilaikysite elementarios higienos taisyklių. Jeigu prakaitavimas išskirtinai trukdo gyvenimo kokybei, ieškokite priežasties.

„Prakaitas pats savaime neturi stipraus kvapo, nes jį sudaro 98-99 proc. vandens ir tik 0,5-1 proc. organinių ir neorganinių medžiagų. Norint išvengti gausaus prakaitavimo ir negero kvapo, reikia deramai rūpintis higiena ir tinkamai pasirinkti prakaitavimą mažinančias priemones“.

 
neridaData: Pirmadienis, 2011-01-31, 2:05 PM | Žinutė # 21
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9167
Apdovanojimai: 41
Reputacija: 18
Statusas: Atsijungęs
Kaukės paakiams iš bulvių ir petražolių

Jei norite atgaivinti paakių odą, išbandykite močiučių receptus - trintų bulvių bei petražolių šaknų kaukes.

Kaukė iš petražolių šaknų paakių odai

Reikės 1 valg. šaukšto sumaltos petražolės šaknies, 2 arbatinių šaukštelių juodosios arbatos nuoviro.

Šaukštą mėsmale sumaltų petražolių šaknų sumaišykite su skystu juodosios arbatos nuoviru. Šia mase patepkite paakius ir palaikykite 20 minučių, vėliau odą pavalyti arbatoje sumirkytu vatos tamponėliu. Petražolės šaknų kaukė puikiai šalina paakių maišelius ir tonizuoja odą.

Bulvių kaukė paakių odai

Reikės 2 arb. šaukštelių žalių tarkuotų bulvių, 2 arb. šaukštelių kvietinių miltų, 1 valg. šaukšto pieno.

Sutarkuokite kietą žalią bulvę ir iš masės paimkite 2 arbatinius šaukštelius. Supilkite miltus ir šiek tiek pašildytą pieną, viską gerai išmaišykite. Kauke tepkite paakius ir palaikykite 15 minučių, vėliau nuplaukite šiltu vandeniu ir patepkite maitinančiu paakių kremu. Bulvių kaukė mažina nuovargį, šviesina patamsėjusius paakius, patinimus ir maišelius po akimis.


Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie.
B. Ferrero

 
neridaData: Pirmadienis, 2011-01-31, 2:05 PM | Žinutė # 22
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9167
Apdovanojimai: 41
Reputacija: 18
Statusas: Atsijungęs
Medaus kaukė paakių odai

Namie pagaminta kosmetika – pigus ir efektyvus kovos su raukšlelėmis būdas. Pasirinkite sau optimalius kaukės komponentus ir kartą per savaitę palepinkite savo odą. Šį kartą siūlome išbandyti medaus kaukę paakių odai.

Kaukei pasigaminti reikės 1 valg. šaukšto medaus, 1 valg. šaukšto kukurūzų miltų, vieno suplakto kiaušinio baltymo.

Medų ištirpinkite vandens vonelėje, supilkite kukurūzų miltus ir atsargiai įkrėskite suplaktą baltymą - viską gerai išmaišykite. Garuose nestipriai pašildyta kauke tepkite paakių zoną ir laikykite, kol išdžius, po to nuplaukite šiltu vandeniu. Po procedūros paakius patepkite drėkinančiu kremu. Medaus kaukė odą pamaitins ir atgaivins, taip pat išlygins mažas paakių raukšleles.


Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie.
B. Ferrero

 
lukrecija12Data: Pirmadienis, 2015-05-11, 12:23 PM | Žinutė # 23
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 11
Apdovanojimai: 0
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
Puikūs patarimai. Nemaniau, kad pigmentinių dėmių šalinimas gali būti su citrinų sultimis. Reikės išmėginti. :)
 
andreanomurData: Penktadienis, 2018-01-26, 3:10 PM | Žinutė # 24
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1
Apdovanojimai: 0
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
Man labai patiko vienos kompanijos kūno losjonas drėkinimui tiko ir rankom. Naudoju jį kažkur jau metai laiko, tai noriu kažką naujo išbandyti. Gal kas ką patarsite? Vienintelis reikalavimas, tai kad drėkintų ir greit įsigertų.
 
keliauninkemildaData: Ketvirtadienis, 2018-06-21, 8:37 AM | Žinutė # 25
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 4
Apdovanojimai: 0
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
O kaip merginos kovojate su prakaitavimu ?
Gausybė variantų, kokie skirtingi dezodorantai moterims gali būti, bet neaišku, kuris geriausias.
Tai galbūt galite pasidalinti, kaip jūs merginos kovojate su šią problema.
 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Kūno priežiūra (įvairi informacija)
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:


Copyright MyCorp © 2024