...
 Makiažas - Page 2 - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Makiažas (informacija)
Makiažas
greituteData: Penktadienis, 2010-04-30, 7:41 PM | Žinutė # 16
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Kaip pačiai pasidaryti profesionalų makiažą

Visos moterys svajoja atrodyti stulbinančiai, makiažas- padeda moteriai paslėpti trūkumus ir pabrėžti privalumus. Taigi yra keletas gudrybių kaip pasidaryti gerą makiažą.

1.Pirmasis patarimas. Jei norite kad akys atrodytų pasakiškai, o po ranka neturite storinančio tušo, galite naudotis paprasčiausia biria pudra. Papudruokite blakstienas, tuomet užtepkite tušo – blakstienos atrodys puresnės ir tankesnės. Kad žvilgsnis taptų atviresnis ir spindintis pasinaudikite šviesiais šešėliais.

2. Dieninis makiažas turi būti energingas. Kaip ji pasidaryti ? Tą pasieksite lūpų dažų pagalba. Biure naudokitės matiniais ryškių atspalvių lūpų dažais. Jie puikiai papildo dalykinius kostiumėlius ir suteikia moteriškumo.

3. Kad makiažas ilgai atrodytų taip, lyg ką tik padarytas, toninį kremą tapkite tiesiai ant nuvalytos odos, nenaudodama makiažo pagrindo.

4. Kad akys spindėtų, akies kamputyje padėkite mažytį raudoną taškelį.Kaip tai padaryti? Tam prireiks tik teptuko ir lūpų dažų. Taškelis turi būti visai mažas, vos vos matomas.

5. Skruostikaulius papudruokite įdegio atspalviu ir užtepkite skaistalus. Patarimas: pirmąjį kartą perbraukite per delną, taip panaikinsite skaistalų perteklių ir būsite tikra, jog nuo skaistalų neliks dėmių. Ant nosies nugarėlės plona tiesia linija tepkite dramblio kaulo spalvos šešėlių, o jei nosį reikia dar ir sutrumpinti, tuomet ši linija turi baigtis nepasiekusi nosies galiuko, maždaug likus 1cm iki jo. Kad veidas atrodytų gaivesnis, skaistalais perbraukite per nosies sparnelius, ausų spenelius ir smakrą.

6. Norite atrodyti jaunesnė? Reikia akcentuoti tris veido taškus. Pirmas taškas yra po antakiais, ties jų pradžia. Šį tašką patepkite skaistalais. Kitas taškas – skruostikauliai ir sritis po jais. Jį taip pat lengvai patepkite skaistalais. Paskutinis taškas – viršutinės lūpos paraleliniai taškai antakiams.

Svarbiausia darantis makiažą, nepadauginti purždros ir lygiai ją ištepti , kad oda netaptų dėmėta. Dažytis reikia su saiku, nepadauginkite šešėlių, šitaip neapsunkinsite akių. Ir svarbiausia , joks makiažas nepadės jei pati nesujausite laiminga. Šypsena labiausiai puošia žmogų. Tad pasidažykite ir pirmyn!

 
greituteData: Penktadienis, 2010-04-30, 7:44 PM | Žinutė # 17
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Kaip taisyklingai tepti makiažo pagrindą?

Kaskart, kai tik prisireikia pačiai pasidaryti makiažą, tūkstančiai moterų prieina išvados, kad be visažisto pagalbos nepriekaištingai užsitepti makiažo pagrindą – daug sunkiau, nei išmokti mintinai viso pasaulio šalių ir jų sostinių pavadinimus.

Bet nenusimink – štai paprastos taisyklės, kuriomis vadovaudamasi paversi savo veidą idealiu tobulu kūriniu.

1. Paruošk odą. Makiažo pagrindas geriausiai atrodo ant lygios odos. Taigi prieš tepdama makiažo pagrindą, veidą nuprausk švelniu šveičiamuoju savo odos tipui tinkamu kremu, tada patepk drėkinamuoju kremu, jo perteklių nuvalyk servetėle.

2. Tinkamas atspalvis. Daugelis klysta manydamos, kad makiažo pagrindą reikia rinktis tokį, kokios spalvos veidą norėtų turėti. Klysta ir tos, kurios mano, kad makiažo pagrindas turėtų būti tonu šviesesnis ar tamsesnis, nei veido oda. Iš tiesų kad makiažo pagrindas atrodytų idealiai, jo spalva turėtų visiškai sutapti su tavo odos spalva. O kad tokią išsirinktum – būtinai atlik mėginio testą natūralioje dienos šviesoje: patepk šiek tiek testerio ant vidinės riešo pusės (išorinės delno pusės oda yra kiek tamsesnė, nei veido oda, taigi tepdama ant jos gali apsirikti) ir būtinai išeik į lauką, į dieno
s šviesą. Tada matysi geriausiai, ar spalva tau tinka. Makiažo pagrindas turėtų praktiškai ištirpti ant tavo odos, nepalikdamas jokio atspalvio.

3. Tinkama konsistencija. Itin svarbu pasirinkti tinkamiausios konsistencijos makiažo pagrindą. Jei tavo oda sausa – rinkis lengvą skystą kremą. Riebiai odai labiau tiks matinis pagrindas, saugantis odą nuo riebaus blizgėjimo. Norėdama paslėpti smulkias raukšleles ar paraudimus rinkis šiek tiek tirštesnę priemonę, o jei tikiesi paslėpti didesnius odos sudirgimus, randelius, spuogus – geriausiai tiks sodresnės pigmentacijos kremas.

4. Taisyklingai tepk. Makiažo pagrindas gali būti tepamas 3 būdais: pirštų galiukais, sausa arba drėgna kempinėle, specialiu šepetėliu.

• Sausa kempinėlė tinkama makiažo pagrindui-pudrai. Ji sugers pudros likučius ir leis veidą padengti lygiu, ne per storu sluoksniu.
• Drėgna kempinėlė skirta kreminiam pagrindui, kai norima, kad priemonės spalva būtų kiek intensyvesnė, nei paprastai.
• Šepetėlis puikiai tinka tam tikroms veido vietoms padengti – pavyzdžiui, nosies šonams ar smakrui. Jis leis makiažo pagrindą užtepti tolygiau.
• Pirštų galiukais tepami tik skysti ir kreminės konsistencijos makiažo pagrindai. Pudrai išsklaidyti jie visiškai netiks.

 
greituteData: Penktadienis, 2010-04-30, 7:46 PM | Žinutė # 18
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
10 makiažo paslapčių


Dieninis makiažas

Dieninis makiažas privalo būti itin natūralus. Jis turėtų pabrėžti natūralų grožį. Taip pat jis turėtų būti “patogus”, nes su juo teks išbūti visą dieną. Dieninis makiažas negali būti perdėtas ir ekstravagantiškas. Jis turi būti pritaikytas prie mūsų profesijos. Dieninis makiažas tinka visoms moterims, nepriklausomai nuo jų akių spalvos ar veido formos. Jo tikslas – pabrėžti veido privalumus ir užmaskuoti trūkumus.

Pagrindiniai žingsniai

Prieš pasidažant, nepamirškime kasdienės odos priežiūros. Tik ant švarios odos galime dėti makiažo sluoksnį. Jei mūsų oda problematiška, privalome kreiptis į kosmetologę.
1. Pirmiausia pasitepkime drekinamuoju kremu.
2. Palaukime kelias minutes, kol kremas gerai įsigers.
3. Jei turėjome bemiegę naktį, užmaskuokime pajuodusius paakius maskuojamuoju pieštuku.
4. Tepame makiažo pagrindą. Jei norime, kad lūpdažis ir akių šėšėliai išliktų ilgiau, šias vietas taip pat patepkime makiažo pagrindu.
5. Kitas žingsnis – biri pudra. Ji nuims veido blizgesį, veidas atrodys matinis.
6. Atgaivink veidą skaistalais.
7. Dieninis makiažas reikalauja itin švelnaus akių makiažo. Naudokime neutralias spalvas, venkime blizgučių.
8. Blakstienas dažome tamsiu (juodu arba rudu) tušu. Jeigu turite plonas blakstienas, tepkite du sluoksnius tušo.
9. Antakiai turi būti tvarkingai sušukuoti. Jeigu antakių plaukeliai itin ilgi, patepkime juos plaukų žele.
10. Paskutinis žingsnis – lūpų blizgesys, natūralaus atspalvio lūpdažis arba tiesiog vazelinas.

Vakarinis makiažas

Pagrindiniai žingsniai

Šiuo metu tarp Holivudo žvaigždžių vyrauja trys pagrindinės spalvos: auksinis rudumas, violetinis slyvų atspalvis ir neužmirštuolių spalva. Žinant paskutines tendencijas, galime pasidaryti tobulą vakarinį makiažą nesikreipdamos į vizažistus.

1. Prieš pradedant daryti makiažą, veidą patepkime drėkinamuoju kremu kaip ir darant bet kurį kitą makiažą.
2. Veidą padengiame makiažo pagrindu. Kreminę pudrą užfiksuojame biria pudra.
3. Prie antakio linijos užtepame smėlio spalvos perlamutrinių šešėlių.
4. Viršutines ir apatines akių linijas paryškiname juodu pieštuku.
5. Juodos spalvos šešėliais padengiame viršutinio ir apatinio voko išorinius kampus.
6. Pasirinktos spalvos šešėliais padengiame viršutinio ir apatinio voko centrą.
7. Blakstienas paryškiname blakstienų tušu. Jei norime ypatingo efekto, galime prisiklijuoti dirbtines blakstienas.
8. Paryškiname antakius antakių pieštuku arba šešėliais.
9. Skruostus pagyviname skaistalais.
10. Dažome lūpas, prieš tai jas paryškinę lūpų pieštuku.

 
greituteData: Penktadienis, 2010-04-30, 7:50 PM | Žinutė # 19
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Vos penki žingsneliai ir jūsų makiažas nepriekaištingas.


1 žingsnis. Veido oda
. Gražaus makiažo paslaptis – lygi ir skaisti oda. Makiažo priemones naudokite tik ant švarios ir sudrėkintos odos. Pirmiausia naudokite makiažo pagrindą, kuris koreguos smulkius nelygumus ir suteiks odai ypatingo švytėjimo (CHANEL „Base Lumiere“, CLARINS „Eclat Minute“, GUERLAIN „Meteorites Perles“ arba „L’Ore“). Odos dėmeles, ratilus ir mažas raukšleles apie akis maskuokite koreguojamuoju pieštuku (GIVENCHY „Mister Light“, CHANEL „Eclat Lumiere“). Kad užfiksuotumėte makiažą ir panaikintumėte veido blizgesį, naudokite šiek tiek birios pudros. Ji turi būti vienu tonu šviesesnė nei kreminė pudra.

2 žingsnis. Skruostai. Švelniais skaistalais parausvinkite skruostus, suteikite veido bruožams išraiškos (YSL „Touch Blush“, DIOR „Blush“, DIOR „Skinflash“).

3 žingsnis. Akys. Tamsiu pieštuku paryškinkite viršutinį akies voką ir liniją, išsklaidykite teptuku. Tepkite šešėlius, dieniniam makiažui naudokite švelnius atspalvius (GIVENCHY „Prisme Again Eye“, GUERLAIN „Omber Eclat“, CLARINS „Colour Quartet for Eyes“, CHANEL „Irreelle Duo“). Akių makiažą užbaikite tušu. Naudokite ne vien juodą tušą, išbandykite rudą, tamsiai žalią ar baklažano spalvos (CLARINS „Vonder Volume“, CHANEL „Exceptionnel de Chanel“, DIOR „Diorshow Iconic“)

4 žingsnis. Antakiai. Paryškinkite antakius. Pirmiausia iššukuokite, kad pašalintumėte pudros likučius, tada švelniai brūkštelėkite ir vėl iššukuokite.

5 žingsnis. Lūpos
. Lūpas papudruokite kremine pudra, kad geriau išliktų spalva. Tuomet pieštuku nubrėžkite kontūrą ir juo paspalvinkite lūpas. Kontūras turi būti tokios pat spalvos ar pustoniu tamsesnis nei lūpų dažai. Tada tepkite blizgį ar lūpų dažus. Pasirinkite tinkamą atspalvį, kuris derėtų prie plaukų, akių ir drabužių spalvos.

Atminkite: makiažas – tai grožis ir ginklas, tai nesibaigianti erdvė jūsų tobulėjimui ir saviraiškai!

 
greituteData: Penktadienis, 2010-04-30, 7:58 PM | Žinutė # 20
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Makiažo pamokos

Kaip tobulai užsimaskuoti, kaip pasiekti putlių lūpų efektą ir kaip padaryti, kad tavo nosis atrodytų siauresnė.

TOBULA MASKUOTĖ

Jau neberasi toninio kremo, kurio užsitepus veidas atrodo tarsi kaukė. Naujosios kartos toninės priemonės lengvos, prisitaikančios prie natūralaus tavo odos atspalvio, dengiamos plonyčiu sluoksniu, tačiau maskuoja nelygumus bei paraudimus, saugo nuo žalingo UVS poveikio, mažina raukšles. Siūlome išbandyti kai ką nauja bei nepaprastai geros kokybės:

— kreminę pudrą “Max Factor Sheer radiance by Colour Adapt” (49,90Lt): ja veidą padengsi plonai ir tolygiai, pudra maksimaliai prisitaiko prie natūralios odos spalvos, išlieka visą dieną.

— tobulai matinį putų tekstūros makiažo pagrindą “Maybelline Dream Matte Mousse” (27,99 Lt).

— birią labai smulkią pudrą su šilku bei šviesą atspindinčiomis dalelytėmis “Artdeco Silk Touch” (58,86 Lt).

— pudrą “Shiseido Liquide Compact Foundation” (119 Lt). Ji gali būti naudojama kaip kompaktinė, o sudrėkinus kempinėlę — kaip skysta.

— ypač spindžius pudros perlus vakariniam makiažui kurti “Guerlain Meteorites” (129 Lt).

— makiažo pagrindą su UVSF raukšlelėms maskuoti “Oriflame Giordani Gold Age-defying Foundation” (akcijos metu — 22,90 Lt).

KAD NOSIS ATRODYTŲ SIAURESNĖ
Jei tavo nosytė plati, tikriausiai norėtum, kad ji atrodytų šiek tiek siauresnė. Garantuojame, atrodysi tobulai, per nosies vidurį brūkštelėjusi šviesesne tonine priemone, o šonus papudravusi tamsesne ar bronzanto dulkelėmis. Išbandyk lygiai dengiančią bronzinę pudrą “The Body Shop Bronzing Powder” (46,50 Lt).

*****

PUTLIŲ LŪPŲ SINDROMAS
Bučinio kviečiančios lūpos — kiekvienos moters svajonė. Jei tavosios palyginti plonos, tinkamai jas dažydama gali pataisyti padėtį.

žingsnis nr. 1
Lūpas apvesk natūralios spalvos kontūro pieštuku. Būtina sąlyga — lūpos turi būti nesuskilusios.

žingsnis nr. 2
Kruopščiai, geriausia specialiu teptuku, padenk šviesiais lūpų dažais — tamsūs plonina lūpas. Ypač ryškūs, beje, taip pat.

žingsnis nr. 3
Spindžių skaidrių blizgalų teptuku ant apatinės lūpos nupiešk apverstą T — lūpos atrodys itin putlios.

žingsnis nr. 4
Aukso ar sidabro spalvos blizgalais brūkštelėk per apatinės lūpos centrą — atrodys, tarsi siųstum oro bučinį.

Pasiūlymas: pamėgink tai su naujos “Manhattan” kolekcijos lūpų dažais bei blizgalais viena pakuote (apie 30 Lt).

*****


KAD NOSIS ATRODYTŲ SIAURESNĖ

Jei tavo nosytė plati, tikriausiai norėtum, kad ji atrodytų šiek tiek siauresnė. Garantuojame, atrodysi tobulai, per nosies vidurį brūkštelėjusi šviesesne tonine priemone, o šonus papudravusi tamsesne ar bronzanto dulkelėmis. Išbandyk lygiai dengiančią bronzinę pudrą “The Body Shop Bronzing Powder” (46,50 Lt).
 
greituteData: Šeštadienis, 2010-05-08, 1:13 PM | Žinutė # 21
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Makiažo pagrindas pagal odos tipą

Makiažo pagrindas dedamas ant veido ir kaklo. Pagrindo paskirtis – lygiai tonuoti odą, maskuoti nelygumus, randus.

Oda gali būti sausa, normali, riebi arba jautri. Makiažo pagrindai taip pat yra įvairūs: emulsijos, kremai, pudros, sausi pagrindai ir pan. Tad koks makiažo pagrindas tinkamiausias Jūsų odai?

Kremai puikiai tinka sausai odai, turi maitinančių ir drėkinančių savybių. Gerai padengia veidą, tačiau gali blizgėti.

Sausas makiažo pagrindas ir įvairūs pieštukai sausina odą, todėl tinka riebiai odai. Matinis padengimas gerai maskuoja randus ir dėmes. Sausas pagrindas plačiai naudojamas prieš fotosesijas, tačiau gali būti pernelyg „sunkus“ kasdienai.

Emulsijos tiks visiems odos tipams. Blizga kur kas mažiau, nei kreminiai pagrindai. Taip pat gerai maskuoja neryškias dėmes.

Pudros puikiai mažina blizgesį, gerai tinka kasdienai. Galima bet kada pataisyti makiažą ar užmaskuoti atsiradusias dėmes.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-05-08, 1:17 PM | Žinutė # 22
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
5 makiažo klaidos, kurių reikia vengti

Tikriausiai esate mačiusios nevykusio makiažo pavyzdžių. Portalas Womentodaymagazine.com pateikia visų laikų makiažo tabu.

1. Per daug skaistalų - Skaistalai turi atrodyti natūraliai ir gražiai. Prisiminkite Jennifer Lopez. Ji juos naudoja saikingai. Tepkite skaistalus PRIEŠ kitas spalvas. Jei atrodote taip, lyg pakaktų perbraukti blakstienas tušu ir pasitepti lūpas blizgesiu bei bėgti pro duris, reiškia, viskas gerai!

Geriausia skaistalų spalva? Tikrai ne tamsiai avietinė, o rausvai persikinė, švelniai blizganti. Rausvai persikinė atrodo gaiviai ant bet kurio amžiaus moters veido (Jennifer Lopez ir Laura Flynn Boyle retai pasirodo be šio atspalvio skaistalų). Ir labai svarbu skaistalus tepti tinkamoje vietoje. Nusišypsokite ir patapšnokite skaistalais suapvalėjusius skruostus. Ir viskas. Štai kur natūraliai raustama. Nieko sudėtingo.

2. Baisūs žydri ‘60-ųjų stiliaus vokų šešėliai. Toms, kurios dažosi šia baisia spalvota maniera, tikriausiai kas nors kada nors yra pasakęs „o, atrodai puikiai, meilute!“. Nors tai toli gražu nebuvo tiesa. Mes nemokame atsispirti komplimentams. Kažkas pagyrė švarkelį ir jau dėvime jį 3 dienas iš eilės. Tačiau gražus turi būti visas vaizdas, o ne vienas atskiras elementas. Reikia, kad visa švytėtumėte.

Geras vizažistas visuomet stengiasi, kad nuotraukoje makiažas neišsiskirtų, o veidas derėtų su visos nuotraukos atmosfera ir neišsiskirtų kaip iškeltas nykštys. Labiau džiaugiuosi, kai žmonės aikčioja dėl nuotraukos grožio, o ne dėl mano padaryto makiažo. Tuomet žinau, kad darbą atlikau gerai.

3. Skaisčiai mėlyna, tamsiai mėlyna – visi mėlynos atspalviai. Akis pasidažius žydro, mėlyno ar pilkai mėlyno atspalvio pieštuku ar šešėliais, išryškėja pajuodę paakiai. Atkartokite veido spalvą, kurios nemėgstate, savo makiaže ar drabužiuose – ir atrodysite dar prasčiau. Daug prasčiau. Pvz., nuo saulės pertekliaus paraudęs veidas ir raudona suknelė. Matote? Nieko gero. Pasitikėkite manim, verčiau naudokite šiltesnio atspalvio šešėlius ir pieštuką – kaštoninės, bronzinės spalvos.

4. „Atrodai šiek tiek pavargusi. Ar gerai jautiesi?“ – Visos tą patyrėme. Jei žmonės klausia, ar esate pavargusi, kai iš tiesų puikiai jaučiatės, visai galimas dalykas, kad kaltas jūsų makiažas. Neteisingai parinkus spalvas jūsų oda išties gali atrodyti pavargusi. Kaip? Jei makiažo priemonės turi pilko atspalvio, apie kurį jūs nė nenutuokiate. Pilkšvai rausvi šešėliai, pilkšvai rausvai violetiniai lūpų dažai, pilkšvi vokų šešėliai – net gruntas gali turėti pilko atspalvio. Visa tai gali pabrėžti pilkšvą odos atspalvį ir dėl to atrodysite pavargusi.

Gera naujiena ta, kad jums nereikia veido masažo. Tiesiog pasirinkite kitą spalvą.

Kaip nustatyti? Užtepkite kosmetikos priemonę ant balto popieriaus lapo. Kokią spalvą matote? Jei pilką, reiškia, tai ir yra priežastis. O pilkas yra dažniausiai pasitaikantis kosmetikos priemonių atspalvis. Kiek daug moterų skuba į grožio salonus atlikti naujausios procedūros su AHA rūgštimis, ar odą skaistinančiais stebuklingais kremais, o išaiškėja, kad nuovargio įspūdį sukuria netinkamas makiažas.

5.Senoviškai apibrėžtos lūpos. Kontūras, per toli užeinantis už natūralių lūpų kraštų, tikrai jų nepadidina. Tai atrodo kaip klouno grimas. Tad kaip optiškai padidinti lūpas? Svarbiausi akcentai turi būti spalva ir spindesys. Taip – spindesys! Visų pirma pasidažykite šviesesnio atspalvio lūpų dažais, pvz., natūraliai rožinio. Tuomet lūpų kontūrą (ir nė milimetro už jo) apveskite atspalviu, identišku natūraliai jūsų lūpų spalvai arba 2 atspalviais tamsesniu. Tuomet tepkite blizgesį. Blizgesys atspindi šviesą ir sukuria putlesnių lūpų iliuziją. Išmėginkite Bobbi Brown lūpų blizgesį. Jos sukurtuose blizgesiuose yra ypatingų švytinčių dalelių, kurios lūpoms suteikia ypatingą apimtį.

Egzistuoja labai daug makiažo priemonių, kuriomis galima sukurti puikų įvaizdį. Venkite makiažo klaidų ir atrodysite įspūdingai.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-05-08, 1:22 PM | Žinutė # 23
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Kaip išsirinkti makiažo pagrindą ir pudrą?

Idealios odos paslaptys telpa į vieną kosmetikos krepšelį. Makiažo pagrindas, kreminė pudra... Svarbu ne kiekybė, o kokybė: storas makiažo sluoksnis jau seniai nieko nežavi. Laimė, tobulėjant gamybos technologijoms, odos defektų maskavimo priemonės tampa vis veiksmingesnės.

Papilkėjusi oda, išsiplėtusios kraujagyslės, spuogeliai, raukšlelės, senatvinės dėmės dabar kelia kur kas mažiau rūpesčių nei mūsų močiutėms. Tikimės, kad makiažu ne tik paslėpsime trūkumus, suvienodinsime odos atspalvį, bet ir sukursime gaivų, jaunatvišką įspūdį. Ir tikrai, maskuojamieji odos produktai pamažu atlieka daugelį kitų funkcijų, kurios iki šiol tekdavo tik kremams ar serumams. Pavyzdžiui, lygina odą, saugo ją nuo UV spindulių.

Pastaruoju metu nemažai painiavos kyla įvardijant odos atspalvį gerinančias priemones: vieni jas vadina makiažo pagrindu, kiti - kremine pudra. Tarp terminų lengva susipainioti, ypač verčiant iš anglų kalbos, nes žodžių prasmė labai panaši (kreminė pudra angliškai vadinama „foundation" („pagrindas"), o makiažo pagrindas - „primer" („gruntas").

Iš tikrųjų makiažo pagrindas ir kreminė pudra - tai ne viena priemonė, o dvi, nors jų paskirtis panaši.

Pirmoji - tai gruntas, tepamas prieš kreminę arba skystą pudrą siekiant galutinai paslėpti trūkumus. Yra įvairių spalvų: odos, žalių, geltonų, rausvų, violetinių, o štai kreminės pudros - tik odos atspalvių. Šį kokybiškas makiažo pagrindas sulygina, odą padaro glotnesnę, tada ir kreminė pudra laikosi geriau. Beje, yra ir makiažo pagrindų porūšis - tai vadinamieji spalvos korektoriai (anglų k. „color corrector"), arba maskuojamoji paletė („concealer"). Jų taip pat būna įvairių spalvų, bet kietesnės konsistencijos, o ir pakuotės mažesnės (pavyzdžiui, lyg vandeninių dažų paletės).

Makiažo pagrindai

*

* Bespalviai makiažo pagrindai skirti odai be ryškesnių trūkumų ir gali būti tepami ant viso veido. Jie švelnina ir lygina odą, mažina riebių zonų blizgėjimą bei garantuoja, kad makiažas laikysis ilgiau.
*

* Žali makiažo pagrindai skirti odos raudoniui (išsiplėtusioms kraujagyslėms, spuogams) maskuoti.
*

* Rožiniai makiažo pagrindai paslėps pajuodusius paakius, ne visai užgijusius spuogus.
*

* Oranžinės, geltonos spalvos makiažo pagrindai suteikia gaivumo pavargusiai, brandžiai odai, maskuoja pajuodusius paakius, amžiaus dėmes.
*

* Violetinis makiažo pagrindas padės pageltusiai odai.
*

* Melsvo atspalvio makiažo pagrindu galima paryškinti labai šviesią odą ir suteikti jai spindesio.

Kreminės pudros

Tinkamai parinkta kreminė pudra gali suteikti odai nepriekaištingą įspūdį. Bet šių priemonių įvairovė iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti tikra painiava. Skiriasi ne tik atspalviai, bet ir konsistencija, nuo kurios priklauso sluoksnio tolygumas. Kreminės pudros tirštumą lemia vandens ir aliejaus santykis. Skystesnės, emulsijos tipo pudros tinka riebiai odai, o tirštesnės - sausesniems odos tipams. Turbūt lengviausias kreminių pudrų tipas - putėsių konsistencijos. Sausai odai jos gali netikti.

Kaip išbandyti kreminę pudrą?

Kaip žinoti, kokia kreminė pudra tinka būtent jums? Parduotuvėse dekoratyvinę kosmetiką dažniausiai galima išbandyti, bet pudros ant rankos užtepti neužtenka: juk atspalvį reikia rasti idealų! Kai kurie makiažo ekspertai pataria užtepti priemonės ant kaklo, bet taip nesužinosite, ar ji tinka veido odai.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-05-08, 1:23 PM | Žinutė # 24
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Blakstienų tušo ypatybės

Blakstienų tušas išryškina jūsų akis bei suteikia jūsų žvilgsniui ypatingo žavesio. Jis suteikia galimybę pailginti jūsų natūralias blakstienas, suteikia didesnės apimties įvaizdį, riečia jas ir išryškina. Ši makiažo priemonė būtina net ir toms, kurios nemėgsta ar tiesiog tingi dažytis. Juk užtruksite tik kelias minutes, o atrodysite 10 – čia kartų gražiau ir būsite pastebimesnė.

Blakstienų tušas būna dviejų pagrindinių rūšių: normalus ir atsparus vandeniui. Pastarąjį naudokite tik jeigu žadate verkti, vaikščioti lietuje be skėčio arba maudytis. Paprastą dieną jo naudoti nepatartina, nes jis sunkiai nuvalomas, tad kam tas papildomas vargas.

Dauguma moterų ir merginų naudoja juodą blakstienų tušą, nes jis tinka kiekvienai ir labiausiai išryškina akis. Jeigu norite, kad jūsų akys atrodytų kuo natūraliau, naudokite rudą blakstienų tušą. O jeigu norite, kad jūsų žvilgsnis atrodytų ypač natūraliai ir subtiliai, galite išmėginti bespalvį blakstienų tušą, kuriuo pateptos blakstienos atrodo lyg padažytos, tačiau tuo pat metu ir labai natūralios. Spalvotus blakstienų tušus naudokite tik tam tikromis progomis, kai norėsite atrodyti žaisminga. Paprastai dienai spalvoti tušai netinka, nes atrodysite vaikiškai.

Blakstienų tušą naudokite ne ilgiau nei 4 mėnesius po pirmojo panaudojimo. Tušą taip pat reikėtų išmesti, jeigu jis išdžiūsta arba tampa tąsus.

Jeigu norite, kad akys atrodytų didesnės, o žvilgsnis gilesnis, naudokite blakstienų rietiklį. Rieskite blakstienas prieš tepdamos tušą ir rieskite tik viršutines blakstienas.

Neprisiriškite prie vieno blakstienų tušo. Išmėginkite siūlomas naujoves ir galbūt atrasite dar geresnių variantų, kad galėtumėte išryškinti žvilgsnį.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-05-08, 1:26 PM | Žinutė # 25
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Vokų šešėlių horoskopas

Paryškinti akis tiesiog būtina! Juk sakoma, kad akys yra sielos veidrodis, todėl jos privalo atrodyti tobulai. Dažniausiai vokų šešėlius renkamės pagal akių spalvą ar deriname prie aprangos. Tačiau galima pasirinkti tokią šešėlių spalvą, kuri suteiktų dar ir tam tikrų savybių bei padėtų jaustis geriau.

Kiekvienam zodiako ženklui yra priskirta tam tikra vokų šešėlio spalva, kuria paryškinę akis įgausime jėgų bei pasitikėjimo savimi.
Avinas

Tinkamiausia vokų šešėlio spalva: Raudona

Todėl, kad: ši spalva reiškia aistrą, stiprybę ir drąsą. Dažykite šia spalva akis, kad niekuomet nepritrūktumėte energijos, gyvybingumo ir jėgų, kai norėsite pradėti ar išbandyti kažką naujo.
Jautis

Tinkamiausia vokų šešėlio spalva: Žalia

Todėl, kad: ši spalva atgaivina sielą, suteikia jėgų ir stabilumo. Žaliai padabintos akys leis jums pasijusti jaunesnei ir padės pritraukti turto bei pinigų.
Dvyniai

Tinkamiausia vokų šešėlio spalva: Geltona

Todėl, kad: spindinti geltona spalva suteikia energijos ir įkvepia. Pasidažiusi akis šia spalva jausitės pakylėta, ji pagerins jūsų atmintį bei bendravimo įgūdžius.
Vėžys

Tinkamiausia vokų šešėlio spalva: Rožinė

Todėl, kad: ši spalva įkvepia meilę ir atveria širdį. Gražinkitės šios spalvos šešėliais, kai jūsų gyvenime vyksta daugybė pasikeitimų ir kai jums trūksta emocinės ramybės.
Liūtas

Tinkamiausia vokų šešėlio spalva: Oranžinė

Todėl, kad: oranžinė reiškia galią ir didybę. Šia spalva padažytos akys suteiks jums optimizmo ir džiaugsmo.
Mergelė

Tinkamiausia vokų šešėlio spalva: Mėlyna

Todėl, kad: ši spalva reiškia grožį, skaistumą ir išmintį. Ji mažina įtampą ir skatina ramybę. Mėlynai padažytos akys padės jums susikaupti, tapti kantresne.
Svarstyklės

Tinkamiausia vokų šešėlio spalva: Žydra

Todėl, kad: ši spalva įkūnija meilę, grožį ir pusiausvyrą. Joje slypi ryžtas, kuris padės jums imtis ryžtingų veiksmų. Žydra spalva paryškintomis akimis jausitės galinti kalnus nuversti.
Skorpionas

Tinkamiausia vokų šešėlio spalva: Bordo

Todėl, kad: ši spalva savyje įkūnija beribę jėgą. Ji pagerins jūsų įžvalgumą, padidins atkaklumą bei veržlumą.
Šaulys

Tinkamiausia vokų šešėlio spalva: Jūros spalva (melsvai žalia)

Todėl, kad: šioje spalvoje slypi išmintis ir optimizmas. Todėl šia spalva dažykite vokus keliaudamos arba ką nors tyrinėdamos. Tokia spalva paryškinti akių vokai pagerins jūsų supratimą, padės bendraujant su žmonėmis.
Ožiaragis

Tinkamiausia vokų šešėlio spalva: Ruda (žemės spalva)

Todėl, kad: ši spalva yra tvirtumo ir užsispyrimo įsikūnijimas. Ji padės jums jaustis stabiliai ir atsakingai už savo veiksmus.
Vandenis

Tinkamiausia vokų šešėlio spalva: Purpurinė/alyvinė

Todėl, kad: ši spalva sužadina žmogiškumą ir geraširdiškumą. Ši spalva pagdės pagerinti jūsų santykius su žmonėmis, padės juos suprasti.
Žuvys

Tinkamiausia vokų šešėlio spalva: Šviesiai žalia

Todėl, kad: ši spalva padeda žmogui palaikyti pusiausvyra tarp vidinio ir išorinio pasaulių. Tai pasitikėjimo ir tyrumo spalva. Ji pagerins jūsų tikėjimą savimi bei kitais žmonėmis ir padidins fizines galimybes.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-05-08, 1:28 PM | Žinutė # 26
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Lūpų dažymas. Išmokime teisingai tai daryti

"Lūpos kaip vyšnios, kokios jos ryškios!" Kad lūpytės būtų ryškios ir gundančios, reikia jas išmokti teisingai dažyti, kad spalva išliktų sodri ilgai ilgai. Juk nenorime nuėjusios į vakarėlį kas 15 minučių bėgioti į ladies room jų vis paryškinti. Todėl siūlome jums pasiskaityti patarimus, kaip teisingai dažyti lūpas. Galbūt daugeliui iš jūsų tai ne naujiena, tačiau toms, kurios dar nežinojo šių patarimų, jie tikrai pravers.

* Patepkite lūpas maitinamuoju balzamu, kuris jas suminkštins, sumažins šerpetojimą.
* Kosmetine kempinėle užtepkite kreminę pudrą –lūpų dažai lengviau pasiskirstys ir ilgiau laikysis.
* Kontūriniu lūpų pieštuku apibrėžkite jų formą. Pieštukas turėtų būti tokios pat spalvos kaip ir lūpų dažai arba šiek tiek tamsesnis. Pirmiausia pradėkite dažyti viršutinės lūpos vidurį, braukdamos link kampučių. Apatinės lūpos kontūrą brėžkite neatitraukdamos rankos, nuo vieno kampučio iki kito.
* Kad kontūras neatrodytų nenatūraliai, sušvelninkite jį teptuku lūpų makiažui, lengvai braukdamos nuo lūpų krašto vidurio link.
* Lūpas geriau dažyti ne lūpų dažų pieštuku, bet teptuku. Juo lupas padengsite tiksliau ir tolygiau.
* Kad lūpų dažai neteptų dantų, nuspauskite lūpas popierine servetėle. Jeigu dažų sluoksnis atrodys per skaidrus, jas galima padažyti dar kartą, tuomet spalva bus intensyvesnė, o lūpų dažai ilgiau išliks.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-05-08, 1:34 PM | Žinutė # 27
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Makiažo šepetėliai – ką kuriuo tepti, kad atrodytum be priekaištų?

Kiekvienas makiažo meistras gyvenimo be veido kosmetikos šepetėlių turbūt neįsivaizduoja, tačiau jie ne ką prasčiau tarnauja ir kasdieniniame gražinimosi procese. Jei savo kosmetinėje jau turi šiuos makiažo įrankius, metas pasinaudoti, o jei dar tik susiruošei nusipirkti, sužinok, kokius tiksliai rinktis!



Nauja kosmetinės kariauna

Nuolat visur skubi, todėl akių šešėlį nė negalvodama užsitepi pirštu, lūpas gražini blizgėsiu ar lūpų dažais, kuriems teptuko nereikia, o blakstienų tušą perki jau kartu su šepetėliu. Iš tiesų, kam tuomet mėtyti pinigus atskiriems makiažo šepetėliams ir gaišti laiką prie veidrodžio? Specialiastai tikina, kad jų rinkinys padės tiksliau paskirstysi veido pudrą, tolygiau užtepti akių bei lūpų dažus. Naudodama skaistalų teptuką padailinsi veido formą, o tankiu kompaktinės pudros šepetėliu paslėpsi veido blizgesį. Trumpiau tariant, šepetliai tai tarsi patogi pagalvė - galima miegoti ir be jos, bet kartą pabandžius nesinorės skirtis visiems laikams!

Brangūs ar pigūs?

Brangiausi yra natūralių šerelių veido kosmetikos teptukai. Jie gaminami iš sabalo, jaučio, voverės, kupranugario, ponio, ožio plaukų. Pigiausi - pusiau sintetiniai ir sintetiniai, pagaminti iš nailono ir taklono. Natūraliems šepetėliams kokybe prilygsta ir iš prabangios sintetikos pagaminti teptukų šereliai - vadinamieji meškiuko gaurai (Teddy Bear Hair). Jiems sparčiai populiarėti padeda prieš žiaurų elgesį su gyvūnais kovoti raginantis judėjimas, todėl ir šepetėliai iškart asocijuojasi su ypatingu švelnumu.

Priežiūra ir pasirinkimas

Visi - nuo brangiausių iki pigiausių reikalauja tikros priežiūros, todėl bent kartą per mėnesį makiažo teptukus reikėtų išplauti šiltu vandeniu ir dezinfekuoti specialiu šepetėlių valikliu. Taip išvengsi odos sudirginimo bei infekcijų, o šepetėliai šlaikys savo formą ir savybes. Verta žinoti ir tai, kad su tuo pačiu šepetėliu viso veido nepadailinsi. Skirtingų dydžių ir formų makiažo įrankiai yra skirti vis kitam tikslui pasiekti. Todėl geriausia pirkti visą kad ir nedidelį įrankių rinkinį.


Odai ir maskavimui


Makiažo pagrindo šepetėlis

Paprastai kreminę pudrą ant veido ištriname pirštais arba retkarčiais naudojame specialią makiažo pagrindo kempinę. Tačiau ne visada galutiniu rezultatu liekame patenkintos. Plokščios formos ir ilgų šerių makiažo pagrindo šepetėlis padės nepriekaištingai paskleisti kreminę pudrą ir užlyginti perėjimą iš vieno atspalvio į kitą.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-05-08, 1:40 PM | Žinutė # 28
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Maskuotojo šepetėlis

Ant juodų ratilų po akimis, dėmelių ir randelių maskuojamąją priemonę taip pat esame įpratusios tepti pirštų galiukais. Tačiau makiažo meistrai trūkumams slėpti naudoja vadinamąją burtų lazdelę. Specialus ovalios formos šepetėlis tiek kreminį, tiek skystą maskuotoją padeda paskirstyti koncentruotai.

Pudros šepetėlis

Tankus, lengvas ir švelnus - tai idealaus pudros šepetėlio ypatybės. Šį apskrito kupolo formos makiažo teptuką galima būtų vadinti bene svarbiausiu visame rinkinyje. Juo ant veido tolygiai galėsi nubarstyti pudrą, kuri sutvirtins makiažo pagrindą, paslėps veido blizgesį bei pridengs odą nuo atšiauraus oro.

Skaistalų šepetėlis

Tarp makiažo meistro įrankių galima rasti ir į dulkėms valyti skirtą šluotelę panašų šepelėlį - tai apskrito kūgio formos ypatingai didelis skaistalų (savo kosmetinėje gali turėti ir šiek tiek mažesnį) šepetėlis, turintis itin svarbią savybę - itin purius šerelius, mat dailinant skruostus svarbu ne tik užtepti spalvą tinkamoje vietoje, bet ir kuo labiau paslėpti perėjimą iš vieno atspalvio į kitą!

Akims

Šešėlių šepetėliai

Dažniausiai makiažo meistrai naudoja tris skirtingus akių šešėlių teptukus. Vidutinio dydžio šepetėliu jie tepa dažus ant voko, pats mažiausias skirtas apibrėžti akiduobę, o didesnis naudojamas pašviesinti sričiai po antakiu. Žinoma, paprastoms mirtingosioms užtektų ir pirmų dviejų padėjėjų.

Akių kontūro linijos šepetėlis

Norėdamos sukurti vadinamąjį padūmavusį akių makiažą vietoj šio specialaus įrankio esame pratusios naudoti tiesiog kosmetinį vatos krapštuką. Tačiau akių pieštuko šepetėlis skirtas ne tik sulieti spalvai. Šiuo smailėjančios formos bei ilgų šerių teptuku lygiai užtepsi skystus bei kreminius šešėlius.

Mažas kampinis šepetėlis

Paryškinti akių linijas esi pratusi pieštuku. Tačiau jei akis mėgsti gražinti skirtingomis spalvomis, daugybės pieštukų pirkti nebūtina. Gali panaudoti turimus šešėlius ir mažą kampinį šepetėlį asimetrišku galiuku. Su juo tiksliai nubrėši ir viršutinių, ir apatinių blakstienų linijas. Šiuo kampu nukirptu šepetėliu lengviau paryškinsi antakius, padailinsi jų formą.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-05-08, 1:41 PM | Žinutė # 29
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Lūpoms

Lūpų dažų šepetėlis.

Populiariausi lūpų dažai tepami tiesiai iš dėkliuko, o dauguma blizgesių parduodami jau su teptuku. Tačiau makiažo mestrai papildomai siūlo naudoti dar ir lūpų dažų šepetėlį. Šiuo plonu, bet plačiu teptuku tolygiau paskirstysi dažus, tiksliai apibrėši lūpų kraštus bei kampučius. Galų gale, juo naudotis taip moteriška ir seksualu!

 
vaivorykstexxlData: Trečiadienis, 2012-10-10, 10:30 PM | Žinutė # 30
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 173
Apdovanojimai: 3
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
O as zinau nebrangu makiazo valikli-tai vaikiskas sampunas. Bet jis nenuvalo vandeniui atsparaus tuso.
 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Makiažas (informacija)
Search:


Copyright MyCorp © 2024