1 raud.paprika 1 ind.alyvuogiu 1 pak.avies surio(feta,mozarella) (kadangi neturejau,dejau feta,kas nemegsta paprikos,del spalvos keiskit morkom,zirneliais,kukuruzais,dz.pomidorais ir t.t.)
Bulvytems:
800g.bulviu 2 v.s.alyvuogiu aliejaus 1 v.s.raudonelio(taip pat skanu ir su ciobreliais ar estragonu) druskos,pipiru,truputi sviesto uztarkavimui
Eiga:
Pasiruosti farsa su sudedamom dalim,isploti blyna ant maistines pleveles(tik ne per plonai,nes suplys).Susipjaustyti kubeliais idaro indigrientus,gerai ismaisyti ir uzkloti sluoksniu ant farso,paliekant apie 2 cm.krastus laisvus.Su maistines pleveles pagalba susukti vyniotini ir apspausti krastus.Vyniotini palengva nuridenti nuo pleveles ant alyvu aliejum isteptos skardos centra,uzkloti kumpio juostelem pilnai,kampucius pakisti po vyniotiniu.
Jei negali myleti tu,kurie toli,mylek tuos,su kuriais esi!
Bulves gerai nuplauti ir su lupynom supjaustyti i 1 cm.skilteles.Apibarstyti prieskoniais.Kepsni kepti 200 laipsniu t.apie 45 min.Po 10 min.aplink paskleisti bulvytes.Jei bulvytes norit apskrudunti,pridenkit kepsni alufolija ir dar pakepinkit bulves.Labai tinka tzatziki padazas.
Skanaus!
Jei negali myleti tu,kurie toli,mylek tuos,su kuriais esi!
18 lazanijos lakštų 1,2kg faršo 0,5 kg fermentinio sūrio 5 vidutinio dydžio morkų 3 vidutinio dydžio svogūnų 4 valgomų šaukštų majonezo pipirų, druskos 0,5 stiklinės aliejaus kepimui ir lakštų virimui
Gaminimas:
Pirmiausia nusiskutame morkas, susitarkuojame ir kepame Po to nusilupame svogūnus ir dedame i morkas ir kepame toliau Apkepame ir galiausia dedame faršą, pipirus, druską, jį kepame kol birus pasidaro Baigiant kepti faršui įdedame majonezą ir dar šiek tiek pakepame kokia 3 minutes
Užverdame vandenį, įpilame aliejaus ir įdedame druskos ir juos verdame po 3 (priklauso po kiek telpa i puodą), juos apverdame po 4 minutes Klojame į kepimo skardą Suklojame lakstus ir dedame faršo ir daržovių įdarą, po to vel klojame ir vėl dedame faršo įdara ir taip 3 sluoksnius Apibarstome fermentiniu suriu truputėlį, kad prikibtų lazanijos lakštas Viršutinis sluoksnis turi būti faršo ir daržovių ( nes jeigu desite lakštą jis kepant sukietėja labai) Dedame kepti 180*C orkaitėje apie 20 minučių, baigiant kepti užbarstome gausiai fermentiniu suriu. Valgome su vakuotais agurkais, pomidorų padažu ir česnakiniu padažu. Rezultatas, SKANAUS
o kitus iprastai.Tik uzvirus vandeniui sudeti suktinukus vandens turi buti tiek kad apsemtu koldunus.I jau isvirusius (kartu su skysciu) sudejau sviestuka lauro lapa ,grietines ir galina blankos puse kubelio.Dar kokia mitute paviriau ir "tinginiu koldunai" gatavi.Nebijokit neisirs niekas bent jau man tikrai neisiro
"beliasus" formuoju kiek kitaip ,stai manieji mieline tesla : mieles- 50gr.,pienas ~0.5 l.,cukraus saukstelis,druskos ziupsnelis,miltai ~1.5 kg. idaras :farsas riebesnis ~0.5 kg.,2-3 svogunu galvas,scesnako,prieskoniu,kiausini (kartais nededu) ,slakeli vandens
Išmušame krūtinėlę su mėgiamais prieskoniais ir sudedam ant folijos Aš ją aplieju sojų padažu ir apibarstau česnakų ir paprikų mišiniu į krūtinėlės vidurį įdedu vištienos faršo,apkepto su pievagrybiais,morkom ir svogūnais, beabejo įdedam mėgiamų prieskonių ant viršaus uždedu mozarellos sūrio,papjaustyto kūbeliais (galima ir patarkuoti) Viską gražiai susukame į viniotinį ir užtvirtiname foliją Man iš 2 krūtinėlių gavosi trys viniotinukai, pašoviau į 200C orkaitę ir kepiau 30-40min. Patiekiau karštą su bulvių kroketukais Atvėsusį kaip vyniotinį
Skonis tikrai begalo geras, pastebėjimas, jei darysite kaip vyniotinį, įdealiai tiks su juodosiomis džiovintomis slyvomis