SVEČIUOSE PAS RASKĄ - 4 tema
| |
raska | Data: Antradienis, 2011-09-13, 10:40 PM | Žinutė # 1 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| Savaitės virėjėlė KRLA.
|
|
| |
snieguoliuke | Data: Penktadienis, 2012-02-17, 10:21 AM | Žinutė # 886 |
forumo senbuvė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 7301
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
| Quote (jolitata) O kaip tas tiramisų daromas. Yra kur receptukas? gedaaa aš daraiu pagal šį receptuką • 370 ml. stiprios espresso kavos • 60 ml. Amaretto likerio (g.b. brendis, romas, konjakas) • 500 g. mascarpone kambario temp. • 4 kaimiškų kiaušinių trynių • 4 v. šaukštų cukraus pudros • 200 ml. šaltos plakamosios grietinėlės (30-36 proc. riebumo) • 400 g. Savoiardi (pailgų Damų pirštelių) sausainių • 4-5 v. šaukštų karčiosios kakavos • apie 0,5 kg. šviežių braškių, mėlynių ar šilauogių Pirmiausia išsivirkite espresso kavą ir atvėsinkite. Supilkite likerį ir išmaišykite. Dabar pasiruošime kremą. Kiaušinius nuplikykite verdančiu vandeniu. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius sudėkite į dubenį, geriausiai metalinį, suberkite cukraus pudrą, išmaišykite šluotele. Pasiruoškite nedidelį puodelį su vandeniu, užkaiskite ir kai vanduo užvirs ir lengvai burbuliuos, uždėkite trynius, šluotele (galima ir mikseriu) palakite apie 5-6 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir dar paplakite 4 minutes, kol masė taps šviesi ir kreminė. Atvėsinkite. Tuo tarpu išsiplakite iki standumo grietinėlę. Į mascarponę įmaišykite trynius, po to sudėkite grietinėlę ir išmaišykite iki vienalytės masės. Kavą, sausainius bei kremą padalinkite į tris dalis (arba į dvi). Sausainius pamirkykite į kavą. Jei sausainiai kieti pamirkykite kelias sekundes, jei minkšti greitai įmerkite ir ištraukite sausainius arba sulaistykite, kad nepermirktų. Formos dugną išklokite sausainiais, ant jų uždėkite kremo sluoksnį, užbarstykite kakavos, po to vėl dėkite sausainius, kremą bei kakavą, atlikite tą patį dar kartą. Paviršių apibarstykite kakava, padėkite desertą į šaldytuvą bent 6 val., o geriausiai leiskite skoniais susimaišyti pernakt.
Moku pykti ir atleisti... įžeisti ir įsižeisti..... Turiu savo principus, savo kompleksus..... turiu savo charakterį, pomėgius ir polinkius...
|
|
| |
Atile | Data: Penktadienis, 2012-02-17, 10:24 AM | Žinutė # 887 |
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
| dabar pasirodysiu visiškai tundra, bet pakalsuiu: brangus maskarponės sūris?
šiandien ryte per "labas rytas" rodė labai paprastą tiramisinį skanėstą
Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
|
|
| |
AUSSRRINE | Data: Penktadienis, 2012-02-17, 10:26 AM | Žinutė # 888 |
forumo gerbėja
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 2379
Apdovanojimai: 11
Reputacija: 20
Statusas: Atsijungęs
| Quote (Atile) brangus maskarponės sūris? Kaip akcija indelis apie 8lt kainuoja.
www.fotki.com/aussrrina
|
|
| |
snieguoliuke | Data: Penktadienis, 2012-02-17, 10:29 AM | Žinutė # 889 |
forumo senbuvė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 7301
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
| Quote (Atile) dabar pasirodysiu visiškai tundra, bet pakalsuiu: brangus maskarponės sūris? gedaaa
šiandien ryte per "labas rytas" rodė labai paprastą tiramisinį skanėstą Quote (AUSSRRINE) aip akcija indelis apie 8lt kainuoja. maksimoj, ir iki 250 g kainuoja 5,99Lt, o 500g 12,99 brangus velnias o kokį desertą rodė
Moku pykti ir atleisti... įžeisti ir įsižeisti..... Turiu savo principus, savo kompleksus..... turiu savo charakterį, pomėgius ir polinkius...
|
|
| |
Atile | Data: Penktadienis, 2012-02-17, 10:32 AM | Žinutė # 890 |
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
| Quote (jolitata) Bet būtų gerai kad kuri nors parašytumėt receptuką.
iš "labo ryto" tai toks: 2 kiaušų tryniai, 2 šaukšati cukraus, 1 (ten gal indelis buvo) maskarponės. Trynius išplakti su cukrumi, sudėti maskarponę, išsukti iki vientisos masės. Išplakti iki standžių putų baltimus, įmaišyti į maskarponinę masę. "Damos pirštelius" (sausainiai) mirkyti suskaičiuojant iki 2 ekspreso kavoje, dėti į indą, aplieti maskarponine mase, vėl dėti mirkytus sausainius ir vėl maskarponė. ant viršaus persijoti kakavos sluoksnį. Viską dėti į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms, bet geriausiai per naktį kad pastovėtų.
Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
|
|
| |
snieguoliuke | Data: Penktadienis, 2012-02-17, 10:50 AM | Žinutė # 891 |
forumo senbuvė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 7301
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
| Quote (Atile) š "labo ryto" tai toks: 2 kiaušų tryniai, 2 šaukšati cukraus, 1 (ten gal indelis buvo) maskarponės. Trynius išplakti su cukrumi, sudėti maskarponę, išsukti iki vientisos masės. Išplakti iki standžių putų baltimus, įmaišyti į maskarponinę masę. "Damos pirštelius" (sausainiai) mirkyti suskaičiuojant iki 2 ekspreso kavoje, dėti į indą, aplieti maskarponine mase, vėl dėti mirkytus sausainius ir vėl maskarponė. ant viršaus persijoti kakavos sluoksnį. Viską dėti į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms, bet geriausiai per naktį kad pastovėtų. tai čia tiramisu, oj kaip skanu
Moku pykti ir atleisti... įžeisti ir įsižeisti..... Turiu savo principus, savo kompleksus..... turiu savo charakterį, pomėgius ir polinkius...
|
|
| |
Atile | Data: Penktadienis, 2012-02-17, 10:52 AM | Žinutė # 892 |
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
| Quote (snieguoliuke) tai čia tiramisu, oj kaip skanu
sakė tiramisų man patiko kad labai lengva padaryti pasirodė, o skonio nė neįsivaizduoju
Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
|
|
| |
liudmilka | Data: Penktadienis, 2012-02-17, 11:57 AM | Žinutė # 893 |
forumo tauškutė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 3501
Apdovanojimai: 9
Reputacija: 4
Statusas: Atsijungęs
| Quote (snieguoliuke) čia klausi apie pagrindą , jis iš avižinių sausainių sutrupintų ir sumaišytų su sviestu , o kitas sluoksnis iš jogurto su vyšniomis o taip, aciu o i jogurta turbut zelatimnos dejai, kad jis stovetu?
|
|
| |
raska | Data: Šeštadienis, 2012-02-18, 2:29 AM | Žinutė # 894 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| Quote (Atile) o skonio nė neįsivaizduoju i si klausima galiu atsakyti tik vienu zodziu,DIEVISKAS
LABAI LENGVAI PARUOSIAMAS,IR LABAI SKANUS.TIK AS DARIAU BE UOGU,MANES UOGOS TIRAMISE VISAI NEZAVI PAMEGINK,ISEINA POBRANGEI,ZINANT LIETUVISKAS KAINAS BET TIKRAI MANAU GALIMA SAU LEISTI TOKI SKANESTA.O PASIDARO TAI LABAI LENGVAI,MUSET IR MANO VAIKIS PADARYTU
SITAS TIRAMISU BUVO GAMINTAS NERINGUTES DOVILEI GIMTADIENIO DOVANAI,KOKYBE PRASTA(UOGOS TIK PAPUOSIMUI KAD NEBUTU TOKS "LIUDNAS")
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
rasa85 | Data: Šeštadienis, 2012-02-18, 11:56 AM | Žinutė # 895 |
forumo tauškutė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 3663
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 1
Statusas: Atsijungęs
| Quote (Atile) iš "labo ryto" tai toks: 2 kiaušų tryniai, 2 šaukšati cukraus, 1 (ten gal indelis buvo) maskarponės. Trynius išplakti su cukrumi, sudėti maskarponę, išsukti iki vientisos masės. Išplakti iki standžių putų baltimus, įmaišyti į maskarponinę masę. "Damos pirštelius" (sausainiai) mirkyti suskaičiuojant iki 2 ekspreso kavoje, dėti į indą, aplieti maskarponine mase, vėl dėti mirkytus sausainius ir vėl maskarponė. ant viršaus persijoti kakavos sluoksnį. Viską dėti į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms, bet geriausiai per naktį kad pastovėtų. as toki tiramisu ir darau....be jokiu uogu.....superinis desertas...
|
|
| |
Krla | Data: Šeštadienis, 2012-02-18, 5:30 PM | Žinutė # 896 |
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
| Quote (rasa85) as toki tiramisu ir darau....be jokiu uogu.....superinis desertas... na jei normalus tas tiramisu tai gal ir skanus,o kai mes is asdos nusipirkom,sakau pabandykim,tiek isreklamuotas,tai kai paragavom taip ir ismeciau pasirodo tie pirsteliai ne tik kavoj gerai primirkyti buvo,bet dar ir rome reiktu kada namini gera tiramisu pasidaryti
|
|
| |
liudmilka | Data: Sekmadienis, 2012-02-19, 9:59 AM | Žinutė # 897 |
forumo tauškutė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 3501
Apdovanojimai: 9
Reputacija: 4
Statusas: Atsijungęs
| snieguoliuke, kur galeciau rasti tavo receptuka torto su meduoliais ir grietine?
|
|
| |
snieguoliuke | Data: Sekmadienis, 2012-02-19, 12:38 PM | Žinutė # 898 |
forumo senbuvė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 7301
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
| Quote (liudmilka) snieguoliuke, kur galeciau rasti tavo receptuka torto su meduoliais ir grietine? gedaaa kažkur buvau įkėlus, tik nepamenu kur , bet reikia meduolių kokių 600g grietinės 400g, cukraus pudros. as meduolius sutrupinu, dali ju dedu į formą paspaudžiu, tada išplaku grietinę su cukraus pudra ir šiek tiek citrinos sulčių, ir dedu sluoksnį grietinės ant trupinių ir vėl trupiniai, galima daryti kelis sluoksnius, ir tada laikau pernakt šaldytuve kad geriau sustingtų
Moku pykti ir atleisti... įžeisti ir įsižeisti..... Turiu savo principus, savo kompleksus..... turiu savo charakterį, pomėgius ir polinkius...
|
|
| |
snieguoliuke | Data: Sekmadienis, 2012-02-19, 12:39 PM | Žinutė # 899 |
forumo senbuvė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 7301
Apdovanojimai: 26
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
| pas mus vakar čeburekų diena
Moku pykti ir atleisti... įžeisti ir įsižeisti..... Turiu savo principus, savo kompleksus..... turiu savo charakterį, pomėgius ir polinkius...
|
|
| |
AUSSRRINE | Data: Sekmadienis, 2012-02-19, 1:14 PM | Žinutė # 900 |
forumo gerbėja
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 2379
Apdovanojimai: 11
Reputacija: 20
Statusas: Atsijungęs
| Pas mane siandien blynai su silke
www.fotki.com/aussrrina
|
|
| |
|