MAISTO IDĖJOS VAIKŲ GIMTADIENIUI
| |
raska | Data: Sekmadienis, 2011-04-03, 8:27 AM | Žinutė # 1 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| Arteja vaikų gimtadienis ir ne viena mama suka galvą kaip nustebinti mažuosius svečius.
|
|
| |
raska | Data: Sekmadienis, 2011-04-03, 8:34 AM | Žinutė # 2 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| ideja is Neringos blogo http://www.neringa-blogas.com/kulinar....ko.html Šokoladiniam pyragui reikia: •2 puodelių miltų •1,5 puodelio cukraus •1/4 a. šaukštelio druskos •4 kupinų v. šaukštų kakavos •230 g. sviesto •1 puodelio verdančio vandens •1/2 puodelio pasūkų •2 kiaušinių •1 a. šaukštelio sodos •1 a. šaukštelio vanilinio cukraus Puodelyje ištirpinkite sviestą, supilkite kakavą, išmaišę pakaitinkite ir supilkite verdantį vandenį ir virkite nuo užvirimo apie 30 sekundžių. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų bei druską. Į miltų mišinį supilkite sviesto – kakavos masę bei gerai išmaišykite. Į pasūkas supilkite papalaktus kiaušinius, įberkite sodą, išmaišykite ir supilkite į miltų – kakavos masę. Išmaišykite ir supilkite į skardą. Dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite apie 20 min. Atvėsinkite. Šokoladiniems rutuliukams reikia: •1/2 porcijos šokoladinio pyrago •3-4 v. šaukštų saldžios grietinės (36 proc.) •150 g. šokolado •apie 70 g. sviesto •įvairių pabarstukų, saldainių, konditerinių flamasterių dekoracijai Atvėsusį pyragą sutrupinkite į nedidelius trupinukus. Sumaišykite su grietinę, pirmaisuai dėkite kelis šaukštus, maišykite ir jei masė bus sausoka įdėkite dar grietinės. Masės drėgnumas priklauso nuo pyrago iškepimo laipsnio (jei ilgiau palaikysite orkaitėje – bus sausesnis, reiks daugiau grietinės masei surišti). Iš paruoštos masės formuoti nedidelius rutuliukus. Jei naudosite apvalius pagaliukus, kad nenukristų jų galiuką reiktų pamerkti į išlydytą šokoladą, o po to įsmeigti į rutuliuką, jei naudosite plokščius pagaliukus/lazdeles, jų nereikia merkti į šokoladą, nes ir taip puikiai laikosi. Susmaigstykite pagaliukus į rutuliukus ir padėkite bent valandai į šaldytuvą. Vandens vonelėje išlydykite šokoladą su sviestu. Merkite rutuliuką į šokoladą, gražiai apvoliokite bei įstatykite vertikaliai (galima į stikloinę pripiltą ryžių, cukraus ar į jūros putos gabalėlį), kad šokoladas pradėtų džiūti. Baigiant džiūti šokoladui pasitelkite savo fantazija bei priklijuokite norimus pabarstukus ir palikite galutinai išdžiūti. Galima pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą.
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
raska | Data: Sekmadienis, 2011-04-03, 8:37 AM | Žinutė # 3 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| Sausainiu rutuliukai is Neringos blogo http://u.to/PK-d •200 g. trapių sausainių (naudojau petit beurre) •1/2 a. šaukštelio vanilės ekstrakto •2 v. šaukštų saldžios grietinės (36%) arba saldžios varškės sūrelio •200 g. juodojo (arba pieniško) šokolado •20 g. sviesto •įv. pabarstukų, saldainių ar dribsnių/sausų pusryčių papuošimui Sausainius susmulkinkite, įpilkite vanilės ekstrakto bei įdėkite grietinės, viską sumaišykite iki vienalytės masės. Formuokite nedidelius rutuliukus. Jei norite kitos formos sausainėlių, pirmiausia suformuokite norimos formos figūrėles ir tik tada įsmeikite pagaliuką. Jei naudosite apvalius pagaliukus, kad nenukristų jų galiuką reiktų pamerkti į išlydytą šokoladą, o po to įsmeigti į rutuliuką, jei naudosite plokščius pagaliukus/lazdeles, jų nereikia merkti į šokoladą, nes ir taip puikiai laikosi. Susmaigstykite pagaliukus į rutuliukus ir padėkite bent valandai į šaldytuvą. Vandens vonelėje išlydykite šokoladą su sviestu. Merkite rutuliuką į šokoladą, gražiai apvoliokite bei įstatykite vertikaliai (galima į stikloinę pripiltą ryžių, cukraus ar į jūros putos gabalėlį), kad šokoladas pradėtų džiūti. Baigiant džiūti šokoladui priklijuokite norimus pabarstukus ir palikite galutinai išdžiūti. Galima pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą.
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
raska | Data: Sekmadienis, 2011-04-03, 9:15 AM | Žinutė # 4 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| Sumuštiniai laiveliai http://www.neringa-blogas.com/kulinar....ai.html Etiketės: agurkas | batonas | česnakas | duona | faršas | sezamas | sūris Jei sekate blogo įrašus nuo pradžių turbūt bus matyta šių laivelių idėja, tik šiek tiek patobulinau ir laivelius “patupdžiau” ant duonos – agurko riekelių. Valgė ne tik vaikai, bet ir suaugę norėjo paragauti Reikia: •400 g. faršo (kiaulienos/jautienos) •1 kiaušinio •2 riekelių batono išmirkytų piene •1 a. šaukštelio čiobrelio arba kitų mėgstamų žolelių •3 skiltelių česnako •1/2 stiklinės sezamo sėklų •žiupsnelio druskos •žiupsnelio pipirų •10 gabalėlių plonai pjaustyto parūkyto sūrio •1 kepaliuko duonos •1 ilgo agurko •nedidelio gabalėlio sviesto •aliejaus kepimui Mėsą paruošiam kaip kotletams, į faršą sudedame batoną (vietoj batono galima dėti varškę ar įtarkuoti žalią bulvę), įspaudžiame česnako skilteles, įmušam kiaušinį, suberiam prieskonius ir viską gerai suminkom. Iš paruošto faršo darome nedidelius rutuliukus, apvoliojame sezamo sėklose (puse rutuliukų apvoliojau, o kitą pusę ne) ir kepame ant įkaitinto aliejaus iš visų pusių kol gražiai apskrus. Nusausinam ant popierinio rankšluosčio. Iš plonai pjaustyto sūrio išpjaustome burias. Ant dantų krapštuko veriame sūrį ir įspaugiame į faršo rutuliuką. Iš duonos riekelių išspaudžiame apskritimus, patepame šiek tiek sviestu, uždedame riekelę agurko, o ant viršaus įsmeigiame faršo rutuliuką su sūriu.
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
raska | Data: Sekmadienis, 2011-04-03, 9:27 AM | Žinutė # 5 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| ŽĖLĖS SKILTELĖS http://gaminu-su-meile.blogspot.com/2011/02/zeles-skilteles.html 3 maži apelsinai 1 pakelis žėlė 300ml karšto vandens Apelsinus perpjauti pusiau išspausti sultis arba išimti minkštimą. Pasiruošti žėlę ir supilstyti į želės „dubenėlius“. Palaukti kol žėlė sustings ir supjaustyti skiltelėmis. KOMENTARAS: Apelsinų žieveles panaudojau likusias nuo šio recepto. Žėlė užpyliau mažesniu kiekiu vandens nei nurodyta ant pakelio tam, kad lengviau susipjaustytų skiltelėmis. Manau labai tiktų vaikų gimtadieniui, nes mano sūnus dėl jų kraustosi iš proto:)
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
raska | Data: Sekmadienis, 2011-04-03, 9:38 AM | Žinutė # 6 |
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
| Sudėtinės dalys: Bananai Riešutai Šokoladas, pieniškas Šokoladas, baltasis Kokosas, drožlės Gaminimas: Paruošimas labai paprastas ir greitas. Taigi, nulupame, pjauname per pusę (neišilgai), įkišame plastaminį šaukštelį ar medinį pagaliuką į nupjautąjį galą. imame du puodus ir išlydome norimą šokoladą. šlakelį pieno, dedame 100 - gramų šokolado ir lėtai pakaitinę, išmaišome. Nuėmę nuo ugnies, kad šokoladas gautųsi skystas, kelias minutes pradeda tirštėti. Tada bananą, mirkome į šokoladą, mirkome į pagardus: į riešutus ar kokoso drožles. Tada lentutę, ją padengiame maistine plėvele ir paruoštus bananus. Dedame į kamerą kelioms valandoms. Ir štai, desertas! Šaldytų bananų skonis labai panašus į ledų skonį. Skanaus!
Rasos saldainių karalystė
|
|
| |
nerida | Data: Sekmadienis, 2011-04-03, 12:45 PM | Žinutė # 7 |
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9167
Apdovanojimai: 41
Reputacija: 18
Statusas: Atsijungęs
|
Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie. B. Ferrero
Message edited by nerida - Sekmadienis, 2011-04-03, 12:45 PM |
|
| |
nerida | Data: Sekmadienis, 2011-04-03, 12:48 PM | Žinutė # 8 |
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9167
Apdovanojimai: 41
Reputacija: 18
Statusas: Atsijungęs
| Paruošimas Nuplaukite bulves, nušluostykite jas sausai ir pradurkite odelę keliose vietose. Sudėkite į kepimo skardą ir ištepkite visas jas alyvų aliejumi. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 2000C temperatūroje apie 1 valandą arba kol paspaudus jos bus minkštos. Arba - galite kepti jas 10 min. mikrobangų krosnelėje, o tada kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje 2000C temperatūroje 30 minučių. Kai bulvės tiek atvės, kad jas galima būtų paimti į rankas, nupjaukite bulvės viršų, atsargiai šaukštu išimkite minkštimą palikdami bulvinį "dubenėlį" ir sumaišykite mikštimą su sviestu, pienu ir 2/3 sūrio iki vientisos masės. Pasūdykite, papipirinkite pagal skonį. Šaukštu sudėkite mišinį atgal į bulvių "dubenėlius", pabarstykite likusiu sūriu ir apkepkite orkaitėje kelias minutes iki auksinės spalvos. Pusiau perpjautus vyšninius pomidorus įbeskite naudodami medinius smeigtukus - tai bus nosis. Kelis neilgus česnakų laiškus sukiškite už pomidoro - tai bus ūsai. Pusiau perpjauti ridikėliai bus pelės ausys, razinos - akys, o svogūno laiškas tarnaus kaip uodega. druskos, pipirų. alyvų aliejus Papuošimui: 2 vyšniniai pomidorai 2 svogūnų laiškai 2 ridikėliai razinos česnakų laiškai Skanaus!
Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie. B. Ferrero
|
|
| |
nerida | Data: Sekmadienis, 2011-04-03, 12:48 PM | Žinutė # 9 |
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9167
Apdovanojimai: 41
Reputacija: 18
Statusas: Atsijungęs
|
Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie. B. Ferrero
|
|
| |
Atile | Data: Sekmadienis, 2011-04-03, 3:36 PM | Žinutė # 10 |
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
| pumpurėlio nuotrauka
ežiukas vaikams labai patiko
Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
|
|
| |
Atile | Data: Penktadienis, 2011-07-01, 9:43 AM | Žinutė # 11 |
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
| Alos įkelta nuotraukytė patiko, tai perkeliu čia
Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
|
|
| |
Ala78 | Data: Penktadienis, 2011-07-01, 2:23 PM | Žinutė # 12 |
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
| Pica
http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/
|
|
| |
Ala78 | Data: Penktadienis, 2011-07-01, 2:25 PM | Žinutė # 13 |
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
| Surio eglute
http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/
|
|
| |
vyginavito | Data: Trečiadienis, 2012-03-21, 3:05 PM | Žinutė # 14 |
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 59
Apdovanojimai: 2
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
| Meškučiai Barni
Ingredientai: 4 kiaušiniai 200g margarino VILNIUS kepiniams 200g cukraus 200g miltų citrinos vanilinio cukraus.
Margariną išsukti su cukrumi iki baltumo, įmušti po vieną kiaušinius, įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti sultis, maišant supilti miltus. Užpildyti trečią dalį formelės ir kepti 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Į kiekvieną galima įdėti gabaliuką šokolado.
|
|
| |
burbuliukas | Data: Trečiadienis, 2012-03-21, 5:18 PM | Žinutė # 15 |
forumo tauškutė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 4160
Apdovanojimai: 10
Reputacija: 4
Statusas: Atsijungęs
| Quote (burbuliukas) Sumustinukai-zmogeliukai (daryti,kaip paprastus sumustinius tik padaryti forma is sausainiu formos )
ziuriu,kad ne ta foto idejau tai keliu tokia,kokia turi but
|
|
| |
|