...
 Programos genealoginio medžio kūrimui - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forumas » TECHNOLOGIJŲ PASAULIS - viskas apie nuotraukas, programas ir jų ligas » FOTO, VIDEO IR PHOTOSHOP PROGRAMOS » Programos genealoginio medžio kūrimui (informacija)
Programos genealoginio medžio kūrimui
AtileData: Ketvirtadienis, 2010-02-18, 10:02 AM | Žinutė # 1
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
Kelkite informaciją apie programas kurių pagalba galima susikurti genealoginį medį. Pasidalinkite įspūdžiais ir patarimais apie išbandytas programas, įkelkite foto, ką pavyko pasigaminti vienos ar kitos programos pagalba.


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
AtileData: Ketvirtadienis, 2010-02-18, 10:09 AM | Žinutė # 2
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
Informacija rasta internete.

Genealoginio medžio sudarymo programos

Dar ne taip seniai genealoginio medžio pavaizdavimas buvo daug laiko, kruopštumo ir pastangų reikalaujantis darbas. Dabar yra sukurta daugybė kompiuterinių programų, kurios labai palengvina šį procesą. Giminės medį lengva koreguoti, įrašyti naujus giminaičius ar duomenis, dalintis turima informacija internete, atsispausdinti daugybę medžio variantų kiekvienam giminaičiui atskirai.

Genealoginiu medžiu vadinama schema ar diagrama, kurioje surašyti tiek gyvi, tiek mirę giminaičiai. Ši schema gali būti panaši į išsišakojusį medį. Genealoginiame medyje galima surašyti giminės narius, jų gimimo bei mirties datas, nustatytus giminystės ryšius su kitais giminaičiais bei kitą su jais susijusią informaciją.

Giminės medžio kūrimui programų sukurta labai daug. Kurią jų pasirinkti? Atsakyti į šį klausimą nėra paprasta. Visų programų galimybės yra panašios. Skiriasi jos tik naudojimosi patogumu bei kai kuriomis funkcijomis.

Kai kurios programos yra nemokamos. Kitų demonstracines versijas galime atsisiųsti iš gamintojų puslapių, tačiau jos veiks tik ribotą laiką ar galėsime įvesti tik ribotą giminaičių skaičių.

Reikia atkreipti dėmesį į tai, kad visos programos kurtos užsienyje, tad svarbu patikrinti, ar jos taisyklingai vaizduoja lietuviškas raides.

Taip pat programa privalo atpažinti standartinį tokioms programoms failų formatą GEDCOM. Tai yra standartinis formatas, kuriuo aprašomi genealoginiai medžiai. Jo pavadinimas yra frazės „apsikeitimas genealoginiais duomeninis“ (GEnealogical Data COMmunication) sutrumpinimas. Formatą sukūrė mormonų bažnyčia genealoginių duomenų apdorojimui.. Šiuo metu jį palaiko dauguma genealoginių programų. Jei ji to nedaro, sukurto genealoginio medžio negalėsime atidaryti kita programa. Šis formatas patogus, kai ganame genealoginius medžius iš kitų žmonių, kurie dirba visiškai kitokiomis programomis arba jei pradėję darbą viena programa, vėliau rasite geresnę už ją, galėsite visus duomenis perkelti naudodami GEDCOM formatą.

Programa turi mokėti atpažinti klaidas. Jeigu kuriame didelį giminės medį, galime susipainioti įvesdami giminaičių gimimo ir mirties datas. Pav., jei vaikas gavosi vyresnis už tėvą, programa turi į tai sureaguoti ir mus perspėti. Programa turėtų atpažinti pasikartojančius vardus, kad nekiltų painiava, mes turėtume juos kaip nors išskirti.

Dar vienas svarbus kriterijus - kiek įvairios (būtinos ir papildomos) informacijos apie atskirą asmenį galime įvesti.

Svarbu, kad būtų paieškos įrankis - tai viena svarbiausių programinių funkcijų. Kai giminaičių labai daug - lengva pasiklysti. Jei norime greitai rasti reikalingą žmogų, be gero paieškos įrankio neišsiversime.


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
AtileData: Ketvirtadienis, 2010-02-18, 10:10 AM | Žinutė # 3
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
GreatFamily: http://www.greatprogs.com (anglų klb.)

programos pliusai: gali pats susidėlioti giminės medžio schemą, taip, kaip tau patinka (kitos programos šios galimybės neturi); surinktą informaciją galima išsaugoti word2000 formate; labai patogi internetinė versija (naudojama mano svetainėje); internetui atskirai pateikiama medžio schema ir giminių aprašas.
programos minusai: mažai teminių klausimų (tačiau visą dominančią informaciją galima surašyti laisvu tekstu, kurio ilgis neribojamas); jei yra keli giminės tuo pačiu vardu ir pavarde, reikia saugotis, kad automatiškai naujo asmens (su tokia pat pavarde ir vardu) duomenų failo neįrašytum ant senojo, jį panaikindamas - būtina stebėti kokiais failų vardais išsaugai asmenų duomenis; nelankstus medžio spausdinimo į popierių variantas, negalima atsispausdinti medžio su nuotraukomis, bandomoji versija galioja 30 dienų.


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
AtileData: Ketvirtadienis, 2010-02-18, 10:10 AM | Žinutė # 4
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
Agelong Tree: http://www.genery.com/lt/ (lietuvių klb.)

programos pliusai: yra lietuvių kalba; galima nubraižyti ir atspausti į popierių giminės medį kiekvienam giminės nariui atskirai, kur prie kiekvieno asmens nurodyti giminystės ryšiai su nurodytu asmeniu; popieriuje spausdintame medyje yra ir asmenų nuotraukos, kartų informacija (žmonių, skaičius, amžius, vaikų skaičius ir t.t.); įvedant duomenis yra daug klausimų, kurie palengvina informacijos rinkimą; rūšiuoti giminaičių kartas patogiausia įsijungus medžio režimą. Medyje pasirinkus bet kurį asmenį ir paspaudus klavišą F5, šis asmuo padaromas centriniu ir medis perpiešiamas giminystės ryšius pritaikant šiam asmeniui. Tą pačią lentelę galima eksportuoti į trijų tipų failus: „Adobe PDF“, RTF (Rich text format) ir „Microsoft exel“. Medį galima tiek spausdinti į popierių, tiek išsaugoti kaip paveikslėlį (JPG, GIF, BMP, arba PNG tipo).
programos minusai: nėra internetinės giminės medžio versijos kūrimo; nėra informacijos išsaugojimo word variante; netikrina ar nėra klaidų įvedamuose duomenyse; bandomoji versija leidžia įvesti tik 50 asmenų. Medyje matomi tik kraujo giminaičiai ir jų sutuoktiniai. Jei sudėsime ir sutuoktinio giminių informaciją, jie mesyje nebus rodomi, nebent centriniu asmeniu padarysite savo sutuoktinį, tačiau neberodys jūsų giminaičių. Tačiau tai gali būti privalumas, jei viename medyje norite išsaugoti kelių giminių informaciją (gaila, kad visumoje jos neįmanoma pamatyti). Sudėtingas amsneų sąrašas. Galima pasirinkti, kokius laukus lentelėje rodyti, tačiau negalima keiti jų eiliškumo. Norėtųsi, kad bent jau vardas ir pavardė būtų priekyje, o ne kažkur ir dar ne vienas prie kito.


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
AtileData: Ketvirtadienis, 2010-02-18, 10:11 AM | Žinutė # 5
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
Family Tree Maker 2008: http://www.familytreemaker.com (angl.k.)

programos pliusai: daug funkcijų ir galimybių; patogus ir paprastas valdymas; prie kiekvieno asmens galima pridėti nuotraukas, dokumentus ar vaizdo įrašus; specialiame žemėlapyje galime pažymėti giminaičių gimimo, santuokos, palaidojimo vietas; medį galima išspausdinti didelio formato lape; galima giminės įvykių datas palyginti su pasauliniais įvykiais specialioje laiko juostoje; daugybė ataskaitų šablonų, įvairios informacijos apie asmenį pateikimas ir sąsaja su internetine duomenų baze, kurioje daugiausia suregistruoti amerikiečiai. Atsakaitų skyriuje yra net 22 skirtingi šablonai informacijos pavaizdavimui.
programos minusai: užima daug vietos kompiuteryje; nėra bandomosios versijos; kaina apie 120 lt., medis vaizduojamas horizontaliai ir platėja tik į vieną pusę - nuo pasirinkto asmens. Jei asmuo turi seserį ar brolį, tame pačiame lygyje jie nėra vaizduojami, taip pat nerodomi dėdės ar tetos. Nėra galimybės peržiūrėti visą giminės medį. Net ir atsispausdinti į popierių nėra tokio šablono, kuris pavaizduotų visus asmenis, ar net jau kraujo giminaičius.


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
AtileData: Ketvirtadienis, 2010-02-18, 10:12 AM | Žinutė # 6
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
MyHeritage Family Tree Builder: http://www.myheritage.com/genealogy (kurti internete) arba atsisųsti programą http://www.myheritage.com/family-tree-builder

programos pliusai: nemokama; dirbant internete yra anlgų, lenkų, rusų, vokiečių ir kt. kalbos, dirbant kompiuteryje - lietuvių kalba; palaiko lietuviškas raides; pradėti kurti medį galima dviem būdais: tiesiai internete arba instaliuoti programą savo kompiuteryje ir sukėlus pagrindinę informaciją perkelti į internetą; galimybė kartu su giminaičiais pildyti medį internete; labai paprastai iš kompiuterio atminties perkeliama į spacialiai jūsų giminei internete sukuriamą svetainę; galima įkelti gedcom formato informaciją; daug funkcijų ir galimybių; patogus ir paprastas valdymas, prie kiekvienos funkcijos yra paaiškinimas; daug būtų atvaizduoti medį; galimybė apjungti kelis atskirai darytus medžius; schemas spausdina į PDF formatą; savaime internete ieško pavardžių ar giminės medžių atitikmenų ir jus informuoja apie atrastus giminaičius.
programos minusai: nėra galimybės pamatyti visą medžio schemą, rodo tik artimiausius giminaičius.


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
AtileData: Ketvirtadienis, 2010-02-18, 10:13 AM | Žinutė # 7
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
Geni: http://www.geni.com/ (anglų klb.)

programos pliusai: vartotojo sąsaja labai paprasta. Yra galimybė pažymėti nuotraukose esančius žmones, nurodyti koks įvykis jame pavaizduotas. Visais keturiais vaizdo režimais genealoginis medis atrodo įspūdingai. Svarbiausia turėti įsidiegus “Flash” grotuvą. Peržiūra intuityvi ir išbaigta - nepakabins net lėčiausio kompiuterio. Giminių duomenys koreguojami tiesiog medžio peržiūroje. Esminis principas - pagal nutylėjimą gen. medį bei profilius gali peržiūrėti tik to medžio nariai; jie gali susirašinėti žinutėmis, palikti atsiliepimus. Pašaliniams asmenims matomas tik dalinis medžio vaizdas; palaiko gedcom formatą. Entuziastų bandoma sulietuvinti.
programos minusai: veikia tik internete; sudėtinga atsispausdinti į popierių.


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
AtileData: Ketvirtadienis, 2010-02-18, 10:14 AM | Žinutė # 8
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
Legacy: http://www.legacyfamilytree.com/ (anglų k.)

programos pliusai: yra naudojimosi instrukcija; yra labai daug informacijos rūšiavimo galimybių (apie 40 ir dar įvairių papildomų kombinacijų); vienoje formoje sudėliojama labai daug informacijos.
programos minusai: labai pasenusi išvaizda; nepalaiko lietuviškų raidžių rašybos.


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
AtileData: Ketvirtadienis, 2010-02-18, 10:15 AM | Žinutė # 9
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
Genopro: http://www.genopro.com/ (angl. k.)

programos pliusai: galima papildyti asmens aprašymą pačių sugalvotais laukeliais; įvairiais būdais galima nurodyti ne tik giminystės ryšius, bet ir giminaičius siejančias emocijas.
programos minusai: sudėtingas valdymas; netikrina klaidų; giminės medis labai neaiškus, jame sunku susigaudyti; prie pasirinkto asmens aprašymo galima ikelti tik dviejų formatų failus.


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
AtileData: Ketvirtadienis, 2010-02-18, 10:19 AM | Žinutė # 10
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
Besidomintiems genealogija šiek tiek informacijos ČIA.

Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
Forumas » TECHNOLOGIJŲ PASAULIS - viskas apie nuotraukas, programas ir jų ligas » FOTO, VIDEO IR PHOTOSHOP PROGRAMOS » Programos genealoginio medžio kūrimui (informacija)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024