...
 Kalėdiniai žaidimai - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: katcia  
Forumas » SVEIKINIMŲ IR ŠVENČIŲ SKYRELIS - patarimai ir pagalba besiruošiant šventei » KALĖDOS, NAUJIEJI, VELYKOS » Kalėdiniai žaidimai (informacija)
Kalėdiniai žaidimai
AtileData: Ketvirtadienis, 2010-03-25, 12:28 PM | Žinutė # 1
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
drug
 
AtileData: Ketvirtadienis, 2010-03-25, 2:05 PM | Žinutė # 2
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
Zaliaakes25 žinutė

Kalėdiniai žaidimai šeimoje

1. Norus pildantį loterija (apie ką pagalvosi )tą ir gausi
ant saldainių popieriukų su „krokodilų“ sukabinėti korteles (gerai būtų, kad saldainiai būtų skirtingi, taip vaikams bus įdomiau traukti). Kortelėse paslėptas klausimas, į kurį vaikas turi atsakyti, ką atsako, tą ir gauna dovanų (t.y. tą ir išlošė):
kortelių klausimai:
kas tirštas, saldus, kartais su vaisiais, dažniausiai baltos spalvos ir kurį sveika valgyti? (jogurtas)
kokie sausainiai vadinami naminio paukščio vardu? (sausainiai gaidelis)
saldus, rudos spalvos, ir mėgsta jį ne tik vaikai, bet ir suaugę? (šokoladas)
vaisius kuris auga Afrikoje (bananas)
vaisiu kuris auga Lietuvoje (obuolys)
jas labiau vaikai geria, nei arbatą (sultys)
jis gaunams iš karvutės, bet yra valgomas (saldus sūrelis)
2. Šeimyniniai batai
Į kiekvieno šeimos nario bato paslėpti po kortelę su klausimu (klausimas turi būti apie bato šeimininką). Tada vakaro vedantysis paklausia vieno išdalyvaujančių, kokia tėčio batų išmera, jei atsako duoti traukti kortelę, jei ne – padaryti 10 pritūpimų ir atsakyti kokia batų išmera sekančio šeimos nario (spėlioti tol kol atspėja, ir vis daryti pritūpimus). Taip visiems šeimos nariams.
Kortelės batuose:
Koks tėčio (mamos, sūnaus ar dukters) zodiako ženklas
Koks ....... mėgstamiausias serialas
Kokią mėgstamiausia pasaka
Skaniausias patiekalas
Geriausias draugas
3. Ko norėtų po eglute (žaidimas taip ir ne)
Čia kiekvienas šeimos narys pabūna vedančiuoju. Ant popieriaus lapo niekam nematant, parašo, kokią dovaną svajoja kada nors gauti per Kalėdas. O kiti šeimos nariai spėlioja. Bet spėliojimas turi būti klausimi AR.... kad vedantysis galėtų atsakyti tik žodeliais taip arba ne. (pvz. ar tas daiktas minkštas, arba ar tas daiktas saldus, ar tas daiktas medžiaginis ir t.t.) spėliojama tol kol atspėja. Bandžiusiam spėti ir neatsėjus, duoti fizinę užduotį.
4. pajusk kalėdinę nuotaiką (fantų žaidimas)
Pridaryti mažų dovanėlių (iš degtukų dėžučių ar spalvotų vokų) ir suberti jas į kokį indą ar pintinę. Duoti traukti kiekvienam šeimos nariui. Tačiau ištraukiant dovanėlę jis turi atiduoti už tai kokį nors savo daiktą. Atidavus daiktą ir gavus dovanėlę, jos viduje randa užduotį, kurią turi įvykdyti, kad atgautų savo daiktą. Užduotis turi būti susijusi su kalėdinę dvasia ir nuotaika.
Užduotys:
Parodyti kaip joja Kalėdinis elnias
Pavaizduoti Kalėdų senelį ir jo pasisveikinimą
Pasakyti Kalėdine tema eilėraštį
Sušokti snaigių šokį
Parodyti kokio ūgio yra nykštukai
Pavaizduoti kaip atrodo kalėdinė eglutė
Pasakyti kalėdinį palinkėjimą
5. Snaigių loterija
Ant prikarpytų snaigių surašyti dovanėles. Ir duoti traukti, kiekvienam šeimos nariui. Ką ištraukia tą ir laimi, tačiau tai juokingos dovanos:
Svajonių kelionė po šiaurės šalį (ledų porcija)
Asmeniškas susitikimas su Kalėdų seneliu (Kalėdų senelio kepuraitė ir veidrodėlis)
Romantiškas vakaras dviem (saulėgrąžų pokelis)
Kalėdinsi elnias (ragai, čia geriausia jei yra kompanija, tai kokiam vyrui su potekste, kad kuo didesni ragai, tuo gražesnis briedis
6. stebuklingas žaisliukų horoskopas
kiekvienas šeimos narys išsirenka po jam patinkantį eglutės žaisliuką (pagal spalvą) o vedantysis paskaito, ką jis žada ateinančiais metais;
geltonas – turtingus, piningus ir labai dosnius metus
žalias – sveikus, dorus, energingus metus
raudonas – kupinus meilės ir džiaugsmo, naujų pažinčių ir draugų metai
mėlynas – svajonių išsipildymo, tikslų pasiekimo ir įgyvendinimo metai
auksinis – linksmybių ir nenuilstantys metai
sidabrinis – rimties, susikaupimo ir ramumo metai


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
ausroteaData: Penktadienis, 2010-03-26, 7:23 AM | Žinutė # 3
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
Kas čia po kepure?

Šis žaidimas puikiai tiks per šventinius vakarėlius. Kad žaisti būtų smagiau, visi žaidimo dalyviai privalo dėvėti Kalėdų senelio kepures, o jei jų nėra po ranka, tiks ir įprastos gimtadienio kepurėlės. Žaidimo esmė yra stebėti aplinkinius. Tikslas – nelikti paskutiniu žmogumi su kepure.
Kaip žaisti?

Žaidimo pradžioje paskelbiama vienintelė taisyklė: niekas negali nusiimti kepurės anksčiau, nei Jūs. Tada leiskite vakarėliui vykti savo vaga: tegul svečiai žaidžia kokį kitą žaidimą ar šnekučiuojasi. Laikui bėgant „Kalėdų senelio kepurės“ žaidimo dalyviai pames Jus iš akiračio ar netgi visai pamirš apie žaidimą. Galiausiai nusiimkite kepurę ir stebėkite, kiek žmonių supranta, ką reikia daryti. Pamažu visi ims prunkšdami ir šypsodamiesi nusiiminėti kepures.
Paskutinis pradeda iš naujo

Vienas kuris žaidėjas, nieko neįtardamas (nes pasakos kažkam tas pačias įgrisusias nuobodžias istorijas) liks paskutinis ir visų džiaugsmui taps pralaimėtoju. Paimkite iš jo fantą, gražinkite žaidėjams kepures ir leiskite pralaimėjusiajam pradėti žaidimą iš naujo.


 
ausroteaData: Penktadienis, 2010-03-26, 7:23 AM | Žinutė # 4
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
Garsenybių medžioklė

Visi žaidėjai ant popieriaus lapelio turi užrašyti garsenybės, žymaus žmogaus ar politinio veikėjo vardą. Lapelis prilipdomas ant kaimyno iš kairės kaktos (tvirtinimui naudokite lipnią juostą arba ofiso lipukus). Labai svarbu, kad kaimynas nematytų, kas užrašyta jam ant kaktos. Padarykite sąrašą veiklos sričių, kurios išgarsino ant kaktų surašytus žmones (tik neminėkite jokių vardų). Šį sąrašą pakabinkite ant sienos taip, kad kiekvienas svečias galėtų matyti. Tai bus užuominos, kurios padės žaidimo dalyviams įspėti mįsles.
Taigi, pradedame žaidimą!

Visi gali matyti, kas yra užrašyta ant Jūsų kaktos. Žaidimo tikslas yra išsiaiškinti, kas esate. Eidami aplink stalą, žaidimo dalyviai iš eilės klausia kas jie yra, atsakymai gali būti tik TAIP arba NE. Jei į Jūsų klausimą atsakoma TAIP, galite klausti toliau, tačiau jei atsakoma NE, turite užleisti eilę kitam žaidėjui. Pralaimi tas, kas paskutinis atspėja savo vardą. Žaidimas paprastas, tačiau labai smagus!


 
ausroteaData: Penktadienis, 2010-03-26, 7:23 AM | Žinutė # 5
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
Žaidžiame grupes

Šis žaidimas padeda susipažinti šventinio vakarėlio dalyviams. Tai linksmas bei judrus žaidimas. Jis pradedamas, kai svečiai susirenka į vieną didelę grupę. Grupės lyderis iš pradžių pasako skaičių nuo 2 iki 15. Skaičius neturi būti didesnis už pusę visų dalyvių skaičiaus.
Ką daryti?

Kai pasakomas skaičius, visi turi susirinkti į grupę, kurią sudaro paskelbtas skaičius žmonių. Grupės nariai turi susikibti už rankų arba uždėti rankas vienas kitam ant pečių taip, kad lyderis aiškiai matytų, kas priklauso grupei. Jei kuris nors žaidėjas negali prisijungti prie grupės, nes būtinas narių skaičius jau pasiektas, jis arba ji iškrenta iš žaidimo. Toliau vėl sakomi kiti skaičiai ir žaidimo dalyvių gretos ima retėti. Galiausiai, lieka mažiau nei dešimt žmonių. Paskutinė grupė arba laimėtojų grupė turi būti sudaryta iš 2 – 5 žmonių.


 
Forumas » SVEIKINIMŲ IR ŠVENČIŲ SKYRELIS - patarimai ir pagalba besiruošiant šventei » KALĖDOS, NAUJIEJI, VELYKOS » Kalėdiniai žaidimai (informacija)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024