...
 Įdomūs faktai - tikėti ar ne? - Page 2 - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Įdomūs faktai - tikėti ar ne?
ArjaData: Trečiadienis, 2012-02-15, 5:49 PM | Žinutė # 16
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 85
Apdovanojimai: 2
Reputacija: 2
Statusas: Atsijungęs
9 mirtini moterų teiginiai :D

1. Gerai. Tai žodis, kurį moterys naudoja baigti ginčui, kuomet jos
yra teisios ir tau reikėtų užsičiaupti.

2. Penkios minutės. Jei ji rengiasi, tai reiškia pusė valandos.
Penkios minutės iš tikrųjų yra penkios minutės tik tada, kai tau buvo
duotos dar penkios minutės pažiūrėti varžybas prieš padedant tvarkytis
namuose.

3. Nieko. Tai tyla prieš audrą. Tai kažką reiškia ir tu turėtum
vaikščioti ant pirštų galiukų. Ginčas, kuris prasideda dėl nieko,
dažniausiai baigiasi su gerai.

4. Pirmyn. Tai iššūkis, o ne leidimas. Nedaryk to!

5. Garsus atodūsis. Tai iš tikro yra žodis, dažnai nesuprantamas vyrų.
Garsus atodūsis reiškia, kad ji mano, kad tu esi idiotas ir mąsto,
kodėl ji švaisto laiką stovėdama čia ir ginčydamasi su tavimi dėl
nieko. (žiūrėti 3 punktą dėl nieko reikšmės).

6. Viskas tvarkoj. Tai vienas iš pavojingiausiu pareiškimų, kokius tik
moteris gali ištarti vyrui. Viskas tvarkoj reiškia, kad ji nori ilgai
ir smarkiai pagalvoti prieš nuspręsdama kaip ir kur tu sumokėsi už
savo paskutinę klaidą.

7. Ačiū. Moteris tau dėkoja, nieko neklausinėk ir nenualpk. Tiesiog
pasakykprašau. (čia reikia pridėti išlygą - tai tiesa, jeigu ji nesako
"Labai ačiū" - tai GRYNAS sarkazmas ir ji tau visiškai nedėkoja. JOKIU
BŪDU nesakyk "Labai prašom". Tai iššauks "Tiek to").

8. Tiek to. Moters būdas pasakyti "Eik na***!"

9. Nesirūpink dėl to, aš pati. Dar vienas pavojingas teiginys,
reiškiantis, kad moteris keletą kartų prašė vyro kažką padaryti, bet
dabar tai daro pati. Tai vėliau atsilieps, kai vyras paklaus "Kas
negerai?" Moters atsakymas - žiūrėti į 3 punktą

NEPYKIT JEI NE CIA IKELIAU :)
 
neridaData: Trečiadienis, 2013-01-30, 8:23 PM | Žinutė # 17
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9167
Apdovanojimai: 41
Reputacija: 18
Statusas: Atsijungęs
Įdomūs faktai :: Muzika vairuojant

Pasirodo, vairuotojai, kuriems patinka dainuoti vairuojant, yra linkę labiau susikaupti ir rečiau užmigti nei jų kolegos tyleniai, skelbia
naujausių tyrimų duomenys. Tačiau vairuotojai turėtų vengti pernelyg
garsių ir sudėtingo ritmo melodijų, kurios gali atitraukti dėmesį nuo
kelio.

"Dainavimas
prie vairo pagal per radiją ar grotuvą skambančią melodiją stimuliuoja
ne tik mąstymą, bet ir visą organizmą, kelią jo budrumą ir mažina
nuovargį", - teigia dr. Nikola Diben, muzikos psichologė iš Šefyldo
universiteto. Pasak jos, muzika yra daug efektyvesnė nei tyla, pokalbis
ar pašnekesys per radiją, ji sukelia optimalaus budrumo būseną.

Atlikus apklausas, nustatyta, kad iš 1780 žmonių 63 proc. saugiai
važinėjančių vairuotojų (tai tie vairruotojai, kurie per ketverius ar
daugiau metų nėra patyrę jokių avarijų) teigė, kad klausymasis muzikos
vairuojant daro juos ramesnius. Ketvirtadalis apklaustųjų prisipažino,
kad muzika padeda susikoncentruoti.

Tačiau, kaip teigia N.Diben, vairuotojo būsena prie vairo labai
priklauso ir nuo skambančios dainos. Trankaus, agresyvaus tritmo
melodijos gali tik blaškyti vairuotojų dėmesį ir išprovokuoti
neapdairius veiksmus kelyje.


Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie.
B. Ferrero

 
neridaData: Trečiadienis, 2013-01-30, 8:25 PM | Žinutė # 18
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9167
Apdovanojimai: 41
Reputacija: 18
Statusas: Atsijungęs
Įdomūs faktai :: Įdomūs faktai apie šokoladą

Šokoladas - vienas dažniausiai naudojamų ingredientų įvairiems konditeriniams gaminiams, pagamintas iš fermentuotų skrudintų maltų
kakavos pupelių. Dažniausiai šokoladas saldinamas cukrumi, taip pat
maistiniame šokolade naudojamos kitos sudėtinės dalys. Šokolado
aktyvioji medžiaga – teobrominas.

Kakavmedžiai, iš kurių gaunamos kakavos pupelės, auga Lotynų Amerikoje, vėliau dėl
didelės paklausos pradėti auginti Afrikoje. Jau prieš 2600 metų majai
gėrė šokoladą, o į Europą šokoladą atvežė Kolumbas.

Dabartinį šokoladą XIX amžiuje išrado šveicarai Henri Nestle, išradęs šokolado miltelius, ir Daniel Peter, išradęs pienišką šokoladą.
Rudolfas Lindras patobulino šokolado maišymo procesą, dėka jo
patobulinimo buvo galima gauti vientisą masę, iš kurios buvo pradėti
gaminti šokoladiniai saldainiai. 1888 m. šokolado gamyba atkeliavo į
Lietuvą, Kaune pradėjo veiklą pirmoji šokolado ir cukrinės konditerijos
įmonė.

   Moksliškai įrodyta, kad šokoladas stimuliuoja “laimės hormono” – serotino –
gamybą. Tačiau žinoma ir kita tiesa: į šokolado sudėtį įeinantis kakavos
aliejus yra puiki kosmetikos priemonė – jis švelnina odą, saugo ją nuo
suglebimo ir netgi šiek tiek patempia. Todėl pašildytą iki kūno
temperatūros šokoladą galima naudoti kaip puikią drėkinančią kaukę
sausai veido odai.



Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie.
B. Ferrero

 
neridaData: Trečiadienis, 2013-01-30, 8:25 PM | Žinutė # 19
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9167
Apdovanojimai: 41
Reputacija: 18
Statusas: Atsijungęs
Kartųjį šokoladinį skystį indėnai vartojo kaip afrodiziaką ir dopingą.
Remiantis ispanų konkistadorų pasakojimais, actekų vadas Montesuma
kiekvieną rytą pradėdavo 50 ąsotėlių karšto gėrimo „čokolatio“, kuris
suteikdavo energijos kūnui ir aštrumo protui. Be to, jis gėrė šokoladą
prieš eidamas į haremą lankyti daugybės savo žmonų. Šokoladą krimsdavo
ir nenuorama Kazanova, mat jis suteikdavo jam vyriškumo galios.

   Amerikiečių ir švedų tyrimas patvirtino, kad valgant šokolado du ar tris kartus per
savaitę, mirštamumas nuo širdies ligų mažesnis 66 procentais, o jei
šokolado vartojama rečiau, tai ir tokia rizika krenta mažiau, rašoma
tyrimo ataskaitoje, kurią paskelbė žurnalas „Journal of Internal
Medicine“.

   Anot dietologų, iš saldumynų vertingiausias yra juodasis šokoladas, nes jis
turi daug antioksidantų ir apsaugo nuo širdies bei kraujagyslių ligų.
Nors pieniškas šokoladas daug kam skanesnis, vertingų medžiagų jis turi
mažiau.

   Harvardo universiteto (JAV) profesorius Davidas Edwardsas sukūrė aerozolio
pavidalo šokoladą, kuriame beveik nėra kalorijų. Aerozolį sudaro labai
smulkios keturių skonių šokolado dalelės: avietinio, mėtinio, mango ir
įprastinio pieniško. Pakanka ant liežuvio užpurkšti 1-2 dozes „orinio
šokolado“ ir lieka pojūtis lyg suvalgius gabalėlį tikro šokolado.

   Anot profesoriaus, školadinis inhaliatorius padės pajusti visavertį šokolado
skonį, nors į organizmą pateksiantis gliukozės ir kalorijų kiekis bus
minimalus: „Šis išradimas padės sumažinti nutukimo ir II tipo cukrinio
diabeto išsivystymo riziką“.

   Valgant šokoladą gerėja matematiniai gebėjimai - tyrimo dalyviams savanoriams,
kurie gerdavo karštą kakavą, papildytą medžiagomis, kurių yra šokolade,
geriau sekėsi skaičiuoti. Taip pat jie ne taip greitai protiškai
pavargdavo ar jausdavosi išsekę.

   Žmogaus medžiagų apykaita vyksta taip, kad būtų išlaikyta normali rūgščių -
šarmų pusiausvyra, o jei šis santykis kinta, sveikata stipriai
pablogėja. Tačiau organizmo terpė rūgštėja ne nuo rūgščių vaisių ar
daržovių! Nors ir labai būtų keista, šokoladas yra saldus, bet organizmą
rūgština.

   Tokį patį poveikį turi ir makaronai su užtarkuotu sūriu, duona su dešra,
žuvis su ryžiais. Tačiau šių maisto produktų nereikėtų atsisakyti, nes
yra daugybė tokių, kurie veikia priešingai ir rūgštis padeda pašalinti.
Pavyzdžiui, šarminį poveikį turi citrina.

   Briuselyje gaminamas šokoladas, kuris nekenkia dantims. Šokolado gamyboje vietoje
sacharozės gaminama izomaltuliozė. Abi šias šokolado rūšis patvirtino
burnos sveikatos organizacija „Tooth Friendly International“.

   Šokoladas smegenyse padidina junginio feniltalamino koncentraciją. Šis junginys
sukuria pojūčius, primenančius juntamus tuomet, kai įsimylima. Tyrimas
aptiko, kad burnoje ištirpus šokoladui visos smegenų zonos gavo didesnį
ir ilgesnį pasitenkinimo pliūpsnį nei iš bučinio. Šokoladas taip pat
privertė dažniau plakti širdį: dvylikos savanorių širdies plakimas
padažnėjo nuo 60 kartų per minutę iki 140.

   Vokietijos mokslininkų grupė nustatė, kad nedidelis kiekis juodojo šokolado
leidžia efektyviai kovoti su hipertonija. Anot jų, šokoladas padeda
labiau nei dieta, siūlanti vartoti mažai riebalų turintį maistą.
Naujausi tyrimai parodė, kad į tamsiojo šokolado sudėtį įeina
polifenoliai, kurie mažina kraujo spaudimą.

   Šokoladas padeda moterims geriau iškęsti „kritinių dienų“ negalias, mano JAV
Kalifornijos valstijoje dirbanti medikė Deborah Wosterhouse.


Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie.
B. Ferrero

 
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:


Copyright MyCorp © 2024