Pokalbiai apie augintinius
|
| | |
ausrotea | Data: Sekmadienis, 2010-04-18, 7:40 PM | Žinutė # 1 |
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
| Kokius gyvūnus Jūs auginate? O gal norite įsigyti? Balsuojam, diskutuojam, keliam nuotraukas. Galite rinktis kelis variantus.
|
|
| |
linuciuxxxx | Data: Ketvirtadienis, 2010-07-08, 6:33 AM | Žinutė # 241 |
forumo tauškutė
Grupė: Fotošopo mylėtoja
Žinutės: 3444
Apdovanojimai: 19
Reputacija: 5
| Quote (Gabiska) tik naudos iš jo jokios, tik ėda ėda ir dar kartą ėdą. Quote (Gabiska) Nei pažaisi su juo, toks įdomus gyvis geda3 o tai kodel net pazaist negalima
|
|
| |
Atile | Data: Ketvirtadienis, 2010-07-08, 9:25 AM | Žinutė # 242 |
forumo siela
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
| Quote (Gabiska) Nei pažaisi su juo žinok su žuvytėm dar sunkiau pažaist
Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
|
|
| |
Atile | Data: Šeštadienis, 2010-07-10, 8:14 PM | Žinutė # 243 |
forumo siela
|
|
|
| |
Gabiska | Data: Sekmadienis, 2010-07-11, 5:50 PM | Žinutė # 244 |
forumo senbuvė
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 7323
Apdovanojimai: 48
Reputacija: 28
| Quote (linuciuxxxx) o tai kodel net pazaist negalima tai, kad jis nelabai nori būti ant rankų tuoj veržiasi lauk Quote (Atile) žinok su žuvytėm dar sunkiau pažaist tikiu
Mano rankdarbių pasaulis
|
|
| |
Atile | Data: Antradienis, 2010-07-20, 7:55 AM | Žinutė # 245 |
forumo siela
| Daugelis gyvūnų augintojų tiki plačiai pasklidusiais mitais apie savo keturkojų sveikatą ir priežiūrą. Štai 6 patys populiariausi neteisingi teiginiai apie šunų ir kačių sveikatą – visus juos paneigia veterinarai. 1. Mitas: Kol gyvūnas nevedamas į lauką – jam nereikia skiepų. Netiesa. Kai namuose atsiranda šunelis, dauguma šeimininkų jį vis tiek išveda į lauką dar nepaskiepiję. O juk 8-12 savaičių periode šuniukai labiausiai imlūs virusinėms infekcijoms. Neatidėliokite pirmojo vizito pas veterinarą. Ir turėkite omeny, kad gyvūną į lauką galima vesti tik praėjus 2 savaitėm po revakcinacijos (antrojo skiepo). Namuose gyvenantiems keturkojams taip pat būtini skiepai, kadangi infekcijos perduodamos ne tik kontaktuojant su kitais, sergančiais gyvūnais, bet ir per priežiūros priemones, įvairius daiktus. Į lauką nevedamiems keturkojams šeimininkai gali atnešti viruso dalelių su savo rūbais, avalyne. 2. Mitas: Jei kirminų nesimato – vadinasi, katė jų ir neturi. Netiesa. Kirminai kačių išmatose atsiranda tik tada, kai jų invazija žarnyne labai didelė. Tuo tarpu šis susirgimas dažniausiai išoriškai nepasireiškia apskritai arba pasireiškia nespecifiniais simptomais. Profilaktinės vaistų dozės kartojamos 2-3 kartus per metus priklausomai nuo gyvūno valgiaraščio ir jo gyvenimo būdo. Net jei jūsų keturkojis gyvena tik bute ir minta tik sausu maistu, kirminų kiaušinėlių jo žarnyne gali atsirasti nuo jūsų batų, taip pat jų randama gėlių vazonėliuose esančiose žemėse, juos perneša blusos ir kt. 3. Mitas: Gyvūno racionas turi būti įvairus. Netiesa. Svarbiausia – kad jo racionas būtų subalansuotas, jame nestigtų maistingųjų medžiagų. Bet patį maitinimo tipą geriausia pasirinkti vieną. Arba tai bus sausas ėdalas, arba natūralūs produktai. Parinkus tinkamą ėdalą gyvūnui užtikrinamas visiškai subalansuotas maisto medžiagų kiekis, tad šerti jį produktais nuo savo stalo tikrai nebereikia. 4. Mitas: Gyvūno temperatūra nustatoma palietus jo nosį. Netiesa. Gyvūno kūno temperatūra matuojama termometru, įvedamu į jo tiesiąją žarną. Keturkojo nosies drėgmė gali išdžiūti ne tik pakilus temperatūrai, bet ir per kaitrą, kai gyvūnas susijaudina, jam tik prabudus iš miego. Todėl nosies sausumas dar nereiškia ligos, kaip ir jos drėgnumas – nebūtinai geros sveikatos požymis. 5. Mitas: Prasidėjus rujai lauke laikomą šunį sveikiau kuriam laikui apgyvendinti namuose. Netiesa. Lauke pripratusio gyventi keturkojo sveikatai buvimas namuose niekuo nepadeda. Rujojantys gyvūnai nuo to netampa ramesni, netgi atvirkščiai, jų lytiniai instinktai ima reikštis stipriau. O katėms ir kalėms palikuonių atsivedimas nėra endometrito ir pieno liaukų auglių profilaktika. Todėl jei gyvūnas nenaudojamas veisimui, geriausia jį kastruoti. 6. Mitas: Senas keturkojis neatlaikys operacijos Netiesa. Kaip tik dažniausiai operuojami seni gyvūnai, kadangi su amžiumi ima vystytis vienokios ar kitokios patologijos. Amžius – ne kontraindikacija operacijai. Kriterijus, pagal kurį nusprendžiama verta ar ne atlikti operaciją – tai gyvūno organizmo būklės tyrimai, o ne jo metų skaičius.
|
|
| |
Aime | Data: Penktadienis, 2010-07-23, 7:18 PM | Žinutė # 246 |
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1677
Apdovanojimai: 13
Reputacija: 2
| Turim žiurkėną,jau daugiau kaip metus (įtariu nusipirkom nebe jauneklį) nes jau puola visokios žiurkėnams būdingos ligos...kažkokios keistos akys kartais patampa,ar tai kokios kojos nepalanksto,čia taip periodiškai jam užeina Sakiau pirmas ir paskutinis žiurkėnas pas mus namuose O dievinu kates,kates ir dar kartą kates Norėčiau turėti namie,bet kol kas sustabdo -PLAUKAI...nekenčiu plaukų ant rūbų,ant lovos,ir visur kitur Tai jaučiu,kad mano svajonė neišsipildys turėti katę namie...arba metams bėgant bus dzin visi tie plaukai ir su jais susiję nemalonumai
Girdžiu spintoj kažkas vaikšto...Atidarau duris...Žiūriu suknelės iš mados eina...
|
|
| |
Atile | Data: Penktadienis, 2010-07-23, 7:21 PM | Žinutė # 247 |
forumo siela
| Aime, o koks žiurkėnas pas jus? Pas mus džiungarijos, toks pilkas mažytis. Mano vaikis dievina jį. Laikome kolkas tik 4 mėn. Quote (Aime) Tai jaučiu,kad mano svajonė neišsipildys turėti katę namie. Labai lengvai įgyvendinama svajonė ir manau kažkada ji išsipildys.
|
|
| |
Aime | Data: Penktadienis, 2010-07-23, 7:28 PM | Žinutė # 248 |
forumo draugė
| Quote (Atile) Aime, o koks žiurkėnas pas jus? Pas mus džiungarijos, toks pilkas mažytis. Mūsų irgi tas pats bet va jau ligelės kamuoja...o ir dažniausiai tik 2 metus teišgyvena...nors visur rašo ar kai perki tai sako 3 m ....na pažiūrėsim kiek mūsiškis gyvens..nežinau gal prižiūrėt nemoku na bet tai košių jam virt nereikia,kokia čia priežiūra gali būti ėdalo įkratei ir vsio Pvz mūsų žiurkius negraužia jokių pakabintų ten tų vitaminų,ar kreidos kažkokios,keistuolis kažkoks...vat sakau rupkius neėda vitaminų tai ir sirgt pradėjo...nors ir ėdalas ne pigusis,gauna tų skanėstų visokiausių
Girdžiu spintoj kažkas vaikšto...Atidarau duris...Žiūriu suknelės iš mados eina...
|
|
| |
Aime | Data: Penktadienis, 2010-07-23, 7:30 PM | Žinutė # 249 |
forumo draugė
| Quote (Atile) Labai lengvai įgyvendinama svajonė ir manau kažkada ji išsipildys. Na tikiuosi,kad kažkada įsigyvendinsiu...ir bus mano katinas paprastas dvarniaška,pagal mano norimą rainumą,nes noriu ,kad jis man murktų ir tik apie mano kojas sukiotųsi
|
|
| |
Atile | Data: Penktadienis, 2010-07-23, 7:39 PM | Žinutė # 250 |
forumo siela
| Aime, aš tai perku sausą ėdalą pakais kur būna. Maximoje "optima linija ar 3 su kapeikom. Bet maniškis grudų nevalgo tame mišinyje esančių, tai neduodu. Atskiriu ir žiemą paukšteliams pabersiu. Pas maniški yra ir skanėstas, bet jis jį ne kiek ėda bet dantis pazūlina ir užtenka. Aš kasdien duodu ar tai kopūsto, ar salotą, ar morką, ar žirnių. Labai mėgsta papriką. Šiandien "talerį" įmečiau tai irgi kramsnojo. Buvau kukurūzą ir sausainį įmetus, taip pat patiko.
|
|
| |
Aime | Data: Penktadienis, 2010-07-23, 7:54 PM | Žinutė # 251 |
forumo draugė
| Tai ir mūsų žiurkius gauna ar tai salotą ar agurką ar morkos ar duonos ar bulkos,ar tų pačių talerių,žodžiu visko gauna ,ką ir pelės visos mėgsta Bet va su paprika tai čia mane nustebinai,na mūsų žiurkius to dalyko turbūt negaus niekada,nes mes net neturim paprikos ir jos neperkam,nes patys nevalgom
Message edited by Aime - Penktadienis, 2010-07-23, 7:54 PM |
|
| |
Atile | Data: Penktadienis, 2010-07-23, 8:09 PM | Žinutė # 252 |
forumo siela
| Quote (Aime) žodžiu visko gauna ,ką ir pelės visos mėgsta tai jam betrūksta katės
|
|
| |
Aime | Data: Penktadienis, 2010-07-23, 10:34 PM | Žinutė # 253 |
forumo draugė
| Quote (Atile) tai jam betrūsta katės Ko gero ot būtų laimingi abudu vienas sotus,o kitas šiltai paslėptas pilvelyje
|
|
| |
Gabiska | Data: Pirmadienis, 2010-07-26, 10:22 PM | Žinutė # 254 |
forumo senbuvė
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 7323
Apdovanojimai: 48
Reputacija: 28
| Quote (Aime) ot būtų laimingi abudu vienas sotus,o kitas šiltai paslėptas pilvelyje
Mano rankdarbių pasaulis
|
|
| |
pumpurelis | Data: Pirmadienis, 2010-07-26, 10:28 PM | Žinutė # 255 |
forumo veteranė
Žinutės: 13349
Apdovanojimai: 59
Reputacija: 13
| neiiketina bet zuveles nenusprogo kol grizom