...
 Kūno priežiūra - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Kūno priežiūra (įvairi informacija)
Kūno priežiūra
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-16, 5:19 PM | Žinutė # 1
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Pasidalinkime informacija, kaip prižiūrėti kūną,kad būtumėm pačios gražiausios...
 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-16, 5:20 PM | Žinutė # 2
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Savaiminio įdegio priemonės bei jų naudojimas

Auksinis kūno įdegis — tai grožio, žvalumo bei sveikatos atributas. Apžiūrinėdamos save veidrodyje pavasario metu, dažnai pastebime kūno šviesumą. Įgauti natūralų bronzinį atspalvį iki atostogų, vargu, ar pavyks. Puiki alternatyva natūraliam įdegiui tokioje situacijoje — savaiminio įdegio priemonės.

Dvi priemonių rūšys
Kosmetinės savaiminio įdegio priemonės suteiks odai ryškumo. Jos skirstomos į dvi rūšis: bronzantai bei autobronzantai. Dažomosios medžiagos, esančios bronzantuose, suteikia įdegį bei vizualiai išlygina odą, taip pat suteikia viliojantį kūno blizgesį per ypač trumpą laiką. Derėtų prisiminti, jog pakitusi odos spalva išliks labai trumpai, mat jie yra neatsparūs vandeniui.
Autobronzantai išlieka kelias paras. Veiklioji medžiaga — dihidroksiacetonas (DHA) — sukelia reakciją su baltymais odos paviršiuje, suteikdama jai būdingą įdegio atspalvį. Šiandieną autobronzantai yra gaminami daugelio kosmetologijos firmų. Jie dažnai būna kremo pavidalu.

Kosmetologų nuomonė
Kosmetologai vieningai tvirtina: savaiminio įdegio priemonės nekenkia odai. Menką nepageidaujamą poveikį, kurį gali sukelti savaiminio įdegio priemonės, galima panaikinti drėkinančiu kremu. Verta paminėti, kad savaiminio įdegio kremas neapsaugo nuo saulės spindulių.Odos priežiūrai būtinos papildomos priemonės nuo saulės bei ultravioletinių spindulių.

Norint išvengti nesėkmių, naudojant savaiminio įdegio priemones, būtina naudotis keliais patarimais:

1) Sudėtinga suteikti bronzinį atspalvį visam kūnui. Savaiminio įdegio priemones dera naudoti atskiroms kūno dalims, kurias mes demonstruojame aplinkiniams: veidui, rankoms, kojoms bei krūtinei.
2) Tepant kremą ant veido, būtina vengti plaukų, antakių bei blakstienų zonų.
3) Būtina įsidėmėti, kad odos trūkumai gali tapti dar labiau pastebimi.
4) Savaiminio įdegio kremą patariama naudoti vakare, kelias valandas prieš miegą. 25 - ių minučių bėgyje po kremo naudojimo, venkite prisilietimų su drabužiais.
5) Savaiminio įdegio priemonę reikia tepti lygiai, masažuojant ją tol, kol pasiekiamas maksimaliai plonas sluoksnis. Ypatingą dėmesį būtina skirti kūno dalims, kurios yra ypač sausos, tai alkūnės, keliai ir pan.
6) Tikrasis savaiminio įdegio priemonės poveikis išryškėja po 3-6 valandų. Lygaus įdegio palaikymui kremas turi būti naudojamas 4-5 dienas pakartotinai. Atspalviui pasodrinti, galima iš karto po pirmojo pasitepimo, tepti antrą kartą, tačiau po pertraukėlės.

Savaiminio įdegio priemonių naudojimas padės Jums pasitikti vasarą atvirais drabužėliais, demonstruojant puikų įdegį, tarsi būtumėte ką tik sugrįžusi iš saulėtosios Ispanijos ar Graikijos paplūdimių.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-16, 5:21 PM | Žinutė # 3
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Malonios maudynės vonioje

Po įtemptos dienos taip ir traukia arba pamiegoti, arba pasipliuškenti vonioje. Šį kartą siūlome keletą patarimų, kaip naudingai pasimaudyti vonioje:

1. Nuovargį mažina vėsesnė vonia (iki trisdešimt penkių laipsnių). Prauskitės tris – penkias minutes. Kūną stipriai išmasažuokite nuo kojų, pėdų, galvos link.Po to stipriai išsitrinkite šiurkščiu rankšluoščiu.

2. Nervingumą mažina, ramina pušų vonios. Jomis plačiai naudojamasi tuomet, kada sutrikusi širdies bei kraujagyslių ir nervų sistema. Pušų vonios - stipri gydomoji priemonė. Kaip ir kiekvienas vaistas ji gali būti ir kenksminga. Todėl prieš maudynes, būtinai pasitarkite su gydytoja.

3. Kūno bei veido oda atsigauna pasimaudžius vonioje su sauja jūros druskos. Tokios vonios ypatingai naudingos pavasarį, kada oda išblyškusi, nesveikai atrodanti.4. Ramunėlių, lakišiaus, mėtų, melisų nuovirų vonios ( šimtą gramų mišinio virkite apie penkiolika minučių, o nukošus supilkite į vonią) tonizuoja, pagerina kraujotaką, išvalo poras.

5. Medžiagų apykaitos procesus stimuliuoti, kraujotakai, limfotakai suaktyvinti, rekomenduojamas kontrastinis dušas. Iš pradžių apie pora minučių leiskite karštą vandenį, paskui penkias sekundes šaltą vandenį. Taip kartokite kelis kartus. Pabaigoje apsitrinkite šiurkščiu rankšluoščiu. Venkite kontrastinio dušo, jei sergate inkstų, sąnarių ligomis.

6. Kai už lango žiema, neikite į lauką iš karto po vonios, ar išsiprausę, nes pažeisite veido, rankų odą. Be to rizikuojate peršalti. Išimtis daroma sveikuoliams, kurie yra pripratę prie maudynių žiemą.

7. Karštą dieną prauskitės po šiltu dušu. Tai atgaivins. Po šaltu dušu geriausia praustis rytas. Miegas kaip mat išsisklaidys.

8. Jei po maudynių jaučiatės pavargę, kūną išsitrinkite kietu šepečiu, ar vilnone pirštine.

9. Po maudynių išsitepkite sezamų aliejumi. Tiks ir alyvuogių, ir vynuogių kauliukų. Pamaitinsite sausą odą. Būkite gražios ir žvalios. Grožio klubas

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-16, 5:22 PM | Žinutė # 4
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Kaip apsaugoti odą nuo kompiuterio poveikio?

Beveik kiekvieno mūsų darbas susijęs su nuolatiniu buvimu prie kompiuterio. Kaip išvengti priešlaikinio odos senėjimo ir apsaugoti organizmą nuo negatyvaus aplinkos poveikio?

Pagrindinės taisyklės:

Kasdien drėkinkite odą – nepamirškite naudoti maitinamųjų ir tonizuojamųjų kremų bei tonikų. Taip pat svarbu atsiminti: oda apie akis kur kas gležnesnė, nei veido, todėl jai būtina dar kruopštesnė priežiūra. Pasirūpinkite paakių odos priežiūros priemonėmis ir nereikės dejuoti dėl anksčiau laiko atsiradusių raukšlelių.

Nepamirškite darbe daryti pertraukų, atsipalaiduoti. Idealiu atveju – kas valandą išeikite pakvėpuoti grynu oru. Odai, kaip ir jums, reikia deguonies.

Įtraukite į racioną antioksidantų – žaliosios arbatos ir citrusinių vaisių, česnako bei špinatų. Taip pat naudingi salierai, mėlynės, morkos ir kopūstai.

Šviežius vaisius ir daržoves verta ne tik valgyti, bet ir naudoti odai – galima daryti vaisių ir daržovių kaukes, kurios apsaugos odą nuo išsausėjimo. Ypač drėkina agurko ir pomidorų kaukės – galima tiesiog patepti veidą šviežia košele ir palikti penkiolikai minučių.

Taip pat svarbu vakare nuvalyti odą. Tam puikiai tiks naminės priemonės – ramunėlių ar šalavijų nuoviras, galite naudoti ir tiesiog mineralinį vandenį.

Nakčiai odą patepkite maitinamuoju (normaliai ir riebiai odai) ar drėkinamuoju (sausai) kremu. Ypač naudingi kremai su vynuogių ar žaliosios arbatos ekstraktais.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-16, 5:23 PM | Žinutė # 5
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Rytinis grožio masažas

Pabudus 5 - 10 minučių reikia pagulėti, nes staigiai atsikėlus dirginama nervų sistema. Tad šį laiką tikslingai panaudokite.

* Pirmiausia 3 kartus giliai įkvėpkite ir iškvėpkite, pagal masažines linijas delnais patepkite veidą, kaklą kremu.

* Paskui pamasažuokite galvą. Abiejomis rankomis ritmiškai sukdama ratukus, pradėkite nuo viršugalvio, kaklo link, užgriebdama paausius, švelniai paglostykite kaklą pečių link.Paskui apglėbiančiai glostykite rankas. Pradėkite nuo pirštų pečių link. Paskui "gyvai" maigykite ratukais pirštus, riešą, alkūnes, pečius.

* Kojas masažuokite abiejomis rankomis. Pradėkite nuo pirštų, klubų link, apglėbiančiais suspaudimais. Pirma vieną, paskui kitą koją.

* Giliais ratukais glostykite pilvą, iš pradžių delnais, paskui pamaigykite abiejų rankų kumščiais pagal laikrodžio rodyklę.

* Nugarą ir sėdmenis masažuokite sulenktais rankų pirštais nuo stuburo į šonus, pilvą paglostykite pagal laikrodžio rodyklę. Kartojama 2 - 3 kartus. Pasimasažavusi pagulėkite ant nugaros, padarykite veido bei kūno mankštas.Jei norite, galite pamedituoti.

* Po mankštos arba meditacijų keliaukite prie vandens procedūrų. Vandens procedūras pradėkite nuo stipraus, masažuojančio dušo. Paskui nusiprauskite vėsiu vandeniu, kempine, arba šepečiu švelniai ratuku trindama kūną. Po to apsitrinkite jūros druskos, arba nuoviro iš spygliuočių, ledukais kūną: pirmiausia veidą, paskui kaklą, rankas, kojas, pilvą, krūtinę ir liemenį.

* Dar drėgną veido, kaklo, rankų ir kojų odą patepkite kremu, o kūną - erškėtrožių, sezamų, ar alyvuogių aliejumi. Jūs jau pasiruošusi naujai dienai. Gerų emocijų!

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-16, 5:31 PM | Žinutė # 6
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Holivudo žvaigždžių grožio receptai

Kaip Holivudo žvaigždėms pavyksta ilgai išlikti gražioms ir nesenti? Neverta tikėtis, kad jos išduos visas savo paslaptis, tačiau vieną kitą kartais pavyksta išpešti.

Gwyneth Paltrow neslepia, kad grožį saugo paprasčiausiomis priemonėmis. Žvaigždė mėgsta pasilepinti saldumynais, bet tai daro protingai – kaip šveitiklį kūnui naudoja rudojo cukraus, alyvų aliejaus ir rupaus malimo kavos mišinį. Po jo užtepa ant kūno kaukę iš medaus ir avižinės košės. O jei reikia nuraminti sudirgusią odą, aktorė rekomenduoja įlašinti į mišinį alijošiaus sulčių. Rezultatui užtvirtinti Gwyneth sudrėkina kūną kokosų aliejumi. Aktorė tikina, kad po tokios procedūros oda švyti jaunyste ir sveikata.

Jennifer Aniston, būdama keturiasdešimties, atrodo jaunesnė nei 34-ių Angelina Jolie. Aktorė užsiima joga, rūpinasi mityba. Tačiau principingai boikotuoja Los Andželo SPA salonus. Ji renkasi liaudiškas priemones. Pavyzdžiui, šveitiklį kūnui gamina iš augalinio aliejaus ir druskos. Ir reikia pasakyti, kad aktorės oda tiesiog švyti!

Jennifer Lopez žodžiais, visa, ko reikia moteriai, kad ilgai išliktų jauna – tai reguliariai rūpintis savimi, netingėti nusivalyti makiažą, drėkinti odą ir kruopščiai rūpintis plaukais.

Aktorė Sophie Marceau daug laiko skiria sportui. Namie ši prancūzė mėgsta pasilepinti voniomis su aromatiniais aliejais, o odą tepti paprastu alyvų aliejumi.Jis idealiai maitina ir drėkina odą. Svarbiausia – nepadauginti kiekio.

Cindy Crawford grožio paslaptis – pienas. Pats paprasčiausias būdas – įpilti į purškiklį vandens ir pieno lygiomis proporcijomis ir dienos metu prireikus sudrėkinti veidą. Tai puiki alternatyva terminiam vandeniui. Tik pienas turėtų būti tikras, bent jau pasterizuotas, o ne sterilizuotas.

Gražuolė Jessica Alba kruopščiai rūpinasi oda ir naudojasi visais kosmetologijos pasiekimais. Tačiau aktorė prisipažino, kad dievina vonias su jūros druska. Norėdama sukurti atpalaiduojančią atmosferą, ji vonioje uždega vanilės aromato žvakes.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-16, 5:33 PM | Žinutė # 7
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Sveikame kūne sveika siela

Norint turėti kuo ilgiau stangrią, celiulito nepažeistą odą, reikia įdėti tikrai nemažai pastangų. Mes neabejojame tuo, kad esate užsiėmusi, ir negalite visos dienos skirti vien kūno grožiui puoselėti, tačiau keletą papildomų minučių ryte, ir dešimt - penkiolika vakare, manau kiekviena galite rasti.

Siūlome Jums savaitinį odos priežiūros planą, padėsiantį ilgiau džiaugtis gražia, liekna ir švytinčia oda.

1. Pirmadienis. Dažniausiai savaitgalį dauguma mūsų tinginiauja tikrąją to žodžio prasme. Valgo daugiau, nei įprastai, dažniausiai nesportuoja, išgeria taurę vyno, ar kito alkoholinio gėrimo. Organizmas būna apkrautas daugiau negu visuomet. Jei Jūs esate išimtis, labai Jumis džiaugiamės, tačiau jei esate vienas iš daugumos, pasinaudokite mūsų patarimais. Tam, kad organizmui būtų lengviau "persijungti" iš poilsio dienų, pirmadienio rytą pradėkite kontrastiniu dušu. Dvi minutes pilkite šiltą vandenį, minutę šaltą. Po kontrastinio dušo, kūną gerai išmasažuokite šepečiu, arba šiurkščia plaušine. Ištepkite kūno formas dailinančiu kremu, arba alyvuogių aliejumi. Dienos metu stenkitės atsisakyti saldumynų, gerkite daug vandens, leiskite organizmui atsigauti po savaitgalio. Vakare padarykite lengvą mankštą, išsitepkite liekninančiu kremu, ir įvyniokite problemines vietas į maistinę plėvelę (šlaunis, klubus, pilvą), taip pabūkite apie pora valandų.Vakare rankas ištepkite maitinamuoju kremu, ir užsimaukite pirštines. Efektyviai maitina rankų odą.

2. Antradienis. Rytą vėlgi pradėkite kontrastiniu dušu, galite atlikti pylingą. Pylingui naudokite kavos tirščius - labai efektyviai pašalina negyvas odos ląsteles. Kūną pamasažuokite rankomis, stiprokai žnaibant odą, arba su specialiu voleliu. Antradienį valgykite daržoves ir žuvį, gerkite sultis. Vakare: jogos pratimai, ir probleminių vietų trynimas ledukų pagalba.

3. Trečiadienis. Pradėkite nuo šilto dušo. Po dušo kūną pamasažuokite su masažiniu šepečiu. Kūną ištepkite maitinamuoju kremu.Dienos metu valgykite daugiau vaisių, pietums pasirinkite vištieną. Vakare, jei turite galimybę, pasinaudokite sauna.

4. Ketvirtadienis. Ryte - kontrastinis dušas, po dušo - masažas su šiurkščia plaušine. Dienos metu rinkitės daržoves, pietums - ankštinių daržovių patiekalą. Vakare - vonia su jūros druska. Tokia vonia atpalaiduoja ir padeda iš audinių pašalinti šlakus.

5. Penktadienis. Rytą pradėkite nuo šilto dušo, po to išsitepkite liekninamuoju kremu. Dieną skirkite iškrovai: gerkite tik sultis, valgykite daržoves, saikingai riešutus. Vakare - pasilepinkite masažu grožio salone, arba pasidarykite masažą namuose. Jei masažuosites namuose, masažui naudokite alyvuogių, arba sezamų aliejus.

6. Šeštadienis - daugumai yra laisva diena, todėl ir procedūromis galite pasimėgauti ilgiau, savo kūnui galite skirti daugiau dėmesio. Po rytinio kontrastinio dušo - pasidarykite "žnaibomąjį", šildantį masažą, ištepkite problemines vietas liekninamuoju kremu, ir įsivyniokite į maistinę plėvelę. Taip pabūkite apie pora valandų. Pasidarykite tokią tradiciją namuose, ypatingai, jei turite vaikų, kad šeštadienis yra ta diena, kada galima valgyti saldumynus. Kiek telpa. Užtai kitas dienas saldumynai turi būti tabu. Jei lieknėjate, ar norite sulieknėti, saldumynų kiekį ribokite, be to viską, ką norite suvalgyti, pasistenkite suvalgyti ryte. Tokiu būdu gautas kalorijas per dieną tikrai sunaudosite. Vakare siūlome kur nors smagiai pašokti, o jei liekate namie, padarykite tempimo pratimus, arba pramogaukite lauke.

7. Sekmadienį siūlome padaryti tikrą poilsio dieną. Po rytinio dušo kūną patepkite kremu. Visą dieną valgykite, ką norite, ilsėkitės, kaip norite. Juk ir kūnui reikalingas poilsis nuo visų procedūrų. Būkite gražios.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-16, 5:34 PM | Žinutė # 8
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Ar žinote, kaip išsirinkti savaiminio įdegio priemonę

Rinkdamasi saulės pakaitalus galite pasitikėti mėgstama firma arba pirmenybę teikti priemonei, kurią bus patogiau naudoti ir kuri, be to, padės kovojant su jūsų odos problemomis.

Savaiminio įdegio priemonių pasirinkimas praktiškai nepriklauso nuo odos tipo: šiandien daugelio priemonių sudėtis yra tokia delikati, kad jos tinka visoms.

Lengviausia naudotis purškiama priemone. Jeigu nusprendėte kūnui ir veidui naudoti skirtingas priemones, nepamirškite, kad atspalvis gali būti nevienodas.

Likus valandai prieš užtepant savaiminio įdegio priemonę, būtina nusiprausti po dušu, odą nušveisti šveitikliu, skirtu veidui ir kūnui.

Tuomet savaiminis įdegis bus tolygesnis.

Prieš tepdama veidą, nepamirškite neriebiu kremu ištepti antakius, lūpas, plaukų šaknis, kad nuo savaiminio įdegio priemonės jie neįgautų gelsvo atspalvio. Kelius ir alkūnes padenkite minimaliu priemonės kiekiu, nes perteklius šioms vietoms gali suteikti melsvą atspalvį. Iš karto, vos tik užtepėte priemonę, nusiplaukite rankas.

Jeigu ant odos vis dėlto atsirado ryškių dėmių ir rėžių, nesijaudinkite - galite jų atsikratyti. Šviežios citrinų sultys arba vandenilio peroksidas puikiausiai nuvalo dirbtinę pigmentaciją ir odai sugrąžina pirmykštę spalvą.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-16, 5:35 PM | Žinutė # 9
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Eteriniai aliejai odos grožiui

Ar žinote, kad kvapūs eterinio aliejaus lašeliai drėkina ir maitina odą? Apsisprendusi ne vienerius metus naudotus veido priežiūros preparatus pakeisti kuo natūralesne kosmetika, nepamirškite natūralių eterinių aliejų. Iš pradžių galite įsigyti bet kokio tipo odai naudingo eterinio rožių, snapučių ar simondsijų aliejaus ir naudokite jį kasdienei veido odos priežiūrai.

Štai Jums keletas praktiškų patarimų:

Maitinamajai kaukei ruošti. Į 100 ml natūralaus jogurto įmaišykite lašą eterinio snapučių ir du lašus simondsijų aliejaus ir kruopščiai išmaišykite. Gauta mase aptepkite veidą ir 10 minučių pabūkite. Nuvalykite šiltu vandeniu suvilgytu kosmetiniu tamponėliu.

Praturtinkite dieninį kremą. Į skysto drėkinamojo veido kremo porciją įlašinkite porą lašelių vieno iš minėtų aliejų, gerai išmaišykite ir tepkite juo odą prieš darydamasi makiažą.

Kūno ir veido priežiūrai. Įlašinti keletą lašų eterinio aliejaus į naudojamas kūno priežiūros priemones. Odos šveitimui rekomenduojamas smulkios druskos, augalinio aliejaus ir eterinio aliejaus mišinys. Po šveitimo odą nuplauti šiltu vandeniu.

Grietinėlės vonia. 5-10 lašų eterinio aliejaus įlašinkite į 2-3 valgomuosius šaukštus grietinėlės, sumaišykite ir įpilkite į vandenį. Ši priemonė neleis išsausėti odai.Veido raumenis atpalaiduojančiam masažui. Šaukštelyje migdolų ar vynuogių kauliukų aliejaus išmaišykite du lašelius eterinio rožių aliejaus. Mišiniu plonai patepkite veidą ir kelias minutes pamasažuokite veidą.

Nuo vidinių antakių kraštų kelis kartus iš eilės smiliais sukite apskritimus smilkinių link. Paskui pirštus uždėkite ant smakro ir kildama ausų link masažuokite skruostus. Grįžusi atgal masažuokite odą aplink lūpas. Galiausiai lengvai spustelėkite ties nosimi.

Masažuokite paakius. 3-4 kartus braukite linijas antakiais nuo vidinės jų pusės išorinės link lengvai spustelėdama ties smilkiniais, toliau braukite pirštais viršutiniais skruostikauliais vidinės akių dalies link.

Pirštų pagalvėlėmis pradėdama nuo lūpų ir kildama į viršų, 5-6 kartus tapšnokite veidą iš išorės vidaus link.

Paspaudykite rodomaisiais pirštais paakius nuo vidinių akių kampučių išorinių link, paskui iš viršaus į apačią nosies kraštus, galiausiai odą po apatine lūpa veido šonų link.

Pradėdama nuo smakro ir spustelėdama teis ausimis, veskite liniją nuo šnervių per skruostus iki ausų vidurio. Baikite nuo kaktos vidurio sustodama ties smilkiniais. Judesius kartokite 3-4 kartus.

Būkite gražios!!!

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-16, 5:36 PM | Žinutė # 10
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Savaiminio įdegio paslaptys

Šiais laikais savaiminio įdegio priemonėmis (kremais, pieneliais, purškikliais) naudotis lengva, jose yra odai naudingų medžiagų, jos padeda kovojant su raukšlelėmis arba, pavyzdžiui, formuojant kojų kontūrą. Ir vos po kelių valandų jūs mėgausitės nauju įdegiu!

Šiandien sunku surasti moterį, kuri teiktų pirmenybę aristokratiškam blyškumui, o ne sveikai įdegusiai odai. Tačiau atostogų sezonas prasidės dar negreitai, o surasti laiko ir kelis kartus per savaitę apsilankyti soliariume gana sudėtinga. Tuo labiau, kad pasinaudojus šiuolaikinėmis kosmetinėmis priemonėmis kiekvienas žmogus turi galimybę įdegti greitai ir namuose.

Šiais laikais savaiminio įdegio priemonėmis (kremais, pieneliais, purškikliais) naudotis lengva, jose yra odai naudingų medžiagų, jos padeda kovojant su raukšlelėmis arba, pavyzdžiui, formuojant kojų kontūrą. Ir vos po kelių valandų jūs mėgausitės nauju įdegiu! Bet ir čia yra tam tikrų gudrybių, kurias būtina žinoti, kad teisingai pasirinktumėte savaiminio įdegio priemonę ir išgautumėte lygų bei natūralų odos atspalvį.

Įdegis be ultravioletinių spindulių

Pasinaudojus dirbtinio įdegio priemonėmis, oda tamsų atspalvį įgauna ne veikiant ultravioletiniams spinduliams, o nusidažius viršutiniams odos sluoksniams. Pastarąjį efektą galima išgauti net keliais metodais. Labiausiai paplitęs, nekenksmingas ir efektyvus būdas – tai autobronzantų naudojimas.

Autobronzantuose yra ypatingų medžiagų, kurios patekusios į odą jungiasi su baltymais, esančiais ląstelių paviršiuje. Įvyksta reakcija, kurios dėka oda per 2 – 4 valandas įgauna tamsų atspalvį. Šis procesas yra visiškai nekenksmingas: nusidažo tik viršutinis epidermio sluoksnis, o giliau esančios gyvos ląstelės išlieka nepaliestos. Bet būtent dėl šios priežasties savaiminiu įdegiu galime džiaugtis ne ilgiau nei 5 – 7 dienas.
Saulės pakaitalai: savaiminio įdegio paslaptys

Daugelyje kosmetikos parduotuvių galima rasti ir tokių priemonių dirbtiniam įdegiui kaip bronzantai. Skirtingai nei autobronzantai, bronzantai veikia kaip toninis kremas.Įdegio efektas matomas iš karto užtepus priemonės, kurioje yra dažiklių. Bronzantų trūkumai – tai dažų, kurie patekus vandeniui gali ištirpti ir ištepti rūbus, nepatvarumas.

Kaip teisingai pasirinkti

Skirtingas savaiminio įdegio priemones gamina praktiškai visos garsios kosmetikos kompanijos. Rinkdamasi saulės pakaitalus galite pasitikėti mėgstama firma arba pirmenybę teikti priemonei, kurią bus patogiau naudoti ir kuri, be to, padės kovojant su jūsų odos problemomis. Savaiminio įdegio priemonių pasirinkimas praktiškai nepriklauso nuo odos tipo: šiandien daugelio priemonių sudėtis yra tokia delikati, kad jos tinka visoms.
Lengviausia naudotis purškiama savaiminio įdegio priemone. Naudodamasi tokia priemone galite savarankiškai išgauti lygų įdegį netgi nugaroje. Užduotį palengvina ir priemonės su šviesą atspindinčiomis dalelėmis: jos ne tik suteikia odai nuostabų žvilgesį, bet ir padeda atskirti tas odos vietas, ant kurių savaiminio įdegio priemonės jau yra. Jeigu nusprendėte kūnui ir veidui naudoti skirtingas priemones, nepamirškite, kad atspalvis gali būti nevienodas.

Naudojimosi gudrybės

Jeigu nelygiai užtepsite ir nesilaikysite naudojimosi autobronzantu taisyklių, įdegis gali būti nelygus: atsiras dėmių ir aiškiai išsiskiriančių rėžių. Kad išvengtumėte tokių nemalonių pasekmių, turite žinoti kelias paslaptis. Likus valandai prieš užtepant savaiminio įdegio priemonę, būtina nusiprausti po dušu, odą nušveisti šveitikliu, skirtu veidui ir kūnui. Tuomet savaiminis įdegis bus tolygesnis.

Autobronzantą tepkite iš apačios į viršų – nuo kojų link veido. Prieš tepdama veidą, nepamirškite neriebiu kremu ištepti antakius, lūpas, plaukų šaknis, kad nuo savaiminio įdegio priemonės jie neįgautų gelsvo atspalvio. Kelius ir alkūnes padenkite minimaliu autobronzanto kiekiu, nes perteklius šioms vietoms gali suteikti melsvą atspalvį. Iš karto, vos tik užtepėte priemonę, nusiplaukite rankas ir šepetėliu patrinkite nagus.

Jeigu ant odos vis dėlto atsirado ryškių dėmių ir rėžių, nesijaudinkite – galite jų atsikratyti. Šviežios citrinų sultys arba vandenilio peroksidas puikiausiai nuvalo dirbtinę pigmentaciją ir odai sugrąžina pirmykštę spalvą. Bet vis dėlto būkite atidi.

__________________

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-16, 5:38 PM | Žinutė # 11
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Nori "Victoria's Secret" modelio vertų kojų? Pirmyn!

Tvirtos, stangrios kojos – seksualu. Turėk tokias ir tu! Tereikia valios ryžtis kasdienei mankštai. Štai superpratimai. Jei pradėsi mankštintis jau nuo šiandien – pavasarį tikrai savo sijoną galėsi sutrumpinti bent jau per sprindį.

Gilus įtupstas

Įtupstas – gana universalus pratimas, kurį galima pritaikyti įvairiems fizinio pasirengimo lygiams. 1. Kojos pečių plotyje. Nugara tiesi, rankos prie šonų. Žengi dešine koja į priekį.

2. Lenki abi kojas 90 laipsnių kampu. Dešinė šlaunis – lygiagrečiai grindims, kairė – statmenai. Išbūni tokioje pozicijoje kol suskaičiuosi iki 2, tada grįžti į pradinę poziciją.

3. Įtupstą kartoji kita koja.Pratimą rekomenduojama atlikti serijomis, 3 kartus po 20 įtupstų kiekviena koja.

4. Kai mankšta taps kasdieniu įpročiu, o pratimų seriją atliksi lengvai, įtupstus pasunkink: kairę koją užkelk ant nedidelės pakylos, o darydama įtupstą rankas išskėsk į šalis. Kiek vėliau stabilią pakylą pakeisk gimnastikos kamuoliu.

Klubų tiltelis

Šis pratimas sutvirtins tavo šlaunis ir užpakaliuko raumenis. Kad stiprėtų ir kiti raumenys, pamėgink pratimą atlikti su skirtingomis atramomis, gimnastikos kamuoliuku, aerobikos guma.

1. Atsigulk ant grindų, keliai sulenkti, pėdos kiek pražergtos. Rankos ant grindų, delnais žemyn. Įtempdama raumenis lėtai kilstelėk klubus aukštyn, kad susidarytų tiesi linija tarp kelių ir krūtinės, suskaičiuok iki 2 vis dar įtempusi raumenis, tada atsipalaiduok ir nuleisk klubus ant grindų. Pratimą rekomenduojama atlikti serijomis, 3 kartus po 20 "tiltelių".

2. Kad ištreniruotum ir vidinius šlaunų raumenis, atlikdama pratimą tarp šlaunų suspausk nedidelį kamuoliuką.

3. Kad dirbtų išoriniai šlaunų raumenys, suglausk kelius ir apjuoks elastine juosta. Kaskart keldama klubus praskėsk kelius, įveikdama juostos pasipriešinimą.

4. Triukas pažengusioms sportininkėms: atlikdama pratimą ištiesk pakaitomis tai vieną, tai kitą koją.

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-06-14, 8:29 PM | Žinutė # 12
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Vitaminai odai

Oda ne tik didžiausias mūsų organas. Ji parodo daug aiškiau nei bet kas kitas, ar esame sveiki ir kaip greitai senstame.
Jau seniai žinoma, kad tai, kas padeda odai iš išorės, dažnai veikia ir iš vidaus, ir atvirkščiai. Pavyzdžiui, vanduo yra ne tik geriausia prausimosi priemonė. Išgerti 2 vandens litrai per dieną apsaugos odą nuo išsausėjimo ir raukšlių daug efektyviau nei patys brangiausi drėkinantys kremai.

Taigi, vitaminai, kurie saugo odos grožį iš vidaus ir iš išorės:

Vitaminas A (retinolis) skatina viršutinio odos sluoksnio ląstelių dalijimąsi ir tokiu būdu greičiau atsinaujina pasenę odos sluoksniai. Be to, jis atitolina senėjimo procesus, raukšlių atsiradimą. Vitaminas A minkština odą ir stipriai veikia prieš odos ragėjimą.

Vitaminas E (tokoferolis) kaip ir vitaminas A yra antioksidantas: apsaugo ląsteles – tame tarpe ir odos ląsteles – nuo laisvųjų radikalų žalingo poveikio, kuris pagreitina senėjimo procesą. Jis taip pat vertinamas dėl gebėjimo sulaikyti drėgmę. Gilesniuose odos sluoksniuose jis skatina fermentų veiklą ir tuo pačiu medžiagų apykaitą. Vitaminas E saugo nuo odos pažeidimų, todėl jo dedama į daugelio priemonių nuo saulės sudėtį.

Vitaminas C (askorbo rūgštis) – trečiasis vitaminas antioksidantas. Taip pat saugo nuo laisvųjų radikalų – agresyvių molekulių grupių, kurios greitina senėjimo procesus. Skatina odos kraujotaką. Be to, jis labai svarbus kolageno sintezei. O kolagenas atsakingas už audinių standumą. Vitaminas C gerina mikroproteinų ir audinių kolageno sintezę.

Vitaminas PP (niacinas) skatina odos medžiagų apykaitą ir rūpinasi, kad odos ląstelės būtų optimaliai aprūpintos maisto medžiagomis. Be to, jis gali sulaikyti vandenį.

Vitaminas H (biotinas) dalyvauja odos, plaukų ir nagų medžiagų apykaitoje. Jis padeda gamintis keratinui – medžiagai, kuri suteikia odai, plaukams ir nagams formą ir tvirtumą.

Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) tirpsta vandenyje ir gelbsti organizmo audiniams augant. Be to, jis sulaiko odoje vandenį. Jo pirmtakas, provitaminas B5, veikia sudirgintrą odą raminančiai. Jis ramina odos paraudimus, greitina nudegimų gijimą.

Q10 yra į vitaminus panašus kofermentas. Jis teikia energiją ląstelių atsinaujinimo procesui. Gaminamas paties organizmo, tačiau sulaukus 30 metų jo gamyba be perstojo mažėja.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-10-17, 6:26 PM | Žinutė # 13
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Morkų kaukės

Morkų kaukės gaivina, švelnina odą, palaiko jos elastingumą. Jos tinka raukšlėtis pradėjusiai odai. Sutarkuotų morkų tyrę sumaišykite su kiaušinio baltymų, įpilkite arbatinį šaukštelį aliejaus (geriau alyvų), įberkite truputį miltų, kad masė šiek tiek sutirštėtų. Šią tyrę ant veido laikykite apie 20 min. Piktnaudžiaujant procedūra, veido oda gali pradėti gelsti.

Kadangi morkose yra daug karotino ir kitokių biologiškai aktyvių medžiagų, sutarkuotų morkų košelę galima dėti ant blogai gyjančių žaizdų, nudegusios odos.

Bulvės

Bulvių sultimis gydoma egzemos (atopinio dermatito) pažeista oda. Virtų bulvių kaukės drėkina ir gaivina sausą ir saulėje nudegusią veido ir kitų kūno dalių odą. Švariai nuplautas bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite, sutrinkite, pridėkite grietinėlės ir tepkite ant veido plonu sluoksniu.

Virtų bulvių tyrė minkština ir balina rankų odą. Tyre įtrinkite rankų odą. Po 7-10 min. rankas nuplaukite kambario temperatūros vandeniu.

Pomidorai

Šviežių pomidorų kaukės atgaivina porėtą, pradedančią raukšlėtis, suglebusią odą. Nuplautus, ligų nepažeistus pomidorus pertrinkite per smulkų sietelį. Įdėkite 1-3 arbatinius šaukštelius avižinių miltų, kad tyrė sutirštėtų. Išteptą pomidorų tyrę veidą po 15 min. nuplaukite drungnu, po to šaltu vandeniu.

Pomidorų sultys turi bakterijas naikinančių savybių, dėl to jomis galima plauti pūlingas ir sunkiai gyjančias žaizdas bei opas.

Agurkai

Išryškėjus strazdanoms, veidą tepkite agurkų sėklų spiritiniu užpilu. Vieną dalį (pvz. Vienaą ar du arbatinius šaukštelius) sėklų užpilkite 10 dalių kokybiškos degtinės. Po 2 savaičių nukoškite. Užpilą prieš naudodamas praskieskite virintu vandeniu ir tepkite strazdanotas vietas.

Strazdanotą veidą galima vilgyti ir kitokia agurkų spiritine ištrauka: prinokusių, sveikų, smulkiai sutarkuotų agurkų tyrę užpilkite kokybiška degtine santykiu 1:2 ir 14 dienų laikykite tamsioje vietoje. Po to perkoškite per 3-4 sluoksnių marlę. Strazdanotas veido vietas šiuo skysčiu valykite kelis kartus per dieną, arba jame suvilgytos marlės skiautelę uždėkite ant šlakuotos vietos ir palaikykite kelias minutes.

Moliūgai

Šviežio moliūgo minkštimo dėkite ant egzemos, dedervinės pažeistos odos, nudegusių vietų. Ant pažeistos odos galima uždėti minkštimo tyrelės kompresus. Žaizdas gydo ir nuoviras iš moliūgo žiedų.

Svogūnai

*Svogūnų tyrelė dedama ant žaizdų – jos greičiau gyja.

*Jei slenka plaukai, galvos oda pleiskanota ir riebi, ją įtrini svogūnų sultimis.

*Slenkant plaukams reikėtų daugiau valgyti žalių svogūnų.

*Svogūnų lukštų nuoviras (lukštai 15 min. verdami vandenyje) taip pat stiprina plaukus, suteikia jiems blizgesį, neturi specifinio svogūno kvapo.

*Strazdanotas kūno vietas tepant svogūnų sultimis ryte ir vakare, strazdanos po 5-8 procedūrų pablykšta.

*Keptas ar virtas svogūnas,uždėtas šiltas ant kylančio pūlinio, jį suminkština, mažina skausmą.

*Jei uodo, bitės ar kito vabzdžio įgeltą vietą patrinsite žaliu svogūnu, nustos skaudėti.

Česnakai

*Česnako sulčių kompresai dedami įkandus bitei, nuodingiems vabzdžiams, sergant pūlinėmis odos ligomis.

*Česnakų tyrelė padeda greičiau užgyti žaizdoms.

*Česnakų tyrele gydomos pleiskanos, odos pūlinukai, karpos, egzema bei nuospaudos. Sutarkuokite tiek skiltelių, kad tarkių užtektų užtepti pažeistas odos vietas . 3-4 kartus per dieną česnakų tyre tepkite pažeistas vietas. Tyrele galite tepti plinkančią galvos odą.

*Česnako tinktūra stiprina plaukų šaknis, gerina odos mitybą, naikina pleiskanas. Ji paruošiama taip: į buteliuką (geriau tamsų) sudėkite kelis kartus perpjautų česnako skiltelių ir užpilkite 70 laipsnių stiprumo spiritu santykiu 1:3. Palaikykite 7-9 dienas šiltoje vietoje (kelis kartus per dieną suplakite), po to skystį nukoškite.

Petražolės

Šviežios petražolių sultys balina odą. Petražolių šaknų nuoviras, pridėjus į jį citrinos sulčių, balina strazdanotą, pigmentuotą veido odą. Juo kaip ir sultimis veidą suvilgykite ryte ir vakare.

Ruošiant nuovirą, 30 gramų sėklų užpilkite stikline verdančio vandens, po to pavirinkite ant nestiprios ugnies, ataušinkite ir nukoškite.

Šviežių, kruopščiai nuplautų ir sutrintų petražolių lapų tyrės dėkite ant pūliuojančių spuogų, vabzdžių sukandžiotų vietų.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-10-17, 6:27 PM | Žinutė # 14
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
KŪNO ODAI

Kad oda gerai išsivalytų ir būtų švelni, padeda kavos tirščiai. Reikia tik kavos tirščių ir juos panaudoti vietoj dušo želės. Kad oda būtų švelni ir minkšta, bent kartą per savaitę palepink save pieno vonia. Į vonią šilto vandens įpilk litrą pieną. Vonioje pagulėk apie 15 – 20 min.

Kartais, kai alavijo prisireikia staiga (pvz: nusideginus), pakanka atlaužti lapo gabaliuką ir patrinti juo žaizdą. Tačiau kosmetinius preparatus geriau ruošti iš anksto. Nulaužtus lapus reikėtų 1-2 savaites palaikyti šaldytuve. Paskui lapai sutrinami ar sumalami. Iš tos košelės ar išspaustų sulčių ruošiamos kaukės, tonikai ir t.t.

Šaldytuve laikytą lapą sutrinti ir šią košelę užtepti ant veido bei kaklo. Po to 10 – 15 min. nusiprausti iš pradžių šiltu, paskui šaltu vandeniu. Kaukę galima daryti 2 kartus per savaitę.

Riebios, porėtos odos tonikas

Alavijo sultis sumaišyti su spiritu santykiu 4: 1 (4 dalys sulčių ir 1 dalis spirito). Vėsioje tamsioje vietoje galima laikyti gana ilgai. Naudoti kaip bet kurį kitą toniką.

Maitinamasis kremas

Šaukštelį alavijo sulčių sumaišyti su šaukšteliu bet kokio riebaus kremo. Kremą storu sluoksniu užtepti ant veido ir kaklo. Po pusvalandžio nesugėrusius kremo likučius nuvalyti vatos tamponu.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-10-17, 6:27 PM | Žinutė # 15
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
KRŪTINĖS ODOS PRIEŽIŪRA:

Trys veiksniai, turintys neigiamos įtakos krūtinės išvaizdai:

Badavimas.

Ankšta liemenėlė.

Saulės perteklius.

KAKLO ODOS IR DEKOLTĖ PRIEŽIŪRA:

Kasdien apsiplauti arba apsitrinti šaltu vandeniu.

Naudoti kūno odos valiklį.

2-3 kartus per savaitę naudoti šveičiamąjį kremą.

Masažuoti vandens čiurkšlėmis.

Lengvais sukamaisiais judesiais įtrinti balzamą, skirtą biusto priežiūrai.

 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Kūno priežiūra (įvairi informacija)
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:


Copyright MyCorp © 2024