...
 Pedikiūras - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Pedikiūras (informacija)
Pedikiūras
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-02, 3:54 PM | Žinutė # 1
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
flo
 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-02, 3:54 PM | Žinutė # 2
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Pedikiūras namų sąlygomis

* Pirmiausia susikurkite vonioje malonią aplinką: į aromaterapinę lempą įlašinkite pora lašų levandų aliejaus. Jo aromatas lengvai nuramins. Uždekite keletą žvakių.

* Užsileiskite ramią, mėgstamą muziką.

* Į vonelę, kur merksite kojas, įberkite saują druskos, ar įpilkite pieno. Druska išdezinfekuos, pienas paminkštins, sušvelnins pėdas.

* Apie pusvalandį mirkykite kojas, o tuo metu paskaitykite gerą knygą, ar grožio klubo naujienas.

* Kai kojos atmirks, ištraukite, nusausinkite, ir patepkite riebiu, minkštinančiu kremu. Tada įvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite dar apie dešimt minučių.

* Kol gersis veikliosios medžiagos, suteikite nagams norimą formą. Apkarpykite nagus apvaliai, kaip eina piršto kontūras. Nekirpkite nagų kampų, nes paskatinsite nagų įaugimą.

* Dilde pakoreguokite nagus. Tik brūžinti rekomenduojama viena kryptimi, kad nagai nesisluoksniuotų ir nešerpetotų.

* Nustumdykite, arba apkarpykite odeles.

* Kai suminkštės padų oda, plėvelę nuvyniokite. Padus pemzos pagalba nušveiskite su kavos tirščiais, ar jūros druska.

* Jei turite galimybę, nelakuokite nagų, arba lakuokite tik nago stiprintoju. Taip leisite nagams pailsėti.

* Galite nagus patepti ricinos, ar alyvuogių aliejumi.

* Dabar smagiausia dalis: kojų ir pėdų masažas. Švelniais, sukamaisiais judesiais išmasažuokite abi kojas, pradedant kairės kojos pėda, baigiant dešine koja. Viską darykite lėtai, atsipalaidavusi, apčiuopdama kiekvieną kojų ir pėdų centimetrą.

Patartina procedūrą kartoti kas mėnesį...

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-02, 3:55 PM | Žinutė # 3
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Pėdoms būtina tokia pat priežiūra kaip ir rankoms, o kojų nagai privalo būti tvarkingi ne tik vasarą, bet visus metus. Ir tam nebūtina visus metus darytis pedikiūro grožio salonuose ir leisti pinigėlius, kurie gali būti panaudoti kitiems dalykams. Tiesiog kartą per mėnesį skirkite laiko naminiam pedikiūrui, kurį pasidaryti visiškai nesunku.

Jums prireiks:
• Vonelės pėdoms;

• Skysto muilo;

• Vandenilio peroksido;

• Vonios druskos;

• Pemzos;

• Medinės mentelės;

• Žirklučių nagams;

• Drėkinamojo pėdų kremo;

• Pirštų atskirtuko arba vatos tamponėlių;

• Nagų lako pagrindo;

• Norimos spalvos nagų lako;

• Bespalvio nagų lako.

Eiga:

• Pamirkykite pėdas 10 minučių vėsiame vandenyje, įlašinusios į jį skysto muilo ir vandenilio peroksido. Taip pat galite įberti šiek tiek vonios druskos.

• Po to nušveiskite pėdas pemza, kad pašalintumėte negyvas odos ląsteles.

• Švariai nuplaukite ir nusausinkite pėdas.

• Patrumpinkite pėdų nagus ir dilde užapvalinkite kampučius, kad jie neįauginėtų į odą.

• Nustumkite atmirkusias nagų odeles medine mentele ir jas apkarpykite.

• Įmasažuokite pėdas drėkinamuoju pėdų kremu.

• Atskirkite kojų pirštus specialiu skirtuku arba į tarpupirščius įdėkite vatos tamponėlius.

• Nulakuokite nagus nagų lako pagrindu arba maitinamuoju ar stiprinamuoju nagų laku ir leiskite jam nudžiūti.

• Tuomet nulakuokite nagus norima nagų lako spalva ir jam nudžiūvus užtepkite antrą jo sluoksnį.

• Nagams visiškai nudžiūvus nulakuokite juos dar ir bespalviu nagų laku.

Štai pedikiūras jau baigtas, o jūsų pėdos ir nagučiai atrodo nepriekaištingai.

Na, o jeigu vis dėlto nemėgstate pati rūpintis savo pėdų nagučiais, kartą per mėnesį apsilankykite pas pedikiūristę. Po to šiek tiek ataugusius nagučius persilakuoti ir pasitrumpinti galėsite ir pati.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-02, 3:57 PM | Žinutė # 4
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Panaikinkite blogą pėdų kvapą

Plaunate kojas pakankamai dažnai? Ir kojines keičiate kasdien? Tačiau vis tiek nusiėmus batus kojų kvapas riečia nosį? Išmėginkite liaudies patikrintas priemones ir patarimus blogam kojų kvapui naikinti ir galėsite nesigėdydamos nusiimti batus kur tik panorėsite ir kada tik panorėsite!

Prakaituoti yra sveika ir svarbu, nes tokiu būdu iš organizmo šalinamos nuodingos medžiagos ir šlakai. Padidėjęs pėdų prakaitavimas - tai nepavojingas, tačiau itin nemalonus prakaito liaukų sutrikimas. Norėdami jį pašalinti dažniau sportuokite, nes kai suprakaituoja visas kūnas, pėdų prakaito liaukoms tenka mažesnis krūvis. Taip pat dažniau stenkitės vaikščioti basi, venkite alkoholio, nikotino, kavos, mažinkite antsvorį, nes visa tai skatina pėdų prakaitavimą.

Niekuomet neavėkite batų be kojinių, o kojinės turi būti natūralaus pluošto - medvilninės arba šilkinės. Prakaitavimą skatina sportbačiai, todėl neavėkite jais visą dieną.Rekomenduojama reguliariai lankytis pirtyje - taip jūsų kūnas pradės geriau reguliuoti prakaito liaukų veiklą.

Kojines keiskite dukart per dieną ir dėvėkite tik natūralaus pluošto kojines, nes sintetinės skatina prakaitavimą.
Kas vakarą mirkykite kojas šiltame juodosios arba žaliosios arbatos antpile.
Mirkykite kojas litre šilto vandens, kuriame ištirpinta stiklinė druskos.
Pamėginkite dvi savaites rytais pabarstyti tarpupirščius boro rūgštimi. O vakarais plaukite kojas karštu vandeniu.
Litre vandens išmaišykite pusę stiklinės acto ir pamirkykite kojas 10 – 15 minučių. Atlikite šią procedūrą kelis kartus per savaitę.
Jeigu vis dar neatsikratysite nemalonaus kojų kvapo, plaukite jas tris kart per dieną šiltame vandenyje, kruopščiai išplaudamos tarpupirščius. Nusausintas pėdas pabarstykite specialia kojų pudra nuo prakaitavimo arba išpurkškite specialiu purškalu nuo prakaitavimo.
Vakarais galite prausti kojas pomidorų sulčių vonelėje. Į drungną vandenį įpilkite pusę litro pomidorų sulčių ir 15 minučių palaikykite įmerkę kojas. Po to jas nuplaukite ir nusausinkite.
Taip pat gali padėti ąžuolo žievės nuoviro kojų vonelės. 50 - 100 gramų žievės virinkite ant silpnos ugnies viename litre vandens. Į atvėsintą nuovirą kiškite kojas ir palaikykite 15 minučių. Taip pat galima sutrynus gabalėlį ąžuolo žievės, gautais milteliais gausiai pabarstyti vidinę kojinių pusę ir jas dėvėti tol, kol išnyks nemalonus pėdų kvapas.
Galima pamėginti rytą ir vakarą plauti kojas sodos vandeniu. Vienas arbatinis šaukštelis geriamosios sodos stiklinei šilto vandens. Kojas nuplauti, nušluostyti ir į tarpupirščius įdėti sodos tirpale sumirkytus vatos gabalėlius. Jeigu jausite niežėjimą ar perštėjimą - pakentėkite. Kiekvieną rytą ir vakarą prieš apsiaunant kojines ar batus reikia nuplauti kojas šiuo sodos vandeniu. Po savaitės ar dviejų turėtumėte pajusti rezultatą.
Nemalonų kvapą iš avalynės pašalinsite pribėrę į ją šalavijo ir palaikę per naktį arba naudokite specialius batų dezodorantus.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-02, 3:57 PM | Žinutė # 5
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Pėdų priežiūros ypatumai

Jei norite būti gražios, privalote rūpintis kiekviena savo kūno dalimi. Pėdos, kaip ir plaštakos, reikalauja taip pat daug dėmesio, jei norite, jog jos atrodytų nepriekaištingai. Todėl jomis reikia rūpintis ne tik vasarą, kai avite atviras basutes ir šlepetes, tačiau visą sezoną, kad netektų vasarą jų slėpti sportiniuose bateliuose. Didžiausia paslauga, kurią galite padaryti savo pėdoms – nešioti patogią avalynę. Tuomet niekuomet neteks skųstis pėdų skausmais, be to sumažės nugaros skausmų ir stuburo iškrypimo rizika.

Pirkdamos batus, labiausiai atsižvelkite į jų patogumą – bato padas turi atitikti jūsų pėdos išlinkimą, taip pat turi būti pakankamai vietos pirštams. Nepirkite per mažų batų, tikėdamosi, kad jie “prasitampys”, nes suteiksite savo pėdoms skausmo.
Nepirkite per kietų batelių, nes jų dėka ant jūsų pėdų “puikuosis” nuospaudos ir pūslelės, kurios atrodo neestetiškai ir yra velniškai skausmingos.
Nusipirkusios naujus odinius batus, visų pirma juos nupoliruokite ir išblizginkite bei palikite per naktį nudžiūti. Kitą dieną batų oda taps minkštesnė.
Žiemos sezonui rinkitės batus guminiu padu, kad galėtumėte drąsiai vaikščioti slidžiu keliu.
Su amžiumi mūsų pėda platėja, todėl nenustebkite, jog bateliai, kurie jums puikiausiai tiko prieš kelerius metelius, šiemet šiek tiek spaudžia ar yra nepatogūs.
Šaltuoju metų laiku, kaip ir vasarą, prižiūrėkite savo kojų nagus, darykite pedikiūrą, nes nežinia kada galite gauti staigų pasiūlymą pasimėgauti pirtimi, padūkti vandens parke ar dar kur nors, kur tektų demonstruoti nuogas pėdas. Todėl kad netektų atsisakyti viliojančio pasiūlymo dėl nesutvarkytų kojų nagų, prižiurėkite juos taip pat kaip ir rankų.
Jeigu jūsų kulnai suskilinėję, tuomet jums reikėtų atlikti tokią procedūrą bent 3 kartus per svaitę: pamirkykite pėdas vėsiame vandenyje ir po to nutrinkite negyvą odą gremžtuku. Nusausinę pėdas, ištepkite jas drėkinamuoju pėdoms skirtu kremu arba vazelinu ir apsimaukite kojines.
Jei visą dieną vaikštote su batais, nenuostabu, jog vakare jaučiatės labai pavargusi, juolab jeigu bateliai aukštakulniai. Todėl jeigu tik pasitaiko galimybė, nusiaukite batus ir leiskite pėdoms „pakvėpuoti“ oru.
Jeigu dirbate tokį darbą, kuriame reikia vaikščioti su batais, visuomet turėkite darbo vietoje atskirus batus, jeigu kartais peršlaptumėte kojas pakeliui į darbovietę. Peršlapusių batų vidų prieš vėl juos užsidėdama išvalykite sausu medžiagos gabalėliu, kad juose neatsirastų pelėsinių ar grybelinių mikroorganizmų.
Jei teko visą dieną ilgai vaikščioti ir labai pavargo kojos, pamirkykite jas pakaitomis tai karštame, tai šaltame vandenyje. Taip pat galite įberti šiek tiek druskos į šį vandenį.
Kitas būdas atgaivinti pavargusias kojas: užsišaldykite žaliosios arbatos kubelių ir vakare, grįžusi namo po sunkios dienos, panardinkite kojas į šių ledukų vonelę. Iš pradžių ši procedūra neatrodys labai maloni, tačiau po keleto minučių pajusite palaimą - atsigaus ne tik jūsų kojos, bet ir visas kūnas. Be to, tokios ledo vonelės gerina imuninę sistemą, todėl jeigu reguliariai joje mirkysite pėdas, prie jūsų "nekibs" nei sloga, nei gripas.
Jeigu skauda pėdas, įmasažuokite jas svogūno sultimis – jis “nuims” skausmą.
Kasdienė pėdų priežiūra: kiekvieną vakarą nuplaukite kojas muilu ir vandeniu bei nusausinkite švariu specialiai kojoms skirtu rankšluosčiu. Taip pat galite patepti pėdoms skirtu kremu. Taip apsaugosite savo pėdas nuo prakaitavimo bei pėdų odos išsausėjimo.
Vasaros metu kuo dažniau vaikščiokite basa po žolę – tai padės išlaikyti pėdas jaunas ir stiprias, o visą kūną veiks gaivinančiai.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-02, 3:57 PM | Žinutė # 6
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Kaip pašalinti nuospaudas?

Karštomis vasaros dienomis tikrai neslepiame savo pėdų sportbačiuose ar ilguose batuose, tad mūsų pėdos atvirose basutėse yra puikiai matomos. Žinoma, jos turi atrodyti nepriekaištingai. Tačiau dažnai nutinka taip, jog vieną vakarą užsidėjusios naujus batelius ar basutes liekame su didelėmis ir skausmingomis nuospaudomis. Siūlome Jums išmėginti liaudiškus patarimus, kaip greitai atsikratyti nuospaudų.

Prieš miegą pakaitinkite kojas karštame vandenyje ir sausai nušluostykite. Prie nuospaudos pritvarstykite nedidelį citrinos gabalėlį su trupučiu minkštimo. Taip darykite keletą vakarų iš eilės.
Svogūno lukštus pamirkykite acte 2 paras, uždėkite ant nuospaudos ir pritvarstykite bei palikite per naktį.
Ant nuospaudos uždėkite žirnio dydžio propolio gabalėlį ir jį pritvarstykite. Po 3 parų nuimkite tvarstį kartu su nuospauda.
Ant nuospaudos uždėkite bet kokio spygliuočio medžio sakų ir užklijuokite pleistru. Keiskite pleistrą kas parą. Po to pakaitinkite kojas karštame vandenyje ir nuospaudas nugramdykite.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-02, 3:58 PM | Žinutė # 7
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Kaip išvengti pėdų grybelio

Dažniausia pėdų liga yra pėdų grybelis. Įsitaisyti tokią ligą labai paprasta, kadangi grybelis yra užkrečiamas. Ką tik pasigavus grybelį dalis nago plokštelės tampa balzgana, praranda skaidrumą, ant jos atsiranda geltonų arba baltų dėmelių, taip pat pažeidžiama pėdų oda. Ligai įsisenėjus kojų nagai pagelsta ir ima trupėti.

Sveikiems žmonės, kurių imuninė sistema yra stipri ir puikiai funkcionuojanti, pasigati pėdų grybelį yra sunkiau nei tiems, kurių imunintetas nėra labai geros būklės. Tačiau nė vienas iš mūsų nežinome, ar mūsų imunitetas yra pakankamas, todėl turėtume saugotis, kad neužsikrėstume pėdų grybeliu. Be to, didesnę tikimybę užsikrėsti grybeliu turi tie žmonės, ant kurių pėdų yra nuospaudų, nuotrynų, žaizdelių ar įtrūkimų.

Pačios pavojingiausios vietos, kuriose mūsų pėdų tyko grybelis, yra pirtis ir baseinas. Todėl šiose vietose privalu avėti šlepetes.

Dar keletas patarimų, kaip išvengti pėdų grybelio:

Neavėkite svetimų batų.
Avėkite tik sausas kojines ir venkite drėgnos avalynės.
Po įvairių vandens procedūrų sausai nušluostykite kojas, pėdas ir tarpupirščius.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-02, 3:58 PM | Žinutė # 8
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Naminės kaukės kulnams ir alkūnėms

Žiemą dėl šalto oro ir vitaminų trūkumo jūsų oda tikriausiai tapo šiurkštoka. Ypač nemalonus reiškinys – sustorėjusi ir dar šiurkštesnė alkūnių bei kulnų oda. Šylant orams šią problemą reikia kuo greičiau pašalinti. Tam prireiks tik vandens, grietinės ir druskos. Pigu, greita ir veiksminga. Kodėl gi nepabandžius?

Šiurkščiai alkūnių odai:

Alkūnes panardinkite į vonelę su šiltu vandeniu ir palaikykite 10–15 minučių (prieš merkiant alkūnes į vandenį, galite patepti jas maitinamuoju kremu). Po to švelniais sukamaisiais judesiais patrinkite alkūnių odą pemza arba šepetėliu.Tada nusausinkite rankšluosčiu ir patepkite maitinamuoju kremu. Geriausias efektas bus, jei šią procedūrą atliksite 5 – 8 vakarus iš eilės.

Šiurkštiems kulnams:

Į vonelę pripilkite šilto vandens (geriausia šiek tiek muilino), pamirkykite kojas ir nušveiskite su pemza. Tada ištepkite kojas druskos ir grietinės mišiniu bei dar kartą nušveiskite pemza. Taip nušveistas pėdas patepkite maitinamuoju kremu ir apaukite kojinėmis.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-08-22, 6:12 PM | Žinutė # 9
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Kojos tinsta ir nuo sūraus maisto

Kai kurie žmonės iš prigimties turi sausą odą, todėl jų kulnai greičiau skeldėja. Tam įtakos taip pat turi antsvoris, netaisyklinga eisena, pėdų forma. Kulnai linkę labiau skilinėti, jei trūksta vitaminų, mineralų ar sergama odos ligomis. Taip pat turi įtakos stovimas darbas, avalynė. Su amžiumi, mažėjant odos elastingumui, didėja kulnų skilimo tikimybė.

Kosmetologė I.Balkaitienė teigia, kad norint turėti gražias pėdas, reikėtų vengti vaikščiojimo aukštakulniais, kurių kulnas yra didesnis nei 4 centrimetrai, nes visas krūvis susikoncentruoja ties pėdų pagalvėlėmis ir kojų pirštais ir tai sukelia pėdų skausmą. Nuo aptemptų kojinių ir pėdkelnių sulėtėja kraujotaka, todėl pėdos greičiau pavargsta bei tinsta. Be to, reikėtų vengti sūrių patiekalų, nes druska sulaiko vandenį organizme ir tai sukelia pėdų tinimą.

„Svarbiausia nepamiršti, kad gražios kojos reikalauja atidesnės priežiūros. Palepinkite savo kojas specialiomis priežiūros priemonėmis, kurios neleidžia sukietėti ir suragėti pėdų odai, minkština, valo, atstato pažeistą struktūrą ir dezodoruoja. Švelni pėdų oda – ne tik grožiui, bet ir būtina geros savijautos sąlyga“, – patikino „Žilvino“ SPA ir grožio centro kosmetologė I.Balkaitienė.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-08-22, 6:13 PM | Žinutė # 10
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Pedikiūro tipai

Vasara - metų laikas, kuomet nešiojame atviras basutes, todėl mūsų pėdos turi būti gražios ir paruoštos aplinkinių žvilgsniams.
Pagalbos geriausia kreiptis į grožio saloną, kur meistras gali profesionaliai atlikti pedikiūrą ir paruošti kojas vasarai. Norint palaikyti gerą būklę, salone reiktų apsilaikyti kas 3-4 savaites, ir, be abejo, neužmiršti jomis pasirūpinti namuose papildomai.
Šiuo metu grožio salonai siūlo kelis pedikiūro variantus:

Klasikinis pedikiūras
Atliekant klasikinį pedikiūrą, kojos mirkomos šiltame vandenyje (dažnai su ištirpinta jūros druska). Poto suragėjes odos sluoksnis pašalinamas specialiais peiliukais ir dildėmis, pašalinamos odelės nuo nagų, koreguojama nagų forma. Atkreipkite dėmesį, kad ši procedūra būtų atliekama saugiai, įrankiai turi būti sterilizuoti. Meistras turi išpakuoti naujus vienkartinius peiliukus bei sterilizuotus įrankius matant klientui.

Aparatinis (europietiškas) pedikiūras
Kojos dezinfekuojamos specialiu skysčiu, po to el. aparatu su šlifuojančiomis galvutėmis pašalinamas suragėjęs odos sluoksnis. Aparatinį pedikiūrą galima atlikti žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu (klasikinis pedikiūras nerekomenduojamas). Aparatinį pedikiūrą reikia atlikti keletą kartų per mėnesį, taip pat kas keturias savaites reiktų grįžti ir prie klasikinio pedikiuro.

Kombinuotas pedikiūras
Kombinuotas pedikiūras apjungia klasikinį ir aparatinį pedikiūrą. Kojos mirkinamos vonelėje, kulnai apdorojami peiliuku, poto šlifuojami el. aparatu. Sutvarkomi nagai bei odelės. Procedūros pabaigoje pėdos tepamos drėkinamuoju kremu.

SPA pedikiūras
SPA pedikiūras atliekamas po pagrindinio (klasikinio, aparatinio, kombinuoto) pedikiūro. Kojos tepamos pilingu, atpalaiduojančiu kremu, pėdos įtrinamos aromatiniais aliejais (arba jie įlašinami į vonelę). Kartais atliekamas taškinis pėdų masažas. Vėliau prasideda pati maloniausia dalis - parafinoterapija. Pėdos patalpinamos į šiltą parafiną, poto uždedamos frotinės kojinės dešimčiai - penkiolikai minučių.

Ką galima atlikti namuose
Norint palaikyti idealią kojų būklę, mirkykite jas vonelėje su jūros druska kartą į 3-4 savaites bei apdorokite pemza. Po to atsargiai apkirpkite nagus ir įtrinkite pėdas drėkinančiu kremu. Į vonelės su vandeniu arba kremą galima įlašinti keletą lašų eterinio aliejaus.

Ir ko negalima
Nebandykite namuose savarankiškai atlikti klasikinio pedikiūro. Pėdoje sutelkta labai daug kraujagyslių, netyčia įsipjovus gali prasidėti kraujavimas, besitęsiantis net iki dviejų dienų. Tokios žaizdos labai sunkiai gyja. Kerpant nagus, nenukirpkite jų kampučių - neteisingai apkirptas nagas pradeda įauginėti.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-08-22, 6:52 PM | Žinutė # 11
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Pasidaryk pati: idealus pedikiūras

Prieš apsiaudama basutes dar kartą kritišku žvilgsniu nužvelk savo pėdas: ar jos tikrai atrodo idealiai?

Beje, jei tik turi keletą laisvų valandėlių – visai nebūtina darytis pedikiūro grožio salone, tai kuo puikiausiai gali atlikti ir pati, namuose.

10-15 min. pamirkyk kojas šilto vandens vonelėje. Vanduo pašalins kojų nuovargį, suminkštins nagus. Jei įlašinsi į jį mėtų, levandų ar eukalipto aliejaus, vonelė atgaivins kojų odą, ji taps švelnesnė, minkštesnė.

Pemza nutrink suragėjusį odos sluoksnį nuo kulnų ir padų.

Vaško juostelėmis arba pincetu pašalink plaukelius nuo kojų pirštų.

Pėdas nušveisk šveičiamuoju kremu – juo ne tik pašailnsi negyvas odos ląsteles,
bet ir pamasažuosi kojas. Po procedūros nuprausk jas vėsiu vandeniu.

Užtepk priemonės, suminkštinančios kutikulas (odeles prie nago pagrindo) ir jas atstumk mediniu pagaliuku. Nekirpk jų, kad per susidariusias žaizdeles po nagu nepatektų infekcija.

Gausiai ištepk pėdas kojų kremu, apsuk rankšluosčiu ir luktelėk 10 min., kad kremas įsigertų.

Nukirpk nagus ir dildele pakoreguok jų formą. Kojų nagai kerpami tiesiai, pernelyg nesuapvalinant – tai apsaugos juos nuo įaugimo.

Nagus perbrauk vatos diskeliu, suvilgytu lako valikliu. Taip pašalinsi nuo jų drėgmės perteklių bei kremo likučius, tad lakas laikysis ilgiau.

Nulakuok nagus tokia pat eilės tvarka, kaip ir lakuojantis rankų nagus: lako pagrindas, 2 sluoksniai lako ir apsauginis sluoksnis.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-10-16, 9:43 AM | Žinutė # 12
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Idealus pedikiūras namuose

Kasdien kojoms tenka didžiulis krūvis, neretai vakarop jau jaučiame nuovargį ir net pati patogiausia avalynė ima spausti. Daugumos problemų galima išvengti ar jas sumažinti reguliariai rūpinantis pėdomis. Jas lepinkite žolelių nuovirais, naudokite kaukes, o klasikinį pedikiūrą galima pasidaryti ir namie, žinoma, jei nėra kokių nors ypatingų problemų.

Jums reikės šilto vandens, manikiūro rinkinio ir maitinamojo kremo.

Vonelės pėdoms, kurias galite pasidaryti patys

Ramunėlių vonelė

Dviem litrais verdančio vandens užpilkite po du šaukštelius ramunėlių, linų sėmenų ir dirvinio asiūklio. Vonelė suminkštins odą, pagerins nagų būklę, padės kovoti su grybeliu.

Liepų vonelė

Padeda nuo patinimų. Šimtą gramų liepžiedžių užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite pusvalandį ir praskieskite litru vandens. Įberkite vieną valgomąjį šaukštą druskos ir pamirkykite kojas dešimt ar penkiolika minučių.

Jonažolių ir medetkų vonelė

Padeda esant nutrynimams ir įtrūkimams. Du valgomuosius šaukštus jonažolių ir vieną medetkų užpilkite litru verdančio vandens. Po vonelės nešluostykite kojų, leiskite joms nudžiūti, paskui atlikite kojų masažą su minkštinamuoju kremu.

Tonizuojanti vonia

Kontrastinė vonia kojoms tonizuos, pagerins kraujotaką, sustiprins kraujagysles, padidins organizmo imunitetą.

Pasiruoškite du dubenis su vandeniu, į vieną pripilkite šilto vandens (37-38 laipsnių), į kitą – šalto (15-17 laipsnių) ir pakaitom merkite pėdas tai į vieną, tai į kitą maždaug minutei. Pakartokite penkis septynis kartus. P.S. Paskutinė vonelė turi būti šalta.

Rūpinamės pėdų oda

Prieš darant pedikiūrą rekomenduojama kojas pamirkyti vonelėje ne mažiau nei pusvalandį, kad oda suminkštėtų. Tai gali būti vonelė su žolių užpilais ar druska. Sausai nušluostykite kojas ir pemza ar specialiu aparatu pašalinkite suragėjusią odą. Stenkitės šią procedūrą atlikti reguliariai, kad nereikėtų pašalinti pernelyg storo odos sluoksnio. Tuo atveju oda atsinaujins dar greičiau, raginis sluoksnis taps dar storesnis.

Taip pat galite naudoti kosmetinį šveitiklį kojoms arba pasigaminti jį pačios. Sumaišykite šimtą gramų druskos ir penkiasdešimt gramų grietinėlės, įtrinkite į odą ir nuplaukite iš pradžių karštu, paskui šaltu vandeniu. Gerai ištrinkite kojas ir patepkite maitinamuoju kremu.

Suteikiame nagams formą

Dar kartą praskalaukite kojas ir gerai nusausinkite ištrynusios šiurkščiu rankšluosčiu. Padailinkite nagų formą dilde, atitraukite odeles. Jei norite nukarpyti odeles, darykite tai labai atsargiai, nes pažeisti odą labai lengva, galima ne tik įsipjauti, bet ir sukelti infekciją.

Pakirpkite nagus iki reikiamo ilgio, bet ne per daug trumpai, nes nagas saugo pirštų odą. Stenkitės išlaikyti tiesią liniją, kad nagai neįaugtų. Dildykite tik viena kryptimi, kad nagai nesisluoksniuotų. Nupoliruokite nagus, patepkite kremu ir įmasažuokite jį odą.

Įdomu: XVII amžiuje Versalyje buvo auginamas tik mažojo pirštelio nagas. Belsti į duris buvo laikoma vulgariu įpročiu, dvaro etiketas reikalavo tyliai pasibraižyti apie duris.

Lakuojame

Paskutinis pedikiūro etapas – lakavimas. Patepkite nagus priemone lakui nuimti, geriau be acetono. Tepkite du lako sluoksnius, kaskart palaukite, kol jis nudžius. Galima naudoti lako pagrindą ir užtvirtinantį laką. Nedžiovinkite lako fenu, veikiamas aukštos temperatūros lakas ima lupinėtis.

Pedikiūras baigtas, nagai atrodo gražūs ir prižiūrėti. Nepamirškite atlikti šių paprastų procedūrų reguliariai, kasdien būkite gražios iki pirštų galiukų!

 
EnrikAData: Trečiadienis, 2013-04-03, 9:07 AM | Žinutė # 13
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 11
Apdovanojimai: 0
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
37067745092
 
EnrikAData: Trečiadienis, 2013-04-03, 9:15 AM | Žinutė # 14
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 11
Apdovanojimai: 0
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
Laba diena!!!!
Rekomenduoju manikiūristę! Gerai ir nebrangiai daro manikūrus ir pedikiūrus. svilpiu liuks
Man rodos ir depiliacijas daro :) 865904221
 
lukrecija12Data: Trečiadienis, 2015-06-10, 1:43 PM | Žinutė # 15
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 11
Apdovanojimai: 0
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
Man tai labai patinka, kad būna padarytas gražus pedikiūras , bet pati namų sąlygomis negaliu tokio pasidaryti, nes niekada nesulaukiu kol lakas pilnai nudžiūva :)
 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Pedikiūras (informacija)
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:


Copyright MyCorp © 2024