...
 Strijos ir celiulitas - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Strijos ir celiulitas (informacija)
Strijos ir celiulitas
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 11:37 PM | Žinutė # 1
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Pasidalinkime informacija kaip atsikratyti strijų ir celiulito

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-04-25, 3:16 PM | Žinutė # 2
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Kas yra strijos: liga ar odos defektas?

Strijos – tai šviesiai rožiniai ar balti į randus panašūs odos ruoželiai, atsirandantys ant pilvo, krūtų, sėdmenų, pažastyse bei kitose kūno vietose. Strijų atsiradimo priežastis – susilpnėjusios dermos (giliojo odos sluoksnio) elastinės skaidulos, sutrikusi elastino ir kolageno gamyba. Tai ne liga, o estetinis odos defektas, skirtingai nuo celiulito, kankinantis tiek moteris, tiek vyrus.

Priežasčių yra daug – tai nutukimas (10 proc.), nėštumas (50 proc.), endokrininiai sutrikimai (60 proc.). Kai strijos yra raudonos, t.y. „šviežios“, jas dar galima panaikinti taikant kompleksinį gydymą. Laikui bėgant jos šviesėja ir plečiasi. Kai pasidaro baltos, tampa panašios į randus.

Kodėl formuojasi strijos?

Literatūroje yra nurodomos atrofinės, steroidinės, nėštumo strijos. Pirmiausia toje odos vietoje, kur ji labiausiai įsitempia, atsiranda melsvai rausvų, vėliau – balkšvai gelsvų linijų. Strijos – skirtingo ilgio ir pločio, dantytu kraštu, aiškiai apibrėžtos, panašios į vėduoklės formą. Histologiškai epidermis yra atrofiškas, dermos kolagenas – homogenizuotas, elastinės skaidulos beveik dingsta, o ties strijų kraštu jos išsipūtusios ir susisukusios.

Strijų gali atsirasti dėl įvairių priežasčių. Jų būna net paaugliams – net 70 proc. mergaičių ir 30 proc. berniukų brendimo laikotarpiu atsiranda strijų. Tuomet atsiradusios strijos dažniausiai lokalizuojasi juosmens, kryžmens, šlaunų, klubų srityse.

Šis odos defektas vargina net 90 proc. nėščių moterų, ypač nuo šeštojo nėštumo mėnesio. Laukiant kūdikio strijų dažniau atsiranda ant krūtų, apatinėje pilvo dalyje, ant klubų, vidinėse šlaunų srityse. Strijos taip pat gali formuotis, jei žmogus serga Kušingo liga ir ilgai vartoja gliukokortikoidų (tiek išoriškai, tiek ir į vidų). Nors moksliniai eksperimentai įrodė, kad esant tik mechaniniam tempimui strijos išsivysto retai, vartojant gliukokortikoidų strijų atsiranda būtent labiausiai tempiamose odos srityse. Strijų paprastai atsiranda išilgai odos tempimo linijų. Ilgalaikis steroidinių preparatų vartojimas (į vidų) taip pat skatina strijų išsivystymą. Paauglystėje labai individualiai ir atsakingai reikėtų vartoti geriamuosius hormoninius vaistus. Strijų gali atsirasti ir sergant sunkiomis infekcinėmis ligomis, pavyzdžiui, šiltine, tuberkulioze. Taip pat diagnozavus auglį pilvo ertmėje ar išsivysčius ascitui. Endokrininių sutrikimų atvejais, kai staiga priaugama daug svorio, strijų atsiranda ant pilvo, šlaunų, pažastyse, žastų srityje.


Kokia yra strijų profilaktika ir gydymas nėštumo metu?

Dėl gydymosi metodikos geriausia kreiptis į gydytoją dermatologą ir gydytoją kosmetologą. Jie jums gali pasiūlyti individualią „gelbėjimosi“ programą. Yra taikomas kompleksinis gydymas – tai įvairūs kremai, mezoterapija bei endermologija. Kremus, skirtus krūtinei, šlaunims, sėdmenims, geriausia naudoti kaip profilaktinę priemonę, ypač nėštumo metu. Tai italų firmos „Mamma Donna “ produktai, pradedami vartoti jau 3-4 nėštumo mėnesį. Taip pat galima vartoti kremą “Elastogyn”, šio kremo svarbiausios veikliosios medžiagos: afrikinio pigio ir dirvinio asiūklio ekstraktai turtingi fitosterolais ir flavanoidais, atnaujina ir padidina odos elastingumą, stangrumą, gerina kraujotaką, drėkina. Vartojant specialius kremus oda išlieka elastinga, tai saugo nuo strijų atsiradimo iki gimdymo. Jei kremus naudosime vėliau, pavyzdžiui 4-5 nėštumo mėnesį, tuomet sumažės strijų ryškumas. Šie kremai tinka tiek pilvui, tiek krūtims, tiek šlaunims. Idealu juos naudoti 5-6 nėštumo mėnesius ir kurį laiką po gimdymo. Juk tik gimus kūdikiui paaiškėja, kiek ir kur yra strijų. Skiriant individualų gydymą, žinoma atsižvelgiama į norą ir finansines galimybes.

Vienas naujausių metodų – mezoterapija. Ši procedūra yra skiriama kuo anksčiau, kai strijos dar yra raudonos, tuomet galima tikėtis gerų rezultatų. Kaip tai atliekama? Į striją įšvirkščiama įvairių veikliųjų medžiagų mišinių ir dirbtinai sukeliamas uždegimas, kurio metu stimuliuojama kolageno ir elastino gamyba. Pradėjusios trūkinėti elastino skaidulos sutvirtėja, o strija nyksta. Kai strijos yra senos ir skaidulų įtrūkis jau įvykęs, padėti negalima. Tai jau trofinis randas. Mezoterapijos procedūrą gali atlikti tik gydytojas. Jis geriausiai įvertina paciento odos būklę ir paskiria seansų kiekį.

Taip pat siūloma endermologija – vakuuminis limfodrenažinis masažas. Tai veiksmingas ir nepavojingas gydymo metodas. Vakuuminis vibruojamasis masažas sustiprina odos jungiamuosius audinius, pagerina kraujotaką, limfos cirkuliaciją, toksinų šalinimą. Sumažėja kūno apimtys, gerėja odos kokybė. Patariama atlikti apie 10 seansų.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-04-25, 3:21 PM | Žinutė # 3
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Ozonoterapija

Koviniame kosmetologo arsenale, skirtame kovai su strijomis, yra ir ozonoterapija. Šiuo atveju ozonoterapijos poveikis yra anticeliulitinis. Ozonas atkuria mikrocirkuliaciją, stimuliuoja organizmo oksidacinius atsinaujinimo procesus, taip pat pagerina ląstelių aprūpinimą energija, kitaip tariant, jas "atgaivina", stimuliuoja apykaitos procesus jungiamajame audinyje, kuris išsidėstęs strijų zonose. Strijos pradeda įgauti sveikos odos spalvą ir pasidaro lygesnės.

Ozonoterapija kontraindikuotina, jeigu yra sutrikęs kraujo krešėjimas, sergate hipertireoze (padidėjusi skydliaukės veikla), esate alergiška ozonui, jus vargina mėšlungis, persirgote ūminiu miokardo infarktu. Rekomenduojamas kursas – 5 – 10 procedūrų.

Injekcijos

Pakankamai efektyvus ir populiarus strijų gydymo metodas yra mezoterapija. Procedūros esmė – specialaus preparato suleidimas į pakenktas zonas. Šios mikroinjekcijos stimuliuoja kraujotaką ir medžiagų apykaitos procesus.

Kai kuriose klinikose mezoterapija taikoma ir tokiai delikačiai sričiai kaip krūtys. Tiesa, tik po privalomos gydytojo mamologo konsultacijos. Šiai moters kūno "teritorijai" naudojami nehormoniniai preparatai (pavyzdžiui, homeopatiniai, pagaminti iš struktūrinių baltymų, hialuroninės rūgšties ir t.t.). Jie pagerina odos mikrocirkuliaciją, audiniuose vykstančią medžiagų apykaitą, sutvirtina struktūrinius odos baltymus (kolageną, elastiną), pašalina patinimus, pasižymi venas tonizuojančiu efektu. Taigi oda atgauna normalią struktūrą, pagerėja audinių medžiagų apykaita, o strijos išsilygina.

Vis didesnį populiarumą įgyja embrioninių preparatų, kurie stimuliuoja elastino ir kolageno gamybą, injekcijos. Jaunos moterys net ir po pirmos tokios injekcijos pastebi rezultatą. Tiesa, procedūra kainuoja nemažai. Ne pigesnis malonumas – strijų sumažinimas naudojant "New – Fill" preparatą. "New – Fill" – tai negyvūninės kilmės hidrogelis. Preparatu užpildomos raukšlės ir odos įdubimai. Tai sintetinis, biosuderinamas ir biotirpus polimeras, neveikiantis imuninės sistemos. Strijų sumažėjimą lemia, pirma, greitas mechaninis poveikis (geliu užpildoma įtrūkimo sritis), antra, po kurio laiko kaip atsakas į implantą dermoje pradedamas gaminti naujas kolagenas ir įtrūkimo sritis užsipildo jau kolageno skaidulomis. "New – Fill" švirkščiamas švirkštu sukėlus vietinę nejautrą (dūrio vieta patepama anestezuojančiu kremu). Priklausomai nuo pažeistos zonos ploto, prireikia 1 – 4 flakonų preparato.

Pilingas

Strijas galima išbalinti, padaryti mažiau pastebimas į pagalbą pasitelkus pilingą. Šviežiems ir nedideliems įtrūkimams kosmetologai "paruošė" paviršinį glikolio rūgšties pilingą. Labiau užleistiems atvejams – vidutinio gilumo trichloracto arba fenolinės rūgšties pilingą. Gilus pilingas šioms problemoms spręsti nenaudojamas, nes oda įtrūkimų zonoje jau ir taip išplonėjusi.

Krūtinės odai naudojamas paviršinis pilingas su vaisių rūgštimis arba glikolio pilingas. Po procedūrų oda pasidaro lygi, švytinti, atjaunėja. Išsilygina strijų reljefas, susitraukia jų kraštai ir sutrumpėja skersmuo.

Kartais pilingas kaitaliojamas su mezoterapija.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-04-25, 3:23 PM | Žinutė # 4
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Abdominoplastika

Ypatingai didelės strijos, randiniai plyšimai šalinami chirurginiu būdu. Šį metodą galima taikyti tik praėjus 2 – 3 savaitėms baigus maitinti krūtimi arba praėjus 6 mėnesiams po gimdymo, jeigu moteris krūtimi nežindo. Bet dažniausiai pilvo plastikos operacijų griebiamasi, kai strijos jau senos, o taikant kitus metodus nesulaukiama akivaizdžių rezultatų.

Radikalus problemos sprendimo būdas – tai abdominoplastika. Indikacijos operacijai – ne tik susidariusios strijos, bet ir nukaręs pilvas (numetus daug svorio, dėl amžinių pakitimų arba po nėštumo); pilvo raumenų silpnumas ir išsitempimas, dėl ko nusileidžia pilvo ertmės organai; neestetiškai atrodantys randai, likę po buvusių operacijų. Operacija atliekama sukėlus nejautrą ir trunka apie 40 minučių, o jeigu reikia koreguoti ir bambą, tęsiasi 1 valandą ir 20 minučių. Paprastai pjaunama horizontaliai priekinėje pilvo sienoje (Cezario pjūvio zonoje); audinių perteklius žemiau bambos pašalinamas kartu su randiniais odos pakitimais; nėštumo metu išsiskyrę priekinės pilvo sienos raumenys sutraukiami taip, kad jų padėtis ir tonusas būtų normalūs; operacijos pabaigoje siuvama kosmetinėmis siūlėmis, paliekami drenai, dedamas sterilus tvarstis ir užklijuojama pleistru.

Atlikus tokią procedūrą pasiekiama gerų rezultatų, tačiau turėkite galvoje, kad po abdominoplastikos ant pilvo lieka randas, kurio dydis priklauso nuo problemos išreikštumo ir operacijos atlikimo būdo. Šiandien klinikose tvirtinama, kad po šios operacijos siuvama intrakutanine siūle ir žymių visiškai nelieka.

Po abdominoplastikos būtina nešioti kompresinius apatinius, reikalingas reabilitacijos kursas. Tai gali būti ir individualiai parinktos skirtingos masažo technikos. Kad rezultatas būtų geresnis, būtina ne mažiau kaip 10 procedūrų.

Geriau išvengti negu gydyti

Strijų profilaktika – varginantis procesas. Bet patirtis rodo, kad tai efektyviau, nei kovoti su atsiradusiais įtrūkimais. Todėl:

• Stenkitės, kad svoris būtų stabilus. Priaugus daug svorio (net jeigu paskui jį ir numesite), tikrai atsiras strijų.

• Teisingai maitinkitės. Mažiau valgykite saldžių, miltinių ir daug angliavandenių turinčių patiekalų. Į racioną įtraukite daugiau baltymų, iš kurių sintezuojamas kolagenas ir elastinas, taip pat daržovių.

• Protingai užsiimkite sportu. Krūvį reikia didinti palaipsniui, kad odos augimas atitiktų jos ištempimą.

• Nėštumo metu imkitės atsargumo priemonių. Nešiokite diržą. Profilaktikai puikiausiai tiks masažas, kontrastinis dušas, masažas su masažuokliu arba šepečiu. Reguliarus odos masažas turi dar vieną teigiamą savybę – padeda išvengti celiulito. Nuo trečio nėštumo mėnesio būtina naudoti specialias priemones: gelius, tepalus ar kremus. Priemonių nuo strijų sudėtyje yra maistinių medžiagų, silikono, drėkinančių komponentų, natūralaus elastino ir kolageno. Jų poveikis pagrįstas elastino ir kolageno sintezės stimuliacija. Naudodama tokias priemones, galėsite išvengti strijų atsiradimo.

• Maitinančios motinos privalo specialiai prižiūrėti krūtis. Nešiokite liemenėles, pasiūtas iš natūralių audinių. Kiekvieną dieną krūtis apiplaukite kambario temperatūros vandeniu ir nušluostykite jas šiurkščiu rankšluosčiu. Tai ne tik apsaugo nuo mastito, bet ir užgrūdina odą bei užkerta kelią strijų atsiradimui.


Mitai apie strijas

Strijos ypatingai išryškėja įdegusios odos fone, būtent todėl dauguma mano, kad strijų atsiradimas susijęs su įdegiu.
Dar vienas populiarus mitas – tai įsitikinimas, kad strijų atsiradimo rizika padidėja sulaukus 30 metų. Tai absoliučiai klaidinga, nes būtent jaunas organizmas yra jautriausias bet kokiems hormonų balanso pokyčiams, o tai reiškia, ir strijų atsiradimui. Taigi šia prasme vėlyvas gimdymas yra mažiau rizikingas.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-04-25, 3:31 PM | Žinutė # 5
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Celiulito šalinimas

Daugelis moterų gyvena kankinamos celiulito, net jaunos ir lieknos merginos kenčia nuo „aplesino žievelės“ odos. Ar žinote, kad celiulitas, tai ne tik kosmetinė problema, bet ir sveikatos sutrikimo ženklas. Daug gydymo įstaigų siūlo įvairių masažų bei brangių celiulito šalinimo programų. Norėčiau Jums patarti, kaip galite žymiai sumažinti celiulito atsiradimo priežastis arba jį naikinti ir be gydytojo bei brangių kosmetinių procedūrų. Aišku priklausomai kokioje stadijoje yra Jūsų celiulitas. Galbūt be specialių programų jau ir nebegalėsite išsiversti, tačiau pabandyti pagerinti situaciją verta.

Iš kur Atsiranda celiulitas? Tai riebalinių ląstelių padidėjimas, kuri susijęs su padidėjusiu vandens susikaupimu audiniuose. Celiulitas atsiranda dėl kiekvienos moters individualios hormoninės veiklos bei gyvenimo būdo. Pateikiame keletą būdų kaip kovoti su celiulitu.

Mitybos svarba. Svarbiausia suprasti kad esmė slypi ne tik tame, kokį kiekį maisto suvartojate, bet ir koks maisto poveikis jūsų organizmui. Galite kiaurą dieną nieko nevalgyti, tačiau vistiek būsite apkūni. Taip yra todėl, kad jogurto indelių ar kefyro nelaikote maistu. Nors iš tiesų yra priešingai. Atminkite, kad nieko nevalgydamos, bet visą dieną kad ir darbo reikalais bendraudama nuolat gurkšnosite vyną ar kitus alkoholinius gėrimus, Jūsų organizmas gaus profesionalaus futbolininko dienos kalorijų normas.

Taigi neužmirškite subalansuotos mitybos su daugybe balastinių medžiagų, vitaminų bei mineralų. Kiek galima dažniau valgykite šviežius produktus, venkite greito maisto bei mikrobangų krosnelėje pašildytų pusfabrikačių.

Visuomet valgykite reguliariai ir ramiai.

Įsiklausykite į savo tikruosius poreikius, pati suprasite kada jūsų organizmui maisto jau pakanka. Įvertinkite savo gyvenimo aktyvumą ir taip pasirinkite jums reikalingą kalorijų kiekį.

Kiti faktoriai, skatinantys celiulitą.
Rūkymas, alkoholis, pernelyg siauros kelnės, aukštakulniai batai, sėdimas darbas, ilgos saulės vonios, kontarceptinės tabletės.

Judėjimo svarba. Jei norite subalansuoti per didelį kalorijų kiekį, nuolat judėkite. Kūno aktyvumas pagyvina visus medžiagų apykaitos procesus, pagerina raumenų ir organų aprūpinimą krauju.

Darykite specialius pratimus skirtus pilvui ir klubams, kojų užpakalinės dalies raumenims, stangrioms šlaunims ir blauzdoms.

Šlakų šalinimas. Visa tai galima padaryti geriant šviežias daržovių sultis, šlakus šalinančias arbatas. Per dieną išgerkite mažiausiai du litrus skysčio.

Kosmteika. Naudokite kosmetiką su veikliosiomis medžiagomis skatinančiomis kraujotaką. Rozmarinas, eukalipto aliejus, imbiero aliejus ir kt. Atlikite kūno pilingą. Masažuokite odą natūraliomis medžiagomis – augalinės kilmės aliejais, dumblių bei gebenių ekstraktais. Galite naudoti specialias pirštines arba ratukus.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-04-25, 3:32 PM | Žinutė # 6
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Pateikiame keletą kosmetikos priemonių, kurias galite pasigaminti namuose.

1/4 stikonės kavos tirščių užpilama 3 šaukštais riebios grietinėlės, įberiame 3 šaukštelius jūros druskos ir išmaišome. Šiuo mišiniu sukamaisiais judesiais masažuojame problemines vietas.

4 arbatinius šaukštelius medaus pašildykite. Atskirame indelyje sumaišykite po 2 lašus citrinų ir apelsinų, bei 6 lašus greipfurtų aliejaus. Viską sumaišykite, užtepkite ant delnų ir masažuokite problemines vietas iš pradžių sukamaisiais judesiais, o vėliau delnus prispauskite prie kūno ir atplėškite 15 kartų. Po procedūros vsiką nuplaukite šiltu o vėliau vėsiu vandeniu. Procedūrą kartokite kas antrą dieną, 2 savaites.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-04-25, 3:38 PM | Žinutė # 7
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs

Celiulitas gali tapti problema jau peržengus penkioliktuosius metus. Apie jo atsiradimą ir kovą su juo kalbėta ir rašyta daug, tačiau, rodos, naudos jokios. Atidžiau pažvelgusios šį reiškinį regime ant šlaunų, sėdmenų, pilvo. Galbūt pradedame nuo pagrindinių klausimų - kas yra celiulitas, ar galima jo išvengti, o gal panorėjus pavyktų „apelsino žievelės" atsikratyti?

Kas tai?

Celiulitas (lot. cellula - „ląstelė") - tai specifinis moterų riebalinės medžiagos pakitimas, kuomet dėl įvairių faktorių (kurie iki galo dar neišaiškinti) sutrinka mikrocirkuliacija ir limfos atitekėjimas. Tada odos paviršiuje atsiranda kauburėliai, taip vadinama apelsino žievelė. Kraujas padeda pasišalinti riebalams iš riebalinių ląstelių, o celiulitinis audinys mažai aprūpinamas krauju. Taip pat ląstelės sukaupia daug toksinų. Ląstelių sienelės storėja, tvirtėja ir dar labiau sunkina riebalų pasišalinimą.

Dėl to oda praranda stangrumą, elastingumą, greičiau pastebimi nelygumai. Labiausiai celiulito „kandžiojamos" vietos - šlaunys, klubai ir sėdmenys. Pagal gamtos dėsnius būtent šioje srityje organizmas kaupia riebalus, tai genetiškai užprogramuota tam, kad moteris išnešiotų kūdikį.

Celiulitas atsiranda negreit, jis vystosi po truputį ir pakopomis. Metai reikšmės neturi, celiulitas pažeidžia tiek keturiolikmečių, tiek keturiasdešimtmečių, tiek stambių, tiek smulkių moterų tam tikras kūno dalis.

Koks jis būna?

Paprastai kosmetologai skiria keturias celiulito stadijas:

Pirmoji - beveik nepastebima, įdubimai klubų ir sėdmenų srityse regimi tik stipriai sužnybus odą.

Antroji - odos nelygumai matosi tada, kai sėdima ir oda tam tikrose srityse prispausta.

Trečioji - matosi net gulimoje padėtyje.

Ketvirtoji - celiulitas tiek paplitęs, kad jo kone neįmanoma išnaikinti.

Tam, kad atsikratytumėme celiulito, reikia apsišarvuoti kantrybe, kadangi šis lėtai pasirodo ir dar lėčiau nyksta.

Maisto papildai

Maisto papildai - vienas iš būdų, padedančių greičiau atsikratyti nepageidaujamų celiulito reiškinių. Panašiai kaip masažas papildai gerina kraujotakos sistemą, padeda skaidyti ir šalinti riebalus, tačiau veikia iš vidaus. Suderintas su sveika gyvensena šis medicininis išradimas suteikia dvigubą naudą: sulieknėjimą ir gerą savijautą.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-16, 5:14 PM | Žinutė # 8
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Kodėl celiulitas sunkiai gydomas?

1. Dietomis celiulitą nenugalėti todėl, kad riebalinės ląstelės ,,užrakinamos “ jungiamojo audinio susiformuotuose ertmėse ir atskirtos nuo bendros medžiagų apykaitos organizme.
2. ,,Užrakintas“ mases sunkiai išjudinti ir suardyti, nes tam trukdo sukietėjusio jungiamojo audinio pertvaros, dėl to kraujas ir limfa neturi priėjimo prie riebalinių ląstelių, negali atstatyti jų normalios būsenos.
3. Ertmės, suformuotos iš jungiamojo audinio ir perpildytų riebalinių ląstelių labiau primena korio struktūrą. O kaip žinoma, tai viena iš tvirčiausių formų gamtoje, todėl visų faktorių visima neleidžia greitai ir veiksmingai nugalėti celiulito.
Visas procesas vystosi nepastebimai, o kai tampa pastebimas- jungiamasis audinys jau pakinta, ir atstatyti jį atgal neįmanoma. Todėl sumažinti celiulito požymius galima, pilnai atsikratyti – ne.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-16, 5:15 PM | Žinutė # 9
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Gydymo budai:
Celiulitas lėtinė liga ir savimi reikia rūpintis nuolat. Visi siūlomi celiulito gydymo metodai ir taikomos priemonės daugiau ar mažiau susijusios su masažu.
Kovojant prieš celiulitą tinka visos priemonės, kurios gerina kraujotaką ir limfotaką ( masažai, fizinis aktyvumas, vandens procedūros, įvyniojimai), tirpina riebalus ( specialios kosmetinės priemonės, elektrolipolizė ), gerina deguonies ir maistingų medžiagų pasisavinimą audiniuose (jonizuoto deguonies inhaliacijos, organizmo ir odos valymas).
Vienas iš veiksmingų būdų – masažas. Nesvarbu, ar jį atlieka masažistas, ar moteris pati masažuoja kūną specialiais šepečiais, masažuokliu ar guminėmis masažui skirtomis taurėmis.

Endermologija (masažai)

Anticeliulitinis masažas – paprastai yra gilesnis, stipresnis (ir skausmingesnis) nei įprastas. Jis atliekamas norint išjudinti riebalų, skysčių sankaupas, pagerinti kraujotaką. Jis paprastai trunka apie 30-60 minučių. Papildomai galima tepti specialiais anticeliulitiniais kremais, geliais, kaukėmis. Masažas naudingas net ir tais atvejais, kai jau reikalingas medikamentinis gydymas. Seanso kaina 30 lt – 60 Lt.
Endomasažas. Viena endomasažo (kai veikiama ultragarsu ir vakuumu) procedūra prilygsta dešimčiai masažų rankomis. Endomasažas – tai giluminis audinių masažas, veikiantis hipodermio lygiu. Skirtumas tarp šio ir rankomis atliekamo masažo yra tas, kad pirmuoju atveju masažuojama siurbiant, o antruoju – spaudžiant audinį. Siurbiant atpalaiduojamos vidinės kraujagyslės, pagerėja audinių aprūpinimas limfa ir krauju, maisto medžiagomis. Padidėja paviršinio odos sluoksnio elastingumas, gerėja tekstūra ir tonusas. Yra specialios endomasažo programos lengvam, vidutiniam bei sunkiam celiulitui gydyti. Seanso trukmė – 40 minučių. Norint pasiekti kosmetinį rezultatą, rekomenduojama atlikti ne mažiau kaip 10 procedūrų. Endomasažo procedūrų negalima taikyti moterims, kurių venos išsiplėtusios, taip pat toms, kurioms įstatytas širdies stimuliatorius ar yra susiformavusių krešulių. Jei moteris nėščia, negalima daryti procedūrų pilvo srityje.
Vakuuminis masažas. Vakuuminis masažas veikia panašiai kaip siurblys – celiulito pažeistos vietos veikiamos nekintamu ir pulsuojančiu vakuumu. Šis celiulito naikinimo metodas ypač padeda esant vidutinei bei sunkiai jo formai, kai celiulito pažeistos vietos ant šlaunų, sėdmenų, pilvo, rankų ir kitur yra aiškiai pastebimos. Po procedūrų mažėja kūno apimtys, tampa mažiau pastebimos strijos. Vakuuminis masažas skatina odos ir poodžio mikrocirkuliaciją, limfos apytaką, gydo net įsisenėjusį celiulitą, mažina audinių patinimą, randus, likusius po įvairių operacijų. Vakuuminis masažas ne tik mažina celiulito požymius, bet ir lieknina.
Endermologiją (masažas maigymu). Naudojamas patentuotas aparatas. Prietaisas juda ant celiulito pažeistų vietų, oda apsaugoma nailonine kojine. Audiniai, neigiamo slėgio pagalba, įtraukiami į aparatą ir du besisukantys voleliai maigo audinius. Poveikis nukreiptas į jungiamojo audinio struktūros stiprinimą ir limfos drenažo gerinimą. Procedūrą galima atlikti du kartus per savaitę, ji užtrunka 10-45 minutes. Atsižvelgiant į didelę procedūros kainą, abejotina ar tai taps efektyvia celiulito gydymo priemone.
Limfodrenažas. Gydant celiulitą svarbiausia yra suaktyvinti limfą. Tai atliekama mechaninio limfodrenažo aparatu. Ant kojų, rankų ar pilvo uždedami specialūs rankogaliai, kuriais didelio oro slėgio bangos ritmiškai “stumia” limfą iš galūnių, pašalindamos skysčių perteklių ir šlakus. Prieš tai atskiras kūno dalis ištepa įvairiais limfos apytaką, riebalų skilimą skatinančiais kremais, odą stangrinančiais koncentratais, apvynioja specialia plėvele. Vienos procedūros kaina 65- 95 Lt.
Celiulito gydymas aparatu Vela SmoothTM VelaSmooth prietaisą (infraraudonųjų spindulių šviesa ir radiodažnių energija yra derinama su vakuuminiu siurbimu ir mechaniniu volelių masažu. Celiulito gydymas, kūno formų korekcija bei odos stangrinimas prietaisu “VelaSmooth” (80 – 290 Lt).
Įvyniojimai. Kai celiulitas yra labiau išplitęs ir labiau pastebimas, tik kasdieninės priežiūros namuose nepakanka. Kosmetikos kabinetuose atliekama speciali įvyniojimo procedūra, panaudojant jūros dumblius. Pacientas įvyniotas guli 30-45 minutes. Tai suteikia dvejopą naudą – lieknina kūno linijas ir mažina nepatrauklius celiulito simptomus. Šios procedūros metu šildoma oda, skatinama medžiagų apykaita, kraujotaka. Po kiekvieno seanso oda švelnėja, gerėja limfos nutekėjimas, o riebalų sankaupos tampa vis mažiau pastebimos. Įvyniojimus rekomenduojama atlikti du kartus per savaitę ar rečiau, atsižvelgiant į celiulito laipsnį bei finansines galimybes lankytis grožio salone. Vienos procedūros kaina 40- 150 Lt.
 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-16, 5:15 PM | Žinutė # 10
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Nekontaktinio gydymo procedūros
Elektrolipolizė. Moderniausias ir efektyviausias liekninimo būdas ar celiulito gydymas – riebalų skaidymas moduliuota elektros srove. Kompiuterinis aparatas “tirpina” riebalus aktyvuojant organizmo fermentines sistemas. Tuo pačiu efektyviai stangrinamas ir jungiamasis audinys. Vienos procedūros kaina 65Lt- 95Lt.
Magnetinė terapija. Tai gydymas naudojant prietaisus, kurie generuoja statinį magnetinį lauką arba kintamą (pulsuojamąjį) žemo dažnio (0,1–100 Hz) magnetinį lauką. MT taikoma uždegimui slopinti, patinimui bei skausmui mažinti, audinių mikrocirkuliacijai, regeneracijai ir trofikai gerinti. Svarbus metodo privalumas – pakankamas ir tolygus magnetinio lauko skvarbumas pro audinius ir galimybė taikyti kaip nekontaktines gydymo procedūras.
Ultragarso terapija. Tai beskausmė procedūra, skirta III – IV celiulito laipsniams gydyti. Kadangi ultragarso bangos pasiekia riebalines ląsteles pakankamai giliai ir skaido jas į smulkesnes daleles – dėl to tai žymiai efektyvesnis būdas pagerinti ypač probleminių vietų būklę.
Lazerinė terapija. Išorinis gydymas lazeriu vyksta švitinant tam tikras kūno zonas ir vietas.Šviesa prasiskverbia pro audinį labai giliai ir gerina pažeistų audinių medžiagų apykaitą, skatina regeneraciją.Toks gydymas visiškai neskausmingas ir patogus. Lazerio terapija reguliuoja metabolizmą, mikrocirkuliacijos sistemą, slopina uždegiminius procesus.

Intervencinės priemonės
Liposakcija – pasaulio kosmetinėje chirurgijoje dažniausiai taikoma procedūra. Tačiau šis gydymas neretai turi neigiamų pasekmių – mirtingumo, kai kurių susirgimų rizika, kaip antai: plaučių embolija, pooperaciniai randai, hematomos, įvairūs odos pažeidimai. Vis dėlto taikant liposakciją, po kurio laiko pageidautina papildomai atlikti palaikomąsias procedūras.
Mezoterapinis celiulito gydymas – tai metodas, kai įvedami vaistiniai preparatai, kurie pasiekia odos ląsteles ir pagerina mikrocirkuliaciją bei ląstelių mitybą. Mezoterapinio gydymo teigiamą rezultatą sudaro: terapinis adatos poveikis odai, specifinis vaistų poveikis, refleksogeninis poveikis kitiems organams ir sistemoms. Ši metodika efektyvi tik kompleksiškai ją taikant ir naudojant visus kitus efektyvius gydymo variantus. Vienos procedūros kaina 150-250 Lt.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-16, 5:16 PM | Žinutė # 11
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Pagalbinės priemonės
Jonizuoto deguonies inhaliacijos. Procedūrų metu žymiai pagreitina medžiagų apykaitą. Aktyvaus deguonies inhaliacijos pagreitina anticeliulitinių procedūrų efektyvumą. Vienos procedūros kaina 15 -25 Lt.
Anticeliulitinės kosmetinės priemonės padeda pasišalinti skysčiams, atgaivina lipoidinį odos sluoksnį ir ją stangrina, išvalo odos poras, gerina kraujotaką. Tinka įvairūs geliai, specialūs kremai, kurių sudėtyje yra levandų, rozmarinų, sandalmedžio, kiaulpienių ekstraktų .Tai pat priemonės su jūros dumblių ekstraktais, įvairiomis mineralinėmis medžiagomis, kofeinu ir vitaminais.

Celiulito profilaktika
1. Sveikai maitintis. Valgyti mažomis porcijomis, bet dažniau.
2. Atsisakyti rūkymo, sumažinti alkoholio vartojimą.
3. Daugiau gerti vandens ( apie 1,5 l parai), natūralių sulčių, vaistažolių arbatos.
4. Atsisakyti pernelyg aptemptų rūbų, ilgai neavėti aukštakulnių batelių.
5. Aktyviai judėti.
6. Tinkamai prižiūrėti odą.
7. Vengti stresų ir vidurių užkietėjimo.
8. Vartojant hormoninius preparatus stebėti savijautą ir kontroliuoti kūno svorį.

Nepamirškite! Anticeliulitiniai preparatai tik palengvina riebalų išsiskirimą iš riebalinių ląstelių, bet tam, kad jų netektų, organizmas turi juos sudeginti fizinio krūvio metu . Anticeliulitinių preparatų tikslas – sukelti riebalų skilimą riebalinėse ląstelėse. Naudojant tokius preparatus reikia kantrybės ir sistemiškumo. Anticeliulitinis kremas padeda suskaldyti riebalus iki riebiųjų rūgščių, kurios vėliau patenka į kraują ir tampa lengvai prieinamu energijos šaltiniu, o fizinio krūvio metu yra sudeginamos, tokiu būdu organizmas jų atsikrato. Jeigu šių preparatų naudojimą nesuderinsime su fiziniu krūviu, tai išsiskyrę riebalai vėl bus atidėti riebalinėse ląstelėse. Išeitis – preparatų naudojimą suderinti su kūno masažu.

Nepamirškite! Kiekvieną rytą, padarius mankštą ir nusiprausus, problemines odos vietas išmasažuoti šepečiu po dušu arba trinti sausą – ir viena, ir kita skatina kraują ir limfą geriau cirkuliuoti. Oda sutepkite greitai įsigeriančiu kremu nuo celiulito ar pieneliu. Porą kartų per savaitę prausiantis patariama naudoti kūno šveitiklį (pilingą) kūno odai atnaujinti, kad oda veiksmingiau galėtų pasisavinti veikliąsias medžiagas. Vakare, prieš miegą, įtrinti specialiu anticeliulitiniu kremu. Pradžioje šias procedūras reikėtų daryti kasdien, vėliau – kelis kartus per savaitę.
Nesiliaukite rūpintis savimi. Celiulitui nebeliks vietos Jūsų gyvenime.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-16, 5:45 PM | Žinutė # 12
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Pasigaminkite anticeliulitinį muilą

Muilas, kurio sudėtyje yra kavos, alyvuogių aliejaus ir jūros druskos, panaikina suragėjusį odos sluoksnį, ją tonizuoja, padaro švelnią, padeda kovoti su celiulitu. Skamba viliojamai? Jei turite laiko ir noro, jį pasigaminti nesunku ir pačioms.

Reikės: dviejų puodų tokio dydžio, kad vienas tilptų į kitą; tarkos muilui sutarkuoti; formelių muilui, šaukšto; guminių pirštinių; marlinės kaukės ir apsauginių akinių (tiks ir nuo saulės).

Ingredientai: 2 muilo po 90 g (geriausiai tinka vaikiškas) gabalėliai, 4 šaukštai alyvuogių aliejaus, 100 ml karšto virinto vandens, 4 šaukštai kavos tirščių, 3 šaukštai rupios jūros druskos.

Gaminimas

1. Pasiruoškite vietą, kurioje gaminsite muilą. Stalą apdenkite plėvele. Užsidėkite kaukę ir akinius. Jie reikalingi tam, kad muilo “dulkės” neerzintų akių ir kvėpavimo takų.

2. Stambia tarka sutarkuokite muilą. Į didesnįjį puodą iki pusės pripilkite vandens, pastatykite ant viryklės ir palaukite, kol vanduo įkais. Tuo metu muilo tarkius suberkite į mažesnįjį puodą, supilkite aliejų.

3. Mažąjį puodą įstatykite į didįjį, kuriame vanduo turi būti užviręs. Pamažu maišykite muilą šaukštu, vis įpildamos po nedaug karšto virinto vandens. Jeigu nepavyko išvengti gumuliukų, sugrūskite juos grūstuve. Masė turi būti vientisa.

4. Į masę sudėkite kavos tirščius ir jūros druską. Kruopščiai viską išmaišykite (ne trumpiau nei 3 minutes).

5. Muilui gaminti skirtas formeles sutepkite alyvuogių aliejumi. Rankomis arba šaukštu į jas sudėkite gautą masę, gerai suspauskite.

Paprastai kambario temperatūroje muilas džiūsta 2-3 dienas.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-16, 5:46 PM | Žinutė # 13
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
SPA vakaras namuose

Kaip išsaugoti blaivų protą ir šaltus nervus netgi per krizę? Grūdintis, sveikai maitintis ir... palepinti save. Ir jei tavo piniginė šiuo metu alergiška SPA salonų kainoms – nenusimink: SPA nuotaika gali pasimėgauti ir namuose!

Ko reikia tobulam SPA? Gražaus ritualo, teikiančio atgaivą ir kūnui, ir sielai.SPA procedūros skirtos kūno relaksacijai ir gydymui. Veikdami per odą SPA komponentai aktyvuoja medžiagų apykaitos procesą, skatina kraujotaką, ištraukia iš organizmo toksinus ir šlakus, gerina bendrą savijautą. Po procedūrų oda tampa švelni ir stangri, o organizmas prisipildo gyvybinės energijos.

1. Atsipalaiduok. Išjunk telefoną, užsidaryk vonioje, užsidek keletą žvakių ir įsijunk ramią muziką su gamtos garsais. Niekur neskubėk, mėgaukis šia akimirka ir duok sau laiko atsijungti nuo dienos rūpesčių.

2. Kūno šveitimas. Išmėgink Senovės Japonijoje kadaise itin populiarų „sausą odos šveitimą“: natūralių šerių šepečiu švelniai sukamaisiais judesiais masažuok kūną pradėdama nuo pėdų ir kildama aukštyn. Taip pamasažuota ir nuvalyta oda vėl tampa glotnia ir švelnia it šilkas.

3. Aromatinė vonia. Į maloniai šiltą vonią įlašink keletą eterinio aliejaus lašų. Rožių aliejus padidins odos elastingumą ir stangrumą, apelsinmedžio aliejus pakels nuotaiką, citrinų aliejus padės kovoti su celiulitu.

4. Vėsi gaiva. Po vonios nusiprausk po maloniai vėsiu dušu, įtrink kūną drėkinamuoju kremu.

5. Metas pasirūpinti veidu. Nupraususi veidą tau tinkančiu prausikliu, 5-10 min. pakvėpuok garais virš dubenio su karštu vandeniu. Pravartu į jį įberti šiek tiek žolelių. Taip atsivers veido poros, oda pasirengs geriau priimti kosmetines priemones. Tada gali ant veido tepti drėkinamąją kaukę.

6. Jaukus pabaigos akordas. O dabar susisupk į šiltą chalatą ir ilsėkis.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-05-16, 5:47 PM | Žinutė # 14
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Ir kūnui, ir sielai

Šokoladinis masažas. Manoma, kad šokoladas veikia kaip puikus antidepresantas ir afrodiziakas. Šokoladinis kūno masažas mažina įtampą, stimuliuoja, gerina savijautą, o saldus kakavos aromatas suteikia malonių pojūčių ir kelia nuotaiką.

Šokolado terapija ne tik puiki atsipalaidavimo, aromaterapijos procedūra, bet ir efektyvi anticeliulitinė priemonė, kuri tonizuoja ir minkština odą.

Masažas su medumi
Medaus masažas yra refleksoterapijos atmaina.Medaus ir masažo derinys padeda išlaikyti gerą formą stresų ir perkrovų metu. Gilūs masažuotojo judesiai ir medaus tąsumas suaktyvina kraujotaką, tuo pagerindamas audinių bei vidaus organų aprūpinimą deguonimi ir reikalingomis medžiagomis. Medaus masažas taip pat atstoja viso kūno pilingą, oda tampa švari, švelni bei stangri. Medus puikiai absorbuoja toksinus ir šlakus, pagreitina jų pašalinimą iš organizmo. Po šio masažo kurį laiką visame kūne jaučiama maloni šiluma, todėl šis masažas ypač tinka šaltuoju metų laiku kaip profilaktinė priemonė prieš plaučių ligas, bronchitą, norint sustiprinti imuninę sistemą, celiulito mažinimui, nugaros ir sąnarių skausmams mažinti.

Ajurvedinis masažas
Aromatai visada buvo svarbūs žmonių gyvenime. Tūkstantmečiais žmonės žavėjosi grynaisiais kvapiųjų augalų ekstraktais, vertino jų gydomąsias savybes ir nepakartojamą aromatą. Masažas su kvapiaisiais eteriniais aliejais - tai dvasios ir kūno gydymas. Šio masažo esmė - rankų prisilietimo ir kvapų gydomųjų galių ryšys. Eteriniai aliejai įsigeria į kūną pro odą, taip pat įkvepiami masažo metu. Augalų eteriniai aliejai padeda sureguliuoti natūralią organizmo pusiausvyrą, stiprina imunitetą, pagerina kraujotaką, šalina toksinus. Patiriamas gilus atsipalaidavimas, išnyksta neigiamos emocijos ir sugrįžta dvasinė pusiausvyra.

Tibeto masažas
Tibeto ar taurės vakuuminis masažas - tai sena gydymo - sveikatingumo sistema, pagrįsta vakuumo veikimo principu, sukurto nuo stipriai prie kūno prispaustos taurės. Masažuojamo ploto paviršius padengiamas augaliniu aliejumi, po to taurėje sukuriamas vakuumas. Vakuumas po stipriai prispausta prie kūno taure iššaukia žymų vietinio kraujo pritekėjimą į audinius. Apykaitiniai, imuniniai, atstatomieji procesai audiniuose padidėja 10-100 kartų. Veikiant vakuumui išsiskiria prakaito ir riebalinių liaukų sekretai, į kurių sudėtį įeina: druskos, šlapimas, acetonas, tulžies rūgštys, kurios atitinkamomis koncentracijomis nuodija organizmą.

 
rasa85Data: Pirmadienis, 2011-09-26, 12:46 PM | Žinutė # 15
forumo tauškutė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 3663
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 1
Statusas: Atsijungęs
Ar tiesa, kad kremas nuo celiulito panaikins celiulitą?
MITAS. Celiulitas nėra liga ar kosmetinis defektas, tai normalus moters organizmo poreikis tam tikrose vietose kaupti riebalines atsargas, įtakotas hormonų.
Iki 1970 metų, kol žurnalas Vogue nepradėjo "kovos" su šia "liga", visi į jį žiūrėjo labai ramiai. Vogue nutiesė kelią didžiulei anticeliulitinių gaminių imperijai, kuri kasdien po keliskart primena mums, kad "apelsino žievelė" - didžiausia gėda :)
Kremai negali panaikinti celiulito, kadangi pati celiulito priežastis glūdi daug giliau, nei pasiekia kremas. Kremas gali tik pagražinti pačią odą.
Realiai sumažinti celiulito požymius galima tik dieta (negalima cukraus, miltinių patiekalų, riboti krakmolą), sportu ir labai skaudžiu masažu.
Iš natūralių priemonių galima paminėti specialų šveitiklį, kuriuo kasryt masažuojamos "probleminės" zonos - tai gali būti kava (+grietinė) arba rupi druska su įvariais aliejais.
Labiau mylėkite save :)
 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Strijos ir celiulitas (informacija)
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:


Copyright MyCorp © 2024