...
 Makiažas - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Makiažas (informacija)
Makiažas
AtileData: Penktadienis, 2010-04-23, 12:15 PM | Žinutė # 1
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
flo

Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 6:51 PM | Žinutė # 2
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Praktiškos gudrybės

Ar kada susimąstėte, kaip gali nustebinti pačios paprasčiausios priemonės ir produktai jei juos panaudosime neįprastai...

Makiažo pagrindas. Nedidelį kiekį makiažo pagrindo lygiai paskirstykite ant lūpų prieš naudojant lūpų dažus – lūpdažis išliks ilgesnį laiką.

Skaistalai, akių šešėliai. Nedaug liko Jūsų mėgstamiausių akių šešėlių ar skaistalų? Sumaišykite juos su vazelinu, turėsite kreminius akių šešėlius ar skaistalus.
Kreminiai skaistalai ant odos pasiskirsto lygiau nei birūs, suteikia natūralų spindesį.

Vazelinas. Prieš naudodamos akių šešėlius, (tose vietose, aplink akis) patepkite labai ploną sluoksni vazelino, šešėliai išliks ilgiau, o spalva bus intensyvesnė.

Kosmetinis pieštukas. Prieš pradedant drožti pieštuką, keletą minučių jį palaikykite šaltyje (šaldytuve, šaldymo kameroje ar pan.), bus lengviau drošti – neluš ir netrupės.

Blakstienų rietiklį keletą sekundžių pašildykite plaukų džiovintuvu. Blakstienos lengviau užsiries ir ilgiau laikysis užriestos. Būtinai prieš naudojant įsitikinkite ar neperšiltas, kad nenudegintumėt blakstienų.

Skysti akių kontūrų apvadai ar skysti lūpų dažai pašildyti rankose ar plaukų džiovintuvu lygiau dengia odą.

Plaukų lakas. Nepaklusnius, susivėlusius antakių plaukelius sutramdysite ant šukelių ar antakių šepetėlio užpurškę šiek tiek plaukų lako ir juo formuodami antakius.

Kvepalai. Užpurkškite šiek tiek mėgstamų kvepalų ant plaukų šepečio ir pašukuokite juo plaukus. Jūsų plaukai įgaus lengvą mėgstamo kvapo dvelksmą.

Cukrus. Įberkite truputį cukraus į kūno prausiklį (dušo želė) – gausis puikus kūno šveitiklis, oda bus švari ir švelni.
Tik nepamirškite gerai nuplauti (išplaukite ir dušą ar vonią), kad nuo cukraus neliktų lipnumo.

Plaukų kondicionierius ar balzamas. Turite nenaudojamą plaukų kondicionierių ar balzamą? Neskubėkite atiduoti draugei ar išmesti! Kondicionierius ar balzamas puiki priemonė skutant kojas. Kojos taps lygios ir švelnios.

Kūno losijonas. Šiltas kūno losijonas geriau susigeria į odą.

Lašai nuo akių paraudimo – taip pat kaip akis veikia ir spuogelius – mažina jų paraudimą.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 6:52 PM | Žinutė # 3
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Biri pudra: kaip teisingai pasipudruoti?

Biri pudra puikiai pasiskirsto ant odos, neužkemša porų, saugo nuo žalingo aplinkos poveikio bei riebaus blizgesio. Jos galima įsigyti pačių įvairiausių tonų. Kartais ji būna įpakuota kartu su specialiu šepetėliu, o kartais – su kempinėle arba iš vis be jokių priedų. Su priedais ji, ar be jų jokios įtakos pudros kokybei neturi.

Sunkiausia būna pasirinkti, kokio tono pudra geriausiai tiktų jūsų veidui. Patariame, kad:

1. Šviesios odos brunetėms geras pasirinkimas – balkšvai smėlinė ar rožinė biri pudra, šviesios odos šatenėms – persiko ar dramblio kaulo tonų. Šviesios odos blondinėms tinkamiausia biri smėlio spalvos su švelniu persikų ar rausvu atspalviu pudra.

2. Tamsios odos šviesiaplaukėms tiktų švelniai rusva ar smėlio spalvos su rožiniu tonu. Jeigu oda ir plaukai tamsūs tai jums tiks bet kokio rudo tono pudra. Biri medaus spalvos pudra tiks bet kokio veido odai ir suteiks jai švelnų matinį atspalvį.

Kaip pudruotis?

Specialiu šepetėliu bakstelėkite į pudrą. Tada švelniai nukratykite pudros perteklių ir galite pradėti pudruotis. Pirmiausia reikia braukti per kaktą, po to per nosį, skruostus, smakrą ir galiausiai papudruokite kaklą nuo smakro krūtinės link.

Nepadauginkite birios pudros, nes išryškės raukšlės arba galite atrodyti nenatūraliai.

Jeigu norite paryškinti įdegį, tai pasirinkite bronzinę pudrą ir ja kiek ryškiau negu visą veidą papudruokite skruostus, nosį, kaktą ir smakrą.

Birios pudros spalva turėtų būti ne daugiau nei vienu tonu tamsesnė už natūralią odos spalvą.

Jeigu jūsų pernelyg plati nosis, tai šį savo trūkumą galite pakoreguoti pudros pagalba. Ji optiškai atrodys mažesnė, jeigu iš viršaus į apačią kelis kartus ją perbrauksite vienu tonu už veido spalvą tamsesne biria pudra suvilgytu šepetėliu. Tik nepamirškite švaria kempinėle sušvelninti potėpių linijas.

Jeigu jūsų platūs skruostai, tai šia, defektui koreguoti rinkitės dviem tonais už veido spalvą tamsesnę birią pudrą. Papudruokite ja ne tik skruostikaulių šonus, bet ir odą žemiau jų. Po to odą palyginkite švelnia kosmetine kempinėle.

Būkime gražios!

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 6:52 PM | Žinutė # 4
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Akys yra svarbiausia ir labiausiai pastebima veido vieta. Akių makiažo technika ir akių šešėlių spalvos parinkimas turi atitikti jūsų plaukų, odos atsspalvį, o svarbiausia akių formą ir spalvą. Tinkamai naudojant akių šešėlius galima sudaryti įspūdį, kad akys yra mažesnės, didesnės, labiau atitolusios viena nuo kitos ar labai arti. Tinkamai parinkti šešėlių atspalviai pabrėžia akis.

Akių šešėliai būna įvairių tipų, tekstūrų ir atspalvių. Yra skysto, kreminio taip pat birių ir presuotų miltelių pavidalo akių šešėliai, šešėliai – pieštukai.
Vokų šešėliai – būna įvairių tekstūrų ir poveikio.

Sausi šešėliai – gali būti birūs arba kompaktiniai (kaip pudra). Ir vieni, ir kiti būna matiniai ir spindintys, besimainantys ir žvilgūs. Tai pati populiariausia šešėlių rūšis, jais lengva naudotis, nes gerai maišosi. Daugelyje dekoratyvinės kosmetikos linijų šios tekstūros pasirinkimas didžiausias.

Riebūs šešėliai – kreminės konsistencijos. Būna matiniai ir spindintys. Jais labai paprasta nudažyti visą voką vienu brūkštelėjimu. Tačiau būkite atsargios, nes kreminės konsistencijos šešėliai dažnai pabrėžia odos klostes. Geriausia naudoti riebius šešėlius, kurie džiūdami virsta pudra. Jūs taip pat galite maišyti sausus ir riebius šešėlius, kai norite išgauti intensyvesnę spalvą.

Skysti šešėliai – paprastai spindi kaip metalas. Jie sukelia daugiausia keblumų. Kadangi blogai susimaišo, šiais šešėliais voką reikia dažyti labai kruopščiai, todėl geriau tai daryti teptuku. Skystais šešėliais dažniausiai brėžiami akių kontūrai arba jais dažomas plotelis arti blakstienų linijos šitaip sustiprinant blakstienų spalvos intensyvumą.

Šešėliai–pieštukas – patogūs apvesti akis, nes aštrus galiukas leidžia tai padaryti tiksliai. Po to galima pirštu ar teptuku išsklaidyti liniją ir taip sukurti norimą įspūdį.

Patarimai:
• Jei trokštate išgauti intensyvesnę spalvą, pamėginkite vienu metu naudoti ir sausus, ir riebius šešėlius. Įsidėmėkite, kad sausus šešėlius užtepus ant riebių būna sunku juos sumaišyti, tačiau vis tiek visada pradėkite nuo riebių. Šis būdas prieštarauja taisyklei „kremas – ant kremo“, „pudra – ant pudros“, tačiau pasiteisina.

• Sausais šešėliais irgi galima brėžti akių kontūrus. Tepkite priemonę sausu arba drėgnu teptuku.

• Vieni sausi šešėliai kietai supresuoti ir yra biresni, kiti – labiau kreminiai.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 6:52 PM | Žinutė # 5
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Matiniai – labiausiai tinka natūraliai išvaizdai sukurti.

Spindintys (mirguliuojantys) – leidžia sukurti nuostabų permatomą sluoksnį, nudažius pro juos persišviečia oda.

Žvilgantys – padengia vokus nepermatomu sluoksniu, kibirkščiuoja balta, sidabrine ir kt. spalvomis.

Atlasiniai (satininiai) – tarpiniai tarp matinių ir mirguliuojančių. Jie labiau spindi nei pirmieji, tačiau ne taip švyti kaip antrieji.

Kaip taikyti akių šešėlius:
* Pirmiausia užtepkite šešėlius (vienu metu galima naudoti keletą tonų, tik reikia prisiminti, kad spalva turi intensyvėti nuo vidinio voko krašto link išorinio). Šešėlių spalvą reikėtų rinktis pagal situaciją (dienos metu geriau teikite pirmenybę ramiems tonams, o vakare galima naudoti ir ryškias spalvas). Užtepus šešėlius galima apvesti akies kontūrą.

* Užtepkite tušą. Jis akims suteikia išraiškingumo.

* Kitas žingsnis – antakiai, kurie sušukuojami specialiu šepetėliu, o po to paryškinami pieštuku (jo spalvą pasirinkite pagal plaukų ir odos spalvą).

* Ir, pagaliau, lūpos. Prieš tepant dažus lūpų kontūrą galima apibrėžti pieštuku. Toliau naudokite lūpų dažus arba lūpų blizgį.

Kaip pasirinkti tinkamą šešėlių atspalvį:
• Tamsios, prislopintos spalvos – ruda, alyvų (gelsvai žalia), slyvų (tamsiai violetinė) sukuria rafinuotą išvaizdą. Tokios spalvos tinka tamsiaakiams.
• Pastelinės spalvos – mėlyna, žalia, persiko – sukuria švelnių įvaizdį ir tinka šviesiaplaukiams, mėlynakiams žmonėms.
• Blyškios spalvos – perlų, balta – pabrėžia ir padeda vizualiai padidinti akis.
• Švelnios spalvos – pilka, smėlio, šalavijų – sukuria natūralumo įspūdį.
• Ryškios spalvos – mėlyna, žalia, geltona, violetinė – tinka mėgstantiems eksperimentuoti. Jas reikėtų naudoti atidžiai ir sukurti tinkamus perėjimus.
• Visuomet rinkitės akių šešėlius, atitinkančius jūsų odos, plaukų bei akių spalvą ir visumą.
• Jei norite išryškinti natūralią akių spalvą, apatinę akies liniją ties viduriu brėžkite pieštuku, atitinkančiu jūsų akių spalvą, tuomet akys išryškės.

Rinkitės šešėlius, pabrėžiančius natūralias jūsų akių spalvas.

Jei jūsų akys rudos, jums tiks šie atspalviai: mėlyni, žali, slyvos, persikiniai, levandų ir rožiniai. Rudos spalvos, jei jos yra šviesesnės ar tamsesnės, nei jūsų akių spalva. Tamsiai rudoms akims tinka beveik visos spalvos.

Jei jūsų akys žalios, rinkitės šiuos šešėlių atspalvius: šviesiai rožinius, gelsvai rusvus, rausvai violetinius, levandų, slyvos, purpurinę, persiko, tamsiai rudus ir šokolado, kad žalios akys atrodytų dar žalesnės.

Jei jūsų akys mėlynos, tiks jums šie atspalviai: šviesesnės akių šešėlių spalvos, turi tendenciją labiausiai išryškinti mėlyną spalvą, šviesiai rožinė, šviesiai rusva, balta. Taip pat ruda, rusvai pilka, rusvai gelsva, rusva, šokolado, vario, pilkai purpurinė.

Patarimai:

• Jei jūsų akys atrodo pavargusios, turėtumėte pratęsti spalvą nuo išorinio voko kampo į viršų, kad suteiktumėte „katinišką“ formą.
• Norėdami pašviesinti tamsius ratilus po akimis, naudokite paakius maskuojančias priemones, kurių sudėtyje yra šviesą atspindinčių dalelių.
• Norėdami vizualiai didesnių ir labiau gundančių akių, prieš naudodami blakstienų tušą užrieskite viršutines blakstienas.
• Pridėdami aiškumo naudokite juodą ar tamsiai mėlyną tušą.
• Baltu arba kūno spalvos pieštuku brėžkite vidinę akies liniją. Tai tikrai atveria akį.
• Visuomet naudokite geros kokybės akių šešėlius – jie ilgiau išlieka, nesusisluoksniuoja, nebyra ir neišblunka.
• Išlaikykite švarius teptukus ir kempinėlę.
• Visuomet naudokite akių šešėlių pagrindą ar maskuotę, kad šešėliai išliktų visą dieną.
• Jei norite vizualiai priartinti akis, pabrėžkite vidinius akių kampus.
• Tepdami šešėlius naudokite teptuką – taip bus lengviau kontroliuoti padengimą.
• Niekada nenaudokite daugiau nei dviejų atspalvių kreminių šešėlių. Kitu atveju vokai bus padengti pilko atspavio netvarka.
• Rinkitės spalvas, su kuriomis būtų lengva kurti perėjimus.
• Svarbu tinkami perėjimai, kad nebūtų griežtų linijų tarp spalvų.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 6:53 PM | Žinutė # 6
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Elegantiška klasika

Nesvarbu, kiek jums metų ir kokios spalvos jūsų oda – šis paprastas, bet labai įspūdingas makiažas visada maloniai stulbina.
Keletas patarimų, kaip atrodyti stulbinančiai.

• Makiažą pradėkite nuo maskuotojų ir kreminės pudros padengimo, nepamirškite akies vokų (kad šešėliai geriau dengtūsi ir ilgiau išliktų) ir užfiksuokite biria pudra.
• Prieš darant akių makiažą, patepkite lūpas maitinamuoju balzamu, kuris jas suminkštins ir sumažins šerpetojimą.
• Šiuo atveju akys dažomos labai neryškiai. Prieš dažant akis žnyplėmis užrieskite blakstienas, kad akys atrodytų didelės ir guvios.
• Vokus šepetėliu padažykite dramblio kaulo spalva ir voko raukšlę paryškinkite šiek tiek tamsesniu šešėliu. Blakstienas du kartus nudažykite rudai juodu arba juodu tušu.
• Svarbiausia – išpuoselėti antakiai. Juos dažykite derančio atspalvio šešėlių dažais. Taip antakiai atrodo švelniau, natūraliau negu dažant juos pieštuku.

• Lūpos – šio elegantiško makiažo akcentas. Kosmetine kempinėle užtepkite kreminę pudrą – lūpų dažai lengviau pasiskirstys ir ilgiau laikysis.
• Derančiu raudonu kontūriniu lūpų pieštuku kruopščiai apveskite lūpas. Kontūrinis lūpų pieštukas ne tik išryškina lūpų grožį, bet ir padeda išvengti lūpų dažo išbėgimo už lūpų kontūro bei pakoreguoja netaisyklingas linijas. Dažant pieštuku lūpas svarbiausia – pasirinkti atspalvį tos pačios spalvos, kokį lūpdažį naudosite. Pieštuko atspalvis gali būti šiek tiek tamsesnis už lūpų dažo spalvą. Patartina nenaudoti keliais tonais tamsesnio pieštuko. Pirmiausia dažykite viršutinės lūpos vidurį, toliau brėžkite nuo kampučio centro link. Apatinės lūpos kontūrą pradėkite brėžti nuo kampučio centro link ir galiausiai dažykite lūpos viduriuką.

• Lūpas geriau dažyti ne lūpų dažų pieštuku, bet teptuku. Juo lūpas padengsite tiksliau ir tolygiau. Pradėkite nuo lūpų vidurio, o užbaikite kruopščiai padengdamos jų kampučius. Nudažiusi nusausinkite servetėle ir, kad dažai ilgiau laikytųsi, nudažykite dar kartą. Lūpų viduriuką padažykite blizgesiu, tik nedažykite prie pat lūpų kontūro, lūpų dažai nutekės.
• Veidui gaivumo suteikite ir makiažą užbaikite skaistalais.

Pastaba
Makiažo mados ateina ir praeina, tik raudoni lūpų dažai niekada neišeina iš mados.

Spalvų kodas
Galite tikėti, galite netikėti, bet kiekviena moteris gali dažytis raudonais lūpų dažais. Tik reikia pasirinkti tinkamą atspalvį. Daugiausia dėmesio renkantis lūpų dažų spalvą reikėtų skirti plaukų ir odos tonui. Pagal šiuos požymius yra skiriami keturi pagrindiniai spalviniai moterų tipai: pavasaris, vasara, ruduo, žiema. Pavasaris, ruduo – šiltos spalvos. Vasara, žiema – šaltos spalvos. Žinodamos savo spalvinį tipą, galėsite lengviau išsirinkti tinkamus lūpų dažų atspalvius.

Spalviniai moterų tipai
• Pavasario tipas: plaukai šviesūs dažniausiai lengvo auksinio atspalvio, šviesi, šilto atspalvio oda. Pasidažiusi šilto atspalvio rusvai raudonais dažais atrodysite nuostabiai. Ši spalva pakankamai subtili ir neatrodo per daug ryški.
• Vasaros tipas: plaukai šviesūs ar rudi, bet turi pilkšvą, pelenų atspalvį, oda šviesi, rausva su šaltu melsvu atspalviu. Galite lūpas dažyti šalto rožinio atspalvio raudonais dažais.
• Rudens tipas: plaukai raudoni, auksinio atspalvio arba rudi, šviesi, šilto atspalvio strazdanota oda. Šilti, ryškūs oranžinių, rudų ar vario atspalvių raudoni tonai puikiai derės prie sodrios spalvos plaukų.
• Žiemos tipas: plaukai tamsūs, nuo rudų iki melsvai juodų atspalvių, oda balta su melsvu atspalviu. Puikiai tinka sodri raudona spalva su melsvu atspalviu – vyno, burgundiško vyno, kraujo raudonumo. Tamsių plaukų, blyškios odos ir raudonų lūpų derinys išties stulbinantis!

Spalvinei harmonijai pasiekti Jūsų skaistalų, lūpų dažų ir nagų lako spalvos turi sutapti su Jūsų aprangos spalvomis.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 6:55 PM | Žinutė # 7
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Makiažas

Norint pasidaryti sau tinkamą makiažą reikia žinoti:
1. Spalvų rūšis
2. Spalvinį tipą
3. Makiažo paskirtį

Spalvų rūšys
Spalvos skirstomos į šiltas ir šaltas pagal tai, kokį šilumos ar šalčio įspūdį jos kelia. Pvz. jei sėdime kambaryje, kurio sienos mėlynos – jaučiame šaltį, o jei sienos raudonos – šilumą. Šiltų spalvų paletė susideda iš raudonos, geltonos, oranžinės, rudos, rožinė, bordo ir t. t. Šaltų spalvų paletėje yra mėlyna, pilka, balta, juoda, violetinė... Tačiau galima spalvas maišyti, pvz.: į žalią spalvą įdėję geltonos - gausime šiltą žalią spalvą. Jei į žalią įdėsime mėlynos – gausime šaltą spalvą. Jei bordo turi daug raudonumo - ji šilta, bet jei turi mėlynumo – šalta.

Spalviniai tipai
Moterų spalviniai tipai yra:
1. Pavasaris
2. Vasara
3. Ruduo
4. Žiema

Pavasaris

Pavasariniam tipui būdingi požymiai: švelni, šviesi oda su aukso ar persikų spalvos rožiniu atspalviu. Plaukai lengvo auksinio atspalvio. Blakstienos ir antakiai šviesūs.
Pavasariniam tipui būdingi požymiai: švelni, šviesi oda su aukso ar persikų spalvos rožiniu atspalviu. Plaukai lengvo auksinio atspalvio.
Darant makiažą vengiama visko, kas atrodytų kaip kaukė. Makiažo spalvos pavasariniam tipui: pačios šviesiausios šiltos spalvos.
PUDRA
Reikia rinktis gelsvus veido odos dažus ir tepti juos kuo plonesniu sluoksniu, tokiu, kad net strazdanėlės persišviestų.
LŪPOS
Lūpas ir skruostus reikia dažyti rožine spalva, vokus – pastelinėm spalvom. Pavasarinio tipo moteris atrodys gražiau, jei dažydamasi pabrėš savo švelnumą ir lengvas natūralias spalvas.
VOKAI – BLAKSTIENOS
Blakstienom tiks spalvotas tušas. Švelniai rožiniai, švelniai geltoni.

Vasara
Vasariniam tipui būdingi požymiai: dažniausiai labai šviesi, melsvo atspalvio oda. Plaukų spalva - nuo šviesiai geltonos, iki rudos. Visada su pelenų spalvos atspalviu.
PUDRA
Prie melsvos odos geriausiai tiks neutralios smėlio spalvos ar lengvo rožinio atspalvio veido odos dažai.
LŪPOS
Pagrinde rožiniai su sidabriniu perlamutru
Vasariniam tipui tinka šaltos ir švelnios spalvos.
VOKAI – BLAKSTIENOS
Akių makiažui tiks: šaltų pilkų, mėlynų, žydrai žalių ir violetinių atspalvių derinys. Tušas – juodai pilkas.

Ruduo
Rudens tipui būdingi požymiai: šviesi, auksinio atspalvio strazdanota oda. Plaukai raudoni, auksinio atspalvio arba rudi. Blakstienos ir antakiai rudi.
PUDRA
Tinka tamsesnio smėlinio atspalvio šiltos pudros, gali būti su auksiniu blizgesiu (šlapio smėlio)
LŪPOS
Lūpoms tiks visos rusvo ir gelsvo atspalvio raudonos spalvos.
Rudens tipui tinka šiltos ir ryškios spalvos. Tik rudens tipo moterims tinka oranžinė ir vario spalvos.
VOKAI - BLAKSTIENOS
Vokai dažomi chaki, alyvuogių, garstyčių arba abrikosų spalvomis.

Žiema
Žiemos tipui būdingi požymiai. Žiemos tipas kitaip dar vadinamas snieguolės tipu. Plaukai juodi. Oda balta kaip porcelianas, su melsvu atspalviu. Šiam tipui reikia stiprių akcentų.
Žiemos tipo spalvos – šaltos ir ryškios.
PUDRA
Rinktis pačią šviesiausią pudrą , gali būt su sidabriniu blizgesiu ir veido bruožus paryškinti raudonais skaistalais
LŪPOS
Lūpas dažyti kuo ryškiau, tinka ryškiai raudonos ar ryškiai rožinės spalvos lūpų dažai.
VOKAI – BLAKSTIENOS
Vokus reikia dažyti tamsiais šešėliais, kontūrus taip pat tamsiai, blakstienas – juodai. Akims tinka šalta mėlyna, žalia ar violetinė.
Žiemos tipo spalvos – šaltos ir ryškios.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 6:57 PM | Žinutė # 8
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Makiažo paskirtis

Makiažai būna:
1. Rytinis
2. Dieninis
3. Vakarinis
4. Proginis

Rytinis makiažas
Rytinis makiažas labai švelnus, skaidrus. Spalvos pastelinės. Makiažas turi būti labai neryškus, beveik nepastebimas. Naudoti spalvotą tušą, tik ne juodą. Lūpas dažyti pusiau permatomai, skaidriai. Toks rytinis makiažas daromas tam, kad susidarytų tvarkingos ir savo odą prisižiūrinčios moters įspūdis.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 7:00 PM | Žinutė # 9
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Dieninis makiažas

Dieninis makiažas yra ryškesnis nei rytinis. Veidą reikėtų papudruoti šviesia biria pudra. Lūpas dažyti neryškiai. Pasidarykite akių makiažą:
• 1-ją zoną palei blakstienas dažome šviesia spalva.(žr. pav.)
• 2-ąją zoną paryškiname vienu tonu ryškesne spalva.
• Tušu paryškinkite blakstienas

Vakarinis makiažas

Vakarinis makiažas yra ryškesnis nei dieninis. Vakariniam makiažui naudokite tamsesnę pudrą. Pirmiausia ant švaraus veido tepkite krempudrą, o ant viršaus dar dėkite birios. Skruostus paryškite ružais. Lūpas apibrėžkite ir pasidažykite lūpdažiu ar blizgesiu. Tuomet pasidarykite akių makiažą:
• 1-ąją zoną šešėliuokite ryškesne spalva. (žr. pav.)
• 2-ąją zoną šešėliuokite tonu šviesesne spalva nei pirmąją.
• 3-ąją zoną palei antakius perbraukite kuo šviesesne perlamutrine spalva.
• Likusioje zonoje palei blakstienas galima perbraukti šlapiu pravedimu.
• Tada juodu pieštuku paryškiname antakius. Vakariniam makiažui naudokite tamsesnę pudrą.
• Blakstienas padažykite tušu.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-04-24, 7:12 PM | Žinutė # 10
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Tonikas
Tonikas taip pat pasirenkamas pagal odos tipą. Ši priemonė puikiai pašalina nuo odos kosmetinio pienelio ar vandens likučius. Kadangi mūsų vanduo nėra kokybiškas, jame ištirpusios kalkės užkemša poras, erzina ir džiovina odą. Tonikas – būtina veido valymo priemonė, ji puikiai tonizuoja ir dezinfekuoja odą, sutraukia išsiplėtusias poras ir, – tai priklauso nuo rūšies, – drėkina, gaivina, ramina ir kt.

Laikantis tam tikro kosmetinės priežiūros nuoseklumo, paviršinis veido valymas paprastai baigiamas toniku.

Giluminis odos valymas ir jo rūšys

Yra keletas giluminio odos valymo rūšių:
Mechaninis pilingas. Odą valyti padeda grūdėto pilingo sudėtyje esančios įvairios kietosios dalelės (riešuto kevalo, susmulkintų kaulavaisių, jūros smėlio, sintetinių polimerų ir kt.). Taip pašalinamas suragėjęs paviršinis odos sluoksnis, oda nušlifuojama.

Kaulavaisių dalelės yra grubesnės, o sintetinių polimerų – švelnesnės. Mechaninio pilingo priemonių pasirinkimas – labai įvairus. Todėl norint išsirinkti tinkamiausią, patartina pasikonsultuoti su kosmetologu. Jis, įvertinęs odos tipą ir būklę, kvalifikuotai patars, kokią pilingo priemonę reikėtų pasirinkti. Mechaninio pilingo priemonių (vadinamojo „skrabo“) negalima naudoti, jei oda yra probleminė, jautri, spuoguota. Mat grubios šveičiamosios grūdėtos dalelės infekciją gali išnešioti po visą veido odą ir nusėti ją pūlinukais.

Gomažas (prancūziškai gommage reiškia nutrinti trintuku). Palyginti su grūdėtuoju pilingu, gomažas yra švelnesnis, be įvairių augalinių ekstraktų. Viena iš jo sudedamųjų dalių – baltasis molis. Užteptas ant veido ir kaklo odos, gomažas kelias minutes paliekamas padžiūti. Džiūdamas jis puikiai sugeria riebalų perteklių bei visus odos nešvarumus. Gomažą reikia nutrinti pirštais, lengvais trinamaisiais judesiais. Trinant tuo pačiu nuimamas ir suragėjęs epidermio sluoksnis. Taip oda paskatinama greičiau atsinaujinti.

Cheminis ir enziminis pilingas. Šių dviejų pilingo rūšių veikimo principas labai panašus. Cheminio pilingo sudėtyje yra salicilo, AHA (alfa hidroksilinių) rūgščių. Jos padeda suardyti ragines ląsteles – jas tirpdo. Į enziminio pilingo sudėtį įeinantys augalų enzimai, fermentai (kaip ir AHA rūgštys) taip pat tirpdo raginį odos sluoksnį, padeda pasišalinti negyvoms ląstelėms.

Giluminio valymo nauda

Giluminis valymas skatina odos regeneraciją, neleidžia užsikimšti jos riebalinių liaukų latakams ir susidaryti inkštirams. Oda tampa lygesnė ir plonesnė. Pagerėjus jos kraujotakai, geriau pasisavinamos kitos kosmetinės priemonės.

Sausą ir normalią odą reikėtų valyti kartą per savaitę, riebią – du kartus per savaitę.

Pravartu žinoti
- Odą geriau, giliau ir švariau nuvalysite, jei kosmetinio pienelio pilsite ne ant vatos lapelio, o ant pirštų. Jais “išmuilavus” odą, pienelis geriau ištirpdys porose esančius nešvarumus.
- Jei abejojate, nuo kurios vietos (kaktos ar dekoltė srities) derėtų pradėti valyti odą, elkitės kaip jums patogiau. Mat šiuo klausimu nėra vieningos kosmetologų nuomonės. Vieni teigia, kad reikėtų pradėti nuo kaktos, kiti – nuo dekoltė srities (nes ji švaresnė).
- Akių vokų ir paakių oda išliks tampri ir jaunatviška, jei ją valysite specialiais pieneliais ir tonikais (veido odai skirtos valymo priemonės paakių sričiai yra per stiprios, nes paakių odoje, skirtingai nei veido, nėra riebalinių liaukų).
- Po intensyvių darbų ar smagaus vakarėlio stinga jėgų nusivalyti makiažą? Geriausia išeitis – drėkintos servetėlės makiažui nuimti. Jos idealiai odos nenuvalys, tačiau suteiks jai tam tikrą greitąją pagalbą. Akių makiažui nuimti yra skirtos specialios servetėlės. Todėl niekada nevalykite akių nepritaikytomis servetėlėmis.
- Nenuskriauskite lūpų – jas galite valyti kosmetiniu pieneliu. Lūpų pilingui galima naudoti gomažą.
- Atsiminkite: gaivios ir jaunatviškos odos paslaptis – tinkamas valymas.

 
greituteData: Sekmadienis, 2010-04-25, 10:26 PM | Žinutė # 11
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
5 minučių makiažas

[IMG]http://dc223.4shared.com/img....MG]

 
greituteData: Trečiadienis, 2010-04-28, 10:28 PM | Žinutė # 12
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
“Padūmavusių“ akių makiažas

„Padūmavusios“ akys tapo klasikiniu akių makiažo įvaizdžiu. Šis makiažas populiariausias ir dažniausiai atliekamas modeliams, garsenybėms ir kino žvaigždėms, nes tinka kiekvienai veido formai.
Kartą išmokusios šios šešėliavimo technikos galėsite pačios pasidaryti tokį makiažą.

Renkantis akių šešėlių spalvą

Įprastos, tradicinės “padūmavusių” akių makiažo spalvos yra juoda arba pilka. Tačiau taip pat naudojamos tokios mažiau intensyvesnės spalvos tokios, kaip: violetinė, purpurinė, šokolado, kavos, ruda, vario, tamsiai žalia ir mėlyna. Renkantis atkreipkite dėmesį, kad akių šešėlių atspalviai derėtų prie jūsų akių, plaukų spalvos, odos tono bei rūbų.

Prisiminkite, kad spalvos turi derėti tarpusavyje ir pereiti iš vienos spalvos į kitą!

Kokios akių šešėlių spalvos jums labiausiai tinka?

Mėlynoms akims tiks juodos ir žalios splavos derinys, violetinė, purpurinė ir tamsiai mėlyna spalvos.

Žalioms ir šviesiai rudoms (lazdyno) spalvos akims tiks juodos ir pilkos derinys, tamsi chaki, tamsiai žalia, ruda, purpurinė ir slyvos spalvos akių šešėlių atspalviai.

Rudos spalvos akims tiks juodos ir pilkos spalvos derinys, vario, kavos ir rudos spalvos akių šešėlių atspalviai.

Įmantriam įvaizdžiui siūlomos šios papildančios spalvos: smėlio, rusva, šampano, švelnaus persiko, lelijos ir alyvos.

Dramatiškam įvaizdžiui - aukštam kontrastui išgauti rinkitės baltos spalvos akių šešėlius.

Patarimas
Nenaudokite kreminės tekstūros akių šešėlių, kadangi sudėtinga padengimo technika (perėjimas iš vieno atspalvio į kitą).[size=20]

 
greituteData: Trečiadienis, 2010-04-28, 10:30 PM | Žinutė # 13
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Renkantis akių kontūrinį pieštuką

Patartina rinktis minkštą akių kontūrinį pieštuką tokio pačio ar panašaus atspalvio kaip vyraujančios - tamsios spalvos akių šešėliai.
Patarimas. Niekada nenaudokite skysto akių apvado, jis skirtas tikslioms linijoms.

“Padūmavusių” akių makiažui prireiks:
1. Kontūrinio akių pieštuko
2. Akių šešėlių: šviesaus, vidutinio ir tamsaus intensyvumo atspalvių (jų spalvos turi derėti tarpusavyje)
3. Akių tušo
4. Neutralios spalvos lūpų dažų
5. Skaistalų

Patarimas
Prisiminkite, kad visos spalvos turi sueiti kartu, kad jos atrodytų vientisai.

* Blakstienas paryškinkite akių tušu

Norėdamos, kad “padūmavusių” akių makiažas atrodytų dar efektyvesnis, priklijuokite dirbtines blakstienas. Jos būna įvairaus ilgio, spalvos, tankumo (dauguma jų gaminamos iš natūralaus plauko). Norėdamos, kad akys atrodytų išraiškingesnės - klijuokite blakstienas nuo išorinio akies kampo link centro.



Patarimas

Užrieskite blakstienas prieš dažant jas tušu.

* Antakiai
Nepamirkškite paryškinti antakių, kad išlaikytumėte balansą stiprių „padūmavusių“ akių makiaže.

* Lūpos

Lūpas dažykite neautralia spalva, jos suteiks “padūmavusių” akių makiažui ypatingą įvaizdį.

* Skaistalai
Skruostus pagyvinkite rusvos ar persiko spalvos skaistalais.

Mėgaukitės „padūmavusių“ akių makiažo įvaizdžiu!

[b]Eiga:
* Padenkite kreminę pudrą[/b]
Makiažą pradėkite nuo maskuotojų ir kreminės pudros padengimo, nepamirškite akies vokų (kad šešėliai geriau dengtūsi ir ilgiau išliktų). Toliau naudokite birią pudrą (paakių zonoje birios pudros pabarstykite gausiau, kad atlikus akių makiažą galėtumėte nuvalyti pabyrėjusių šešėlių likučius).
Veidą pradėkite formuoti tepant skirtingų atspalvių toninę arba birią pudrą. Vietas, kurias norite paryškinti, iškelti, pabrėžti, pudruokite šviesiau, kurias pagilinti, vizualiai sumažinti – pudruokite tamsiau.

* Brėžkite akių kontūrinį pieštuką
Kontūriniu akių pieštuku liniją brėžkite apačioje ir viršuje. Dažniausiai naudojami juodos arba medžio anglies spalvos akių kontūriniai pieštukai, taip pat galite naudoti akių kontūrinį pieštuką, kuris būtų panašaus atspalvio, kaip jūsų išsirinktos akių šešėlių spalvos. Pradėkite nuo vidinio akies kampo - plona linija, brėžiant išorinio akies kampo link storėjant, taip pat brėžkite ir apatinę liniją. Žaviam ir giliam dėmesiui - brėžkite vidinį akies kontūrą su tuo pačiu pieštuku. Įsitikinkite, kad būtų užpildytos visos tuščios erdvės tarp blakstienų. Pieštuką gerai išretušuokite, kad neliktų aiškių linijų.

Patarimas
Tamsios spalvos turi tendenciją, mažas akis vizualiai dar sumažinti.

* Dengiant akių šešėlius
Didesniu akių šešėlių šepetėliu denkite šviesią šešėlių spalvą prie antakių augimo linijos. Toliau naudokite pasirinktus vidutiniškai intensyvius akių šešėlius. Šią spalvą denkite nuo blakstienų augimo linijos iki voko raukšlės, kylant į viršų. Galiausiai naudokite pasirinktą tamsią akių šešėlių spalvą. Mažesniu akių šešėlių šepetėliu pradėkite tepti nuo nubrėžtos pieštuku kontūrinės linijos ir šešeliuokite kylant į viršų iki voko raukšlės. Sujunkite apatinę ir viršutinę linijas, kurios turi sueiti kartu. Išlaikykite spalvos intensyvumą prie pat blakstienų augimo linijos ir ypatingai išoriniame akies kampe.

 
greituteData: Trečiadienis, 2010-04-28, 10:35 PM | Žinutė # 14
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Visažistės pamoka: 10 klausimų apie makiažą

1. Pasidažius kremine pudra po kelių valandų veidas pradeda blizgėti. Kaip išvengti tokios problemos?

Svarbiausia – pasirinkti tinkamas veido odos priežiūros priemones! Nešvarumai, negyvos ląstelės ir odos riebalai susikaupę odos paviršiuje kemša poras ir trukdo odai kvėpuoti ir atsinaujinti. Ji papilkėja, tampa nelygi, blizganti, šerpetoja. Derėtų rinktis matinę išvaizdą suteikiančias priemones, lengvos konsistencijos emulsijas be riebalų, skirtas problemiškai riebiai odai kasdien prižiūrėti ir valyti. Jos pagerina odos struktūrą, sutraukia poras, atkuria odą ir apsaugo. Oda greitai atgauna natūralią pusiausvyrą, tampa sveikesnė ir matinė.
Jei jūsų oda mišri arba riebi, ant švariai nuvalytos odos tepkite žėlę suteikiančią matinį atspalvį. Lengvos, želė konsistencijos priemonės pašalina odos blizgėjimą. Želė greitai įsigeria į odą suteikdama matinį atspalvį. Jei oda mišri tepkite priemonę T zonoje. Toliau naudokite makiažo pagrindą, kuris būtų be mineralinių aliejų – sudarytas iš vandens ir išgaruojančio silikono. Užbaikite biria, matinį atspalvį suteikiančia pudra.

2. Kokią priemonę reikia naudoti norint paslėpti raudonas odos dėmeles, spuogelius, išlyginti veido spalvą?Norėdamos užmaskuoti rausvą odą bei spuogelius naudokite žalios spalvos korektorių, jis puikiai neutralizuoja raudoną spalvą. Tepti reikia tik ant rausvų vietų. Idealus makiažo pagrindas turėtų būti vientisas ir derėti prie veido odos spalvos bei tipo, kad būtų nepastebimas.

3. Kaip reikia tepti skruostus raudoniu, kad išryškėtų skruostikauliai? Patarimas: dengdamos skaistalus nusišypsok nerodydama dantų, pamatysi, kad skruosto centre atsiranda apvalus raumuo, jį ir reikėtų akcentuoti. Nepamirškite lengvai perbraukti nosies ir smakro. Geras skaistalų šepetėlis, nusmailintas tiksliam makiažui yra tiesiog privalomas.

4.Kaip tepti skaistalus, kad veidas vizualiai susiaurėtų, o smakras atrodytų pailgas?

Skaistalai naudojami gaivumui ir natūraliam švytėjimui suteikti. Korekcija atliekama tepant skirtingų atspalvių kreminę, presuotą arba birią pudrą.

Pirmiausia reikėtų išsirinkti idealų makiažo pagrindą, kuris turi būti vientisas ir derėti prie jūsų veido odos spalvos, kad būtų nepastebimas. Šviesiausiai reikėtų retušuoti zoną po akimis, o veido kontūrus subtiliai patamsinti. Vietas, kurias norite paryškinti, iškelti, pabrėžti, pudruokite šviesiau, kurias pagilinti, vizualiai sumažinti – pudruokite tamsiau.

5. Kaip makiažo pagalba atsikratyti užkritusių vokų?

Tikslas – vizualiai pakelti vokus. Išorinis kampas atrodys pakeltas, jei nudažysite jį tamsia matine spalva, ištempta link smilkinio. Akies vidinis kampas turi būti šviesus. Venkite naudoti švytinčius, perlamutrinius šešėlius.

6.Kokie šešėliai tiktų žalioms akims?

Žalioms akims paryškinti rinkitės šių atspalvių šešėlius. Natūraliam įvaizdžiui: rusvai gelsvus (smėlio spalvos), rusvus, tamsiai rudus, šokolado atspalvius. Subtiliam įvaizdžiui: šviesiai rožinė, levandų, purpurinė, slyvos, rusvai pilkus, persiko atspalvius.

7.Kokios spalvos šešėliai tinka mėlynoms akims?

Mėlynoms akims paryškinti rinkitės šių atspalvių šešėlius. Natūraliam įvaizdžiui: rusvai gelsvus (smėlio spalvos), rusvus, mėtos žalius, šokolado. Subtiliam įvaizdžiui: rusvai pilkus, persiko, turkio melsvus, tamsiai rudus.

8.Kaip reikia pasidažyti skysta akių linija?

Naudodami skystą akių apvadą kaip kontūrą profesionalai pasitelkia kampu kirstą teptuką. Tinkamai pakreipus, jis padeda sukurti norimą jausmingą akių formą.

9.Kaip makiažu „patemti“ akis, kad būtų lyg katės?

Viršutinį akies kontūrą brėžkite akių kontūriniu pieštuku arba skystu akių apvadu (pvz.: juodu, rudu, pilku, žalsvu...). Liniją brėžkite truputį tolėliau, nei jūsų natūrali kontūrinė linija.

10.Kaip pašalinti prie lūpų kampučių esančius paraudimus?

Kiekvieną vakarą lūpas patepkite balzamu arba kremu. Žinokite, kad lūpų oda taip pat plona, kaip ir paakių.

 
greituteData: Trečiadienis, 2010-04-28, 10:37 PM | Žinutė # 15
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Kaip išsirinkti akių šešėlius

Kartais patariama akių šešėlius derinti prie drabužių spalvos. Bet pripažinkite, pavyzdžiui, geltoni šešėliai atrodytų mažų mažiausiai keistai, o netinkanti spalva veidą sudarkytų. Kita vertus, reiktų derinti makiažo ir drabužių stilių.

Taip pat verta atsiminti, kad kartais mažiau yra daugiau. Tad penki sluoksniai net ir labiausiai tinkančių šešėlių gali subjauroti jūsų makiažą. About.com pataria, kaip pagal savo akių spalvą išsirinkti tinkamiausius vokų šešėlius.

Mėlynos akys

Jokiu būdu nesirinkite melsvų šešėlių. Jei norite kerinčio žvilgsnio, puikiai tiks žemės tonų vokų šešėliai su lengvu violetiniu ar rausvai pilku atspalviu. Jei norite linksmesnio varianto, rinkitės rožinius šešėlius – kontrastingos spalvos išryškins jūsų mėlynas akis.

Rudos akys

Rudakės gali džiūgauti, mat joms jų akims išryškinti tiks kone visos spalvos, net ir melsvos. Jei trokštate ryškesnio makiažo, rinkitės rožinius ar žalius vokų šešėlius. Pažiūrėkite atidžiai į veidrodį, jei akies rainelėje yra auksinių švyturėlių, vakarui tiks auksu žėrintys šešėliai. Bet atsargiai elkitės su tamsiais ir rudais akių šešėliais, mat galite atrodyti pavargusi.

Žalios akys

Žalioms akims itin tinka įvairūs violetinių atspalvių vokų šešėliai. Jei norite kiek natūralesnio makiažo, pabandykite šiltus rudus atspalvius su oranžiniais pustoniais. Žalių akių rainelė dažniausiai turi begale kitų atspalvių, tad tokių akių savininkės turėtų būti pasiruošusios eksperimentams, kol išsirinks tinkamiausius vokų šešėlius.

 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Makiažas (informacija)
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:


Copyright MyCorp © 2024