...
 Masažai - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Masažai (informacija)
Masažai
ausroteaData: Pirmadienis, 2010-03-29, 8:22 AM | Žinutė # 1
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
flo

 
ausroteaData: Trečiadienis, 2010-03-31, 8:55 PM | Žinutė # 2
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
Veido masažas - kovai prieš raukšles

Veido masažas - kovai prieš raukšlesMasažas išsprendžia gausybę problemų: stangrina odą, paryškina veido ovalą, išvaduoja nuo tamsių ratilų po akimis. Masažo technikų yra gausybė. Svarbiausia – išsirinkti tą, kuri tinka būtent jums.

Kad būtų palaikomas veido tonusas, reikia veikti ne odą, o raumeninį odos karkasą, kraujagysles. Jokių įprastų glostymų – masažuotojo pirštai stipriai spaudžia odą tam tikromis linijomis. Aktyviai veikiamas veido ovalas, smakras, nosies trikampis, skruostai, kakta, tarpantakiniai raumenys, o viršutinis odos sluoksnis neįtempiamas.

Masažas prasideda iškirptės srityje, judama į viršų, o paskui nuo kaktos vėl leidžiamasi į iškirptės sritį. Procedūros trukmė – valanda, kursas – aštuonios-dvylika procedūrų kartą-du per savaitę.


 
jussstyteeeData: Šeštadienis, 2010-04-10, 0:01 AM | Žinutė # 3
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Apie kūdikių masažą

Ar masažas reikalingas visiems kūdikiams?
Taip. Mokslininkai įrodė, kad kūdikiai, kurie buvo reguliariai masažuojami ir mankštinami visus pirmuosius gyvenimo metus, jų gale pralenkė savo bendraamžius fiziniu išsivystymu ir protine branda. Be to, jie 3 kartus rečiau sirgo peršalimo ligomis, 5 kartus - plaučių uždegimu. Reguliarus masažas stimuliuoja fizinį augimą, protinę brandą, grūdina, teigiamai veikia kraujotaką, kvėpavimą ir medžiagų apykaitą.

Nuo kokio amžiaus jau galima pradėti masažuoti kūdikį?
Kūdikis masažuoti pradedamas jau antrą gyvenimo mėnesį, kai sumažėja jo rankų ir kojų raumenų tonusas. Masažo ir gimnastikos kiekvieną kūdikio gyvenimo mėnesį (nes jam augant keičiasi masažo būdas ir fiziniai pratimai) turėtų pamokyti apylinkės slaugytoja arba vaikų gydytojas, o po jį daryti gali pati mama.

Kada masažuoti kūdikį – prieš valgį ar po, prieš miegą ar po, ryte ar vakare?
Masažuojama prieš maitinimą (jei mažylis dėl alkio neverkia) arba praėjus 1 valandai po maitinimo. Svarbiausia, kad mažylis būtų geros nuotaikos ir galėtų atsipalaiduoti. Jei kūdikį kankina diegliai, masažą reikia atlikti prieš jų pradžią.
Prieš pradėdamos masažą kūdikį pakalbinkite, maloniai nuteikite. Masažo jis turi laukti. Jeigu kūdikis neramus ar įsitempęs, bijo, pažiūrėkite jam į akis, šypsokitės, darykite jo kojomis judesius, tarytum mintumėte dviračio pedalus. Bežaisdamos padarykite masažą ir po keleto kartų suvoksite, kada vaikutis yra atsipalaidavęs, kada įsitempęs. Masažas naudingas tuomet, kai kūdikis yra atsipalaidavęs.

Kokia turėtų būti kambario temperatūra masažuojant kūdikį?
Kambario temperatūra turi būti 22-21°C, geriau kai kambarys išvėdintas. Kai kūdikis masažuojamas, jam į akis neturi kristi ryški šviesa ir nebūtų kitų dirgiklių, kurie jį jaudintų: triukšmo, neįprastų kvapų.

Ko reikia (specialaus stalo, rankšluosčio, pagalvėlės, tinkamo aliejaus) masažui?
Reikia stalo, (specialaus nereikia!), antklodės, klijuotės, paklodės ar didelio rankšluosčio. Ant stalo užtieskite antklodę (kad kūdikiui nebūtų kieta), ant jos – klijuotę, o ant viršaus – paklodę ar rankšluostį. Jokios pagalvėlės nei masažui, nei kūdikio miegui nereikalingos. Visuomet turėkite sausų vystyklų atsargą, nes kūdikis gali pasišlapinti.

Apie švelnų glostomąjį masažą:
prieš jį švariai nusiplaukite rankas šiltu vandeniu su muilu;
nusiimkite žiedus, laikrodį, trumpai nusikirpkite nagus;
sutepkite rankas tinkamu masažui aliejumi;
masažą atlikite kasdien tuo pačiu laiku;
pradinių procedūrų trukmė 1-3 min., kūdikiui augant – 8-10 min. per dieną;
procedūros metu kūdikiui šypsokitės arba su mažyliu kalbėkite;
gali negarsiai groti muzika;
jeigu vaikutis pravirksta, procedūrą nutraukite.

Iki kokio amžiaus patariate vaikutį masažuoti?
Iki 1,5-2 metų.

Ar veiksmingi aliejai, skirti masažui?
Aliejai visų pirma reikalingi masažisto rankoms (ypač jei rankas nusiplovus jos tampa sausos, šiurkščios), taip pat jie turi teigiamai veikti kūdikio odą: jei ji sausa maitinti, sušvelninti ir nesukelti alerginių reakcijų odos paviršiuje. Aliejai turėtų būti bekvapiai, nes iš anksto nėra aišku, koks kvapas mažyliu patiks, koks ne ir koks ims alergizuoti. Atkreipkite dėmesį į aliejaus sudėtį: kad ji būtų natūralių aliejų pagrindu ir be konservantų (pvz., Balmandol aliejus Šveicarija) Tuomet, kai mažylio oda yra sausa, masažuotojo rankos plonai sutepamos bekvapiais aliejais, o jomis masažuojant sutepama ir mažylio oda. Vieno masažo metu rankas reikia sutepti kelis kartus.

Kaip dažnai kūdikį patariate masažuoti – kas dieną, 10 dienų ir daryti pertrauką ar kaip kitaip?
Masažuojama ir gimnastika atliekama kasdien tuo pačiu laiku. Masažuoti negalima, kai mažylis negaluoja arba serga (pakilusi temperatūra, viduriuoja, kosti, oda yra išberta, padidėję limfmazgiai), 1-2 paras po paskiepijimo. Negalima masažuoti sergančių širdies, kepenų, inkstų, plaučių ligomis kūdikių.

Kokia masažo nauda?
Masažo ir mankštos metu greičiau kraujas cirkuliuoja, pagreitėja limfos apytaka, paplatėja ir geriau kraujo prisipildo smulkiausios kraujagyslės. Dėl to pagerėja medžiagų apykaita – jų ląstelės gauna daugiau maisto medžiagų, reikalingų kūdikiui augti. Kūno audiniai gauna daugiau maisto medžiagų ir deguonies. Pagerėja kvėpavimas – jis tampa gilesnis. Kintant slėgiui krūtinės ląstoje, daugiau veninio kraujo priteka į dešinįjį širdies skilvelį, dėl to pagerėja širdies darbas. Masažas ir gimnastika gerina odos mitybą, raumenų jėgą ir elastingumą, virškinimą. Kūdikis tampa žvalus, geriau valgo, miega. Mokslininkai įrodė, kad mažyliai, kurie yra masažuojami, tampa ramesni, labiau pasitikintys, jiems sumažėja dieglių skausmai.

 
jussstyteeeData: Šeštadienis, 2010-04-10, 0:07 AM | Žinutė # 4
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Klasikinis masažas
Klasikinis masažas - seniausias sveikatos higienos ir gydymo menas, apimantis daugiatūkstantinę istoriją. Jis įgavo platų pritaikymą visame pasaulyje. Šis natūralus gydymo būdas šiandien darosi dar aktualesnis, negu anksčiau.
Klasikinis masažas susideda iš keturių pagrindinių būdų:
1. Glostymas
2. Trynimas
3. Maigymas
4. Vibracija
 
jussstyteeeData: Šeštadienis, 2010-04-10, 0:08 AM | Žinutė # 5
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
-Glostymas-

Glostymas - tai judesys, kurio pagrindas yra rankos slydimas kūno paviršiumi, nesujudinant odos. Glostymas atliekamas limfos tekėjimo kryptimi:
galūnėse iš periferijos į centrą arba abiem kryptim;
nugaroje - a) iš viršaus žemyn, b) abiem kryptim, c) nuo stuburo;
pilvo srityje pagal laikrodžio rodyklę;
galvoje nuo momenkaulio žemyn;
veido srityje - pagal masažines linijas.

Fiziologinis glostymo poveikis.

Atliekant glostymo judesius vyksta sekantys pakitimai žmogaus organizme:

Pasišalina mirusios odos ląstelės, pagerėja odos kvėpavimas.

Atsiveria rezerviniai odos kapiliarai, suteikiantys tonizuojantį ir treniruojantį poveikį kraujagyslėms.

Pagerėja odos maitinimas, padidėja apykaitinė funkcija, padidėja odos-raumenų tonusas, kas daro odą lygią, elastingą, tamprią ir švelnią.

Pagreitėja limfos tekėjimas, o tai reiškia, vadinamas siurbimo veiksmas, sumažėja stazės (sąstovio) reiškiniai, patinimai, audiniai išsivalo nuo šlakų.
Atsilaisvina kraujo pratekėjimo keliai, kas užkerta kelią pabrinkimams, pašalinami apykaitos produktai.

Staigūs, energingi, trumpalaikiai glostymai tonizuoja C.N.S.

Lėti, minkšti, švelnūs, ilgalaikiai glostymai slopina C.N.S. sujaudinimą, duoda ryškiai išreikštą relaksinį efektą.

Suteikia nuskausminantį poveikį.

Taikant refleksogeninėse zonose glostymą vyksta reflektoriniai gydomieji poveikiai audiniuose ir organuose.

Glostymo būdai:

Išilginis - plokščiasis. Ranka už rankos delno paviršiumi slysta odos paviršiumi (nesudarant odos raukšlės), plaštaka lygiagreti išilginei kūno ašiai.

Išilginės pertvarėlės. Ranka už rankos delno paviršiumi slysta odos paviršiumi (pirmi pirštai maksimaliai atlenkti), plaštaka statmena išilginei kūno ašiai.

Peteliškė. Masažiniai judesiai apibrėžia peteliškės sparnų formą.

Aštuoniukė. Masažiniai judesiai primenantys aštuoniukės formą.

Krumplinis. Atliekamas: pirmyn krumpliais (pirštai sugniaužti į kumštį, glostoma krumpliais (pirštikauliais)), atgal grįžtame delno paviršiumi.

Apimtinis. Glostoma plaštakos delno paviršiumi, plačiais judesiais apimant visą nugaros plotą arba kitas kūno dalis.
Spiralinis. Asinchroniniai spiraliniai judesiai plaštakos delno paviršiumi (judesiai nukreipti į mažąjį pirštą), nugaroje turas išilgai stuburo (turas - vienas ėjimas masažiniais judesiais nuo pradinio iki galutinio poveikio zonos taško).

Zigzaginis (eglutė). Masažiniai judesiai zigzago formos

Nuo stuburo („keturių skaičių“). Judesiai daromi nuo stuburo. Plaštaka išilgai nugaros paviršiaus, slysta delno plokštuma, du judesiai iš dešinės , du judesiai iš kairės, nuo stuburo kiekvienoje juostoje (juosta - slydimo takelis, kurios plotis sutampa su masažuotojo plaštakos pločiu).

Pirštų pagalvėlėmis

Priešpriešinis. Delnai juda priešais vienas kitą, vienas delno plokštuma - kūnu, kitas krumpliniu būdu.

 
jussstyteeeData: Šeštadienis, 2010-04-10, 0:09 AM | Žinutė # 6
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
-Trynimai-

Trynimas - tai masažinis būdas, kuris susideda iš energingų trynimų. Atliekama įvairiomis kryptimis iki žymaus odos temperatūros pakilimo. Jis gali užimti 5-10% viso masažo laiko.

Fiziologinis trynimo poveikis

Didėja audinių paslankumas.

Ištempia randus ir sąaugas odos su audiniais

Padeda greičiau išsiskirti susmulkintom ir sutrintom patogeninėm nuosėdom audiniuose ( poodiniame riebaliniame sluoksnyje ir t.t.)

Didina judėjimo amplitudę sąnariuose ir jų tvirtumą.
Padidina raumenų susitraukimo funkciją, didina jų tonusą.

Mažina skysčių susikaupimą sąnariuose ir audiniuose

Iššaukia stipresnę hiperemiją (3-5°C), padidina medžiagų apykaitą ir maitinimą audiniuose.

Trynimo būdai

Išilginis. Atliekamas delno paviršiumi išilgai kūno ašiai

Skersinis. Atliekamas delno paviršiumi skersai kūno ašiai

Pjovimas. Atliekamas delnų briaunomis

Drožimas. Atliekamas delno pagrindu ir vidurinių falangų, stipriai spaudžiant ranką prie kūno triname įvairiomis kryptimis, stengiantis išvengti smūgių į iškilusius kaulų kraštus.

Krumplinis. Atliekamas pirmyn krumpliais, atgal delno pagrindu
Spiralinis. Atliekama dažniausiai delno paviršiumi arba vidurinėmis falangomis.

Pirštų pagalvėlėmis. Atliekama dažniausiai plaukuotoje galvos dalyje.

Zigzaginis. Masažiniai judesiai, primenantys zigzagą, atliekami delno paviršiumi arba pirštų pagalvėlėmis.

Žnyplinis. Atliekamas ant kojų ir rankų pirštų, prilaikant pirštą už galiuko.

Apimtinis. Atliekamas delno paviršiumi arba plaštakos alkūnės kraštu aplink sąnarius

 
jussstyteeeData: Šeštadienis, 2010-04-10, 0:09 AM | Žinutė # 7
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
-Maigymai-

Maigymas - tai vienas sudėtingiausių masažo būdų, susidedantis iš suėmimo, suspaudimo, atspaudimo, pastūmimo, pertrynimo ir audinio ištempimo . Šis būdas veikia paviršinius ir giliau išsidėsčiusius audinius ir organus. Jis gali užimti apie 60-80% masažo laiko

Fiziologinis maigymo poveikis:

Dar labiau negu trynimas, padidina raumenų tonusą ir jų susitraukimo funkciją. Šis būdas yra tarsi pasyvi gimnastika, taikoma, esant raumenų funkcijos nepakankamumui, kada jų tonusas sumažėjęs.

Pagerėja audinių aprūpinimas maistu ir dujų apykaita.

Drenuojami limfmazgiai ir limfatakiai, nuimami stazės reiškiniai ir žymiai pagerėja limfos tekėjimas ir kraujo apykaita.

Išpurenami ir sutraiškomi sukietėjimai raumenyse.

Padidėja audinių elastingumas ir sąnarių paslankumas.
Pagerėja kraujotaka ypatingai į masažuojamas vietas, sustiprėja hiperemija, kas sąlygoja žymiai didesnį patologinį nuosėdų išsisiurbimą audiniuose.

Nuimamas fizinis ir psichinis nuovargis.

Lėtas, gilus ir ilgalaikis maigymas sumažina galvos smegenų žievės sujaudinimą ir raumenų tonusą.

Esant greitam, paviršiniam ir trumpalaikiam maigymui vyksta sujaudinimo procesų padidėjimas ir tuo pačiupadidėja raumenų tonusas.

Maigymo būdai

Maigymas nykščiais. Maigome nuo stuburo paravertebralinėje zonoje su tikslu panaikinti stazės reiškinius.

Maigymas išilginis - ištiesinis. Masažuotojo plaštaka juda tiesia linija paeiliui, apimant kūno audinius, kartu sudarant volelį, kuris tarsi perduodamas jų iš rankos į ranką

Maigymas dvigubas žiedinis (gyvatėlės volelis). Judesys, panašus į prieš tai esančiame punkte aprašytą, bet jį atliekant plaštaka, suėmusi kūno audinius, juda priešingom viena nuo kitos kryptimis, ir savo judėjimu išilgai masažo linijos, sudaro gyvatėlės volelį.

Išilginį - ištiesinį ir dvigubą žiedinį maigymą galima atlikti dviem būdais:
a) paviršinis, kad išdirbtume poodinį sluoksnį, esant jo degradacijai (celiulitas) arba pertekliui (nutukimas)
b) giluminis, dėl žymiai stipresnio poveikio organams ir audiniams, esantiems giliau ir su tikslu pasiekti žymiai stipresnį poveikį.

Petrosažas. Maigome visu delnu, atliekant abiem rankom - sinchroniškai ir asinchroniškai

Voliojimas. Pertrynimas raumenų, suspaustų tarp delnų.

Maigymas elementarus. Sudarymas odos raukšlės priešais judančią plaštaką kita plaštaka ir jos pertrynimas

Maigymas “jūros banga”. Nugaroje tolimame krašte surinkti nuo kūno šoninio paviršiaus į stuburo pusę didelę odos klostę ir nuspausti ją nuo savęs nykščiais. Artimesnėje nugaros pusėje surinkti prie stuburo tokią pat odos klostę ir nuspausti ją nuo stuburo keturiais pirštais
Išspaudimas. Atlikti minkštuose galūnių audiniuose proksimaline kryptimi.

Segmentinio masažo būdų kompleksas :

Diagnostinis - profilaktinis volelis. Paėmus odos raukšlę pirmu, antru ir trečiu pirštais, užverčiame ją ant stuburo, nustatydami patologinius pakitimus audiniuose, taip yra nustatomos vietos, reikalaujančias tolesnio specialaus masažinio išdirbio

Segmentinis pjūklas minkštiems audiniams. Sudarant odos klostę tarp delnų, energingai ją pertriname

Audinių sustūmimas tarp delnų.

Didžioji ir mažoji segmentinė “šakutė“

Miofascialinis drenažas. Išspaudimas šaknelių linijoje antru ir trečiu pirštais, kaip dažniausiai, iš viršaus žemyn.

Pusiaupjovimas, pusiaumaigymas delno kraštu. Viena plaštaka suėmus paviršinius audinius sudarant stambią klostę, kitos plaštakos kraštu išspaudžia šią klostę.

Pusiaupjovimas - pusiaumaigymas delno pagrindu arba kumščiu

Elementarus maigymas išskėrstais pirštais

 
jussstyteeeData: Šeštadienis, 2010-04-10, 0:10 AM | Žinutė # 8
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
-Vibracija.-

Vibracija - tai perdavimas kūnui smūgių ir virpesių įvairaus intensyvumo, greičio, dažnio ir amplitudės. Išskiriama pertraukiama vibracija, kada rankas atitraukiame nuo kūno, kad suduotume smūgį, ir nepertraukiama vibracija

Fiziologinis vibracijos poveikis.

Masažuotojui atliekant vibracijos būdą, kliento organizme susidaro atitinkami fiziologiniai pakitimai. Mes susipažindinsime jus su kai kuriais iš jų.
Vibracija pagreitina regeneracinius procesus, pagreitėja kaulų suaugimas esant lūžiams.
Sumažėja širdies aparato nervinis - raumeninis susijaudinimas, sumažėja kraujagyslių tonusas ir arterinis spaudimas.

Pagerėja raumenų sutraukiamoji funkcija, sumažėja nuovargis audiniuose, padidėja jų trofika.

Padidina skrandžio motorinę ir sekrecinę funkciją), žarnyno peristaltiką

Silpnas padaužymas krūtinės ląstos sumažina pulso dažnį ir arterinį spaudimą.
Vibracinis masažas juosmens srityje suteikia stimuliuojantį poveikį antinksčių žievės funkcijai.

Dėl savo ryškaus reflektorinio veikimo, iššaukia sustiprėjimą, kartais ir atsistatymą išnykusius giliuosius refleksus. (Verbov A.F., 1941m.)

Priklausomai nuo dažnumo ir amplitudės svyravimų, vibracija iššaukia kraujagyslių išsiplėtimą ar susiaurėjimą, sumažina jų tonusą.

Energingi ir greiti smūgiai tonizuoja galvos smegenų žievę ir nervinį - raumeninį aparatą.

Suteikia nuskausminantį ir netgi anestezinį poveikį.

Grubi vibracija (kapojimas ir kt.) pablogina skysčių mikrocirkuliaciją, padidina veninį spaudimą ir raumenų tonusą.

Vibracijos būdai

Punktavimas. Paeiliui mušimas tiesių pirštų pagalvėlėmis (pirštų dušas)
Kapojimas (plaštakų išorinėm mažojo piršto briaunomis, pirštai išskėsti)

Sukratymas.Pastovus sukratymas viso kūno arba jo dalies
Pakratymas. Vienkartinis sukratymas viso kūno arba jo dalies

Aukštodažninė vibracija

Plekšnojimas (saujale).

Stuksenimas (delno krašto briauna)

 
jussstyteeeData: Antradienis, 2010-04-20, 11:01 PM | Žinutė # 9
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Pirmiausia paruoškite veidą masažui: plaukus susiriškite arba apriškite skarele, kad jie nekristų ant veido, nusiplaukite rankas, nuvalykite makiažą ir nuprauskite veidą drungnu vandeniu. Ištepkite veidą plonu maitinamojo kremo sluoksniu ir pradėkite masažuoti.

Veido odą masažuoti reikia labai lengvai, jos netempiant, abiejų rankų antro, trečio ir ketvirto pirštų galiukais:

švelniai glostykite odą nuo kaktos vidurio link smilkinių;
nuo nosies šnervių link smilkinių;
nuo lūpų kampučių į ausies vidurį;
nuo pasmakrės vidurio link ausų spenelių.
Lengvas glostymas keičiamas švelniu tapšnojimu tomis pačiomis linijomis. Galima atsargiai tapšnoti ir aplink akis iš apačios nuo išorinio kampučio link vidurio, iš viršaus atvirkščiai – nuo vidurio link išorinių kampučių.

Pasmakrę, ypač jei ji dviguba, tapšnokite visu delnu.

Taigi, mielosios, jei norite, kad jūsų veidas spindėtų, nepagailėkite 5 minučių kas vakarą - palepinkite odą ir ryte atrodysite pailsėjusi ir žvali.

 
marketingskelbimamData: Ketvirtadienis, 2014-11-13, 1:09 PM | Žinutė # 10
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 12
Apdovanojimai: 0
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
Gal yra merginų, kurios išbandėte veido masažą? Kokie atsiliepimai? Kokie pojūčiai? :)
 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Masažai (informacija)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024